Dodaj do ulubionych

120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy

• Gość: marek z białegosto Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.play-internet.pl 08.10.11, 16:40
      Zgadzam się, zwłaszcza z ostatnim akapitem.
      "bo czas płynie, a oni nie zdobywają umiejętności, na które liczą pracodawcy"
      jasne, Polska to kraj zaawansowanych technologii, gdzie tam angolom, czy innym Niemcom do nas. Wnioski typowa dla "naukowców", którzy odkrywają, że pchła traci słuch po wyrwaniu wszystkich nóg.
    • ubiquitousghost88 Zostawcie w kraju tylko cwaniaków i US-tarczę do.. 08.10.11, 16:53
      ...ochrony ich cwaniackiej "wolności", którą sobie przecież, a nie wam wywalczyli...
      • Gość: Chris Re: Zostawcie w kraju tylko dzieci IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.10.11, 22:02
        Niech sie nimi zajma dziadkowie. Forsa wazniejsza.
    • Gość: zbigniew 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.11, 16:56
      W kraju zostana tylko czytelnicy Wyborczej z aktualnym rzadem.
      • Gość: gość Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 08.10.11, 17:34
        Nie tylko , zostaną tutaj również Twoi rodzice,znajomi i przyjaciele.
    • Gość: GTPRESS 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.c3-0.80w-ubr1.nyr-80w.ny.cable.rcn.com 08.10.11, 17:04
      dla zdrowia NARODU to dobra tendencja, oby tylko ktos nie wypelnil pustki po chwilowo nieobecnych......
      • ubiquitousghost88 Pustkę żubry wypełnią i koncert f-mol Chopina... 08.10.11, 17:08
        Gość portalu: GTPRESS napisał(a):

> dla zdrowia NARODU to dobra tendencja, oby tylko ktos nie wypelnil pustki po c
        > hwilowo nieobecnych......
    • Gość: zbigniew 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.11, 17:08
      Nasz wielki geniusz ekonomi Wincet i jego corka oraz bochater walk wAfganistanie Radek
      wrocili do Polski. Teraz mieszkaja na zielonej wyspie i zyja z pracy innych.
    • adam.2x To zwykłe przemieszczanie się 08.10.11, 17:28
      Polacy jeszcze nie są przyzwyczajeni do faktu że można swobodnie zmieniać miejsce zamieszkania tam gdzie się chce i gdzie można żyć najlepiej. To przemieszczanie jest jednym z najważniejszych osiągnięć integracji w Europie. W zachodniej części EU jest to normalne. Francuzi, Niemcy, Brytyjczycy i inne narodowości z tamtych obszarów są wymieszani w firmach na terenie tego czy innego kraju, zajmują różne stanowiska. Wielu również pracuje w USA i vice versa, tzw expats.

Oczywiście kwalifikacje są potrzebne ale znajomość języka jest kluczem do wszystkiego. Przy dobrej jego znajomości łatwo również zobaczyć że w Euro-Amerykańskim kręgu kuturowym ludzie wcale nie różnią się od Polaków w zachowaniach i kulturze.

Szybkie koleje i samoloty pozwalają na podróż między krajami a nawet kontynentami krótszą niż z Warszawy do Wrocławia. Do tego dochodzą telefony, internet tak że człowiek nigdy nie jest rozdzielony z bliskimi. Np. z córką ciągle się kontaktujemy choć spotykamy się dwa czasem trzy razy do roku bo mieszka na drugim końcu USA.

Przestańcie się więc rozwodzić nad pojęciem, ucieczki, emigracji bo Was to nie dotyczy już na szczęście. Możecie jechać gdzie chcecie i kiedy chcecie. To jest właśnie prawdziwa wolność. Dla nas to był wyjazd bez powrotu (myślałem). No prawie, bo na 20 lat do pierwszej wizyty.
    • Gość: Berkano no i nie czuć smrodu kościelnego IP: *.as13285.net 08.10.11, 17:37
      kadzidła. Nie muszę zależeć od religijnych poglądów p(osłów), klechy nie włażą do moich majtek i pod moją kołdrę. Ludzie są wyluzowani i ogólnie czystsza atmosfera wokoło.
    • framberg Zaskoczyło mnie to stwierdzenie: 08.10.11, 18:00
      <Pogodzili się z faktem, że tam często pracują poniżej swoich kwalifikacji - mówi prof. Krystyna Iglicka, demograf z Centrum Stosunków Międzynarodowych>

Tak jakby w Polsce absolwenci studiów nie pracowali w smażalni kurczaków. Albo jako kasjerki.

Do powodów ekonomicznych dodajmy traktowanie Polaków przez administrację jak śmieci.

Tylko wywalenie na pysk połowy administracji zmieni cokolwiek. Również redukcja Sejmu (100 posłów) i senatu (po jednym z każdego województwa plus wszyscy byli prezydenci). Kolejna modernizacja administracji to likwidacja powiatów (przy dzisiejszej informatyce zarządzanie paroma szpitalami czy sądami więcej nie robi różnicy), reforma struktury finansowania szkolnictwa i lecznictwa.

Reasumując - nic się nie zmieni. Była emigracja w XIX w. XX w. jest i w XXI w. I będzie nadal.
      • Gość: Mirwisz Re: Zaskoczyło mnie to stwierdzenie: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.10.11, 18:36
        Porażająco wnikliwe obserwacje i wnioski - Wolska zawsze będzie Wolską bez gruntownych reform. Tego nikt dzisiaj w tym groteskowym kraju nie jest w stanie dokonać, ani nawet społeczeństwo nie jest na to gotowe. Ci, którzy byli na to gotowi po prostu wyemigrowali (jak pismaki GW to nazwali, uciekli), a reszta rozmodlonych czeka na mannę z nieba. Aż dziw bierze, że Wolacy masowo się nie przerzucają na kult CARGO :)

Nigdy bym nie zgadł, że można być profesorem z demografii ... cuda nie wida :)
    • rasklaat 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy 08.10.11, 18:07
      To takie dziwne ze PKB rosnie a ludzie uciekaja? Podpowiem ekonomistom: w Polsce dochod pochodzi z wyzysku. Uciekaja wyzyskiwani, zostaja wyzyskiwacze; kapitalisci i administracja.

Mam nadzieje ze uciekna wszyscy okradani biedacy i poczujecie wkrotce na wlasnej dupie jak to jest musiec ciezko pracowac aby przetrwac, wy ludozercy!
    • 1stanczyk Emigracja to nie tylko problem ekonomiczny, to 08.10.11, 19:33
      rowniez problem polityczny, który wraz z dalszą kontynuacją rządów postokrągłostołowych debilów skompromitowaną dotychczasowymi rezultatami, będzie się tylko pogłębiał.

Mijające lata pod rządami postokrągłostołowych debilów obnażyły te prawdziwie, a nie te solidarnościowe dumnie i "patriotycznie" deklarowane przy byle okazji, wzorce jakie, za ich sprawa rządzą w naszym kraju, pozbawiając wszelkich złudzeń niemałą część, z swojej natury odnoszącego się do świata idealistycznie, młodego pokolenia.

Tak nie było ani w latach 90-tych.

Postsolidarnościowa historia watykańskiej hierarchii w naszym kraju jeśli nie przejdzie do naszej historii jako ponury okres hańbiących ją nieskończenie licznych wynaturzeń to tylko za sprawa kłamliwej hipokryzji i watykańskiego uwstecznionego wasalstwa jaką od wieków rządzi się zdecydowana większość naszych historyków !!

Nie tyle nawet dwudziestokilkuletnie wspólne "wyczyny" w naszym kraju postokrągłostołowego odmozdzonego badziewia wraz z jego medialnym zapleczem i watykańską hierarchią będące, za "patriotycznym" parawanem, świadectwem nieogarniętej głupoty i nieodpowiedzialności, co ich nieuniknione skutki (jak na przykład splata długu, czy sytuacja systemu emerytalnego) były i pozostaną na długo dla wielu przekonywującym argumentem i niebywale silną motywacją by nie mieć z nimi w przyszłości nic do czynienia a już na pewno nie wiązać z nimi, poprzez pozostanie w kraju, własne perspektywy na przyszłość.

Przez dwadzieścia kilka lat rządzące nami postokraglostolowe debile, pomimo licznych, i tych obecnych i jeszcze tych wcześniejszych z czasów przed-unijnego stowarzyszenia programów pomocowych nie stworzyły w naszym kraju żadnego naszego wewnętrznego mechanizmu rozwojowego, żadnej opartej na naszym potencjale dziedziny, która stanowiłaby naszą rozpoznawalna na całym świecie wizytówkę.

Natomiast te mijające dwadzieścia kilka lat wystarczyło im w zupełności by skompromitować nasz kraj na całym świecie nie tylko "naszym" dumnym uczestnictwem w bandyckim światowym awanturnictwie Busha w Iraku ale dwoma w krótkim odstępie czasu jedna po drugiej katastrofami lotniczymi nie mającymi precedensu na świecie od zarania historii lotnictwa (w aspekcie ilości najwyzszych urzędników państwowych wojskowych i partyjnych wśród ofiar tych katastrof) .

Dzisiaj można sobie tylko wyobrazić, w obliczu tej ujawnionej na okoliczność katastrof nieogarniętej głupoty i nieprawdopodobnej nieodpowiedzialności co tam wśród nich, postokrągłostołowych pomiotów rządzących naszym krajem, dzieje się na prawdę i ile to nas kosztuje

Rosjanie kończą właśnie pierwsza fazę budowy bałtyckiego monumentalnego pomnika głupoty naszym odmóżdżonym postokrągłostołowym pajacom który przez dziesięciolecia będzie dla przyszłych pokoleń świadectwem rządzącego w naszym kraju od dwudziestu kilku lat skrajnego niedowładu umysłowego pokolenia "obalaczy komuny"

120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy
      • Gość: Mirwisz Re: Emigracja to nie tylko problem ekonomiczny, t IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.10.11, 19:38
        Gdzie to skopiowałeś? To niezgodne z regulaminem tego forum ...
        • 1stanczyk Co w tym co napisalem jest niezgodne z regulaminem 08.10.11, 19:39
          Re: Emigracja to nie tylko problem ekonomiczny, t
          • Gość: Mirwisz Re: Co w tym co napisalem jest niezgodne z regula IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.10.11, 20:22
            Ten tekst nie pojawił się tutaj przez przypadek ... Ty wiesz co mam na myśli, tyle wystarczy :)
            • Gość: uciekajcie ! Re: Co w tym co napisalem jest niezgodne z regula IP: *.adsl.alicedsl.de 08.10.11, 20:47
              największy plus emigracji oprócz oczywiście ekonomicznego to brak czarnej mafii, oczywiście tu też jest kościół ale nie pasożytuje on tak bezwzglednie i nie ma takiego wpływu na społeczeństwo
            • 1stanczyk Insynuacje wzorowane na Kaczynskim ale ani Ty nie 09.10.11, 00:42
              Jesteś Kaczyński ani ja, na cale szczęście, nie jestem Merkel.

Re: Co w tym co napisalem jest niezgodne z regula
          • Gość: Niko8472 Re: Co w tym co napisalem jest niezgodne z regula IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.11, 21:00
            Dla mnie emigracja jest problemem ekonomicznym. Gdzie zarobie w Polsce 15.000,00 PLN na miesiac? U Merkel mam, also fick dich Blödmann.

Wszystko pie...nie kotka za pomoca mlotka. Jak Polacy chca na Pisiora glosowac ich problem..., ok, moj tez, cheche.
    • Gość: angrusz1 Pracy więcej nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 20:57
      a pieniądze unijne na inwestycje w infrastrukturze się kończą i potem będą znacznie mniejsze .
      A więc i pracy mniej .

A emigranci - ich część przysyła pieniądze do kraju , co zwiększa popyt krajowy i produkcję .
      Część pokolenia , chyba każdego pokolenia , to lenie śmierdzący i patologiczne charaktery .
      Oni zawsze nie znajda pracy .
      Szkoda zasiłków dla bezrobotnych na takie osoby : pijacy i ćpuny i zwykli menele .
      • Gość: Niko8472 Re: Pracy więcej nie będzie IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.11, 21:03
        Jasne, wprowadz eutanazje dla bezrobotnych.
        • Gość: Chris White Slaves IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.10.11, 21:31
          Naprawde wstyd. Wstyd dla panstwa. Dla Kosciola. Dla rodzin. I dla srodowisk ktore wydaly tych imigrantow. Dla nowego pokolenia Polakow rodzina. koledzy czy mala ojczyzna (osiedle, dzielnica) to nic. Awans ze zmywaka do pracy w "offisie" usprawiedliwia wyobcowanie, depresje i permanentne skargi na wszystko. Tubylcow, Polakow, podla kuchnie etc. Z niewolnika na frustranta. Polska droga.
          • Gość: podatnik Re: White Slaves IP: *.uznam.net.pl 08.10.11, 22:42
            Masz rację. White slaves. I od tego uciekamy, wyjeżdżamy gdzie się da. W Polsce jesteś niewolnikiem uprzywilejowanych. Musisz zapracować na chłopskie dopłaty, renty i opiekę zdrowotną, na bogactwo księdza pana, na bizantyński dwór hrabiego Komorowskiego, na przywileje polityków, górników, urzędników i dlatego zawsze będziesz biedny i wykorzystywany. Nie ma co tracić życia, ma się je jedno - trzeba uciekać, bo państwo polskie to państwo ucisku i niewolnictwa.
          • Gość: Mirwisz Re: White Slaves IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.10.11, 05:34
            Dobry tekst, świetna spostrzegawczość ... uśmiałem się. Co jest smutne w tej historii, to jej powszechność wśród Polaków na Zachodzie :)

• Gość: matoł Eeee tam, zaraz uciekło. POprostu wrócili za namow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 21:27
      POprostu wrócili za namową chyżego ruja.
      • eggerger Re: Eeee tam, zaraz uciekło. POprostu wrócili za 09.10.11, 07:02
        Nick odpowiedni.
        Tak Ciebie nazywają?
    • Gość: edek Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.ntlworld.ie 08.10.11, 21:53
      > tam często pracują poniżej swoich kwalifikacji - mówi prof. Krystyna Iglicka, demograf z Centrum > Stosunków Międzynarodowych.

niestety ale ta pani ma stanowisko mocno powyzej swoich kwalifikacji
    • olias 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy 08.10.11, 21:54
      Go Polska go! RP III powstała w Magdalence w oparach wódy gdzie towarzysze czekiści bratali się z michnikami od opozycji. Czas by naród wytrzeźwiał i stworzył coś bardziej ludzkiego od tego tworu w samym srodku cywilizowanej Europy.
    • tomaszbk 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy 08.10.11, 21:58
      Lepszy kryzys na zachodzie niż wzrost w Polsce.My od 93 lat mamy kryzys.
      • Gość: Chris w Twojej glowie kryzys jest permanentny IP: *.hsd1.nj.comcast.net 08.10.11, 22:03
      • Gość: zenek Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 22:10
        Otoz to, "zielona wyspa" to marketingowy i ekonomiczny bełkot. Polska to obraz nedzy i rozpaczy, polowe mlodych ludzi nie stac na to zeby zalozyc rodzine i normalnie zyc. Mlodzi pokazali zielonej wyspie wielkiego fucka i niezle na tym wyjdą.
      • xolaptop Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy 08.10.11, 22:10
        Te 93 lata to optymistyczny wariant. Jedno jest pewne. Żaden z żyjących ludzi nie może pamiętać prosperity w Polsce.
    • Gość: Tirinti Mamy problem demograficzny - przeludnienie IP: *.acn.waw.pl 08.10.11, 22:17
      Polaków jest o conajmniej milion za dużo i jak ten milion gdzieś nie wyemigruje to będzie nadal bezrobocie, niskie pensje i bieda. Ponieważ i zagranizą jest coraz trudniej o pracę to trzeba wprowadzić akcyzę porodową, aby zmniejszyć liczbę urodzin i w ten sposób uchronić nas przed wzrostem bezrobocia.
      • Gość: dd Re: Mamy problem demograficzny - przeludnienie IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 08.10.11, 22:30
        nie wiem czy sobie zartujesz ale problem jest wlasnie w druga strone
        za duzo bedzie starcow w polsce na ktorych emerytury i leczenie ktos musi zarobic
        • Gość: pongau Re: Mamy problem demograficzny - przeludnienie IP: *.a1.net 09.10.11, 00:23
          Ale czy każdy tu piszący
          to rozumie?

Kraj dwudziestu milionów
          emerytów i pusta kasa?

Kto na nich zarobi?

PS.
          Pomijam niesprawiedliwość,
          (bo sprawiedliwości nie było,
          nie ma i nie będzie).

• Gość: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Średnia krajowa 500 euro. IP: *.jmdi.pl 08.10.11, 22:25
      Szefowie chamy.
      Promowanie wazeliniarstwa i układów w pracy (nawet jak masz umiejętności, to będziesz tyrał za jakiegoś pociotka- obiboka)
      Niska jakość życia (brudne dworce, krzywe chodniki, marne drogi itp.)
      Nieprzyjemny klimat ("listopad" 7 miesięcy w roku)
      Opryskliwi, agresywni ludzie, mający wszystkich wokół za nic (pijackie ryki o 1 w nocy)
      Nieudolna policja (nie umie nawet pijackich ryków uciszyć)
      Muzealna służba zdrowia.
      Wystarczy?
      • mart1nof Re: Średnia krajowa 500 euro. 08.10.11, 22:37
        Wszystko to święta prawda... Ja Próbowałem wrócić do Polski już kilka razy. Głównie z przyczyn rodzinnych, bo nie czuję żadnych innych związków z "Ojczyzną". Nie rozumiem kompletnie Polaków pletących o jakiejś obcej kulturze za granicą, trudnościach z przystosowaniem się. Prawdziwa walka o byt to jest w Polsce. Wieczna wojna nerwów w pracy- żeby szef cię przestał wykorzystywać, w urzędach- żeby urzędnicy cię nie wystawili do wiatru, w sklepach- żeby cię nie okradli, w domu- bo ciągle za mało zarabiasz, w telewizji- bo jakieś abstrakcje opowiadają ci Przedstawiciele Narodu... Polska jest niestety przegrana. Trzeba stąd zmykać...
        • Gość: Kagan Re: Średnia krajowa 500 euro. IP: *.dsl.telepac.pt 08.10.11, 23:06
          100% racja, mart1nof!
        • Gość: emigrantkaUK Re: Średnia krajowa 500 euro. IP: *.range86-183.btcentralplus.com 09.10.11, 00:31
          przyjedz do Irlandii Polnocnej, tutaj masz to wszystko co wymieniles... zupelnie jak w Polsce tylko, ze jezyk inny. Ludzie powoli zaczynaja sie zamieniac w szczury, ktore kasaja siebie nawzajem, a udaja ze tego nie robia, a oni i tak jeszcze zarabiaja lepiej od Polakow w Polsce, az sie boje co sie stanie jak kryzys tutaj ich bardziej przycisnie, a rzad zabierze benefity, to przypadek w Polsce, ze znaleziono dzieci w beczkach po kapuscie to bedzie w porownaniu z tym co sie bedzie tutaj dzialo to bedzie pikus, oni swoje dzieci upieka w ogrodkach i nawet sie przy tym na zajekana...
    • Gość: whatApainINtheA$ też wróciłem IP: *.play-internet.pl 08.10.11, 22:32
      wróciłem w 2007 z Irlandii, wiedziałem że nadchodzi kryzys, bo miałem dostęp do ciekawych źródeł, po wtóre ze znajomą z którą mieszkałem i miałem poważne plany, wszystko się rozjechało, fajna dziewczyna, ale wszystko było nie tak, chyba miałem być rycerzem na białym koniu, a okazałem się ciężko pracującym za niewielkie pieniądze, potem może mniej ciężko, ale wciąż za niewielkie. Nie mogąc spełnić jej marzeń , po zapewnieniu w TV przez kilku polityków że Ojczyzna czeka zdecydowałem się wrócić, gdy wygasała umowa z Landlordem. Po powrocie było nijak, ani tak ani nie, po roku zaczepiłem się gdziekolwiek, i wylądowałem na chwilę w delegacji jako tłumacz w UK, a w praktyce byłem omnibusem w całkiem niezdrowych warunkach, gdy czułem że się duszę w tej robocie (dosłownie) to wróciłem do kraju. Po miesiącu problemy ze stawami, co w tej niezdrowej robocie mieli wszyscy. Akurat wtedy dostałem netem zaproszenie na rozmowy, ale miejsce pracy miało być w jednym miejscu, miejsce rozmów 200 km dalej, a ja bez samochodu ze zwisającą na rozwalonym stawie stopą... Poinformowałem że nie jestem zainteresowany, żeby nie poruszać tabu zdrowia. Rok później skończyła się kasa, teraz sobie mieszkam z mamą na jej utrzymaniu za jej niewielką emeryturę, jest nietęgo, chętnie bym wyjechał ale nie mam nawet na bilet i jeden miesiąc utrzymania, poza tym po 40stce trudniej się wkręcać, a i o zdrowie trzeba bardziej dbać. Czuję się jakbym wpłynął do podwodnego tunelu który miał mieć 10 metrów, a ma już 50... Chyba oduczyłem się słuchać co mówią politycy bez względu na ich orientację , bo przecież wszyscy oni robią karierę i nic więcej ponad to.
    • Gość: izbir 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.warszawa.vectranet.pl 08.10.11, 22:57
      No pięknie, tyle bezrobotnych i chętnych do roboty. A ja od 3 lat szukam kadrówki z doświadczeniem, przychodzi 60 cv za każdym razem, nikt z doświadczeniem...

Nie potrzebuję osoby po 2 kierunkach studiów, z 3 językami obcymi. Potrzebuje kogoś, kto potrafi mi pracownika w zus zarejestrowac. Są chętni?
      • Gość: uciekajcie ! Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.adsl.alicedsl.de 08.10.11, 23:18
        no jasne, a może od 30 lat ? to przyjmij młodego bez doświadczenia, poświęć tydzień i go naucz ! a najlepiej przestań ściemniać ty g.c.
      • Gość: zbir Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.bredband.comhem.se 08.10.11, 23:20
        jestes nikim.
      • Gość: klopsikus Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 04:00
        Widocznie ludzie z doswiadczeniem maja cie w dupie, albo sraja na twoja oferte. Skoro 30 osob ci nie odpowiada to mam propozycje. Sam sie tym zajmij!
      • sacharynek Re: 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy 09.10.11, 14:33
        To zatrudnij pracownika i go poducz - problem z głowy.
        Problem polskich pracodawców jest taki, że najchętniej zatrudnili by wyszkolonego pracownika za psie pieniądze. Niestety nie ma tak łatwo. Zachodnie firmy już dawno się zorientowały, że łatwiej i taniej jest wyszkolić sobie nowego pracownika i go zatrzymać, niż szukać doświadczonego.
    • Gość: ciekawy 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.bredband.comhem.se 08.10.11, 22:58
      Dosyc ciekawe. Po kilku godzinach zniknely glosy Piotra i p oraz moje. Pojawily sie inne jak np skurw.**na mirwisza (by go C*uj przezegnal). To po ch*j takie forum?
    • Gość: ken Chodzi o wyższe zarobki, bo faktyczne bezrobocie IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.11, 23:19
      jest podobne u nas do tego w Niemczech wg Eurostatu, bo to ten urząd mierzy bezrobocie tą samą metodą w calej Europie (nasz GUS mierzy zupelnie inaczej). Natomiast w krajach ktore budują dobrobyt od dziesiątkow lat, a nie jak w Polsce od 20 sa oczywiscie znacznie wyższe zarobki. Mniej więcej tak jak nasz w porownaniu do Bialorusi czy Ukrainy
    • Gość: Mxxx 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.11, 23:41
      Moje dziecko już na szczęście wyjechało. Ja też w Europie - i nie wrócę.
      Mam nadzieję, że moje wnuki nawet nie będą mówić w tym języku, nie będą miały nic wspólnego z tym bidnym krajem, w którym jeden drugiego by ze skóry obdarł. Na pohybel...
    • Gość: uciekajcie ! 120 tysięcy Polaków uciekło z zielonej wyspy IP: *.adsl.alicedsl.de 08.10.11, 23:45
      z tych komentarzy można się dowiedzieć dużo więcej niż z tego artykułu i z tych bezsensownych badań Krystyny Iglickiej, która od lat powtarza tą samą regułkę, a zwłaszcza z wypowiedzi niejakiego dr (sic) Pawła Strzeleckiego, dla którego są to "zaskakujące dane" . rozumiecie to ? te dane go zaskoczyły, bo raz, w jednym roku nasza gospodarka wzrosła o parę % więcej niż i tak już kilkukrotnie większe zachodnie to pan dr wysnuł wniosek, że teraz już jest super i dał sie zaskoczyć danym :) ludzie skad oni się biorą w tych instytutach ? nasuwa mi się bezczelne pytanie: czy pan Strzelecki jest pociotkiem pani Iglickiej ?
    • Gość: cieyboy emigracja to nie "stracone pokolenie" IP: *.sktn.hsdb.sasknet.sk.ca 09.10.11, 00:19
      ta osoba która powiedziała ze to pokolenie jest stracone nie ma racji, pokoleniem straconym będzie pokolenie które w tej chwili kończy studia i nie ma pracy, dla tych co wyjeżdżają zawsze jest jakaś szansa na rozwój finansowy czy na zdobywanie nowych doświadczeń lub chociażby kontaktów, a dla tych co są wykształceni bez pracy i siedzą w domu nie ma szans, ewentualnie tez będą godzić się na prace poniżej kwalifikacji tylko ze w Polsce za 700, wole pracować za granica, pozdro
      • Gość: londynski zmywak glosuja nogami IP: *.phlapa.east.verizon.net 09.10.11, 01:29
        uciekajac do Anglii czy Hollandii,Polacy glosuja nogami !!! w kraju pozostaja cwanicy wszelkiej masci,kombinatorzy i" magistry od siedmiu bolesci" co oprocz picia kawy przy biurku ,nie potrafia nic !,nawet wbic gwozdzia w sciane!!

Dzieki 450 tysiecy polskich gassarbajterow pracujacych od Berlina po Londyn i slacych pieniadze do kraju ,obecny i przyszly rzad moze utrzymac sie na powierzchni
      • Gość: Lolo Szczury opuszczaja tonacy statek IP: *.dclient.hispeed.ch 09.10.11, 03:37
        Masz racje.
        A denerwuje i to co ci "profesorowie", itp. wygaduja. I kto ich wyksztalci. Na Zachodzie
        byliby bezwartosciowi !
    • Gość: ap a co zmywaki się w Irlandii zepsuły?:))) IP: *.play-internet.pl 09.10.11, 01:53
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka