Dodaj do ulubionych

Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system inf...

IP: *.ols.vectranet.pl 09.08.06, 05:58
obstawiam, ze nie uda im sie przeprowadzic calej operacji w ciagu weekendu.
Daje im na to miesiac. Babcie beda strasznie rozpaczac, jak im sie nie uda
dostac 10 zl z bankowatow w poniedzialek.
Obserwuj wątek
    • Gość: według metryki babcia IP: *.lodz.msk.pl 09.08.06, 06:38
      Witaj dzidziusiu,
      gdy niektore dzisiejsze babcie opracowywaly systemy informacyjne, niektorzy
      cyniczni mlodziency nie umieli mowic i siusiali w pieluszki wielokrotnego
      uzucia, prane czesto przez mlode wowczas babcie, zeby pomoc rodzicom
      siusiajacych dzidziusiow....
      • Gość: Dziadek Re: babcia IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.08.06, 06:54
        Słuchaj dzidziusiu,żeby nie babcie tobyś dalej mówił mama,mama i be,be,be
        • Gość: jwojnar PKO BP to synonim starego systemu IP: 80.53.35.* 09.08.06, 15:06
          Ale nawet jak zmienią system informatyczny, to nadal nie rozwiążą problemu
          bardzo starych systemów, jakie mają poinstalowane w głowach ich pracownicy. Ja
          już dawno z PKO BP się rozstałem, ale gdyby nie to, to zamiast siedzieć przy
          blaszaku leciałbym teraz do dowolnego innego banku (oprócz PKO SA) i zakładał
          konto, żeby się ratować przed katastrofą, jaką skończy się próba
          unowocześnienia giganta chwiejącego się na starych czerwonych nogach.
          • Gość: potiwierdzacz Re: PKO BP to synonim starego systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:52
            Absolutna racja, zaktualizować pracowników tego banku. Są obrzydliwie tępi i chamscy. Jak za komuny. Nie wiedzą kto tu ma komu służyć.
            • Gość: klara Re: PKO BP to synonim starego systemu IP: 157.150.192.* 09.08.06, 17:09
              Zgadzam sie calkowicie. Niedoksztalceni pracownicy PKO BP stwarzaja koszmarne
              problemy. Glupszych ludzi naprawde trudno znalezc.
              • Gość: M Re: PKO BP to synonim starego systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:59
                Wychodzi na to ze mamy w polsce 6 mln debili, ktorzy korzystaja z uslug tego
                banku nie wiedziec dlaczego... ja mam inteligo i jestem w miare zadowolony
                natomiast za boga ojca bym nie zalozyl zwyklego konta w tym banku. dla
                porownania w mbanku 3 razy chcialem zalozyc konto i za kazdym razem robili mi
                jakies dziwne problemy a w inteligo zalozylem od razu. pozdrowienia dla mbanku...
                • Gość: klara Re: PKO BP to synonim starego systemu IP: *.c3-0.elm-ubr1.qens-elm.ny.cable.rcn.com 12.08.06, 01:30
                  Nie ciesz sie przedwczesnie. Ja tez cieszylam sie, ze zalozyli mi inteligo.
                  Niedoksztalcona panienka zapewniala mnie wowczas, ze bedac w USA bede mogla
                  robic przelewy z polskiego konta na amerykanskie. I gucio! Nie da sie.
                  Amerykanskie konto ma 12 cyfr, a system chce 26. Niedoksztalcona panienka nie
                  poinformowala mnie o tym. Otrzymalam odpowiedz z banku: przepraszamy za
                  utrudnienia, zapraszamy do naszego oddzialu. Juz lece! Specjalnie do nich z
                  Nowego Jorku, zeby narazac sie na watpliwa przyjemnosc rozmowy z kolejna
                  niedoksztalcona panienka! Szanowni Panstwo,tylko z daleka od tego banku, a
                  wszystko bedzie dobrze.
        • kurfak Re: babcia 11.08.06, 15:51
          Żeby nie babcie i dziady to by nie było Radia Mazryja i TVSram
        • Gość: Pablo911 Re: babcia IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 11.08.06, 15:54
          Cóż, problem Babuń i Dziadziusiów rzeczywiście istnieje. Tyle tylko, że nie o
          bankomaty chodzi. Przy całym szacunku dla starszych ludzi, należy zauważyć iż
          to głównie Oni "budują" olbrzymie kolejki w niektórych oddziałach PKO BP.
          Dzieje sie tak dlatego, że Babunie i Dziadziusiowie nie radzą sobie z
          bankomatami i po najmniejsze nawet wypłaty rzędu 50 - 100 zł wystają w
          kolejkach do kas. Ponieważ najczęściej są to emeryci, którzy mają czasu pod
          dostatkiem spotkać ich można o każdej godzinie, najczęściej zaraz po otwarciu
          banku.

Pozdrowienia dla wszystkich urażonych Babć i Dziadziusiów :-)))
          • Gość: też babcia Re: babcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:08
            A skąd ty pablo911 wiesz, że w bankach są takie kolejki. Myślę, że musisz tam
            chodzić. Ja jestem babcią, a wlaściwie już prababcią (73), ale zalożyliśmy z
            mężem konto internetowe i do oddzialów banku nie chodzimy. Wystarczy komputer i
            bankomaty. Więc myślę, że traktowanie starszych ludzi jak przyglupów jest co
            najmniej obrzydliwe, tym bardziej, że może uda wam się dożyć do emerytury i
            wtedy też będziecie ośmieszani przez takich mądrali.
            • Gość: Obserwator Re: babcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:03
              Nie jestem jeszcze babcią, ale pewnie będę. Nie wie, ale my mamy chyba jakąś
              skazę, ponieważ przy byle okazji szukamy sposobu jak komuś dokopać.
    • Gość: qwerty Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 07:39
      To znaczy żę nic nie kumasz W bankomatach PKO BP najmniej można wypłacić 20 PLN
      • Gość: pradziadek Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.bdi.net.pl 09.08.06, 09:07
        w moim 50 ;)
        • Gość: pradziadek Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.bdi.net.pl 09.08.06, 09:08
          Fakt ze nawet w PKO Inteligo (nie w zwykłym Inteligo) ksiegowali 2 dni, było
          koszmarnie.
          "Nprmalne" Inteligo - błysk - POLECAM !!
      • kurfak Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 11.08.06, 15:53
        fajnie, fajnie ... a czeki przyjmuje?
    • Gość: Mak Saldo w bankomacie - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:18
      > Jeszcze nie tak dawno w bankomatach PKO BP nie można było sprawdzić salda...
      Skoro tak, czy to znaczy, ze w bankomatach PKO BP mozna bylo wyplacac wiecej
      pieniedzy niz mialo sie na koncie???
      • entropia Re: Saldo w bankomacie - pytanie 09.08.06, 09:36
        > > Jeszcze nie tak dawno w bankomatach PKO BP nie można było sprawdzić salda
        > ...
        > Skoro tak, czy to znaczy, ze w bankomatach PKO BP mozna bylo wyplacac wiecej
        > pieniedzy niz mialo sie na koncie???

nie. to znaczy ze saldo nie pokazywalo sie na wyswietlaczu i nic wiecej nie znaczy.
      • Gość: znajomy Re: Saldo w bankomacie - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:22
        Tak - sam jako mlody czlowiek sie na to zlapalem - przekroczylem debet o 20 pln
        i mialem duze problemy.
    • Gość: Stefan PKO BP wymienia system i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:03
      No wlasnie, wymienia sie system, a co z ludzmi? Jak sie domyslam, PKO BP dazy do
      centralizacji, bo tylko tak mozna osiagnac sprawna i szybka wymiane informacji.
      W zwiazku z tym pytanie, co bedzie z armia informatykow pracujacych w oddzialach???

Pozdrawawiam,
      Stefan
      Z branzy bankowej (ale nie z PKO BP)
      • Gość: Gosc Re: PKO BP wymienia system i... IP: 155.140.122.* 09.08.06, 14:59
        przekwalifikuja sie na opiekunow klienta :D
      • Gość: jatzenty Re: PKO BP wymienia system i... IP: 194.213.204.* 09.08.06, 15:00
        To samo, co w BIG Banku GDAŃSKIM, jak się zrobiło z niego Mniellenium. WYWALĄ NA
        PYSK.
        • prezes.korporacji Re: PKO BP wymienia system i... 12.08.06, 16:22
          Bluźnisz młody człowieku.
      • Gość: gosc Re: PKO BP wymienia system i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:33
        Wymiana dotyczy tylko bazy klientów a nie produktów, więc obsługa informatyczna
        w oddziałach nadal jest potrzebna. O ile mi wiadowmo nie są planowane zwolnienia
        wśród informatyków , przynajmniej na razie.

pozdrw
        M
        • Gość: Stefan Re: PKO BP wymienia system i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:49
          No to fajnie. Chociaz jestem z konkurencji, to 'kolegom' po fachu zycze jak
          najlepiej! Powodzenia!!
    • Gość: grek Zorba3000 :) IP: *.salwator.net 09.08.06, 10:52
      • Gość: jatzenty Re: Zorba3000 :) IP: 194.213.204.* 09.08.06, 15:01
        Made in Softbank S.A. Napisany w COBOLU.
        • Gość: młody COBOL'owiec Re: Zorba3000 :) IP: *.srv.volvo.com 11.08.06, 15:49
          Ja bym się tam nie śmiał z COBOLA. Nowy system PKO (ale też mBanku, Multibanku)
          to też w 99% COBOL z ładną nakładką. COBOL rules...
    • Gość: psylo Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:39
      W moim mieście muszą wymieniać system elektroniczny co tydzień, bo PKO BP
      zamkniete jest w każdą sobotę.
    • Gość: Jorky To pewnie i Bankonet przestanie dzialac :/ IP: *.gdynia.mm.pl 09.08.06, 14:59
      A moze nie? Zmienia sie tez strona banku? Bo Bankonet dziala na tej co jest
      teraz i jak sie zmieni to bede miec klopot kilka dni. Uzywacie Bankoneta?
    • mlody-inwestor Nowy system 09.08.06, 15:15
      Nowy system, czyli archaiczne aplikacje w COBOL'u ktore umie przegrysc tylko potezny mainframe...
      • rdao Re: Nowy system 09.08.06, 15:37
        Można jaśniej?
      • Gość: kris Re: Nowy system IP: *.pekao.com.pl 09.08.06, 15:39
        Mój drogi mainframe jest potrzebny nie ze względu na cobol tylko ze względu na
        skalę danych.
      • Gość: fred Re: Nowy system IP: *.chello.pl 09.08.06, 18:43
        Nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia.

Poza tym niestety wróżę katastrofę...
        (Jak dla mnie zaskakujący jest sam pomysł konwersji wszystkich oddziałów
        równocześnie...).
        Z doświadczenia wiem, że "kwiatki" są ZAWSZE.

Słowem - gratuluję odwagi (i życzę dużo powodzenia - będzię bradzo potrzebne).
    • icc217 PKO BP wymienia system !!! 09.08.06, 15:38
      O ile znam informatyke, a szczegolnie informatykow w PL (mainframe) to
      nalezaloby sie przygotowac na srednia katastrofe.
      • prezes.korporacji Re: PKO BP wymienia system !!! 12.08.06, 16:24
        A masz studia informatyczne?
    • Gość: ja Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:54
      mam konto firmowe w Pko i obsługe przez PKO Inteligo..byłam tam godzine temu i
      jakoś zadnej informacji na ten temat...hmmm
      • Gość: bb Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:59
        zwracam honor! jest..ale trzeba wiedziec o tym, zeby przeczytać..drobny
        druczek, niewybijajacy się z powodzi ble, ble ble..a na stronie
        logowania...skromnie z boczku...standardową czcionką...administratorom tych
        stron raczej brakuje wyobraźni!
      • prezes.korporacji Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 12.08.06, 16:25
        Przecież była informacja na stronie głównej, na stronie do logowania... była
        też specjalna konferencja na ten temat... cóż, trzeba czytać!
    • Gość: raca Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: 194.146.218.* 09.08.06, 16:23
      mają ok 6 mln rachunków i razy 5,40 zł zobaczcie sami, wystarczy mieć tylko
      rachunki nawet z zerowym saldem jaka to kasa miesięcznie.
    • Gość: kiksa Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.catv.net.pl 09.08.06, 16:29
      Aj waj olaboga. nie wiem jaki ma być zysk dla klientów. Wiem za to, jak działał
      system bankowy w Austrii 18(!) lat temu. PKO ani umywa się do niego.
      • an_ku Cobol co z tego, że archaiczny 09.08.06, 16:36
        Wiem z pracy w HR, że do duuużo młodszych banków szukaliśmy programistów Cobol,
        więc chyba nie tylko PKO B.P. działa na takim starociu. Ci ludzie, których
        zwolni PKO pewnie znajdą pracę, o ile tylko nie przesiąkli mentalnością z
        PKO: " Duży wszystko może" i "Po co się starać"...
        • prezes.korporacji Re: Cobol co z tego, że archaiczny 12.08.06, 16:26
          Skąd te wymysły o zwolnieniach?
    • nessuno Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 09.08.06, 17:13
      <ujawnił "Gazecie" Marek Kłuciński, rzecznik PKO BP. >

Cóż za błyskotliwa kariera pana rzecznika,z rzecznika prokuratury na rzecznika
      pko bp.Napewno jest dobry i bez układów

GG 2930818 52°19'N,20°57'E wPISdu
    • Gość: BABCIA Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:56
      Tak , jestem babcią i nie obrażaj babć bo one wcale nie są od ciebie głupsze
      ani biedniejsze. Pracowały przez wiele lat zawodowo dostały emeryture a z
      bankomatu wolno im pobierać tyle ile sobie akurat życzą.Może właśnie obawiając
      się żeby jakiś nienasycony wnuczek nie wyłudzał bez końca na swoje
      nieograniczone potrzeby.
      • Gość: Blondi Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.08.06, 19:19
        jak ja zmieniałem moj widnows 3.1 na widnows xp tez nie obylo sie bez problemow!
    • Gość: FreakyMisfit Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.08.06, 20:02
      Ci kolesie co to przeprowadzają tą operację, to dopiero mroczną kasiorę muszą bić :) Ale i tak wydaje mi się, że się nie uda na czas.
    • Gość: kibic Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: 193.151.48.* 09.08.06, 20:34
      współczuję klientom (w tym sobie) i ... pracownikom. Jako były bankowiec
      konkurencji znam konwersję systemu z autopsji. ZAWSZE coś gdzieś się wysypie,
      nie ma mocnych. A i tak cała wściekłość klientów odbija sie na "szarych"
      pracownikach. Dyrekcja oddziałów będzie ich instruować, aby wszystko ogarnęli,
      uspokajali niezadowolonych z uśmiechem na ustach. Sama góra" zamknie się w tym
      czasie w swoich gabinetach, albo " wyjedzie do klienta". Gdy po kilku dniach
      wszystko się ustabilizuje... rozliczą pracowników ze sprzedaży. Pozdrawiam i
      zyczę wszystkiego dobrego.
      • Gość: KOPACZ Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: 213.155.174.* 09.08.06, 21:56
        tak, dlatego taki mały apel do wszystkich klientów PKO BP, nie wyżywajcie się na
        biednych pracownikach placówek, oni nie są niczemu winni, będą tak samo bezradni
        jak i wy! jeśli bedziecie mieli do kogoś pretensje to kierujcie je do prezesów!
        przecież za nic nie biorą po 300.000zł miesięcznie...
    • neiden co to jest -perturbacja? 09.08.06, 23:14
      nie moge tego slowa znalezc w polskim slowniku.-czy ktos wie co to jest?
      • Gość: mak Re: co to jest -perturbacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 23:24
        sjp.pwn.pl/haslo.php?id=43071
      • Gość: jack cos co przezyja klienci PKO BP IP: *.icpnet.pl 09.08.06, 23:54
        w nadchodzacych tygodniach:)
      • Gość: BABCIA Re: co to jest -perturbacja? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 11.08.06, 19:20
        PERTURBACJA TO JEST ZAKŁÓCENIE, MAM NAWET INTELIGO I WIEM CO TO PERTURBACJA, A
        JESTEM BABCIĄ
    • Gość: zajebong Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.warpol.net / *.warpol.net 11.08.06, 20:41
      i przez to wszystko moj kolega nie bedzie bouncowal w ten weekend:(
      • prezes.korporacji Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 12.08.06, 16:32
        Uspokój się! Daj sobie spokój przynajmniej w weekend! Idź spać, pojeżdź na
        rowerze... nie szkoda ci czasu?! Chyba dobrze robią, skoro przerwa w jeden,
        wakacyjny weekend. Inni ludzie pracują w tym czasie, ciesz się wolnym!
    • Gość: maniuś Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:38
      tiaaa
      nowy system ruszy wspaniale za 2 miesiące,
      a w przyszłym roku 30% pracowników pko bp na bruczek.
      • prezes.korporacji Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 12.08.06, 16:33
        bzdura!!! Dlaczego tu można pisać jakieś bzdury?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka