remik.bz O co ten krzyk , gdzie afera ? 12.07.06, 10:04 Cytat z artykułu: Na spotkaniu dziennikarz dowiedział się, że jego audycja nie mieści się już w nowej formule Radia Bis i że natychmiast spada z ramówki. Przecież to całkiem normalna sprawa, jakich codziennie sa tysiące na całym swiecie. Szef ma prawo układać program wg własnej wizji i nie musi na silę współpracować z kims kto mu nie pasuje. A GW robi z tego aferę. Jak spadnie z ramówki program o "hodowli kur niosek" to tez będzie afera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Zdejmuje sie audycje bo ktos powiedzial prawde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:08 o ekipie rzadzacej . o lprze pisie czy samoobronie nowy uklad pozwala mowic dobrze albo wogole . o to chodzi ze nie po lini partii poglady sa wyrzucane . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: O co ten krzyk , gdzie afera ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:21 myślę, że byłaby afera, jeżeli jako powód zdjęcia z anteny audycji o kurach nioskach - poda fakt: że kury to też ptaki i za bardzo kojarzą się z kaczkami, a to może sugerować obraźliwe treści pod adresem miłościwie nam panujących... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trickola Max Cegielski do RADIA JAZZ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:05 Strasznie szkoda mi audycji Maxa Cegielskiego. Uważam, że w autorskim programie dziennikarz może pozwolić sobie na komentarze polityczne i nie powinno to być przyczyną jego zwolnienia z pracy! W Polsce wciąż panuje RASIZM, NIETOLERANCJA, ANTYSEMITYZM...audycje takie jak Masala są bardzo potrzebne. Gdy nie ma Cegielskiego, nie wiadomo, kto będzie takie tematy poruszał. Żal też, że pod wodzą nowego szefa Radio Bis utraci to, o co ciężko od ponad roku walczyło. MAX CEGIELSKI DO RADIA JAZZ!! Może tam się znajdzie miejsce dla takiej audycji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.akingump.com 12.07.06, 10:06 boze, to sie w glowie nie miesci.... co to za kraj?????? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 szef radia bis dal "ciała" inaczej d...y dla LPR 12.07.06, 10:09 bez wazeliny, na sucho !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niszcz_nazizm To już pisiory przesadziły IP: *.chello.pl 12.07.06, 10:10 Nawet Radia Bis dosięgły ich plugawe łapska. A co się dzieje z ludźmi, czy są jeszcze w tym kraju myślący obywatele, czy wszyscy podkulili pod siebie ogony? Nie pozwólmy sobie odebrać naszego Radia, ostoi wolnej myśli! Przecież nawet w 1957 po zamnkieciu "po Prostu" ludzie wyszli w protreście na ulice. Czy teraz pozwolimy sobie faszystom odebrać nasze Radio bez żadnej walki? RĘCE PRECZ OD RADIA BIS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:10 To przykre. Radio Bis było do tej pory jedyną stacją w Bydgoszczy, która grała niekomercyjną muzykę i nie stroniła od ciekawej tematyki poruszanej w swoich programach. Teraz również i Biska stała się ofiarą nowego układu politycznego- "nowej grupy trzymającej władzę". I jak w tym kraju ma być normalnie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dan Cuius regio - eius televisio (et radio) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:11 /to taka łacińska sentencja, chyba pasująca do sytuacji/ P.S. Szkoda mi Maxa, Masali i ogólnie Biski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emte Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:13 trażedi:( szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR 12.07.06, 10:16 ech. Ja uwazam pana Giertycha i cala ta partie za srodowiska oszolomow, bez dwoch zdan. Nie moge jednak nie zauwazac, ze nie sa oni zadnymi faszystami a od pogladow rasistowskich czy antysemickich sie dystansuja. To ze kogos nie lubie nie moze przeciez znaczyc, ze bede glosil, iz jest on morderca, zbrodniarzem itd. Jesli natomiast jakis dziennikarz stawia taka teze, i to jeszcze ta piekna forma "wiadomo , ze" to naraza sie albo na proces (jesli to medium prywatne) albo na wylecenie z pracy (jesli to medium publiczne). Gdyby ktos w radiu publicznym powiedzial np cos takiego: Mordy polityczne na Polakach dokonywane przez komunistow w okresie Stalinowskim byly powszechne tym bardziej nasila sie pytanie odpowiedzialnosci zydow, ktorzy masowo wstepowali zarowna do sluzb bezpieczenstwa i partii komunistycznej i zajmowali tam prominente stanowiska. - to takie postawienie sprawy spotkalo by sie z oburzeniem i miejmy nadzieje ze taki dziennikarz wylecial by z roboty. Wylecial by poniewaz prawdziwie poniekad fakty przedstawil w tendencyjnej formie. Nikt nie bedzie przeciez przeczyl, ze istotnie zydzi zajmowali prominente stanowiska w partii i sluzbach bezpieczenstwa tak samo jak nikt nie bedzie przeczyl ze wsrod wyborcow Lpr są ludzie o pogladach zblizonych do faszystowskich niemniej pisanie ze faszysci sa zwiazani z lpr lub twierdzenie o odpowiedzialnosci zydowskiej za mordy stalinowskiej to juz naduzycie. Przepraszam ze sie posluguje przykladym zydowskim ale trzeba bylo uzyc wspolczesnego tabu by lepiej pokazac o co mi chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
magdateclaw Jacek Sobala? Jestem zaskoczona 12.07.06, 10:15 To że Jacek kreci się koło PiSu to wiedziałam już od półtora roku, ale żeby z inteligentnego dziennikarza jakim był w Tok FM stał się takim debilem? Jestestem zaskoczona. Odpowiedz Link Zgłoś
krolroger jestem za tym zeby 12.07.06, 10:19 media publiczne byly pozbawione tendencji politycznych. Dlatego przyklasne wywaleniu kazdego oszoloma czy to prawicowego czy lewicowego. Odpowiedz Link Zgłoś
magdateclaw Polska coraz bliżej faszyzmu 12.07.06, 10:31 myślę, że w pewnym sensie Auschwitz wam by odpowiadał, gdyby nie chodziło o wasze matki i babki, to myślę, że bylibyście zadowoleni, bo przecież to "dobra fabryka a i pozbyć się można niewygodnych sąsiadów" Prawicowy ekstremizm wraca, i nie jest nigdzie powiedziane, że obozy koncentracyjne nie będą na niowo tworzone. Oczywiscie dzisiajesze, na miarę dzisiejszych czasów. Przykre jest, że ludzie w swojej większosci są bierni, że nie robią nic. Że wazna jest tylko dla Was micha i jakość dróg. Prawicowy ekstremizm powraca i nagłasnianie tego jest już obowiazkiem nas wszystkich. MT krolroger napisał: > media publiczne byly pozbawione tendencji politycznych. Dlatego przyklasne > wywaleniu kazdego oszoloma czy to prawicowego czy lewicowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: jestem za tym zeby- no właśnie za czym? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:50 a słuchałeś choć jednej audycji Maxa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarantula Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.06, 10:18 No cóż,sercem i rozumem jestem z redaktorem Cegielskim,ale nie zapominajmy,że w PISie obowiązują nowe standarty,najleoiej to widać we współpracy koalicjantów w których życiorysach są wyroki za pospolite przestępstwa.Cenzura w mediach to nic nowego.Przerabialiśmy to w PRLu.I tak oto koło historii zatoczyło bieg.Pan Sobala to tylko "mierny ale wierny" jak to w PISie.Wziął przkład w swojej nadgorliwości z Kaczyńskich,którzy każdą krytykę pod swoim adresem czy teraz pod adresem koalicjantów traktują jako atak "łże elit". Odpowiedz Link Zgłoś
jago "Aktyw" PiSu (jak Czabanski np.)sklada sie z socjo 12.07.06, 10:34 patow, i typow wladczo-msciwych (wg. typologii nerwic Karen Horney). Podobnie zwolennicy tej partii wykazuja te same umyslowe abreacje. Po prostu nie sa nrmalni. Rekompensuja sobie lata odstawki bolszewicka polityka kadrowa, czystkami, itp. Nalezy ich IZOLOWAC - w kazdym sensie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych60 No cóż, komuna całą gebą 12.07.06, 10:29 I pomyśleć, że robią to Ci sami, co tak krytykowali komunistyczne metody. Widać, nie metody im przeszkadzały, ale fakt, że to nie oni są u władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Re: No cóż, komuna całą gebą 12.07.06, 10:38 No to się doczekalismy !! Mamy demokrację białoruską, to jest skandal. Zapewne zaraz max dostanie pracę, gdzie będzie mógł kontynuować swoją audycję w innym radio. No powiedz tu prawdę w tym kraju. Ci co walczyli o demokracje i obalenie komunizmu, stali się despotami i są gorsi od obalonych, normalnie Folwark Zwierzęcy !! Mam nadzieję, że nie będzie takiego końca jak w Folwarku, tylko łagodniej. Oby do jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: puntanegra Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.mysmart.ie 12.07.06, 10:35 wiekszosc z tych komentarzy jest idiotyczna.czy inteligenyny i myslacy człowiek moze napisac"i dobrze".co jest dobrego w cenzurze,w braku wolnosci słowa.no ale jesli lubicie miec kaganiec na pysku,to tylko wam wspołczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok146 Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:36 Jak tak dalej pójdzie to IV RP będzie... ale w Irlandii. pozdrowienia dla Maxa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:37 czy nikt nie widzi co się dzieje w tym kraju..........!!! wchodzi następna grupa .... "tych od księżyca" tylko .. nie bardzo jest co ukraść, procz umysłów resztek juz chyba, "normalnie myślących" obywateli (czesto jeszcze młodych) ,i może jeszcze naszej Poskiej renomy na arenie światowej (chociaż tu można by polemizować :P) ehhhhhhhhhhhhhh ........... rodacy .. do dzieła :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.elb.vectranet.pl 12.07.06, 17:45 BIS - Polskie Radio Al. Niepodległości 77/85 00-977 Warszawa telefon: (22) 645 95 95 bisms: 2100 DZwońmy i wyrażajmy swój sprzeciw!!!! Niech pan Jacek Sobala dowie się co o tym myślimy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Ongiś w stolicy była manifestacja w obronie Trójki 12.07.06, 10:38 Biskę odkryłem dla siebie niedawno - jakieś półtora roku temu. Ale od tamtej pory zawsze kiedy włączam radio, to jest to Biska - kiedy siedzę w nocy, to już obowiązkowo. Dzisaj siedziałem i usłyszałem, że już nie ma Mocnych Nocy tylko... nawet nie pamiętam nowego tytułu. No i rano się dowiedziałem dlaczego. Od jakiegoś czasu stroniłem od wyborów - olewałem. Na ostatnie zaciągnęła mnie przemocą dziewczyna - teraz wiem dlaczego, choć mój głos nie zdołał uchronić Polski. Właśnei poczułem, że jakaś ....... (czyt. polityk) naprawdę może mieć wpływ na moją codzienność. I bardzo mnie to ........ (czyt. co chcesz). Olewam fuzję BPH i PKO SA. Wisi mi sra.. dolegliwości żołądkowe prezydenta i jego nieobecność w Trójkącie Bermudzkim (a może Trójkącie Wajmarskim? myli mi się). Ale niech PT prezydent, jego brat i ich kumple ......... (czyt. ... wiesz, co masz czytać) się od mojego ulubionego radia. Bez względu na to, czy bliżej im do wysławianego przez naszych europosłów gen. Franco, czy do Soso. Jeśli Cegielski nie wróci do pracy, a Biska się zmieni zgodnie z zapowiedziami, zrobię to, do czego mam szczere obrzydzenie - pójdę do wyborów (niestety to będzie już 2. raz pod rząd). Kiedyś ktoś wpadł na pomysł, że tzreba zmienić radiową Trójkę. I zrobiła się z tego manifestacja w stolicy. Może nieduża, może nie zwycięska, ale niektóre audycje chyba uratowała (wybaczcie, jeśli się mylę). Może warto by było powtórzyć taką akcję. Bez marszu na Sejm, bez taczek, bez żadnych szopek - po prostu, żeby ktoś zobaczył, że nie wszyscy się zgadzają to, co się dzieje. Ja pojadę na pewno i chyba uda mi się ściagnąć kumpli z Wawy i spoza niej. Jeśli miałoby to sens, zrobię stronę www na ten temat i wypromuję ją w Internecie. Szukam chętnych. Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Protest pod Cyrkiem 12.07.06, 10:42 Wiecie co, tu trzeba się będzie skrzyknąć i zademonstrowac pod Sejmem (czyt. Cyrk). Nie mozna tak dalej siedzieć z założonymi rekoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Re: Ongiś w stolicy była manifestacja w obronie T IP: *.elb.vectranet.pl 12.07.06, 18:00 BIS - Polskie Radio Al. Niepodległości 77/85 00-977 Warszawa telefon: (22) 645 95 95 bisms: 2100 DZwońmy i wyrażajmy swój sprzeciw!!!! Niech pan Jacek Sobala dowie się co o tym myślimy!!! Chyba jeszcze to można? Ktoś napisał to już ale ... to jak w Folwarku zwierzęcym Orwella, pomału bo pomału ale świnie dorwały się do władzy i zaczynają się panoszyć... Bardzo miła pani odbiera więc bez chamówy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kangoor5 Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.chello.pl 12.07.06, 10:39 Zniknie z radia hardcore i heavy-metal więc zostanie hip-hop. Nietrudno więc się domyślić, że Radio Bis będzie teraz schlebiało gustom wszechpolaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terence Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.elb.vectranet.pl 12.07.06, 18:01 Bo to teraz nie radio BIS tylko radio PIS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grounger Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:39 zapewne teraz to będzie radio dla mocherowych beretów chór im w dupę Odpowiedz Link Zgłoś
barwa1 To jakiś skandal! 12.07.06, 10:39 Facet sam jest napastliwy, żeby nie powiedzieć, że ma zachowania faszyzujące! Tak na codzień, poprostu taki jest. Dlaczego miałby nie stawać po stronie innych, którzy podobną postawę w życiu stosują. To typ, który wszystko wie najlepiej, a cała reszta to głąby. Chętnie też stosuje groźby... Więc nie dziwi fakt, że przeszkadza mu wymiana poglądów, uczenie patrzenia na świat wilokulturowy. Po co uczyć inności skoro można innych spacyfikować? :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niedzielny Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: 5.5R6D* / *.nokia.com 12.07.06, 10:41 zniszczyli Radiostację, a teraz zniszczą BIS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fakdedak Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.essystem.com.pl 12.07.06, 10:42 no nic dziwnego, zyjemy w faszystowskim kraju wiec nie ma mowy o wolnosci slowa ani o mowieniu na glos o prominentach partyjnych i faszystowskich dzialaczach, precz z faszyzmem, precz z LPR i MW Bravo Max, zawsze byles wielki, szkoda ze juz nie ma wolnych mediow publicznych i ze radio Bis ta upadło. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 nienormalne jest nasze panstwo, bo nienormalne 12.07.06, 10:44 jest, kiedy za prawde czeka kara Odpowiedz Link Zgłoś
jago PiS jest jak antyMidas. Czega tkna obraca sie w go 12.07.06, 10:53 wno. Psychole u wladzy. Sa gorsi od czerwonych. Ci chociaz olewali wiele spraw i nie wpieprzali sie we wszystko. Czasem nawet liczyli sie z ludzmi bo nie wypadalo inaczej. Ci sa TKM!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ula Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:54 to żenująca sytuacja! namawiam do kompletnego bojkotu tej stacji Odpowiedz Link Zgłoś
achodorowski Bojkot i listy do Radia Bis 12.07.06, 10:57 Mam do was prośbę, zaprotestujmy i wysyłajmy listy w sprawie Maxa do PR Bis, oto link do strony z kontaktem: www2.polskieradio.pl/kontakt/ Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Re: Bojkot i listy do Radia Bis 12.07.06, 10:59 Ja wyślę. Dobry pomysł. Już dziś to zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
super_benek Skasowanie audycji autorskich - skąd to znamy 12.07.06, 10:56 Taaa, polecą audycje autorskie, poleci muzyka niszowa i co otrzymamy? Drugą Radiostację, z przebojami a la Radio Zet i RMF-fm tyle tylko, że w bardziej społecznym tonie i za społeczne pieniądze. Wydaje mi się, że nowy dyrektor, skoro uznano, że jest osobą kompetentną na to stanowisko, zanim podejmie tak radykalne kroki powinien się zorientować jaki profil dotej pory stacja sobie wypracowała i jak to wpłynęło na jej słuchalnośc. A odwaliła kaaawał dobrej roboty, jest jedyną alternatywą dla wszechobecnej 'bylejakości' i komercji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaba Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: 81.210.22.* 12.07.06, 10:59 to teraz będzie Radio Ma Ryja Bis... Odpowiedz Link Zgłoś
sanhedryn [...] 12.07.06, 11:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Dziennikarz zwolniony za uwagę o LPR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:49 NIE KARMIĆ TROLLA Odpowiedz Link Zgłoś