Dodaj do ulubionych

UniCredito i HVB przyznają: "Rozmawiamy"

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 23:43
Fajnie... Może nareszcie liderem sektoru polskiej bankowości zostanie jakaś
normalna firma i zdziadziały, komunistyczny PKO BP albo weźmie się do roboty,
albo pójdzie w odstawkę. Mam wielką nadzieję że planowana fuzja w końcu
dojdzie do skutku.
Obserwuj wątek
    • a_s_i_m_o Re: UniCredito i HVB przyznają: "Rozmawiamy" 31.05.05, 10:00
      A co CI pkobp przeszkadza. Po prostu tam nie chodz. Ja nie chodze.

Mnie martwi ze co 5 euro jest wyciagane z nowej Europy. To oznacza ze nas
      najbardziej piluja na prowizjach. Nie ma konkurencji na rynku bankow, oj nie ma.
      • r306 Re: UniCredito i HVB przyznają: "Rozmawiamy" 31.05.05, 10:25
        > Mnie martwi ze co 5 euro jest wyciagane z nowej Europy. To oznacza ze nas
        > najbardziej piluja na prowizjach
        Do tego nalezy jeszcze dopisac outsourcing uslug informatycznych i doradczych,
        dzieki ktoremu gigantyczne pieniadze sa wypompowywane z bankow-corek, do banku-
        matki...
    • Gość: Olek51 Proponuję założyć rachunek w Pekao SA IP: *.teleton.pl 31.05.05, 10:27
      Drogi Przedmówco, radzę Ci założyć rachunek w Pekao S.A., a jeszcze lepiej
      wziąć kredyt i gotów jestem się założyć o litrowego Chivas Regala, że stracisz
      złudzenia co do UniCredito. Mnie Pekao po przejęciu przez przedmiotowe
      UniCreditoBandito postawiło w stan wymagalności kredyt na zakup papierów
      wartościowych, mimo że miałem zabezpieczenie w akcjach 4-krotnie przewyższające
      wartość kredytu. Reasumując, do Pekao S.A. wysłałbym najgorszego wroga.
      • Gość: Olek51 Post do przedmówcy o nicku MK IP: *.teleton.pl 31.05.05, 10:32
        Mój post był skierowany do przedmówcy o nicku MK, z tymi którzy mają negatywne
        doświadczenia, oceniając że UCI ogranicza się do dojenia pieniędzy z naszego
        rynku w pełni się zgadzam.
      • Gość: balbina Re: Proponuję założyć rachunek w Pekao SA IP: *.crh.pl 31.05.05, 12:18
        Mnie się wreszcie udało wyrwać z pekao sa, wiecie debecik, karta visa, potem
        ugoda, itp. itd. i o mało nie posiadałam się z radości. Mam teraz konto w PKO
        BP i tam mi nikt nie robi łaski i wypłaca z bakomatu nawet 4 tys złotych a nie
        jak w SA 1 tys. Konto jest 2 razy tansze. chcialam skorzystac z promocji w BPH
        i założyć tam konto, ale jak słyszę o tej fuzji to już tego nie zrobię, bo BPH
        na pewno teraz zejdzie na psy.
        • marcmal Re: Proponuję założyć rachunek w Pekao SA 31.05.05, 13:32
          Ja też mam zamiar lutnąć z BPH, jest tam ostatnio straszny bajzel, w PKO SA
          musiałem mieć konto na studiach, tam dopiero był bajzel, a wiadomo co dwa
          bajzle to...
          Powiedzcie co teraz LUKAS ?
          • nicola21 Re: Proponuję założyć rachunek w Pekao SA 31.05.05, 16:20
            w pekao konta: biezace studencki i walutowe i stamtad ucieklam.
            teraz mam konta w pkobp i sobie chwale bardziej niz pekao bp gdzie musialm stac
            w koelakach po 3-45 minut i jeszcze grubo za to palcic.
            a na pytanie co jelsi nie pko, pekao i bph - ja polecam goraco mbank.

zadnych problemow(do tej pory ;) ), zadnych kolejek, kilkutysieczne limity
            wyplat z karty i przedewszystkim nie palce za konto.
          • szarak54 Re: Proponuję założyć rachunek w Pekao SA 31.05.05, 17:14
            Ja właśnie to robię.Uciekam z BPH .Wysokie opłaty za prowadzenie konta ,
            dziurawy system internetowy, obsługa tkwiąca jeszcze w czasach komunistycznych ,
            do tego wabienie nowych klientów bezpłatnym prowadzeniem kont / zapewne kosztem
            długoletnich klientów/ - oto obraz BPH.Wszystkim radzę uciekajcie z BPH ile sił
            w nogach.
      • Gość: ukaszk@gazeta.pl Re: Proponuję założyć rachunek w Pekao SA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:00
        Co racja to racja hehe o;)
    • Gość: tjaa... Mega Biedronka IP: 194.46.72.* 31.05.05, 10:41
      Zdarzylo mi sie byc pracownikiem (5 lat) pod egida polskiego bizona - mobbing,
      zastraszanie, nadgodziny "ku chwale Zarzadu" itepe itede - dopoki sytuacja na
      rynku pracy w Polsce nie stanie sie normalna - dopoty i taki bank (docelowo 25k
      pracownikow?) lekce sobie bedzie wazyl standardy pracodawcy.
      "nie podoba sie? - znajdz sobie cos innego, ha, ha". Znalazlem. Nie zaluje. I
      nie wyglada na to, bym odejscia z kiedys tak wymarzonej pracy zalowal.
      • Gość: ~k Re: Mega Biedronka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 11:35
        Biedronek bedzie tylko ok. 12 tysiecy. Reszta bedzie na zasluzonym
        bezrobotnym...
      • Gość: maja Re: Mega Biedronka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 10:51
        Potwierdzam, 31.01. br pożegnałam się z pekao. Praca na zasadzie człowieka
        orkiestry, wracanie do domu 0 19-tej i później. Raporty do raportów raportów,
        programy naprawcze na sprzedaż beznadziejnych produktów. Zebrania obowiązkowe
        przed lub po pracy, uff, nie załuję, że mnie juz tam nie ma.
    • Gość: do MK Re: UniCredito i HVB przyznają: "Rozmawiamy" IP: *.d417.kp.mofnet.gov.pl / *.mofnet.gov.pl 31.05.05, 12:36
      Widzę ,że wciąż poruszasz się w świecie mitologii i reklam. Czym Twoim zdaniem
      inne banki przebijają jak piszesz zdziadziałe i komunistytczne PKO BP. Moim
      zdaniem tylko nowymi wnętrzami i ładnymi reklamami. Pracownicy nie przewyższają
      poziomem tych z PKO a nawet ich niewiedza jest porażająca a procedury
      udzielania kredytu tylko przy pierwszej rozmowie są proste a potem zaczyna się
      zabawa w papierki , która niczym nie różni się od PKO. Ostatecznie dowiesz
      się , że konkurencja PKO ma ostrzejsze wymagania a kwoty kredytu mniejsze.I
      taka jest smutna prawda.
      • Gość: Olek51 Jestem zadowolony z BRE IP: *.teleton.pl 31.05.05, 13:29
        A ja z PEKAO SA uciekłem do BRE - jeden rachunek mam w MultiBanku, drugi w
        mBanku i nie narzekam. W Pekao S.A. mam jeszcze rachunek inwestycyjny, jest to
        ogólnie rzecz biorąc kaszana, ale lubię moje maklerki. Jak pozamykam pozycje to
        też się pewnie wyniosę do DI BRE.
        • Gość: marcin to mocno Ci wspolczuje IP: *.chello.pl 31.05.05, 14:07
          Tez myslalem o rachunku brokerskim w PEKAO, bo niby sa tacy super profesjonalmi,
          ale jak zobaczylem ich oplaty, prowizje, sposoby naliczania odsetek, system
          internetowy, to grzecznie podziekowalem i zalozylem sobie rachunek w bossie i
          nie narzekam. A co do opinii o bankach, to smiesza mnie teksty typu "PKO to
          komunistyczny moloch". Chyba dawno nie korzystaliscie z jego uslug. Ja od czasu
          jak mam dostep do rachunku via Inteligo, moge wypowiadac sie o nim tylko jak
          najlepiej. Swietny system internetowy, brak oplat za przelewy (chyba ostatni
          taki bank w Polsce!), 2zl miesiecznie za prowadzenie rachunku, i wszystko da
          rade zalatwic przez net lub telefon (w placowce nie bylem od czasu podpisania
          umowy o udostepnienie kanalow elektronicznych).
          • Gość: intelgo-ent konto inteligo IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 31.05.05, 16:14
            to nie jest wytwór pkobp bynajmniej - ale faktycznie trafna inwestycja.sami
            raczej nie wpadliby na stworzenie takiego systemu.
          • Gość: 666 Wiekszość banków w Polsce jest do du... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:37
            Zazwyczaj po sprzedaży zagranicznym, polskie banki schodziły na psy. Czemu tak
            się dzieje? Pracowałem kiedyś w bz wbk i miałem tam konto, to dopiero był
            bajzel nieprzeciętny. Teraz mam konto w citibanku i mam spokój, mimo że są
            opłaty za prowadzenie konta to obsługa jest super i przelewy darmowe. To jest
            chyba jeden z nielicznych pozytywnych wyjątków.
      • Gość: wiesio twój IP cię zdradził... IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 31.05.05, 13:49
        ...kuzynie p. Belki.
      • Gość: Jacek Kolego MK z Ministerstwa Finansów... IP: *.crowley.pl 31.05.05, 14:21
        przestań się obijać za pieniądze z moich podatków tylko weź się do roboty!!
    • fromagreatheight Re: UniCredito i HVB przyznają: "Rozmawiamy" 31.05.05, 13:27
      "Zdaniem części analityków powstanie tak dużego banku mogłoby zostać nawet
      zakwestionowane przez Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów..."

...uuuuuu...nawet ? No brawo....Ale poważnie ? Nawet Urząd Ochrony Konkurencji i
      Konsumentów ?!

Potwierdza się, że urząd antymonopolowy wkracza do akcji nie wtedy, kiedy grozi
      to regułom konkurencji (o konsumentach już nie wspominając), ale gdy patologia
      zostaje posunięta do tego stopnia, że aż wstyd przed ludźmi, żeby przynajmniej
      jakiegoś oświadczenia nie wystosować. Super urząd.
      • Gość: liugloygi Re: UniCredito i HVB przyznają: "Rozmawiamy" IP: *.cec.eu.int 31.05.05, 16:22
        Nie znam szczegolow, ale zastanawiam sie, jak taka koncentracja moze nie miec
        wymiaru wspolnotowego? Przeciez UOKiK nie bedzie wlasciwym organem do wydania
        zgody, bedzie nim Komisja, chyba, ze Polacy poprosza o przekazanie czesci
        operacji i uzyskaja je.
        A poza tym... 20%...dziesiaty w europie... doprawdy, watpie, zeby ktos sie tu
        doszukal istotnego ograniczenia konkurencji. inaczej: jestem pewien. a skadinad
        Komisja akurat transgraniczne fuzje bankow raczej lubi...
    • Gość: blq skąd oni biorą te dane o wielkości banków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:48
      Ja czegoś nie rozumiem. HVB jest niby drugim co do wielkości bankiem w Niemczech
      (Deutsche Bank jest pierwszym zapewne). Po połączeniu z Włochami będzie on
      CZTERNASTYM na liście największych w Europie. To ktory jest teraz? Pięćdziesiąty?

Czy naprawde bankowość niemiecka jest taka słaba, czy też jakiś dziennikarz
      znowu zaspał na kursach z wiedzy o świecie? z ekonomii, matematyki a może logiki?
      • szczurek.polny Re: skąd oni biorą te dane o wielkości banków??? 31.05.05, 17:11
        Jest taki piękny, spokojny, górzysty kraj, otoczony ze wszystkich stron przez
        Unię Europejską (no, może ze wszystkich, bo sąsiadują jeszcze z Księstwem
        Lichtensteinu). Stoją tam małe, niepozorne domki, ze skromnymi miedzianymi
        tabliczkami. Kiedyś wszedłem na stronę internetową takiego banku mieszczącego
        się w szarej, niedużej kamieniczce przy bocznej ulicy - okazało się, że byli
        wtedy DWUNASTYM bankiem w Europie pod względem ilości aktywów.
        • Gość: blq Re: skąd oni biorą te dane o wielkości banków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.05, 02:51
          nie no, ja pisząc tamten post bralem pod uwage Szwajcarie... ale żeby aż tak?

poza tym coś tu jest nie tak, jeśli z największego mariażu na świecie powstaje
          14 bank w europie, a np pare lat temu łączyły się pierwszy z trzecim (a może
          drugi z czwartym) banki japońskie... i co? tamto to była mniejsza fuzja?

e, to chyba raczej jakas koszmarna nierzetelnosc dziennikarska....
    • Gość: camel to jest wlasnie Globalizacja... IP: 81.19.200.* 31.05.05, 15:50
      pewnego pieknego dnia wszytskie firmy i firmeki beda w lapie jednej
      osoby...najpewniej jakiegos obywatela USA;)
    • Gość: stamo Re: UniCredito i HVB przyznają: "Rozmawiamy" IP: 193.30.160.* 31.05.05, 15:50
      Taka fuzja oprócz korzyści jaką będzie konkurencja dla giganta PKO BP SA
      przyniesie też wiele złego.Niewątpliwie połączony Bank w ramach redukcji
      kosztów znacznie ograniczy zatrudnienie,trzeba się przecieżje liczyć z
      ograniczeniem liczby placówek bo po co dublować ileś oddziałow w mieście przy
      jednolitej ofercie sprzedażowej.Zyski i tak w dużej części będą i tak
      transferowane za granicę chociaż właściciele będą składali zupełnie odmienne
      deklaracje.
      Najważniejsze abyśmy zdrowi byli.
      • Gość: tarras Re: UniCredito i HVB przyznają: "Rozmawiamy" IP: 213.184.18.* 31.05.05, 16:16
        Czy ktoś z Państwa ma opinię nt Volkswagen Bank
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka