Dodaj do ulubionych

Balcerowicz pod specjalnym nadzorem

• the.bill1 Hej w GW, dajcie już sobie luzu. WIadomo 10.03.06, 01:47

• 4krzych1 Balcerowicz a nowe reguły matematyki... 10.03.06, 02:31
      ... z dużą przyjemnością zaprezentuję opinię ministra finansów, "prof (SGH)" L.
      Balcerowicza, iż prawo bankowe umozliwia stosowanie przez banki reguł "wedle
      tego prawa stanowionej matematyki" jakoś dziwnie, acz niekorzystnie dla budżetu
      państwa ustalających kwoty podatków od odsetek od kredytów i pozyczek OD OSÓB
      FIZYCZNYCH (co istotne).
      Zgłosiłem swego czasu sprawę "bogowi finansów" i taką pożądana przez banki
      opinię wyraził, wbrew oczywistym regułom matematyki finansowej...
      Każdy orze jak może....
    • tychik1 Czy czlonkowie komisji sa powoazani z unio 10.03.06, 03:36
      credito?Czy to prawda co tu na tym watku pisza forumowicze(Eurozerca) ,ze
      Barcelowicz i jego zona,ze Kwasniak itp?
      Czy wiec moze te cztery niezalezne espertyzy jeszcze sie wypowiedza i w tej
      sprawie? A przy okazji Zyta Gilowska wypowiedziala sie ,ze decyzja
      Barcelowicza ,nie miala podstaw prawnych.
      Nie wiem jakie jest prawo ale ciagle to do mnie nie dociera jak mozna przed
      posiedzeniem prawno gospodarczym wyrzucac czlonkow kjomisji.
      Juz bardziej logiczne bylo by dla mnie odwolac calkowicie ze skladu komisji ,
      np za wypowiedzi prasowe,czy powiazania ze strona (np zona pracuje w banku)
      Dlaczego Barcelowicz wczesniej sie nie zaja ta sprawa ?,czy faktycznie czekal
      na Unio credito a sam nie czytal(li)prasy.Przeciez inny czlonek mowil ,ze w
      tygodniku solidarnosc czytal wypowiedzi ministra.Dlaczego wiec skoro znali
      takie "straszne naruszenie prawa"nie podjeli z prezesem B. wczesniej jakis
      dzialan ,tylko czekali na unio credyto.Pewno musieli miec blogoslawienstwo
      samego "DONA" co?
      Za duzo tu jest pytan i wszystko sie nie klei ,a tak przy okazji jak rzad
      ma prowadzic gospodarke skoro nie zna wartosci pieniadza i niema na to wplywu?.
      Co ja mam zaplanowac skoro nie wiem ile jest warte to co mam w kieszeni???
      Czy te cale "niezalezne finance"to przypadkiem nie jest panstwo w panstwie,
      i to jeszcze poza wszelka kontrola.?Wszystko to jest przynajmniej dziwne.
      I przy okazji:
      vwww.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20060310&id=po01.txt
      Odpowiem jutro
      • tychik1 Czlonkowie komisji sa powoazani z unio? A jednak! 11.03.06, 17:08
        gdzies pod koniec tego art:
        vvwww.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060311/ekonomia/ekonomia_a_13.html
      • balcerowicz.musi.zostac Re: Czy czlonkowie komisji sa powoazani z unio 12.03.06, 04:09
        yyyyyy, niech no pomysle...
        pytasz czy niezalezne finanse nie sa aby poza kontrola?
        no są... na tym polega niezaleznosc. od doraznej moherowej polityki.

balcerowiczmusizostac.blox.pl
        • tychik1 Re: Czy czlonkowie komisji sa ponad nami? 14.03.06, 02:32
          Jesli niezalezne finanse maja byc poza wszelka kontrola,to po co
          istnieje jeszcze ta "panstwowa komisja "Barcelowicza?
          I czy Barcelowicz i komisarze pobieraja wyplaty (ciekawe jak wysokie),z
          panstwowej kasy (naszych podatkow),czy od niezaleznych finansow?
          A moze pokorne ciele to i dwie krowy lubi sac?
          Obywatele musza placic podatki na panstwo ,policje ,opieke socjalna itd
          (z tym sie zgadzam),natemiast wielkie finanse maja byc poza wszelka kontrola,
          he dobre co?
    • Gość: noelkabat Bronmy Balcerowicza! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.03.06, 05:39
      Bronmy my go przed decyzjami ekonomicznych nieukow!
      Zlodziej i kombinator Lepper do spolki z tepakiem Giertychem, pod wodza
      genialnego "wodzusia" zabieraja sie za niszczenie Polski. Uderzaja w co w Polsce
      najlepiej sie udalo: w finanse! Dzieki Balcerowiczowi Polska jest wiarygodna
      finansowo, ma zaufanie u zagranicznych partnerow. Polacy dzieki temu zaczynaja
      inwestowac, budowac, mniej sie boja inflacji i innych niespodzianek rynku,
      Polska upodabnia sie do innych krajow europejskich, normalnieje.
      Teraz wszystko to jest zagrozone, przyszlosc jest niepewna bo banda glupcow
      dorwala sie do wladzy. Polacy opamietajcie sie!!!!
    • Gość: Konrad NBP IP: *.armentel.com / 212.73.65.* 10.03.06, 07:18
      Brawo Leszek, tak trzymaj.
      • oregano Re: NBP 10.03.06, 07:48
        zgadza się, jestem zwolennikiem działania, a nie teoretyzowania i tłumaczenia
        głąbom zasad ekonomii. działanie "za mordę i za drzwi" było raczej uzasadnione,
        choć nie mam stuprocentowej pewności, bo nie było mnie na sali w czasie
        wydarzenia. ale to co PiSiorki zamierzają zrobić z "superorganem" finansowym i
        innymi "specnarzedziami" jest w pełni uzasadnione - kto ma małego PiSiorka, musi
        mieć dużą władzę, bo inaczej ma poczucie, że jest nikim i niczym
      • tychik1 Re: NBP 15.03.06, 04:11
        Gość portalu: Konrad napisał(a):

> Brawo Leszek, tak trzymaj.
        Tychik:
        Leszek! trzymaj sie pendzla bo drabina leci!
    • stagaz Wg Balcerowicza stronniczy... 10.03.06, 08:09
      ...jest ten, kto ma inne zdanie niż prezes włoskiego banku. Arogancja typowa
      dla byłej UW zaślepiła tego dogmatyka do tego stopnia, że nie zachowuje nawet
      pozorów przyzwoitości.
      • messi1 cały ten atak na balcerowicza... 10.03.06, 08:21
        ... to gra małych kaczyńskich, która ma za zadanie odwrócić uwagę od rzeczy
        obecnie najistotniejszej
    • Gość: Marcin Balcerowicz zmienił życie mojej rodziny na lepsze IP: 217.97.193.* 10.03.06, 08:35
      Przed 1989, moja mama pracowała w firmie państwowej jako tłumacz i księgowa.
      Zarabiała równowartość ok. 20 dolarów. Elektryk zakładowy ok. 21 dolarów. Ci
      którym się udało odłożyć jakieś 5000 dolarów cieszyli się że nie muszą pracować
      do końca życia tylko żyć z odsetek(przed reformą Balcerowicza). Po zmianie
      systemu i uwolnieniu kursu zarobki mojej mamy stały się odpowiednie do funkcji,
      wykształcenia, odpowiedzialności i czasu pracy.
      Obecne czasy są nie tylko dla cwaniaków, ale również dla ludzi inteligentnych i
      pracowitych - mających olej w głowie i chcących coś osiągnąć, bez względu na to
      czy w kraju, czy za granicą.
      Dziękujmy Panu i pozdrawiamy.
    • Gość: Jurek Lejb do ataku! Pokaz prowincjuszom co potrafisz IP: *.hsd1.ma.comcast.net 10.03.06, 08:38
      Masz juz wprawe z PZU
    • Gość: Kamień Tak wygląda państwo narodowo-socjalistyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 08:58
      Od lat nie przepadałem za dziennikarzami.
      Teraz uważam, że tylko czwarta władza może powstrzymać agresję oszołomów którzy
      nazwali się IV Rzeczpospolitą. Bo inaczej będą pożary, wielkie pożary.
      A co do Pana Balcerowicza, to poszło o to, że wywalił głąba, co mamrolił coś
      tam pod nosem?
      Jestem za!
      Odsunąć głąbów od władzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Kamień Do Profesora Balcerowicza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:01
      Panie Profesorze!
      Wytrzymał Pan najazd komunistów, populistów, oszołomów, proszę wytrzymać najazd
      narodowych socjalistów. Bardzo proszę. Dla dobra mojego, mojej córki i ojczyzny.
      Szczerze pozdrawiam!
      Obywatel
    • Gość: to zgroza Lepera powinno sie zamknac IP: *.jmdi.pl 10.03.06, 09:20
    • Gość: misiek Fundament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:21
      Tak niewiele czasu minęło od 80% inflacji w miesiącu! ,a oszust kredytowy
      Lepper i jego towarzysze którzy zamiast oddawać długi bili komorników dziś
      zasiadają w Sejmie mojego kraju - złość to mało. Jaki jest p. Balcerowicz wiemy
      twardy, nieustępliwy, przewidywalny, nowoczesny. taki powinien być fundament na
      którym chcę stać. Grzęzawisko, bagno, cienki piaseczek, to fundament Gertycha i
      Leppera i co gorsze wielu PiSowców na taki fundament można postawić pomnik
      któregoś z nich
      • ted1951 Fundament 10.03.06, 09:46

Tak się składa, że w Polsce mam status bezrobotnego i bezdomnego...
        Wskutek bezrobocia, aby móc utrzymać moje dzieci, musiałem z Polski
        wyemigrować! Ale powiem jedno: chylę czoła przed profesorem Balcerowiczem i
        jestem z niego dumny za to co zrobił dla mojej Ojczyzny, także za to co robi
        obecnie jako prezes NBP i zawsze bedę go szanował gdyż jest wybitnym Polakiem!
      • baciarek Re: Fundament 10.03.06, 09:52
        To Fakt że baranów tutaj nie brakuje, a szczególnie na tym forum, nie wiem czy
        ktoś zauważył bo napewno nie głąby, że Balcerowicz jak odejdzie to z głodu
        zdychał nie będzie, mało tego będzie żyło mu się jeszcze lepiej niż teraz,
        wielu prezesów i rektorów tylko czeka na koniec bajki w tej żenującej tragedii
        żeby mądrego gościa zaprosić do siebie, bo będą mieli z jego wiedzy wielki
        pożytek.Ja raczej sobie poradze w życiu ale nie życze innym debilom żeby
        Balcerowicz odszedł bo nie będzie ich stać nawet na pół chleba - bo jego kromke
        dostanie żul spod PSS-u bo socjal jest wprowadzany - kłóćcie się dalej
        prostaki - powodzenia
    • Gość: dd PiS to SLD tylko w innym wydaniu ale zachowania IP: *.proxy.bosbank.pl / *.bosbank.pl 10.03.06, 09:47
      identyczne. Ludzie na kogo wyscie głosowali ! Znowu zmiany urzędów, prostackie
      zachowania i żądza władzy i karania wszystkich, którzy mają odmienne zdanie.
      Przecież NBP, GINB, urzędzy nadzorujące ubezpieczenia i fundusze to jedyne w
      miarę sprawnie działające państwowe instytucje. Żeby sądy czy nadzór budowlany
      i inne tak działały to byśmy mieli w Polsce raj na ziemi. Czemu tam nikt nie
      bierze się do roboty tylko chce niszczyć to co dobrze funkcjonuje bo mu się nie
      podoba Balcerowicz ? Czemu my podatnicy mamy płacić kary Unii za bezsensowną
      politykę Kaczyńskiego, Marcinkiewicza i innych ?
      • messi1 mech... co za pech... 10.03.06, 10:00
        przecież ten oszołom mech wywalony na pysk za stronniczość jestjednocześnie
        twórcą i tworzywem nowego tworu mającego powstać z rozbicia czterech sprawnie
        działających instytsucji i to właśnie mech ma stanąć na czele tego mutanta. no
        brawo - jaki skromny człowiek... jak wszyscy z pisu!!! piss off!!!!!!!!!!!
        • brukselek Re: mech... co za pech... 10.03.06, 10:46
          i Pelc ,który reprezentuje MF a nigdy w nim nie pracował i jak słusznie ktos
          juz zauważył skąd oni dorobili się takich majatków pracując na państwowych
          posadach
    • karwica rozum gorą 10.03.06, 10:31
      to tak jest jak ktos zamiast mozgu ma sieczkę zamiast myslec głowa robi to
      ...... powinni pomyśleć nad wystawieniem pomnika Balcerowiczowi że maja taką
      Polskę,że mogą kupowac May Bachy,wille ,akcje firm a nie pluć jak nie wystarcza
      argumentow popartych rozumem
      • Gość: eurozerca Re: rozum gorą - ale czy w NBP IP: *.dip.t-dialin.net 10.03.06, 10:32
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060310/ekonomia/ekonomia_a_12.html
    • Gość: Jendrek PIS z pomoca LPR i (S) wszystko zniszcza!!! IP: *.catv.net.pl 10.03.06, 10:34
      Banda kretynow, nieukow i populistow!!!
      Na pochybel im!

Liberal
    • Gość: ada Balcer: Kapitał z Polski WYprowadzić??? IP: *.bazapartner.pl 10.03.06, 10:35
      Tak się zachowa inteligentny zdrajca?
      Intelekt jest narzędziem - można go użyć do róznych interesów.
      hotnews.pl/artpolska-529.html
      • brukselek Re: Balcer: Kapitał z Polski WYprowadzić??? 10.03.06, 10:43
        Gość portalu: ada napisał(a):

> Tak się zachowa inteligentny zdrajca?
        > Intelekt jest narzędziem - można go użyć do róznych interesów.
        > hotnews.pl/artpolska-529.html
        Jaki kapitał ,durniu?Od kiedy dziady mają kapitał?Tu tylko można go
        wprowadzić.Ty zastanów się kto tak naprawdę chce przejąć BPH bo odebraniu go
        Unicredito i czy aby ślady nie prowadzą do Hiszpanii ,albo lepiej do Holandii
        gdzie Hiszpanie założyli spółkę która jest poprzez PZU zainteresowana BPH
    • Gość: dees Już niedługo IP: 193.28.230.* 10.03.06, 11:07
      będziemy pracować u murzynów ...sory negrów
    • 4krzych1 to że Ostrowska jest za LB, jest przekonywujące!!! 10.03.06, 12:04
      • Gość: grazynkajohn Re: to że Ostrowska jest za LB, jest przekonywują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:12
        Myślę sobie tak,gdyby Balcerowicz nie trzymał mocą ręką kasy ,to różne
        nieudaczniki lekką ręką wydałyby ją na takie "rewelacyjne" pomysły jak np.
        becikowe.Sądzą,że tym wszystkim ktytykantom nie tyle przeszkadzał Balcerowicz
        ile to,że nie dał im dostępu do gotówki.Gdyby pozwoliłsobie na to,aby każdy
        mógł brać sobie ilę chce z kasy NBP to mielibyśmy teraz Białoruś.Nie
        narzekajcie też na to, że żle wam się teraz żyje.Posłuchajcie
        starszych,zapytajcie ile lat musieli odkładać na kolorowy telewizor,ile czekali
        na mieszkanie i ile tych mieszkań było własnościowych,kto z waszej rodziny
        wyjeżdżał za granicę tą na zach.Mentalnością Polaków jest narzekać.My tylko
        (spora grupa)chcemy brać,a nic w zamian nie dawać.Powiem krótko ręce precz od
        Balcerowicza.Należało mu dać szansę na zrealizowanie swojego planu,a eraz ci
        którzy tę szansę mu odebrali najgłośniej go krytykują ,nie mam na myśli
        Leppera,bo to idiota i sam nie wie co mówi.
        • Gość: Leszek Nie ciesz sie. Kaczor potrafi IP: *.ists.pl / *.ists.pl 10.03.06, 22:13
          Gość portalu: grazynkajohn napisał(a):

> Myślę sobie tak,gdyby Balcerowicz nie trzymał mocą ręką kasy ,to różne
          > nieudaczniki lekką ręką wydałyby ją na takie "rewelacyjne" pomysły jak np.
          > becikowe.Sądzą,że tym wszystkim ktytykantom nie tyle przeszkadzał Balcerowicz
          > ile to,że nie dał im dostępu do gotówki.Gdyby pozwoliłsobie na to,aby każdy
          > mógł brać sobie ilę chce z kasy NBP to mielibyśmy teraz Białoruś
          • piss-on-pis4 Kaczor potrafi ? bredzić? 10.03.06, 23:04

Nawet wystąpić w mediach nie potrafi.
            A jak już się tam wepcha to potrzeba mu celego zastępu
            dworskich tub, które tłumaczą tłumokom, co
            Kaczor miał na myśli. Kioedy już tłumoki zrozumieją,
            występują na forum i powtarzają to, co zrozumiały.

Wykształcone społeczeństwo, wyjątkowo

Psychopa(r)tia i Skretynienie

• Gość: Czesiek Re: Kaczor potrafi ? bredzić? IP: *.3.cust.bredband2.com 11.03.06, 00:57
              Panie Balcerowicz niepotrzebnie pan z nimi dyskutuje te Kacze tłumoki nigdy
              tego nie zrozunieją. Dla mnie przerasta pan tą bandą przygłupów w berecikach.
              • Gość: Antypowiak Balcer bełkocze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.06, 07:59
                Przez tego palanta balcerowicza ponad 1000 ludzi może stracić pracę. Tyle
                rodzin unieszczęśliwi. A on sam zgarnie jeszcze za to duuużą kasę.
                Ot "chrześcijańska" postawa.

• Gość: kkt Postawa Balcerowicza jest odrażająca ! IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 11.03.06, 08:14
      Pan Balcerowicz to przereklamowana "Gwiazda" ekonomistyki, błazen polityczny i karierowicz. Polskę i jej interesy ma w pogardzie
      głębokiej a do interpretacji prawa polskiego nie waha się zatrudnić
      za grube polskie pieniądze kancelarii typu Lojbe Vogelman i S-ka.
      Skandal, wstyd... i jak na razie bezsilność. Gratuluję LPR-owi
      pomysłu z Trybunałem Stanu.
      • balcerowicz.musi.zostac Re: Postawa Balcerowicza jest odrażająca ! 12.03.06, 04:15
        tak, szcególnie EKONOMISTYKI matołku.
    • balcerowicz.musi.zostac Balcerowicz musi zostac! 12.03.06, 03:50
      Skonczyly sie zarty, to nie sa juz wiecowe pohukiwania buraka
      politycznego "Balcerowicz musi odejsc". To wicemarszalek Sejmu ma zamiar
      posrednio dobrac sie do wartosci naszych pieniedzy... To jest rzeczywiste
      zagrozenie! Pare miesiecy temu blubranie bylej minister finansow o
      supermarketach i deficycie kosztowalo Polske pare miliardow zlotych, zmiany
      kursu zlotowki mialy taki wplyw na nasze zdluzenie zagraniczne...

Masz oszczednosci? Splacasz kredyt? Inwestujesz? Co sie stanie z Twoją kasą
      kiedy Samoobrona, PiSowcy i eLPeeRy pozbędą się Balcerowicza?

balcerowiczmusizostac.blox.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka