Dodaj do ulubionych

Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR

• remik.bz O co ten krzyk , gdzie afera ? 12.07.06, 10:04
      Cytat z artykułu:
      Na spotkaniu dziennikarz dowiedział się, że jego audycja nie mieści się już w
      nowej formule Radia Bis i że natychmiast spada z ramówki.

Przecież to całkiem normalna sprawa, jakich codziennie sa tysiące na całym
      swiecie.
      Szef ma prawo układać program wg własnej wizji i nie musi na silę współpracować
      z kims kto mu nie pasuje.
      A GW robi z tego aferę. Jak spadnie z ramówki program o "hodowli kur niosek" to
      tez będzie afera?
      • Gość: adam81w Zdejmuje sie audycje bo ktos powiedzial prawde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:08
        o ekipie rzadzacej . o lprze pisie czy samoobronie nowy uklad pozwala mowic
        dobrze albo wogole . o to chodzi ze nie po lini partii poglady sa wyrzucane .
      • Gość: zenek Re: O co ten krzyk , gdzie afera ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:21
        myślę, że byłaby afera, jeżeli jako powód zdjęcia z anteny audycji o kurach
        nioskach - poda fakt: że kury to też ptaki i za bardzo kojarzą się z kaczkami,
        a to może sugerować obraźliwe treści pod adresem miłościwie nam panujących...
    • Gość: trickola Max Cegielski do RADIA JAZZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:05
      Strasznie szkoda mi audycji Maxa Cegielskiego. Uważam, że w autorskim programie
      dziennikarz może pozwolić sobie na komentarze polityczne i nie powinno to być
      przyczyną jego zwolnienia z pracy! W Polsce wciąż panuje RASIZM, NIETOLERANCJA,
      ANTYSEMITYZM...audycje takie jak Masala są bardzo potrzebne. Gdy nie ma
      Cegielskiego, nie wiadomo, kto będzie takie tematy poruszał. Żal też, że pod
      wodzą nowego szefa Radio Bis utraci to, o co ciężko od ponad roku walczyło.

MAX CEGIELSKI DO RADIA JAZZ!! Może tam się znajdzie miejsce dla takiej audycji!
    • Gość: ewa Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.akingump.com 12.07.06, 10:06
      boze, to sie w glowie nie miesci.... co to za kraj??????
    • jerzy30 szef radia bis dal "ciała" inaczej d...y dla LPR 12.07.06, 10:09
      bez wazeliny, na sucho !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: niszcz_nazizm To już pisiory przesadziły IP: *.chello.pl 12.07.06, 10:10
      Nawet Radia Bis dosięgły ich plugawe łapska. A co się dzieje z ludźmi, czy są jeszcze w tym kraju myślący obywatele, czy wszyscy podkulili pod siebie ogony? Nie pozwólmy sobie odebrać naszego Radia, ostoi wolnej myśli! Przecież nawet w 1957 po zamnkieciu "po Prostu" ludzie wyszli w protreście na ulice. Czy teraz pozwolimy sobie faszystom odebrać nasze Radio bez żadnej walki? RĘCE PRECZ OD RADIA BIS!!!
    • Gość: Kuba Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:10
      To przykre. Radio Bis było do tej pory jedyną stacją w Bydgoszczy, która grała
      niekomercyjną muzykę i nie stroniła od ciekawej tematyki poruszanej w swoich
      programach. Teraz również i Biska stała się ofiarą nowego układu politycznego-
      "nowej grupy trzymającej władzę". I jak w tym kraju ma być normalnie???
    • Gość: Dan Cuius regio - eius televisio (et radio) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:11
      /to taka łacińska sentencja, chyba pasująca do sytuacji/
      P.S. Szkoda mi Maxa, Masali i ogólnie Biski.
    • Gość: emte Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:13
      trażedi:(
      szkoda gadac...
      • krolroger Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR 12.07.06, 10:16
        ech. Ja uwazam pana Giertycha i cala ta partie za srodowiska oszolomow, bez dwoch
        zdan. Nie moge jednak nie zauwazac, ze nie sa oni zadnymi faszystami a od
        pogladow rasistowskich czy antysemickich sie dystansuja. To ze kogos nie lubie
        nie moze przeciez znaczyc, ze bede glosil, iz jest on morderca, zbrodniarzem
        itd. Jesli natomiast jakis dziennikarz stawia taka teze, i to jeszcze ta piekna
        forma "wiadomo , ze" to naraza sie albo na proces (jesli to medium prywatne)
        albo na wylecenie z pracy (jesli to medium publiczne). Gdyby ktos w radiu
        publicznym powiedzial np cos takiego: Mordy polityczne na Polakach dokonywane
        przez komunistow w okresie Stalinowskim byly powszechne tym bardziej nasila sie
        pytanie odpowiedzialnosci zydow, ktorzy masowo wstepowali zarowna do sluzb
        bezpieczenstwa i partii komunistycznej i zajmowali tam prominente stanowiska. -
        to takie postawienie sprawy spotkalo by sie z oburzeniem i miejmy nadzieje ze
        taki dziennikarz wylecial by z roboty. Wylecial by poniewaz prawdziwie poniekad
        fakty przedstawil w tendencyjnej formie. Nikt nie bedzie przeciez przeczyl, ze
        istotnie zydzi zajmowali prominente stanowiska w partii i sluzbach
        bezpieczenstwa tak samo jak nikt nie bedzie przeczyl ze wsrod wyborcow Lpr są
        ludzie o pogladach zblizonych do faszystowskich niemniej pisanie ze faszysci sa
        zwiazani z lpr lub twierdzenie o odpowiedzialnosci zydowskiej za mordy
        stalinowskiej to juz naduzycie. Przepraszam ze sie posluguje przykladym
        zydowskim ale trzeba bylo uzyc wspolczesnego tabu by lepiej pokazac o co mi chodzi.
    • magdateclaw Jacek Sobala? Jestem zaskoczona 12.07.06, 10:15
      To że Jacek kreci się koło PiSu to wiedziałam już od półtora roku,
      ale żeby z inteligentnego dziennikarza jakim był w Tok FM stał się takim debilem?
      Jestestem zaskoczona.
      • krolroger jestem za tym zeby 12.07.06, 10:19
        media publiczne byly pozbawione tendencji politycznych. Dlatego przyklasne
        wywaleniu kazdego oszoloma czy to prawicowego czy lewicowego.
        • magdateclaw Polska coraz bliżej faszyzmu 12.07.06, 10:31
          myślę, że w pewnym sensie Auschwitz wam by odpowiadał,
          gdyby nie chodziło o wasze matki i babki, to myślę,
          że bylibyście zadowoleni, bo przecież to "dobra fabryka
          a i pozbyć się można niewygodnych sąsiadów"

Prawicowy ekstremizm wraca, i nie jest nigdzie powiedziane,
          że obozy koncentracyjne nie będą na niowo tworzone.
          Oczywiscie dzisiajesze, na miarę dzisiejszych czasów.

Przykre jest, że ludzie w swojej większosci są bierni, że nie robią nic.
          Że wazna jest tylko dla Was micha i jakość dróg.
          Prawicowy ekstremizm powraca i nagłasnianie tego jest już obowiazkiem
          nas wszystkich.

MT

krolroger napisał:

> media publiczne byly pozbawione tendencji politycznych. Dlatego przyklasne
          > wywaleniu kazdego oszoloma czy to prawicowego czy lewicowego.
        • Gość: zenek Re: jestem za tym zeby- no właśnie za czym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:50
          a słuchałeś choć jednej audycji Maxa?
    • Gość: tarantula Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.06, 10:18
      No cóż,sercem i rozumem jestem z redaktorem Cegielskim,ale nie zapominajmy,że w
      PISie obowiązują nowe standarty,najleoiej to widać we współpracy koalicjantów w
      których życiorysach są wyroki za pospolite przestępstwa.Cenzura w mediach to nic
      nowego.Przerabialiśmy to w PRLu.I tak oto koło historii zatoczyło bieg.Pan
      Sobala to tylko "mierny ale wierny" jak to w PISie.Wziął przkład w swojej
      nadgorliwości z Kaczyńskich,którzy każdą krytykę pod swoim adresem czy teraz pod
      adresem koalicjantów traktują jako atak "łże elit".
      • jago "Aktyw" PiSu (jak Czabanski np.)sklada sie z socjo 12.07.06, 10:34
        patow, i typow wladczo-msciwych (wg. typologii nerwic Karen Horney). Podobnie
        zwolennicy tej partii wykazuja te same umyslowe abreacje. Po prostu nie sa
        nrmalni. Rekompensuja sobie lata odstawki bolszewicka polityka kadrowa,
        czystkami, itp. Nalezy ich IZOLOWAC - w kazdym sensie.
    • krzych60 No cóż, komuna całą gebą 12.07.06, 10:29
      I pomyśleć, że robią to Ci sami, co tak krytykowali komunistyczne metody. Widać,
      nie metody im przeszkadzały, ale fakt, że to nie oni są u władzy.
      • achodorowski Re: No cóż, komuna całą gebą 12.07.06, 10:38
        No to się doczekalismy !! Mamy demokrację białoruską, to jest skandal. Zapewne
        zaraz max dostanie pracę, gdzie będzie mógł kontynuować swoją audycję w innym
        radio. No powiedz tu prawdę w tym kraju. Ci co walczyli o demokracje i obalenie
        komunizmu, stali się despotami i są gorsi od obalonych, normalnie Folwark
        Zwierzęcy !! Mam nadzieję, że nie będzie takiego końca jak w Folwarku, tylko
        łagodniej. Oby do jesieni.
    • Gość: puntanegra Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.mysmart.ie 12.07.06, 10:35
      wiekszosc z tych komentarzy jest idiotyczna.czy inteligenyny i myslacy człowiek
      moze napisac"i dobrze".co jest dobrego w cenzurze,w braku wolnosci słowa.no ale
      jesli lubicie miec kaganiec na pysku,to tylko wam wspołczuje.
    • Gość: ok146 Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:36
      Jak tak dalej pójdzie to IV RP będzie... ale w Irlandii.
      pozdrowienia dla Maxa
    • Gość: C Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:37
      czy nikt nie widzi co się dzieje w tym kraju..........!!!
      wchodzi następna grupa .... "tych od księżyca"
      tylko .. nie bardzo jest co ukraść, procz umysłów resztek juz chyba, "normalnie
      myślących" obywateli (czesto jeszcze młodych) ,i może jeszcze naszej Poskiej
      renomy na arenie światowej (chociaż tu można by polemizować :P)
      ehhhhhhhhhhhhhh ........... rodacy .. do dzieła :)
      • Gość: Terence Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.elb.vectranet.pl 12.07.06, 17:45
        BIS - Polskie Radio
        Al. Niepodległości 77/85
        00-977 Warszawa
        telefon: (22) 645 95 95
        bisms: 2100
        DZwońmy i wyrażajmy swój sprzeciw!!!! Niech pan Jacek Sobala dowie się co o tym
        myślimy!!!
    • bigda Ongiś w stolicy była manifestacja w obronie Trójki 12.07.06, 10:38
      Biskę odkryłem dla siebie niedawno - jakieś półtora roku temu. Ale od tamtej
      pory zawsze kiedy włączam radio, to jest to Biska - kiedy siedzę w nocy, to już
      obowiązkowo. Dzisaj siedziałem i usłyszałem, że już nie ma Mocnych Nocy tylko...
      nawet nie pamiętam nowego tytułu. No i rano się dowiedziałem dlaczego.

Od jakiegoś czasu stroniłem od wyborów - olewałem. Na ostatnie zaciągnęła mnie
      przemocą dziewczyna - teraz wiem dlaczego, choć mój głos nie zdołał uchronić
      Polski. Właśnei poczułem, że jakaś ....... (czyt. polityk) naprawdę może mieć
      wpływ na moją codzienność. I bardzo mnie to ........ (czyt. co chcesz). Olewam
      fuzję BPH i PKO SA. Wisi mi sra.. dolegliwości żołądkowe prezydenta i jego
      nieobecność w Trójkącie Bermudzkim (a może Trójkącie Wajmarskim? myli mi się).
      Ale niech PT prezydent, jego brat i ich kumple ......... (czyt. ... wiesz, co
      masz czytać) się od mojego ulubionego radia. Bez względu na to, czy bliżej im do
      wysławianego przez naszych europosłów gen. Franco, czy do Soso. Jeśli Cegielski
      nie wróci do pracy, a Biska się zmieni zgodnie z zapowiedziami, zrobię to, do
      czego mam szczere obrzydzenie - pójdę do wyborów (niestety to będzie już 2. raz
      pod rząd).

Kiedyś ktoś wpadł na pomysł, że tzreba zmienić radiową Trójkę. I zrobiła się z
      tego manifestacja w stolicy. Może nieduża, może nie zwycięska, ale niektóre
      audycje chyba uratowała (wybaczcie, jeśli się mylę). Może warto by było
      powtórzyć taką akcję. Bez marszu na Sejm, bez taczek, bez żadnych szopek - po
      prostu, żeby ktoś zobaczył, że nie wszyscy się zgadzają to, co się dzieje. Ja
      pojadę na pewno i chyba uda mi się ściagnąć kumpli z Wawy i spoza niej. Jeśli
      miałoby to sens, zrobię stronę www na ten temat i wypromuję ją w Internecie.
      Szukam chętnych.
      • achodorowski Protest pod Cyrkiem 12.07.06, 10:42
        Wiecie co, tu trzeba się będzie skrzyknąć i zademonstrowac pod Sejmem (czyt.
        Cyrk). Nie mozna tak dalej siedzieć z założonymi rekoma.
      • Gość: Terence Re: Ongiś w stolicy była manifestacja w obronie T IP: *.elb.vectranet.pl 12.07.06, 18:00
        BIS - Polskie Radio
        Al. Niepodległości 77/85
        00-977 Warszawa
        telefon: (22) 645 95 95
        bisms: 2100
        DZwońmy i wyrażajmy swój sprzeciw!!!! Niech pan Jacek Sobala dowie się co o tym
        myślimy!!! Chyba jeszcze to można?
        Ktoś napisał to już ale ... to jak w Folwarku zwierzęcym Orwella, pomału bo
        pomału ale świnie dorwały się do władzy i zaczynają się panoszyć...
        Bardzo miła pani odbiera więc bez chamówy...
    • Gość: Kangoor5 Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.chello.pl 12.07.06, 10:39
      Zniknie z radia hardcore i heavy-metal więc zostanie hip-hop. Nietrudno więc się domyślić, że Radio Bis będzie teraz schlebiało gustom wszechpolaków.
      • Gość: Terence Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.elb.vectranet.pl 12.07.06, 18:01
        Bo to teraz nie radio BIS tylko radio PIS!!!
    • Gość: grounger Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:39
      zapewne teraz to będzie radio dla mocherowych beretów chór im w dupę
    • barwa1 To jakiś skandal! 12.07.06, 10:39
      Facet sam jest napastliwy, żeby nie powiedzieć, że ma zachowania faszyzujące!
      Tak na codzień, poprostu taki jest. Dlaczego miałby nie stawać po stronie
      innych, którzy podobną postawę w życiu stosują.
      To typ, który wszystko wie najlepiej, a cała reszta to głąby. Chętnie też
      stosuje groźby...
      Więc nie dziwi fakt, że przeszkadza mu wymiana poglądów, uczenie patrzenia na
      świat wilokulturowy.
      Po co uczyć inności skoro można innych spacyfikować?
      :((
    • Gość: gość niedzielny Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: 5.5R6D* / *.nokia.com 12.07.06, 10:41
      zniszczyli Radiostację, a teraz zniszczą BIS...
    • Gość: fakdedak Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.essystem.com.pl 12.07.06, 10:42
      no nic dziwnego, zyjemy w faszystowskim kraju wiec nie ma mowy o wolnosci slowa
      ani o mowieniu na glos o prominentach partyjnych i faszystowskich dzialaczach,
      precz z faszyzmem, precz z LPR i MW
      Bravo Max, zawsze byles wielki, szkoda ze juz nie ma wolnych mediow publicznych
      i ze radio Bis ta upadło.
    • gekon1979 nienormalne jest nasze panstwo, bo nienormalne 12.07.06, 10:44
      jest, kiedy za prawde czeka kara
      • jago PiS jest jak antyMidas. Czega tkna obraca sie w go 12.07.06, 10:53
        wno. Psychole u wladzy. Sa gorsi od czerwonych. Ci chociaz olewali wiele spraw
        i nie wpieprzali sie we wszystko. Czasem nawet liczyli sie z ludzmi bo nie
        wypadalo inaczej. Ci sa TKM!!!!
    • Gość: ula Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:54
      to żenująca sytuacja!
      namawiam do kompletnego bojkotu tej stacji
      • achodorowski Bojkot i listy do Radia Bis 12.07.06, 10:57
        Mam do was prośbę, zaprotestujmy i wysyłajmy listy w sprawie Maxa do PR Bis,
        oto link do strony z kontaktem:

www2.polskieradio.pl/kontakt/
        • bigda Re: Bojkot i listy do Radia Bis 12.07.06, 10:59
          Ja wyślę. Dobry pomysł. Już dziś to zrobię.
    • super_benek Skasowanie audycji autorskich - skąd to znamy 12.07.06, 10:56
      Taaa, polecą audycje autorskie, poleci muzyka niszowa i co otrzymamy? Drugą
      Radiostację, z przebojami a la Radio Zet i RMF-fm tyle tylko, że w bardziej
      społecznym tonie i za społeczne pieniądze. Wydaje mi się, że nowy dyrektor,
      skoro uznano, że jest osobą kompetentną na to stanowisko, zanim podejmie tak
      radykalne kroki powinien się zorientować jaki profil dotej pory stacja sobie
      wypracowała i jak to wpłynęło na jej słuchalnośc.
      A odwaliła kaaawał dobrej roboty, jest jedyną alternatywą dla
      wszechobecnej 'bylejakości' i komercji...
    • Gość: kaba Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: 81.210.22.* 12.07.06, 10:59
      to teraz będzie Radio Ma Ryja Bis...
    • sanhedryn [...] 12.07.06, 11:00
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • tles01 sanhedryn.. tak brzydko o Kaczyńskich? 12.07.06, 11:35
      • Gość: inny Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:49
        NIE KARMIĆ TROLLA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka