Dodaj do ulubionych

Już 3,89 mln Amerykanów na zasiłku

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 11:32
"(...)liczba osób , które zostały zakwalifikowane do pobierania zasiłku ,
wzrosła do 3,89 mln w ostatnim tygodniu maja z 3,84 mln osób w tygodniu
poprzednim . Była to najwyższa liczba od 1983 roku [ sic ! ] , kiedy to
wyniosła ona 3,95 mln osób. "
REUTERS

" GW " , 31 maja 2002 , s. 27
Obserwuj wątek
    • Gość: RYBA Re: Ale nowina IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.05.02, 16:58
      Jaka ma byc prawidlowa reakcja osoby ktora to czyta? Przeciez to niecale 1.5%
      ludnosci USA. Nie wiem o co ci chodzi.
      • Gość: V.C. Re: Ale nowina - do RYBY IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 31.05.02, 19:31
        Gość portalu: RYBA napisał(a):

> Jaka ma byc prawidlowa reakcja osoby ktora to czyta? Przeciez to niecale 1.5%
        > ludnosci USA. Nie wiem o co ci chodzi.

Poziom bezrobocia nie odnosi się do liczby wszystkich mieszkańców ( w Polsce
        byłoby to jeszcze mniej niż piszesz - grubo poniżej 1 % ! ) , lecz do liczby osób
        aktywnych zawodowo .

Pomyśl , a dopiero potem odpowiadaj na posty .

Ameryka to nie raj .
        • Gość: RYBA Re: Ale nowina - do V.C. IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 31.05.02, 23:33
          Nie wiem skad agresja. Przeciez wiem co to stopa bezrobocia. Ale nie o niej
          mowilem. Analizujesz fakty na swoja korzysc i wkurzasz sie nie wiadomo o co.
          Dane ktore przytaczasz nie maja zadnego zwiazku z tym czy Stany sa rajem czy
          nie. Na 271 mln ludzi tylko niecale 4 mln jest na zasilku.
          • Gość: V.C. do RYBY IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 11:19
            Gość portalu: RYBA napisał(a):

> Nie wiem skad agresja. Przeciez wiem co to stopa bezrobocia. Ale nie o niej
            > mowilem. Analizujesz fakty na swoja korzysc i wkurzasz sie nie wiadomo o co.
            > Dane ktore przytaczasz nie maja zadnego zwiazku z tym czy Stany sa rajem czy
            > nie. Na 271 mln ludzi tylko niecale 4 mln jest na zasilku.

Jak agresja ? Jestem najspokojniejszym człowiekiem w tej czesci świata ;-)

Pisząc o niecałym procencie Polaków na bezrobociu napisałem oczywistą bzdurę (
            nigdy nie bylem orłem z matematyki ;-) , ale w Polsce na zasiłku ( ma prawo do
            jego pobierania ) zaledwie kilkaset tysięcy bezrobotnych .

Może to być nawet 1/10 tego , co w USA ...
            • Gość: Darr ALE PIE**NIE !!! IP: *.spinet.com.pl / 1.1.1.* 03.06.02, 08:39
              Odsetek bezrobotnych w USA wynosi ok.4% . Mimo , że pracę zmienia się tam kilka
              razy częściej niż w Europie , odsetek ten jest 2-krotnie niższy niż w EU i 4-
              krotnie niższy niż w Polsce .
              Odsetek bezrobotnych w USA nie mających pracy od conajmniej roku jest 20 RAZY
              NIŻSZY NIŻ W EU I W POLSCE !!!
              To tyle jeśli chodzi o porównanie liberalizmu gospodarczego i liberalnego rynku
              pracy z państwami , w których CZERWONE pająki okradające gospodarkę
              stosują : "Ustawy o ochronie miejsc pracy" , "Ustawy o ochronie gospodarki
              narodowej" itp. CZERWONE idiotyzmy .

Gość portalu: V.C. napisał(a):
              > Pisząc o niecałym procencie Polaków na bezrobociu napisałem oczywistą bzdurę)
              > nigdy nie bylem orłem z matematyki ;-) , ale w Polsce na zasiłku ( ma prawo do
              > jego pobierania ) zaledwie kilkaset tysięcy bezrobotnych .
              > Może to być nawet 1/10 tego , co w USA ...

• Gość: Edek USA KRAJ 3.go ŚWIATA IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.06.02, 14:10
          Uznani amerykańscy ekonomiści, od dziesięcioleci, zaliczaja USA do krajów 1 i 3 Świata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka