Dodaj do ulubionych

Wojna handlowa ze światem arabskim?

07.02.06, 21:23
iran jest genialny. UE byla wysmiewana w USA ze nie chce nalozyc sankcji przeciwko iranowi. iran jest na najlepszej drodze na nalozenie na siebie sankcji samemu. swoja droga ogromna w tym zasluga prezydenta iranu ktory jak sadze ma ogromna ochote na wojne islamu z zachodem.

kiedys smialismy sie z przepowiedni wieszczacych wielka wojne cywilizacji. nawet 11/9 byly one malo realne.

niestety. z kazdym miesiacem taka wojna staje sie coraz bardziej realna.
Obserwuj wątek
    • Gość: sancez Wojna handlowa ze światem arabskim? IP: *.chello.pl 07.02.06, 21:31
      Wszystko ok - tylko Iran to nie Arabowie. Do wiadomości Pana Macieja Kuźmicza -
      nie każdy muzułmanin jest Arabem. Bliski Wschód nie jest równoważnym pojęciem
      ani Świata Muzułmańskiego, ani Świata Arabskiego
      • Gość: usiruf Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? IP: *.l1.c5.dsl.pol.co.uk 07.02.06, 22:54
        sancez, zamiast wynajdowac nieistotne szczegoly wczuj sie lepiej w ta piekna atmosfere grozy....."wojna ze swiatem arabskim"

Widzisz o i ile to lepsze niz "embargo na Iran"?
      • business3 W Iranie i Pakistanie mówią po persku. 07.02.06, 23:27
        W Iranie i Pakistanie mówią po persku. Jak mówią - tak myślą.
    • Gość: ... Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 22:26
      > iran jest genialny. UE byla wysmiewana w USA ze nie chce nalozyc sankcji przeci
      > wko iranowi. iran jest na najlepszej drodze na nalozenie na siebie sankcji same
      > mu.

No nie zupełnie. Przecież nie zamierza przestac importować towarów z Chin,
      Rosji, Indii, Tajwanu itp. Wystarczy zajrzeć pod obudowę własnego komputera,
      żeby się przekonać, że nawet w dziedzinie wysokich technologii Europa na nie
      jest Iranowi potrzebna.
      • Gość: S Arabowie to kretyni, IP: 62.29.137.* 08.02.06, 08:44
        I wszyscy inni fanatycy religijni tez (mowie takze o moherowych beretach).
        Ludzie, religia jest narzedziem manipulacji ludu, to pozostalosc historyczna z
        wiekow ciemnych... A arabowie do tego pala budynki we wlasnym kraju... Pointless
    • jsb22 BRYTYJCZYCY POTĘPIAJĄ PRASĘ 07.02.06, 23:26
      Minister Spraw Zagranicznych W.Brytanii w dzisiejszym Finantial Times
      powiedział potępiając europejską prasę za nadużywanie prawa do wolności
      słowa: "Then there was Jack Straw, the foreign secretary, condemning European
      newspapers for exercising the right to free speech. Where, I wondered, were the
      tolerance and mutual respect?" Gdzie jest tolerancja i wzajemne
      poszanowanie ?

Zaiste kto i z czyjego polecenia wmanipulował nas w tę awanturę.
      Polska nie musi uczestniczyć w przygotowaniu gruntu psychologicznego dla
      ewentualnego ataku na Iran - skoro Anglicy są tak ostrożni.

Gauden nie miał prawa podejmować takich decyzji. Jego wypowiedź była
      bezczelnym stwierdzeniem, że niczego nie zrozumiał, zawsze to zrobi poraz
      drugi. Musimy powiedzieć publicznie i jasno, że reprezentował tylko
      redakcję norweskiego dziennika z jakichś powodów wydawanego w Polsce.
      • business3 Niech Gauden jedzie na wakacje do Arabii... 07.02.06, 23:29
        Niech Gauden jedzie na wakacje do Arabii...

• Gość: Nie Re: BRYTYJCZYCY POTĘPIAJĄ PRASĘ IP: 158.194.194.* 07.02.06, 23:37
        Z tego co pamietam m.in. brytyjczycy forsowali przynajmniej przez jakis czas
        zapis o oswieceniowych korzeniach wspolczesnej Europy. Jesli tak, to obecna
        wojna propagandowa ukazala, ze nie ma juz Europy. To wlasnie oswiecenie smialo
        sie nawet z rzeczy, ktore na pierwszy rzut oka byl na to zbyt powazne. Teraz
        okazuje sie, ze nie mozna sie smiac w imie poszanowania i tolerancji. Nie mam
        pojecia, na jakim poziomie byly opublikowane (CHYBA WE WRZESNIU!!!) karykatury,
        ale poprawnosc polityczna Europejczykow, ktorzy teraz ustami swych politycznych
        przedstawicieli przepraszaja rozwrzeszczana holote z ulic arabskich miast,
        holote nieszanujaca cudzej wlasnosci, nieszanujaca swojej wlasnosci,
        przekroczyla wszelkie granice. I pomyslec, ze jeszcze nie tak dawno temu to
        Europa smiala sie z wynalazku poprawnosci politycznej. Teraz okazuje sie, ze
        jest za glupia, by bronic sie przed ewidentna manipulacja. Biedna, biedna Europa
        - ciekawe co z niej jeszcze zostalo. Politycznie - nic! gospodarczo - coraz
        mniej! intelktualnie - szkoda slow...
      • chateau Re: BRYTYJCZYCY POTĘPIAJĄ PRASĘ 07.02.06, 23:39
        Ależ pieprzysz chłopie. Gauden miał prawo zrobić cokolwiek, najwyżej straci
        stanowisko. To nie to samo co stracić głowę. Można domniemywać dlaczego Rzepa
        opublikowała rysunki, ale nie zmienia to faktu, że w tym przypadku kij wsadzony
        w mrowisko IMHO da w rezultacie pozytywny efekt.
        To JEST ten moment, gdzie każdy myślący człowiek zastanowi się nad tym na ile
        można w wolnym świecie narzucać komuś swój sposób myślenia. Zwłaszcza jeśli jest
        się GOŚCIEM. A nie gospodarzem. Czujesz różnicę?
        • jsb22 ODP DLA ZAMECZKA 07.02.06, 23:53
          Facet - piepszysz o tej wolności słowa jak mały Dyzio. Dorosły
          człowiek tym się rożni od Dyzia, że myśli .... Po co ja to robię ?, Co
          z tego będę miał ja / a nie Gauden /, dlaczego on mnie dyma w ten
          obrzydliwy sposób, On bierze szmal od Norwega to niech mu świeci ale
          dlaczego ma narażać moje wojsko, moich obywateli, moje interesy na
          szwank ? Niech opisuje fiordy o zachodzie słońca i załatwia nam
          tańszy gaz. A swoją drogą jak Wyborcza nie odróżnia Persów od Arabów
          to chyba ona jest blondynką.....
          • arius5 Nie ma "moje" 08.02.06, 00:21
            od momentu, kiedy Polska wstapila do EU jest "nasze"
            Ale jak widac, co niektorzy widza tylko Unie jak trzeba jechac do roboty do
            Anglii albo dostac pomoc finansowa
            bo gdy trzeba sie zjednoczyc, to jest debilne "moje, moje i moje"
          • patman Naiwniaczek 08.02.06, 08:55
            Sądzisz, że pokorne bicie pokłonów muzułmanom spowoduje to, że oni będą grzeczni? Jeśli u kogoś wyczują słabość, wykorzystają ją bez skrupułów - nadużywają wolności słowa w Europie - wzywając tu do mordowania niewiernych, a jednocześnie sami domagają się poszanowania swojej religii. Po czym dostają oficjalne przeprosiny od władz rozmaitych krajów. Oni w tym momencie wyczuwając strach takich jak ty, dostają pewność, że mogą sobie pozwolić sobie na dużo więcej. Zamachy w NYC, Madrycie, Londynie - tam nigdzie nie było bezpośredniego powodu - muzułmanie do każdej swojej zbrodni są w stanie dorobić ideologię, więc na wszelki wzypadek zastanów się nad przejściem na islam, żeby ich nie denerwować. Chociaż to i tak nie daje gwarancji, że ci się nie oberwie.
            • Gość: Biurwa Re: Naiwniaczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 18:48
              Zgadzam sie po części z tym co mówisz, ale uważam że nie należy ich
              niepotrzebnie prowokować. Te karykatury, były zbędne wiadomo było jak islam na
              to zareaguje wiec ci co to zrobili teraz powinni liczyć sie z konsekwencjami.
              Jeżeli jesteś katolikiem to karykatura Jezusa, też by cie oburzyła i domagałbyś
              sie przeprosin. Dla nich ten człowiek jest wzorem, wiec zachowajmy chociaż
              troche szacunku dla innych. Jak juz chcieli prowokować to mogli zrobić
              karykaturę Bin Ladena. Uogólnianie jest tu nie na miejscu, bo to tak jakbyś dał
              wszystkich do jednego worka, a przecież nie wszyscy są terrorystami.
      • dccircle Re: BRYTYJCZYCY POTĘPIAJĄ PRASĘ 08.02.06, 05:16
        jsb22 napisał:

>
        >
        > Gauden nie miał prawa podejmować takich decyzji. Jego wypowiedź była
        > bezczelnym stwierdzeniem, że niczego nie zrozumiał, zawsze to zrobi poraz
        >
        > drugi. Musimy powiedzieć publicznie i jasno, że reprezentował tylko
        > redakcję norweskiego dziennika z jakichś powodów wydawanego w Polsce.

żarliwość, z jaką Rzepa broniła Paetza zrównując homoseksualizm z pedofilią
        niczym ciemnota z tego Forum, dowodzi, że podjęto decyzję opublikowania rysunku
        świadomie i mamy tu już wojnę katoczyzmu z islamem. Wszak Rzepa ma wciąż
        znaczące udziały rządowe.

A ja tam wolę Małego Księcia.
      • Gość: shedows Re: BRYTYJCZYCY POTĘPIAJĄ PRASĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:42
        65 lat temu też wszyscy ustępowali jednemu malarzowi i skończyło się to rzeźią.
        A co na to największy oszust europy franca, znowu poświęci Danie jak
        czechosłowacje i szybko przyjmie islam i się podda.Potem jak amerykanie zrobią
        porządek to sie franca będzie pchać na trybunę. Jak się skończy ropa to sami
        sie na bliskim wschdzie powyrzynają
        • Gość: jarus16 Re: BRYTYJCZYCY POTĘPIAJĄ PRASĘ IP: *.ornet.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:57
          Absolutna prawda.Niektórym piszącym wydaje się, że to Gauden rozpoczął wojnę z
          islamem.To islam wypowiedział nam wojnę już dawno, a mała Dania pokazała
          ostatnio, że ma wolę walki.
    • lucky81 Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? 07.02.06, 23:29
      Odpowiadanie clem na clo ("atak odwetowy") jest bez sensu. Kraj nakladajacy
      jakiekolwiek clo najbardziej szkodzi sam sobie.
    • Gość: Apasz Wolna Europa Bez Meczetów !!! IP: *.e-wro.net.pl 07.02.06, 23:34
    • olias Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? 07.02.06, 23:37
      taaa, a tu już kolejki firm francuskich, niemieckich, hiszpańskich,
      włoskich, .... mam nadzieję że i polskich już rosną.
    • Gość: adas kurcze IP: *.chello.pl 08.02.06, 00:01
      to ja zaraz biegne do sklepu kupic pare workow
      pistacji poki jeszcze mozna je kupic :(
    • Gość: Ciekawy Ciekawa logika... IP: *.satbit.pl / 81.219.210.* 08.02.06, 00:52
      Zabawne ze keidy wysadza sie w powietrze tysiace ludzi, w tym kobiety i dzieci
      wyzjacych Islam, wtedy sa to "zli terrorysci" a kiedy jakas gazeta jakies
      satyryczne rysunki PRZEdrukowuje, wtedy JA i kazdy Polak ma odpowiadac za to?
      Kto dal sie nabrac na taka logike terrorystow? Nie ejstem na czasie ale czy
      mowienie krytyczne o np ataku na WTC , ze dokonali tego terrorysci w imie
      Islamu ( ICH zdaniem) czasem obraza uczuc Muzulmanow?

Gauden to Gauden, "Reczpospolita" to "Rzeczpospolita", Rzad Polski to Rzad
      Polski a ja to ja. Nie Gauden i nie "Rzeczpospolita".
    • Gość: Ciekawy Ciekawa logika... IP: *.satbit.pl / 81.219.210.* 08.02.06, 00:52
      Zabawne, ze kiedy wysadza sie w powietrze tysiace ludzi, w tym kobiety i
      dzieci wyznjacych Islam, wtedy sa to "zli terrorysci" a kiedy jakas gazeta
      jakies satyryczne rysunki PRZEdrukowuje, wtedy JA i kazdy Polak ma odpowiadac
      za to... Kto dal sie nabrac na taka logike terrorystow? Nie jestem na czasie,
      ale czy mowienie krytyczne o np ataku na WTC , ze dokonali tego terrorysci w
      imie Islamu ( ICH zdaniem) nie obraza czasem uczuc Muzulmanow? A jesli nie to
      dlaczego?

Gauden to Gauden, "Reczpospolita" to "Rzeczpospolita", Rzad Polski to Rzad
      Polski a ja to ja. Nie Gauden i nie "Rzeczpospolita".
    • Gość: TOP Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? IP: *.acn.waw.pl 08.02.06, 01:09
      Ciekawe że jak Iran chce nałożyć na Danię ograniczenia handlowe, to Komisja
      Europejska grozi wojną handlową z całą Unią, a jak Rosja nałożyła na nas
      polityczne sankcje handlowe, to jakoś nie zauważyłem tak zdecydowanej retoryki.
    • krzysio28 Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? 08.02.06, 04:48
      "...zamykając się na duńskie towary i usługi, zamykacie się na całą Unię..."

a przeciez niedawno Rosja zamknela swoj rynek dla niektorych polskich
      produktow... i co zrobila unia dla Polski CALE WIELKIE NIC...
    • neiden Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? 08.02.06, 04:49
      wojna ze swiatem arabskim jest moim zdanim nieunikniona ze wzgledow:
      przeludnienie brak pracy nidostatek roznice klasowe przewodcy religijni nie
      widza innego wyjscia tylko walka historia sie powtarza .
    • abwprl1 Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? 08.02.06, 07:44
      marcus_crassus napisał:

> iran jest genialny. UE byla wysmiewana w USA ze nie chce nalozyc sankcji
      przeci
      > wko iranowi. iran jest na najlepszej drodze na nalozenie na siebie sankcji
      same
      > mu. swoja droga ogromna w tym zasluga prezydenta iranu ktory jak sadze ma
      ogrom
      > na ochote na wojne islamu z zachodem.
      >
      > kiedys smialismy sie z przepowiedni wieszczacych wielka wojne cywilizacji.
      nawe
      > t 11/9 byly one malo realne.
      >
      > niestety. z kazdym miesiacem taka wojna staje sie coraz bardziej realna.
      >
      Podzielamy opinię.
    • Gość: ach-ta-Unia a gdzie jest Unia w naszych zmaganiach z Rosja IP: 159.195.11.* 08.02.06, 07:57
      przeciez dalej Rosja nie pozwala na import naszych towarow....
    • Gość: ach-ta-Unia a gdzie jest Unia w naszych zmaganiach z Rosja IP: 159.195.11.* 08.02.06, 07:57
    • slawek73 Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? 08.02.06, 08:13
      A ja tam sie cieszę ze Duńczycy dostają po dupie. Cały czas pamietam jak
      zasyfili czymś swoje produkty spozywcze a potem zwalili winę na polskie maliny
      które były w tychze produktach. Chamskie to było ewidentnie.
    • Gość: sendos Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.02.06, 08:40
      Unia i USA musza być ostrożne bo Iran to największy na świecie eksporter piasku
      i wielbłądów. Jest też w pierwszej trójce największych importerów turbanów. To
      istotny gracz w światowym handlu.
    • piwi77 Nam jest blize do Danii niz do Iranu 08.02.06, 09:00
      I powinnismy byc z Dania solidarni. Ale czy nasz religijny rzad o tym pamieta?
      Jako jedyny kajal przed muzulmanami dowodzac, ze nie rozumie zasad demokracji.
      A jak nie rozumie demokracji to nie rozumie solidarnosci. Bo bez demokracji nie
      ma solidarnosci. Prosze nie mylic solidarnosci z ulegloscia wobec
      mocniejszego.
    • Gość: pawlin2 Re: Wojna handlowa ze światem arabskim? IP: *.globalintech.pl 08.02.06, 09:41
      Gdy Rosja wprowadzila embargo na Polskie produkty to UE siedziala cicho. Gdy to
      Dania ma problem od razu się tym zajmują.
    • Gość: Dob A gdzie jest UE gdy Rosja nie wpuszcza tow. z RP?? IP: *.bph.pl 08.02.06, 09:53
      A gdzie jest Unia gdy Rosja nie wpuszcza towarów z RP ? Po raz kolejny Państwa
      starej Unii są lepiej traktowane niż nowej.
      Karma na żer Ojca Rydzyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka