Dodaj do ulubionych

Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"?

18.07.05, 10:38
Zaden naczelny nie pomoze pismu,z gory skazanemu na porazke.Rynek jest
przesycony.Dobrze sprzedaja sie dwa tytuly.Reszta,jak wiemy,rozchodzi sie o
wiele slabiej.To nie sztuka wziac dwoch milionerow plus szkole wyzsza i kazac
im robic "biznes w magazynach".Sztuka to zrobic pismo,ktore utrzyma sie na
rynku,a moze nawet troche zarobi.Tu szmalec sam nie pomoze.Musi byc
odpowiednia koncepcja,znakomity zespol/ciekawe skad/ i zapotrzebowanie.A tu
akurat nie ma akurat zadnej z tych rzeczy i do tego fatalny tytul.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łozon a tak tam pozytywnie! IP: *.jjs.pl 18.07.05, 10:47
      aż za bardzo, same sukcesy i optymizmy. Tylko satyra fatalna na końcu. Zgadzam
      się, że chyba podzieli los innych efemeryd. Gdyby tak "Polityka" wywaliła
      wreszcie zmumifikowanych commies-felietonistów...
      • Gość: Mirek Re: a tak tam pozytywnie! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 10:55
        Zgadzam się. Czytam Politykę regularnie od bardzo wielu lat. Ale to że ja się
        starzeję wcale nie znaczy, że ta gazeta ma się starzeć ze mną. Bo skoro ja
        kiedyś umrę to Polityka też musi umrzeć? Zresztą przede mną poumiera większość
        jej dziennikarzy. Nie zdążą się sprzedać przed śmiercią, a nawet to kto by
        chciał żeby wpadła w łapy Agory czy ITI?
        • kontrapunkt nareszcie pojawi sie prawicowy tygodnik 18.07.05, 11:10
          a nie plotkarstwo - jak Wprost
          albo technokratyczne centrum jak Newsweek
          (nie mowiac o lewicowej Polityce)

mam nadzieje, ze bedzie na poziomie Frondy
          • Gość: Oliveira Ja też mam taką nadzieję IP: *.acn.waw.pl 18.07.05, 13:09
            Dzięki temu wytrwałby na rynku najdalej do grudnia :)
            • kontrapunkt tak, to smutne 18.07.05, 14:10
              ale to jest regula, ze latwiejsze dla przecietnego przezuwacza sa tresci
              lewicowe, bo promuja prostsza wizje swiata

vide Polityka

zamiast prawicy pojawiaja sie rozne Wprosty, czy tez Rydzyki
        • Gość: mark to tego ten tytuł - OZON IP: 85.128.72.* 18.07.05, 11:11
          jak to rumuńskie disco z zeszlego roku
          • Gość: synarchista Re: to tego ten tytuł - OZON IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 01:04
            A mi się raczej kojarzy z Obozem Zjednoczenia Narodowego (OZN - nazywanym
            właśnie: OZON). Swoją drogą, niezbyt to korzystna (choć historyczna) konotacja
            nawet dla prawicowego czasopisma...
    • Gość: MIrek Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.05, 10:50
      Gazeta jest znacznie lepsza niż "Wprost", na poziomie "Polityki". Ma do tego
      lepszy papier bo się nie błyszczy i nie męczy oczu. Ale masz rację, to że jest
      dobra to za mało, a może nawet wręcz przeszkadza.
      Dziwię się tylko że udziałowcy są tacy niecierpliwi. Nawet rolnik musi dłużej
      na plon czekać, a i to pierwszy zasiew nie musi być urodzajny. Niech sprzedadzą
      tytuł komuś poważniejszemu, szczególnie powinien się nad tym
      zastanowić "wydawca win i wódek".
    • Gość: Borja Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:51
      Czytałem kilka artykułów w necie i nie powaliły mnie swoją głębią. Zastanawiam
      się do kogo adresowane jest to pismo. Wydaje się mocno prawicowe. Ale takie
      ambicje przejawia również Wprost, dla którego OZON nie jest żadną konkurencją.
      Przypuszczam, że czytelnicy Polityki (zdecydowanie centowi w swych poglądach)
      zrazili się po pierwszych politycznych artykułach. Pozostaje Newsweek ale on
      nie musi się martwić. Formuła, pieniądze i tradycją są barierą, której OZON
      nigdy nie przeskoczy. I rzeczywiście, ta nazwa.
      • kontrapunkt 'Polityka centrowa' ??? 18.07.05, 11:08
        Toz to lewica czystej wody.

a Ozon prawicowy??? Poczekaj na Grzegorza Górnego - czytales kiedys Fronde???

• kwak31 Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? 18.07.05, 10:52
      Swoją drogą to nieźle świadczy o tej szkole biznesu. Teoria teorią, biznesplan
      pewnie piękny, tylko rzeczywistość się nie chce do tego dostosować.
      • Gość: rob a mnie się ozon podoba IP: .1.* / *.allianz.pl 18.07.05, 11:09
        A mnie się ozon podoba i bardzo żałuję, że jast tak nieciekawie ze sprzedażą,
        widać wszyscy w Polsce są zdołowani i nie widzą żadnego postępu ani pozytywów.
        Tylko czemu się jeszcze nie powiesili?
        • Gość: Gość Powieszony Ozon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:11
          > A mnie się ozon podoba i bardzo żałuję, że jast tak nieciekawie ze sprzedażą,
          > widać wszyscy w Polsce są zdołowani i nie widzą żadnego postępu ani pozytywów.
          > Tylko czemu się jeszcze nie powiesili?

Może na początek będą się wieszać w Ozonie?
          • Gość: zawistnik Re: Powieszony Ozon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:02
            Bo w Allianz to chyba jeszcze nie...
        • Gość: N'Ozone to nie tyle postęp co propaganda sukcesu IP: *.jjs.pl 18.07.05, 11:17
          nierzadko tam jest. Nie lubię artykułów z tezą, dziennikarze-pismaki mają wtedy
          problem z jej dowiedzeniem. Zwłaszcza success-story.
      • Gość: Zwielkopolski Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.poligrafia.com 18.07.05, 11:16
        Tytuł do dupy: sowiecko-pseudofrancusko-futurystyczny, kojarzący się z (r)o(z)padem
        promieniotwórczym po Czernobylu.
        Artykuły były dla ludzi, a nie dla politycznego bydła, to bardzo dobrze.
        Brakowało kampani reklamowej na wprowadzenie: nie można wchodzić po cichu, jak złodziej.
        Naczelnego zostawić w spokoju, to nie tylko jego wina.
        Nazwy się już nie zmieni. Pozostaje: zwinąć interes, wystartować na nowo z nowym składem i
        tytułem lub: wziąć się do naprawiania błędów i patrzeć, jak robią tygodnik opinii najlepsi.
        Pozdrowienia dla Ozonu i jego 60 000 czytelników
        Zwielkopolski
        • Gość: dodo Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:03
          Chodziłeś do szkoły? Chemia, te sprawy...
    • Gość: tom Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 11:19
      Ozon jest ok.
    • Gość: czytelnik Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: 217.153.224.* 18.07.05, 11:33
      Ja osobiscie czytam OZON i uwazam, ze aktykuly sa dobre lub b.dobre. Faktycznie
      sama nazwa gazety jest fatalna:-( Uwazam, ze przyczyny kiepskiej sprzedazy to:
      1. FATALNA nazwa - kojarzy sie gazeta dla wyjtkowo obecnie przyglupiej
      mlodziezy.
      2. Mentalnosc naszego narodu - "a w interncie to mam za darmo"; 4.5 na gazeta
      szkoda ale na papierosy lub piwno nie szkoda.
      3. Wiekszosc Polakow to mloty, ktore nie maja potrzeby poczytania wogole a jak
      czytaja to superexpress.
      O ile punkt 1. mozna jakosc obejsc o tyle 2. i 3. to powazna przeszkoda. A
      szkoda bo gazeta jest naprade niezla. Poza tym nie bije piany i nie robi czegos
      takiego jakos jak WPROST...dzis lizemy rowek temu a jutro tamtemu.
      • Gość: punktak Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:10
        2. A co, browar i rurki też są w sieci za free?
        3. Nie podoba się zdrowa siła narodu, to ją wymień. Swoją drogą, nie słyszałeś
        nigdy o Bild-Zeitung albo The Sun?
        • pro.filutek1 Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? 18.07.05, 14:29
          Ozon jest fajny.
          • Gość: punktak Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:42
            Aż do dzisiaj nie wiedziałem, ze coś takiego istnieje.
      • Gość: jasio Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:45
        no tak czytelnicy winni. też jestes po TEJ szkole byzenssu?
    • franzmaurer Miesięcznik "Ozon" :)) 18.07.05, 11:34
      Miesięcznik "Ozon" :))
      To chyba nowy jakiś...

Profesjonalizm bałwany, profesjonalizm...
      • kwak31 Re: Miesięcznik "Ozon" :)) 18.07.05, 12:08
        Albo prognoza. Potem kwartalnik.
    • Gość: Zenon Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.chello.pl 18.07.05, 11:35
      Wczoraj przeczytalem - po raz pierwszy - ten tygodnik. I po raz ostatni.
      Bez-na-dziej-ny. Daleko mu do "Polityki".
      • michal_ludwik Ozon - ocena 18.07.05, 12:54
        Czytując zarówno Politykę, Przekrój, Forum, jak i Ozon, muszę powiedzieć, że
        ostatni z wymienionych magazynów jest gorszy w tekstach - i nie chodzi tu już o
        samą prawicowość, czy lewicowość. Bardzo rzadko udaje mi się skończyć jakiś
        artykuł do końca i nie wynika to raczej z moich zdolności rozumienia, lecz z
        braku treści, a raczej braku umiejętnego przekazywania jej w takiej formie, by
        nie miec wrażenia obcowania z truizmami. A właśnie nimi "pachnie" ta gazeta. By
        nie wdawać się w spory ideologiczne, należy porównać teksty z działu naukowego
        i kulturalnego. Wydarzenia kulturalne sa chyba dobrane na chybił trafił,
        pomieszane wszystko ze wszystkim. W dzisiejszych czasach nie można zaobaczyć
        wszystkiego, nie tylko z braku czasu, ale i z powodów finansowych i brakuje
        tutaj ocen na skali, które pomagałyby podjąć decyzję. Ozon mógłby wzorować się
        na Przekroju, gdzie w 99% ich oceny są adekwatne do tego, co zobaczę,
        przeczytam, obejrzę (choć może to oznaczać, że mamy z moją dziewczyną
        identyczny gust i wrażliwość jak recenzenci).
        Layout i format Ozonu - papier jest fajny, miły w dotyku, ale mam nieustające
        wrażenie, że czcionka jest trochę za rozwlekła, rozsmarowana (troche jak
        Courier), co przy wszelkich dokumentach pisanych czcionkami standardowymi
        powoduje u mnie irytację. Poza tym, jest bardzo mało zdjęć, a jesli są, to
        przedstawiają osoby z redakcji (co jest juz dziwactwem). Jedno zdjęcie na
        stronę jeszcze nikomu nie zaszkodziło, a jeśli nawet konserwatywne magazyny
        amerykańskie wprowadzają na swe łamy zdjęcia to ich unikanie jest niczym
        nieusprawiedliwionym cofaniem się.
        Wrócę jeszcze do prawicowości i lewicowości. O ile przy Polityce jest mi trudno
        uwierzyć, iż jest ona lewicowa (bo co to oznacza?), to zdecydowanie sam nazywam
        Ozon prawicowym tygodnikiem (choć bardzo nielubie takich okresleń). Dlaczego
        jest prawicowy? Otóż prezentuje on linie światopoglądową, ale nie odkrywając
        się całościowo, a raczej istnieje pod kołderką centrowości czy neutralności.
        Jednakże felietony pana z telewizji Puls są równie zjadliwe, jak wypowiedzi
        Giertycha czy Macierewicza, i czując przez skórę, że felietonista nie
        lubi "czerwonych". W Polityce, co by nie mówić, wszelkim głupotom z prawa i
        lewa dostaje się po równo i to się nazywa rzetelne dziennikarstwo (możecie też
        sobie o Wyborczej mówić, że jest czerwona, ale jeśli Lepper na tajnym spotkaniu
        mówi, że o Samoobronie GW pisze obiektywnie, to jest to chyba najlepszy
        wskaźnik, że ten dziennik może być i jest obiektywny. No ale tu nie o tym).
        Zwalniany (in spe) naczelny Rosiak pisuje jedynie wstępniaki redakcyjne, które
        sa pozbawione sensu, jakby ktoś mu kazał "coś" napisać, a on nie bardzo wie, o
        czym. Wyłazi z tego straszliwa mizeria, która jak już piałem, dotknięta jest
        cała gazeta. Przykładem może byc znęcanie się Rosiaka nad Bono oraz inicjatywa
        Live8. Okazało się, że naczelny nie zrozumiał idei, pewnie nawet nie odwiedził
        ich strony internetowej, powtórzył krytykę od innych osób, które nie doczytały
        manifestu Live8, a wydźwięk całkowity był taki, że żyjemy w straszliwych
        czasach, chylącego się ku upadkowi świata, gdzie muzycy chca być politykami, a
        prawdziwi politycy ich na dodatek słuchaja, bo sami nie mają pomysłów. Okupione
        jest to wielką ilością pytań retorycznych, stawianych tak dramatycznie, że
        powinienem chyba już kupic baterie do latarki, chleb na 6 tygodni i zaszyć się
        w schronie. Plizz..
        Pozytywnym akcentem Ozonu jest Siarkazm. Raz się nawet uśmiałem.
        • Gość: Qubak_bonek Re: Ozon - ocena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:10
          Aleś pierdyknął posta:)) no i efekt jest taki, że jakkolwiek zapewne znasz się
          na tym lepiej (a może tylko potrafisz błysnąc "layoutem"??), to pozwalam sobie
          się z Tobą nie zgodzić co do większości tez. Być może po prostu OZON nie jest
          dla Ciebie?? a Wyborcza jest obiektywna?? - brwi mi się unoszą wysoko i
          szybuuuuuują... to, że Lepper się o GW wypowiada dobrze to dla mnie tylko powód
          do podejrzeń. no ale tu obym nie miał racji, może GW wzniosła się na wyżyny
          sztuki?

właściwie zgodzę się tylko z tym, że pachnie linią prawicową, ale odbieram OZON
          jako w miarę obiektywne czasopismo. poza tym czy tam są artykuły z tezą - może
          niezbyt uważnie czytam, ale nie więcej, niż w innych tygodnikach.

dla mnie łozon to novum warte uwagi i kupowania. z nóg mnie nie zwala, ale
          lepsze to od innych, od Polityki zwłaszcza.
          • Gość: pol Re: Ozon - ocena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 06:40
            Chyba rzeczywiście POLITYKE czytasz BARDZO pobieznie...
    • denton76 Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? 18.07.05, 12:20
      sama kasa i przerzucanie się kolejnymi nazwiskami dziennikarskich gwiazdek nie
      zapewnią sukcesu, potrzebny jest jeszcze pomysł na pismo i promocja, zabrakło
      przede wszystkim pomysłu
    • Gość: w2 Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.kom / *.kom-net.pl 18.07.05, 13:01
      Ozon jest zupełnie inny niż Polityka czy prost. Intelektualnie znacznie
      ciekawszy
      • Gość: Horn To jakaś "Fronda" bis? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:33
        Nowy naczelny chyba nie rokuje najlepiej.
        • Gość: Jacek-t Re: To jakaś "Fronda" bis? IP: *.chello.pl 19.07.05, 00:34
          Jeśli tak to chyba zacznę czytać to pismo.
    • jag.ski Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? 18.07.05, 13:40
      OZON miał być chyba połączeniem POLITYKI
    • jag.ski Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? 18.07.05, 13:47
      TO MIAŁO BYĆ CHYBA PISMO DLA TRZYDZIESTOLATKÓW, ALE ONI CHYBA JESZCZE NIE MAJĄ
      CZASU NA CZYTANIE, NOWYCH ZE ŚRODOWISK PRAWICOWYCH BĘDZIE JESZCZE MNIEJ, NIE
      WRÓŻĘ ŚWIETLANEJ PRZYSZŁOŚCI...
    • Gość: robotnik Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: 193.201.167.* 18.07.05, 13:54
      i powstanie kolejne prawicowo-faszystowskie gó..
      • kontrapunkt Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? 18.07.05, 14:11
        Gość portalu: robotnik napisał(a):

> i powstanie kolejne prawicowo-faszystowskie gó..

dobra ksywa dla reprezentowanego poziomu umyslowego - nawet nie proponuje
        czytac Frondy, bo nie zrozumiesz
    • Gość: wielkakorporacja Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 14:09
      Tak na prawdę brakuje w Polsce inteligentnego, nowoczesnego miesięcznika w stylu
      Wired- gazety, gdzie przedstawiane są trendy i dogłębnie analizowane (nawet do
      10stron), ale przedstawione w atrakcyjnej formie, ze zdjęciami na poziomie
      National Geographic. Polskiego Wired! To czego nam trzeba.
      • Gość: Zenon Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.chello.pl 18.07.05, 17:19
        W National Geographic doglebne analizy? Zarty sobie Wasc stroisz. To nawet nie
        jest popularyzacja nauki. To paplanina z wysmientym serwisem zdjeciowym.Podobnie
        jak w Ozonie.
        • Gość: Paweł Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.devs.futuro.pl 18.07.05, 17:44
          Ty się lepiej nie wypowiadaj na ten temat skoro nawet prostego posta na którego
          odpowiadasz nie możesz zrozumieć ;-)
    • Gość: macek Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.05, 14:10
      Czy to pismo Blekota? Frondyści mam nadzieję rozłożą je na łopatki.Chybaże
      pójdą tropem Urbana i zaczną tropić pazerność i śmieszność rzymsko-katolickich
      duchowych przewodników.
    • Gość: locco Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 18.07.05, 14:48
      Przecież zanim to piśmidło się ukazało wiadomo było, że wyjdzie kilka,
      kilkanaście razy. Nie ma najmniejszych szans na zbyt w kraju TAKIEGO piśmidła
      dla NIEOKREŚLONEGO targeta. Mnie w tym wszystkim najbardziej ciekawi:
      - kto w swej głupocie i niewiedzy (a może się mylę?)wyłożył kasę na to
      przedsięwzięcie,
      - jaka firma przeprowadzała badania marketingowe w efekcie których wykazano
      celowość utworzenia takiego kuriozum na rynku totalnie zapchanym IDENTYCZNYMI
      szmatławcami,
      - kto się podjął sponsorowania całej akcji. Śmieszą mnie takie "biznesy" o
      których z góry wiadomo, że nie mają najmniejszych szans na zarobienie
      jakichkolwiek pieniędzy.
      A może jestem naiwny i tu od początku chodzi o to żeby TOPIĆ MAKSYMALNIE
      KOSZTY ?.........................
    • Gość: kwarc Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.tomaszow.mm.pl 18.07.05, 15:02
      bardzo dobra wiadomość
    • Gość: BlackOut Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: 193.201.167.* 18.07.05, 15:03
      nadchodzi POPiS, czarna cenzura zamknie POLITYKĘ i inne gazety niezgodne z
      jedynie słuszną linią. I będziemy mieli tylko OZON, no i pewnie WPROST się
      uchowa. To będą jedynie słuszne gazety
      • kontrapunkt stuknij sie w glowe BlackOut 18.07.05, 16:20
        Gość portalu: BlackOut napisał(a):

> nadchodzi POPiS, czarna cenzura zamknie POLITYKĘ i inne gazety niezgodne z
        > jedynie słuszną linią. I będziemy mieli tylko OZON, no i pewnie WPROST się
        > uchowa. To będą jedynie słuszne gazety

Albo jestes glupi, albo zly. Jakos tak dziwnie jest, ze to oswiecona lewica
        zamyka usta - ale nie prez zamykanie pism, o nie - tylko przez skazywanie na
        niebyt. Znana i ceniona przez niemieckie srodowiska opiniotworcze Karin Struck
        po napisaniu ksiazki 'Ich sehe mein Kind im Traum' zostala skazana na niebyt -
        dlaczego? Albo nie wiesz, albo nie bedziesz chcial napisac...
    • janhus4 Trzymaj się Grzegorz! 18.07.05, 15:08
      Już wiem, dlaczego nie odpowiadałeś na maile. Zrobiłeś się ważny.
    • Gość: zibik a na stronie ozonu caly czas stary redaktor IP: .1.* / *.allianz.pl 18.07.05, 16:12
    • Gość: Tlenek Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 20:30
      To pismo jest daremne. Siarkazm nie jest śmieszny i zajmuje za dużo miejsca
      (lepiej dać dwa śmieszne żarty, niż 20 słabych), a ekspertami w co drugim
      tekscie są siostry zakonne.
      • Gość: las Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:08
        A mnie jest żal Ozonu. Był naprawdę fajny, a teraz pewnie to zwiną!
    • Gość: k Re: Zmiana redaktora naczelnego w "Ozonie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:32
      uwazam ze mozna zrobic dobre pismo w tej branzy. Obecnie "Polityka" nie ma
      zadnej konkurencji, moze czas ja stworzyc?

• oxeven Ozon jest w porządku 18.07.05, 22:56
      Czytałem kilka numerów "O" i podobał się ton pozbawiony łapania sztucznych
      sensacji ("Wprost") rankingów, która ryba jest najsmaczniejsza
      ("Polityka", "Newsweek") i w ogóle całego komercyjnego sztafarzu dla ubogich.
      Bez zmiany layoutu (również fatalnej winiety)nie rokuję nadzieji na stałych
      czytelników, którym niby-graficy psują wzrok i smak jednocześnie. Napewno
      przydałoby się precyzyjniejsze określenie grupy docelowej i fachowcy od reklamy
      (zarówno kupowanej jak i ściąganej)
    • Gość: newsman Ozon który dusi IP: *.lodz.mm.pl 18.07.05, 23:01
      Ozon miał wyraźne kłopoty z ludzmi i ich talentami. Nie potrafili nawet dobrze
      przygotować 1 numeru. Pismo bez dynamiki. Lektura Ozonu to jak spacer po
      niekonczących się łanach zbóż. Kiepska redakcja tekstów. I niechlujstow - tekst
      zaczynało dwóch autorów a pod tekstem podpisany był juz tylko jeden, ale za to
      ze swoim foto. Spóźnione tematy - śmierć Papieża. Najczęściej piszą na "tematy
      obowiązkowe" /Londyn, śmierć Papieża/ jako ostatni i najczęściej robią to
      najgorzej.Zarozumiały ex naczelny który wszystko wiedział lepiej. Z ich pałerem
      to można redagować Kurier Strażacki. Jeszcze kilka numerów i w słupkach
      sprzedaży i czytelnictwa kiwnie ich Przegląd. Pomijam bardzo kiepskie foto i
      cala fotoedycję. Format jak "Burdy" z wykrojami sweterków i powalony całkowicie
      design.A miałem nadzieję. Ci goście powiini raczej założyć kółko niedzielne a
      nie brać się do robienia tygodnika. To była jeszcze chyba gorsza ekipa niż w
      Życiu a mieli na to sporo kasy. Zobaczymy co będzie dalej, ale wątpię. Chyba że
      zatrudnią tam mnie.
      • Gość: andy Nudziarze, niestety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:45
        Nudni ludzie robią nudną gazetę. Nie ma inaczej. I to jest główny kłopot OZON-u.
        Uprzejmie proszę nie porównywać go z Życiem, gdzie przez jakiś pierwszy rok może
        półtora była naprawdę superciekawa ekipa i pismo było bardzo dobre dopóki Wołek
        wszystkiego nie rozpieprzył. Kilka nazwisk z "pierwszego" Życia: Wildstein,
        Zaremba, Mazurek i Zalewski, Pytlakowski, Łęski, Kasprów, Karnowski, Semka,
        Potocki. To wszystko nazwiska z ekstraklasy polskiego dziennikarstwa, które mogą
        byc ozdobą kazdej szanujacej się redakcji. A kogo wzieli do robienia OZON-u? Ot
        i problem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka