Dodaj do ulubionych

Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - ta...

• Gość: Arek033 Re: Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 22:53
      Bolszewicki w wymowie artykuł. Ten " dziennikarz" który go napisał świetnie odnalazł by się przed 1989 rokiem w Trybunie Ludu. Pisał by o badylarzach handlujących pietruszką na targu. Spekulantach mięsem. Cinkciarzach. Ach byłoby pięknie panie czy pani o pseudonimie " i s". Komuna była tylko silna dlatego że potrafiła skłócić ze sobą Naród. Gdy Naród się zjednoczył to komuna pękła. PO lszewiki chcą powtórzyć scenariusz nagonki.
      • Gość: rikitiki 38 mld samych odsetek rocznie IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 04.07.11, 23:34
        38 mld pln - tyle placicie samych ODESTEK od dlugu zaciagnietego przez rzad na kupowanie sobie poparcia w wyborach.

Zakladajac ze w Polsce pracuje zwodowo 17 milionow ludzi, z czego 4 w sektorze publicznym to
        13 milionow ludzi splaca 38 miliardow samych odsetek dlugu rzadowego (i jeszcze utrzymuje sektor publiczny)

czy dobrze licze czy to 3 tys na glowe rocznie?

oczywiscie moge sie mylic ale kazdy pracujacy w sektorze prywatnym splaca rocznie 3 tys samych odsetek dlugu rzadowego

• Gość: rikitiki a urzednikom..... IP: *.cht-bng-012.adsl.virginmedia.net 04.07.11, 23:38
          www.youtube.com/watch?v=a0vXhwYDfOA&feature=related
          Popatrz...
          Popatrz dookoła, ile brudu na ulicy
          Jacy ludzie są zniszczeni, jacy oni umęczeni
          A nocami pod domami stoją brudne prostytutki
          Boję chodzić się po nocy, tyle teraz jest przemocy
          Te kobiety, co pracują dni i noce po fabrykach
          Ci mężczyźni, którzy topią swoją rozpacz w tanich winach
          Nie widzący ładnych rzeczy, dla nich nie ma ładnych rzeczy
          Popatrz, popatrz dookoła i nie staraj się zaprzeczyć
          Te parkingi hotelowe z żebrzącymi dzieciakami
          Szczęściem ich jest umyć auto z niemieckimi numerami
          Taksówkarze w samochodach grają w karty za pieniądze
          Wyczekują cale życie na swojego dobroczyńcę
          Te widoki nienormalne dla nas przecież są normalne
          Już jesteśmy nienormalni

Coście sku...syny uczynili z ta krainą
          Pomieszanie katolika z manią postkomunistyczną
          Ci modlący się co rano i chodzący do kościoła
          Chętnie by zabili ciebie tylko za kształt twego nosa
          Już ruszyły wody z góry do jeziora zatrutego
          Do jeziora nienawiści, domu smoka pradawnego
          W każdym jednym towarzystwie tylko mowa o pieniądzach
          Przedsiębiorcy się bogacą, ale coraz brudniej w kiblach
          Na ulicy pod pałacem smród handlarzy się unosi
          Piją. plują i rzygają i sprzedają w międzyczasie
          Na plandekach i gazetach leży ścierwo zabrudzone
          A na stołach czekolada razem z piwem przywieziona
          Te kobiety, co pracują aż po dwunastą godzinę
          Aby kupić trochę chleba i wyżywić swa rodzinę

To początek końca
          Coście sku...syny uczynili z ta krainą
          Gdzie te tłumy brudnoszare idą latem, wiosną, zimą
          I mijają samochody z wytłuczonymi szybami
          I nie patrzą na żebrzących z wyciągniętymi rękami
          Te kobiety co wracają po katordze swej do domu
          Włosy kurzem posklejane, czeka na nie pani w domu
          Hej to jedzie twój autobus i czerwony jego kolor
          A ty mówisz był czerwony, teraz tylko smród i odór
          Czemu w lecie tutaj w tłumie wszyscy strasznie śmierdzą potem
          I nie myśleć chcą samemu, maja już gotowe zwroty
          Na ulicy i w mieszkaniach koktajl księdza z przewodnikiem
          Kto nie cierpiał za komuny, teraz jest po prostu nikim
          O czym chciał powiedzieć pisarz, pyta pani od polskiego
          Chciał pokazać nierówności kapitalizmu wczesnego
          To bogaci i biedni, bogaci i biedni, bogaci i biedni
    • Gość: ag Artykuł wciska ludzim jacy to skarbowcy szalchetni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.11, 23:40
      Artykuł wciska ludzim jacy to skarbowcy szalchetni, wstrętnych oszustów łapią. Tak, też czasami łapią. Ale przede wszystkim uczciwych podatników co to się w rubryce pomylili, bo takich im najłatwiej, jak złodziej albo chuligan co na łatwiznę idzie.
      Prosty przykład - zapłaciłeś VAT miesiąc przed czasem, taki jesteś dla budżetu szczodry, a co! I tu niespodzianka, jesteś przestępcą podatkowym. Podatku zapłaconego wcześniej fiskus w ogóle "nie widzi", a w miesiącu w którym się należał masz zaległość, z karnymi odsetkami i 30% sankcją, kara z kodeksu karno-skarbowego też będzie. Taki przepis, skarbowcy korzystają i wyłapują, premie dostają i jak pięknie w statystykach wygląda! Aż się GW zachwyci.
      Głupi mówi "płacę podatki i śpię spokojnie" bo tak mu się tylko wydaje, nie zna dnia ani godziny. Mądry mówi "nic nie płacę, śpię spokojny i jestem bogaty" bo wszystko ma na słupa, paszport karaibski.
      • Gość: Damn Re: Artykuł wciska ludzim jacy to skarbowcy szalc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 11:27
        Bardzo ciekawe, co piszesz o tym podatku VAT.
        Bo skoro zapłaciłeś więcej, to powinieneś mieć nadpłatę... Myślę, że powinieneś nagłośnić tę kwestię...
    • Gość: gość ijeszcze polisy na zycie prezydentów IP: *.olsztyn.mm.pl 04.07.11, 23:42
      Wystarczy sprawdzić w internecie publikowane PITy ostatniego prezydenta , artykuły na temat wysokości składki ubezpieczeniowej na zycie opłacanej przez kancelarię prezydenta , sprawdzić ile zarabiał prezydent i jakie składniki wchodziły w skład wynagrodzenia .
      Ktoś juz to opisał:
      forum.gazeta.pl/forum/w,1157,124448050,124488511,Cos_juz_wiadomo_.html
      I jakwidać 3 mln należne budżetowi poszły do kieszonki prywatnej .
    • Gość: karas wrocław Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - ta... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.07.11, 02:47
      Bardzo dobrze !!!!! o niczym innym nie marzę jak o wyeliminowaniu tej cholernej szarej strefy , prowadzę firmę , odprowadzam wszystkie podatki vat ,dochodowy i wiele innych ukrytych . Do tego ZUS ... wszystko co do grosika - konkurencja ma taniej - dlaczego ???? Właśnie przez kantowanie - im szybciej aparat skabowy zrobi z tym porzadek tym lepiej . Pozdrawiam uczciwych !
    • Gość: waldi_46 Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - ta... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.07.11, 07:07
      nieudolność ministra finansów i porąbane przepisy prawne dlatego pseudo biznesmeni oszukują .
    • Gość: fghg Re: Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - IP: *.171.73.226.static.crowley.pl 05.07.11, 08:10
      I właśnie przez takie kanty zbliżamy się dużymi krokami w kierunku GRECJI...
    • Gość: Damn Re: Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 08:21
      Powiedzmy sobie szczerze - Opisani w tym artykule cwaniacy, to po prostu złodzieje. Koniec - kropka.

• Gość: łachudra Re: Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.11, 09:09
        Mam pracodawczynię,która nie płaci,oszukuje mnie i urząd skarbowy.
        W US powiedzieli mi,że jeśli wystawiła inny pit,niż pieniądze to moja sprawa.
        Przecież oszustów i złodziei powinno się ścigać z urzędu.
        • Gość: Damn Kontrole US IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 09:30
          Nie martw się, prędzej czy później dobiorą się jej do tyłka.

Teraz rząd szuka oszczędności i kontrole w US chodzą pełną parą (mam bardzo dobrą znajomą, która pracuje w Urzędzie Skarbowym i robi w kontrolach - bardzo sympatyczna i uczciwa kobieta).

Z jednej strony pracownicy US przechodzą szkolenia, coraz lepiej wyłapują cwaniaków, którzy robią "wałki" na Allegro i unikają US.

A wiesz co jest najciekawsze?
          Że przy kontroli na początku każdy się stawia, ale jak się okazuje, że Ci z US nie są tacy głupi, to miękną i są potulni jak baranki.
          Wniosek? Doskonale wiedzą, że oszukują i okradają Państwo (czyt. Nas wszystkich!)

A wiesz co jest najciekawsze?
          • Gość: Agent Tomek Re: Kontrole US IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.11, 16:10
            > Nie martw się, prędzej czy później dobiorą się jej do tyłka.

Pewnie, wtedy zamknie firmę a wasze etaty znikną. Pełna satysfakcja dla wszystkich.
      • Gość: elka Re: Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - IP: *.online.de 05.07.11, 09:19
        > Opisani w tym artykule cwaniacy, to po prostu złodzieje.

Masz trochę dziwne definicje, jeśli niezapłacenie mafii okupującej ten skrawek ziemi nazywasz złodziejstwem. Mam nadzieję, że nie dopuścisz się "złodziejstwa", gdy ktoś kiedyś uzna twoje pieniądze za swoje (jeżeli jakiekolwiek pieniądze posiadasz oczywiście, bo z reguły osoby rzucające "złodziejami" na lewo i prawo to biedaki).
        • Gość: Damn Re: Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 09:33
          Przede wszystkim, jak ktoś nie płaci podatków to okrada Państwo.
          Tylko, że tzw. Państwo, to ja, Ty, Twoja rodzina itd.

Reguły są twarde (często głupie i niesprawidliwe), ale równe dla obywateli.
          To są cwaniacy, którzy myślą, że jakoś im się uda i jawnie okradają Ciebie, a Ty temu przyklaskujesz...
          • Gość: as A Ciebie Damn IP: *.elligo.pl 05.07.11, 10:00
            i księżulo strzyże i tzw. Państwo, a ty jak ta przygłupia owieczka dajesz, dajesz i dajesz :).
            • Gość: Damn Re: A Ciebie Damn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.11, 10:23
              Ja wiem, że dla pewnej części naszych rodaków, oszukanie Państwa, rodziny, sąsiada, znajomego to powód do domu i pochwalenia się przed znajomymi ("Ale głupi, tak dał się wrobić, frajer jeden...").

Nam jeszcze bardzo wiele brakuje, do takich cywilizacji, jak Japonia, gdzie jest wartością jest honor i uczciwość.

Ja wiele razy miałem okazje słuchać, jak tacy "zaradni rodacy" chwalą się wykiwaniem "frajerów" i jak na tym wiele zarobili. Jedni patrzyli na takie zachowanie z podziwem. Dla mnie taki gość jest spalony i wiedziałem, żeby nigdy żadnych interesów z nim nie robić.

Żyję na tym świecie już trochę czasu i trzymam się kurczowo tej zasady i z perspektywy czasu bardzo dobrze na tym wychodzę :)

To oczywiste, że jak, z taką łatwością oszukuje jednych, to nie będzie miał oporów, żeby oszukać kolejnych...

• Gość: podatnik Re: A Ciebie Damn IP: *.uznam.net.pl 10.07.11, 01:27
                Gość portalu: Damn napisał(a):

> Ja wiem, że dla pewnej części naszych rodaków, oszukanie Państwa, rodziny, sąsi
                > ada, znajomego to powód do domu i pochwalenia się przed znajomymi ("Ale głupi,
                > tak dał się wrobić, frajer jeden..."). (...)

Och nie masz za grosz racji. Jesteśmy po prostu demokratyczni: księżulo płaci maleńki ryczałcik i dostaje działki od państwa za darmo, prezydent hrabia Komorowski ma dwór, który kosztuje więcej od dworu królowej angielskiej (autentycznie), sąsiad pijaczyna otoczony jest czułą opieką państwa zaś ja, który cały zeszły rok zapier... jak chomik na karuzeli, dostałem w nagrodę karniaka - wyższy podatek do zapłacenia. Kiedy widzę jak i na co klasa rządząca przeznacza moją krwawicę, to żadne smętne bajdy o "okradaniu" mnie, okradanego, nie ruszają. Nieoddanie moich ciężko zarobionych środków władzy na przepieprzenie nie jest "oszustwem", tylko odpowiedzialną postawą w stosunku do mojej rodziny i mnie samego. Jest zwykłą sprawiedliwością.
    • gregsmile a dlaczego US w Polsce sam nie robi 05.07.11, 10:30
      propozycji podatkowej wszystkim objętym podatkiem PIT? przecież dostaje wszystkie szczegółowe dane miesięczne, wpłaty podatków z nr PESEL i NIP. w czym tu problem, żeby to zebrać do kupy i wysłać propozycje podatkowe zeznań rocznych? tak to działa w wielu krajach UE i nie trzeba udawadniać jakiejś rezydencji podatkowej, robić tłumaczeń przysięgłych itd. no kurcze po angielsku to już chyba każdy urzędas powinien rozumieć, przynajmniej komunikatywnie.
      jestem też jak najbardziej za kontrolowaniem rozbieżności w majątku i dochodach podatników.
    • Gość: andrzej Nie wiem czy tak jest nadal ale to było. IP: *.dynamic.chello.pl 16.07.11, 07:21
      Właściciel jakiegoś przedsiębiorstwa ciągle się dzięki niemu bogacił i to poważnie a sama firma latami przynosiła straty i nigdy nie mogłem zrozumieć na czym polega ten cud gospodarczy.W dodatku wszystko było zgodne z prawem.
    • sic-transit Re: Lewe faktury, darowizny, akcje pracownicze - 01.08.11, 14:59
      No fajnie, ale dzięki tym "sukcesom" skarbówki niszczonych jest corocznie kilkaset uczciwych firm. I jakie to przynosi straty w niezapłaconych podatkach? Tego nikt nie liczy...

G

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka