Dodaj do ulubionych

GM chce sprzedać Saaba - szwedzka prasa

IP: 195.117.157.* 24.02.05, 16:56
Renaut rozlozy kolejnego producenta dobrych samochodow? Nissan zjezdza juz po
rowni pochylej, sprzedaz spada (poza USA), a nowe modele przypominaja juz
coraz bardziej kaczkowate renowki. Juz sobie wyobrazam SAAB by Renault:
wyswietlacz na srodku, harchback zamiast sedana i trzeszczace, tanie
plastiki. Koniec kolejnej legendy motoryzacji bo GM od poczatku nie mialo
pomyslu co z SAAB-em zrobic.
Obserwuj wątek
    • 2560a Re: GM chce sprzedać Saaba : 5150 24.02.05, 17:27
      Gość portalu: 5150 --NIE WIEM CZYM JEZDZISZ, ALE JA PO LATACH DOSWIADCZEN Z
      AMERYKANSKIMI PRODUKTAMI FORDA I GM, OBIECALEM SOBIE: NIGDY WIECEJ! PRZESIADLEM
      SIE NA TOYOTY I JESTEM ZADOWOLONY.SWOJEGO SAABA 900 WSPOMINAM Z NOSTALGIA, ALE
      WTEDY GM NIE MIESZAL W JEGO PRODUKCJI.
      A AUTO TO NIE KANAPA DO LENIUCHOWANIA, MA BYC NIEZAWODNE, WYGODNE I TANIE W
      EKSPLOATACJI.WSZYSTKIM W AMERYCE PLN. POLECAM JAPONSKIE ZAMIAST, SZCZEGOLNIE,
      FORDOW.
      • sly2015 A czy wiesz ze .... 25.02.05, 00:10
        90 % japonskich aut sprzedawanych w USA jest produkowana wlasnie w Ameryce ????
        Tak samo jak bmw i merce rowniez sa produkowane w USA .
        Masz racje co do japonczykow sa bardzo dobre , nie to co np. audi lub VW co sie
        ciagle psuja . Sam osbiscie jezdze Toyota zrobiona w USA , mam tez Volvo 850,
        Ale od Volvo trzymajcie sie z daleka , wlasnie postanowilem sie go pozbyc bo
        juz niemam sily do tego g..a . Szukam wlasnie rocznego max 3 letniego Cadilaca
        po to jest dopiero komfort i klasa !!!!!
        Kiedys nieopatrznie kupilem tez Jaguara vanden plus , mam go do dzisiaj ale
        zadko uzywam . Dosyc glosno pracuje i A/C wysiadlo no ale ladnie wyglada haha
        • Gość: bryt Re: A czy wiesz ze .... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 17:29
          Zgadzam się .Volvo to szcególnie wyrafinowane g...no !!!
    • Gość: Rafal Re: GM chce sprzedać Saaba - szwedzka prasa IP: *.urscorp.com 24.02.05, 18:57
      Co ty bredzisz?!! Nissan notuje rekordy wzrostow sprzedazy, wlasnie w USA, w
      dodatku rowniez ma rekordowa produktywnosc, liczona jako liczbe godzin
      spedzonych przy montazu kolejnego modelu. Kolejne generacje modeli sa coraz
      bardziej atrakcyjne i ida jak woda. Nissan Titan (nowa poltonowa ciezarowka)
      zdobywa nagrody w swojej kategorii, Nissan Altima juz od paru lat dobil do
      Handy Accord i Toyoty Camry jako lider w segmencie aut srednich. Nie wspomne o
      sukcesie Infinity, marki luksusowej Nissana z ich modelem G35 i FX. Sa pewne
      problemy z awaryjnoscia i plastikami, ale te juz tez sa poprawiane.

Nie bardzo mnie interesuje co dzieje sie poza USA, bo wlasnie ten rynek jest
      dla nich najwiekszy i najwazniejszy dla Nissana.

Renaut rozlozy kolejnego producenta dobrych samochodow? Nissan zjezdza juz po
      > rowni pochylej, sprzedaz spada (poza USA), a nowe modele przypominaja juz
      > coraz bardziej kaczkowate renowki.
      • Gość: goscLA Re: GM chce sprzedać Saaba - szwedzka prasa IP: *.hrl.com 24.02.05, 19:30
        Nissan to dobry samochod w Stanach, Saab jest dosyc tani, mimo ze moge skorzystac z ulg pracowniczych z GM na zakup samochodu nie zdecydowalem sie na
        Saaba, ale sporo tych samochodow jezdzi, rowniez mam opinie ze amerykanskie samochody oprocz Ford Explorer nie sa tak dobre jak japonskie, w sumie trafilem na
        swietna okazje i kupilem Mercedesa E320
        • meerkat1 GM pozbyl sie juz FIATA; OPEL nastepny do golenia! 25.02.05, 00:21
          GM zapowiedzial juz nieoficjalnie kierownictwu Opla, ze jesli nie wydebi do
          konca czerwca 30% obnizki kosztow robocizny od ZZ IGMetal, to....

Ja jezdzilem pare lat zrobiona w USA Honda Accord V-6 (240KM)- tez byla
          niezawodna! Ale wole Lincoln TownCar, bo sie starzeje!

Najchetniej kupilbym nowy Aston Martin, ale Bush nie chce mi dac takiej duzej
          podwyzki. :-(((

Pewnie bede wiec musial w 2008 glosowac nas...Condie Rice!:-))))))))))))))))))))
      • Gość: 5150 Re: GM chce sprzedać Saaba - szwedzka prasa IP: 195.117.157.* 25.02.05, 10:05
        Wcale nie bredze. Ty skupiasz sie na sytuacji Nissana w USA i piszesz ze "Nie
        bardzo mnie interesuje co dzieje sie poza USA", a ja mowie ze Nissan doluje
        wlasnie POZA rynkiem amerykanskim, np. w Europie i w Polsce, gdzie mieszkam.
        Nie ma tu wiec sprzecznosci ani tym bardziej bredni.
      • Gość: Marco Re: GM chce sprzedać Saaba - szwedzka prasa IP: *.zaczek.ds.pw.edu.pl 26.02.05, 10:06
        Bylem w stanach i faktycznie Nissany sa tam bardzo popularne. Do tego modele na
        rynek amerykanski prezentuja sie znacznie lepiej niz te w europie Altima czy
        Maxima sa swietne ale..Mialem okazje jezdzic najnowsza Maxima i co mnie
        rozczarowalo to jakosc wykonania wnetrza...nedzne plastiki, naprawde
        kiepsciutkie, z czyms takim w europie w tej klasie nissan nie mailby szans za
        to reszta ok.
    • Gość: Thea Re: GM nie chce sprzedać Saaba - zachodnia prasa IP: *.arcor-ip.net 25.02.05, 22:56
      nie wiem skad GW ma takie wiadomosci ze GM chce sprzedac SAAB?
      GM wlasnie nie chce zrezygnowac z SAAB, wczoraj i dzisiaj czytalam
      w zachodniej prasie w wiadomosciach gospodarczych.
      SAAB nie jest do sprzedania tak sie wypowiedzial przedstawiciel GM.
    • Gość: Ickis Re: GM chce sprzedać Saaba - szwedzka prasa IP: *.dclient.hispeed.ch 02.03.05, 10:19
      Saab od lat jest niedochodowy, teraz zamienil sie zupelnie w Opla, a model
      terenowy i male kombi serii 2 wogole nie sa dostepne w Europie. Mialem okazje
      jezdzic 9-5 mily dobrze zrobiony samochod, ale nie wiem, czy w dzisiejszych
      czasach to wystarczy? A to ze GM chce pozbyc sie szwedzkiej marki wiadomo nie od
      dzisiaj! Amerykanskie zaprzeczanie faktom jak zawsze ma uspokoic ludzi...
      Poza Szwecja i USofA Saaba sie nie kupuje, chociaz jest to z pewnoscia auto
      swietnej jakosci, troche inne niz wszystkie. Jednak polityka cenowa nie
      odpowiada utraconemu prestizowi...Jezeli 9-3 conv jest drozszy od A4 Audi, to
      cos jest nie tak. W koncu to tylko Opel Vectra... Mysle, ze GM ma wystarczajace
      problemy z Oplem czy zarznietym Cadillaciem, zeby uzalac sie nad Szwedami. Maja
      na glowie Fiat'a- zniwa po glupich inwestycjach! A w Trolhatan moga zaczac
      krecic filmy :(
    • Gość: SAABLOVE Re: GM chce sprzedać Saaba - szwedzka prasa IP: *.westln01.mi.comcast.net 04.03.05, 05:41
      Niech GM sprzeda Vauxhall a nie SAAB, przeciesz SAAB to dynamiczny samochod

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka