Dodaj do ulubionych

KNF rusza do pracy

IP: *.ols.vectranet.pl 07.10.06, 08:56
i tak już wszystko sprzedali za granice ..no chyba, że znacjonalizują
Obserwuj wątek
    • Gość: buber KNF rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 11:31
      Skłąd KNF to nieporozumienie. Nikt ze składu KNF nie ma pojęcia o
      ubezpieczeniach. Gomoła, Duda, Huzarek, Cioch to jakaś trzecia liga. Stepniewski
      to obecny członek zarządu PKO TFI. Czy tu ktoś się nie pomylił? Czyżby wczoraj
      złożył rezygnację ze stanowiska w PKO? A może sam siebie ma nadzorować?
      W 2007 zaczną się przenosiny spółek za graniocę, zwłasza z branży ubezpieczeniowej.
      • Gość: alex Re: KNF rusza do pracy IP: *.cosmosnet.pl 07.10.06, 18:53
        Gość portalu: buber napisał
        > Skłąd KNF to nieporozumienie. Nikt ze składu KNF nie ma pojęcia o
        > ubezpieczeniach. Gomoła, Duda, Huzarek, Cioch to jakaś trzecia liga.
        Stepniewski to obecny członek zarządu PKO TFI. Czy tu ktoś się nie pomylił?

Wygląda na to, że przedstawiciel NBP - J.Pruski jest zdecydowanie najbardziej
        profesjonalny
      • radek20061 Re: KNF rusza do pracy 27.11.06, 22:41
        Mam nadzieję, że nowa komisja zajmie się tematem brokerów o wiele poważniej niż
        dotychczasowa KNUIfe . BYŁEM klientem DOMU Brokerskiego Negocjator ul.Zamkowa w
        Elblągu, który obsługiwał mnie w zakresie ubezpiczenia pakietowego
        komunikacyjnego.Niestety zostałem okradziny ze składki ok. 1500 zł. Broker
        zdefraudował moje pieniądze nie wpłacając do firmy ubezpieczeniowej. Mimo
        złożonej skargi do KNUIFE BROKER nadal działa na rynku i nadal okrada innych
        nieświadomych klientów. Złożyłem skargę do Sądu, pracownik \BROKERA został
        skazany na 2 lata w zawieszeniu. TACY LUDZIE reprezentują BROKERA. Jak można
        pozwolić aby działały takie Firmy brokerskie. Organ nadzoru powinien dokładnie
        zbadać formę istnienia i zatrudnienia ludzi, którzy wykonują czynności
        brokerskie w imieniu Brokera a nie sa zatrudnieni. Czyli omijają ustawę o
        działalności ubezpieczeniowej. Tego nie sprawdziło dotychczasowe KNUIFE.Klienci
        wierzą w dobre zamiary przedstawicieli Brokerów a są oszukiwani i nie mają
        wsparcia w Organach nadzorujących.
    • punter KNF rusza do pracy 07.10.06, 15:57
      "Przekonał się o tym Marcin Gomoła, kierujący zespołem przekształceń
      kapitałowych przedsiębiorstw w jednej z największych warszawskich kancelarii
      prawniczych. Gomoła od sześciu lat bezskutecznie próbuje się dostać na
      aplikację. Za każdym razem okazuje się, że zabrakło miejsc. - Od 1996 r.
      prowadzę nierówny bój z samorządem radców prawnych. Zaskarżając uchwały
      samorządu, NSA - jako sąd kasacyjny - dwukrotnie je uchylił i przekazał do
      ponownego rozpoznania przez samorząd radcowski. Niestety, ani za pierwszym, ani
      za drugim razem samorząd nie znalazł wystarczających podstaw do zmiany swojej
      decyzji i w rezultacie na aplikację mnie nie przyjęto - mówi Marcin Gomoła."
      cytat za Wprost.

to ten Gomoła ? będzie się mógł zemścić :)
    • dwpp KNF rusza do pracy 07.10.06, 17:22
      A co ? SLD chcialo by miec np Wojtowicza , wybitnego fachowca ,ktoremu Bagsik
      wyciagnal z NBP kupe milionow.PO moze by zatrudnilo tam Balcerowicza by
      prowadzic polityke na rzecz swiatowych spekulantow.
    • Gość: jabu KNF rusza do pracy IP: 62.121.129.* 07.10.06, 17:59
      Szef KNF posiada akcje jednego z domów maklerskich (czyli wlasciwy czlowiek na
      odpowiednim stolku bo "bezstronny")
    • Gość: Bismarck Vertrauen gut, Kontrolle besser, IP: *.chello.pl 07.10.06, 18:15
      Troche do sztambucha
      Co do Kluzy to mam troche mieszane uczucia. Zgodnie z wykreowana legende, kupil
      kiedys akcie niby po 2 zl a potem byly po 60, moze i tak, ale takie historie to
      sie w filmach zdarzaja, mam watpliwosci.
      Dla mnie to jest niejasne i uwazam ze Premier J.K ,od czystosci, powinien
      zobowiazac Kluze do publicznego wyjasnienia zrodel pochodzenia jego majatku,
      jezeli Kluza chce pelnic funkcje publiczne.
      Tym bardziej ze pelni funkcje faceta od nadzoru. Jest to proste (pity, wydruki
      z Biura Maklers, itd).
      Osobiscie uwazam ze to jest trudne do udowodnienia (bede odszczekal jak by co)
      ale brak dowodow co do majatku Kluzy moze pokazac niewygodna dla PIS prawde, bo
      byc moze Kluza to typowy przyklad z tzw. ukladu tropionego przez Kaczynskiego
      tj ktos kto sie dorobil dzieki roznym ukladom poziomym (glownie z SGH, a potem
      banki).
      Jezeli nie ma przejrzystych dowodow, to pytanie skad ta kasa, no chyba ze
      przyznac ze kazdy zdolny absolwent SGH moze sie dorobic 7 mln dzieki sobie,
      (hehehe,)
      Uwazam ze to niemozliwe i tu sie powinien wykazac niejaki Kaminski (CBA-glowne
      osiagniecie tego rzadu) i tego Kluze przeswietlic.
      Ten Kluza robi co prawda wybitnie zludnicze wrazenie miernoty. ale cos jest na
      rzeczy, albo uklad przez sluzby (WSI ooooo co mozliwe, Macier moze by cos
      powiedzial)) albo jakies niemozliwe do uchwycenia uklady rodzinno-inne.
      Ee tam Panie Premierze, sprawdz to Pan, szukasz Pan mitycznego ukladu, a byc
      moze masz Pan przyklad tego ukladu zupelnie pod nosem i jeszcze Pan mianujesz
      tego goscia szefem nadzoru finansowego, hehehe
      Chyba ze macie w tym rzadzie filozofie Kalego, jak my ukrasc krowe to ok, a jak
      my stracic krowe to be.
      Nie chce Kluzy podejrzewac, ale gosc na takim stanowisku powinien byc
      maksymalnie przejrzysty i przezroczysty, a Kluza nie juest
    • Gość: małgorzata protegowany Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 10:32
      Kluza przed wyborami tak długo wydzwaniał do Zawiszy aż ten uwierzył że ta
      miernota to geniusz finansów,a to że zajmował się demografią to mały
      pryszcz.Układ Panie Premierze to Zawisza,Gosiewski and company i to będzie
      trzeba rozliczyć w V RP
    • michalparadowski KNF rusza do pracy 08.10.06, 19:02
      Jak napisano artykule, p.Duda jest ceną, jaką przyszło zapłacić
      p.J.Kaczyńskiemu przez p.Kluzę! Pytam grzecznie, jaką cenę przyjdzie nam
      zapłacić, kiedy gdzie się nie spojrzy, tam wyłazi mech.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka