Gość: szefo IP: 80.50.250.* 25.11.05, 21:11 melony...bardzo interesujace:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kokoszko Re: outlet=pauperyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:08 A ja ajlow allegro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: outlet=pauperyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 10:16 Widać co to jest odzież markowa. To zwykła odzież wyprodukowana w Chinach na którą naszyto jakiś znany znak firmowy. I ludzie płacą za to dużo więcej niż to rzeczywiście warte. Zarobiona kasa trafia do kilku cwaniaczków którzy jej część przeznaczają na agresywną reklamę. A jak się nie sprzeda to trafia do outletów po kosztach produkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomga Re: outlet=pauperyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:18 a Ty myslisz ze w stanach lub niemczech kupisz odziez produkowana w stanach badz niemczech??? tez jest z chinolandu tyle ze troche lepszej jakosci, bo jesli ta jakosc byla by na poziomie jak u nas, tam (w USA i niemczech) nikt by tego badziewia nie kupil... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NPL Re: outlet=pauperyzacja IP: *.pt.lu 26.11.05, 22:06 Zmartwię Cię. Tutaj (w USA też) towary dla proletariatu są równie kiepskiej jakości jak w Polsce i ludzie to kupują (a u nas średni zarobek jest daleko wyższy niż w USA). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Kloss Re: outlet=pauperyzacja IP: *.acn.waw.pl 26.11.05, 15:23 > Widać co to jest odzież markowa. To zwykła odzież wyprodukowana w Chinach na > którą naszyto jakiś znany znak firmowy. I ludzie płacą za to dużo więcej niż t No to co ze wyprodukowana w Chinach? Teraz wszyscy (szczegolnie w branzy odziezowej) produkuja w Chinach albo Indiach. > rzeczywiście warte. Zarobiona kasa trafia do kilku cwaniaczków którzy jej część > przeznaczają na agresywną reklamę. oooo, chyba czasy komunizmu mocno zapadly ci w glowe: taaaak, to sa ci SPEKULANCI, te cwaniaczki. Puknij sie w czolo Zuziu. Tak dziala biznes: sprzedajesz komus cos za cene, ktora jest o 30-50% (albo i wiecej) wyzsza niz koszty produkcji, dlatego zarabiasz i mozesz sie rozwijac. a jesli cie to tak mierzi to nie kupuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viola drogi klossie IP: *.chello.pl 20.12.05, 18:23 oooo, chyba czasy komunizmu mocno zapadly ci w glowe: taaaak, to sa ci > SPEKULANCI, te cwaniaczki. Puknij sie w czolo Zuziu. Tak dziala biznes: > sprzedajesz komus cos za cene, ktora jest o 30-50% (albo i wiecej) wyzsza niz > koszty produkcji, dlatego zarabiasz i mozesz sie rozwijac. a jesli cie to tak > mierzi to nie kupuj. > 30-50% droższa to jest ta odziez która kupujesz bez metki markowej firmy..za firme płacisz właśnie O WIELE więcej... zastanów sie ile może kosztować wyprodukownie w chinach bluzeczki młodziezowej - zakładm że 10zł, bo ja kupiłam w hurtowni za 20zł sprzedałam za 40zł podkreślając ze ta sama bluzeczka w markowym butiku kosztowała około 80zł - podkreślam TA SAMA - ta sama jakość,fason, kolor - a na bluzkach się nie kończy - mam piękny płaszcz z tzw. skóry ekologicznej ( i nie mam na myśli jakości bazarowej) który kupiłam za 80zł a taki sam znanego młodzieżowego producenta kosztował jakieś 280zł...pewnie obydwa wyprodukowane były w tej samej fabryce tylko metka z inna nazwą została naszyta- czyli wynika z tego że najdroższa jest ta metka właśnie..i oblicz sobie sam ile to procent jest w stosunku do kosztów produkcji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mg wawa Re: outlet=pauperyzacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 02:02 Jak jesteś taka sprytna to nie kupuj markowych. Proste, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: outlet=pauperyzacja IP: *.82-134-122.bkkb.no 27.11.05, 20:44 Dwadziescia wirszy dla swierszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mielony Zapach Mielony, mniam mniam, jutro zapach Schabowy IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 25.11.05, 22:13 Zapach Mielony, mniam mniam, jutro zapach Schabowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc DLK Re: Zapach Mielony, mniam mniam, jutro zapach Sch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 23:11 Gosc Mielony chyba bardzo glodny? Moze sie odchudza biedaczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek zapach melonów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:05 najlepszy jest zapach melonów rozmiaru 5. oczywiście naturalnych. jeszcze fajniejsze są w dotyku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kup odzież z wyprzedaży IP: 217.153.6.* 26.11.05, 12:08 Panie dziennikarzu! Narodowość czyjaś nie jest wyróżnikiem istotnym w temacie, który Pan porusza. Zdanie: "Do czego zdolni są Polacy?" świadczy jedynie o Pana osobistym kompleksie. Węgrzy też są zdolni. Niech Pan napisze nam do czego zdolni są Niemcy to sie nam w głowach pomiesza w ogóle. Troche odpowiedzialności za słowa. Nie musimy sami siebie nienawidzieć są inni co nas nie lubią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomga brak info IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 12:15 > Nic więc dziwnego, że liczba firm zainteresowanych tego rodzaju sprzedażą rośnie > lawinowo. Swoje wyroby w outletach sprzedają firmy specjalizujące się w ciuchach > dla młodzieży, np. Reserved, House, Pepe Jeans, Top Secret, Diverse oraz H&M. > Ten ostatni w polskim centrum wyprzedaży ulokował nawet jedyny swój sklep > fabryczny w Europie. Szkoda ze dziennikarzyna nie pofatygował sie zeby sprawdzic gdzie jest rzeczywiscie sklep fabryczny H&M w Polsce... coz profesjonalizm na zerowym poziomie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: us3 Re: brak info IP: *.acn.waw.pl 26.11.05, 12:33 wez sie chłopcze przejdz do factory w ursusie to zobaczysz gdzie maja ten sklep fabryczny a pozniej klap geba;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: brak info IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 26.11.05, 15:46 Outlety powinny wynajac samolot rolniczy i rozpylac te zapachy nad calymi mistami...najlepiej zapach kiszonej kapusty ...skutek murowany! Odpowiedz Link Zgłoś
sigma_pi Do czego zdolni są Amerykanie, aby kupić coś tanie 26.11.05, 17:57 August 16, 2005 "Apple iBook sale in Richmond, VA, turned violent today when people began to fight over the $50, four-year-old used machines on sale by Henrico County School System. One woman urinated on herself instead of losing her place in line. Others were shoved to the ground, and one man tried to drive his car into the crowd". www.timesdispatch.com/servlet/Satellite?pagename=RTD/MGArticle/RTD_BasicArticle&c=MGArticle&cid=1031784465530 media.gatewayva.com/photos/rtd/special/ibooktime/index.htm www.wsls.com/servlet/Satellite?pagename=WSLS%2FMGArticle%2FSLS_BasicArticle&c=MGArticle&cid=1031784468691&path=!news!localnews andywibbels.com/post/727 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Do czego zdolni są Amerykanie, aby kupić coś IP: *.ventca.adelphia.net 26.11.05, 22:21 Koncepcja outletu w USA zupelnie odbiegla od swojego oryginalu.Outlety sa nadal poza miastem, ale wcale nie tanie, tam mozna kupic wszystkie modele Nike , czy Adidasa, jak rowniez elegancke rzeczy w 5th Sachs Avenue , lub tez dosyc droga odziez London Fog, natomiast nie ma butikow, i jest sporo lichoty , kiepskiej jakosci z Chin. Glownie kupuje Latynosi ( Pd Kalifornia) , bo w outletach jest dosyc tanie jedzenie, i to jest sposob na spedzenie przez nich niedzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milky do czego są zdolni Polacy? IP: *.acn.waw.pl 26.11.05, 19:26 a pamiętacie te mordobicia przy otwieraniu sklepów z elektroniką kilka lat temu? zlamane ręe, omdlenia i ogolna nawalankę? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klkl outlety to chlam i nie oplaca sie tam kupowac IP: *.com.pl 26.11.05, 21:58 nie wiem jak inni ale ja nie mam zamiaru kupowac smieci tylko dlatego ze sa 30% tanisze. 70% ceny normalnej to i tak sporo kasy jak za taki chlam. Dotyczy to wiekszosci rzeczy oferowanych w takim np Factory. Odpowiedz Link Zgłoś
wonda2003 Re: Kup odzież z wyprzedaży 26.11.05, 22:52 Duże wyprzedaże są także w małych POLSKICH sklepach, które nie mają pieniędzy, żeby dotrzeć do "baranów". Na takie durne hasła jak "nie dla idiotów" szkoda pieniędzy, a my Polacy ich nie mamy. Dlatego mamy Orange, a nie Idea. Pozdrawiam wszystkich myślących. www.bianitta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frantic_lady Re: Kup odzież z wyprzedaży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 01:00 a ja sie czepiac nie bede bo wiem ze outlety sa dla maniakow zakupow. wiem z doswiadczenia zemaja tam wiele szmat ale i zawsze znajdzie sie kilka perelek jak chociazby wlasnie 70% tansze rzeczy z obecnych kolekcji rzucone pomiedzy wczesniej wspomniane szmaty. wada ocywiscie sa obnizenie standardu takich sklepow, inna klientera a wiec jednoczesnie nizszy komfort zakupow. taki second- hand tylko rzeczy sa nowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Kup odzież z wyprzedaży IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 00:56 bo polacy to świnie:))) Kupią byle kupę taniej i jeszcze się będą zabijali jeśli kupę zrobił pies rasowy i jest ładnie opakowana:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XJ Re: Kup odzież z wyprzedaży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.05, 05:01 Zaraz widać ,że ty zakupy robisz w Harodsie i jesteś Angolem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: Kup odzież z wyprzedaży 27.11.05, 08:30 Tytuł artykułu jest debilny i nieprzemyślany. Same outlety to fajna sprawa. Podczas mojego pobytu w Wlk. Brytanii lubiłem zakupy np. w T-K Maxie. Inna sprawa ze jest tam masa smieci, ale tez sporo rzeczy z kocowek kolekcji. Ja mam gdzies mode i nie musze patrzec w katalogii co mi ktos kaze nosic np. tej zimy. Jesli cos mi sie podoba to kupuje. A jesli jest to porzadny ciuch i do tego przeceniony o 70%, tym lepiej dla mnie. I wcale w Anglii nie robia tam zakupy przedstawiciele nizin spolecznych, ale takze ludzie dobrze sytuowani. Bo oni licza pieniadze. Nie mowie oczywiscie o rzeczach z wadami. Zreszta nie same ubrania mozna znalezc w takich sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Kup odzież z wyprzedaży IP: *.eranet.pl 27.11.05, 12:25 Masz racje, kiedys w Londynie widzialem, jak na tyłach jednego znanego domu handlowego anglicy walczyli o rzeczy wyniesione przez pracownikow do rozdania. Pewnie byly uszkodzone, zniszczone, itd. Mimio, ze bylo to kilkanascie lat temu, a ja bylem chlopakiem z biednej Polski, przyzwoitosc nie pozwolila mi stanac do walki o darmowy ciuch. A jesli chodzi o outlety, sa tam na prawde czesto dokladnie te same rzeczy co w sklepach firmowych tylko duzo tansze. Pracuję w branży więc wiem jak to sie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yumi Re: Kup odzież z wyprzedaży IP: *.acn.waw.pl 27.11.05, 20:00 Ja kupuje w outletach i jest mi z tym dobrze. Wole kupić w Reserved niż na stadionie czy na bazarze za tą samą cene i mieć świadomość, że nie musiałam się tłuc pośród ludzi i przymierzać rzeczy w jakimś obskurnym miejscu, lub przepłacać, kupując w np. Orsey jakieś szmaty np. blzukę, fakt ładnej, ale z beznadziejnego materiału i za minimum 69zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glupie Generalizow Re: Kup odzież z wyprzedaży IP: *.abhsia.telus.net 27.11.05, 22:13 anie. Uzycie slowa "Polacy" w tym artykule jest glupie, nie wiem jaki jest glupi cel tego biednego uzaleznionego dziennikarza ktory napisal ten artykul w taki etnicznie zorientowany martykul. Tego typy mechanizmy kupowania markowych produktow sa absolutnie wspolna cecha wszystkich konsumentow ( wykluczajac arystokratyczne elity o dobrym zdrowiu psychicznym). LusiaP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyprzedaze.com Re: Kup odzież z wyprzedaży IP: *.com.pl / *.jbg2.biz 29.12.05, 08:52 www.wyprzedaze.com - polecam, outlet w sieci Odpowiedz Link Zgłoś