Dodaj do ulubionych

Giganci chcą zwalniać

IP: *.w83-205.abo.wanadoo.fr 08.06.05, 00:44
a jeszcze niedawno Wybiorcza trabila o tym, jak to bezrobocie spada, juz
tylko krok do wielkiego spadku bezrobocia, wkrotce bedzie wspaniala,
znajdziemy sie w neoliberalnym raju - a tu co?
Obserwuj wątek
    • Gość: wartownik Giganci chcą zwalniać IP: *.mybigcity.net / *.mybigcity.net 08.06.05, 00:48
      Witam,
      Dorzucę jeszcze Wartę TU SA. W tym roku do zwiolnienia jest ponad 300 osób.
      Do efekt optymalizacji kosztów i restrukturyzacji.
      • Gość: bangi Re: Gliniana gospodarka... IP: 129.81.192.* 08.06.05, 00:55
        Rozumiem, ze w najblizszym czasie moze dojsc
        do sytuacji kiedy wskaznik bezrobocia w Polsce
        przekroczy 20%. Tragedia!
        • Gość: zxy 3 tygodnie temu prognozowali spadek teraz wzrost IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 08.06.05, 10:19
          to po co to pie..ć takie głupoty . Ja widzę co sie dzieje w firmach a nie
          na podstawie jakis analizach. tydzień do tyłu GUS ogłosił prognozy o PKB co
          wielce zaskoczyło (szczególnie polityków) . A taka jest niestety prawda,
          jesteśmy bieda,bieda i jeszcze raz bieda.

Bezrobocie spadło bo bezrobotnibez prawa do zasiłku nie musza sie
          rejestrować do Urzedu Pracy bo zeby byc ubezpieczonym na zdrowie musi być
          wpisany w ksiązeczke ubezpieczeniową członka rodziny i tak bezrobocie spadło o
          3,5 % co w skali kraju wynosi 22% . Gdy stopa bezrobocia w gminie wynosi 20 %
          prawo do zasiłku dla bezrobotnych przeznawane jest na rok , aponiżej na pół
          roku
    • Gość: sly Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 08.06.05, 01:57
      jednego nie rozumiem, mimo wiekszego zatrudnienia niz w konkurencyjnych firmach,
      w Polsce przeciez mamy dużo niższe płace, więc ogólny bilans kosztów powinien
      być podobny. Czy może sie myle?
      • Gość: wuł Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 13:08
        Tu chodzi raczej o firmy konkurencyjne funkcjonujące w Polsce,
        które mają te same koszty pracy,
        Co więcej - dzięki mniejszej liczbie pracowników, konkurenci nieefektywnych
        molochów nawet mogą oferować wyższe płace i w ten sposób ściągnąć z państwowych
        firm najlepszych pracowników.
    • Gość: denominator Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 02:22
      Zauważyłem że media niektórym ludziom mieszają nieźle we łbach i ci ludzie myślą
      ze w Polsce nie da sie dostać pracy bo jej nie ma nigdzie. Jest to ewidentna
      bzdura i statystyki. Prawda jest taka że znalezienie pracownika
      wykwalilifowanego jako-tako jest po prostu niemożliwe! I prosze mi nie mowic że
      ludzie z wyzszym wyksztalceniem tez nie moga znalesc pracy po studiach bo te
      zaoczno-wieczorowe szkoły marketingu i innych bzdet nie uczą ich NICZEGO. i co
      że ma dyplom jak nie umie absolutnie zrobić NIC w swojej branży! druga sprawa,
      że państwo "psuje" społeczeństwo zasiłkami i innymi bzdetami, po co pracować jak
      wystarczy sie zarejestować w urzędzie a państwo da i tak pieniądze! już nie
      mówiąc o armi pseudo-rencistów. teraz to wystarczy miec cukrzyce i już renta! A
      co to k**wa z cukrzycą nie można pracować? śmiech na sali.
      Ok nagadałem sie a i tak w próżnie przecież mówie :/ zaraz sie zlecą
      ekolodzy,anty-ekolodzy, anty-liberałowie, neokomuniści, fanatycy religijny oraz
      różne mutacje powyższych i zmieszają mnie z błotem za niepoprawność polityczną (
      w ich mniemaniu ). Prawda jest jak d**a i każdy ma własną!

Dobra starczy bo aż sie spociłem :) Peace!
      • Gość: goscUS Re: nalezy miec umiejetnosci IP: *.ventca.adelphia.net 08.06.05, 06:43
        faktycznie ludzie po marketingu, i szkolach tzw biznesu nic nie umieja, np
        absolwent finansow , czy jest w stanie przeprowadzic analize "if what" uzywajac
        Excel lub sortowac dane,obliczac subtotals, i stworzyc pivot table, nie mowiac
        o programowaniu uzywajac tylko dostepnych funkcji, lub tez czy stosujac tzw
        financial ratios moze przeanalizowac tzw balance sheet, ( nie wiem jak to jest
        w j.polskim). Pisze powaznie , sa to podstawowe umiejetnosci analityka
        finansowego. lub znajomosc Access lub SAT
        • Gość: Jan Re: nalezy miec umiejetnosci IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 11:18
          Ty madralo jak przyszedles do pracy po szkole to wszystkoo umiales.Slyszales
          kiedys co to jest postep i jak szybko sie zmienia.Czy wiesz co to odbycie
          praktyki.
        • Gość: mack Re: nalezy miec umiejetnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:19
          Co za gość!!! "czy stosujac tzw financial ratios moze przeanalizowac tzw balance sheet" - rozwaliłeś mnie tym. W d... Ci się poprzewracało, jeśli uważasz, że to co napisałeś to niesamowite umiejętności tylko dlatego, że użyłeś angielskich zwrotów. Dla mnie możesz analizować "balance SHIT" mądralo.
      • Gość: Jan Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 11:13
        Takich bzdur juz dawno nie czytalem.
      • Gość: jeleniogorski Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.06.05, 12:48
        Ty piszesz o polsce?
        Bo jeśli tak to faktycznie
        jest tu miejsc pracy do wyboru
        zwłaszcza za cirka about 300 PLN
        miesięcznie.
        Gratuluję przenikliowośći i znajomośći
        tematu. Ja też myślałem że jest do du.y
        ale jednak jest dobrze.
        Całe szczęscie.
    • Gość: kobieta Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.zeto.opole.pl / *.zeto.opole.pl 08.06.05, 07:21
      Ja też juz w tej chwili bym odeszła na wcześniejsza emeryturę,nie moge już
      patrzeć na to kumoterstwo, układy i ignorancję.I czekam aż padną te słowa które
      powiedza,że jest przedłużony okres wcześniejszych emerytur chociaż o dwa
      lata.Ale ja dostane co najwyżej 2 tys.odprawy .dlaczego w jednym kodeksie pracy
      każdy inaczej jest oceniany.Dlaczego kolosy dostaną takie pieniądze a inni
      ochłapy.Mam nadzieję,że chociaż parę lat sobie odpocznę.
    • Gość: PKN owiec Re: Giganci chcą zwalniać IP: 193.59.95.* 08.06.05, 07:21
      Kto puszcza taką głupotę w eter. 100tyś złotych odprawy?!?!?!?!. Jak by tak
      dawali nie było by żadnego problemu i pewnie 2x tyle ludzi by samych odeszło.
      Grunt to szukać taniej sensacji i napuszczać jednych na drugich będzie więcej
      komentaży. DEBILIZM
    • Gość: jareczek W kapitalizmie liczy sie tylko zysk, a nie czlowie IP: *.200-45-204.telecom.net.ar 08.06.05, 07:38
      Tak jak nie mozna miec pretensji do skorpiona ze uzywa zadla aby atakowac swoje
      ofiary (lezy to w jego naturze), podobnie w naturze kapitalizmu jest pogon za
      zyskiem, i to za wszelka ceene. Najwyzszym kryterium wartosci w kapitalizmie
      jest zysk, wszystko pozostale jest drugorzedne. Szkoda tylko ze to
      spoleczenstwo musi potem placic konsewkwencje spoleczne takich zachowac.
      • Gość: liberty Re: W kapitalizmie liczy sie tylko zysk, a nie cz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 10:52
        Bzdurzysz człowieku.
        "podobnie w naturze kapitalizmu jest pogon za zyskiem"
        -w naturze kapitalizmu jest satysfakcjonowanie konsumenta. Pociąga to za sobą wypłatę wynagrodzenia (dla utrudzonego dogadzaniem kapitalisty), zwanej zyskiem. Wynagrodzenia płaconego przez ZADOWOLONYCH klientów. Żaden kapitalista, który myśli wyłącznie o zysku, a nie o potrzebach ludzi, daleko nie zajdzie. Wystarczy przejrzeć biografie "kapitanów przemysłu"

<i to za wszelka ceene>
        -konkurencja i wybredni KONSUMENCI nie dają niestety kapitalistom chwili wytchnienia...Jeżeliby ci ostatni przestaliby dogadzać tym pierwszym, rychło przestaliby być kapitalistami-bo poszliby z torbami. Zatem minimalizacja kosztów przy stale spadających zyskach (konkurencja !!!) jest po prostu koniecznością. Zyskują na tym wszyscy klienci-tracą czasami pracownicy

<Najwyzszym kryterium wartosci w kapitalizmie jest zysk, wszystko pozostale jest drugorzedne>
        - a jakie są inne "kryteria wartości"? Zysk jest wyłącznie nadwyżką przychodu nad poniesionymi kosztami. Łowiący ryby też ma "zysk" gdy złowi ich więcej niż zużył na podtrzymanie energii życiowej niezbędnej do tej pracy. Czy to oznacza, że trzeba go ZMUSIĆ do dzielenia się zdobyczą? A może są jakieś socjalistyczne "mierniki wartości"? Np. Mierność, bierność ale wierność ? Poucz mnie, chętnie się dowiem

<Szkoda tylko ze to spoleczenstwo musi potem placic konsewkwencje spoleczne takich zachowac>
        -a ja mysłałem, że na maksymalizacji zysku (w konsekwencji: większych inwestycjach, większej ilości miejsc pracy, rosnącej stopie życiowej etc.) "społeczeństwo" jednak korzysta. Tymczsem wg autora postu tak nie jest! Chyba powinniśmy zysk bezwzględnie przejadać, w zamian dostaniemy stopniową dekapitalizację, spadek inwestycji, liczby miejsc pracy, rosnącą biedę i ostatecznie upadek gospodarki. No, ale wtedy w końcu damy prztyczka w nos przeklętym innowatorom myślącym wyłącznie o zysku...

P.S. W Polsce NIE MA kapitalizmu (wolnego rynku). Gdyby był, interesy WSZYSTKICH właścicieli kapitału byłyby najważniejsze. Tak nie jest. Świadczy o tym m.in. cały system barier, utrudnień, uznaniowości i koncesji NISZCZĄCY własność. Także "prawo" i monstrualny fiskalizm-to niszczenie kapitalimu. Marks powiedział kiedyś "podatki, podatki, podatki-to jedyny sposób na zniszczenie kapitalizmu". W Polsce panuje nam ustrój biurokratyczny, z elementami kapitalizmu (w miarę wolne ceny) i socjalizmu. Sztandarową postacią tego ustroju jest PAN URZĘDNIK, a głównym fetyszem-budżet. I to własnie troska o budżet (a nie o kapitalistów) jest głównym zmartwieniem warszawskiej mafii. Budżet to środek do wykarmienia własnej, pasożytniczej kasty (biurokratów) i grup interesu żyjących z wyzysku (wszyscy związani interesem z urzędniczą mafią). Taka jest rzeczywistość, więc na drugi raz nie przypinaj świni siodła-konia z niej nie zrobisz
        • Gość: Jan Re: W kapitalizmie liczy sie tylko zysk, a nie cz IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.06.05, 11:26
          Czy slyszal Pan kiedys o rewolucji francuskiej i jej motywach,podobnie o
          rewolucji pazdziernikowej.Przyczyna tych wydarzen bylo nie liczenie sie z
          czlowiekiem,traktowanie go jak niewolnika,bieda,itp.
        • rs_gazeta_forum Re: W kapitalizmie liczy sie tylko zysk, a nie cz 08.06.05, 12:00
          Piszesz o rzeczywistości z jednej strony, z drugiej, przecząc, że istotą
          kapitalizmu jest pogoń za zyskiem, robisz z siebie idealistę do bólu przepony.
          Rozumiem, że w Twojej własnej firmie powiesiłeś na ścianie hasło: "naszym
          najwyższym celem zadowolenie klienta" i głupio byłoby Ci teraz nie przyznać, że
          sam nie w to nie wierzysz.
          Można tu dużo pisać, ale aby takie "twierdzenie" sprowadzić do absurdu, wskażę,
          że ja jako konsument będę w danej chwili usatysfakcjonowany najbardziej wtedy,
          gdy swoje usługi będziesz mi swiadczył za darmo.

> -a ja mysłałem, że na maksymalizacji zysku (w konsekwencji: większych
          > inwestycjach, większej ilości miejsc pracy, rosnącej
          > stopie życiowej etc.) "społeczeństwo" jednak korzysta.
          Nie ma żadnej prostej zależności między maksymalizacją zysku w Twoich rękach, a
          korzystaniem z tego przez Twoich pracowników.
          Ty piszesz o przejadaniu zysku, jakby tylko pracownicy to potrafili, a
          kapitalista jest opętany chęcią kumulowania zysku wyłącznie w celu dalszych
          inwestycji w celu poprawy życia tym leniwym idiotom.
          A Ty możesz ten wypracowany wspólnie zysk przenieść za granicę, przeznaczyć na
          podróże zagraniczne Twojej żony i zrobić jeszcze wiele rzeczy w swoim własnym
          interesie, a Twoi byli pracownicy mogą sobie w tym czasie zacząć czytać dzieła
          XIX nie tylko klasyków myśli społecznej, ale choćby opisy dobroci ówczesnych
          kapitalistów, dbających oczywiście o swoich pracowników. Pod koniec XIX w. w
          Łodzi jeden nawet opłacił nauczyciela dla zatrudnionych u siebie dzieci, co
          wywołało zachwyt dziennikarza nie mogącego się nadziwić, że nie dość
          nauczyciela, to jeszcze pozwalał na naukę 3 razy tygodniowo W CZASIE PRACY,
          czyli w godzinach 20-22. Wariat był po prostu i idealista ten kapitalista.
          • Gość: RooT Re: W kapitalizmie liczy sie tylko zysk, a nie cz IP: *.crowley.pl 08.06.05, 18:13
            Cholernie subiektywny punkt widzenia proszę pana cholernie ograniczony trzeba
            dodać. W rzeczywistości każdemu "dojrzałemu kapitaliście" zależy na szacunku
            otoczenia w jakim przebywa , każdy chce aby mówiono o nim dobrze . Nie bez
            powodu są ludzie którzy zajmują się etyką biznesu .Poprostu niewielu na to stać
            zarówno finansowo jak i mentalnie (to jest niedorzeczne że ten pierwszy milion
            wciąż trzeba ukraść i mało tego cały świat na to postawił). W kapitaliźmie to
            przedewszystkim biedni biednieją a bogaci się bogacą i cholernie szkoda że ten
            status jes dziedziczony z pokolenia na pokolenie nie zawsze ale w znacznej
            mierze tak znacznej że aż widać ją na ulicach.Kolejna dyskusja o tym jak jest a
            jak byś powinno.
        • Gość: liggy Wspanialy komentarz. Jestem pod wrazeniem ;-) IP: *.ny325.east.verizon.net 09.06.05, 05:45
          Oczywiscie masz calkowita racje. Nie przejmuj sie oponentami, ktorzy nie chca zrozumiec kilku podstawowych rzeczy. Rowniez tego, ze w kapitalizmie czlowiek pracujac przez swoje 8, czy 10 godzin, ma sluzyc innym. Bo to nie czlowiek jest najwazniejszy, lecz jego praca. W zamian za swoja prace tenze czlowiek otrzymuje pieniadze. Po czym przez reszte dnia jest obslugiwany przez innych. Oczywiscie za swoje pieniadze. Tak to dziala. Przynajmniej tu, gdzie jestem.
    • Gość: :( Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.mech.pw.edu.pl 08.06.05, 07:58
      To jakas paranoja by w panstwowych firmach placic tak wysokie odprawy. Pieniadze
      te powinny zostac przekazane dla obecnych emerytow poniewaz w przeszlosci to oni
      lozyli na te firmy ze swoich podatkow.
      • Gość: papamobil PKP CARGO też zwalnia !!!! 10 tys . osób na bruk!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:06
        tylko dziwnym trafem nic nie słyszałem żeby te zwolnienia dotyczyły pionu
        adminstracyjno-biurokratycznego . Niestety ,szeregowy pracownik w takich
        gigantach nie ma nic do powiedzenia . ZYSK FIRMY = NIEZAPŁACONE MOJE
        PIENIĄDZE !!!
        • Gość: gk Re: PKP CARGO też zwalnia !!!! 10 tys . osób na b IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 08:49
          no i znowu wzrośnie bezrobocie, powiększy się grupa ludzi, która nie będzie
          miała na chleb. A tyle mamy w naszym Kraju ziemi ornej. Ale co z tego jak
          ludzie nie mają pieniędzy za zakup wyprodukowanych dóbr, wszystko będzie się
          psuło, gniło, i trzeba będzie zakopać do ziemi. A Naród niech głoduje. Właśnie
          tego nie rozumiem.
          • Gość: jeleniogorski Re: PKP CARGO też zwalnia !!!! 10 tys . osób na b IP: *.jgora.dialog.net.pl 08.06.05, 12:52
            ale będą wybory.
            bedzie się lustrować
            Nie ma czasu na pierdoły
            jakąś pracę dla ludzi...
    • Gość: 30latka Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.eu.sun.com 08.06.05, 10:33
      To jes s-synstwo. A dlaczego ?
      Poczta Polska tez zwalnia. W urzedzie na Ursynowie zawsze kolejka
      wscieklych ludzi i otwarte po jednym okienku z rownie wscieklymi paniami.
      TPSA tez ciagle zwlania i jest b-rdrl do potegi ntej, niczego nie da sie
      normalnie zalatwic.
      Potem prezes wezmie gigant premie za zredukowanie kosztow w danym
      roku, a w nastepnym go wywala i wezmie jeszcze gigant odprawe.
      I w ten sposob poglebiaja sie roznice w dochodach i zmierzamy w strone
      Ameryki Łacińskiej.
      D.
    • Gość: Piszacy Cichaczem Poczta Polska tez zwalnia IP: *.wodzislaw.sdi.tpnet.pl 08.06.05, 11:55
      Poczta udaje, ze nie zwalnie, a obcinaja etaty z pełnych na 3/4, albo przenosza
      pracownikow w takie miejsca, ze nie mozna dojechac, albo koszt dojazdu jest tak
      duzy, ze sie nie oplaca i pracownik sam rezygnuje, ale o tym nikt glosno nie
      mowi, wszyscy sie boja o prace. Tragedia !!!
    • Gość: XYZ Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.warta.pl / 195.149.64.* 08.06.05, 11:58
      W TUiR "WARTA" S.A. chcą zwolnić ponad 300 osób a odprawy mają wynieść średnio
      1-2 krotność miesięcznych zarobków pracownika (mniej niż średnia krajowa) -
      rozbój w biały dzień.
    • sioban TO MAMY PROSTY PRZYKŁAD 08.06.05, 12:56
      jak obniżenie podatku CIT działa na obniżenie bezrobocia, ciekawe co ma do
      powiedzenia na ten temat "geniusz ekonomii" Bochniarzowa.
      • Gość: mikro Re: TO MAMY PROSTY PRZYKŁAD IP: 213.17.234.* 08.06.05, 13:14
        A dziala, dziala. Wielkie kolosy zwalniaja pare tysiecy ludzi, ale to jest
        drobna sprawa w skali makro. Wazniejsze jest, zeby w tym czasie powstalo
        kilkadziesiat tysiecy (!) nowych miejsc pracy, glownie w malych i srednich
        firmach. Na przykladzie swojego podworka, stwierdzam, ze obnizka podatkow
        dziala. Ja nie zwalniam, natomiast zwiekszylem zatrudnienie w swojej firmie.
        Tylko o jednego czlowieka, ale procentowo daje to jakies 15%. Jezeli
        drastycznie obnizy sie ZUS, w co watpie niestety, legalne zatrudnienie powinno
        wzrosnac lawinowo.
        • Gość: werrka Re: TO MAMY PROSTY PRZYKŁAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:04
          Na obniżenie składki ZUS-owskiej, ani swojej ani pracowników, nie licz! W najblizszych 5-ciu latach licz na jej podniesienie, a jeszcze szybciej podniesiona zostanie składka na NFZ.
        • Gość: gosc Re: TO MAMY PROSTY PRZYKŁAD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:12
          i płacisz grosze! Dziękuje postoję to Nioewolnictwo. jak tak dalej pojdzie
          dojdzie do rewolucji I mozni tego swiata marny Wasz los!
    • mike-great Czy firma Kradnący Kogucik też zwalnia? 08.06.05, 14:56
      Czy firma Kradnący Kogucik też zwalnia?
      W poniedziałek - znaczący spadek bezrobocia w maju
      We wtorek - masowe zwolnienia w czerwcu
      Środa - a co ze środą???
    • Gość: Irena chama Balcerowicza pokroił bym na kawałki IP: *.promax.media.pl 08.06.05, 15:14
      to dzięki niemu ta niesprawiedliwosc , ja dostałem odprawki 2000 zł . Zyczę
      temu chamowi raka , niech zdechnie jak pies
      • mike-great Re: chama Balcerowicza pokroił bym na kawałki 08.06.05, 15:24
        Stary, toż to masz 20 miesięcy życia!!!
      • Gość: wujek Re: chama Balcerowicza pokroił bym na kawałki IP: 81.171.156.* 08.06.05, 16:29
        Irenko, jestes chyba pierwsza w kosciolku w niedziele na paciorek i spowiedz.
      • Gość: krzysztof Re: chama Balcerowicza pokroił bym na kawałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:59
        Sam jesteś prymitywnym chamem - załóż firmę ośle - pewnie tylko pluć
        potrafisz...
    • amerykanin09 Potrzebne sa zmiany 08.06.05, 16:34
      Trzeba zwalniac leniwych i glupich pracownikow.
      A reszta musi sie nauczyc pracowac.
      Jak bylem w Polsce rok temu to po prostu przerazila mnie praca kasjerek w PKP.
      Takiego lenistwa juz dawno nie widzialem
    • Gość: Przemko Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.nwn.pl / 80.48.9.* 08.06.05, 17:35
      Pracuję w PKO BP i nie słyszałem aby ktoś dostał jakąś odprawę!!!
    • Gość: Przemko PKO BP nie daje odpraw!!!! IP: *.nwn.pl / 80.48.9.* 08.06.05, 17:40
    • minotaurus LUDZIE, ROBCIE REWOLUCJE ! 08.06.05, 17:58
      na co czekacie? na smierc? Przeciez ten mafijny kapitalizm was zabija i zabija
      wasze dzieci!
      • Gość: gk Re: LUDZIE, ROBCIE REWOLUCJE ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.05, 18:33
        to jest już koniec, a tak dużo piszą o zmniejszaniu się bezrobocia, zgadzam sie
        z Tobą zabija nasze dzieci.
    • zigzaur Niech szlag trafi monopolistów! 08.06.05, 19:03
      A zwłaszcza taki ORLEN.
      Monopole to rzecz jeszcze gorsza od fiskalizmu i niestabilnego prawa.
      Monopoliści powodują zatory płatnicze, niszczą finanse swych klientów i
      dostawców, psują rynek.

Nie wolno dopuścić do tego, aby jedna firma miała więcej niż 10 % rynku.
      Nie wolno pozwolić na produkcję paliw i jednocześnie sprzedaż detaliczną.
    • Gość: Malkontent Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.pro-internet.pl 08.06.05, 19:13
      Tak, jeśli bezrobocie spada o 0,1% to reżimowe media trąbią o tym jak najęci, a
      jeśli bezrobocie rośnie to mówią o tym tylko nieliczni. Brawo, tylko tak dalej:
      Zwalniać, zwalniać, zwalniać i jeszcze raz zwalniać! Wszystkich i wszędzie! Tak
      jest! Co tam TePSA, PKN i PKP. Trzeba się zabrać też za uczelnie, szkoły,
      szpitale i Policję - rozgonić wszystkich na cztery strony świata. I niech
      bezrobocie wyniesie 40%!
      • chestburster W Polsce NIGDY nie bylo kapitalizmu.... 08.06.05, 21:37
        ...wiec nie wiem o co sie rzucacie.
        Kapitalizm jest w USA ( choc tez nie do konca ) gdzie unemployment rate wynosi
        okolo 5.1 %.i
        Wasze polaczkowate wypowiedzi swiadcza o tym iz zaraziliscie sie juz zaraza
        eurosocjalizmu.
    • Gość: Krzysztof Re: Giganci chcą zwalniać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 21:56
      Z tak durnym prawem pracy widzę to wszystko czarno.
      Kazdy normalny pracodawca panicznie boi się zatrudniać na cas nieokreślony,
      bo bardzo trudno uzasadnić przyczynę wypowiedzenia.
      Sądy pracy z łatwością przywracają do pracy , bo np. uzasadnienie, że pracownik
      nie spełnia pokładanych w Nim nadziei, nie jest / wg. sądu / wystarczającą
      przyczyną wypowiedzenia.
      Niech żyją związki zawodowe !!!
      • chestburster PRECZ ze zwiazkami zawodowymi.... 08.06.05, 22:15
        ....to przez nie jest takie wysokie bezrobocie, a takze przez podatki,
        biurokracje, korupcje, nepotyzm i kilka innych negatywnych cech biednych
        krajow.....
    • Gość: Jerzy Giganci chcą zwalniać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:38
      WSZYSTKO OPARTE JEST NA WIELKIM OSZUSTWIE PRACOWNIKÓW. Tak jak to się dzieje w
      firmach prywatnych. Tysiące firm oszukuje swoich pracowników na codzień i wcale
      się tym nie przejmuje. Ludzie przyjmują paserskie warunki bo jakoś muszą żyć.
      Jednak procent samobójstw jest coraz większy mimo, że o tym się nie mówi.
      Ludzie nagle pozbawieni środków do życia są gotowi do różnych złych czynów. czy
      ktoś chce zdawać sobie z tego sprawę ?
      Powinni politycy, ale zajęci są bieganiem za własnymi interesami. Tak wygląda
      nasza rzeczywistość. To nie jest wpływ wstąpienia do Uni jakby chcieli
      niektórzy cwanaicy, którzy starszą jak mogą. Zamiast straszyć powinni
      poszykiwać rozwiązania problemu.
      ...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka