Dodaj do ulubionych

Wielka Brytania: Lodówki Beko grożą samozapłonem

IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.11, 12:24
kto w ogóle kupuje takie firmy ? to sprzęt dla ubogich co działa 3 lata i wyrzuca sie to do śmieci bo naprawa jest droższa od jego wartości ... sam miałem pralkę tej firmy i miesiąc po skończeniu gwarancji padła elektronika i łożyska ... brawo dla konstruktorów że wyliczyli ile będą działać łożyska ... a elektronika to pewnie przypadek ... ech ...
Obserwuj wątek
    • wroclawiak81 Be Co ? 11.07.11, 12:27
      kto w ogóle kupuje taki sprzęt ? [sonda=masz BEKO ?]
      [*]mam
      [*]nie mam
      [*]nie wiem
      [*]nie piorę wcale
      [*]piorę ręcznie
      [/sonda]
      =================================================================

DTR,DOL -strzeż się tych blach, dla własnego (i innych) bezpieczeństwa !!!
      • kosmiczny_swir Bekon bez n :) 11.07.11, 13:45
        Bekon bez n :) Swoją drogą Beko to marka tureckiej firmy Arçelik. To jest jedna z większych firm produkujących AGD na świecie - mają obroty roczne rzędu 5 miliardów dolarów. Dla porównania Electrolux 15 miliardów dolarów, informacji o np. Amice Wronki nie mogłem znaleźć w rozsądnym czasie.
        • Gość: wdr BEKO przejeło min. markę Grundig IP: *.emea.ibm.com 11.07.11, 15:07
          tutaj można znaleźć szczegóły
          en.wikipedia.org/wiki/Grundig#Later_history
          do mieszkania, które kiedyś wynajmowałem właściciel kupił nam pralkę BEKO. wirowanie przypominało start odrzutowca, teraz mam pralkę Boscha i jest duuuużo ciszej
          • Gość: asd moj bosh wiruje jak uss enterprise IP: *.acn.waw.pl 12.07.11, 06:28
            duzo mu do odrzutowca nie brakuje :D

ale pierze dobrze i mam nadzieje ze nie padnie od razu po gwarancji
    • Gość: bokhen Re: Wielka Brytania: Lodówki Beko grożą samozapło IP: *.tesco-europe.com 11.07.11, 13:02
      ooooooo Beko, oooooo oooooo
    • Gość: kapitan bomba (*) piorę w rzece jak twoja stara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 13:09
      (*) piorę w rzece jak twoja stara
    • Gość: LeśnicyDlaStolicy Wielka Brytania: Lodówki Beko grożą samozapłonem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.11, 14:24
      W tym przypadku slogan "Beko piecze" nabiera nowego znaczenia...
    • Gość: alla Beko - buahahahaa IP: *.171.73.226.static.crowley.pl 11.07.11, 14:40
      Tak to jest jak się kupuje Beko Made in Slovenja zamiast Mastercook czy Amica Made in Poland :)
      • Gość: anty-kłamca.pl Re: Beko - buahahahaa IP: *.128.72.247.static.crowley.pl 11.07.11, 14:50
        Kolego od PR Amici (to samo IP napisało identycznego posta w innym serwisie!) sprawdź tabliczki znamionowe Amica = Made in China (!!!!!!!!!!!!!!!!!) - nie wierzycie mi? sprawdzcie w każdym sklepie AGD!
        • adwach Re: Beko - buahahahaa 11.07.11, 15:06
          tak - ale tylko drobny sprzęt AGD - np. czajniki, sokowirówki, odkurzacze. Lodówki i pralki robią u nas w kraju!
          • inu Re: Beko - buahahahaa 11.07.11, 15:18
            Nie, nie tylko.
            Od czasu sprzedaży fabryk Samsungowi- lodówek i pralek i wygaśnieciu umowy z tąże firmą, Amica sprowadza z Chin już wszystko, oprócz kuchenek.
            Więc to taka polska marka, ale już coraz mniej tej naszej duszy...
        • Gość: Gosc987 Re: Beko - buahahahaa IP: *.pools.arcor-ip.net 11.07.11, 19:21
          Gość portalu: anty-kłamca.pl napisał(a):

> Kolego od PR Amici (to samo IP napisało identycznego posta w innym serwisie!) s
          > prawdź tabliczki znamionowe Amica = Made in China (!!!!!!!!!!!!!!!!!) - nie wie
          > rzycie mi? sprawdzcie w każdym sklepie AGD!
          ----------------------------------------------------------
          Amica to Samsung Electronics czyli południowo Koreańska firma a nie chińska jak tu piszesz, tak samo LG tez koreański koncern. Produkują te urządzenia w Polsce i wy nie wiecie z czyja to firma?
      • xenes Re: Beko - buahahahaa 11.07.11, 15:08
        Lodówki Beko robi w Turcji - przynajmniej te największe Side by Side.
        • Gość: łysy Re: Beko - buahahahaa IP: 88.220.37.* 09.04.14, 09:46
          No i co z tego? Przeczytajcie, gdzie produkują BOSCH i jaki mają agregat. Electrolux, jaki ma agregat? Wszystko chińszczyzna. Teraz wszyscy ładują chińszczyznę.
      • Gość: AAA Re: Beko - buahahahaa IP: *.pool.mediaWays.net 11.07.11, 20:34
        To Amica nie produkuje mrozonych flakow i bigosu tylko AGD?
    • Gość: BEKO S.A. Wielka Brytania: Lodówki Beko grożą samozapłonem IP: *.128.72.247.static.crowley.pl 11.07.11, 15:39
      Drodzy Państwo,

Pragniemy uspokoić wszystkich naszych klientów w Polsce. Modele sprzedane w Wielkiej Brytanii w których mogły wystąpić przypadki wadliwego działania nie były nigdy wprowadzane na rynek polski.

Zapewniamy, że bezpieczeństwo jest dla nas najwyższym priorytetem, a produkty BEKO przechodzą serie rygorystycznych testów zanim trafią do sprzedaży. Nasze oficjalne oświadczenie mogą Państwo znaleźć na stronie www.beko.com.pl

Z wyrazami szacunku
      BEKO S.A.
      • Gość: WydojonyprzezSony Hahaha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.11, 15:50
        mam wadliwy Sony Bravia na całym świcie wymieniali moduły optyczne w ramach gwaracji (zaraz po tym jak nakazł im to sąd wyrokiem :)) u nas w polksce Sony twierdzi, że te modele tylko sie identycznie nazwyają, ale to zupełni co innego.
        W ten sposób cała rzesza klientów, którzy mają obecnie Sony Bravia wyswietlającą na zielono (naprawa kosztuje od 4 do 8 tys zł czyli o dziwo więcej niz sam telewizor :)) zobaczyła wała, którego pokazało jej Sony Poland
        ps. unikajcie Sony Bravia uzywanych - allegro pełne jest tych tv ludzie swiadomi wady staraja się ich pozbywać.
        Tak w polsce traktowany jest klient.
        • Gość: Marian Już raz przjechałem się na Sony i już nigdy nie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.11, 19:07
          kupię tego gówna. A Polskę olewają w całej rozciągłości.
      • pluszsz I tak nic BEKO nie kupię 11.07.11, 16:02
        Powyższe nie zmienia faktu, że BEKO w Wielkiej Brytanii długo IGNOROWAŁO wypadki, czyli byli świadomi, więc czynie przyłożyli się do szkód. Jak długo zapewniali o rygorystycznych testach?

Podobne zapewnienia w Polsce mnie nie uspokajają i nie przekonają do firmy, bo to jedynie niespecjalnie wyszukana ochrona wizerunku (JUŻ PO KRZYWDZIE konsumentów).
        Jak dla mnie ta firma spalona - dosłownie (jak ich sprzęt).
        • Gość: rr oooo beko oooooo :) IP: *.adsl.inetia.pl 11.07.11, 18:34
          jak wiedzieli to pewnie zapłacą odszkodowania, akcja serwisowa ich szarpnie, ale wątpię żeby byli spaleni... Toyota też miała niezła wpadkę hamulcami i co? i jakoś nieźle się trzyma :) ale wyciągnęli wnioski i dzięki temu układ hamulcowy teraz to perfekcja. beko pewnie tez pójdzie tą drogą wiec może wyjść im na dobre :) a jeszcze jedno w Anglii co drugi sprzęt w domu to beko, wiec kilka przypadków na tyle milionów to raczej mały odsetek.
          • Gość: rper Tak dla ścisłości IP: *.xdsl.centertel.pl 11.07.11, 22:21
            Toyota nie miał żadnej wpadki z hamulcami ( z czym innym i owszem), radzę sprawdzić jak skończyło sie postępowanie wobec "wadliwych" hamulców w USA i dlaczego taka cisza :)
    • Gość: Marian Beko to turecki chłam - trzeba mieć nierówno IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.07.11, 19:04
      pod sufitem żeby to kupować.
      • Gość: Bogusław Re: Beko to turecki chłam - trzeba mieć nierówno IP: *.erydan.net 11.07.11, 23:50
        Gość portalu: Marian napisał(a):
        Beko to turecki chłam - trzeba mieć nierówno pod sufitem żeby to kupować

He,he.
        Co masz teraz z porządnych firm?Logo firmy?
        Znane i cenione kiedyś marki już dawno nimi nie są.Wszystko jest produkowane z części sprowadzanych z Chin i innych krajów bliskowschodnich.
        No a jeszcze lepiej jak sprowadzają oryginalny sprzęt marki "Made in China",następnie zrywają i zmywają logo i nazwy chińskie i w to miejsce naklejają swoje.
        Daleko nie trzeba szukać,np.znana i ceniona firma Philips w Pile sprowadza żarówki z Chin,następnie prywatna firma zmywa napisy chińskie i oddaje do Philipsa,gdzie są nadawane nowe znaki firmy Philipsa.
        • Gość: Pinezka Oczywiście. A robią to szopy pracze... IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.11, 07:13
          ...zatrudnione w owej prywatnej firmie. Kiedyś zajmowały się tym świstaki, które w ostatnich latach zaczęły się specjalizować w zawijaniu w sreberka.
    • fiacik-f1 Re: Wielka Brytania: Lodówki Beko grożą samozapło 12.07.11, 01:28
      Gość portalu: Lord napisał(a):

> kto w ogóle kupuje takie firmy ? to sprzęt dla ubogich co działa 3 lata i wy > rzuca sie to do śmieci bo naprawa jest droższa od jego wartości ... sam miałem > pralkę tej firmy i miesiąc po skończeniu gwarancji padła elektronika i łożyska > ... brawo dla konstruktorów że wyliczyli ile będą działać łożyska ... a elektro > nika to pewnie przypadek ... ech ... [sonda=masz BEKO ?]
      > [*]mam
      > [*]nie mam
      > [*]nie wiem
      > [*]nie piorę wcale
      > [*]piorę ręcznie
      > [/sonda]

Przecież sam kupiłeś, to chyba wiesz kto kupuje ?
      • Gość: Janusz Kup sobie pralkę L.G. IP: *.isd-hcz.com.pl 12.07.11, 07:29
        A ja mam pralkę L.G. z systemem "Direct Drive" z 10 letnią gwarancją na system napędowy.
        Pralka nie wibruje podczas wirowania i jest cicha.
        Naprawdę sprawdza się w praktyce - polecam. :-) :-) :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka