Dodaj do ulubionych

We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei

• Gość: Tt Kupiłem Oranga? IP: 80.51.240.* 19.08.05, 14:09
      Stwórzmy obywatelski projekt Ustawy o języku polskim, w którym będzie zakaz
      wprowadzania trudnych do wymawiania w potocznym języku polskim (fleksja!, czyli
      odmiana przez przypadki!) nazw marek. Coca Cola się obroni, ale już Orange na
      pewno nie! No bo jak to wymawiać i pisać? - Kupiłem Oranga? Orange'a? Na pewno
      da się zebrać 100 tys. podpisów, aby projekt wszedł pod obrady Sejmu. Poza tym
      mam wielką nadzieję, że Centertel po wprowadzenie tej zmiany odnotuje
      drastyczny odpływ abonentów.Zastanówcie się jeszcze, ciołki!
      • Gość: gazeciarz Re: Kupiłem Oranga? IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 14:22
        chyba tylko pospiechem mozna tlumaczyc to ze przeoczyles obce
        nazwiska.Wszystkie trudne do wymowienia powinno sie spolszczyc [W trosce o
        j,polski].tak ,debilku?
        • Gość: Tt Re: Kupiłem Oranga? IP: 80.51.240.* 19.08.05, 14:34
          Nie chodzi mi o obce nazwiska, tylko o obce marki o nazwach nieprzyswajalnych w
          jezyku polskim. Jasne, debilku?
    • Gość: andytwo BOJKOT ORANGE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:12
      A ja mam ich głęboko. Skoro nie może być Idea to żadna inna. NIe dam sie doić!!
    • Gość: abonentka IDEI Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:45
      MNIE INTERESUJĄ dwie sprawy: pierwsza to czy te wszystkie zmiany będą miały
      wpływ na koszt korzystania z telefonów w sieci IDEA i drugie - czy w przypadku
      zmiany nazwy operatora nasze umowy z IDEĄ są obowiązujące. Ja dlatego korzystam
      z tego operatora bo podoba mi się nazwa, jeśli ją zmienią to czy jestem
      automatycznie zwolniona z kontynuowania podpisanej na 24 miesiące umowy. Kto
      potrafi na te pytania odpowiedzieć.?
      • jurek7 Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei 19.08.05, 16:10
        Gość portalu: abonentka IDEI napisał(a):

> MNIE INTERESUJĄ dwie sprawy: pierwsza to czy te wszystkie zmiany będą miały
        > wpływ na koszt korzystania z telefonów w sieci IDEA i drugie - czy w
        przypadku
        > zmiany nazwy operatora nasze umowy z IDEĄ są obowiązujące. Ja dlatego
        korzystam
        >
        > z tego operatora bo podoba mi się nazwa, jeśli ją zmienią to czy jestem
        > automatycznie zwolniona z kontynuowania podpisanej na 24 miesiące umowy. Kto
        > potrafi na te pytania odpowiedzieć.?

Na pierwsze odpowiedzi nie znam. Mogę za to odpowiedzieć na pytanie drugie.
        Zmienia się tylko marka pod którą sprzedawane są usługi telekomunikacyjne.
        Umowę masz zawartą z firmą PTK Centertel Sp. z o.o., która to firma nadal
        istnieje. Umowa również nadal obowiązuje. Zmiana nazwy usługi nie upoważnia
        raczej do rozwiązania umowy bez konieczności zapłaty kary umownej.
    • Gość: jacek Era zawsze polska - www.zarzadptc.pl IP: 195.136.49.* 19.08.05, 14:50
      przynajmniej jeden operator pozostanie polski - jak dobrze pójdzie
    • Gość: S T O P ORAGNE!!! TO my mówimy Oragne DO WIDZENIA!!!! IP: *.bazapartner.pl 19.08.05, 15:17
      tRZEBA BYC KOMPLETNYM IDIOTĄ, ABY NISZCZYĆ TAKIE LOGO I TAKA TRADYCJĘ.
      wYKORZYSTAM KARTE POP I JUZ MNIE NIE MA W JAKIS PORONIONYM ORANGE.
    • Gość: .. Re: Szef Orange Sanjiv A-HUJA, Oj, czarno to widz IP: *.home.local / 217.153.99.* 19.08.05, 15:36
      vodafone (plus) nie jest lepszy.. do tego operatorzy skupieni pod jego marką
      lubią traktować z góry sieci (i ich abonentów), które nie należą do tego
      koncernu.
    • wojciaknet Nadchodzi Mandarynka 19.08.05, 15:58
      Chcemy - nie chcemy... Będzie w Polsce zamiast IDEI - Mandarynka!
      Ci którym się nazwa nie podoba - rozwiążą umowy i przejdą do innych operatorów,
      a reszta... Reszta będzie się cieszyć z różnych promocji. Tak, tak... Firma musi
      wypromować swoją markę i będzie to z korzyścią DLA NAS!
    • Gość: gość Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: 212.191.130.* 19.08.05, 15:59
      Precz z francuskimi złodziejami, którzy wysysają zyzski z naszych firm nie
      dając nic w zamian. Francuzom należałoby urządzić "noc św. Bartłomieja"!!!
    • at_work ORANGE - ta idea jest nie dla mnie! 19.08.05, 16:36
      Ludzie, czy my naprawdę musimy żyć w republice bananowej?

Czy wszyscy politycy są sprzedajnie i nie ma już jednego Sprawiedliwego, który
      pomyślałby o tym kraju, jako o ojczyźnie, a nie dojnej krowie, z której można
      jescze coś wydusić?

ZGROZA!!!
    • Gość: zgrzyt francuzy to nawet dobrą ideę zawalą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:02
      francuzy to nawet dobrą ideę zawalą
    • Gość: konikus Czas najwyzszy zmienic nazwy wszystkich IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.08.05, 17:59
      Proponuje zaraz po ORANGE moze byc BANANA no i jeszcze KIWI, dla wirtualnych to
      juz nazwy swojskie jakies tam maliny czy czeresnie. Aktywacje bedzie mozna
      kupis w kazdym osiedlowym warzywniaku. I tak prosze kilo ziemniakow i BANANA ;)
    • Gość: konikus A tak serio to... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.08.05, 18:13
      na idei moga jeszcze niezle zarobic,..., moze Orange urodzi wkrotce wirtualna
      coreczke i tak ja nazwie, och jakby sie babcia dojarka TePesa
      cieszyla,biedaczka jedna noga juz po tamtej stronie, tylko kto ojcem?? wychodzi
      ze .... FT, to sie ukochany coreczka zajal, jasne bo to mlodsza i z jakas
      przyszloscia a poza tym to juz polkrew wlasna, byle wszystko w rodzinie
      zostalo... hehe ;)
    • pro.filutek1 Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei 19.08.05, 19:22
      Przechodze do Plusa.
    • Gość: przykre Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.08.05, 20:25
      a mnie się nie podoba tytuł artykułu
    • Gość: JakeUK Super ze wchodza IP: *.ipt.aol.com 19.08.05, 20:50
      Jestem zadowlolny z nimi, super service,nic do rzazucenia,fajnie ze wchodza na
      rynek Polskii,
      • krid Re: Super ze wchodza 21.08.05, 00:08
        tyle ze oni od dawna sa na tym rynku. jedyna zmiana to ta ze teraz beda wiecej
        kasy transferowac za granice.
    • Gość: mrrek Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.linuxstuff.pl / 81.219.149.* 19.08.05, 20:55
      Obrzydliwość! Dlaczego mamy wymawiać obce słowa! PO pokretnym "Geancie" jeszcze
      gorsza "oranżadka". Posłuchajcie, jak ludzie kaleczą sobie języki, usiłując
      powiedzieć "jadę do Żeałnta" ! (lub prościej: "do Żanta" czy też "do Żana") Tak
      źle, a tak jeszcze gorzej. Żabojady pokręcone, same mają kompleksy co do
      angielszczyzny, to nam każą się wysilać. Aha, mamy jeszcze "Carrefoura"
      wymawianego z angielskiego "Kerfur"! Może by tak ogłosić konkurs na zohydzenie
      tej "oranżady"? Niech ludzie na toto plują!
    • Gość: me też zmieniam sieć nie mA-HUJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:55
      też zmieniam sieć nie mA-HUJA, przecież nie będę płacił francuza 1,6%
      przychodów, czuli ok 10% zysków, nie idą za swoimi fabrykami samochodów szukac
      abonentów na Słowacji.
      Poza tym gdyby tak stracily w okolicach zmiany marki chociaż 10% abonentów to
      troche by wydygali i zmienili warunki tej umowy licencyjnej więc prarę groszy
      więcej do budżetu by wpadło,.
      Przeniosę się oczywiście do PLUS GSM, choć troche siermiężna obsługa, to chociaż
      państowowy prawie jest im wiecej abonentów tym więcej KGHM, PKN, PSE dostaną od
      Vodafone i wiecej diwidendy do budzetu pójdzie.
      Nie ma co ukrywać jest oligopol na polskim rynku telefoni komórkowej stawki są
      podobne i wysokie u wszystkich operatorów, zamiast dać Solorzowi i Deutche
      Telecom, albo francuzą wole dać do budżetu trochę...

Pozdrawiam wszystkich zmieniających sieć.

Make a difference jak to mówią amrykanie...
    • krid Re: sami se zryjcie te pomarancze 21.08.05, 00:04
      nie dobrze sie robi od tych zagranicznych koncernow, ktore nie znaja umiaru w
      wyprowadzaniu kasy. jedyna pociecha w tym ze powoli nadchodzi era telefoni
      internetowej i juz niedlugo ten oligopol bedziemy musieli znosic.
    • Gość: Ideał Kwestia rezygnacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:35
      Czy w takim razie bedzie można rozwiązać z nimi umowę przed czasem??
    • Gość: Ideaaaaaaa Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:01
      Orange zamiast Idei to tylko obarczanie abonentów kosztami i wyprowadzanie
      pieniędzy z kraju dobrze jet to nie ma co ruszac
    • Gość: Abonent IDEI Po polsku się wymawia ORANGUTAN IP: *.fluor.com 05.09.05, 15:16
      Tak jest poprawnie i nawet prezes Orange A-Huja poradzi!:)
    • Gość: Moralez + czy - ?? IP: *.mpss.osi.pl 12.09.05, 12:35
      Fakt faktem mysle ze wiekszosci abonentów nie obchodzi nowa nazwa, chcą widziec
      w tym kozysci i zredukowanie kosztów połączen do najnizszych. Ja osobiscie mam
      to głeboko czy tepsa odprowadzi ten 1,6% czy nie gdyz ta kwota nie przechodzi
      przez moje kieszenie. Jesli tak jak w anglii za naprawde niski abonament
      dostane najnowszy model telefonu za darmo - PISZE SIE NA TO. Znając polske ...
      darmowe telefony to tylko teoria :) Prucz zmiany mojego logo operatora wszystko
      bedzie takie jak było wczesniej + polska jak zawsze cos straci. Taka rola tych
      prosiaków na stołkach wyzej :) przeciez gdyby cos sie nie spierd .. lub nie
      straciło by sie troche kasy od czasu do czasu to juz nie był by ten sam piekny
      kraj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka