Gość: szpicelUB IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:33 nie przeszkodzilo to jednak wlasiscielowi Zenonowi S. kupic sobie zabawki w postaci merola maybach, oj polski wczesny kapitalizm... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: maciek Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 19:52 Szczerze mówiąc napoje produkowane przez Hellenę były obrzydliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volx Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.harbert.net / 65.166.23.* 09.06.05, 20:19 sam jetes obrzydliwy. biala oranzada to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 193.109.244.* 10.06.05, 11:11 Oranżada była dobra dopóki słodzili ja cukrem! Odkąd dodają aspartam jest obrzydliwa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenon.s Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.06.05, 04:39 o hela o hela...twoje cialo mnie oniesmiela twoje cialo zaslania mi caly swiat od morza az do tatrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:20 Niezle te polskie firmu. Jeden slabszy rok i juz po firmie. Dlaczego inni w takim razie nie padaja? Nie mowiac juz o producentach lodow. :) -- Wygraj www.fajnekonkursy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt czyli Polak Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.05, 08:42 bo Polak kupuje tylko zagraniczne, szczególnie warszawka , nie napije się polskiego bo smaczek nie ten. a przez to polskie zakłady padają, bezrobocie nie zależy od rządu, ale od konsumentów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 193.109.244.* 10.06.05, 11:13 A ja pije tylko napoje hoopa! :-P Są zajebiste!! Helleny niestety nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deko Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 80.48.4.* 10.06.05, 11:31 napoje hoopa to najgorszy smród Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliszanin Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 193.111.166.* 10.06.05, 08:47 ciekawe, ze kaprysne lato nie przeszkodzilo innym producentom, mysle ze przyczyna tkwi gdzie indziej a androny opowiadane przez p. sroczynskiego sa pozbawione wiekszego sensu. Trzeba po prostu sprawdzic gdzie pieniadze z firmy sie podzialy, a jest pewnie czego szukac. Inna ciekawa kwestia to kolosalny przerost plac i nepotyzm. Zapraszam do dyskusji. Ciekawi mnie opinia konkurentow branzowych, bo opowiesci p Sroczynskiego musza wzbudzac u nich spora wesolosc i politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
plizak Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo 10.06.05, 08:48 Akurat z zakupem maybacha to wszystko układa sie w logiczna całość. Maybach pali około 20litrów paliwa (na setkę), w związku z czem dobitnie wpływa na globalne ocieplenie ciplarniane. Oczywiscie, im cieplej, tym ludzie pija więcej soków Hellena. widać w tym wielki zamysl biznesowy i umiejetność przewidywania na trzy ruchy w przód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miko Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.68.74.2.debica74.tnp.pl 10.06.05, 08:50 Kolejna upadłość z sukcesem finansowym właściciela. jakie śledztwo syndyk i śedzia już cieszą się z doli jaka im przypadnie. Po Augusto Helena a kto następny????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BH Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 80.48.4.* 10.06.05, 11:33 następnni w kolejce to hoop i ambra Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Przyszła kreska na Helenkę 10.06.05, 08:53 i tak sie znalazła pod kreską Marka który wcześniej wykańczała swoim statusem ZPCHR innych producentów (1-sz połowa lat 90tych). Panie właścicielu, jak się doiło firmę i ciągle nie inwestowało w rynek to teraz nie ma kasy. Ja akurat żałuję tylko pracowników. Podejrzewam że byli ubezwałsnowolnieni przez Pana i władcę. Cóż Pan może jeszcze zaskoczyć jak sie dogada. Jak się domyślam to pewnie na to liczy że mu w układzie odpuszczą i znowu coś do przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ JAK ZAŁOŻYŁ TO NIECH LIKWIDUJE IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.05, 12:39 a ja powiem tak jego cyrk jego małpy.To nire firma państwowa. Jak sobie chłop założył firme to miała zarabiać na niego, nie dał rady teraz nmmoze zamknąć prawo właściciela. I tego mu zabronić nie można.Kiedyś dał prace teraz zabierze. Co innego jakby był prezesem firmy państwowej wtedy za kratki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:53 Biedny Kalisz. Czy w tej mieścinie po upadku Helleny cos jeszcze zostanie??? Na pewno 25% bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
punter Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo 10.06.05, 11:42 Przykład Helleny pokazuje brutalną prawdę o słabych punktach "wielkich" przedsiębiorców z "małych" miast (bez urazy dla Kalisza). Utrzymanie się na rynku wymaga inwestycji w biznes, ewentualnie dywersyfikowania działalności, a nie inwestycji w swój image. Dziwne, ze własciciel firmy pomyka bryczką za 2 mln zł a ma problem ze spłatą rat za 1 mln. Poza tym prawda wynikająca z przepisów prawa handlowego jest taka, że upadłość uderza w zasadzie wyłacznie w pracowników i wierzycieli upadłego. Jedni wylecą z roboty a drudzy mogą zostać z niezapłaconymi rachunkami. Właściciel jest "czysty". Odpowiedz Link Zgłoś