Dodaj do ulubionych

Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg...

13.09.11, 07:42
A może Prezes UOKIK zajmie się tą sprawą?
Obserwuj wątek
    • Gość: areq A dlaczego żaden z dziennikarzyn IP: *.171.65.147.static.crowley.pl 13.09.11, 09:16
      nie napisał tego przed walką???Po jednych pieniądzach jedni i drudzy...
      Z tym nie zgodziła się ani Polska Izba Komunikacji Elektronicznej, ani Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji. Podkreślając, że operator bez zgody nadawcy nie ma prawa wprowadzać zmian w programie. Prawnicy podważali zasadność żądań, a RTL tłumaczył, że nie wymaga od operatorów blokowania.
      • Gość: Lopez Re: A dlaczego żaden z dziennikarzyn IP: 195.117.118.* 13.09.11, 10:41
        Gość portalu: areq napisał(a):

> nie napisał tego przed walką???Po jednych pieniądzach jedni i drudzy...
        > Z tym nie zgodziła się ani Polska Izba Komunikacji Elektronicznej, ani Krajo
        > wa Rada Radiofonii i Telewizji. Podkreślając, że operator bez zgody nadawcy nie
        > ma prawa wprowadzać zmian w programie. Prawnicy podważali zasadność żądań, a R
        > TL tłumaczył, że nie wymaga od operatorów blokowania.

Może dlatego, żę przed walką nikt jeszcze niczego nei zablokował i nie było wiadomo, że zablokuje? Myśleć trzeba trochę zanim się coś napisze.
        • Gość: p hehe IP: *.pljtelecom.pl 13.09.11, 12:19
          dlaczego nie napisali o tym, zanim to sie wydarzylo ?
          Dopiero o godz 22:00 zaczelo sie przenoszenie imprez do sasiada :-).
          Przed 22 nikt o tym nie wiedzial.

To nie byla awaria! O zadnym "proporcjonalnym" zwrocie kosztow nie mowimy. To bylo zlamanie umowy z premedytacja.
          Mam innego dostawce, wiec nie chce pisac co bym zrobil :-) ale chyba bylbym na nich ciety [nawet gdybym nie obejrzal walki].

p

• konsument-1 Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... 13.09.11, 09:27
      Mam nadzieję, że odbije się im to czkawką!
    • Gość: viator na szczęscie mam tv "N" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 09:39
      trzeba przerzucić się na satelitę i nie ma problemów z mało przyjaznymi kablówkami. a i sygnał dużo lepszy.
    • Gość: exfederale Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... IP: *.unused.derbynet.waw.pl 13.09.11, 10:15
      W Vectrze nie było problemów, nawet kumpel obejrzał dzięki Skypowi :-), bo w UPC nie ma RTL-u.......
      • Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował s IP: *.alfanet24.pl 13.09.11, 10:41
        POZEW ZBIOROWY I WSZYTSKO JASNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: repoman Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... IP: *.icpnet.pl 13.09.11, 10:42
      Gnojom z Astera powinno się cofnąć licencję i oskarżyc o bezprawne wyłudznaie kasy od abonentów!
    • rumborakows Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... 13.09.11, 10:43
      Wiele kablowek nie blokowalo RTLu, a organizatorzy walki powaznie sie przejechali na sprzedazy praw do transmisji, bo nikt nie jest na tyle szalony, by placic za nia 40 zl, skoro mozna bylo obejrzec na ogolnodostepnym kanale.

Najlepsze gadżety
      • Gość: Piach Re: Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował s IP: 62.233.166.* 13.09.11, 13:42
        I tu się mylisz, zapłaciło za to 120 tys. abonentów!
        • Gość: mk Re: Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował s IP: *.internetia.net.pl 13.09.11, 13:55
          czyli wszystkie bary piwne zapewne. I tak im się zwróciło, u nas nawet do tej transmisji szefowa knajpy dodawała kiełbaskę gratis. "Byle byście tylko dużo piwa wypili".
    • Gość: Dudi Pozew Zbiorowy - zdecydowanie IP: 195.117.118.* 13.09.11, 10:43
      jakby któraś kancelaria w Polsce była cwana, to by za frajer zorganizowała ludziom pozew zbiorowy abonentów. Wygraliby grube bańki na tym
      • erroid Re: Pozew Zbiorowy - zdecydowanie 13.09.11, 23:52
        nie moge się doczekać takich świadomych czasów : )
    • Gość: MC pożegnałem się z Orange, pożegnałem się z Aster IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 10:45
      i jest OK :) polecam dokonywanie dobrych wyborów
    • Gość: HI-polit W Gdańsku Aster nie zablokował transmisji. IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 10:46
      Nie znam się na technicznych niuansasach telewizji satelitarnej, ale bez najmniejszych problemów w oryginalnej (niemieckiej) wersji językowej oglądałem w Gdańsku na kanale RTL walkę Adamka z Kliczko w gronie dwóch sąsiadów.
      Może lepiej jak ktoś nie oglądał, bo w pamięci pozostanie szybki i nie pokonany dotychczas w wadze ciężkiej Tomasz Adamek.
      Cios Kliczki w II rundzie omal nie zwalił z nóg Adamka i odebrał mu szybkość i refleks.
      To faktycznie musiał być - jak mówi Tomasz Adamek - powód jego słabej dyspozycji.
    • Gość: zielonogórzanin Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 10:47
      Asterowi to ja już dawno podziękowałem. I nie żałuję.
      • Gość: abonent C+ Re: Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował s IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.11, 11:03
        Widać, że w Asterze działa V kolumna, lub zarząd nie wie co robi [złagodziłem określenie].
    • Gość: Jonek A Vectra dawała RTL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 11:11
      Obejrzałem sobie na RTL-u walkę Adamka bo Vectra jak widać ma gdzieś żądania kodowanych kanałów za to respektuje umowy podpisane z abonentami..
      • Gość: m.t.k Re: A Vectra dawała RTL IP: 193.111.166.* 13.09.11, 11:18
        TPSA też:)
      • ht Cyfrowy Polsat też 13.09.11, 11:29
        na kanale 248
      • blg_33 Re: A Vectra dawała RTL 13.09.11, 11:49
        I Cyfra + też , na kanale 202
      • Gość: qba toya tez nie kodowala IP: *.compnet.com.pl 13.09.11, 13:45
        chwala im za to
        • Gość: maxi debilu, a co miała zablokować Toya???? IP: *.odrioo.com 13.09.11, 14:08
          skoro nie oferowali płatnej transmisji, to po co mieli blokować?
    • Gość: Rozczarowany widz Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... IP: *.189.43.46.atman.pl 13.09.11, 11:16
      Ja w kazdym badz razie juz sie zglosilem do kancelarii wymienionej w artykule w celu rozwiazania umowy z Aster.
    • Gość: Warszawiak inne kablowki rtl nie zablokowaly IP: *.acn.waw.pl 13.09.11, 11:57
      aster zablokowal rtl mimo ze vectra i inne kablowki nie zablokowaly rtl
      co wiecej rtl sam nie zadal zablokowania
      aster nie wiadomo z czyjego polecenia i na czyja prosbe zablokowal sygnal mimo ze mial umowe o reemisji

to tak jakbym ja zarzadal zeby aster zablokowal np. tvn i mimo ze oni maja z tvn umowe o reemisji to by to zablokowali

mam aster a walke musialem obejrzec u sasiada na vectrze na rtl
      bo vectra nie zablokowala

chce przejsc na vectre z astera rozwiazujac wczesniej umowe bo aster sie nie wywiazal zniej
      mam nadzieje ze uke czy uokik sie tym zajmie od strony prawnej i ulatwi obywatelom rozwiazanie umow z winy operatora
    • Gość: fetor a inea nie. może zapomnieli? ;) IP: *.icpnet.pl 13.09.11, 11:59
      w każdym razie rtl i tak przerywał reklamami.
    • Gość: siano Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o $$$ IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.09.11, 12:08
      Kasa, kasa, kasa!
      Ta walka była nastawiona na zarobienie dużego hajsu od samego początku.
      • Gość: mk Re: Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o $$$ IP: *.internetia.net.pl 13.09.11, 13:59
        przecież właśnie za to Kliczko dziękował Adamkowi. W Polsce jest dużo jeleni gotowych płacić gdy im się namiesza we łbie, ze Polak ma szansę z kimś wygrać.
    • ulanzalasem Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... 13.09.11, 12:13
      Bo konsument w Polsce to śmieć, ma kupić produkt, a potem zapomnieć o gwarancji, rękojmi, o tym, że produkt ma być w 100% sprawny przez minimum okres gwarancyjny. Przecież można powiedzieć, że to wina konsumenta iż buty rozpadły (za 300-400zł) się po 4 dniach :D Można porysować obudowę telefonu, udawać że jest sprawny bo wgrało się nowy soft...
      Skoro ludzie kupują to czemu na nich nie zarabiać ? Aparat za 2000zł ma gwarancję rok, aparat za 10 000 też rok ...fajna sprawa, dla producenta ;)
    • Gość: wszechpolak Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 12:15
      a kto jest nowym właścicielem Astera? UPC...
      a kto sprzedawał PPV na ta walkę? między innymi UPC...
    • Gość: Mario Aster to zwykłe świnie i tyle. IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 13.09.11, 12:23
      Aster to zwykłe świnie i tyle.
    • naczelny_frustrat Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... 13.09.11, 12:35
      asterowe ścierwa zesrały się w gacie i złamały umowy abonenckie - czekamy na odpowiednie kary i zadośćuczynienie
    • Gość: RJG Naruszenie umowy i olewanie praw klienta IP: *.home.aster.pl 13.09.11, 12:38
      To, co zrobił Aster, jest zwyczajnym złamaniem zasad świadczenia usług dla abonentów i może być podstawą do rozwiązania umowy z Aster bez żadnych konsekwencji.
      1. Aster jest zobowiązany do reemisji programów bez żadnej ingerencji w ich treść
      2. Program RTL emitowany był w problematycznych czasie bez przerw i nie był kodowany, co z resztą jest naturalne dla kanałów FTA
      3. Skoro nadawca (RTL) na czas walki nie zastosował żadnych środków ograniczających dostępność sygnału, Aster był zobowiązany do udostępnienia sygnału, a nie wprowadzania własnych, nieuzgodnionych ani z nadawcą, ani z odbiorcami ograniczeń.
      4. Informacje Aster odnośnie "praw autorskich" nie mają tutaj żadnego znaczenia i zastosowania - za przestrzeganie prawa dotyczącego praw autorskich w tym wypadku odpowiada wyłącznie nadawca sygnału, Aster nie ma prawa na żądanie osób trzecich ingerować w treść emitowanych treści.

Wszyscy poszkodowani powinni w tej sytuacji napisać do Aster pismo z powyższą argumentacją, żądając albo obniżki abonamentu, albo informując o zerwaniu umowy z winy operatora (bez sankcji karnych wobec abonenta). Na koniec listu należy dodać informację, iż w przypadku odmowy uznania reklamacji sprawa zostanie przekazana UOKiK oraz UKE.

Aster to złodziejska firma z którą jedynie można wygrać strasząc ich konsekwencjami prawnymi.
    • Gość: kibol4 Re: Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował s IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.11, 12:38
      Aster to największe gó... z dostępnych na rynku sieci. Naciągacze, za każdym razem jak dostaję od nich fakturę, to muszę przeliczyć czy się wszystko zgadza, bo ci gamonie kantują ludzi i myślą że nikt się nie skapnie.
    • Gość: xyz Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... IP: *.c193.msk.pl 13.09.11, 12:42
      ,,ci, którzy mają dostęp do RTL, walkę obejrzeli po niemiecku, nie płacąc."

Przecież to był boks - biją się też po niemiecku? ;-)
    • Gość: juikowy Rozwiązywać umowy z nimi. Pogonić dziadów! IP: *.hppoland.pl 13.09.11, 12:58
      Rozwiązywać umowy z nimi, pokazać im jak to się opłaciło. Ja rozwiązałem z Aster umowę na internet i TV przy okazji innej afery (wtedy chcieli udostępniać dane internautów, którzy ściągają pliki z netu) i bardzo się z tego cieszę. Pogonić dziadów!
    • bratstrach Adamek - Kliczko. Dlaczego Aster zablokował syg... 13.09.11, 13:39
      Powinien się pojawić zbiorowy proces o odszkodowanie wobec stacji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka