Gość: cgfj IP: *.ols.vectranet.pl 07.10.06, 08:56 i tak już wszystko sprzedali za granice ..no chyba, że znacjonalizują Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buber KNF rusza do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 11:31 Skłąd KNF to nieporozumienie. Nikt ze składu KNF nie ma pojęcia o ubezpieczeniach. Gomoła, Duda, Huzarek, Cioch to jakaś trzecia liga. Stepniewski to obecny członek zarządu PKO TFI. Czy tu ktoś się nie pomylił? Czyżby wczoraj złożył rezygnację ze stanowiska w PKO? A może sam siebie ma nadzorować? W 2007 zaczną się przenosiny spółek za graniocę, zwłasza z branży ubezpieczeniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: KNF rusza do pracy IP: *.cosmosnet.pl 07.10.06, 18:53 Gość portalu: buber napisał > Skłąd KNF to nieporozumienie. Nikt ze składu KNF nie ma pojęcia o > ubezpieczeniach. Gomoła, Duda, Huzarek, Cioch to jakaś trzecia liga. Stepniewski to obecny członek zarządu PKO TFI. Czy tu ktoś się nie pomylił? Wygląda na to, że przedstawiciel NBP - J.Pruski jest zdecydowanie najbardziej profesjonalny Odpowiedz Link Zgłoś
radek20061 Re: KNF rusza do pracy 27.11.06, 22:41 Mam nadzieję, że nowa komisja zajmie się tematem brokerów o wiele poważniej niż dotychczasowa KNUIfe . BYŁEM klientem DOMU Brokerskiego Negocjator ul.Zamkowa w Elblągu, który obsługiwał mnie w zakresie ubezpiczenia pakietowego komunikacyjnego.Niestety zostałem okradziny ze składki ok. 1500 zł. Broker zdefraudował moje pieniądze nie wpłacając do firmy ubezpieczeniowej. Mimo złożonej skargi do KNUIFE BROKER nadal działa na rynku i nadal okrada innych nieświadomych klientów. Złożyłem skargę do Sądu, pracownik \BROKERA został skazany na 2 lata w zawieszeniu. TACY LUDZIE reprezentują BROKERA. Jak można pozwolić aby działały takie Firmy brokerskie. Organ nadzoru powinien dokładnie zbadać formę istnienia i zatrudnienia ludzi, którzy wykonują czynności brokerskie w imieniu Brokera a nie sa zatrudnieni. Czyli omijają ustawę o działalności ubezpieczeniowej. Tego nie sprawdziło dotychczasowe KNUIFE.Klienci wierzą w dobre zamiary przedstawicieli Brokerów a są oszukiwani i nie mają wsparcia w Organach nadzorujących. Odpowiedz Link Zgłoś
punter KNF rusza do pracy 07.10.06, 15:57 "Przekonał się o tym Marcin Gomoła, kierujący zespołem przekształceń kapitałowych przedsiębiorstw w jednej z największych warszawskich kancelarii prawniczych. Gomoła od sześciu lat bezskutecznie próbuje się dostać na aplikację. Za każdym razem okazuje się, że zabrakło miejsc. - Od 1996 r. prowadzę nierówny bój z samorządem radców prawnych. Zaskarżając uchwały samorządu, NSA - jako sąd kasacyjny - dwukrotnie je uchylił i przekazał do ponownego rozpoznania przez samorząd radcowski. Niestety, ani za pierwszym, ani za drugim razem samorząd nie znalazł wystarczających podstaw do zmiany swojej decyzji i w rezultacie na aplikację mnie nie przyjęto - mówi Marcin Gomoła." cytat za Wprost. to ten Gomoła ? będzie się mógł zemścić :) Odpowiedz Link Zgłoś
dwpp KNF rusza do pracy 07.10.06, 17:22 A co ? SLD chcialo by miec np Wojtowicza , wybitnego fachowca ,ktoremu Bagsik wyciagnal z NBP kupe milionow.PO moze by zatrudnilo tam Balcerowicza by prowadzic polityke na rzecz swiatowych spekulantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jabu KNF rusza do pracy IP: 62.121.129.* 07.10.06, 17:59 Szef KNF posiada akcje jednego z domów maklerskich (czyli wlasciwy czlowiek na odpowiednim stolku bo "bezstronny") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bismarck Vertrauen gut, Kontrolle besser, IP: *.chello.pl 07.10.06, 18:15 Troche do sztambucha Co do Kluzy to mam troche mieszane uczucia. Zgodnie z wykreowana legende, kupil kiedys akcie niby po 2 zl a potem byly po 60, moze i tak, ale takie historie to sie w filmach zdarzaja, mam watpliwosci. Dla mnie to jest niejasne i uwazam ze Premier J.K ,od czystosci, powinien zobowiazac Kluze do publicznego wyjasnienia zrodel pochodzenia jego majatku, jezeli Kluza chce pelnic funkcje publiczne. Tym bardziej ze pelni funkcje faceta od nadzoru. Jest to proste (pity, wydruki z Biura Maklers, itd). Osobiscie uwazam ze to jest trudne do udowodnienia (bede odszczekal jak by co) ale brak dowodow co do majatku Kluzy moze pokazac niewygodna dla PIS prawde, bo byc moze Kluza to typowy przyklad z tzw. ukladu tropionego przez Kaczynskiego tj ktos kto sie dorobil dzieki roznym ukladom poziomym (glownie z SGH, a potem banki). Jezeli nie ma przejrzystych dowodow, to pytanie skad ta kasa, no chyba ze przyznac ze kazdy zdolny absolwent SGH moze sie dorobic 7 mln dzieki sobie, (hehehe,) Uwazam ze to niemozliwe i tu sie powinien wykazac niejaki Kaminski (CBA-glowne osiagniecie tego rzadu) i tego Kluze przeswietlic. Ten Kluza robi co prawda wybitnie zludnicze wrazenie miernoty. ale cos jest na rzeczy, albo uklad przez sluzby (WSI ooooo co mozliwe, Macier moze by cos powiedzial)) albo jakies niemozliwe do uchwycenia uklady rodzinno-inne. Ee tam Panie Premierze, sprawdz to Pan, szukasz Pan mitycznego ukladu, a byc moze masz Pan przyklad tego ukladu zupelnie pod nosem i jeszcze Pan mianujesz tego goscia szefem nadzoru finansowego, hehehe Chyba ze macie w tym rzadzie filozofie Kalego, jak my ukrasc krowe to ok, a jak my stracic krowe to be. Nie chce Kluzy podejrzewac, ale gosc na takim stanowisku powinien byc maksymalnie przejrzysty i przezroczysty, a Kluza nie juest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgorzata protegowany Zawiszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 10:32 Kluza przed wyborami tak długo wydzwaniał do Zawiszy aż ten uwierzył że ta miernota to geniusz finansów,a to że zajmował się demografią to mały pryszcz.Układ Panie Premierze to Zawisza,Gosiewski and company i to będzie trzeba rozliczyć w V RP Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski KNF rusza do pracy 08.10.06, 19:02 Jak napisano artykule, p.Duda jest ceną, jaką przyszło zapłacić p.J.Kaczyńskiemu przez p.Kluzę! Pytam grzecznie, jaką cenę przyjdzie nam zapłacić, kiedy gdzie się nie spojrzy, tam wyłazi mech. Odpowiedz Link Zgłoś