palandia Re: najwyzszy CZas wurzucic 25.03.06, 21:50 naczelnikow z urzedu skarbowego warszawa-bielany.Ta banda idiotow z kierownikami z podatkow nie ma pojecia o przepisach,nie potradfia na podtawowe pytanie odpowiedziec czy delegacj z kontrahentem za ktorego pokrywam koszty jest kosztem mojej firmy czy czesc kosztow klienta to jego przychod.chodzilem od pokoju do pokoju az trafilem do naczelnika ktora powiedziala ze PODATNIK MUSI SAM WIEDZIEC A NIE ONA I JEJ PRACOWNICY. No teraz powiedzcie placimy tym bezmozgowcom za pierdzenie siedzenie w cieplym miwejscu czy o taka nam chodzi polske za nasze pieniadze.jak wszystkich to wszystkich tyle madrych mlodych ludzi wypie.....ć te stare STRUCLE dac miejsce młodym wykształconym ludziom,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaroooo Prorodzinna polityka rządu - urząd dla krewniaka IP: *.spray.net.pl 25.03.06, 22:31 Pierd...ne głodomory Odpowiedz Link Zgłoś
cynik9 koniec swiata! 26.03.06, 00:14 Koniec swiata! Czego to spin Gazety Wyborczej nie zrobi! podatnicy gremialnie protestuja ze usunieto naczelnika urzedu podatkowego! Niedlugo podatnicy beda chyba przysylac masowe petycje z prosba o podwojenie podatku i ustanowienie urzedu skarbowego w kazdej gminie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Re: koniec swiata! IP: *.crowley.pl 26.03.06, 09:47 Mnie też dziwi że są tacy którzy będą walczyć o to by im było gorzej. To ten element w wersji nowej, który kiedyś płakał po śmierci Stalinka. Odpowiedz Link Zgłoś
gacekemdk Re: koniec swiata! 26.03.06, 18:50 Naprawdę uważasz że było gorzej? Na jakiej podstawie? Czym się kolego zajmujesz? Ech, gadacie bzdury i tyle. Problem nie jest że wywalaja starych, sęk w tym że nowi są jeszcze bardziej niekumaci(a wydawałoby się że to jest po prostu niemożliwe). Odpowiedz Link Zgłoś
szymon9927 Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko 26.03.06, 03:04 Panowie z PIS idżcie na pielgrzymkę ,i proście o zdrowie , bo rozum wam odebrano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 09:19 Brawo Zyta -wiem co nieco o tych dyrektorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.06, 09:40 Bezczelność i cynizm Cymańskiego nie zna granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tranq chciałbym śmierci urzedników, by zdychali w bólach IP: *.crowley.pl 26.03.06, 09:43 Chciałbym Jakuba Szeli, wiązania łajdaków w snopki, mordów, gwałtów na urzednikach. Dlaczego? Za okradanie społeczeństwa, hodowanie odsetek, doprowadzanie do upadku polskich firm, a osób fizycznych do samobójstw. Czciałbym zemsty na Nenemanach, Kwaśniewskich.. Chcę rewolucji i nie jest dla mnie ważne co będzie potem. Chcę rozrywki. Czekam już 16 lat....Dlaczego? Bo ja, Polak, nie mam praw. Bo podwyższają podatki, bo rządzi samowola łachudry z US-a pieczętowana łajdactwem w todze i honorowana prawem złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Re: chciałbym śmierci urzedników, by zdychali w b IP: *.crowley.pl 26.03.06, 09:51 Gdy Unia upadnie będzie czas na rewoltę. Zedrzemy kiecki z urzędniczych du..k Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: chciałbym śmierci urzedników, by zdychali w b 26.03.06, 13:57 > (...)hodowanie odsetek, trzeba było w terminie z honorem długi płacić, odsetek by nie było Prawdziwy Polak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: chciałbym śmierci urzedników, by zdychali w b IP: *.crowley.pl 26.03.06, 19:26 Hodowanie odsetek, interpretowalność prawa, bezkarność urzędników, samowola urzędników w miejsce prawa, likwidacja polskich firm etc. Za to należy się kara. Co do honoru to urzędnicy fiskusa podobnie jak celnicy nigdy nie mieli zdolnoiści honorowych. O ich kwalifikacjach moralnych masz wzmianki w Piśmie Św. Panstwo polskie jest okupantem swego narodu (tworzacych PKB). niepłacenie podatków jest formą walki z tym panstwem. Prawo tworzone jest w sposób który umożliwia urzędnikom traktowanie podatników jak przestępców bo kto nie jest przestępcą? Pożyczyłeś komuś, a umowe zareestrowałeś, podarowałeś prezent ślubny, twój kontrahent nie opłacił VAT-u który ty sobie odloczyłeś.. etc. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko 26.03.06, 10:20 Trzeba mocno zamieszać w tym szambie (żeby g... mogło wypłynąć) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany. Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 11:48 Nareszcie się coś zmieni, wymienić wszystkich szefów, to mi się podoba, w ten sposób zerwiemy tę pajęczynę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamila Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: *.wlan.pl 26.03.06, 13:30 "Ludzie to lubią, ludzie to kupią, wolne wybory są już niedługo" cytat z piosenki Akurat. Idealny na dzisiejsze czasy Odpowiedz Link Zgłoś
taniepanstwo.pl Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko 26.03.06, 12:17 No i zaczelo sie... tanie panstwo z niewykwalifikowanymi urzednikami, powolywanymi wg zasady "pomoz koledze/kolezance z partii"... -= taniepanstwo.pl =- *** Pierwsze Prawdziwe Tanie Panstwo *** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: 203.33.121.* 26.03.06, 12:35 Nie matura lecz chec szczera zrobi z Ciebie oficera .Czyzby nowa dyktatura ciemniakow przepraszm proletariatu .Chmm...Zdaje sie ze to juz kiedys przerabialismy z wiadomym skutkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: *.wlan.pl 26.03.06, 12:41 Skoro upodobania partyjane nie mają wpływu na zatrudnianie nowych ludzi to dlaczego awansowano siostrę posła PIS na stanowisko wicedyrektora, która nie ma doświadczenia. Zawsze wiedziałam że odpowiednie powiązania rodzinne ułatwiają karierę zawodową ale żeby od razu z szeregowego pracownika na wicedyrektora?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divi gorzej niż za SLD >>>>>>>>>> IP: *.pl / 80.50.77.* 26.03.06, 12:51 "wicedyrektor nie ma doświadczenia w kierowaniu dużym zespołem, ale dodaje: - Musimy się liczyć z nadchodzącą zmianą jakościową obsługi podatników, musimy postawić na otwartość, poprawę komunikacji, i ta osoba do tego się nadaje." znaczy co??? szeregowy pracownik, ale siostra kolesia z PIS'u ..... załatwiamy pracę rodzinom..... za postkomuchów tak nawet nie było... ten "RZOND" to jest poprostu tragedia i żenada..... PIS już się wykończył sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: gorzej niż za SLD >>>>> IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 26.03.06, 13:35 takie wymiany co 2-4lat powinny byc jest szansa na porwanie korupcyjnych ukłdów BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vc Czemu Jerzego dalej w MF trzymają? IP: 212.244.140.* 26.03.06, 14:34 Fiskus zapłaci za błąd który doprowadził do upadku "Centrozapu" Środa, 26 Październik 2005 źródło: Przegląd prasy Taxonline.pl Osoby, które przyczyniły się do upadku giełdowej spółki Centrozap w Katowicach, poniosą surowe konsekwencje. Po wykryciu przez organy ścigania afery Centrozap wpadł w poważne kłopoty finansowe. W 2000 r. Urząd Kontroli Skarbowej w Katowicach zarzucił firmie "pozorność transakcji". Artykuł pochodzi z "Podatkowego przeglądu prasy" przygotowanego przez PricewaterhouseCoopers Rzeczpospolita Osoby, które przyczyniły się do upadku giełdowej spółki Centrozap w Katowicach, poniosą surowe konsekwencje. Po wykryciu przez organy ścigania afery Centrozap wpadł w poważne kłopoty finansowe. W 2000 r. Urząd Kontroli Skarbowej w Katowicach zarzucił firmie "pozorność transakcji". (...) Pracownik USK na podstawie materiałów prokuratorskiego śledztwa stwierdził, że skoro o udział w aferze są oskarżeni jej pracownicy, to spółka brała udział w wyłudzaniu VAT. Fiskus doprowadził do upadku giełdowej spółki. Nałożył na nią karę wysokości ponad 80 mln zł wraz z odsetkami. - Uniewinnienie naszych pracowników jest dobrą informacją, bo oznacza, że Centrozap był ofiarą tej afery, a nie ogniwem - mówi Ireneusz Król, prezes spółki. Zarząd Centrozapu poinformował w swoim ostatnim komunikacie, że nie wyklucza "możliwość poszerzenia roszczenia przeciwko dyrektorowi Urzędu Kontroli Skarbowej w Katowicach o zapłatę odszkodowania za szkody wyrządzone w majątku Centrozap wskutek niezgodnych z prawem działań organów skarbowych przy wykonywaniu władzy publicznej". Bieżąca wartość powództwa to ok. 100 mln zł. Może ona wzrosnąć do prawie 140 mln zł.(...) Tomasz Szymborski taxonline.pl - www.taxonline.pl................................................................ .............................. Raport bieżący nr 8/2006 Zarząd Centrozap SA informuje, że w dniu dzisiejszym przed Sądem Okręgowym Wydział II Cywilny w Katowicach odbyło się kolejne posiedzenie w sprawie powództwa Centrozap SA przeciwko dyrektorowi Urzędu Kontroli Skarbowej w Katowicach o zapłatę odszkodowania za szkody wyrządzone w majątku Centrozap SA wskutek niezgodnych z prawem działań organów skarbowych przy wykonywaniu władzy publicznej. Na początku dzisiejszej rozprawy przystąpił do niej Prokurator Okręgowy w Katowicach, który wniósł o odroczenie terminu rozprawy o 21 dni. Na dzisiejszym posiedzeniu przesłuchany miał być kluczowy dla procesu świadek, OBECNY DYREKTOR departamentu w Ministerstwie Finansów. Sąd odroczył rozprawę do 14.03.2006 roku do godz. 9.45. Na tym posiedzeniu ma nastąpić przesłuchanie głównego świadka, które odbędzie się jednak przy zamkniętych drzwiach, z wyłączeniem jawności. Zdaniem Zarządu Centrozap SA ciężar gatunkowy rozstrzygnięć które mogą zapaść w tym procesie, a skutkujących dla Skarbu Państwa konsekwencjami natury finansowej, w pełni uzasadniają udział Prokuratora w tym procesie. Udział Prokuratora w procesie może być także spowodowany faktem spodziewanego wejścia w życie w pierwszym kwartale 2006 roku ustawy o Prokuratorii Generalnej. O sprawie Centrozap S.A. informował w komunikatach 50/2004, 07/2005, 12/2005, 15/2005, 21/2005, 30/2005, 40/2005, 47/2005, 48/2005, 59/2005 oraz 61/2005....................................................... Zarząd Centrozap SA informuje, że w dniu dzisiejszym przed Sądem Okręgowym Wydział II Cywilny w Katowicach odbyło się kolejne posiedzenie w sprawie powództwa Centrozap SA przeciwko dyrektorowi Urzędu Kontroli Skarbowej w Katowicach o zapłatę odszkodowania za szkody wyrządzone w majątku Centrozap SA wskutek niezgodnych z prawem działań organów skarbowych przy wykonywaniu władzy publicznej. Wartość powództwa Centrozap SA wynosi aktualnie 100.347.170,42 zł. Na rozprawie w dniu dzisiejszym przesłuchana została była Naczelnik I Urzędu Skarbowego w Katowicach, obecnie Wicedyrektor Izby Skarbowej w Katowicach. Główny świadek w sprawie JERZY Grygierzec. Ze względu na to, że został radcą Ministra Finansów, był na rozprawie nieobecny. Sąd zobowiązał strony do przedłożenia listy biegłych oraz tez pytań do biegłych w celu ostatecznego ustalenia szkody na majątku Spółki. Sąd wyznaczył kolejne posiedzenie na dzień 13 grudnia br. na godz. 9.00. O złożeniu przez Centrozap S.A. pozwu do Sądu Okręgowego w Katowicach przeciwko Skarbowi Państwa reprezentowanego przez dyrektora Urzędu Kontroli Skarbowej w Katowicach o zapłatę odszkodowania Spółka informowała w komunikatach 50/2004, 07/2005, 12/2005, 15/2005, 21/2005, 30/2005, 40/2005, 47/2005 oraz 48/2005......................................................................... ........... CENTROZAP (CZP): Kolejna rozprawa o wypłatę odszkodowania (raport nr 13/2006) 14.03.2006 11:35 Raport bieżący nr 13/2006 Podstawa prawna: Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe Zarząd Centrozap SA informuje, że w dniu dzisiejszym przed Sądem Okręgowym Wydział II Cywilny w Katowicach odbyło się kolejne posiedzenie w sprawie powództwa Centrozap SA przeciwko dyrektorowi Urzędu Kontroli Skarbowej w Katowicach o zapłatę odszkodowania za szkody wyrządzone w majątku Centrozap SA wskutek niezgodnych z prawem działań organów skarbowych przy wykonywaniu władzy publicznej. Po raz kolejny nie doszło do przesłuchania głównego świadka w procesie dyrektora departamentu w Ministerstwie Finansów Jerzego Grygierzca, który ponownie jako wysoki urzędnik państwowy zasłonił się sprawami wagi państwowej. W tym stanie rzeczy Sąd wyznaczył kolejne posiedzenie na dzień 18.04.2006 roku na godz. 10.00. Zdaniem Zarządu Spółki jest to celowe działanie organów państwowych mające doprowadzić do przedłużania postępowania. O sprawie Centrozap S.A. informował w komunikatach 50/2004, 07/2005, 12/2005, 15/2005, 21/2005, 30/2005, 40/2005, 47/2005, 48/2005, 59/2005, 61/2005 oraz 8/2006. Data autoryzacji: 14.03.06 11:15 Ireneusz Król - Prezes Zarządu Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko 26.03.06, 13:48 Jak w pracy doktorskiej Kaczyńskiego rozpoczyna się wojna klas o władzę jak za Lenina. Będzie taka wojna o władzę, że kamień na kamieniu nie zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 14:44 Ciekawe czy Zyta Gilowska w Lublinie zrobi porządek. W urzędach i w izbie ale to przecierz jej znajomi. Tym powinna się gazeta zainteresować czy w swoim mieście też robi porządki, czy znajomi naczelnicy i dyrektorzy mogą spać spokojnie tacy jak PAWLONKA i ŚIENKIEL .w 2004 roku KURIER LUBELSKI pisał co tych dwóch wyprawia i jak ŁAMIĄ prawo na wlasne POTRZEBY tu wyborcza niech szuka -TO JEST TEST DLA ZYTY GILOWSKIEJ CZY ZNOWU NIE BĘDZIE TAK SAMO JAK Z JEJ SYNEM I SYNOWĄ- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy30 stalinowskie metody PiS prześcignęły ich twórce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 15:47 czyli komunistycznych aparatczykow w sowieckiej rosji - oby tak dadej - urwiemy łeb tej pisokomunistycznej hydrze Odpowiedz Link Zgłoś
asimek I dobrze im! 26.03.06, 15:48 Wszyscy, którzy tak się użalają na dyrektorami, naczelnikami itp nie mają zielonego pojęcia o pracy w tych strukturach a ich żal za "biednymi" odwołanymi wynika wyłącznie z niechęci do PIS-u. Pracuję w MF od 8 lat - jako celnik a obecnie skarbowiec - i mogę powiedzieć jedno. Większość dyrektorów izb (zwłaszcza celnych) to banda nieuków z politycznego nadania. Ich jedyną troską było - jak też utrzymać się na stołku? Imprezki, fundusze nagód odpowiednio wykorzystywane, odpowiednie układy w ministerstwie - na to głownie poświęcali swój czas. Oprócz tego wszyscy: nie wyłączając naczelników i całych struktur skarbowych to ludzie z nastawieniem fiskalnym, często sprzecznym z prawem. Przykład? Dyrektor Izby Celnej, w której pracowałem specjalnie nakazał wydać bezprawną decyzję odmawiającą zwrotu cła uzsadniając to tym ,że WSA zajmie się tą sprawą najwcześniej za 2 lata, co być może zmiękczy firmę i zmusi ją do mediacji. Żal, że awansują młodzi? Najwyższa pora! Szlag mnie trafia jak ludzie wykształceni z wynikami w pracy nie byli awansowani przez lata a pan dyrektor-dyletant wypinał piersi po kolejne ordery awansując pociotków. Co do pani naczelnik z Chrzanowa, w tym urzędzie - jak zresztą w wielu - wydano kupę szmalu na tzw ISO, rzecz zupełnie dla podatnika zbędną i w żadnym wypadku nie poprawiającą jakości pracy. Jest cała masa prywatnych firm w Polsce, które opracowują ISO dla izb i urzędów (procedury te rozpoczęto jeszcze za poprzednich rządów) i kasują za to niezły szmal od podatnika. Tym całym ISO w administracji to się powinna zająć prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
mirdanka Re: I dobrze im! 26.03.06, 18:09 Skarbowcu, ja też pracuję w aparacie skarbowym i twoja opinia jest prawie w całości słuszna. Tylko nie przesadzaj z młodymi i wykształconymi. Jeżeli dobrze znasz podatki po kilku latach pracy to jesteś w błędzie i młodzi, którzy przyjdą na miejsce starych będą się jeszcze musieli długo uczyć. Po za tym w większości młodzi ludzie to tchórze przyjęci do pracy po znajomości. Wybacz ale nie uwierzę, aby nawet ci najlepsi nie musieli korzystać z protekcji. Również zważ na fakt, że każdy kto pracuje w aparacie skarbowym ma znajomych, co w kontekście kodeksu etyki, który zapewne masz w małym paluszku, powoduje, że zawsze mogą pojawić się podejrzenia o układy, czy układziki. Ja jestem od dwunastu lat zastępcą naczelnika i wierz mi, że czuję się w miarę mocny. Mam na swoim koncie nagrody, ale nie z MF, tylko z prasy podatkowej. Ostatnio zdałem egzamin na doradcę podatkowego. Nie wiem czy zostanę zwolniony przez PIS, czy przez naczelnika. Ostatnio bowiem przegrałem sprawę o pomówienie naczelnika i nazwanie go przestępcą. A dlaczego tak uczyniłem ? Otóż mój pryncypał sprzyjał jednej firmie w czasie kontroli i naciskał na kontrolujących. Ponadto nagrałem na dyktafon rozmowę z pracownikami na ten temat i była ona przedstawiana w sądzie, ministerstwie i Bóg raczy wiedzieć gdzie jeszcze. I co uważasz, że to nie jest przestępstwo ? A może chcesz wiedzieć, gdzie byli ci młodzi wykształceni ? Otóż pochowali się po kontach, a przydupasy naczelnika w sądzie składały ustawione zeznania. Nikt nie chciał stanąć po mojej stronie, chociaż doskonale widzą, jak postępuje mój przełożony. Poza tym dla twojej wiedzy, tak wyrok pierwszej jak i drugiej instancji były "załatwione". Takie informacje przekazywał pełnomocnik strony przeciwnej m.in. mojemu obrońcy. Poza tym potwierdzają to informacje z innych źródeł. A jeszcze jedna ważna rzecz. Było przeprowadzone postępowanie dyscyplinarne i od półtora roku sprawa tkwi w drugiej instancji. A to jaka była farsa. Pan dyrektor ujął się za swoim kolesiem od flaszki i przykładowo wyrzucił mnie z pracy. Ale na razie było to tylko postępowanie pierwszoinstancyjne. Pewnie teraz zajmie się mną II instancja. Jutro zapewne będę mógł odebrać w pracy wypowiedzenie, chociaż i tak dla zasady będę je skarżył. Ciekawi mnie, czy ty młody, ambitny miałbyś odwagę stanąć i powiedzieć Panu Naczelnikowi, że w tym wypadku był przekręt. Oczywiście zakładam, że ty takiej wiedzy byś, na wszelki wypadek nie posiadał. Pewnie jak inni schowałbyś się pod biurko i dla nędznej dwustuzłotowej premii siedział jak mysz pod miotłą. Pozdrawiam Starszy i bardziej doświadczony kolega. Ps. Sprawy ciągną się już od trzech i pół roku. Ciekawe, ile wytrzymali by ci młodzi wykształceni, a nie chowający się pod biurko. Odpowiedz Link Zgłoś
asimek Re: I dobrze im! 26.03.06, 20:42 Przyjacielu, źle mnie oceniasz. To że byłem celnikiem a już nie jestem i że przez 7 lat pracy w cle pracowałem w 8 miejscach w tym w archiwum i w dziale gospodarczym (tam się wydaje mundury, skarpetki itp) pomimo, że ukończyłem studia prawnicze i odbyłem aplikację prokuratorską zakończoną wynikiem dobrym (tylko dobrym niestety) było wynikiem odmawiania przeze mnie wykonywania poleceń niezgodnych z prawem. Przy okazji tzw alokacji kadr celnych zostałem "wymieciony". Oficjalnie mnie nie zwolniono tylko na mocy decyzji administracyjnej przeniesiono hen, na wschód. Możliwości odwoływania się praktycznie nie miałem, bo decyzję mogłem zaskarżyć tylko do WSA w Warszawie, a tam może i sprawiedliwi ale na pewno nie rychliwi. Szkoda mi czasu i nerwów. Do skarbówki dostałem się na normalnych zasadach. (może dlatego,że nikt oprócz mnie do tego konkursu ostatecznie nie przystąpił). Nie umiem - naprawdę - niczego załatwiać i nie mam przez kogo. Mam tylko nadzieję, że będę w tym syfie pracował jak najkrócej, możliwe że jeszcze tylko pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grg Towarzystwo - GTW - Nazwiska IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.06, 16:50 Kazimierz Adamczyk, Andrzej Arendarski, Jerzy Baczyński, Hanna Bakuła, Artur Balazs, Leszek Balcerowicz, Bogusław Bagsik, Marek Barański, Andrzej Barcikowski, Marek Belka, Aleksander Bentkowski, Jan Krzysztof Bielecki, Henryka Bochniarz, Marek Borowski, Piotr Buechner, Aleksander Chećko, Wiesław Ciesielski, Włodzimierz Cimoszewicz, Stanisław Ciosek, Włodzimierz Czarzasty, Janusz Czapiński, Gromosław Czempiński, Ewa Czeszejko-Sochacka, Krzysztof Czeszejko-Sochacki, Waldemar Dąbrowski, Stanisław Dobrzański, Jerzy Domański, Waldemar Dubaniowski, Marek Dukaczewski, Kamil Durczok, Tadeusz Drozda, Marek Dyduch, Władysław Frasyniuk, Andrzej Gdula, Bronisław Geremek, Marek Goliszewski, January Gościmski, Witold Graboś, Aleksander Gudzowaty, Jerzy Hertel, Jerzy Hoffman, Roman Jagieliński, Aleksandra Jakubowska, Krzysztof Janik, Grigorij Jankielewicz, Jerzy Jaskiernia, Wojciech Jaruzelski, Włodzimierz Jurkowski, Wiesław Kaczmarek, Ryszard Kalisz, Czesław Kiszczak, Krystyna Kofta, Grzegorz Kołodko, Bogusław Kott, Wojciech Kostrzewa, Jerzy Koźmiński, Ludwik Klinkosz, Jacek Kluczkowski, Piotr Kraśko, Andrzej Kratiuk, Ryszard Krauze, Marek Król, Edward Kuczera, Jan Kulczyk, Aleksander Kwaśniewski, Jolanta Kwaśniewska, Leszek Kwiatek, Andrzej Kwiatkowski, Robert Kwiatkowski, Bogusław Liberadzki, Cezary Lipert, Olga Lipińska, Mariusz Łapiński, Krystyna Łybacka, Janusz Majewski, Andrzej Majkowski, Jacek Merkel, Ryszard Miazek, Adam Michnik, Leszek Miller, Karol Modzelewski, Jan Montkiewicz, Krzysztof Mroziewicz, Sergiusz Najar, Daria Nałęcz, Tomasz Nałęcz, Ireneusz Nawrocki, Zbigniew Niemczycki, Lech Nikolski, Marek Nowakowski (GDS), Paweł Obrębski, Józef Oleksy, Witold Orłowski, Jarosław Pachowski, Janina Paradowska, Longin Pastusiak, Daniel Passent, Stefan Paszczyk, Cezary Pazura, Andrzej Piłat, Janusz Pieńkowski, Paweł Piskorski, Tomasz Posadzki, Leonard Praśniewski, Mieczysław Franciszek Rakowski, Janusz Reykowski, Maryla Rodowicz, Krzysztof Rogala, Dariusz Rosati, Lew Rywin, Irena Santor, Zbigniew Siemiątkowski, Ireneusz Sitarski, Marek Siwiec, Tadeusz Skoczek, Piotr Sławiński, Aleksander Smolar, Wiaczesław Smołokowski, Robert Smoktunowicz, Jacek Snopkiewicz, Stanisław Speczik, Zbigniew Sobotka, Zygmunt (Piotr) Solorz, Michał Sołowow, Jerzy Starak, Janusz Steinhoff, Ludwik Stomma, Cezary Stypułkowski, Bolesław Sulik, Krzysztof Szamałek, Janusz Szlanta, Jerzy Szmajdziński, Andrzej Szarawarski, Jolanta Szymanek-Deresz, Dariusz Szymczycha, Andrzej Śmietanko, Adam Tański, Nina Terentiew, Krzysztof Teodor Toeplitz, Andrzej Turski, Jacek Uczkiewicz, Ryszard Ulicki, Marek Ungier, Jerzy Urban, Mieczysław Wachowski, Marek Wagner, Mariusz Walter, Danuta Waniek, Włodzimierz Wapiński, Jerzy Wiatr, Sławomir Wiatr, Jan Wejchert, Mieczysław Wilczek, Jan Wieteska, Bogusław Wontor, Zbigniew Wróbel, Ryszard Varisella, Sobiesław Zasada, Andrzej Zarębski, Sławomir Zieliński, Grzegorz Żemek. Odpowiedz Link Zgłoś
misio-rysio Re: Towarzystwo - GTW - Nazwiska 26.03.06, 19:30 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=39226769 Wejdźcie i pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 19:52 TKM działa.Kto wreszcie przerwie ten styl sprawowania władzy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fee.. Re: Wymiatanie dyrektorów służb celnych i podatko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 19:54 czyli prywatna zemsta Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 "Wielu z nich przetrwało" - swiete slowa! 26.03.06, 19:56 Wbrew wszelkiej logice i imteresowi panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oppi widok z boku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 20:37 Głosowałem ZA pis. Teraz zastanawiam się, skąd w ludziach tyle nienawiści, złoścliwości, obłudy. Żałuję. Ale powiem jeszcze jedno: nie ma dla nich godnej alternatywy. Boże, dlaczego tak musi być?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MarK wycinać czerwone niereformowalne kadry IP: *.lodz.dialog.net.pl 26.03.06, 20:44 brawo min Zyta Golowska, sam widziałem,jakie pokłony szefowie urzędów skarbowych Łodzi składali Pęczkowi; trzeba wycinać czerwoną pajęczynę, dla której głównym wrogiem było własne społeczeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk pisiorki zawłaszczają Polskę 26.03.06, 21:14 Jak długo jeszcze kłamcy rzadzić będą Polską? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyhoo wyznawcy doktora od cytatów Lenina 'in flash' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 08:55 Odpowiedz Link Zgłoś