Gość: reo IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 10.01.03, 22:13 taa, scenografia w TVN a tak pozatym co co można obejrzeć w TVN? Usterka, no program że boki zrywać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: FOX NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEGO? IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 23:12 Bo jest nieobiektywny i uważa się za najlepszego dziennikarza w Polsce. Sprawia wrażenie jakby na wszystkich patrzył z góry. A jego wypowiedź "Jesteś wart tyle ile ci płacą" (a Lisowi akurat w Polsce płacą najlepiej) powinna zostać wywieszona w pośredniakach. Ciekawe co na to bezrobotni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hubbek Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: *.kalisz.mm.pl 10.01.03, 23:31 Ja tez go nie cierpie, facet jest bufonem i tyle.Nawet ma w kontrakcie zagwarantowane wolne weekendy+40 tys na miesiac a tak prawde mowiac nic soba nie reprezentuje. Ale dla mnie TVN jest lepszy od Polsatu( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ms Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 00:40 Lis niewątpliwie jest bufonem, ale Durczok jest jeszcze większym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: 81.15.164.* 11.01.03, 12:40 Tak stary masz rację z tą bufonadą obu panów , ale wiedz ,że gdybyś Ty dostał np.50 tyś PLNZł/m-c , to przebiłbyś obu panów red. w bufonadzie - pamiętaj nie natura ale pieniądze , władza i stanowiska czynią ludzi bufonami (np. pan Px prezydent/były/ Lecho Walesa - kiedy zostal bufonem ? -no przypomnij sobie dobrze - chyba że jesteś jeszcze młody to nie pamiętasz tego ). Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia i dostatecznie dużo pieniędzy pod warunkiem , że nie staniesz się bufonem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: *.man.lodz.pl / *.vline.pl 12.01.03, 10:17 Gość portalu: ms napisał(a): > Lis niewątpliwie jest bufonem, ale Durczok jest jeszcze > większym. Jeszcze do tego stronniczym bufonem nauczono go komu może zadawać trudne pytania a komu nie.Oczywiście myślę o Durczoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miki Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: *.big.pl / 172.16.1.* 11.01.03, 07:38 A skąd Ty wiesz co On ma w kontrakcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvn Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: eurocom:* / 192.168.10.* 11.01.03, 09:19 Chciałem powiedzieć że Tomasz Lis jest najlepszym dziennikarzem w Polsce czy się z tym zgadzasz czy nie jego fenomen polega na tym , że do faktów wprowadził coś takiego czego wy nie zrozumiecie. A Polsat to samo dno i czemu się przyczepiacie do kogoś ile zarabia jest dobry to mu płacą zamiast krytykować zacznij coś robić porzytrecznego a nie pirdzieć w stołek i patrzeć w internet. NA takie pieniądze trzeba zapracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Lis to PROFESJONALISTA IP: *.bci.net.pl / *.bci.net.pl 13.01.03, 10:05 Jakiż przykry obraz naszego społeczeństwa się objawia czytając te opinie. Nie możecie znieść, że jest osoba która ciężko pracuje, jest superprofesjonalna i robii coś na najwyższym światowym poziomie. Spróbójcie robić coś dobrze lub bardzo dobrze to wyzbędziecie się głupiej zawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tvn - ty nieuku Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: 217.153.91.* 13.01.03, 18:47 ty to jakis slepy fanatyk jestes, kretynie. placi ci? i z pewnoscia krawaciarz, taki pyszalek! ah, i te bledy twoje ortograficzne. chcesz zarabiac kupe kasy to wracaj do szkoly, jesli jakas skonczyles! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIKI Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.03, 20:59 CO TY MOZESZ WIEDZIEC CO ON SOBA REPREZENTUJE. U CIEBIE TO JEST ZWYKLA ZAZDROSC ZE TYLE ZARABIA. ZAMIAST ZAZDROSCIC LISOWI ZACZNIJ SIE UCZYC MOZE I TOBIE KIEDYS W ZYCIU SIE UDA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: are01 Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: *.246.104.117.tisdip.tiscali.de 11.01.03, 00:54 Gość portalu: FOX napisał(a): > Bo jest nieobiektywny i uważa się za najlepszego dziennikarza w > Polsce. Sprawia wrażenie jakby na wszystkich patrzył z góry. A > jego wypowiedź "Jesteś wart tyle ile ci płacą" (a Lisowi akurat > w Polsce płacą najlepiej) powinna zostać wywieszona w > pośredniakach. Ciekawe co na to bezrobotni? -------------------------------------------- No bo Lis ma racje. A co nie jest tak? Ja go lubie bo z tej calej Bandy w TV udaje najbardziej profesionalnego dziennikarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Re: NIE LUBIĘ TOMASZ LISA.CHCESZ WIEDZIEĆ DLACZEG IP: *.lodz.dialog.net.pl 11.01.03, 07:58 Oj, zazdrosnicy, fe... Moze i Lis jest zarozumialy, ale ma do tego powod. Jest fachowcem całą gębą. I to niestety prawda, że "jestes wart tyle, ile chcą za ciebie zapłacić". Co mają do tego bezrobotni? To inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abor A mnie zbrzydła Olejnikówna IP: 80.48.252.* 11.01.03, 09:01 Baba ta już dawno przerosła samą siebie, wszystkich innych i każdego dziennikarza z osobna. Totalna demoralizacja dziennikarska na fali pseudo popularności. A przy tym oczywiście degrengolada i zawodowa pauperyzacja. To babsko tak obrosło w pióra, że w trakcie kolejnych kropek nie widać jej rozmówców. A kolejne kropki Olejnikowa stawia nad ..swoim "I". Bezczelnie i po chamsku niekiedy forsuje swoje poglądy, punkty widzenia i aspekty serwowanych problemów. Wielokrotnie się zdarza, iż czas antenowy rozmówcy to zaledwie ułamek diabolicznych peror Olejnikowej. Niedowiarom polecam stoper. Jest tak natrętna i nachalna w powyższych praktykach, iż wielu rozmówców w trakcie programu winno w proteście opuścić studio! Mnie osobiście poglądy Olejnikowej absolutnie i pod żadnym pozorem nie interesują. A jeśli ta baba ma ambicje eksperta i znawcy polskiego zapaćkanego grajdoła, już dawno winna wykonać ...gest Jakubowskiej i na publicznym forum, we własnym imieniu szermować swoim babskim ego. Ponadto chciałem podkreślić, mimo że Samoobrona dla mnie ni swatem, ni bratem, blokada info i z kolei flekowanie w TVN /specjalizacja Lisa/tej formacji przy każdej nadarzającej sposobności, urąga rażąco ...dziennikarskiej etyce. O dziennikarskim kunszcie i kardynalmym wymogu obiektywizmu nie wspominając. Częstochowa Henryk Bulski jej mało ją już widać. populaności. Przecież ona zapomniała o podstawowych kanonach dobrego dziennikarstwa. Pr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abor Re: A mnie zbrzydła Olejnikówna IP: 80.48.252.* 11.01.03, 09:11 Wiadomość: Baba ta już dawno przerosła samą siebie, wszystkich innych i każdego dziennikarza z osobna. Totalna demoralizacja dziennikarska na fali pseudo popularności. A przy tym oczywiście degrengolada i zawodowa pauperyzacja. To babsko tak obrosło w pióra, że w trakcie kolejnych kropek nie widać jej rozmówców. A kolejne kropki Olejnikowa stawia nad ..swoim "I". Bezczelnie i po chamsku niekiedy forsuje swoje poglądy, punkty widzenia i aspekty serwowanych problemów. Wielokrotnie się zdarza, iż czas antenowy rozmówcy to zaledwie ułamek diabolicznych peror Olejnikowej. Niedowiarom polecam stoper. Jest tak natrętna i nachalna w powyższych praktykach, iż wielu rozmówców w trakcie programu winno w proteście opuścić studio! Mnie osobiście poglądy Olejnikowej absolutnie i pod żadnym pozorem nie interesują. A jeśli ta baba ma ambicje eksperta i znawcy polskiego zapaćkanego grajdoła, już dawno winna wykonać ...gest Jakubowskiej i na publicznym forum, we własnym imieniu szermować swoim babskim ego. Ponadto chciałem podkreślić, mimo że Samoobrona dla mnie ni swatem, ni bratem, blokada info i z kolei flekowanie w TVN /specjalizacja wylizanego Lisa/tej formacji przy każdej nadarzającej sposobności, urąga rażąco ...dziennikarskiej etyce. O dziennikarskim kunszcie i kardynalmym wymogu obiektywizmu nie wspominając. Częstochowa Henryk Bulski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) BARDZO NIE LUBIĘ TOMASZ LISA. IP: *.acn.waw.pl 12.01.03, 12:02 Gość portalu: Sprawiedliwy napisał(a): > Oj, zazdrosnicy, fe... Moze i Lis jest zarozumialy, ale ma do > tego powod. Jest fachowcem całą gębą. I to niestety prawda, > że "jestes wart tyle, ile chcą za ciebie zapłacić". Co mają do > tego bezrobotni? To inna bajka. Jeżeli według Ciebie Tomasz Lis jest fahowcem całą gębą a na dodatek poleca program Usterka to prosze bardzo. Fachowiec nie mówi, że stopy procentowe są obniżane o pół, jeden itd. procent tylko o 50, 100 punktów bazowych. Taka drobna usterka w podstawowym dziennikarskim wykształceniu. A co do bezrobotnych to proponuje zapytać się niejakiej pani Iwony Marciniec, obecnie Radziszewska jak to było kiedy była bezrobotna (ubiegała się o stanowisko w jednej z warszawskich rozgłośni radiowych) i w 1993 r nie wiedziała kim jest pan Chrzanowski z Zchn. I to by było tyle w kwestii usterek i fachowości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: BARDZO NIE LUBIĘ TOMASZ LISA. IP: prosiak:* / 192.168.1.* 12.01.03, 12:51 Gość portalu: :) napisał(a): > ...Fachowiec nie mówi, że stopy procentowe są obniżane o pół, > jeden itd. procent tylko o 50, 100 punktów bazowych. Taka drobna > usterka w podstawowym dziennikarskim wykształceniu. Fachowiec - dziennikarz powinien mówić językiem zrozumiałym dla odbiorców. A program "Fakty" nadawany jest dla odbiorcy masowego, a taki łatwiej zrozumie co to znaczy obniżka o pół %. maro Odpowiedz Link Zgłoś
chejski Najlepszy jest M.M. Kolonko 11.01.03, 08:50 Został rewelacyjnie sparodiowany przez młodego Stuhra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anglik Re: Rywalizacja Polsatu i TVN ze scenografią w tle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.03, 09:55 No właśnie, sam wczoraj zauważyłem, że ktoś w końcu poszedł po rozum do głowy i zaczyna jakieś zmiany w wizerunku Polsatu. Z logo w rogu ekranu zniknął irytujący napis zakrywający dotąd ćwierć obszaru emisji, reklamy są wprowadzane dżinglem delikatnym jak tchnienie wiatru w porównaniu ze starymi fanfarami... a wczoraj nawet pojawił się "cukierek dla oka" w postaci serialu "Zostać miss" (plusy za naturalność dialogów i zdjęcia techniką niezerową, co jest przyjemną odmianą w klasie polskich soapów i telenowel). Aż musiałem sprawdzić, czy Agora przypadkiem już Polsatu nie kupiła... :) Tak trzymać. (Co prawda przed chwilą włączyłem ten kanał i zobaczyłem końcówkę Mighty Morphin' Power Rangers, co przypomniało mi, że nawet trzy jaskółki wiosny nie czynią i Polsatowi daleeeko jeszcze do TVN-u). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aborygen Re: Rywalizacja Polsatu i TVN ze scenografią w tl IP: *.nowa-wies.sdi.tpnet.pl 11.01.03, 10:12 Jesli o mnie chodzi to z wielka radoscia przyjalem zmiany na leprze w Polsacie.Mieszkajac kilkanascie lat w Australii przyzwyczailem sie do standartow jakie obecnie prezentowane sa w Polsacie.W przeciwienstwie do TVN-u Polsat Ma o wiele wiecej wiadomosci ze swiata podpartych dobrym materialem filmowym.Co do "podobienstwa" w czolowce programu radzilbym TVN-owi zapoznac sie z czolowkami innych stacji telewizyjnych ze swiata a przekona sie, ze nie sa jedyni z podobna czolowka! TVN moim zdaniem ostatnio przysiadl na laurach.Kiedys byl to jedyny chyba wyczeroujacy serwis wiadomosci-teraz niestety mozna sluchac nawet przez 5-7 minut o skutkach zimy.Po co?! Przeciez wszyscy o tym wiemy.Za duzo banalnych wiadomosci z Polski a za malo ze swiata.W kazdym razie ja po kilku latach ogladania TVN- News teraz wybieram POLSAT. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Rywalizacja Polsatu i TVN ze scenografią w tl IP: linux:* / 10.127.175.* 11.01.03, 11:00 Nowa scenografua Polsatu jest tragiczna. Ostre kolory w tle np. pomaranczowy, podzialy pseudokolumnami nie pomagaja w koncentracji na samych wiadomosciach. W takiej kolorystyce nie mozna traktowac przekazywanych informacji powaznie. Jest to styl podobny do szaty graficznej Super Expressu. Czyli zerowanie na taniej sensacji i niskich gustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: Rywalizacja Polsatu i TVN ze scenografią w tl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.03, 13:28 Lubię TVN za to, że nie jest tak agresywny wg. mnie. Przynajmniej tak go odbieram. Kolory, atmosfera itp. jest odpowiednio dobrana i nie razi, nie krzyczy OGLADAĆ MNIE, OGLADAĆ MNIE. Najlepsza reklama to reklama, o której nie wiemy, że jest nią. Ja widząc reklamę od razu nastawiam się anty. Nie lubię jak mi się coś sugeruje lub podpowiada albo wręcz wdziera do mojego światka na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: booloo Co to jest zajawka???????? IP: 62.244.134.* 12.01.03, 09:56 Czy może ktoś mi podać wytłumaczenie słowa "zajawka"? i czy istnieje ono w języku polskim??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deeyv zajawka to................. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.03, 12:07 w mowie dziennikarskiej "zajawka" to tyle co zapowiedz np. artykułu na 1 str. albo zajawką można nazwać krótki filmik w TV zachęcający do obejrzenia czegoś tam późbniej ..... a jeśli chodzi o poszukiwanie "zajawki" w słowniku to............ polecam słownik najmłodszej polszczyzny w czwartkowej GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Rywalizacja Polsatu i TVN ze scenografią w tl IP: *.tvtom.pl 12.01.03, 10:55 Bardzo dobra scenografia studja. Niech będzie to przykład, dla pozostałych stacji telewizyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Rywalizacja Polsatu i TVN IP: *.acn.waw.pl 12.01.03, 12:06 dla mnie scenograia nie odgrywa najmniejszego znaczenia. Najważniejsza jest merytoryczna wartość programu. W tym przypadku "Informacje" - program informacyjny Polsatu - o całą długość przewyższają "Fakty" TVN. Według mnie TVN to typowa stacja telewizyjna w/g zasady Chwila dla Debila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jddddddd Re: Rywalizacja Polsatu i TVN IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.03, 13:00 rzygam już na te tvny, radiozety bezmyślna, ogłupiająca papka, tworzona przez tych zasranych profesjonalistów-bezideowych dupków dla których ten pseudoobiektywizm i sposób podania informacji przekształca sie z formy po prostu w treść, a dziennikarze i tak poprzechodzą za rok dwa trzy do innych stacji i tak się będą mieszać i lizać dupę różnym rywinom i walterom tak jestem sfrustrowany, bezrobotny ale tak samo sądzilem gdy zarabialem duzo pieniedzy Odpowiedz Link Zgłoś