Gość: Misja ? Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 08:22 Sama ustawa jest tak nieprecyzyjna i oosiadajaca wiele luk , a może o to chodzi ? Jest to jeden wielki bubel legislacyjny lub inaczej przemyślana i załatwiona prez kolegów posłów ustawa. Wszyscy posłowie wywodzili się z Kasy Krajowej czyli pracowali tam lub w jej orbitach - córkach. Między innymi Stanisław Grzonkowski, który był posłem na sejm i jednocześnie członkiem Rady Nadzorczej w Kasie Krajowej, a po skończeniu kadencji został pełnomocnikiem zarzadu. Panie Marszałku jak to się ma do dzisiejszej sytuacji gdzie pan Gosiewski (pozdrowienia z Darłowa!!!) były ? współpracownik Kasy Krajowej czy SKOK-ów przygotowuje ustawę pod SKOK- i i pan Jedliński który jest Przewodniczącym Rady Nadzorczej Kasy Krajowej i jeszcze coś tam w córkach spółkach oraz pan Kaczmarek , który był posłem i też był zainteresowany ustawą a teraz ma ciepłą posadkę jako dyrektor w w funadacji powiązanej Z akasą Krajową i SKOK-ami i ci ludzie piszą ustawę ? Panie Marszaku gdzie etyka (w Polsce?) poselska i zawodowa ? A może kolejni posłowie załatwiją sobie dzięki temu ciepłe posadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Gazeto, dosc sponsorowanych tekstow o Skokach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 10:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś do klienta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:07 doś sponsorowanych programów w telewizj o Wielkiej Piątce,które lukrują im za piniadze klientów,a wy nie badzcie służalczykami -kacykami,bo i tak was w tym interesie wystawią do wiatru -tam nie ma sentymentów,nie liczy się człowiek- bgiem dla nich jest pieniądz-money.money,money...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gazeto, dosc sponsorowanych tekstow o Skokach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:33 Kliencie sponsorowane teksty za pieniadze członków to robione są przez Kasę Krajową. Każdy artykuł kosztuje, na to idą pieniadze członków SKOK-ów, zamiast zgodnie z zapisami wracać do członków jako dywidenda. Pozdrowienia dla Pana Redaktora Samcika. Proszę się nie martwić, wiele osób myśli tylko z tej instytucji i jej popleczników jak Pana Redaktora opluć i zniszczyć to jest taktyka brudnego biznesu na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kam Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 21:20 Ustawa o SKOK jest ustawą na zamówienie.Niech ci,którzy nie wierzą przeczytają ja sobie,to moze zrozumieją jak ta sitwa obstawiła się i ustawiła sie-hasło reklamowe Skok kasą zwykłych ludzi jest typowym dla nich kiczem i reakcją na zarzuty,ze głównie reklamowamu jest SKOK stefczyka za pieniądze innych SKOK- ów.Panie bierecki niech pan nie mysli,że ktoś głupi jak pan mądry.A wsze zjazdy na Jasnej Górze-probowaliście w te gierki wciagnąc kościół-płaciciliscie jałmużny proboszczom za wynajem pomieszczeń -sami kosząc wynagrodzenia w kwotach niewyobrażalnych dla przeciętnego człowieka.Wy dla zwykłych ludzi-to jest kpina i parodia - z was zionie nienawiść do ludzi,którzy walczą o prawdę.A wasze grożby,straszenie -to są stare,znane z PRL-u chwyty.Dość tego kłamstwa i obłudy pod populistycznymi hasłami.Działacie jak sekta -kto nie z nami, to my z nim skończymy i go wykończymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłka Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:24 Mam kredyt w SKOK i marzę tylko o spłacie. Mówiono, że będzie taniej a na dzień dzisiejszy przepłacam dwa razy tyle ile w banku. Nie mogę spłacić wcześniej rat bo zaliczają mi jak słyszę na poczet przyszłych rat a przecież powinnam wcześniej móc spłacić kredyt bez ponoszenia zapłaty odsetek. Jak to jest niech ktoś mi wyjaśni bo się pogubiłam w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.chello.pl 19.06.05, 20:28 Jeżeli przy spłacie rat powie się że chce sie je płacic od przodu, kasjer powinien poinformować że w takim wypadku każdą ratę należy płacic jedną za drugą a nie większą sume na raz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Członek SKOK SKOKI NIE SŁUŻĄ POLAKOM A ŻYDOWSKIEJ KLICE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:30 ZOBACZCIE JAK PUCHNĄ TE PIJAWKI: BIERECKIE,SOSNOWSKIE,SIKORY,TO PRAWDA ONI CHAPIA POLSKI KAPITAŁ ALE DO SWOICH KIESZENIE I DLA SWOICH BRACI "W WIERZE"A ZA TO ODZNACZA ICH KWACH CZYLI PREZYDENT WSZYSTKICH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sana Re: polskie piekło IP: *.gdynia.mm.pl 19.06.05, 02:40 Jak komuś się udało czegoś dokonać, to koniecznie trzeba to zniszczyć i oczernić? Grupa ludzi coś zbudowała, rozwinęła i teraz Ci "praworządni" chętnie by to przejęli. Jak czytam ten zawistny bełkot, to zastanawiam się co ci ludzie (ci, którzy wylewają kubły błota, nienawiści i zawiści) w swoim życiu osiągnęli? Czy potrafią tylko niszczyć? Nie znam pensji "prezesów" ale każdy z nas chciałby być godnie wynagradzany za swoją pracę, zwłaszcza gdy jego praca przynosi owoce. Czy uważacie, że lepiej jest przejeść zyski, czy zainwestować w przedsięwzięcia, które przynoszą zyski? Co jest w tym złego, że pieniądze członków "pracują". Banki pieniądze swoich klientów też przecież inwestują a nie trzymają w piwnicy powiązane w pęczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: polskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:07 To nie jest polskie piekło, tylko jak ktoś ładnie tu ujął prywata do własnych celów. Nikt nikomu niezazdrości, ale górka czyli Kasa Krajowa widząc łatwy łup w postaci ciężkiej pracy wielkiego ruchu społecznego teraz z tego wielkiego ruchu zrobiłA PRYWATĘ, a może to był plan od początku, a naiwni uwierzyli w wielkie ruszenie społeczne i samofinansowanie teraz liczy się tylko przejęcie cudzej pracy i wysiłku. Jak każdą ideę i tą można wyrzucić już do kosza pozostało z tej idei jak jedna osoba napisała money,money..... "Goście" nie piszczcie o samopomocy o wielkim zaangażowaniu wielkiej piątki (chyba że do własnej kieszeni)o non profit (czyli ile zarobisz tyle wydasz.Cały ten ruch można już przekreślić teraz jest kierunek jeden, opanować jak najwięcej rynku finansowego w polsce i stać się jedną z najpotężniejszych instytucji finansowych na polskim rynku. Jedna z osób wcześniej pisała o piramidach, a jak nazwać SKOK-i przecież początki były w zakładach pracy, SKOK-i pozyskiwały swoich członków na zasadzie pracujesz to się zapisujesz. Jak baza członków (pracowników) na tyle pozwoliła SKOK-om się umocnić wyszli z propozycją wyjścia (co mamy być w zakładach pracy to nas krępuje wyjdźmy i walczmy o klienta już nie o członka)poza "mury" pracy. Trzeba znać cały ruch SKOK-owski aby ocenić to całe zjawisko. Panie Bierecki panie Jedliński prosimy o przedstawienie ludziom jak ruch społeczny stał się wielką maszynką do robienia wielkich pieniędzy dla siebie i swoich rodzin. "Gościu" najpierw sprawdź, a później nie żałuj cudzej pracy na rzecz prywaty i wielkich pensji dla tych ludzi oni nic nie robią tylko na dzień dzisiejszy systematycznie niszczą ruch Spódzielczy w SKOK. Może Pan Bierecki, Kamiński, Lamenta, Kazimierski (wszyscy z Kasy Krajowej)oprócz tych panów pan Buczkowski, Płókarz ( z córek spółek Kasy Krajowej) ile jeszcze powstanie tych spółek "gościu" a może pracujesz w jednej z tych córek też dostałeś ciepłą posadkę - opowiedzą jak chcieli przejąć Wielkopolski Bank Rolny i jakie mieli i mają plany. Przejąć Bank i nie trzeba już licencji dla SKOK_ów. I tak pomysł ZOSTAŁ prawda panowie. TYlko coraz bardziej "tropikalny klimat w naszym kraju się robi". Ciekaw jestem którzy posłowie tym razem będą głosować za przyjęciem ustawy pod Kasę Krajową. Rywin i inne afery to nic jak ktoś wcześniej napisał, czekamy na nastepną komisję śledczą a tutaj dopiero będzie "taniec" to nie będzie "polonez" lecz "polka-galopka"... c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miłka Re:Gdzie misja, a gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 12:23 Mam kredyt w SKOK i marzę tylko o spłacie. Mówiono, że będzie taniej a na dzień dzisiejszy przepłacam dwa razy tyle ile w banku. Nie mogę spłacić wcześniej rat bo zaliczają mi jak słyszę na poczet przyszłych rat a przecież powinnam wcześniej móc spłacić kredyt bez ponoszenia zapłaty odsetek. Jak to jest niech ktoś mi wyjaśni bo się pogubiłam w tym wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIEK Re:Gdzie misja, a GDZIE SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 14:04 PANIE LUDWIKU SIKORA PREZESIE BYŁEGO SKOK TZW.RODZINA- ZA CZYJE PIENIĄDZE pAN WYREMONTOWAŁ LOKAL NA PODWALU STAROMIEJSKIM W GDAŃSKU -TAM SIĘ MIEŚCIEŁ ODDZIAL SOK-U RODZINA,KTÓRY JEST WSPÓŁWŁASNOŚCIĄ PANA ŻONY A KTÓRA BYŁA GŁÓWNĄ KSIĘGOWĄ W SOK-U RODZINA. UWAGA ADAPTACJA BUDYNKU PO POGOWTOWIU RATUNKOWYM W GDAŃSKU NA CENTRALĘ SKOK RODZINA I WEJŚCIE DO OODZIAŁU SKOK-U RODZINA NA ULICY PODWALE PRZEDMIEJSKIE/LOKAL KTÓREGO WSPÓŁWŁAŚCICIELEM JEST WŁAŚNIE ŻONA PREZESABYŁEGO SKOK RODZINA WYNIÓSL -BAGATELA 619.903.94.OBECNIE BUENEK NALEŻY DO SZKOŁY BANKOWEJ. PROKURATORZY ,CZY WY ŚPICIE,CZY AFERY NIE WIDZICIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re:Gdzie misja, a GDZIE SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:22 Moniek przepraszam ale zapomniałeś dodać, że budynek jest w stukturze Kasy Krajowej. Szkoła bankowa jest założona przez Kasę Krajową do robienia dodatkowych pieniędzy - kosztem członków SKOK - natomiast inną sprawą jest że papierek z tej osławionej szkoły można oprawić w ramkę i powiesić ... no w piwnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOniek Re:Gdzie misja, a GDZIE SKOK-do Gościa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 23:30 Gościu masz rację,szkoła bankowa jest w strukturze Krajówki,ale chidzi mi o to,że cały remont adaptacja trgo budynku była wykonana za pieniądze członków SKOK Rodzina.Tylko,czy aż za takie. Słusznie uważasz,że papier z tej szkoły można powiesić w .... piwnicy. to kolejna maszynka do robienia pieniędzy-pamiętajmy,że szkolenia dla pracowników w tej szkole są przymusem,chociaż tak naprawdę niczego nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: polskie piekło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 18:00 żądamy od Prokuratury Krajowej wyjaśnienia,gdzie się podziały pieniądze WBRo- lu,które wyprowadziła Wielka Piątka!Niech Prokuratura Krajowa nie udaje ,że nic nie wie, w tej sprawie były składane interpelacje poselskie!Już jedna afera w Gdańsku z sądami i prokuraturą wyrosła jak na drożdżach!Bo jak to jest,że prokoratury w całym kraju widzą błędy,które popełniają pracownicy i traktują ich jak przestępców,a tym co są za to odpowiedzialni ,bo to oni mają obowiązek zapewnić bezpieczeństwo prawne pracownikom-wyszkolić ,nauczyć jak należy poruszać się w tym systemie-jak sprawdzać dokumenty ,nic nie grozi.Zaznaczam,że system sprawdzania dokumentów praktykowany przez SKOK-i łamie prawo!Próbują wyciągać informacje niezgodnie z prawem z różnych instytucji ALe cóż,cygan zawinił,kowala powiesili!Oni grabią garściami -a frajerzy,/bo za takich uważają pracowników/którzy dla nich pracują za psie pieniądze -są ofiarami.Stosowanie mobbingu przez nich - to też temat godny uwagi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OPOZYCJONISTA 88 ROMAN SIKORA POMAGAŁ W ZAKŁADNIU UNII PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 13:34 NA WYBRZEŻU.JAKĄ TO PRAWICĄ SĄ TE SKOKI KIEDY PROMINETNI PREZESI SKOK MAJĄ(LUB MIELI) POWIĄZANIA Z NAJBRADZIEJ LEWACKĄ I ANTYKLERYKALNĄ PARTIĄ W POLSCE?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ROMAN SIKORA POMAGAŁ W ZAKŁADNIU UNII PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 15:24 Jeśli pan Sikora zakładał Unię Pracy to nic dziwnego że były poseł(Unia Pracy) Kaczmarek lobbował na rzecz Kasy Krajowej w sprawie Ustawy O SKOK-ach. Czy to nie ten sam Kaczmarek, który jest teraz pracownikiem Kasy Krajowej i jest autorem nowych poprawek do Ustawy o SKOK-ach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: ROMAN SIKORA POMAGAŁ W ZAKŁADNIU UNII PRACY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 17:36 Nie ma w tym nic dziwnego, że p.Roman Sikora pomagał w zakładaniu Unii Pracy, skoro radny sejmiku województwa Pomorskiego były przewodniczacy Unii Pracy w Gdańsku oraz były przezes Agromy w Gdańsku Tomasz M,kolega Romana Sikory siedzi w areszcie za zdefraudowanie ponad 3,5 mln.złotych.Oprócz tego Roaman Sikora związany jest b.mocno z Aleksandrem Halem.Czy teraz też powiecie że SKOKi to prawica? To jest łże prawica i agentura podszywająca sie pod prawicę, a mająca lewiciwo-liberalną prowieniencję,po to tylko,żeby bałamucić elektorat prawicowy i wyciągać z ludzi kasę pod pretkstem budowania tzw.polskiego kapitału.Najzabawniejsze jest to ,że reklamuje SKOKI a zwłaszcza p.Ludwika Romana Sikorę RADIO MARYJA I NASZ DZIENNIK.Przecież prezesi SKOK z Sikorą na czele przed referendum akcesyjnym popierali wejście Polski do UE, oszukując w ten spsob elektorat przeciwny wtłoczeniu Polski do Unii.Kolejena afera w Polsce szkoda, Tylko ze o.Rydzyk jest głuchy na prawdę o SKOKach i nie che dostrzec prawdziwego oblicza p. prezesów.Nic też dziwnego,że prokuratorzy "śpią" skoro SKOKi szkolą sędziów a p.Sikora głośno się chwali,że"oni" mają sądy i prokuraturę w kieszeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re:Koniec bliski ???.-już w bardzo szybkim czasie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 14:52 Chcę mieć spokój i komfort psychiczny-wszystkie depozyty już na początku 2005 roku wycofałem po serii artykułów w "Polityce"i"Gazecie Wyborczej",którym bardzo dziękuję za ostrzeżenie.Jestem zdrowszy z tego powodu i nie interesuje się już"czapą"usadowioną w"SKOKACH"i działaczami ,którzy uwili tam swoje gniazdka!!!Wiadomo Wszystkim jak to się skończyło po fali entuzjazmu społeczęństwa w latach 80-tych,ale jeszcze nie wiem jak to skończy w "SKOKACH"???Mnie już to nie interesuje,do tego stopnia,że dopiero po czasie zabieram głos,gdyż dziś przeczytałem artykuł i posty na forum.Proszę o dyskusję w tym temacie!Dawny klient "SKOKU"/uzdrowiony/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: 212.244.126.* 20.06.05, 08:57 Tanie kredyty dla najbiedniejszych..... Fotomontaż jakich mało....Nie bardzo wiem w którym miejscu ten kredyt jest tani...Chyba jedynie na reklamówkach zachęcających do jego zaciągania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIR Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.com.pl / *.asekuracja-sopot.com.pl 13.09.05, 15:16 A ja do wszystkich krytyków systemu SKOK mam pytanie: 1/ czy znajdzie się ktoś, kto utracił chociażby złotówkę ze swojego wkładu/depozytu itp., 2/ czy znacie przypadek upadłości którejkolwiek Kasy, 3/czy znajdzie się ktoś, komu nie wypłacono należnych mu pieniędzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znadzie się MIR Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 18:44 Trzeba poszukać, głośno sie o tym nie mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.05, 21:47 Zapomnij o misji a koś szmal. To jest podstawowa zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normal Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 16:12 Gdzie w kieszeni prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:20 Misja to była na początku u ludzi którzy zakładali zakładowe Kasy natomiast prezesi kasy krajowej od razu przystąpili do działania z myślą jak zrobić szmal i pozbawić ten ruch podstawowej idei jaką była samopomoc finansowa. Teraz to wielki biznes na potężną skalę.Idea została tylko w słowach dla propagandy. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.moscibrodzki Re: Gdzie misja, gdzie SKOK 11.11.05, 22:34 Zapraszamy na "Forum animatorów autentycznej i niezależnej spółdzielczości w Polsce" www.pownas.fora.pl/ do dyskusji na temat SKOK-ów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 22:15 Misja sie kończy jak zaczyna się pieniądz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:49 Misja była ale się rozmyła. Zostały tylko pieniadze oraz SKOK na BOK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 00:01 Pozdrowienionka dla ciężko pracujących prezesów Kasyn Krajowej za 120.000 zł. miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wieśka Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 18:01 Misja czyżby to byli zakonnicy. Prezesi nie są zakonnikami tylko biznesmenami żerujacymi na ludziach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeczot Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 18:21 Jednak są też inni którzy przejrzeli na oczy.Myślałem, że już wszyscy wierzą w te ogłupiajace slogany prezesów Kasy Krajowej i ich rzecznika co ma tiki, że to od serca jest robione. Od serca dla żołądków prezesów i ich znajomych póki jest szmal. Jak zabraknie szmalu to wtedy przypomni sobie o nich dopiero priokuratura.Dzisiaj jest szmal i są "przyjaciele" politycy czyli układy, ale bajery z tymi antykorupcyjnymi ustawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wars Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:03 I co jaki kit wciskali prezesi kasy krajowej skok na konferencji w Warszawie. Trzeba było mówić, że to wszystko wymysł ufoludków a spółki spadły z kosmosu. Tak to atak kosmitów na biednych i szczerych do bólu serca prezesów kasy krajowej skok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SKOK Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.07.06, 21:03 Najważniejsze, że kasa w PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pozwijcie mnie Re: Gdzie misja, gdzie SKOK IP: 194.106.192.* 14.07.06, 14:54 Pie..na ku.. Lech Kaczyński Vel "Kaczka" to ku... Odpowiedz Link Zgłoś