Dodaj do ulubionych

Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce

04.08.05, 10:48
"Fiat Auto ...wprowadzi 20 nowych modeli, a 23 odnowi".
20+23=43 modele samochodów Fiata, Alfy Romeo i Lanci razem.
Bardzo ambitne plany produkcyjne; miejmy nadzieję,
że koncern nie zatraci jakości(poziomu choćby nowej Pandy),
w tej oszałamiającej ilości modeli.
Obserwuj wątek
    • Gość: ouyvyv Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 10:52
      nowe czinkloczento he he jaja sobie robicie, 21-wiek a w polsce makaroniarze
      beda produkowac pierdzikolka dla emerytow i niedorozwinietych umyslowo....
      • Gość: X O tym samym pomyślałem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 11:41
        No cóż ale Polacy zasługują na taki los ... wybierając takich prezydentów jak
        Kwaśniewski czy Cimosiewicz. A do tego rządy socjalistyczne na 2 kadencje a po
        wyborze PiS będzie już 3 ... przynajmniej widać jakieś pobudzenie w stronę
        polityki liberalnej PO - 20 %
        • Gość: kostka Re: O tym samym pomyślałem IP: 83.70.182.* 04.08.05, 12:01
          Mam glebaka nadzieje ze PO wygra, bedzie po co wrocic do kraju...
          • Gość: mac Re: O tym samym pomyślałem IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 12:58
            może wrócisz, jeśli wcześniej do końca go nie rozkradną.
            • Gość: Worm LEpper Ale sliczny! IP: *.Red-83-41-212.pooles.rima-tde.net 04.08.05, 13:02
              Sliczny ten Fiacik! Chyba go kupie swojej dziewczynie...
              • neo1113 Re: Ale sliczny! 04.08.05, 22:47
                to poczytaj jeszcze wczesniej o crash testach, ( strona euro NCAP - jak się tam
                pojawi ), bo jesli bedzie miał tylko 2 gwiazdki jak seicento to ja bym tego nie
                kupił.
              • neo1113 Re: Ale sliczny! 04.08.05, 22:48
                Chyba miał tylko dwie, dokładnie nie pamiętam.
                Pozdro.
        • Gość: fritz Re: O tym samym pomyślałem... ale zle pomyslales.. IP: *.adsl.solnet.ch 04.08.05, 19:36
          chodzi o segment samochodow miejskich. Konkurencje jest olbrzymia i zeby
          zaistniej samchod musi technicznie naprawde na wysokim poziomie. Inaczej g....
          sie sprzeda.
      • Gość: byly PL, tera IT Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.chello.pl 04.08.05, 12:18
        oj paliaczku paliaczku, zal ci dupe sciska co? buahahahaha, mieszkam w Italii
        od kilku lat i jest tu jak w raju... a ty sie pastuchu mecz dalej i narzejak...
        daj ci bozia taki koncern jak Fabricca Italiana Automobili Torino w
        zasciankowej PL... A takich marek jak Lancia, Maserati, Ferrari to ty w zyciu
        na swe zakompleksione oczeta nie ujzysz, dlatego smieje ci sie prosto w twarz:
        ha ha ha!
        • r306 Misiek, Misiek... 04.08.05, 13:08
          Choaciaz ip ukryj, bo to troche wstyd pisac, ze sie jest we Wloszech, a
          jednoczesnie jak byk widnieje domena chello.pl ;)

Ale co do reszty posta sie zgodze.
        • Gość: kopfschmerz Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 217.153.187.* 04.08.05, 17:03
        • Gość: kopfschmerz co to za italia? IP: 217.153.187.* 04.08.05, 17:05
          chello.pl w adresie? pewnie gdzies pod grojcem?
      • Gość: mac Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 12:59
        wiesz, nie każdego stać na inny samochód.
      • Gość: korg potrzebujesz duży samochód to kup sobie autobus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 13:55
        zamiast obrażać innych
        • koprofag4 Re: potrzebujesz duży samochód to kup sobie autob 04.08.05, 16:02
          popieram:) gdyby tak wygladal jak na zdjeciu sam bym sobie go kupil jako drugie
          autko a nie uwazam sie za niedorozwinietego:) na miasto idealny poza nie jednak
          wole sie wypuscic "czirokezem"
      • Gość: bb Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:29
        I może bedzie się sypało jak wszystkie fiaty, (miałem 4) SYF
        • r306 Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce 04.08.05, 15:42
          > I może bedzie się sypało jak wszystkie fiaty, (miałem 4) SYF
          To Ty musisz byc straszny matol - zeby az cztery samochody zjezdzic, aby nabrac
          przekonania co do ich jakosci :)
          Jakos nie ufam opiniom matolkow ;)
      • mike-great A kto to gooowno kupi??? Chyba tylko stare pierdzi 04.08.05, 20:19
        A kto to gooowno kupi??? Chyba tylko stare pierdziele
      • Gość: bognus Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.arcor-ip.net 04.08.05, 20:47
        No chyba ty jestes niedorozwiniety umyslowo. Uwazam ze ten fiacik jest kultowy.
        Doskonaly samochod na dojazdy do pracy i na zakupy, a takze na weekendowe
        wycieczki. No i zaparkowac mozna w kazda luke. Ten trend zreszta jest odkrywany
        przez innych potentatow - Mercedes (Smart), BMW (MiniCooper), Renault
        (Twingo).Po cholere mi wielki samochod w miescie? Ale jak ktos ma male poczucie
        wartosci to nie docieraja do niego takie argumenty.
      • Gość: gulnar Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 89.78.60.* 06.10.06, 21:41
        co ty człowieku bredzisz.autko śliczne jest i basta.Na szczęście są też ludzie
        którzy nie będą jeździć jakąś landarą ze znaczkiem VW z 300 tys przebiegiem
        tylko właśnie wybiorą sobie takie skromne autko.
    • Gość: gość Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 212.191.69.* 04.08.05, 10:59
      no dokładnie ... ;)
      • Gość: DJ Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 81.80.218.* 04.08.05, 11:20
        Pewnie wg. ciebie kupić 6-letniego golfa po dachowaniu ;-)
    • Gość: asdf Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 193.109.212.* 04.08.05, 11:19
      jakiej jakości ???!!!!!! przecież fiaty to chyba najbardziej (za chińskimi)
      wadliwe i psujące się graty
      • Gość: XXX Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 217.96.6.* 04.08.05, 11:32
        Mam stare Cq - gorszego wyrobu samochodopodobnego nie widzialem.
        Dla tych co są przeciwni ściąganiu - polecał bym stłuczkę w takim samochodzie.
        Dla mnie Fiat mógłby paść - nie miał bym nic przeciwko.
      • Gość: krakien1 Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 80.72.34.* 04.08.05, 11:50
        a ja jeżdże cc bo mnie na inny nie stać i mam 180 tys na liczniku i prawie do
        niego nie dokładam
        • Gość: hehe Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.acn.waw.pl 04.08.05, 11:58
          Czy to jakiś praownik Fiata z Bielska zostawił ten post? 180 tys na liczniku?
          • Gość: robol Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.tychy.telexispl.com 04.08.05, 12:37
            E pracownicy Fiata z Bielska to Lanciami jeżdżą. Tam jest tylko dyrekcja.
            Robaczki są w Tychach. ;-)
          • Gość: krakien1 Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 80.72.34.* 04.08.05, 13:21
            przyjedź i sprawdź :)
          • Gość: AGG Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.centrum.punkt.pl / *.centrum.punkt.pl 04.08.05, 20:28
            a ja mam 180 kkm na 126 z 1986 r i orginalne blachy i lakier
            wychodzi trwałość jak garbatego
      • Gość: hh Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:03
        Gość portalu: asdf napisał(a):

> jakiej jakości ???!!!!!! przecież fiaty to chyba najbardziej (za chińskimi)
        > wadliwe i psujące się graty

Reliability Index (im mniej, tym lepiej):
        Fiat Cinquecento (1993-1998): 71

Dla porównania:
        Audi A4 (1994-1997): 132
        VW Passat (1994-1997): 90

Najbardziej niezawodne 10 marek:
        1 MAZDA 49
        2 HONDA 62
        3 HYUNDAI 66
        4 FORD 71
        5 SEAT 74
        6 DAEWOO 77
        7 BMW 84
        8 PEUGEOT 86
        9 VAUXHALL 89
        10 FIAT 91

www.reliabilityindex.co.uk/
        • Gość: sodomia Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 193.109.212.* 04.08.05, 12:27
          Świetny ranking :/
          Toyoty np. nie ma. A fiat to rzeczywiście syf miałem stilo - nigdy więcej
          żadnego fiatopodobnego produktu
          • Gość: fritz Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.adsl.solnet.ch 04.08.05, 19:47
            jest toyota. sprawdz jeszcze raz.
        • Gość: fritz Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.adsl.solnet.ch 04.08.05, 19:46
          swietny index
    • Gość: gosc To taki UNO dla Trepa, Trep i Uno IP: *.pg.com 04.08.05, 12:03
    • Gość: zxcvbnm Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.aster.pl 04.08.05, 12:16
      Toż to fiat 600 z lat szejdziesiątych w nowej karoseri, ciekawe gdzie ma silnik
      z przodu czy z tyłu.
      • Gość: baret Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.chello.pl 04.08.05, 12:27
        przód fiata 500, 600 z lat 60-tych - tył zerznięty z nissana micry.
        Bardzo to orygianle.
      • Gość: wlodwoz Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 12:37
        Z niektórych wypowiedzi widać wyrażnie wiszące smarki u nosa "specjalistów"
        bawiących się samochodzikami na sznurku.
      • r306 heh 04.08.05, 12:57
        > Toż to fiat 600 z lat szejdziesiątych w nowej karoseri, ciekawe gdzie ma
        > silnik z przodu czy z tyłu.
        Twoja wypowiedz jest rownoznaczna z: "toz to Mini z lat SZESCDZIESIATYCH, tylko
        w nowej karoserii, ciekawe gdzie ma silnik z przodu czy z tylu"
        Kon by sie usmial....
        Gdyby nie wakacje, to bym zapytal "lekcje zrobione? uszy umyte?"

• Gość: fritz jak to, gdzie ma silnik? na kolanach :) IP: *.adsl.solnet.ch 04.08.05, 19:49
    • Gość: Picasso Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.umk / *.um.krakow.pl 04.08.05, 12:54
      jak maluch wygląda
    • Gość: aleks Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: 213.241.32.* 04.08.05, 13:35
      jak będzie wyglądał jak ten na fotach, to zajefajnie. super. kupuje....hm...
      ale to bedzie jednak fiat...
    • Gość: Karola Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.Red-80-58-241.pooles.rima-tde.net 04.08.05, 15:20
      Przod by mogli zmienic bo brzydki, troche za pusty. Moze wieksze swiatla?? Nie
      wiem? Tyl i bok moze byc. Jest bardzo podobny do Nissana Micry. Chyba czas
      designwera zmienc albo wyslac na urlop.
      A poki czesci tanie, moge kupic. W koncu przez pierwsze 3 lata raczej nic sie
      nie dzieje.
    • Gość: HellWeaver Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 16:08
      w golfie 2 z '90 poziom wykończenia i jakości platików jest o niebo wyższy od
      produkowanych w 2005 roku samochodach marki fiat. "że koncern nie zatraci
      jakości(poziomu choćby nowej Pandy)" jakbyś podał model stilo to jeszcze bym
      uwierzył bo ten samochód zerwał z fiatowska tandetą w środku.
      • Gość: hellweaver Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.toya.net.pl 04.08.05, 16:17
        ach zapomniałem dodać... to samochód raczje dla kobiet, toteż przeraża mnie
        fakt, że nie ma czarnych zderzaków - drogie panie będą mieć drogie naprawy z ich
        umiejętnościa uderzania we wszystko co tylko możliwe
        • r306 Spokojnie ;) 04.08.05, 16:22
          To wersja wystawiana na salonach samochodowych ;) Mieli w Genewie pokazac
          takiego z czarnymi "buforkami"? ;)
          Jak znam zycie to na polski rynek trafi wersja z czarnymi zderzakami, twardymi,
          plastikowymi zaglowkami (zgroza...).... :)
      • r306 Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce 04.08.05, 16:18
        Golf to klasa Stilo. Panda/Punto to mniej wiecej klasa Polo. Porownaj wiec
        plastiki z Polo i Pandy/Punto. Porownywalna tandeta ;)
        Wyjatkiem jest oczywiscie najnowsze Polo, ale powoli klasa A przestaje byc
        klasa A...
        Nowa 600setka to bedzie z kolei taki 'cukiereczek' jak Lupo - kolorowe
        wykonczenia i troche chromu.
        Nie blaznuj wiec - porownuj to co porownywalne.
        • Gość: kapitanvon Re: Nowe cinquecento będzie produkowane w Polsce IP: *.eranet.pl 04.08.05, 21:38
          r306 napisał:

> Golf to klasa Stilo.
          chyba cenowo

Panda/Punto to mniej wiecej klasa Polo.

punto. cena prawie ta sama.

Porownaj wiec plastiki z Polo i Pandy/Punto. Porownywalna tandeta

polo jest bardziej tandetne.
          > Wyjatkiem jest oczywiscie najnowsze Polo, ale powoli klasa A przestaje byc
          > klasa A...

nie powiem ze to wyjatek, na jazdach testowych trzeszczy az milo.
          > Nowa 600setka to bedzie z kolei taki 'cukiereczek' jak Lupo - kolorowe
          > wykonczenia i troche chromu.

zamysl jest taki; zamienic seicento na 500 tke - ale szybko okaze sie, ze
          500tka w takej wersji jak teraz bedzie za droga. no i zostanie panda , pewnie z
          obnizona cena, a 500 tka wskoczy niewiadomo gdzie, bo bedzie kosztowac pewnie
          40 tys. pln

> Nie blaznuj wiec - porownuj to co porownywalne.

fiat ma oczywiscie jakosc byle jaka , ale ma dwie zalety;
          1. w modelach konkurencji o podobnych wymiarach zewnetrznych jest WIECEJ miejsca
          2. moze i sie psuja, ale naprawa fiata (moze oprocz stilo, barchetty i ulysse)
          jest na prawde tania.

pozdrawiam
    • at_work Jak? TREP I UNO 04.08.05, 16:27
      Czyżby na zamówienie armii?
      A co nato NATO

www.atwork.pl
    • Gość: Lechu OKROPNE - jak stary Fiat 600 IP: *.viknet.pl 04.08.05, 21:11
      Jeśli Fiat chce takim szkaradzieństwem zawojować rynek, to dlaczego nie
      zawojujemy go Syrenką (?) - są równie okropne ale widać fachowcy z Fiata dobrze
      to sobie przemyśleli.
      • Gość: kapitanVon czy ktos pamieta IP: *.eranet.pl 04.08.05, 22:00
        ze przed premiera Stilo fiat byl w podobnym dolku jak teraz i obiecywal
        premiery 20 nowych modeli do konca 2005 roku?

Fiatem rzadzi sie jak mala rodzinna pizzernia w Palermo. Zammiast pchac kase w
        przelomowe projekty typu stilo, lepiej bylo opracowac projekt malego, nowego ,
        powtarzam NOWEGO samochodu miejskiego albo skoncentrowac sie na obnizeniu ceny
        Stilo kosztem nowych projektow. Efekt - posiadacz stilo w Polsce to widok
        równie rzadki jak czlonek kukluxklanu na Ukrainie.

Kolejna rzecz, ktorej nie rozumiem - po grzyba bylo robic Crome, skoro Fiat
        oficjalnie mowi, ze ten samochod NIE MUSI SIE SPRZEDAWAC tylko ma byc???
        Rozumiem, ze firma ma kupe kasy i robi sobie offowy, topendowy samochod do
        pokazywania, ktory moze zalegac na placach, bo wszystkich na to stac. ALE PO
        CO, majac takie dlugi, robic Crome za 90 tys???

Wychodzi na to, ze za pieniadze wydane na Crome, mozna bylo obnizyc cene
        ktoregos z obecnie produkowanych modeli (np punto lub nawet stilo) o 20% co
        uczyniloby z nich NAJTANSZE samochody na rynku, bez obnizania standardow i tak
        juz badziewnej obslugi posprzedaznej. To sie da zrobic. Problem jest taki, ze
        jakis debil wymyslil sobie pozycjonowanie marki fiat wyzej niz jest ona
        postrzegana przez klientow, i , caly czas pociaga za sznurki.

Jeszcze z innej beczki. mamy degresywny rynek. TO ja sie pytam, co za idiota
        pcha przy degresywnym rynku pieniadze w reklame?? Zamiast glupich haselek na
        bilboardach moze lepiej bylo obnizyc cene Palio Weekend, a nie wycofywac go ze
        sprzedazy? Ten samochód byl dobry, tylko mial chora cene!

Jeszcze jeden - góra dwa eksperymenty typu Stilo, i Fiat sie utopi. Przez
        wlasna glupote.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka