Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje

• Gość: olo Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.ust.tke.pl 22.11.04, 18:12
      Nie wiedziałem, że złomowanie nowego pojazdu jest droższe niż nowego!
    • Gość: Hary Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.pol-net.com.pl 22.11.04, 18:22
      Trzeba będzie wziąć sprawy w swoje ręce i założyć Towarzystwo Ubezpieczeń
      Wzajemnych które będzie działać non profit. Po jaką cholerę mamy dopłacać na
      bajońskie uposażenia różnych prezesów i drogiego kolesiowskiego aparatu
      biurokratycznego, gdzie krewni królika za nic nie robienie biorą dużą część
      naszych składek a inną znaczącą część wydają na tworzenie pałaców urzędniczych.
      Trzeba będzie się zwrócić do Jubilata Sz.Pana Stefana Bratkowskiego, niech nam
      wyszuka i zaproponuje zespół uczciwych kompetentnych fachowców w tej
      dziedzinie. A te dzisiejsze różne firmy ubezpieczeniowe niech splajtują za
      swoje pazerne podejście.
    • Gość: bloodsome Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:24
      a co z dostosowywaniem naszych pensji do tych unijnych?????????????
    • Gość: adsum Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.w82-126.abo.wanadoo.fr 22.11.04, 18:25
      Ciekawe skąd te ceny ubezpieczeń europejskich??
      Ja, we Francji za ubezpieczenie od wszelkiego ryzyka płacę 396 euro rocznie
      Poza tym przy cenach europejskich - pensje europejskie!! A ja mam 10x wyższy
      zasiłek niż moja żona, która pobiera zasiłek polski
      • Gość: lacek Znajdzmy najtańszą firmę IP: *.devs.futuro.pl 22.11.04, 18:44
        zamiast wyzywać
        powiedzcie ile płacicie
        ja wiek 27
        auto 12(złom wiem)
        składka roczna OC płatna w dwu ratach po 225 pln
        pojemnośc 1,6
        woj.łódzkie
        firma:generali (jesli nie wolno podawać nazwy to proszę o usunięcie ost.linijki)

• Gość: Anastasia Re: Znajdzmy najtańszą firmę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:15
          Primera, nowa max. znizki, ok. 5 tys./rok.
        • Gość: q Re: Znajdzmy najtańszą firmę IP: *.toya.net.pl 22.11.04, 21:46
          nowy focus, pakiet 2000 pln
        • jelonki Re: Znajdzmy najtańszą firmę 23.11.04, 22:27
          wiek 32
          auto rok produkcji 2002 (kupiony w maju)
          pakiet (OC, AC, NW, KR) 2100 zł (płatne jednorazowo)
          Otwock
          firma: PZU
    • Gość: jaś Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 18:52
      kiedy nasze płace zbliżą się do zachodnich? światowcy..
    • Gość: Zna Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 19:03
      Wszystkie Firmy ubewzpieczeniowe w swoich wynikach wykazują zyski , PZU 119mln
      za trzy kwartały więc podwyżki składek OC pójda na premie i rozpasanie zarządów
      nowe gmachy w marmurach,restrukturyzacje , procesy sadowe.Poszkodowany zawsze
      będzie traktowany jako intruz w nowo stworzonej mahinie biurokratycznejwIIIRP
    • Gość: lukas Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 22.11.04, 19:03
      Cieszmy się,od Nowego Roky drożeją,gaz energia elektryczna,uwalniane są czynsze
      mieszkaniowe,ubezpieczenia OC i inne podwyżki regionalne,które nie są znane
      Centrali,czyli Rządowi,Starczy,jest tego za duzo na kieszeń przeciętnego
      Polaka,któremu daleko do płacy Unijnej.
    • Gość: Albert Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.11.04, 19:32
      chce mi się wyć!!!
      • Gość: bibelot Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.joyce-center.nd.edu 22.11.04, 19:47
        Ludzie puknijcie sie w glowe.Aby oplacic koszty wypadkow ktorych na glowe
        mieszkanca jest wiecej niz w Zachodnich krajach naszej Unii/zle
        drogi,wodka,niesprawne samochody/ lub pokryc koszty skradzionych aut/ dobry
        samochod nie postoi pol dnia na ulicy tylko zniknie jak duch/, trzeba zaq to
        placic wiecej niz w Krajach ktore tych problemow nie maja.A wiec stawki musza
        byc wieksze i beda rosnac szybciej niz gdzie indziej w Europie.Ale nie ma
        zadnego to zwiazku z podwyzkami w pracy.Te z kolei zaleza od innych czynnikow
        wydajnoscvi, operatywnosci i wyksztalcenia ludzi pracujacych i przedsiebiorstw
        funkcjonujacych w gospodarce.A wiec nikt Ciebie bracie nie kiwa i ni okrada.
        I to nie Zachod zle funkcjonuje.Stuknijcie sie w glowe i przestancie narzekac
        na duze ceny i male zarobki.Piniadze szczescia nie przynosza....
      • Gość: Gosc z USA Wiem co to jest CO. Ale co to jest <OC? POWAZNIE!! IP: 168.143.113.* 22.11.04, 21:48
    • Gość: logik Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.r-pszow.atupartner.pl 22.11.04, 19:33
      gdzie sens? w artykule napisano, że PZU odnotował 12% spadek ilości
      ubezpieczonych pojazdów, co oznacza, że część właścicieli nie ubezpieczyło
      samochodów. To wcale nie musi tego oznaczać, może po prostu przenieśli się do
      konkurencji.... autor nie wykazał się logiką;)
    • Gość: ita Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.11.04, 19:49
      Gnoje, ale wedle rodaków pan Belka to taki dobry premier! Płace mamy 5 razy
      nizsze ale OC ma byc takie jak w Niemczech/!!!! Sukinsyny.
    • Gość: fifi Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.aster.pl 22.11.04, 19:57
      Wyrównywanie cen do Zachodu toz to wierutna bzdura mieszkalem na zachodzie
      prawie 10 lat za ten sam samochod ze znizka placilem niewiele wiecej anizeli w
      Polsce a na dodatek CALE !!!!!!!!!!!!!! OC podlega odpisaniu od podatku.
      Pomijam drobny aspekt nierownowagi placowej zarabialem znacznie wiecej anizeli
      w kraju.
      Pozdrawiam
    • Gość: szofer Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 22.11.04, 20:12
      może ktoś już wyliczył jakie proporcje są pomiędzy wynagrodzeniem a wysokością
      składek w procentach. CZy Helmut na OC rocznie wydaje 20% miesięcznego
      dochodu,a Polak 10% rocznego do0chodu. Jezeli już chcą równo to w każdej
      dziedzinie. Niech firmy ubeZpieczeniowe uszczelnuia system wypłaty
      odszkodowań,dokonaja reorganizacji pracy, zmiejszą ilość pracowników
      administracyjnych a lepiej płacą Agentom-uczciwym . Póki co przekręty
      i "wysokie wynagrodzenia dla szefów i dyrektorów w centralach, są
      nieproporcjonalnie wysokie w o0dniesieniu do Innych biznesów.
    • Gość: Łysy Weźcie pod uwagę nasze zarobki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:18
      Weźcie pod uwagę nasze zarobki a mieszkańców pozostałej części UE. Jeśli
      porównać zarobki Polaków do UE to płacimy o wiele więcej niż inni europejczycy
    • Gość: PaF Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.raxel.pl / 213.199.192.* 22.11.04, 20:25
      No i znów podwyżka, standardowo, jak w Polsce. Gdybym nie musiał to bym u nich
      nie kupił nic. Niech spadają.
    • Gość: Ra Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.pool21345.interbusiness.it 22.11.04, 20:41
      Jeśli będę zarabiał 3-4 tys. Euro to mogę płacić 500 Euro na ubezpieczenie.
    • Gość: robert Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: 217.153.29.* 22.11.04, 20:49
      złodzieje!!!!!!!
    • Gość: wojtasss Ile zarabia mieszkaniec UE a ile Polak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:51
      złodziejski kraj
    • Gość: Józef Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 20:59
      Dajcie nam zarobić jak na zachodzie 10 razy więcej,Wówczas najdroższe rozmowy
      telefoniczne, paliwo itp a teraz OC nie będą nam straszne.
      • Gość: waa Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: 151.81.9.* 22.11.04, 21:22
        mam dwa auta:
        1. ford mondeo 1,6,tablice polskie,60% znizki,place OC 480 zlotych!!!!
        2. ford mondeo 2,0, tablice wloskie,0% znizki gdyz nie uznaja naszych polis ,place
        1547 euro.Ijest to tylko oc bez auto-casco.
        te 480 zl. to w polsce bylo 1/3 moich zarobkow, we wloszech 1547 euro to jest ok
        7/5 moich miesiecznyh zarobkow.
        wyciagnijcie wnioski.
        pozdrawiam
    • Gość: qbas a czy pensje tez bedziemy mieli jak na zachodzie? IP: *.toya.net.pl 22.11.04, 21:14
      wyjatkowo bzdurne tłumaczenie. a niby czemu OC ma kosztowac tyle co na
      zachodzie? czy blacharze, agenci firm ubezpieczeniowych,mechanicy mają
      zachodnie pensje? a moze po prostu firmy chcą sie przy okazji obłowić?
    • Gość: ZDZICHU Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.echostar.pl 22.11.04, 21:26
      W EUROPIE ZACHODNIEJ PŁACE, EMERYTURY I RENTY SĄ WIELOKROTNIE WYŻSZE NIŻ W
      POLSCE.
    • Gość: au niech pensje wpierw wyrownaja IP: 217.78.11.* 22.11.04, 21:40
      zlodziejstwo kolejne
    • Gość: kwadransik Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:43
      A ile zarabiają w Europie zachodniej mąż zarabia 1500 tj około 380 euro ma
      wyzsze wykształcenie
    • Gość: były-pzu Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.11.04, 21:48
      Te 12%, o którym pisze autor artykułu, jakoby wynikało z niepłacenia przez
      kierowców OC jest bzdurą !!! Po prostu byli klienci PZU odchodza od tej firmy
      ze względów własnie finansowych. Sam sprawdziłem, przykład ubezpieczenie z 50%
      zniżką auta z silnikiem 1,8 w PZU - ok. 1600 PLN a np. w Alianzie - ok. 780
      PLN. Panie autor - trochę wysiłku analitycznego, a nie sponsorowanych przez PZU
      tekstów !!!!!
      • Gość: Gosc z USA Wiem co to jest CO. Ale CO TO JEST <OC> Powaznie!! IP: 168.143.113.* 22.11.04, 21:51
        • Gość: sowa Re: Wiem co to jest CO. Ale CO TO JEST <OC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:46
          OC jest to obowiazkowe ubezpieczenie od odpowiadzialnosci cywilnej za
          spowodowanie wypadku.
    • ganz Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje........ 22.11.04, 22:21
      Nie będę tutaj kadził na rzecz zakładów ubezpieczeń choć pracuję w jednym z
      nich. Dlatego muszę przyznać, że rozbawił mnie ten tekst bo w jednym zdaniu
      zawarto kilka ciekawych przemyśleń, poniżej jedno ze zdań:
      1. "Zdaniem firm ubezpieczeniowych, stawki muszą być wyższe,"
      Oczywiście jest to zdanie jak najbardziej trafne. Większości firm bardzo zależy
      na wyższych składkach bo przecież z tego generowany jest zysk przedsiębiorstwa
      (pomijam tutaj zakłady działające non profit czyli TUW). Równie prawdziwe jest
      zdanie, że z pozycji podatników powinno się obniżyć albo całkowicie zlikwidować
      podatki. Ten pomysł bardzo mi się poda przecież ja również pracę podatki więc
      prosiłbym aby nie zamieszczać takich idiotycznych stwierdzeń w tekście.
      2. "bo coraz wyższa jest wartość nowych pojazdów"
      Bardzo trafne stwierdzenie. Tylko czy ktoś pomyślał, że szczególnie w ostatnim
      czasie jakoś nie sprzedaje się dużo nowych pojazdów bo bardzo wiele zostało
      sprowadzonych używanych samochodów. Oczywiście można bronić tego twierdzenia,
      że są to nowoużywane w Polsce pojazdy. Każdemu przecież wolno mieć swoje
      zdanie. Rozumiem, iż stwierdzenie to powstało bo ktoś przeczytał informacje o
      luksusowych limuzynach np. Maybach wszak jest to pojazd o "wysokiej wartości" a
      że akurat nie jeździ ich dużo w Polsce to jest mało istotne.
      3. "a w konsekwencji rosną koszty ich ewentualnych napraw"
      Strzał w dziesiątkę. Tylko że koszty napraw rosną jedynie wtedy gdy jest dużo
      wypadków i często ulegają uszkodzeniu w wypadkach nowe pojazdy a nie dzięki
      temu iż jeżdżą w Polsce po drogach.
      4. "lub złomowania po wypadku."
      Jestem laikiem jeżeli chodzi o złomowanie ale nie wydaje mi się aby koszt
      złomowania pojazdu zależał od wartości pojazdu ale może ja jestem jakimś idiotą
      i nie rozumiem tego stwierdzenia. Wszak wszystko jest możliwe.

Prawda jest taka.
      Z każdej podwyżki składki ubezpieczenia OC zakład ubezpieczeń może się
      tłumaczyć przed nadzorem ubezpieczeniowym (dawne PUNU obecne KNUiFE). A
      wytłumaczeniem jakie nadzór interesuje jest pogorszenie się rachunku
      technicznego ubezpieczenie (czyli stwierdzenie czy ZU „traci” na tym
      ubezpieczeniu nie będę wnikał w sposób wyliczania wyniku na ubezpieczeniu jak
      ktoś chce to niech sam poszuka). Dlatego czasami powinno się przemyśleć temat o
      którym się pisze.
    • Gość: a Re: Ubezpieczenia samochodów. OC podrożeje IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 22.11.04, 22:33
      Pamiętajcie że Compensa jest nieuczciwą firmą i oszukuje swoich klientów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka