Gość: <> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 18:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kubuś Fatalista Re: Trzech do TVP1 IP: *.chello.pl 21.06.04, 08:41 Wypada żywić nadzieję, że prezes Dworak jeszcze się opamięta i zrobi cośm by dyrektor na dyrektora Pierwszego Porgramu Telewizji Publicznej wygrał znakmity kandydat czyli JAcek Bochenek. Ten były korespondent TVP w Brukseli i dyrektor Telewizyjnej Agencji Informacyjnej ma otwataą pelna pomysłow głowe i jesli obejmie to stanoiwisko to napewno tchnie nowy ożywczy powiew do tej skomuszałej instytucji, kierowanej do niedawna przez miłośnika młodych Iglesiasów i rowerków Błażeja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitek Re: Trzech do TVP1 IP: *.acn.waw.pl 21.06.04, 10:03 Kpiny! Pamietam Bochenka z Brukseli. Niekompetnentny, wiecznie spozniony (czekaly na niego delegcja rzadowe!!!!), na antene szly bzdury, pelne lenistwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roomzeiss o wyborze dyrektora jedyni TVP IP: *.chello.pl 21.06.04, 11:03 Co za bzdury wygadujesz Kitku o Jacku Bochenku, Jacky był znakomitym korespondentem, o niebo lepszym i konkretniejszym od swego następcy Orzechowskiego a spoźnić się na spotkanie każdemu może się zdarzyć. Chyba musiałes go Kitku nie lubić albo poróżniłes się z Jackym i dlatego wylewasz tyle żółci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitek Re: o wyborze dyrektora jedyni TVP IP: *.acn.waw.pl 22.06.04, 14:08 Przykro mi, Roomzeiss, to nie zolc to fakty. Naoczne obserwacje. Ale oczywiscie Ty mozesz go bardzo lubic. Zreszta lubic to ja tez moge, ale nie potrafie CENIC. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 zlikwidowac abonament RTV! 21.06.04, 11:59 Po co w ogole media tzw. publiczne? Ilez w nich marnotrawstwa podatniczych pieniedzy nie mowiac juz o nonsensownosci abonamentu radiowo-telewizyjnego. Przeciez media papierowe (prasa, ksiazki) znakomicie sobie radza bez wtracania sie panstwa. Czy rzad ma zaczac drukowac publiczne gazety, publiczne ksiazki i sciagac za to abonament prasowo-ksiazkowy? A coz takiego jest w RTV publicznym czego nie ma na kanalach prywatnych? Na ekranie ten sam Rambo tu i tam biega z karabinem a w radio leca te same "hity z satelity". Szczytem kuriozalnosci jest utrzymywanie telewizji "Polonia". Proponuje: zlikwidowac abonament RTV i zredukowac liczbe panstwowych kanalow radiowych do 1-go, telewizyjnych do 1-go i oplacac to z budzetu; zamiast dotychczasowego profilu TV Polonia (odgrzewane kotlety z innych kanalow) nadawac profesjonalny program w obcych jezykach promujacy Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jang Re: zlikwidowac abonament RTV! IP: 80.50.28.* 21.06.04, 13:54 toja3003 napisała: > Po co w ogole media tzw. publiczne? Proponuje: zlikwidowac abonament RTV ------ Akurat. Predzej doczekasz się kolejnej podwyżki i dalszego nasilenia reklam. Już teraz nie ma chyba żadnego programu nie poprzedzonego reklamami a pewnie co drugi lub co trzeci jest sponsorowany,co nie przeszkodzi komunikatowi w stylu: W związku z ze spodziewaną inflacją podwyższa się abonament itd. A były prezes TVP, niejaki Kwiatkowski( ten od trzymania władzy) odchodząc chwalił się,że zostawia firmę z zyskiem 125 mln zł!! Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 masz racje jang a co np. jest z 3-ka? 21.06.04, 14:46 kiedys sluchalem popoludniowej audycji, bo byl np. Strzyczkowski i paru innych ludzi, troche telefonow, jakas inteligentniejsza dyskusja w studio a i na przerywniki muzyczne byl czas; w koncu nie musi byc tylko sama gadka. Ale jak teraz po robocie, przy obiadku chcialem posluchac tez czegos madrzejszego to o 18-tej zero zero wyszla jakas panienka na scene i rzekla grobowym glosem do mikrofonu: "no to gramy" a potem wlaczyla magnetofon i zasnela wygodnie w swoim redakcyjnym fotelu, kupionym za moje podatnicze czy abonamentowe pieniadze. Magnetofon to ja mam w domu a do tego 135 stacyjek nadajacych hity z plyty. Od radia, ktore nie musi byc komercyjne, bo za to place, oczekuje tego czego nie znajde w stacjach komercyjnych, ktore nie chca ode mnie zadynch pieniedzy. A jak jest rano, powiedzmy miedzy 7-ma a 8-ma? Co drugi dzien slysze "Oo o jes szi kam, szis e meniter" (ona jest modliszka). Fajna pioseneczka (byla) ale ile razy mozna tego sluchac. Owszem sa tez i fajne audycje w 3-ce ale coraz ich mniej i w coraz gorszych (czy tylko dla mnie?) porach. Rob tak dalej trUjko ale jak sie bedzie podnosil coraz wiekszy krzyk i w koncu zlikwiduja radioabonament to pojdziecie z torbami. Ptynie bowiem brzmi: czy w ogole powinno istniec niedochodowe radio publiczne i kto ma za to placic, bo jesli sciaga mi sie abonament (podatki) to chcialbym miec konkretny wplyw na to za co place. No i ten nowy brzmiaszcz (dzingiel) w stylu dworcowym plim-plum, po tym sygnale zaraz sie caly jeze i czekam na zapowiedz o jakims spoznionym pospiesznym. Odpowiedz Link Zgłoś