Dodaj do ulubionych

Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Lepp...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:03
Też mnie dotknęła klęska suszy - jestem producentem płaszczy
przeciwdeszczowych. Nikt nie chce kupowac moich wyrobów. Też chcę pomocy
państwa, mam taki sam żołądek jak rolnicy!
Obserwuj wątek
    • maly_jelen Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le 26.07.06, 18:13
      Lepper już dużo rzeczy obiecywał ^__^
      • Gość: mohair.jasny sugeruje przerzucic sie na mundurki szkolne ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:16
        • Gość: Lolek Re: Czyli co ? Polski rolnik jednak nie wyzywi ? B IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 26.07.06, 20:38
          o troche mniej padalo niz w zeszlym roku ?
          Lepper pokazal swoje prawdziwe oblicze.
          I co teraz cwaniaku ? Do kogo pojdziesz po kase ?
          • Gość: ZgryzliwyZenek Do Gornikow po kase. Podobna dziela zyski IP: *.200-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.07.06, 20:50
            O! nie oni przecierz maja dlugi do splacenie... No to jak to w koncu jest
            • Gość: Zgryzliwy Zenek Wiecej Mszy o deszcz. Pis nieszczerze zamowil. IP: *.200-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.07.06, 20:52
              Wudac ze ta Masza o deszcz nieszczera jakas byla.
              Posel Gosiewski mogl odtanczyc taniec deszczu- byloby pewniej.
            • Gość: ZgryzliwyZenek Niech Wiekszy Kaczor zaspiewa IP: *.200-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.07.06, 20:53
              zaraz bedzie ulewa.
    • Gość: skrzat Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.hsd1.ma.comcast.net 26.07.06, 18:16
      nie jesteś producentem płaszczy przeciwdeszczowych, także zbędny jest twój
      wydumany przyklad. nie udawaj jęku.
    • Gość: Pobożny Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:16
      Czy P.I.S.aamówi jeszcze mszę,lub kilka w intencji deszczu?
    • Gość: kuba Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:17
      Gospodarstwo to przedsiębiorstwo jak każde inne. Z prowadzeniem KAŻDEJ
      działalności gospodarczej wiąże się ryzyko - że nie uda się produkcja, że coś
      się zniszczy, że pojawi się konkurencja itd. Jednym z czynników ryzyka są także
      warunki pogodowe. Czy gdyby całe lato lał deszcz mielibyśmy dopłacać fabrykom
      kosmetycznym? A czy gdyby pogoda dla zbóż byłaby super-hiper rolnicy
      podzieliliby się z nami swoimi nadzwyczajnymi zyskami? Warto jeszcze zuważyć,
      że obniżone plony najbardziej dotkną wielkoobszarowe gospodarstwa
      monokulutrowe. Mali rolnicy mają zróżnicowaną produkcję, więc co stracą na
      zbożu zyskali np. na malinach czy truskawkach. Wystarczy trochę pomysleć, kto
      szykuje dla siebie wyciągnięcie kolejnych pieniędzy od podatników.
      A w ogóle to nie ma przymusu bycia rolnikiem, w tym wielkoobszarowym zbożowym.
      Można np. zostać anestezjologiem, wykładać na uniwersytecie (choćby kafelki)
      lub ostatecznie, jak się uczyć nie chciało, zostać wicepremierem.
      • Gość: tege + IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:52
        podpisuje sie pod wypowiedzia Kuby :)
      • Gość: Piotr Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:08
        Tak jest. od klęsk są ubezpieczalnie a nie mieszkańcy miast!
      • Gość: barszcz Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:01
        Nie wypisuj głupot.
        Duże plony zbóż = bardzo niska cena.
        Twoim zdaniem maliny i truskawki nie potrzebują wody?
        A tak w ogóle wiecie ile kosztowała 1 t pszenicy przed wejściem Polski do UE??
        Nie mówiąc jak podrożały wszystkie środki do produkcji rolnej, a dopłaty nie
        pokrywają nawet wyszych cen paliw. A w mediach robią wielki szum - 100 mln dla
        rolników....co to jest 100 mln??
        • Gość: diabeł Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:22
          Jak to mówią, miliard tu, miliard tam i za chwilę w grę wchodzą duże pieniądze. Tu nie chodzi o 100 mln w państwie, które śpi na pieniądzach, ale w państwie, które co roku zapożycza się na 40 mld na bieżące potrzeby publiczne i darmozjadcze urzędnicze. Poza tym, jak już ktoś słusznie zauważył, nikt nikogo nie zmusza do bycia rolnikiem, nie odpowiada ubezpieczenie społeczne fundowane przez miastowych, to wyjazd do miasta albo do Anglii i proszę tam szukać szczęścia :) Jeszcze nadmienię, chłopom zawsze było, jest i pewnie będzie źle i zawsze będą narzekać na coraz to nowe sprawy.
          • henryk_d Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le 26.07.06, 22:18
            Masz rację
      • Gość: eko Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.chomont.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:27
        Masz dużo racji ale... pmiętaj że też musisz żreć i ta susza Ciebie też
        dotknie. A rolnik ostatecznie jakoś i bez Tojej (podatnika) pomocy przeżyje.
        • myslacyszaryczlowiek1 Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le 27.07.06, 01:32
          Masz dużo racji? a może nie. A niech ci rolnicy naprawdę powyjeżdzają,
          przestaną uprawiać ziemię, są wsie gdzie zostały same dziadki. Myślisz że
          wszystko sprowadzisz z zagranicy? A ile jest miastowych ktorzy żyją z
          zaopatrzenia wsi, z przetwarzania tych płodów rolnych. Jak myślisz ile
          przeciętna rodzina wydaje na żarcie dając żyć i tym rolnikom i tym co
          przetwarzają - 40%? I wyobraż sobie że ta kasz wyfrunie za granicę.
      • Gość: JA Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:07
        Ja rowniez sie pod tym podpisuje
      • Gość: allka Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.chello.pl 26.07.06, 22:51
        zgadzam sie w stu procentach. Dlaczego ja mam miec kasę na wszelkie możliwe
        ubezpieczenia, a ci cholera jasna nigdy na to nie mają?
    • Gość: D Z Chin sie wszystko sprowadzi i bedzie luz IP: *.ghnet.pl 26.07.06, 18:25
    • Gość: Ja Co to za budynek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:25
      Co to za budynek na drugim zdjęciu? Gdzie to jest?
      • Gość: zs Re: Co to za budynek? IP: *.system.szczecin.pl 26.07.06, 18:57
        To drugie to Szczecin, Wały Chrobrego.
        Łandny, no nie? A za plecami Odra.
    • Gość: Esterling Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:27
      Marek Popis - rolnik z Olsztyna pokazuje pszenicę dotkniętą suszą (trzyma ją w
      lewej ręce) i pszenicę rosnącą tuż przy zbiorniku wodnym
      Fot. Tomasz Waszczuk / AG

Marek Popis... jakaś aluzja? :D

Lepper pomoże jak odejdzie :D
      (dedykuje ten post... 4RomanEdukator)
    • premier_hiacynt_wielki Mam nadzieje ze nie z moich pieniedzy Lepper 26.07.06, 18:27
      bedzie pomagal bo jesli tak to ja takze domagam sie doplat! W te upalne lato
      takze ponioslem straty - musialem 2 klimatyzatory do domu kupic! :)

Chamowo niech moich pieniedzy nie wydaje!
      • a.k.traper Tam gdzie sa pieniadze i Lepper z kolesiami 27.07.06, 06:16
        jakoś trudno mi utrzymać powagę.Oni będa pomagać, niech oddadza to co pozyczyli
        i nie wyplacili innym, od naszych pieniażków wara bo w papę
    • Gość: patthecat Też chcę kasy, bo mam mało tłumaczeń w tym roku IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.07.06, 18:31
      ....klęska, bo ludzie nie chcą w taki upał chodzić i tekstów dostarczać.
      Wystąpię do Leppera o dofinansowanie.... I nie pierd.... mi tu o tym, że bez
      żarcia się nie wyżyje, bo jak pójdę do hipermarketu, to mogę kupić żarcie
      francuskie, niemieckie, chińskie i o zgrozo arabskie i jednego z drugim rolnika
      giganta z 2 h gospodarstwa mam w d......
      • henryk_d Re: Też chcę kasy, bo mam mało tłumaczeń w tym ro 26.07.06, 22:25
        Kolego, trochę kultury i bez hamstwa a rolnikom należy współczuć jak kazdemu
        którego spotkało nieszczęście
        • Gość: kralik Re: Też chcę kasy, bo mam mało tłumaczeń w tym ro IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 27.07.06, 00:19
          henryk_d napisał:

> Kolego, trochę kultury i bez hamstwa a rolnikom należy współczuć jak kazdemu
          > którego spotkało nieszczęście

Nieszczesciem rolnika jest jego glupota, zawisc, zazdrosc, chciwosc,
          niezaradnosc, niechec do edukcji a nie susza, na susze jest ubespieczenie,
          podobnie jak na pozary, powodzie itd. itd, przy okazji, ne wiem czy pamietasz
          powodzie w ostatnich dziesieciu latach, czy ktorys z powodzian dostal
          jakakolwiek pomoc?
        • patthecat Idź pan z 'hamstwem', bo wężykiem dostaniesz :) 27.07.06, 01:06
          henryk_d napisał:

> Kolego, trochę kultury i bez hamstwa a rolnikom należy współczuć jak kazdemu
          > którego spotkało nieszczęście
    • Gość: tege Poprawa pogody = ochlodzenie ;] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:50
      "Według IMGW na poprawę pogody możemy liczyć dopiero w sierpniu. Ma wtedy
      nastąpić ochłodzenie - średnia temperatura w centralnej Polsce wyniesie około 18
      stopni."

8-O...

LOL

I tak zle, i tak niedobrze ;]
      • Gość: greg0.75 ano: Poprawa pogody = ochlodzenie ;] IP: *.net.autocom.pl 26.07.06, 20:34
        Bo tak teoretycznie rzecz ujmując to ponoć mieszkamy w klimacie umiarkowanym (ba: podobno nawet umiarkowanym morskim, na co już zupełnie niewiele wskazuje).
    • Gość: mirek Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.autocom.pl 26.07.06, 18:55
      Trzeba się było ubezpieczyć a nie teraz po nasze pieniądze ręce wyciągać.
      W ogóle to rolnicy mają za dużo przywilejów:
      - płacą KRUS (bodajże ok 250 PLN/kwartał)
      - nie płacą podatków (pomijając niewielkie kwoty podatku gruntowego)
      - dostają dotację z UE za samo posiadanie ziemii,
      a jak się nie uda produkcja to podatnicy dopłacą, bo ubezpieczyć się nie chciało.
      • Gość: barszcz Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:05
        "dostają dotację z UE za samo posiadanie ziemii" - aby dostać dopłaty
        bezpośrednie należu ziemie uprawiać.....
        • Gość: diabeł Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:26
          Tak, ale jak uprawiać, to inna kwestia, wystarczy pogrzebać motyką w ziemi i powiedzieć, że się uprawia. A że plony niskie, to drzeć mordę o dopłaty. Dlaczego chłopi nie budują zbiorników na deszczówkę? To jest pierwsza rzecz, o którą powinni zadbać, przecież susze się zdażały już niejeden raz i można przewidzieć, że w przyszłości też wystąpią. Nasi chłopi są bardzo cwani, ale to nie pomaga w takich sytuacjach, tu trzeba rozsądnego planowania.
          • Gość: barszcz Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:54
            haha jak ktoś ma 500 ha to musi dużo deszczóki nałapać..... Warunkiem
            otrzymania dopłat bezpośrednich jest utrzymywanie gruntów w dobrej kulturze rolnej.
          • Gość: RUDA LALA Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.centertel.pl 27.07.06, 06:53
            TY, Mąndrala, a czy ty wiesz ile taki zbiornik kosztuje?!
            • Gość: diabeł Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 11:12
              No musi tej deszczówki dużo nałapać, ale choćby nałapał na 10% potrzeb, to zawsze ma straty o 10% niższe. Chłopi zawsze widzą problemy i jako ich rozwiązanie pomoc państwa, czyli podatników.

Jeśli warunkiem otrzymania dopłat jest dobra kultura rolna, to połowa chłopów nie powinna ich otrzymywać.

Mąndrala wie, ile taki zbiornik kosztuje, a wiesz ile taki kombajn kosztuje? I jakoś chłopi kombajny kupują a zbiornika wybudować nie łaska.

A wiesz, ile kosztuje NIEWYBUDOWANIE takiego zbiornika?
        • Gość: mirek Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.autocom.pl 27.07.06, 06:55
          Wiem jak to wygląda, bo znam paru właścicieli. "Uprawiać" ziemię, tzn nie
          pozwolić zarosnąć czyli skosić 1xw roku.
      • myslacyszaryczlowiek1 Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le 27.07.06, 01:36
        No to zostań rolnikiem i zobaczysz ile trzeba wiedzy i jaka to jest lekka praca,
        samo ci urośnie, a ty będziesz się byczył.
        • Gość: mirek Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.autocom.pl 27.07.06, 06:58
          Ja nie mówię, że to jest lekka i łatwa praca, tylko, że rolnicy mają zbyt dużo
          przywilejów. Niczym zresztą nie uzasadnionych.
    • liber444 Bóg opuścił kaczorów - nie wysłuchał ich modlitw 26.07.06, 18:57
      • Gość: robak należy dalej się modlić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 18:59
        na sejmie nie wystarczy, całe społeczeństwo musi
        • liber444 Re: należy dalej się modlić 26.07.06, 19:02
          zaczynam sie obawiać, że to jakaś popelina z tymi modlitwami i że one nic nie
          dają.
          • Gość: expert sa skoordynowane z urzedem meteorologicznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:13
            • liber444 Re: sa skoordynowane z urzedem meteorologicznym 26.07.06, 19:32
              Też zauważyłem, że pomysł mszy pojawił się zaraz potym jak IMGW ogłosiło, że w
              następnym tygodniu maja sie pojawić opady. A tu taki psikus, jak nie było tak
              nie ma. Musi jakiś układ rządzi w tym IMGW, który naszych oświeconych na
              pośmiewisko wystawia.
          • Gość: ZgruzliwyZenek Kaczor powinien zaspiewac - deszcz od razu IP: *.200-246-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 26.07.06, 20:55
          • Gość: eko Re: należy dalej się modlić IP: *.chomont.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:33
            PS. a do kogo się modlili?
            • Gość: mose Re: należy dalej się modlić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 23:13
              psst
        • Gość: skaranie Re: należy dalej się modlić IP: *.sdb.lublin.pl 27.07.06, 05:14
          Tak. Należy modlić się o odejście Samoobrony z koalicji. To jest właśnie główna
          przyczyna nieszczęść. Jeśli Polska ma być Polską to nie ma w niej miejsca dla
          oszustów i komunistów. Samoobrona to komuniści!!! A jakie było największe
          kłamstwo komunistów? "Nie ma Boga"!!! Jak to nie ma? Zawsze był i jest!!!
      • Gość: winetu bajka o pogodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:23
        Indianie pytaja wodza czy zima bedzie ostra, on nie jest pewny ale na wszelki
        wypadek mowi, ze raczej tak, nalezy zbierac drzewo. Poniewaz wodz byl
        wyksztalcony to dzwoni do urzedu meteorologicznego i pyta sie czy zime bedzie
        osta. Odpowiedz, ze chyba tak. Wodz wraca i kaze Indianom zbierac wiecej drzewa,
        dzwoni ponownie do urzedu meteorologicznego i tam mu mowia, ze zima bedzie
        bardzo ostra. To on Indianom, jeszzce wiecej drzewa zbierac. Znow dzwoni do
        urzedu, tam mu mowia, ze zima bedzie okrutna. On sie pyta skad oni to wiedza.
        Odpowiedz urzedu - Indianie zbieraja drzewo jak wsciekli.
      • saikokila Niech podniosą ceny... 26.07.06, 21:28
        ...a nie dopłacają z budżetu. Po co znowu jakieś durne rozwiązanie? Aby paru
        ludzi mogło przy dopłatach naciągnąć państwo? No chyba, że to planowa polityka...
        • Gość: barszcz Re: Niech podniosą ceny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 22:59
          przecież cena jest regulowana przez rynek, jak będzie brakowało np. zboża to
          sprowadzą z eu, np. słabej jakości tanie zboże z Węgier
    • patriota21wieku Zaraz wyciagniemy z IPN teczke "Pogody"... 26.07.06, 18:57
      ... bo pogoda na pewno byla UBekiem i teraz robi wszystko zeby zniszczyc
      naszych milosciwie panujacych!

A moze to byla "Susza", nie "Pogoda"? Hmmm, te zapiski w teczce sa jakies takie
      niewyrazne! Aha, to pewine Uklad je sfalszowal!!!!
      • maaac Re: Zaraz wyciagniemy z IPN teczke "Pogody"... 26.07.06, 19:17
        Mylisz się. To są knowania łżeelity zakamuflowanej wśród meteorologów (wszyscy
        po studiach - to pewnie głosują na PO). Na złość Rządowi i Narodowi specjalnie
        prorokują taką pogodę. No i dodatkowo wzieli srebrniki od producentów wody
        mineralnej wiadomej narodowowści!!!!
    • premier_hiacynt_wielki Kazdy biznes raz przynosi zyski raz straty wazne 26.07.06, 19:18
      zeby pomyslec i sie przed stratami zabezpieczyc, myslenie nie boli to nie
      gospodarka socjalistyczna!
    • premier_hiacynt_wielki Jak bedzie urodzaj to rozumiem zwroca pomoc??? 26.07.06, 19:19
      Podatkow nie placa, dostaja doplaty z Unii, wyksztalceniem nie grzesza a ciagle
      sie domagaja
      • Gość: billy Re: Jak bedzie urodzaj to rozumiem zwroca pomoc?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 19:47
        lechu z wami na pewno solidarności by nie założył- i dalej bylibysmy w
        głębokiej komunie.
    • Gość: Sherwood Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.pwn.net.pl 26.07.06, 20:07
      A niech będzie droższa i co z tego? Co za różnica czy zapłacę 20% drożej w
      sklepie czy w urzędzie skarbowym? I tak płacę na rolnika.
    • Gość: maria Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:13
      pani ministrze dlaczego tylko rolnicy ,którzy dzierżawją ziemie od ANR mają
      korzystać z niepłacenia dzierżawy czy to pomoc ma być tylko dla nielicznych a
      może by tak wprowadzić jakieś ulgi w podatku rolnym żeby każdemu choć troszkę
      pomóc a nie tylko cwaniakom
    • Gość: Roman Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.korbank.pl 26.07.06, 20:29
      Ja proponuję w tym temacie powołać wysoką komisję sejmową. Przecież widać, że
      ta susza jest kolejnym działaniem antypolskiego układu. Niechybnie maczali w
      tym swe obślizłe palce jacyś masoni i cykliści (o pejsatych nie wspomnę), a
      pierwszym winnym jest Balcerowicz.
    • Gość: FreakyMisfit Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 26.07.06, 21:13
      Susza, upał, niebo bezchmurne... Kamera pokazuje drogę, powietrze nad nią faluje, gdzieś obok unoszą się tumany kurzu. W najbliższej okolicy nie widać żywego ducha, wszyscy pouciekali przed żarem...
      I nagle pojawia się On, Ędrju Leppiej. Idzie krokiem nieśpiesznym, a tam gdzie stąpa, wraca zielone życie. Ędrju sypie kasą na lewo i prawo, dla każdego starczy, a co! W końcu rolnikom się należy, co nie?
      • Gość: galbasiad Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: 212.180.160.* 26.07.06, 21:17
        Upaly i brak deszczu w wakacje?!

NIE, NIE! To musi byc wina PO i UKLADU!
    • Gość: wojkan Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:21
      Bywam na południu Europy, gdzie upały i susza wtym okresie są na porządku
      dziennym. Tam są rozwinięte systemy nawadniania pól w celu utrzymania właściwej
      wilgotności gleby i nie ma z tym problemów. Wsioki niech zainwestuja w te
      technologie i nauczą sie programów magazynowania wody (Przecież w tym roku w
      zimie były rekordowe opady) a nie szantażują nas widmem klęski wynikającej z
      własnej głupoty i LENISTWA! A Lepper na tym korzysta i karze nam do tychj leni
      dopłacać kolejne pieniądze !!!!!
    • 5t3f4n Balcerowicz: Susza może zwiększyć inflację 26.07.06, 21:23
      biznes.onet.pl/0,1362016,wiadomosci.html
      Co jeszcze może zwiększyć inflację ?

1.Wschody i zachodzy słońca.
      2.Zaćmienie słońca.
      3.Wybuch supernowej...
    • Gość: ELEKTRODRAGON Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 21:30
      W POlsce jest nadmiar energii elektrycznej o ok. 30%. Wiąze się to z
      koniecznościa redukcji zakładów podukujących energię o ok. 15- 20%. Od ok. 10
      lat z pomocą Państwowej Sieci Energoelektrycznej (opanowanej przez komuchów i
      SB) te dane są zacierane , a teraz proponuje się stworzenie iluzji braku prądu
      i niedoboru energii LATEM !!!!)To paranoja obliczona na obrone pozycji zakładów
      energoelektrycznych i ochraniające ich przed utrzymaniem zbyt wysokich cen (
      jak na EUROPE) energii elektrycznej a także torpedowanie poszukiwan
      alternatywnych źródeł energii. To wiadomość dla głupoli!!!~!
    • markon2002 Re: Klęska suszy: gigantyczne straty rolników, Le 26.07.06, 21:33
      Gość portalu: ag napisał(a):

> Też mnie dotknęła klęska suszy - jestem producentem płaszczy
      > przeciwdeszczowych. Nikt nie chce kupowac moich wyrobów. Też chcę pomocy
      > państwa, mam taki sam żołądek jak rolnicy!
      Mnie też dotyczy klęska, bowiem sprzedaję powierzchnie reklamowe, a w takim
      upale potencjalni klienci nie chcą ze mną gadać. Dlatego uważam, że Kaczory i
      mi muszą pomóc! Troche to ironiczne z mojej strony, ale nie w stosunku do
      Ciebie, tylko tej całej politycznej paranoi, która Nas otacza.
      Markus
    • 4bani Produkuj płaszcze przeciwsłoneczne:) 26.07.06, 21:59

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka