Gość: GTPRESS Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową niep... IP: *.cable.mindspring.com 05.05.11, 03:33 WIOSNA LUDOW? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Figaro Re: To ty nie masz pojęcia o czym piszesz IP: *.opera-mini.net 05.05.11, 05:04 POPIS?? Chłopcze. Tylko głupszy od kaczora mógłby się zgodzić na taką koalicję, gdzie resorty siłowe - wojsko MSW , teczki były by w rękach PISu a resorty za które trzeba odpowiadać przed społeczeństwem -gospodarka finanse w rękach PO. Tylko totalny głupek mógłby się na coś takiego zgodzić. Byłaby to powtórka Olszewskiego. Węgry czeka katastrofa, podobna jak w Grecji, Portugalii i Hiszpanii. Brak reform, to dążenie do dna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Brawo Wegrzy i Fides IP: *.vs.shawcable.net 05.05.11, 06:19 Polsce zadne reformy nie groza bo rzadza nami szmaciarze a do tego teraz chca rozbudowac Sejm bo maja za malo biurokratow i sie juz nie mieszcza Przegonic to bydlo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Brawo Wegrzy i Fides IP: *.xdsl.centertel.pl 05.05.11, 06:47 I znow zagrozone żywotne interesy USA, tak jak w Iraku i Afganistanie. Odpowiedz Link Zgłoś
romad2447 Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową niep... 05.05.11, 07:14 Wszyscy inni sa winni tylko nie politycy,ktorzy doprowadzja kraje do ruiny. Winic kogos innego za wlasne bledy to jest charakter politykow. A motloch bije brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tępić judy No to kanalie z usa juz grzeją silniki IP: *.dynamic.mm.pl 05.05.11, 07:31 aby przywrócic u Węgrów demokracje hahaha.Chyba ze zrobia tak jak w Pakistanie zamordują najważniejszych co chca wyrzucic pasozytow z MFW. Odpowiedz Link Zgłoś
hooligan1414 czikosze i koniokrady będa ukarani przykładnie 05.05.11, 07:53 o tak wyrzucić MFW i pejsatych. Fajnie powiedziane. Tylko jak to zrobić, nie mając praktycznie żadnych atutów w postawci własnego kapitału, technologii i innowacji, kapitału ludzkiego. Czyli tego, co pozwala w dzisiejszym świecie na jaką taką niezależność. Mając setki miliardów euro długu. Madziarzy są głupi jak kalosz - jak im zacisną pętelkę to sami popuszcza po nogach - no bo ropę i wszystko za granica to pewnie kupuja za forinty? zobaczycie - sa pierwsi - więc kara będzie musiała byc przykładna, zatraszająca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Masz rację :) A najlepiej jeszcze zlikwidować.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 16:33 .....państwową oświatę i służbę zdrowia. To dopiero będzie narodzik. Chory, głupi i biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrrwrrr Re: Nie masz pojęcia o czym mówisz 05.05.11, 08:05 Pożyjemy, zobaczymy. Wielką gębę do gadania to ma wielu. Jak mu się uda, brawo. Ale obawiam się, że skończy się Grecją. Odpowiedz Link Zgłoś
totus.tytus czy to na pewno był ksiądz i to katolicki? 05.05.11, 08:18 coś mi przeczucie podpowiada, że to jakiś fałszywy ksiądz (a zresztą: który ksiądz NIE JEST fałszywy?). Dał dobrowolnie jakieś pieniądze? Państwu??? No nie chce się wierzyć... tak na marginesie, ksiądz ten zadziałał jak urząd skarbowy - najpierw wziął od ludzi (no bo przecież nie zarobił uczciwie.. inaczej nie byłby księdzem), a potem ciach! do budżetu państwa. Niesamowite. Osłupiałem. Co i komu jest w stanie dać polski kler, poza "błogosławieństwem" i obietnicą zmówienia paciorka (zazwyczaj za to też należy się "co łaska"? Odpowiedz Link Zgłoś
zgr-edo widać ,że węgierskie Opus Dei idzie na całość 05.05.11, 08:28 znając Węgrów z ich temperamentu, to może się spodziewać powtórki z historii, z tym ,że zamiast wiszących na latarniach czerwonych drani, zawisną czarne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coco jumbo Re: widać ,że węgierskie Opus Dei idzie na całość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 11:06 Imponujący poziom oderwania od rzeczywistości. "Nie zrozumiałem, nie doczytałem, nawet mi się specjalnie nie chciało - ale co tam, wpiszę to, co mi do głowy wdrukowali, choćby nie miało krztyny sensu". Zgr-edo jako typowy bezmózgi forumowicz GW... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flam Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową niep... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 09:31 Coś mi się wydaje iż ten Pan ma rację, ale czy np POLSCY POLITYCY byliby tak ochotni do dbania o PAŃSTWO?. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Najbardziej zadłużonym krajem jest Polska 05.05.11, 10:10 a nie Węgry! Z wirtualnego PKB długu publicznego się nie spłaci, a w odniesieniu do przychodów budżetowych Polska jest zadłużona niemal jak Grecja. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson I jak tu ich ocenić. 05.05.11, 10:44 Z jednej strony prymitywna kato-konserwa wpisująca religijny bełkot do konstytucji i zamykająca usta opozycji, z drugiej walczący ze złodziejstwem globalnych mafii reformatorzy. Dobrze że nie jestem Węgrem bo miałbym naprawdę ciężką zagwostkę czy na nich głosować czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: I jak tu ich ocenić. 05.05.11, 10:59 Pomysl sam ktora wolnosc jest dla Ciebie wazniejsza: 1. Wolnosc obyczajowa 2. Wolnosc majatkowa Ja tam wole wolnosc majatkowa. A Ty? PS. Prawie nie mozliwe miec obydwie wolnosci na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I jak tu ich ocenić. 05.05.11, 15:00 mali_kali napisał: > Pomysl sam ktora wolnosc jest dla Ciebie wazniejsza: > 1. Wolnosc obyczajowa > 2. Wolnosc majatkowa > > Ja tam wole wolnosc majatkowa. A Ty? Pieniądze to jednak nie wszystko, a ciemnogrody mają to do siebie że nawet jak poradzą sobie z korporacyjnym złodziejstwem to sami większość odzyskanych pieniędzy zmarnotrawią. > PS. Prawie nie mozliwe miec obydwie wolnosci na raz. W Czechach jakoś mają. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_kali Re: I jak tu ich ocenić. 05.05.11, 15:11 > ciemnogrody mają to do siebie że nawet jak > poradzą sobie z korporacyjnym złodziejstwem to sami większość odzyskanych pieni > ędzy zmarnotrawią. To juz uprzedzenie. Jak zapewne walczysz z uprzedzeniami rasowymi, seksualnymi itp., to powinienes pokonac w sobie takie uprzedzenie. Ja uwazam, ze to nie kwestia pieniedzy, lecz realizowania potrzeb. Za pieniadze mozesz zaspokoic kazda swoja potrzebe, poza emocjonalnymi. Ja nie potrzebuje panstwa, ani instytucji, aby zaspokajac moje potrzeby emocjonalne. Wystarczy mi moja rodzina i bliscy, czyli sobie poradze bez wzgledu na ksztalt machiny prawnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtas Re: I jak tu ich ocenić. IP: 93.190.152.* 05.05.11, 12:56 Orban jest protestantem Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I jak tu ich ocenić. 05.05.11, 14:56 Gość portalu: Wojtas napisał(a): > Orban jest protestantem Buzek podobno też, a mimo to mentalności polskiego katola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tupolew Jakimi samolotami latają Węgrzy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 11:13 Oj, oby nie skończyło się to jakąś katastrofą lotniczą, w której zginą niezależni węgierscy politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drewnis Re: Nie masz pojęcia o czym mówisz IP: *.static.entel.pl 05.05.11, 11:28 Poproszę o opisanie tej wizji Polski. Bo ja jak na razie jej nie widzę. Bo poza postwieniem kolejnych pomników nie doczytałem się żadnej spójnej polityki gospodarczej pana Prezesa. BO jak na razie czytam tylko bzdury że trzeba dać tym czy owym i jednocześnie zmniejszać deficyt budżetowy. Niestety nie jestem sekciarzem tylko wykształconym ekonomistom. Wiec proszę przestańcie pieprzyć że Tusk i Po jest be. Proszę zaproponujcie mi logiczny realny program gospodarczy a z przyjemnością zagłosuję na PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufkojat Re: Nie masz pojęcia o czym mówisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 17:32 > Niestety nie jestem sekciarzem tylko wykształconym ekonomistom. No jeśli jesteś ekonomistom, to nie wykształconym a wykrztałconym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misdj Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową niep... IP: *.play-internet.pl 05.05.11, 12:48 węgry niedługo padną, zobaczycie ___ kredyt-na-mieszkanie.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
javall Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową niep... 05.05.11, 13:28 Bedziemy jeszcze braciom Wegrom zazdroscic zdecydowania i politykow bez balcerowiczowskiego zaslepienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Viktor, uważaj na swoje bezpieczeństwo !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 14:12 Można pozazdrościć Węgrom przywódcy. Ileż trzeba mieć odwagi, aby pójść własną drogą. Nie udało się prezydentowi Kaczyńskiemu i Klausowi, może Fideszowi się uda. Pamiętajcie, że Węgrów nie można straszyć pustymi półkami z octem, ponieważ u nich w latach 70 i 80 niczego nie brakowało - i towary były dostępne dla przeciętnego Kovácsa. No i była praca i co za tym idzie bezpieczeństwo socjalne. Co to za wolność bez pracy i chleba ? Odpowiedz Link Zgłoś
pieniadzezrobsam Powinni zacząć od cięć wydatków 05.05.11, 14:51 ............. Czy wierzycie w darmowych doradców finansowych? pieniadzezrobsam.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
alik-w-plomieniach Re: Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową ni 05.05.11, 15:23 Matolczy minister właśnie wypycha swój kraj na margines. Jeszcze trochę, i Viktór Órban założy turban i będzie w tej mafii jak pułkownik Kadafi. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową ni 06.05.11, 17:21 Matolczy wypycha Wegry na margines szamba w ktorym pograzaja sie m.in. Polska i inne kraje UE ,ktore utracily swoja suwerennosc na rzecz MFW i brukselskiej lewacko -pedofilskiej biurokracji. Jesli inni nie odwaza sie pojsc ich sladem to wkrotce zrealizuje sie wizja totalitarnie zarzadzanego eurokolchozu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akn mówmy stanowcze nie dyktatowi IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 07.05.11, 01:35 kapitału euro-kaszubskiemu, mającemu dprowadzić do ubezwłasnowolnienia rządów państw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bratanek Brawo Węgry!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 15:47 Gonić pasożyty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lumumba Re: Brawo Węgry!!!!zawsze bylo u nich lepiej IP: *.pools.arcor-ip.net 05.05.11, 16:02 Za komuny jedyny kraj pokazowo-turystyczny, marzenie kazdego demoludka, zeby tam pobyc, zahandlowac.....i sytuacja sie powtarza w nieco innych realiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Brawo Bratanki! Precz z komuchami! IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.11, 16:57 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lazarus77 Węgierski dyktator musi odejść! :-) IP: *.warszawa.mm.pl 06.05.11, 13:09 Społeczność międzynarodowa powinna interweniować! Jak to tak bez MFW?! To tak jakby okradli tę instytucję. Pewnie też mają broń masowej zagłady - trzeba im zanieść demokrację! Szkoda że nie mają ropy, bo wtedy sprawy nabrałyby tempa. Odpowiedz Link Zgłoś
antyglobalista1968 Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową niep... 08.05.11, 19:08 No wreszcie znalazł się kraj dbający o swoją suwerenność gospodarczą a nie o interesy globalnego kapitału. MFW dba wyłącznie o interesy globalnej finansjery która jest żywotnio zainteresowana przeprowadzeniem korzystnych dla siebie reform strukturalnych kosztem zwykłych obywateli tych krajów, które korzystają z finansowej "pomocy" MFW. Reformy które proponuje MFW nie są niczym nowym. Są mi one bardzo dobrze znane. Celem tych reform nie jest by najmniej ograniczenie zadłużenia danego kraju lecz wyłącznie stworzenie jak najlepszych warunków dla działalności globalnych koncernów nazywanych zagranicznymi inwestorami oraz rynków finansowych. Chodzi tutaj o całkowite podporządkowanie gospodarki danego kraju interesom ponadnarodowych korporacji oraz światowych rynków finansowych. MFW przeciwstawia się opodatkowaniu banków gdyż to działanie uderza bezpośrednio w interesy globalnej finansjery w której bankierzy odgrywają najważniejszą rolę. [sonda=Kto korzysta na reformach strukturalnych zalecanych przez MFW?] [*]globalne koncerny [*]rynki finansowe [*]zadłużony kraj [/sonda] Odpowiedz Link Zgłoś
antyglobalista1968 Matolcsy: Węgry prowadzą wojnę o finansową niep... 08.05.11, 19:19 No wreszcie znalazł się kraj dbający o swoją suwerenność gospodarczą a nie o interesy globalnego kapitału. MFW dba wyłącznie o interesy globalnej finansjery która jest żywotnio zainteresowana przeprowadzeniem korzystnych dla siebie reform strukturalnych kosztem zwykłych obywateli tych krajów, które korzystają z finansowej "pomocy" MFW. Reformy które proponuje MFW nie są niczym nowym. Są mi one bardzo dobrze znane. Celem tych reform nie jest by najmniej ograniczenie zadłużenia danego kraju lecz wyłącznie stworzenie jak najlepszych warunków dla działalności globalnych koncernów nazywanych zagranicznymi inwestorami oraz rynków finansowych. Chodzi tutaj o całkowite podporządkowanie gospodarki danego kraju interesom ponadnarodowych korporacji oraz światowych rynków finansowych. MFW przeciwstawia się opodatkowaniu banków gdyż to działanie uderza bezpośrednio w interesy globalnej finansjery w której bankierzy odgrywają najważniejszą rolę. [sonda=Kto korzysta na reformach strukturalnych zalecanych przez MFW?[flag=nobbcode] [sonda=Kto korzysta na reformach strukturalnych zalecanych przez MFW?] [*]globalne koncerny [*]rynki finansowe [*]zadłużone kraje [/sonda] Odpowiedz Link Zgłoś