Dodaj do ulubionych

Analiza: złoty zagraża gospodarce!

• Gość: jacek s co za durnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:27
      pierwsza rzecz to ograniczyć wydatki, zmniejszyć podatki, wyp.. \biurokratów,
      zrównowarzyć budżet bez pożyczek(nakazać w konstytucji) a nie jakieś brednie o
      interwencji za nasze pieniądze.
      • Gość: Freidman Re: co za durnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:48
        Pan Kuczyński najwyraźniej bardziej ceni interwencję na rynku walutowym i
        drastyczne cięcie stóp od może bardziej nudnej, ale zancznie skuteczniejszej
        polityki zrównoważonego budżetu, nieskiej inflacji i promowaniu rozwoju
        przesiębiorczości i zatrudnienia (niskie podatki i zusy, liberalne prawo pracy...).

Czytałem kiedyś analizy Kuczynskiego na portalu euromoney. Wygłaszał podobne
        brednie co tu.
        • robisc Re: co za durnie? 08.02.05, 00:09
          A co wysokie realne stopy procentowe maj wspolnego z liberalizmem? Mnie sie
          wydaje,ze raczej pozwalaja spokojnie zadluzac sie socjalistycznemu rzadowi na
          koszt podatnika.
          • komentator W kolko glupoty 08.02.05, 14:11
            robisc napisał:

> A co wysokie realne stopy procentowe maj wspolnego z liberalizmem? Mnie sie
            > wydaje,ze raczej pozwalaja spokojnie zadluzac sie socjalistycznemu rzadowi na
            > koszt podatnika.

Ciagle w kolko te same glupoty. Wielkosc zaciaganych dlugow SPADA. W zeszlym
            toku mialo byc 45 mld, bylo 41, w tym roku bedzie 35 mld. W zwiazku z
            wchodzeniem do euro deifcyty musza byc ograniczone. W ogole najwieksze
            dlugi zaciaga antysocjalistyczne USA.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka