Gość: pani Ania IP: *.tktelekom.pl 31.01.12, 07:47 był u mnie wczoraj ksiądz po kolendzie - powiedział że co łaska...ale minimum 100 pln - dlaczego ten grubas w sukience nie placi podatków ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aqwertz [...] 31.01.12, 08:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.toya.net.pl 31.01.12, 08:32 Pani Ania ma urojenia . Grubasa w sutanie nawet nie wpuściła za próg swych drzwi. Wspólczuje choroby. Jak Bóg chce kogos ukarać odbiera mu rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
potrek Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę 31.01.12, 08:35 Pani Ania ma urojenia. Księdza nie wpuscila za próg. Jak Bóg chce kogoś ukarac odbiera mu rozum. Wspólczuje :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WTF Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.warszawa.vectranet.pl 31.01.12, 09:08 Pani Ania ma urojenia . Grubasa w sutanie nawet nie wpuściła za próg swych drzwi. Wspólczuje choroby. Jak Bóg chce kogos ukarać odbiera mu rozum. Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę potrek 31.01.12, 08:35 Odpowiedz Pani Ania ma urojenia. Księdza nie wpuscila za próg. Jak Bóg chce kogoś ukarac odbiera mu rozum. Wspólczuje :( Też jesteś chory. Piszesz wiadomość 2 razy, raz jako zalogowany raz jako gość. A że czarni mają cenniki to nie jest tajemnicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzywka ibisza Pani Aniu... IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 09:14 ...prosty sposób. Dzwonek do drzwi-Otwiera Pani i widzi księdza. -Niech będzie pochwalony!-rzuca ksiądz. -?Witam,nie mogę pana wpuścić,bo mam dzieci w domu-odpowiadasz. Sprawdzone.Pedofil zawija się na pięcie i odchodzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: Pani Aniu... IP: *.fbx.proxad.net 31.01.12, 10:40 urzekajaca historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 09:23 Pani Ania mogła zrobić przelew "za kolędę" na konto kościoła i włożyć świstek dokonania przelewu w kopertę. I oto w ten sposób odliczyła by sobie darowiznę na kościół! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOL "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 09:24 Ludzie nie dajcie się manipulować to dyskusja dotyczy "Złapani w telefoniczną pułapkę" Co z takimi durniami robić przez nich uczciwi ludzie tracą Dzwonią do mnie co dzień różne naciągacze i mały 1% uczciwych co z tym robić? Potwierdziłem kilka razy dane firmy - wpisywałem się w kilku portalach i nie o każdym pamiętam Ale zawsze pytam czy to będzie coś kosztowało czy nie sie za sobą jakieś konsekwencje finansowe :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manipulantka Ania manipuluje wami IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 09:26 Nie dyskutujcie o księdzu ta pani ania manipuluje wami to osoba z firmy ktora naciąga ludzi telefonicznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pako Stary numer, tzw. wrzutka IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 12:51 Na samym początku wrzuca się kontrowersyjny temat, ale kompletnie nie związany z tematem i większość osób zamiast dyskutować o złodziejskiej firmie będzie teraz o księdzu rozmawiać. Zaiste niesamowicie łatwo jest kontrolować umysły obywateli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebastian Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 15:24 ze znajomym prowadzimy jeden z takich całkowicie darmowych portali, mamy ruch 300k ru msc i zawsze się wkur****y jak słyszymy o podobnych firmach. Mamy wyraźnie wszędzie napisane, brak opłat a ludzie i tak pytają i chcą zapewnień... ale co tu się dziwić, jak biznes w tym kraju robi się na przekrętach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.internet.szczecin.pl 31.01.12, 20:39 Gdyby Tusk z Sikorskim mieli jaja, to poprosili by grzecznie panią Merkel, że jak nie zajmie się naciągaczami z Niemiec, to zarządają stosownych odszkodowań od rządu pani Merkel. Ale trzeba być facetem z jajami a ni babą liżącą... Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Styl działania jak w pobieraczek.pl 31.01.12, 09:36 A że naiwnych nie brakuje,to będziemy o takich zlodziejskich metodach słyszeli coraz częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolorata Re: Styl działania jak w pobieraczek.pl IP: 195.205.247.* 31.01.12, 11:52 "Premierze Tusk, ostatni raz dałem się w ch*ja zrobić.Przy następnych wyborach "podziękuję" stosownie do zasług." Na tym to polega ktoś cię robi w Ch co chwile i nawet nie wiesz kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyle wpisow ... "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: 145.248.195.* 31.01.12, 09:41 ...a tylko jeden na temat. co do tematu ... to zerowanie na ludzkich ułomnosciach sprawa stara jak swiat ...nikczemnr to i ohydne ale ciezko czasami od strony prawnej sie przyczepic ... jedyne co moze pomoc to trzezwosc umysłu ale w obecnym swiecie przy takim tempie zycia to cholernie trudne .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.156.115.240.mortin.pl 31.01.12, 09:54 ale ja widze proste rozwiązanie. przez telefon wyrażenie zgody na coś nie jest równoznaczne z podpisem umowy. Nie ma żadnej mocy prawnej taka rozmowa i tyle. tylko to trzeba chcieć takie prawo uchwalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 10:00 a teraz "wyrażenie zgody" przez telefon na tzw gębę zmusza mnie do płacenia? chyba was zdrowo poyebało. :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.fbx.proxad.net 31.01.12, 10:45 ale uchwalenie takiego prawa bedzie slono kosztowac wynajecie armii prawnikow, konstytucjonalistow i innych specow potem debaty i inne pierdoly, na ktorych za sama wode wydaje panstwo majatek na koniec glosowanie tez nie takie pewne, odpowiednie srodowiska zatroszcza sie o to , by to prawo bylo zle i szkodliwe a wystarcza dwa zdania, prosto sformulowane, by nie mozna ich bylo interpretowac w sposob korzystny dla siebie potem szybkie przyjecie przez Sejm, Senat, prezydent i finito Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.fbx.proxad.net 31.01.12, 10:49 zreszta, nawet jesli nie ma takiego prawa, ze umowa jest wazna przez telefon, mozna powyzsze odniesc chociazby do zakazu oszukiwania ludzi przez komorki smsami, ktorego dopuszczaja sie nie firmy krzaki, ale chociazby wielki Orange-wygrales bmw np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej.z.zadupia płaci, płaci.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.12, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przekręcony nieraz Stare numery... też mi odkrycie... IP: 213.241.123.* 31.01.12, 11:25 Telefonicznie robią Was w konia dziesiątki firm. Teraz się obudziliście? Dzwonisz np do operatora telewizji "N" na numer z serii 801... muzyczka gra czekasz, czekasz, czekasz... w końcu zgłasza się telefonistka i w minutę załatwiasz sprawę - a potem przychodzi rachunek za godzinę czekania i słuchania muzyczki, rzędu 40 zł. Podobnie jest z dzwonieniem po aktywacje karty... Czasami czeka się... za 50 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeetaaam Re: Stare numery... też mi odkrycie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.12, 21:25 Infolinie zaczynajace sie na 801 sa platne jak za za jeden impuls bez wzgledu na dlugosc polaczenia. Weszysz spisek tam gdzie go nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srututu Re: Stare numery... też mi odkrycie... IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 22:16 A może się założymy? To wykręć sobie np. 801 05 555 55 i posłuchaj muzyczki, będzie cud jak się operator zgłosi wcześniej niż po półgodzinie a potem obejrzyj biling. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: As Chyba Anna Grodzka? IP: *.play-internet.pl 31.01.12, 12:47 Co mówi per pan do księdza. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Re: Chyba Anna Grodzka? 31.01.12, 12:54 Bo powinna powiedzieć - klecho, oszuście, albo pedofilu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azyt Re: Chyba Anna Grodzka? IP: *.fbx.proxad.net 31.01.12, 19:21 wspolczuje ci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.internetia.net.pl 31.01.12, 14:46 a kto Ci powiedział że nie płaci? otóż płaci, i to wyobraź sobie od ilości osób zamieszkałych na terenie parafii, a więc niezależnie czy szanowny katolik bywa w kościele codziennie i ochoczo potrząsa kiesą, czy tylko wtedy gdy sobie życzy ślubu ( w zasadzie ciekawe po co...) tudzież gdy ma wielkie pragnienie aby swoją matkę czy ojca pochować na cmentarzu ( w zasadzie też nie rozumiem dlaczego w obecności księdza) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Policja powinna zlapac na dolek 31.01.12, 15:30 i obic ryja i jaja. na gangsterow tylko gangsterskie metody. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę 31.01.12, 18:45 Gość portalu: pani Ania napisał(a): > był u mnie wczoraj ksiądz po kolendzie - powiedział że co łaska...ale minimum 1 > 00 pln - dlaczego ten grubas w sukience nie placi podatków ? Fascynują mnie ludzie, którzy najpierw należą do jakiejś organizacji, a później mają pretensje, że trzeba płacić składki członkowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Hania Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.dynamic.chello.pl 31.01.12, 21:32 tjaaa, to wcześniej u Pani Ani była Kolenda? Zaleska też? A co mówią lekarze w tej kwestii? Grubasy - płacić podatki, ale migiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkam_w_w-wie Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę 31.01.12, 21:37 > Fascynują mnie ludzie, którzy najpierw należą do jakiejś organizacji, a później > mają pretensje, że trzeba płacić składki członkowskie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.12, 20:00 Akurat z "aktualizacją danych" dawno do mnie nie dzwonili, ale za to ostatnio 3 razy chcieli mi "pomóc" dostać dotacje unijne. Po sprawdzeniu w internecie nazw firm i stron - opinie sa jednoznaczne, kanciarze. Sprzedają jedynie "dokumenty" za pobraniem przez kuriera.Na szczescie Wujek Google daje rade takich odsiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kermit "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.aster.pl 31.01.12, 22:36 W lato zgłosił się do mnie rzekomy przedstawiciel Cyfry, który twierdził, że będą zakładać tą platformę w naszej miejscowości. Gdy mu odmówiłem to stwierdził - "czyli mam pana wykreślić z listy?". Po tym zdaniu wypuściłem psa z kojca. Facet pogubił formularze, "listę" oraz teczkę ale udało mu się uciec za bramę. Kwity poszły do pieca - teczka wyleciała za bramę. Mam spokój z ofertami montażu "satelity". Polecam taką metodę - jest bardzo skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.centertel.pl 31.01.12, 23:25 poszkodowanych zapraszamy na portal www.pozywamy-zbiorowo.pl grupa poszkodowanych przez promowanefirmy.pl jest już na pozywamy i jest już wiele firm na niej. zapraszam. Rejestracja bezpłatna. nie wystawiamy żadnych faktur. Odpowiedz Link Zgłoś
znak "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę 01.02.12, 02:11 Ej, "panie autor", co to, strach nazwisko podać? Nie dziwota! :))) "- Przedsiębiorcy muszą się mieć na baczności, radzi w "Rzeczpospolitej" Maciej Karczyński z Komendy Stołecznej Policji. - Docierają do nas zgłoszenia o masowo wysyłanych fakturach za niezamówione usługi, mówi. - Nie należy ich płacić. Sprawę trzeba zgłosić na policję. ". Jest dopełnienie po "NIE ZAMÓWIONE USŁUGI"? To pisz właśnie TAK! - Liceum, 2-ga klasa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Profanator Re: "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.dynamic.chello.pl 07.07.14, 22:41 Opowiem wam jak to działa. 1. Ktoś zamawia usługę ale albo jest tak nierozgarnięty, że o tym nie wie, albo zapomniał, albo nie ma akurat żeby zapłacić. Co robić, gdy przyszła faktura? 2. Puszcza w necie zajawkę "...moim zdaniem to oszustwo..." (takich zapytań z których przebija intencja "podpowiedzcie jak się z tego wywinąć" jest masa na każdy chyba temat). 3. Ponieważ usługi są masowe, na każdy jeden tysiąc faktur trafia się kilku, którzy jak w pkt 1. więc też piszą "...moim zdaniem to oszustwo..." wzajemnie się nakręcając. Często jeden "oszukany" pisze jako kilku użytkowników, żeby "zrobić tłum". 4. Na to trafi się ktoś tak nieodpowiedzialny jak Maciej Karczyński z Komendy Stołecznej Policji, który napisze " - Nie należy ich płacić. Sprawę trzeba zgłosić na policję. ". Autorytet bo policjant, w dodatku Warszawiak - wiadomo, światowy człowiek jest, pewno nawet czytać potrafi. Taki to panie z całą mafią wojował i z zagraniczną też, a nawet z amerykańską i książki o prawie zna.... 5. No to nie płacą czując wsparcie moralne "autorytetu" w ich sprawie a na forum kręci się hejt o wierzycielu. Czemu pan Maciej Karczyński z Komendy Stołecznej Policji jest moim zdaniem człowiekiem tak wyjątkowo nieodpowiedzialnym, że w Policji nie powinno być dla niego miejsca? Bo prawdziwy policjant nie wydałby swojego osądu przed zbadaniem sprawy. Bo prawdziwy policjant wie, że gro zgłoszeń (w każdym temacie) to zgłoszenia fałszywe, co powinno się ścigać, ale często się odpuszcza. Bo prawdziwy policjant nie zrobiłby niczego, co nakręci spiralę fałszywych zgłoszeń o popełnieniu przestępstwa. Sz. p. Maciej Karczyński (jak to się mówi) dostał kopa w górę i poszedł do ABW, a koledzy policjanci siedzą i z mozołem piszą umorzenia, bo w świetle dowodów na złożenie zamówienia tylko tak można załatwić sprawę, żeby nie siedzieć nad oskarżaniem zgłaszającego o popełnienie czynu zgłoszenia fałszywego, czyli przestępstwa przeciwko prawu. A obok, sądy cywilne walą nakazy zapłaty a komornicy naliczają koszty egzekucji. Jeszcze moment a firmy świadczące usługi masowe, widząc zachętę ze strony rzecznika STOŁECZNEJ (a jak, dużą literą!) policji, zaczną masowo pisać tak: Zgłoszenie popełnienia przestępstwa przeciwko prawu oraz przestępstwa wyłudzenia. Firma xxx w dniu xxx zamówiła usługi yyyy. Dowód: Usługi zostały zrealizowane. Dowód: Do dnia dzisiejszego firma xxx za usługi nie zapłaciła, czym dopuściła się wyłudzenia świadczenia usług na kwotę zzzz W dniu xxx firma xxx złożyła fałszywe zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez naszą firmę. Dowód: Fałszywość zawiadomienia polega na zatajeniu prawdy w zawiadomieniu poprzez nieprzedłożenie zamówienia i korespondencji w sprawie, o których firma xxx wiedziała i które były w jej posiadaniu a które w sposób oczywisty świadczą na niekorzyść firmy xxx dowodząc tak faktu wyłudzenia usług w związku z ich nieopłaceniem jak też fałszywości zawiadomienia. Dowód: Zatem firma xxx w sposób świadomy zataiła prawdziwy stan faktyczny celem uprawdopodobnienia swojego fałszywego zawiadomienia. Tym samym firma xxx dopuściła się też przestępstwa przeciwko prawu, ściganemu z urzędu na mocy art. 238 kk. Wnosimy o ściganie obu ujawnionych przestępstw celem wymierzenia kary przewidzianej w art. 238 kk do pozbawienia wolności do lat 2 - w interesie społecznym oraz zadośćuczynienia za wyłudzenie w wysokości wartości zamówionych usług wraz z odsetkami i kosztami dochodzenia roszczeń w kwocie GGGGG. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę 01.02.12, 04:46 UOKiK też ostrzega? Ta instytucja jest do likwidacji! Jesli jedyne co te pasożyty potrafią, to ostrzeganie, to szkoda pieniedzy na utrzymywanie tych idiotów. A co do samej 'sprawy". Żaden ksiegowy nie przyjmie takiej faktury jesli nie jest powiązana z pisemną UMOWĄ z usługodawcą. Fakture taką można spokojnie wyrzucić do smietnika i się nie przejmować tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany "Rz": Złapani w telefoniczną pułapkę IP: *.radom.vectranet.pl 02.02.12, 19:56 Własnie tak postepuje firma GCP z Krakowa - portal ERGO, oszusci i naciagcze! Ostrzegam wszystkich przed nimi! Na innym forum jest caly watek o tych oszustach! Odpowiedz Link Zgłoś