Gość: CezaryT Domiar peerelu IP: 193.217.169.* 13.10.05, 22:21 Domiar peerelu, czyli leninizm wciąż żywy. Kiedyś za komuny urzędnik skarbowy mikrometrem pomierzył najcieńsze warstwy malarskie konstrukcji półek bibliotecznych i oskarżył malarza krwiopijcę o złe oszacowanie ilości materiałów, ( czyli o oszustwo) i wyłudzenie nienależnego wynagrodzenia. Biedny malarz „prywaciarz” poszedł na dwanaście lat do wiezienia, za pół milimetra na mikrometrze urzędnika skarbowego. DOMIAR to spadek po PEERLU. Jeden gość zobowiązał się wykonać wzdłuż z jednej ciemnych ulic najtańsze i niezawodne ( nierdzewne) oświetlenie uliczne. W tym celu majster klepka zakupił miski emaliowane do mycia, w których dnie zamontował najzwyklejsze porcelanowe ( ciekaw jestem, kto z Was pamięta porcelanowe oprawki do żarówek) oprawki do żarówki, a całość instalacji oświetleniowej rozwiesił jak pajęczarz między budynkami, czyli bez słupowo. Faceta zgnoili podatkami i poszedł siedzieć do mamra za „ spekulację „, bo nic nie wyprodukował, (wszak wszystkie elementy były zakupione), a kasę wziął jakby je w całości wyprodukował, uzasadniał urzędnik skarbowy. Tak się nazywa DOMIAR, tak komuna gnoiła całe rodziny i wyrzucała je na bruk uliczny w imię sprawiedliwości społecznej i jak widać robi tak nadal. CezaryT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: Jak fiskus zniszczył firmę Nina IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 13.10.05, 23:35 Tak właśnie porządnych ludzi niszczy i niszczyła "czerwona hołota" i szczury esbeckie! Kto zlikwiduję tę bezczelną hołotę?! Odpowiedz Link Zgłoś
batonga Re: Jak fiskus zniszczył firmę Nina 14.10.05, 00:50 Tak troche z innej beczki... Mieszkam w Londynie i poszedlem dzisiaj z kolega, ktory nie za bardzo po angielsku do Inland Revenue (cos jak nasz ww urzad). Kolega przepracowal w poprzednim roku fiskalnym niecale 3 mies i chcial dostac zwrot podatku. Mila pani kazala nam usiasc, spytala o co chodzi, ja wytlumaczylem, pani wziala formularz wypelnila wszystko sama, pytajac tylko o numer ubezpieczenia, data urzodzenia itp. Potem zapytala czy maja przelac na konto, czy wyslac czek, kolega sie podpisal i tyle. Ja od siebie jeszcze zapytalem czy musze skladac cokolwiek skoro sobie wyliczylem ze nie nadplacilem podatku a wrecz przeciwnie, pobrano mi o okolo 30 funtow za malo. Urzedniczka wziela kalkulator, przeliczyla i potwierdzila moje obliczenia. Na pytanie co mam zrobic kazala mi isc do domu i niczym sie nie przejmowac. Kolega byl w szoku:) Ja uwazam ze w zasadzie to skandal...herbaty nie zaproponowali.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz b Re: Jak fiskus zniszczył firmę Nina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.05, 07:44 w moim rodzinnym mieście Mielcu też były firmy które zniszczył fiskus.Kiedy zakończy sie samowola urzędników, a zacznie odpowiedzialność za swe czyny?? Dlaczego przedsiębiorca odpowiada za swe decyzje całym majątkiem, a urzędnik nie?? Przecież urzędnik dostaje wypłate za to co robi i jak mu nie pasuje to niech sobie zmieni prace lub zajmie się prowadzeniem działalności gospodarczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CezaryT Miecz mieczem........ IP: 193.217.169.* 14.10.05, 08:04 Miecz mieczem........ W Cywilizowanym kraju, w którym słowo Człowiek ma znaczenie, nie można rodzinie bankruta skonfiskować ” dachu nad głową, kanapy itd. ” ani pozbawić go możliwości dalszego zarobkowania. Innymi słowy nie można człowieka pozbawić telefonu, samochodu komputera i tego wszystkiego co jest mu konieczne do codziennego bytu ( pralka, lodówka itd. ). W Polsce po raz kolejny jesteśmy świadkami łamania tych praw człowieka, których utrata prowadzi prosto do stanu niewolniczego. Bo kim jest człowiek pozbawiany środków produkcji, możliwości zarobkowania i dachu nad głową?! Staje się wyrzutkiem społecznym, najemnikiem, niewolnikiem i gotowym na wszystko wilkiem. Państwo Polskie zgodnie z „prawem” produkuje biedę na skalę masową. Całe rodziny są wylewane w Polsce do kloaki, państwo traci podatnika i wpływy do budżetu, a koszty dożywotniego utrzymania bankruta ponosi całe społeczeństwo i gdzie tu jest logika i sens. Jak będziecie porządnych ludzi traktować tak jak bandytów to na własnym ciele wyhodujecie szaleńca. CezaryT Odpowiedz Link Zgłoś
oxy2005 pod rzadami kaczynskich to bedzie normalka 14.10.05, 09:09 kaczynskie rozwala nasz kraj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tex Re: Jak fiskus zniszczył firmę Nina IP: 213.207.131.* 14.10.05, 09:33 i to jest k*** skandal, w tym kraju nie mozna normalnie zarabiac, z tego kraju to trzeba uciekac. kajak i do szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś