Dodaj do ulubionych

Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:33
nie przeszkodzilo to jednak wlasiscielowi Zenonowi S. kupic sobie zabawki w
postaci merola maybach, oj polski wczesny kapitalizm...
Obserwuj wątek
    • Gość: maciek Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.acn.waw.pl 09.06.05, 19:52
      Szczerze mówiąc napoje produkowane przez Hellenę były obrzydliwe!!!
      • Gość: volx Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.harbert.net / 65.166.23.* 09.06.05, 20:19
        sam jetes obrzydliwy. biala oranzada to jest to!
        • Gość: sąsiad Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 193.109.244.* 10.06.05, 11:11
          Oranżada była dobra dopóki słodzili ja cukrem!
          Odkąd dodają aspartam jest obrzydliwa!!!!
    • jelonki Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo 09.06.05, 21:45
      Skąd wiesz?
      • Gość: zenon.s Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 10.06.05, 04:39
        o hela o hela...twoje cialo mnie oniesmiela twoje cialo zaslania mi caly swiat
        od morza az do tatrrrr...
    • Gość: mich Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 08:20
      Niezle te polskie firmu. Jeden slabszy rok i juz po firmie. Dlaczego inni w
      takim razie nie padaja? Nie mowiac juz o producentach lodow. :)

--
      Wygraj
      www.fajnekonkursy.pl
      • Gość: Nikt czyli Polak Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.05, 08:42
        bo Polak kupuje tylko zagraniczne, szczególnie warszawka , nie napije się
        polskiego bo smaczek nie ten. a przez to polskie zakłady padają, bezrobocie nie
        zależy od rządu, ale od konsumentów
        • Gość: wawiak Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 193.109.244.* 10.06.05, 11:13
          A ja pije tylko napoje hoopa! :-P
          Są zajebiste!! Helleny niestety nie!
          • Gość: deko Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 80.48.4.* 10.06.05, 11:31
            napoje hoopa to najgorszy smród

• Gość: kaliszanin Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 193.111.166.* 10.06.05, 08:47
      ciekawe, ze kaprysne lato nie przeszkodzilo innym producentom, mysle ze
      przyczyna tkwi gdzie indziej a androny opowiadane przez p. sroczynskiego sa
      pozbawione wiekszego sensu. Trzeba po prostu sprawdzic gdzie pieniadze z firmy
      sie podzialy, a jest pewnie czego szukac. Inna ciekawa kwestia to kolosalny
      przerost plac i nepotyzm. Zapraszam do dyskusji. Ciekawi mnie opinia
      konkurentow branzowych, bo opowiesci p Sroczynskiego musza wzbudzac u nich
      spora wesolosc i politowanie.
    • plizak Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo 10.06.05, 08:48
      Akurat z zakupem maybacha to wszystko układa sie w logiczna całość. Maybach
      pali około 20litrów paliwa (na setkę), w związku z czem dobitnie wpływa na
      globalne ocieplenie ciplarniane. Oczywiscie, im cieplej, tym ludzie pija więcej
      soków Hellena. widać w tym wielki zamysl biznesowy i umiejetność przewidywania
      na trzy ruchy w przód.
    • Gość: miko Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.68.74.2.debica74.tnp.pl 10.06.05, 08:50
      Kolejna upadłość z sukcesem finansowym właściciela. jakie śledztwo syndyk i
      śedzia już cieszą się z doli jaka im przypadnie. Po Augusto Helena a kto
      następny?????
      • Gość: BH Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: 80.48.4.* 10.06.05, 11:33
        następnni w kolejce to hoop i ambra
    • jb777 Przyszła kreska na Helenkę 10.06.05, 08:53
      i tak sie znalazła pod kreską Marka który wcześniej wykańczała swoim statusem
      ZPCHR innych producentów (1-sz połowa lat 90tych). Panie właścicielu, jak się
      doiło firmę i ciągle nie inwestowało w rynek to teraz nie ma kasy. Ja akurat
      żałuję tylko pracowników. Podejrzewam że byli ubezwałsnowolnieni przez Pana i
      władcę. Cóż Pan może jeszcze zaskoczyć jak sie dogada. Jak się domyślam to
      pewnie na to liczy że mu w układzie odpuszczą i znowu coś do przodu.
      • Gość: grześ JAK ZAŁOŻYŁ TO NIECH LIKWIDUJE IP: *.zgora.dialog.net.pl 10.06.05, 12:39
        a ja powiem tak jego cyrk jego małpy.To nire firma państwowa. Jak sobie chłop
        założył firme to miała zarabiać na niego, nie dał rady teraz nmmoze zamknąć
        prawo właściciela. I tego mu zabronić nie można.Kiedyś dał prace teraz
        zabierze. Co innego jakby był prezesem firmy państwowej wtedy za kratki
    • Gość: Max Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:53
      Biedny Kalisz. Czy w tej mieścinie po upadku Helleny cos jeszcze zostanie???
      Na pewno 25% bezrobocie.
    • punter Re: Hellena - wniosek o upadłość i śledztwo 10.06.05, 11:42
      Przykład Helleny pokazuje brutalną prawdę o słabych punktach "wielkich"
      przedsiębiorców z "małych" miast (bez urazy dla Kalisza). Utrzymanie się na
      rynku wymaga inwestycji w biznes, ewentualnie dywersyfikowania działalności, a
      nie inwestycji w swój image. Dziwne, ze własciciel firmy pomyka bryczką za 2
      mln zł a ma problem ze spłatą rat za 1 mln.

Poza tym prawda wynikająca z przepisów prawa handlowego jest taka, że upadłość
      uderza w zasadzie wyłacznie w pracowników i wierzycieli upadłego. Jedni wylecą
      z roboty a drudzy mogą zostać z niezapłaconymi rachunkami. Właściciel
      jest "czysty".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka