Gość: tomecki IP: *.ols.vectranet.pl 09.08.06, 05:58 obstawiam, ze nie uda im sie przeprowadzic calej operacji w ciagu weekendu. Daje im na to miesiac. Babcie beda strasznie rozpaczac, jak im sie nie uda dostac 10 zl z bankowatow w poniedzialek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: według metryki babcia IP: *.lodz.msk.pl 09.08.06, 06:38 Witaj dzidziusiu, gdy niektore dzisiejsze babcie opracowywaly systemy informacyjne, niektorzy cyniczni mlodziency nie umieli mowic i siusiali w pieluszki wielokrotnego uzucia, prane czesto przez mlode wowczas babcie, zeby pomoc rodzicom siusiajacych dzidziusiow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Re: babcia IP: *.man.bydgoszcz.pl 09.08.06, 06:54 Słuchaj dzidziusiu,żeby nie babcie tobyś dalej mówił mama,mama i be,be,be Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jwojnar PKO BP to synonim starego systemu IP: 80.53.35.* 09.08.06, 15:06 Ale nawet jak zmienią system informatyczny, to nadal nie rozwiążą problemu bardzo starych systemów, jakie mają poinstalowane w głowach ich pracownicy. Ja już dawno z PKO BP się rozstałem, ale gdyby nie to, to zamiast siedzieć przy blaszaku leciałbym teraz do dowolnego innego banku (oprócz PKO SA) i zakładał konto, żeby się ratować przed katastrofą, jaką skończy się próba unowocześnienia giganta chwiejącego się na starych czerwonych nogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: potiwierdzacz Re: PKO BP to synonim starego systemu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:52 Absolutna racja, zaktualizować pracowników tego banku. Są obrzydliwie tępi i chamscy. Jak za komuny. Nie wiedzą kto tu ma komu służyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: PKO BP to synonim starego systemu IP: 157.150.192.* 09.08.06, 17:09 Zgadzam sie calkowicie. Niedoksztalceni pracownicy PKO BP stwarzaja koszmarne problemy. Glupszych ludzi naprawde trudno znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: PKO BP to synonim starego systemu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 17:59 Wychodzi na to ze mamy w polsce 6 mln debili, ktorzy korzystaja z uslug tego banku nie wiedziec dlaczego... ja mam inteligo i jestem w miare zadowolony natomiast za boga ojca bym nie zalozyl zwyklego konta w tym banku. dla porownania w mbanku 3 razy chcialem zalozyc konto i za kazdym razem robili mi jakies dziwne problemy a w inteligo zalozylem od razu. pozdrowienia dla mbanku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klara Re: PKO BP to synonim starego systemu IP: *.c3-0.elm-ubr1.qens-elm.ny.cable.rcn.com 12.08.06, 01:30 Nie ciesz sie przedwczesnie. Ja tez cieszylam sie, ze zalozyli mi inteligo. Niedoksztalcona panienka zapewniala mnie wowczas, ze bedac w USA bede mogla robic przelewy z polskiego konta na amerykanskie. I gucio! Nie da sie. Amerykanskie konto ma 12 cyfr, a system chce 26. Niedoksztalcona panienka nie poinformowala mnie o tym. Otrzymalam odpowiedz z banku: przepraszamy za utrudnienia, zapraszamy do naszego oddzialu. Juz lece! Specjalnie do nich z Nowego Jorku, zeby narazac sie na watpliwa przyjemnosc rozmowy z kolejna niedoksztalcona panienka! Szanowni Panstwo,tylko z daleka od tego banku, a wszystko bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kurfak Re: babcia 11.08.06, 15:51 Żeby nie babcie i dziady to by nie było Radia Mazryja i TVSram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo911 Re: babcia IP: *.bcf.pl / *.bcf.pl 11.08.06, 15:54 Cóż, problem Babuń i Dziadziusiów rzeczywiście istnieje. Tyle tylko, że nie o bankomaty chodzi. Przy całym szacunku dla starszych ludzi, należy zauważyć iż to głównie Oni "budują" olbrzymie kolejki w niektórych oddziałach PKO BP. Dzieje sie tak dlatego, że Babunie i Dziadziusiowie nie radzą sobie z bankomatami i po najmniejsze nawet wypłaty rzędu 50 - 100 zł wystają w kolejkach do kas. Ponieważ najczęściej są to emeryci, którzy mają czasu pod dostatkiem spotkać ich można o każdej godzinie, najczęściej zaraz po otwarciu banku. Pozdrowienia dla wszystkich urażonych Babć i Dziadziusiów :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też babcia Re: babcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:08 A skąd ty pablo911 wiesz, że w bankach są takie kolejki. Myślę, że musisz tam chodzić. Ja jestem babcią, a wlaściwie już prababcią (73), ale zalożyliśmy z mężem konto internetowe i do oddzialów banku nie chodzimy. Wystarczy komputer i bankomaty. Więc myślę, że traktowanie starszych ludzi jak przyglupów jest co najmniej obrzydliwe, tym bardziej, że może uda wam się dożyć do emerytury i wtedy też będziecie ośmieszani przez takich mądrali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: babcia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 19:03 Nie jestem jeszcze babcią, ale pewnie będę. Nie wie, ale my mamy chyba jakąś skazę, ponieważ przy byle okazji szukamy sposobu jak komuś dokopać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 07:39 To znaczy żę nic nie kumasz W bankomatach PKO BP najmniej można wypłacić 20 PLN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pradziadek Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.bdi.net.pl 09.08.06, 09:07 w moim 50 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pradziadek Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.bdi.net.pl 09.08.06, 09:08 Fakt ze nawet w PKO Inteligo (nie w zwykłym Inteligo) ksiegowali 2 dni, było koszmarnie. "Nprmalne" Inteligo - błysk - POLECAM !! Odpowiedz Link Zgłoś
kurfak Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 11.08.06, 15:53 fajnie, fajnie ... a czeki przyjmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mak Saldo w bankomacie - pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 08:18 > Jeszcze nie tak dawno w bankomatach PKO BP nie można było sprawdzić salda... Skoro tak, czy to znaczy, ze w bankomatach PKO BP mozna bylo wyplacac wiecej pieniedzy niz mialo sie na koncie??? Odpowiedz Link Zgłoś
entropia Re: Saldo w bankomacie - pytanie 09.08.06, 09:36 > > Jeszcze nie tak dawno w bankomatach PKO BP nie można było sprawdzić salda > ... > Skoro tak, czy to znaczy, ze w bankomatach PKO BP mozna bylo wyplacac wiecej > pieniedzy niz mialo sie na koncie??? nie. to znaczy ze saldo nie pokazywalo sie na wyswietlaczu i nic wiecej nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Saldo w bankomacie - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:22 Tak - sam jako mlody czlowiek sie na to zlapalem - przekroczylem debet o 20 pln i mialem duze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan PKO BP wymienia system i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 10:03 No wlasnie, wymienia sie system, a co z ludzmi? Jak sie domyslam, PKO BP dazy do centralizacji, bo tylko tak mozna osiagnac sprawna i szybka wymiane informacji. W zwiazku z tym pytanie, co bedzie z armia informatykow pracujacych w oddzialach??? Pozdrawawiam, Stefan Z branzy bankowej (ale nie z PKO BP) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: PKO BP wymienia system i... IP: 155.140.122.* 09.08.06, 14:59 przekwalifikuja sie na opiekunow klienta :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatzenty Re: PKO BP wymienia system i... IP: 194.213.204.* 09.08.06, 15:00 To samo, co w BIG Banku GDAŃSKIM, jak się zrobiło z niego Mniellenium. WYWALĄ NA PYSK. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.korporacji Re: PKO BP wymienia system i... 12.08.06, 16:22 Bluźnisz młody człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: PKO BP wymienia system i... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.06, 09:33 Wymiana dotyczy tylko bazy klientów a nie produktów, więc obsługa informatyczna w oddziałach nadal jest potrzebna. O ile mi wiadowmo nie są planowane zwolnienia wśród informatyków , przynajmniej na razie. pozdrw M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: PKO BP wymienia system i... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 21:49 No to fajnie. Chociaz jestem z konkurencji, to 'kolegom' po fachu zycze jak najlepiej! Powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatzenty Re: Zorba3000 :) IP: 194.213.204.* 09.08.06, 15:01 Made in Softbank S.A. Napisany w COBOLU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody COBOL'owiec Re: Zorba3000 :) IP: *.srv.volvo.com 11.08.06, 15:49 Ja bym się tam nie śmiał z COBOLA. Nowy system PKO (ale też mBanku, Multibanku) to też w 99% COBOL z ładną nakładką. COBOL rules... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psylo Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 13:39 W moim mieście muszą wymieniać system elektroniczny co tydzień, bo PKO BP zamkniete jest w każdą sobotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jorky To pewnie i Bankonet przestanie dzialac :/ IP: *.gdynia.mm.pl 09.08.06, 14:59 A moze nie? Zmienia sie tez strona banku? Bo Bankonet dziala na tej co jest teraz i jak sie zmieni to bede miec klopot kilka dni. Uzywacie Bankoneta? Odpowiedz Link Zgłoś
mlody-inwestor Nowy system 09.08.06, 15:15 Nowy system, czyli archaiczne aplikacje w COBOL'u ktore umie przegrysc tylko potezny mainframe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Nowy system IP: *.pekao.com.pl 09.08.06, 15:39 Mój drogi mainframe jest potrzebny nie ze względu na cobol tylko ze względu na skalę danych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Nowy system IP: *.chello.pl 09.08.06, 18:43 Nie wypowiadaj się na tematy o których nie masz pojęcia. Poza tym niestety wróżę katastrofę... (Jak dla mnie zaskakujący jest sam pomysł konwersji wszystkich oddziałów równocześnie...). Z doświadczenia wiem, że "kwiatki" są ZAWSZE. Słowem - gratuluję odwagi (i życzę dużo powodzenia - będzię bradzo potrzebne). Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 PKO BP wymienia system !!! 09.08.06, 15:38 O ile znam informatyke, a szczegolnie informatykow w PL (mainframe) to nalezaloby sie przygotowac na srednia katastrofe. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.korporacji Re: PKO BP wymienia system !!! 12.08.06, 16:24 A masz studia informatyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:54 mam konto firmowe w Pko i obsługe przez PKO Inteligo..byłam tam godzine temu i jakoś zadnej informacji na ten temat...hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 15:59 zwracam honor! jest..ale trzeba wiedziec o tym, zeby przeczytać..drobny druczek, niewybijajacy się z powodzi ble, ble ble..a na stronie logowania...skromnie z boczku...standardową czcionką...administratorom tych stron raczej brakuje wyobraźni! Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.korporacji Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 12.08.06, 16:25 Przecież była informacja na stronie głównej, na stronie do logowania... była też specjalna konferencja na ten temat... cóż, trzeba czytać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raca Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: 194.146.218.* 09.08.06, 16:23 mają ok 6 mln rachunków i razy 5,40 zł zobaczcie sami, wystarczy mieć tylko rachunki nawet z zerowym saldem jaka to kasa miesięcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiksa Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.catv.net.pl 09.08.06, 16:29 Aj waj olaboga. nie wiem jaki ma być zysk dla klientów. Wiem za to, jak działał system bankowy w Austrii 18(!) lat temu. PKO ani umywa się do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
an_ku Cobol co z tego, że archaiczny 09.08.06, 16:36 Wiem z pracy w HR, że do duuużo młodszych banków szukaliśmy programistów Cobol, więc chyba nie tylko PKO B.P. działa na takim starociu. Ci ludzie, których zwolni PKO pewnie znajdą pracę, o ile tylko nie przesiąkli mentalnością z PKO: " Duży wszystko może" i "Po co się starać"... Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.korporacji Re: Cobol co z tego, że archaiczny 12.08.06, 16:26 Skąd te wymysły o zwolnieniach? Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 09.08.06, 17:13 <ujawnił "Gazecie" Marek Kłuciński, rzecznik PKO BP. > Cóż za błyskotliwa kariera pana rzecznika,z rzecznika prokuratury na rzecznika pko bp.Napewno jest dobry i bez układów GG 2930818 52°19'N,20°57'E wPISdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABCIA Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 18:56 Tak , jestem babcią i nie obrażaj babć bo one wcale nie są od ciebie głupsze ani biedniejsze. Pracowały przez wiele lat zawodowo dostały emeryture a z bankomatu wolno im pobierać tyle ile sobie akurat życzą.Może właśnie obawiając się żeby jakiś nienasycony wnuczek nie wyłudzał bez końca na swoje nieograniczone potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blondi Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 09.08.06, 19:19 jak ja zmieniałem moj widnows 3.1 na widnows xp tez nie obylo sie bez problemow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 09.08.06, 20:02 Ci kolesie co to przeprowadzają tą operację, to dopiero mroczną kasiorę muszą bić :) Ale i tak wydaje mi się, że się nie uda na czas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: 193.151.48.* 09.08.06, 20:34 współczuję klientom (w tym sobie) i ... pracownikom. Jako były bankowiec konkurencji znam konwersję systemu z autopsji. ZAWSZE coś gdzieś się wysypie, nie ma mocnych. A i tak cała wściekłość klientów odbija sie na "szarych" pracownikach. Dyrekcja oddziałów będzie ich instruować, aby wszystko ogarnęli, uspokajali niezadowolonych z uśmiechem na ustach. Sama góra" zamknie się w tym czasie w swoich gabinetach, albo " wyjedzie do klienta". Gdy po kilku dniach wszystko się ustabilizuje... rozliczą pracowników ze sprzedaży. Pozdrawiam i zyczę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPACZ Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: 213.155.174.* 09.08.06, 21:56 tak, dlatego taki mały apel do wszystkich klientów PKO BP, nie wyżywajcie się na biednych pracownikach placówek, oni nie są niczemu winni, będą tak samo bezradni jak i wy! jeśli bedziecie mieli do kogoś pretensje to kierujcie je do prezesów! przecież za nic nie biorą po 300.000zł miesięcznie... Odpowiedz Link Zgłoś
neiden co to jest -perturbacja? 09.08.06, 23:14 nie moge tego slowa znalezc w polskim slowniku.-czy ktos wie co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: co to jest -perturbacja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 23:24 sjp.pwn.pl/haslo.php?id=43071 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack cos co przezyja klienci PKO BP IP: *.icpnet.pl 09.08.06, 23:54 w nadchodzacych tygodniach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BABCIA Re: co to jest -perturbacja? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 11.08.06, 19:20 PERTURBACJA TO JEST ZAKŁÓCENIE, MAM NAWET INTELIGO I WIEM CO TO PERTURBACJA, A JESTEM BABCIĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajebong Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.warpol.net / *.warpol.net 11.08.06, 20:41 i przez to wszystko moj kolega nie bedzie bouncowal w ten weekend:( Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.korporacji Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 12.08.06, 16:32 Uspokój się! Daj sobie spokój przynajmniej w weekend! Idź spać, pojeżdź na rowerze... nie szkoda ci czasu?! Chyba dobrze robią, skoro przerwa w jeden, wakacyjny weekend. Inni ludzie pracują w tym czasie, ciesz się wolnym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniuś Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 21:38 tiaaa nowy system ruszy wspaniale za 2 miesiące, a w przyszłym roku 30% pracowników pko bp na bruczek. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.korporacji Re: Zamknięte placówki - PKO BP wymienia system i 12.08.06, 16:33 bzdura!!! Dlaczego tu można pisać jakieś bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś