Dodaj do ulubionych

Fiskus ulży budującym i sobie

IP: *.robbo.pl 01.07.06, 03:02
Podatki są takie,że trzeba specjalne przeszkolenie przejść żeby cokolwiek z
tego pojąć . Niby mam studia , twierdzą, żem błyskotliwy, a polskich podatków
za cholerę nie rozgryzę. I wiem dlaczego tak jest. Jak przepisy są niejasne to
zawsze można obywatelowi dokopać w myśl zasady ,dajcie człowieka a ja mu powód
do : oskubania, posadzenia, zeszmacenia znajdę. Niech się boi. ALA CAPONE nie
mogli usadzić za morderstwa to go posadzili za podatki. U nas też już paru
zbankrutowało za samowolkę urzędników skarbowych.Najgorsze ,że odszkodowanie
zapłacimy my a nie biurwa, która źle przepisy interpretowała.
Obserwuj wątek
    • Gość: mic Re: Fiskus ulży budującym i sobie IP: *.lublin.mm.pl 01.07.06, 11:07
      Zgadzam się w całej rozciągłości, z tym tylko że dodałbym powód dla którego
      podatki są tak zawiłe i pełne nieścisłości. Mianowicie dla szerzenia korupcji i
      dawania możliwości zarabiania firmom (często powiązanym z ustawodawcą) na
      różnego typu doradztwach, szkoleniach i obsługach prawnych.
      Prawda jest taka, że ten wyklęty przez pospulstwo liberalizm jest największym
      zagrożeniem przede wszystkim dla biurokratów i łapowników, a nie dla zwykłych
      Polaków-Szaraków.
    • mlody-inwestor Re: Fiskus ulży budującym i sobie 01.07.06, 11:16
      Rozwiazanie jest jedno: podatek liniowy dla wszystkiego np. 15%.
      Czyto, prosto i przejrzyscie. W cwhili obecnej nie rozumiem dlaczego ciezko pracujacy ktorzy zarabiaja wysokie pieniadze maja placic podatki wyzsze od kogogs kto zarabia mniej. Gdzie tu sprawiedliwosc ! Dlaczego karany jest czlowiek bogaty - tylko dlatego iz jest na tyle przedsiebiorczy iz ma pieniadzei zapewne firme z kilkaset osobami...
      ?
      • mlody-inwestor Re: Fiskus ulży budującym i sobie 01.07.06, 12:53
        wybaczcie za multum literowek...
      • Gość: zaorac scierwo glupi bucu! podatek max 5 procent! IP: *.hsd1.wa.comcast.net 02.07.06, 14:49
        dlaczego chcesz zeby cie bydlo urzednicze okradalo 15% podatkiem, takich chojny
        bucu jeden?
    • michalparadowski Re: Fiskus ulży budującym i sobie 01.07.06, 13:32
      Boże zmiłuj się nad nami. Znowu ze dwie tony "monitorów".
    • kapustka3 Re: Fiskus ulży budującym i sobie 01.07.06, 14:26
      po co im ulga jak już wybudowali ? to bezsens Trzeba wprowadzić mechanizm
      odzyskania zwrotu podatku VAT przez kontrole podatkowe . Po to sie wprowadza
      ulgi aby pobudzić tłum a potem odebrać bo to uczciwe dla biednych Kalinowski
      Kielce
    • Gość: zaorac scierwo decyzja naczelnika,ha, ha, ha,,, IP: *.hsd1.wa.comcast.net 02.07.06, 14:47
      pol roku bydlak czeka na lapowke, zaorac was scierwo, decyzja naczelnika, ha,
      ha, ha,,,
    • d.ewcia Re: Fiskus ulży budującym i sobie 02.07.06, 23:31
      System podatkowy jest u nas beznadziejny i długo z takim rządem napewno się nie zmieni. Ale 5 % podatek? Kogoś tu troche poniosło!!!
      Wszyscy kombinują jak tu dostać a nie płacić.
      Mi wszystko przeszło koło nosa, od państwa nic nie dostałam i z chęcią bym nic mu nie płaciła, ale zdaję sobie sprawę że tak nie można. Każdy o tym wie. Poszłam do szkoły - ulge zabrali, kupiłam mieszkanie ulge remontowo-budowlana zabrali. I co o tym sądzić.Rzucili ochłap bo inaczej nie można powiedzieć o uldze za internet. Limit 760 z tego 144,40. Wielkie co. Na dziecko też nie dostałam ani 1 zł. A czym różni się moje dziecko od innych , tym że jego rodzice pracują i przekracza im te cholerne 504 zł? Troche odbiegłam od tematu, ale to chory kraj!!! Na górze kradną miliony i nic. A szarego człowieka, który uczciwie chce zarobić zmieszają z błotem.Urzędnicy mylą się i będą się mylić. Chyba że zaczną być odpowiedzialni za swoje czyny(najlepiej finansowo). Zresztą każdy powinien być odpowiedzialny finansowo to może nie byłoby tyle przekrętów. W rządzie itd. Przykład Janasa co z tego że on mówi że bierze całą odpowiedzialność, jak kolejne 4 lata poszły na marne. I tak jest ze wszystkim. Po co się tu okłamywać połowa polityków ma wyroki, przestępców jak zasiał w rządzie. Dużo można mówić. Życzę powodzenia.
    • maruda.r Fiskus jest głupi i pazerny 03.07.06, 01:11

Resort wyjaśnia, że chodzi o to, by w sytuacji, gdy wniosek o zwrot VAT nie
      budzi wątpliwości fiskusa, pieniądze były wypłacane inwestorowi bez zbędnych
      ceregieli. Obecnie musi on czekać na decyzję naczelnika urzędu skarbowego nawet
      do pół roku. Na wypłatę pieniędzy ma dodatkowo 25 dni.

A dlaczego inwestor nie ma sam tego zrobić, kompensujac zwrot z innymi daninami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka