maksimum 21.09.04, 03:25 Niech sadza Ciesielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jol Re: Gminy bite VAT-em IP: *.retsat1.com.pl 21.09.04, 05:39 Wszystkie gminy, firmy, Polacy,powinni np.od 1-go pażdzirnika, nie zapłcić pie.... fiskusowi ani grosza. I co nam zrobią? G.....o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krociech Dalej wybierajcie lewicę IP: 62.233.232.* 21.09.04, 06:04 ... czerwoną, niebieską, brunatną, w biało-czerwone paski ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emes Jedni dostali inni nie... IP: 62.29.248.* 21.09.04, 08:49 ... od czego jest NSA? Sprawa wygrana już na starcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubert arimr ...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 09:04 otóż pracuję w takiej gminie, która musi zapłacić 80 tys. VATu! postepowanie Agencji jest lekko mówiąc żenujące - na 2 dni przed terminem płatności wysyłają faxem informacje że musimy dopłacic jeszcze do inwestycji niekwalifikowany vat...zajebiście....juz widzę jak wójt wyciąga z banku 80 tysiączków i leci z nimi do arimr... 1) taka "akcja" agencji spokojnie może zakończyć się brakiem absolutorium dla wójta (nie wywiązał się z uchwały budżetowej) o bieżących problemach budżetowych nie wspominając. 2) jak to jest, że już w kwietniu przy okazji rozliczania innej inwestycji w naszym referacie meilismy wątliwości co do możliwości odliczenia przez gminę VAT - wystarczy poczytać Rozporządzenia Rady w sprawie funduszy strukturalnych by mieć słuszne wątpliwości. widać, że zwykli prości urzędnicy na prowincji czytać potrafią a wykształceni prawnicy w warszawce jenynie brać kasiorę. 3) gmina jako jednostka samorządu nie może w ramach obecnego prawa prowadzić działności gospodarczej (jak firma) więc nie może być klasycznym vatowcem. tu trzeba nowej regulacji - zmieniającej o 180 stopni funkcjonowanie gmin. i sprawdzają się słowa mojej koleżanki - Unia zrobi z tym polskim burdelem porządek. i pomalutku robi...naszczęscie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cysorz Re: arimr ...... IP: *.chem.cornell.edu 21.09.04, 16:18 Brawo Kolego, pozdrowienia dla koleżanki. Rzeczywiscie tylko "cos" z zewnatrz moze z tym burdelem zrobic porządek, bo wprowadzili SOBIE prawo wyborcze tak, aby im wlos z glowy nie spadł: nawet jak do wyborów pójda tylko "oni", a rewszta społeczeństwa się na nich wypnie, to wybory bedą "ważne". Albo Unia albo Rewolucja. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Tak sie zastanawialem... 21.09.04, 10:40 Nie dawala mi wciaz spokoju mysl - jak rzadowi zlodzieje dossaja sie w koncu do funduszy celowych UE. Wszystko wskazywalo na to, ze tym razem do tego cyca sie nie dorwa. O naiwnosci moja... Juz sposob znalezli... I jak ja mam isc do wyborow? Glosowac na jednogo zlodzieja, bo kradnie mniej od drugiego? Zgroza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkur*ia mnie to Re: Tak sie zastanawialem... IP: *.icis.pcz.pl 21.09.04, 12:29 polska administracja jest poje*ana, jak to czytam to sie jeszcze bardziej wkurzam, w urzedzie skarbowym czekalem po zlozeniu wniosku o dochody tydzien zeby sie okazalo ze papiery zginely, w telekomunie neozdrade zakladaj pol roku, administracja zrzera to panstwo od srodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E+K Za dużo tych gmin... IP: *.chello.pl 21.09.04, 21:22 Za pl.wikipedia.org/wiki/Polska: "Wg GUS w Polsce na dzień 1 stycznia 2004 roku było: 16 województw, 314 powiatów, 65 miast na prawach powiatu oraz 2478 gmin." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekin Re: Gminy bite VAT-em IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.04, 22:18 Gazeto, kurwa mać, kiedy zaczniesz brać w obronę gminy, w których każdy z Was mieszka i zrzędzi, że władze gminne nie budują drogi, albo nie kupują samochodów policji w sytuacji, kiedy politycy-złodzieje grzebią w kieszeniach samorządów, bo skradzionych pieniędzy brakuje w budżecie państwa? Drukujecie przykłady tego zjawiska jak ten właśnie, ale kiedy kurwa zrozumiecie ślizgacze, że szukanie w gninach tylko wierszówki z afer bije na przykład w Wasze dzieci żywione byle jak w przedszkolach, albo uczone przez tumanowatych nauczycieli? Wy tego nawet nie przeczytacie, lenie intelektualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: voyteck Re: Gminy bite VAT-em IP: 5.5.* / 80.58.22.* 22.09.04, 01:34 Zenujacy popis amatorki. Ktos powinien poniesc za ten burdel wreszcie odpowiedzialnosc. Przez tego typu urzednikow nic w Polsce nie mozna zaplanowac na dluzsza mete, bo ktos nagle moze zmienic reguly. I my chcemy miec inwestycje? Do tego potrzebna jest w miare okreslona perspektywa, a nie zaskakujace zmiany (zeby to jeszcze na lepsze). Moze by jakis protest zrobic..? Bo urzednikom pewnie sie wydaje, ze sa bezkarni (co gorsza - wiele sie nie myla). Odpowiedz Link Zgłoś