Dodaj do ulubionych

Pogrzeb Ojca Świętego

IP: 213.17.140.* 06.04.05, 20:45
Pracuje w firmie, dla której ważniejsze są zyski od uczestnictwa w ostatniej
drodze Papieża. Jako Polacy i rodacy Papieża powinniśmy uczcić to jak
prawdziwi chrześcijanie a nie jak niewiadomo, co….Jest to taki dzień, że
powinniśmy się modlić a nie pracować. Jest to jedyna firma, która będzie
pracował na całym Śląsku i przede wszystkim w Tychach. Wszystkie inne firmy i
hipermarkety będę pozamykane i ludzie mają wolne a nasza firma ceni sobie
tylko zyski i poza tym nic się nie liczy. Ludzie są zbulwersowani
postępowaniami zarządu firmy.
Jest to jedyny taki dzień w naszej historii i dlatego proponuję "zbojkotować"
takich
pracodawców.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krismen Re: Pogrzeb Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:12
      Postaram się dołączyć tzw. protestem pogrzebowym Ojca Świętego! Aż wstyd o tym
      mówić ale nawet w Biedronce mają wolne ,bo chcą być w tym dniu jak najbliżej
      Jana Pawła II,mimo swoich problemów. Ja jestem pracownikiem ISUZU dokładniej po
      zmianach to jest ISPOL i też mamy problemy, które dotyczą większąść firm w
      polsce. Jaki kraj taki obyczaj, takie jest powiedzenie. Otóż w naszym państwie
      takie rzeczy dobrze się praktykuje! Taki A.Kwaśniewski (prezydent) mógłby
      ustanowić taki dzień wolnym od pracy. Nasze zakładowe Z/Z nic nie wywalczyły,
      bo i jak miały wywalczyć w takich warunkach.Sumując to wszystko: spędzę
      08.04.2005r w pracy, bo waże są zyski. Pozdrawiam kolege Kilera.
      • Gość: Killer Re: Pogrzeb Ojca Świętego IP: 213.17.140.* 06.04.05, 21:22
        Dziękuję za poparcie. Pracujemy w tej samej firmie „ISUZU MOTORS” teraz „ISPOL”
        i to że amerykanie kochają Jana Pawła II i chcą być z nim w tej ostatniej
        drodze to są bzdury tak naprawdę to liczy się tylko kasa i zyski.
        • Gość: majsterty Re: Pogrzeb Ojca Świętego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.05, 21:59
          Panowie, święta racja. Ja właśnie zostałem zwolniony z tej " fajnej firmy"
          obiecywali cuda na kiju. Po czterech latach powiedzieli "sory" ale nie w tym
          rzecz. Amerykańce to oszołomy a szajbnięty Polak wejdzie w każdą dziure. Więc
          sie nie dziwcie, że zatracamy własne wartości narodowe(wartości
          chrześcijańskie) Na pocieszenie powiem Wam, że i ja idę do (nowej) roboty w
          piątek i w d.... ma nasze wartości "moja" nowa firma. Pozdrawiam.
          • Gość: MARCUS Re: Pogrzeb Ojca Świętego IP: *.crowley.pl 06.04.05, 22:07
            Popieram chłopaków, ja niestety też w tym dniu idę do pracy, a nie jest to
            słynne Isuzu, ale firma z tzw. budżetówki, sory, ale wydaje mi się, że chodź w
            tym jednym dniu nasze Państwo nic by nie straciło jak byśmy spokojnie w domu ze
            swoimi rodzinami przeżyli ten ostani dzień Ojca Świętego. Ale i tak ten Wielki
            Człowiek pomimo tego zostanie na zawsze w naszych sercach i duszy.....
      • Gość: meg Re: Pogrzeb Ojca Świętego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 10:20
        Zgadzam się z tym, że prezydent powinien ogłosić ten dzień dodatkowym dniem
        wolnym od pracy i pewnie gdyby miał szansę na kolejną wygraną w wyborach, to
        tak by postąpił. Ale pod koniec drugiej kadencji trzeba mysleć o dobrych
        kontaktach z biznesem. Nie oszukujmy się, że prywatni pracodawcy wzruszą się
        apelem prezydenta lub premiera (ci, którzy zrozumieli powagę tego dnia, już w
        poniedziałek ogłosili, że nie będą pracować). Sama pracuję w hurtowni art.
        przemysłowych i na ten dzień biorę urlop, bo firma oczywiście będzie otwarta.
        Nawet nie mam żalu do właścicieli, po prostu jest mi za nich wstyd. Ostatnim
        wydarzeniem tej rangi był w Polsce chyba pogrzeb Piłsudskiego...
    • olaola76 Re: Pogrzeb Ojca Świętego 07.04.05, 11:17
      rowniez slowa o tym ze banki nie pracuja sa bzdura nie pracuja placowki i
      okienka kasowe ale dzialy operacyjne beda w pracy bo nbp uznal ten dzien za
      normalny dzien pracy !!!! oburzenie i wscieklosc nie maja granic podobnie jak
      zachlannosc na kase a tak sie pieknie "laczymy w zalu" obludnicy !! bedzie wam
      to na sadzie ostatecznym policzone

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka