Gość: Tt Kupiłem Oranga? IP: 80.51.240.* 19.08.05, 14:09 Stwórzmy obywatelski projekt Ustawy o języku polskim, w którym będzie zakaz wprowadzania trudnych do wymawiania w potocznym języku polskim (fleksja!, czyli odmiana przez przypadki!) nazw marek. Coca Cola się obroni, ale już Orange na pewno nie! No bo jak to wymawiać i pisać? - Kupiłem Oranga? Orange'a? Na pewno da się zebrać 100 tys. podpisów, aby projekt wszedł pod obrady Sejmu. Poza tym mam wielką nadzieję, że Centertel po wprowadzenie tej zmiany odnotuje drastyczny odpływ abonentów.Zastanówcie się jeszcze, ciołki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Re: Kupiłem Oranga? IP: *.ztpnet.pl 19.08.05, 14:22 chyba tylko pospiechem mozna tlumaczyc to ze przeoczyles obce nazwiska.Wszystkie trudne do wymowienia powinno sie spolszczyc [W trosce o j,polski].tak ,debilku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tt Re: Kupiłem Oranga? IP: 80.51.240.* 19.08.05, 14:34 Nie chodzi mi o obce nazwiska, tylko o obce marki o nazwach nieprzyswajalnych w jezyku polskim. Jasne, debilku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andytwo BOJKOT ORANGE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:12 A ja mam ich głęboko. Skoro nie może być Idea to żadna inna. NIe dam sie doić!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abonentka IDEI Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 14:45 MNIE INTERESUJĄ dwie sprawy: pierwsza to czy te wszystkie zmiany będą miały wpływ na koszt korzystania z telefonów w sieci IDEA i drugie - czy w przypadku zmiany nazwy operatora nasze umowy z IDEĄ są obowiązujące. Ja dlatego korzystam z tego operatora bo podoba mi się nazwa, jeśli ją zmienią to czy jestem automatycznie zwolniona z kontynuowania podpisanej na 24 miesiące umowy. Kto potrafi na te pytania odpowiedzieć.? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek7 Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei 19.08.05, 16:10 Gość portalu: abonentka IDEI napisał(a): > MNIE INTERESUJĄ dwie sprawy: pierwsza to czy te wszystkie zmiany będą miały > wpływ na koszt korzystania z telefonów w sieci IDEA i drugie - czy w przypadku > zmiany nazwy operatora nasze umowy z IDEĄ są obowiązujące. Ja dlatego korzystam > > z tego operatora bo podoba mi się nazwa, jeśli ją zmienią to czy jestem > automatycznie zwolniona z kontynuowania podpisanej na 24 miesiące umowy. Kto > potrafi na te pytania odpowiedzieć.? Na pierwsze odpowiedzi nie znam. Mogę za to odpowiedzieć na pytanie drugie. Zmienia się tylko marka pod którą sprzedawane są usługi telekomunikacyjne. Umowę masz zawartą z firmą PTK Centertel Sp. z o.o., która to firma nadal istnieje. Umowa również nadal obowiązuje. Zmiana nazwy usługi nie upoważnia raczej do rozwiązania umowy bez konieczności zapłaty kary umownej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Era zawsze polska - www.zarzadptc.pl IP: 195.136.49.* 19.08.05, 14:50 przynajmniej jeden operator pozostanie polski - jak dobrze pójdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S T O P ORAGNE!!! TO my mówimy Oragne DO WIDZENIA!!!! IP: *.bazapartner.pl 19.08.05, 15:17 tRZEBA BYC KOMPLETNYM IDIOTĄ, ABY NISZCZYĆ TAKIE LOGO I TAKA TRADYCJĘ. wYKORZYSTAM KARTE POP I JUZ MNIE NIE MA W JAKIS PORONIONYM ORANGE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Szef Orange Sanjiv A-HUJA, Oj, czarno to widz IP: *.home.local / 217.153.99.* 19.08.05, 15:36 vodafone (plus) nie jest lepszy.. do tego operatorzy skupieni pod jego marką lubią traktować z góry sieci (i ich abonentów), które nie należą do tego koncernu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciaknet Nadchodzi Mandarynka 19.08.05, 15:58 Chcemy - nie chcemy... Będzie w Polsce zamiast IDEI - Mandarynka! Ci którym się nazwa nie podoba - rozwiążą umowy i przejdą do innych operatorów, a reszta... Reszta będzie się cieszyć z różnych promocji. Tak, tak... Firma musi wypromować swoją markę i będzie to z korzyścią DLA NAS! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: 212.191.130.* 19.08.05, 15:59 Precz z francuskimi złodziejami, którzy wysysają zyzski z naszych firm nie dając nic w zamian. Francuzom należałoby urządzić "noc św. Bartłomieja"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
at_work ORANGE - ta idea jest nie dla mnie! 19.08.05, 16:36 Ludzie, czy my naprawdę musimy żyć w republice bananowej? Czy wszyscy politycy są sprzedajnie i nie ma już jednego Sprawiedliwego, który pomyślałby o tym kraju, jako o ojczyźnie, a nie dojnej krowie, z której można jescze coś wydusić? ZGROZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgrzyt francuzy to nawet dobrą ideę zawalą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 17:02 francuzy to nawet dobrą ideę zawalą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konikus Czas najwyzszy zmienic nazwy wszystkich IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.08.05, 17:59 Proponuje zaraz po ORANGE moze byc BANANA no i jeszcze KIWI, dla wirtualnych to juz nazwy swojskie jakies tam maliny czy czeresnie. Aktywacje bedzie mozna kupis w kazdym osiedlowym warzywniaku. I tak prosze kilo ziemniakow i BANANA ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konikus A tak serio to... IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 19.08.05, 18:13 na idei moga jeszcze niezle zarobic,..., moze Orange urodzi wkrotce wirtualna coreczke i tak ja nazwie, och jakby sie babcia dojarka TePesa cieszyla,biedaczka jedna noga juz po tamtej stronie, tylko kto ojcem?? wychodzi ze .... FT, to sie ukochany coreczka zajal, jasne bo to mlodsza i z jakas przyszloscia a poza tym to juz polkrew wlasna, byle wszystko w rodzinie zostalo... hehe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pro.filutek1 Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei 19.08.05, 19:22 Przechodze do Plusa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przykre Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.pai.net.pl / *.pai.net.pl 19.08.05, 20:25 a mnie się nie podoba tytuł artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JakeUK Super ze wchodza IP: *.ipt.aol.com 19.08.05, 20:50 Jestem zadowlolny z nimi, super service,nic do rzazucenia,fajnie ze wchodza na rynek Polskii, Odpowiedz Link Zgłoś
krid Re: Super ze wchodza 21.08.05, 00:08 tyle ze oni od dawna sa na tym rynku. jedyna zmiana to ta ze teraz beda wiecej kasy transferowac za granice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrrek Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.linuxstuff.pl / 81.219.149.* 19.08.05, 20:55 Obrzydliwość! Dlaczego mamy wymawiać obce słowa! PO pokretnym "Geancie" jeszcze gorsza "oranżadka". Posłuchajcie, jak ludzie kaleczą sobie języki, usiłując powiedzieć "jadę do Żeałnta" ! (lub prościej: "do Żanta" czy też "do Żana") Tak źle, a tak jeszcze gorzej. Żabojady pokręcone, same mają kompleksy co do angielszczyzny, to nam każą się wysilać. Aha, mamy jeszcze "Carrefoura" wymawianego z angielskiego "Kerfur"! Może by tak ogłosić konkurs na zohydzenie tej "oranżady"? Niech ludzie na toto plują! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me też zmieniam sieć nie mA-HUJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 23:55 też zmieniam sieć nie mA-HUJA, przecież nie będę płacił francuza 1,6% przychodów, czuli ok 10% zysków, nie idą za swoimi fabrykami samochodów szukac abonentów na Słowacji. Poza tym gdyby tak stracily w okolicach zmiany marki chociaż 10% abonentów to troche by wydygali i zmienili warunki tej umowy licencyjnej więc prarę groszy więcej do budżetu by wpadło,. Przeniosę się oczywiście do PLUS GSM, choć troche siermiężna obsługa, to chociaż państowowy prawie jest im wiecej abonentów tym więcej KGHM, PKN, PSE dostaną od Vodafone i wiecej diwidendy do budzetu pójdzie. Nie ma co ukrywać jest oligopol na polskim rynku telefoni komórkowej stawki są podobne i wysokie u wszystkich operatorów, zamiast dać Solorzowi i Deutche Telecom, albo francuzą wole dać do budżetu trochę... Pozdrawiam wszystkich zmieniających sieć. Make a difference jak to mówią amrykanie... Odpowiedz Link Zgłoś
krid Re: sami se zryjcie te pomarancze 21.08.05, 00:04 nie dobrze sie robi od tych zagranicznych koncernow, ktore nie znaja umiaru w wyprowadzaniu kasy. jedyna pociecha w tym ze powoli nadchodzi era telefoni internetowej i juz niedlugo ten oligopol bedziemy musieli znosic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ideał Kwestia rezygnacji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 10:35 Czy w takim razie bedzie można rozwiązać z nimi umowę przed czasem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ideaaaaaaa Re: We wrześniu pomarańczowa rewolucja w Idei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 21:01 Orange zamiast Idei to tylko obarczanie abonentów kosztami i wyprowadzanie pieniędzy z kraju dobrze jet to nie ma co ruszac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abonent IDEI Po polsku się wymawia ORANGUTAN IP: *.fluor.com 05.09.05, 15:16 Tak jest poprawnie i nawet prezes Orange A-Huja poradzi!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moralez + czy - ?? IP: *.mpss.osi.pl 12.09.05, 12:35 Fakt faktem mysle ze wiekszosci abonentów nie obchodzi nowa nazwa, chcą widziec w tym kozysci i zredukowanie kosztów połączen do najnizszych. Ja osobiscie mam to głeboko czy tepsa odprowadzi ten 1,6% czy nie gdyz ta kwota nie przechodzi przez moje kieszenie. Jesli tak jak w anglii za naprawde niski abonament dostane najnowszy model telefonu za darmo - PISZE SIE NA TO. Znając polske ... darmowe telefony to tylko teoria :) Prucz zmiany mojego logo operatora wszystko bedzie takie jak było wczesniej + polska jak zawsze cos straci. Taka rola tych prosiaków na stołkach wyzej :) przeciez gdyby cos sie nie spierd .. lub nie straciło by sie troche kasy od czasu do czasu to juz nie był by ten sam piekny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś