Dodaj do ulubionych

Cudowne rozmnożenie budżetu dla Samoobrony i LPR

• 4bani Cud przedwyborczy. 05.09.06, 07:44
      Tani populizm.
      • 1zorro Balcerowicz odszedl... 05.09.06, 07:48
        i teraz chlopaki moga poszalec.
      • boguslavo Re: Cud przedwyborczy. 05.09.06, 09:08
        4bani napisał:

> Tani populizm.

To nie jest żaden cud.
        Zapłaci za to lud.
        A rząd się wyżywi.
    • Gość: Smok Potem okaże się że dochody będą jednak niższe IP: *.acn.waw.pl 05.09.06, 07:49
      i trzeba będzie zrobić deficyt 33mld bo 'co obiecane to święte'. Ale szajs...
    • Gość: straszne! Jaka to tragedia! Jezus Maria! IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.09.06, 08:12
      Polacy będą mieli lepszą edukację a 30 kilka % ludzi mieszkających na wsi
      trochę lepsze warunki życia. To skandal oczywiście!
      Ta kasa powinna pójść do fundacji CASE albo sfinansowanie PO.
      • presentation1 Re: Jaka to tragedia! Jezus Maria! 05.09.06, 08:14
        To jest wlasnie taka suma ktora corocznie za rzadow SLD wyplywala z budzetu na
        kolesiow.
        • Gość: mleko bez tluszczu Re: Jaka to tragedia! Jezus Maria??? IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 05.09.06, 19:50
          "wyplywala z budzetu na kolesiow"? Jakies dowody, czy tak
          sobie tylko pleciesz bajeczki panie (pani) "presentation1"?
      • Gość: zb Rząd naprawia zegarek młotkiem IP: *.farmacol.com.pl 05.09.06, 08:50
        Takie metody to naprawianie młotkiem zegarka. Pogadamy za rok jak się okaże że
        przyrost PKB będzie mniejszy a więc dochody budżetu mniejsze i będziemy mieli
        WIELKĄ DZIURĘ BUDŻETOWĄ. A wtedy...no cóż - rząd pewno wyemituje obligacje (
        wzrost zadłużenia - spłacać będą następni... ) albo wymyśli jakiś nowy
        podatek.
    • adwach Te łapciuchy zniszczą... 05.09.06, 08:18
      15 lat reform i rozwoju gospodarczego!!!!!
      • presentation1 Re: Te łapciuchy zniszczą... 05.09.06, 08:20
        15 lat nieograniczonego zlodziejstwa.
        • adwach Re: Te łapciuchy zniszczą... 05.09.06, 08:22
          presentation1 napisał:

> 15 lat nieograniczonego zlodziejstwa.

PRAWDZIWE ZŁODZIEJSTWO TO JEST TERAZ, ALE O NIM NIC NIE WIESZ!!!
          • presentation1 Re: Te łapciuchy zniszczą... 05.09.06, 08:25
            Duchy sa.Tylko ze ich nie widac.
        • adwach Re: Te łapciuchy zniszczą... 05.09.06, 08:24
          presentation1 napisał:

> 15 lat nieograniczonego zlodziejstwa.

ZRESZTĄ CZY NADMIERNE WYDATKI (CIĄGŁE ZADŁUŻANIE SIE) TO NIE JEST W PEWNYM
          SENSIE ZŁODZIEJSTWO? KTOŚ BEDZIE MUSIAŁ TO SPŁACIĆ! I NIE BEDZIE TO LEPPER,
          GIERTYCH I KACZYŃSCY!!!!!!
          • presentation1 Re: Te łapciuchy zniszczą... 05.09.06, 08:27
            O czym wiec mamy dyskutowac?Ciesz sie ze nastepna grupa spoleczna podniesie
            swoj poziom zycia
            • carssc Re: Te łapciuchy zniszczą... 05.09.06, 09:19
              presentation1 napisał:

> O czym wiec mamy dyskutowac?Ciesz sie ze nastepna grupa spoleczna podniesie
              > swoj poziom zycia

Hm, Ty zdaje się z maturalnego nadania Giertychowskiego. Nawet nie trzeba
              specjalnej wiedzy ekonomicznej aby wiedzieć, że jak jest w plecy 30 mld, to
              kolejny trzy z okładem powiększają dług. Zadłużać nie można się w
              nieskończoność, kiedyś trzeba to spłacić a najlepiej to zrobić w okresie hossy
              niż przejadać jej efekty. Ok, byc może na jakąś chwilę podniesie się standard
              życia pewnych grup, choć w to wątpię. Dawanie ryby a nie wędki jest skuteczne
              tylko na krótką metę. Jak wszystko padnie na ryjek, zapłaci cały kraj i efekty
              będą bardzo opłakane dla całego narodu. Ale co to obchodzi socjalistów. Po
              kiego grzyba było wychodzić z epoki Gierka, toż obecne działania jako żywo to
              przypominają.
      • amanasunta53 Tego się zniszczć nie da.Nie można zniszczyć 05.09.06, 09:04
        ,,fatamorgany medialnej''.
        adwach napisał:

> 15 lat reform i rozwoju gospodarczego!!!!!

• presentation1 ....Zdecydowane Tak.... 05.09.06, 08:24
      Dla koalicji w sprawie podwyzek plac dla nauczycieli.Nie patrzec na to ze
      komuchy wyja.Niech wyja-taka ich wola.Wybory okaza kto ma racje.
      • Gość: zb Re: ....Zdecydowane Tak.... IP: *.farmacol.com.pl 05.09.06, 08:42
        Ty to chyba jesteś kolejnym ograniczonym umysłem który dzieli świat na PiS i
        komuchów....
        • presentation1 Re: ....Zdecydowane Tak.... 05.09.06, 08:46
          tak.Dziele swiat na dobro i zlo.Komuchy to zlodziejskie zlo.
          • Gość: zb Re: ....Zdecydowane Tak.... IP: *.farmacol.com.pl 05.09.06, 08:54
            Żal mi cię - z wielu kolorów widzisz tylko czarny i czerwony. To smutne...
          • topewnieja Re: ....Zdecydowane Tak.... 05.09.06, 08:57
            to czemu popierasz pis? przecież to bolszewia pełną gębą...
        • Gość: mleko bez tluszczu Re: ....Zdecydowane Tak.... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 05.09.06, 19:54
          I do tego ow "ograniczony umysl" nalezy do grupy calkiem zwyklych
          ignorantow w sprawach ekonomii. Coz, takich ignorantow teraz
          jakby przybywalo...
      • piskoala Zdecydowane Tak.... tylko o co chodzi 05.09.06, 10:14
        presentation1 napisał:
        > Dla koalicji w sprawie podwyzek plac dla nauczycieli.Nie patrzec na to ze
        > komuchy wyja.Niech wyja-taka ich wola.Wybory okaza kto ma racje.

Głupku żałosny to wyje groźba dla budżetu i wizja inflacji.
        Ty jednak nie wiesz co to jest inflacja tak samo jak nie wiesz co mówiąc
        komuchy masz na myśli.
        Taki stan to poważna psychoza. Get a shrink.

----
        viva la koala de la IV RP: PiS/SO/PRL
    • Gość: jacek.sygula przypomina mi to cudowne rozmnożenie ryb na pustyn IP: *.devs.futuro.pl 05.09.06, 08:48
      i !!!!!!!!! czyżby lepper i giertych też byli cudotwórcami ??? bo jasnowidzami
      już zostali - wiedzieli że jak zagrożą rozpadem koalicji to ich pozycja
      wzrośnie - co banalnie wynika z teorii neocjacji i bezstylowego "stylu"
      uprawiania polityki przez tych dwóch róznojajaecznych bliźniaków (dalej myślę o
      giertychu i lepperze)- zasatanawiam się tylko kogo z nich dazę większą estymą,
      (patrz : którego toleruję bardziej))

ale zero i tak będzie zerem w polityce czy też na papierze nie wiecie o tym ???
    • Gość: Bogusław Prawdomówni politycy IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.06, 08:48
      Co by nie mówić to w ciągu ostatnich 16 lat,chyba pierwsi politycy którzy
      dotrzymują obietnic przedwyborczych.
      • Gość: Roosevelt5 Re: Prawdomówni politycy IP: *.toya.net.pl 05.09.06, 15:29
        Pierwszym było AWS-UW.
        Wprowadzili reformy: zdrowia, administracji, szkolnictwa i była jeszcze jedna.
        Niestety przyszła recesja oraz paru awanturników i system finansów rozpadał się.
        Stąd dziura Bauca. Pamiętasz?
        Wcześniej rządziła lewica, która przejadła wzrost gospodarczy i hosse na
        rynkach, chwaląc się jak dobrze rządzi.
        Tylko czy aby na pewno?
        Zachwalając trójwładze wodzowską z PiS-em na czele, zastanów się co jest
        jeszcze do zrobienia, aby twoje dzieci nie miały do ciebie pretensji, że żyją w
        ubóstwie oraz gorzej niż w mogą żyć w innych krajach?
    • Gość: jacek.sygula przypomina mi to cudowne rozmnożenie ryb na pustyn IP: *.devs.futuro.pl 05.09.06, 08:51
      i !!!!!!!!! czyżby lepper i giertych też byli cudotwórcami ??? bo jasnowidzami
      już zostali - wiedzieli, że jak zagrożą rozpadem koalicji to ich pozycja
      wzrośnie - co banalnie wynika z teorii negocjacji i bezstylowego "stylu"
      uprawiania polityki przez tych dwóch róznojajecznych bliźniaków (dalej myślę o
      giertychu i lepperze)- zastanawiam się tylko kogo z nich dażę większą estymą,
      (patrz : którego nie-toleruję bardziej))

ale zero i tak będzie zerem w polityce czy też na papierze, nie wiecie o
      tym ???
    • boguslavo I pieniądze się znalazły 05.09.06, 08:57
      Wystarczy, że Lepper czy Gierych postraszy wyjściem z koalicji i pieniążki
      juz się znajdują. Więc po co ten lament i narzekania,że na wszystko brak pie-
      niędzy. Czyżby zbliżały się nowe wybory parlamentarne i wtedy niech się nowy
      rząd martwi? Zobaczymy co będzie dalej. Ciekawe, że Salomon nie potrafił
      nalać z pustego, a obecny rząd wszystko może i umie. Może Kobylański pomaga
      za popieranie Radia Maryja i jego idei antysemickich? A Leppera już nie ma
      co słuchać. Sam Gosiewski powiedział dziś w Sygnałach dnia, że to co mówi
      Lepper to tylko sprawa medialna. I tak będzie pewnie jeszcze nie raz, bo trze-
      ba trochę postraszyć, ale trzymać się stołka.
      • Gość: Zarzygany Re: I pieniądze się znalazły IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.09.06, 09:13
        Myślę, że sytuacja w tym kraju nie jest gorsza od jakości tego forum
    • Gość: ekonomista Błazny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:11
      Błazny bez matury mogą wszystko.
    • Gość: acomitam chyba to nie jest zaskoczenie IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.09.06, 09:15
      PiS tak strasznie boi sie utraty stołków, do których się na dobre przykleili,
      że zgodzą się na wszystko aby tylko utrzymać się przy władzy i ten kraj
      rozpirzyć do rszty.
      • Gość: Czlowiek_z_blizna To porażka Jarosława IP: 82.177.11.* 05.09.06, 09:40
        A tej wiele osób się spodziewa:)
    • Gość: ewald budzet IP: *.telpol.net.pl 05.09.06, 09:22
      Nie glosowalem na PiS ,ale kiedy sie oniobudza, ze sa robieni na szaro
      trzymanie sie stolkow za wszelka cene.
    • ogromnejadra Wymusili? Jezu Chryste, czas do bożnicy się udać 05.09.06, 09:33
      i midrasze za Ojczyznę zmówić.
    • roland12 kupujcie euro i dolary poki tanie, idzie powtorka 05.09.06, 09:39
      z PRL.Oni tez tak robili budzety pod program PZPR, teraz literki sie
      zmienily,LPR,SO, metoda ta sama. Jak sie to skonczylo i ile wart byl zloty na
      koncu tej cudownej przygody budzetowej nie bede Wam mowil, bo wiecie albo jak
      jestescie mlodzi to spytajcie taty.Jest jeszcze ta roznica, ze Kaczorom nikt
      nie pozyczy, bo nie maja uroku Gierka.
    • Gość: MIKOL Coraz gorzej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 09:50
      Poziom prowadzonych na forach dyskusji systematycznie spada. Mam wrażenie , że
      większość piszących tu osób jest podstawiona przez różńe opcje polityczne.Coraz
      częściej czytam wypowiedzi traktujące o zamierzchłych czasach.Może warto byloby
      zająć się przyszłościa tego kraju. Oczywiste staje się też to , że w waszych
      dyskusjach nie chodzi o to jaka jest prawda, chodzi o to kto ma rację. Przykre.
      Pozdrawiam tych którze jeszcze nie oszaleli :-))

P.S. Dla tych którzy wyrwą sie do komentarzy nie jestem komuchem bo byłem wtedy
      za mały acha i nikt z mojej rodziny nie był w SB wiec według najnowszej normym
      papiery ma czyste :-))
      • roland12 panie Mikol, piszemy o starych czasach, bo ten 05.09.06, 10:02
        mechanizm juz znamy ale jak chcesz o przyszlosci to Ci tez napisze: za pare lat
        dlug rozsadzi finanse panstwa, nastepne rzady beda musialy ogromnie podniesc
        podatki,litr benzyny np. po 7 zl, euro po 10 zl, ciecia wszedzie wszystkiego,
        braki na renty i emerytury, likwidacja wielu doplat i zasilkow - to jest
        jeszcze tkzw. cywilizowany scenariusz a bywaja gorsze, np. Rosja, Argentyna,
        Afryka,PRL lat88/89, wtedy dolar rano byl tanszy o 20% niz wieczor, naprawde,
        nie wierzysz to poczytaj o starych czasach, historia lubi sie powtarzac.
        • Gość: mikol Re: panie Mikol, piszemy o starych czasach, bo te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:20
          Moja wypowiedź nie tyczyła się poparcia lub dla naszego rządu i ich polityki
          raczej była mocno ironizująca, Jeżeli chodzi o sytuację polityczno gospodarczą
          mam tu pewne obeznanie .Poprzez mój post chciałem obudzić kilka ludzkich głów a
          nie uczestniczyć w kolejnych nocnych polaków rozmowach drogi rolandzie12
    • adas313 Re: **S____A____M____0____0____B____R ____0____N_ 05.09.06, 10:01
      Oszołomstwem jest populistyczne wydawanie wirtualnej na razie kasy.

Dług publiczny rośnie coraz szybciej i w końcu będzie rosnąć szybciej niż PKB.
      Gdy dojdzie do 60% PKB trzeba będzie zrównoważyć budżet - jak dobrze pójdzie to
      może nastąpić w ciągu 10 lat.

I wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.
      • replique Re: **S____A____M____0____0____B____R ____0____N 05.09.06, 10:56
        adas313 napisał:

> Oszołomstwem jest populistyczne wydawanie wirtualnej na razie kasy.
        >
        > Dług publiczny rośnie coraz szybciej i w końcu będzie rosnąć szybciej niż PKB.
        > Gdy dojdzie do 60% PKB trzeba będzie zrównoważyć budżet - jak dobrze pójdzie
        to
        > może nastąpić w ciągu 10 lat.
        >
        > I wtedy będzie płacz i zgrzytanie zębów.

Że też ty masz siłę i chęć na odpowiadanie tej głupiej babie.
        Widziałem jej zdjęcie: blondynka !!
        • poszeklu Re: Pytanie podstawowe w kwestii lepszej Polski: 05.09.06, 15:58
          KIEDY BALCEROWICZ POJDZIE SIEDZIEC?
          To bedzie znak, ze Polska sie odrodzila.
    • Gość: Jerzy Kto na tym starci a kto zyska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:05
      Czyli ktoś za to zapłaci. Na pewno nie będzie to ani Lepper ani Giertych. Za to
      zapunktuje w wyborach Lepper i Giertych.
      Jestem przeciw takim manipulacjom.
    • Gość: klugscheißer Der Artikel hat damit nichts zu tun! IP: *.o.pppool.de 05.09.06, 10:06
      Lies mal den Rotz nochmal durch!
      • kot9999 Mow po ludzku i nie szczekaj 05.09.06, 12:11
        • Gość: manhu wpływy 212 vs 195!!! 2007 vs 2006 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 13:15
          Mow po ludzku i nie szczekaj, LOL dobre:)

Ale do rzeczy, komuchy z PiSuaru podniosły w rok wpływy z 195 na 212, czyli o 8,7%!!! To jest drastyczne zwiększenie wydatków (i wpływów) i tak już rozdętego do granic obłędu budżetu.
          • adas313 Re: wpływy 212 vs 195!!! 2007 vs 2006 05.09.06, 13:18
            Skąd to chcą wziąć?
    • sothis666 no i k...a byla sobie fajna droga 05.09.06, 10:11
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3596278.html
      -jakies skojarzenia?

A ja już mam bilet.
      Szkoda tylko że samolot nie leci nad centrum warszawy i nie mozna pluc przez okno. Bo słów to szkoda na nich marnować.
    • Gość: szerszeń Bezkarne gierki ekipy rządzącej. IP: 80.54.108.* 05.09.06, 10:22
      Była minister finansów pani Zyta Gilowska, opuszczając zajmowane stanowisko,
      zostawiła budżet w wysokości (jeśli pamięć nie myli) 312 mld. zł po stronie
      przychodów. Jej następca prawie natychmiast skorygował te liczbę, po (jak
      niesie wieść parafialna) dokładnych, ponownych obliczeniach, ustalając kwotę
      309 mld. W międzyczasie pan premier przeprowadził (nocną?) debatę koalicyjną,
      w wyniku której dokonano "partnerskich" ustaleń wprowadzających istotne zmiany
      w budżecie. Zmiany te ponownie legną ciężarem na barkach podatnika, czyli
      przeciętnego obywatela. Po rozmowach koalicyjnych, które miały „przyjacielski i
      wręcz braterski przebieg” nowy minister finansów natychmiast „znalazł” 3 mld
      zł. i podwyższył budżet o te kwotę po stronie przychodów, przy zachowaniu
      deficytu w dotychczasowej wysokości 30 mld. zł. (oznacza to automatycznie
      wzrost wydatków o wspomniane 3 mld). CZY TAKIE OSZUKAŃCZE GIERKI URZĄDZANE W
      BIAŁY DZIEŃ PRZEZ RZĄD, ZA ZGODĄ PREMIERA, SĄ BEZKARNE? DLACZEGO SĄ BEZKARNE,
      DLACZEGO NIE WYWOŁUJĄ ŻADNYCH REAKCJI, NIE POCI.AGAJA NATYCHMIASTOWYCH
      KONSEWKWENCJI? CZY TAKIE MANIPULOWANIE SPOŁECZEŃSTWEM UPRAWIANE PRZEZ KOLEJNE
      RZĄDY NIE PODLEGA ŻADNEJ KONTROLI MNÓSTWA POWOŁANYCH DO TEGO ORGANÓW, POMIJAJĄC
      JUŻ SAMA „CZYSTOŚĆ RĄK I SUMIEŃ, PRAWOŚCI POSTĘPOWANIA I POWSZECHNIE
      GŁOSZONYCH WARTOŚCI”, DEKLAROWANYCH PRZEZ OBECNĄ EKIPĘ RZĄDZĄCĄ? KTO TU JEST
      WŁAŚCIIWE ŁŻE-ELITĄ I DLACZEGO ONA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI KARNEJ ZA JAWNE
      OSZUKIWANIE SPOŁECZEŃSTWA I MANIPULOWANIE NIM DLA SWOICH EGOISTYCZNYCH,
      PARTYJNYCH INTERESÓW. KTÓRY ORGAN MOŻE SPOWODOWAĆ, BY SPRAWĄ ZAINTERESOWAŁ SIĘ
      PROKURATOR?
    • figi.gov.pl przecież mamy niż demograficzny 05.09.06, 10:24
      czyli mniej szkół, uczniów, nauczycieli i oszczedności z tego tytułu powinny
      pozwolić na podwyżki plac dla tych, którzy zostaną
    • jude.sauer Jak co dzień porcja bzdetów dla wyznawców o. Adama 05.09.06, 10:37
      ...
    • emigrancik Witajcie w naszej Bajce :D 05.09.06, 10:39
      Witajcie w naszej bajce,
      słoń zagra na fujarce.
      Pinokio nam zaśpiewa,
      zatańczą wkoło drzewa.

Tu wszystko jest możliwe,
      zwierzęta są szczęśliwe.
      A dzieci wiem coś o tym,
      latają samolotem.

Nikt tutaj nie zna głodu,
      nikt tu nie czuje chłodu.
      I nawet ja nie kłamię,
      nikt się nie skarży mamie.

(...)
    • replique hehehe !!! 05.09.06, 10:55
      Białe nigdy nie będzie białe a czarne - czarnym, nie
      I "pan premier" powiedział, że nigdy i nikt go do tego nie zmusi !!
      A może to jakiś nowy Jezus palce w tym maczał ??
      • cynik.pl Re: hehehe !!! 05.09.06, 13:17
        replique napisała:

> Białe nigdy nie będzie białe a czarne - czarnym, nie
        > I "pan premier" powiedział, że nigdy i nikt go do tego nie zmusi !!
        > A może to jakiś nowy Jezus palce w tym maczał ??

Nowy Jezus? Szukajcie a znajdziecie: od dawna mi się wydaje, że Don Tadeo uważa
        się za czwartą osobę boską z ambicjami na pierwszą. Bóg Ojciec będzie się musiał
        trochę posunąć i zrobić miejsce dla Ojca Mikrofona.
    • Gość: bel Lepper i Giertych wymusili z budżetu dodatkowe ... IP: *.chello.pl 05.09.06, 10:55
      Ja już nawet przestaję się denerwować tym co widzę i czytam, teraz odczuwam
      bezsilność, .....i wstyd niestety coraz częściej, że moi rodacy wybrali na swych
      przywódców takich ludzi.
      Świat śmieje się z nas, prezydent USA nie chce się spotkać z naszym, mamy coraz
      gorsze stosunki z Niemcami i Rosją. Wspaniały bilans jak na kilka zaledwie
      miesięcy rządzenia, ciekawe czego będą w stanie dokonać w kadencję? Choć
      szczerze mówiąc wolałabym się tego nie dowiadywać.
      Od miesięcy trąbi się o likwidacji starych komunistycznych układów, a plany
      budżetowe z udziałem panów Leppera i Giertycha trącają mi Gierkiem, teraz co
      prawda nie pożyczamy pieniędzy, a jeszcze lepiej - wydajemy te których w ogóle
      nie mamy.
      Ciekawe kto i czym będzie łatał przyszłoroczny budżet.
      Tonący brzytwy się chwyta, i tak postrzegam nasz "drogi" rząd, który w swym
      patriotycznym geście, niechcąc opuścić powierzonego mu posterunku u sterów
      władzy,jest w stanie zaryzykować finansową stabilnością pańswa (która jest u nas
      i tak wątpliwa)i obiecać swoim koalicjantom wszystko byleby go poparli i nie
      dali biednemu wylecieć z orbity.
      Trzymać tak dalej a pomysł jednego z satyryków by zrobić z Polski wesołe
      miasteczko będzie może jedynym sposobem na odrabianie długów w które się właśnie
      pakujemy.
      Jedna tylko jeszzce konkluzja.
      Jeśli są wśród was tacy którzy z jakichkolwiek powodów nie głosowali niech wezmą
      sobie do serca obecny kształt naszej polityki i już zawsze ale to zawsze starają
      sie wypełnić ten obowiązek, po to byśmy nie musieli ponownie być świadkami
      wydarzeń podobnych do dzisiejszych.
      • adas313 Re: Lepper i Giertych wymusili z budżetu dodatkow 05.09.06, 11:01
        > prawda nie pożyczamy pieniędzy

Jak nie?
        Raz na tydzień lub dwa MF sprzedaje bony skarbowe.
        Od wyborów dług Polski wzrósł o 40mld zł.

• roland12 adas31, dziekuje za informacje, 40 mld to jest ok. 05.09.06, 12:09
          13 mld dolarow na rok, tempo zadluzania jest w takim razie szybsze niz za
          Gierka, bo przez 10 lat pozyczyl cos ok. 70 mld dolarow, o ile sie nie myle?,
          no i sporo zrabowano z ZUS, z tych roznych bonow PKO. Wyglada na to, ze
          spoleczenstwo nie zdaje sobie sprawy ze skali zadluzenia. Szkoda, ze takie
          wiesci sa tylko na forum, ktore czyta moze pare tysiecy osob. Moze jakby
          ludziom powiedziec, ze jedziemy sciezka dlugow Gierka to moze cos by
          pokapowali, choc watpie. Ludnosc uwaza, ze pozyczanie na biezace potrzeby jest
          OK, w domach zreszta tez tak robia, znam ludzi, ktorzy maja po 10 roznych
          dlugow we wszystkich bankach w miescie, wartosc dlugu przekracza grubo ich
          majatek i pensje, a jakos dalej dostaja kredyty. Tak jest w skali makro z
          naszym dlugiem panstwa, Lepper i Giertych cos postraszyli, to sie 3 mld
          znalazlo, dobrze, ze nie chcieli np. 20 mld, tez by sie znalazlo. Ludzie mowie
          Wam kupujcie dolary i euro poki tanie, bo czuje, ze zle bedzie. Co
          powiedzielibyscie na 1 euro po 10 zl? Ale byloby cool?To jest kiedys realne jak
          tak dalej pojdzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka