Gość: Wałek Rozrządu IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.04.06, 11:51 Obecny rząd jest jak Midas. Z tą jednak różnicą, że czego się tknie zamienia się bajzel. Nawet nie ma się z czego śmiać, takie to ponure. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyszekh5 Re: Bezprawny haracz od aut firmowych 24.04.06, 11:56 jedyny plus jest taki ,ze tego rzadu dlugo nie zapomnimy;) ........ bezpieczeństwo zabezpiecz dane chroń swoja siec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Nie wszystkie służbuwki służą do jazd prywatnych IP: *.icpnet.pl 24.04.06, 18:00 Korzystałem ze służbowego samochodu, który na nocuje na firmowym parkingu... Tym samym samochodem jeździli w miarę potrzeb inni pracownicy. Czy taki samochód też by był opodatkowany?? Przecież na niego by musiało się zrzucić z 10 osób, które mają prawo nim jeździć, jeśli potrzebują, gdyż samochód nie jest przypisany nikomu personalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro bardziej dosadnie IP: *.mentorg.com 24.04.06, 11:58 czego sie nie tkna pisiory zamienia sie w gowno - lacznie z zyta gilowska, ktora wraz z wejsciem do rzadu przeszla "cudowna" przemiane na socjalistycznego kretyno-balwana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Bezprawny haracz od aut firmowych IP: 198.184.231.* 24.04.06, 12:23 Niestety mam watpliwosci ze bedzie mozna tu cos wskorac w Komisji Euopejskiej...Ja jestem europejczykiem holenderskim i od 15 lat place taki podatek od swojego auta leasingowego.25% wartosci katalogowej dopisywane jest corocznie do mojej pensji i opodatkowywane. Od 15 lat tocza sie w tej sprawie rozne procesy w Brukseli i co z tego. Lepiej sie przygotowac na najgorszy scenariusz. Potem Wam jeszcze wprowadza (tak jak w Holandii)podatek od luxusu (47% wartosci katalogowej(-bez Vatu) auta) i od tego policza 22% VATU. Nie tylko Polska ale Europa jest rzadzona przez ekonomicznych dyletantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Ja moim autem z kratką jeżdżę na urlop..... IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 12:46 ...i kupuję paliwo na firmę !!!!! I Oni mi to chcą wszystko odebrać ??????? To bezprawie !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Ja moim autem z kratką jeżdżę na urlop..... 24.04.06, 13:32 Auto jest firmowe a nie prywatne.Koszty utrzymania auta nieslusznie zaliczaja sie do kosztow produkcji,nawet jesli jest uzywane do celow prywatnych.To jest nieuczciwe wobec konsumentow produkcji takiej firmy.Chcesz jezdzic na dzialke to kup sobie prywatne auto,albo plac podatek za wynajem sobie auta nalezacego do wlasnej firmy.Twoja firma to nie jest twoja prywatna wlasniosc w nieograniczonym stopniu.Nie zapominaj o tym,bo to nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś