Gość: Nie idiota Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 83.238.129.* 03.11.06, 11:55 Ale jazda! To proponuję aby każdy kto będzie kupwać w Media/MPIKu jakieś płyty CD czy DVD żądał upustu za towar niepełnowartościowy, używany. Najlepiej walić z tym do kierowników - bo nie do kasjerki - i upierać się !!! 30% do 40% zniżki się należy jak nic :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kub Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 09:02 a jednak idiota.w empiku nie ma kasjerów.kazdy pracowni kjest sprzedawca znajacym sie na asortymencie oferowanym przez jego dzial.inaczej jest w media.ale idz do kierownikow.poczytaj poprzezie posty to moze troszke ci sie rozajsni w tym malym mozdzku.aha.nie przesluchuj nigdy plyty w empiku,no bo przeciez bedzie uzywana jak to zrobisz.debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczepan Wierzyć się nie chce... IP: *.crowley.pl 03.11.06, 12:01 Brak mi słów na dość dużą ilość postów, których autorzy jawnie idą na takie przyzwolenie. Najgorsze jest to, że wszycy widzą w tym dobroduszność tych firm. piszecie o małych pensjach i braku możliwości nabycia wiedzy o produktach w inny sposób. Hmmm a może zastanówmy się nad tematem, kto tu traci, bo mi wydaje się że klienci. Oni kupują towar za pełną cenę i żądają towaru "NOWEGO". W tym procederze tak naprawde MM czy EMPIC itp. przerzucaja koszty szkoleń pracowników (bo zdobywanie nowej wiedzy nazwałbym szkoleniem) na tych klientów, ale przerzucają w sposób nielegalny. Przecież mogliby udostępnić po 1 czy 2-ch sztukach danej np. płyty własnie do celów szkoleniowych a później wrzucić w koszty (oczywiście przy pełnym prawnym rozwiązaniu). Również by przerzucili to na klientów ale w sposób jawny, po prostu podnieśliby cene, lub też w co wątpię zrezygnowali by z części zysku :). Jakoś nikt z osób piszących o wspaniałomyślności MM nie wpadł na ten prosty pomysł. EHHH bo jak nie moje to mnie nie obchodzi, niech płacą inni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabelek Co ta firma robi z pracownika, któremu płaciła? IP: *.chello.pl 03.11.06, 12:11 Śmieszny jest fakt, że kierownik stoiska „kapuje” i robi sensacje z niezwykłej tajemnicy a jeszcze śmieszniejsze jest to, że ci podrzędni pracownicy tak dużo nie wypożyczają i raczej robią to rzadziej niż kierownicy. Największą grupę wypożyczających stanowi kadra zarządzająca a tu taka kicha - pewnie ten, który najwięcej wypożyczał teraz „kapuje”. Zwykli pracownicy za często nie wypożyczają, bo pracują w takich godzinach, że po pracy to już na nic nie ma się ochoty. Śmiech na sali - płacą tym miernym swoim ”menedżerom” a ci tą swoją firmę kompromitują. Tak jest jak się wprowadza gestapowskie zasady to ten, co jest zły zrobi na złość. Bravo bravo dla całej skompromitowanej i nieudolnej kadry sfrustrowanych pracowników – widać efekty polityki zarządu – więcej kichy. Odpowiedz Link Zgłoś
blq napiszcie jeszcze o salonach GSM 03.11.06, 12:15 ... w ktorych to pracownicy "bawią się" telefonami, lub nawet ich używają przez pare dni, a potem sprzedawane są jako "nowe". to też bardzo ciekawy, pokrewny z w/w artykułem, temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:24 A moja sąsiadka pracowała w Hexeline, sklepie z ekskluzywną i bardzo drogą odzieżą. MUSIAŁA nosić w sklepie ubrania firmowe. Zdejmowała je z wieszaków, nosiła, potem w domu prała, prasowała i odwieszała. A klientki kupowały np. koszulę za 500 zł jako nową. Zresztą moja kumpelka kupiła kiedyś taką właśnie koszulę, noszoną wcześniej przez moją sąsiadkę. Poznałam po tym, że mankiet koszuli skrzywił się w praniu i mimo prasowania, miał charakterystyczne zagięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 12:35 W MM w Markach (Warszawa) kilkakrotnie trafilem na opalcowane DVD. Wymieniali w ramach reklamacji, ale fakt jest faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukkas EMpik Wrocław Rynek IP: 194.146.120.* 03.11.06, 12:37 Niestety kupiłem, zaraz po premeirze, koncedrt DVD Depeche Mode Live in Paris. Była na nim rysa i palce. Płyta miała na sobie chyba ze trzy warstwy folii. Skoro pozyczają to niech ktoś zwraca uwagę na stan w jakim jest zwrawcana. Przykre jest to, ze często są to prezenty, jak w moim, przypadku. Głupio to wygladało - rysa, brudna płyta i do tego te 3 folie! Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ant Media Markt - tylko dla Idiotów !!! :)) IP: 217.153.227.* 03.11.06, 12:50 zobaczymy ile zabulą za ten złodziejski proceder !! i jakie niskie ceny zaoferują później. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oburzona Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.ums.gov.pl 03.11.06, 13:05 Jak Media chce grać rolę dobrego dziadzi, to niech to robi za swoje pieniądze a nie za moje. Ja kupując zafoliowaną płytę czy grę zakładam, ze towar jest nowy. Ponowne foliowanie płyt świadczy o świadomej chęci ukrycia faktu, że towar był używany. Jeśli coś jest używane, to powinno być tańsze i informacja o tym powinna być dostępna dla klienta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katja Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:16 A jaki obciach, gdybym kupiła w MM płytę w prezencie. Specjalnie zafoliowaną, żeby obdarowany wiedział, że go szanuję i nie korzystałam z niej wcześniej, czyli że nie ofiarowuję czegoś używanego. No ten ktoś otwiera sobie płytę w domu, odwija z folii a tam ślady paluchów na płycie. Co taka osoba sobie o mnie pomyśli? Pożałowania godne. Przerażają mnie autorzy postow,których nie dziwi to, że kupują za kupę pieniędzy rzeczy używane. Ja mam świra na punkcie płyt, nie lubię ich pożyczać, nie lubię gdy ktoś ich dotyka. I chcę za 60 zł kupić NOWĄ płytę a nie używaną. Nic mnie nie obchodzi, że pracownicy MM mało zarabiają, więc jako rekompensatę ruszają mój przyszły zakup. Ja pracuję w księgowości. czy mogę sobie brać pieniądze pracowników, bo mało zarabiam, obracać nimi na giełdzie a potem oddać co do grosza? No nie. Bo to oszustwo. Takie jak pożyczanie w MM. Złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blee Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.icpnet.pl 05.11.06, 13:11 ha ha jakie poszanowanie obdarowanego. Pracuje w Media i codzienie mam do czynienia z klientami, którzy przesłuchuja płyte a potem prosza o zafoliowanie bo to na prezent-wiec gdzie tu mowa o jakimkolwiek szacunku, "nowym" produkcie etc.puknijcie sie wszyscy w czoło. A klientów, którzy kupuja towar po uprzednim przesłuchaniu, przeglądnięciu a później chamsko go reklamujących, że nie spełnia ich oczekiwania mam na pęczki.I powiem wam,że wymieniam lub zwracam pieniądze bo zwyczajnien ie mam ochoty słuchac jakie to on ma prawa do reklamowania danego towaru. Nie trzeba być geniuszem by wiedzieć, ze ta płyta znajduje sie juz na dysku twardym tegoz bardzo uświadomionego swoich praw klienta. POWODZENIE Z TAKIM MYŚLENIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom chambers w EMPIKU wcale nie jest inaczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:11 wyglada to dokladnie tak samo - pracownicy moga sobie wypozyczyc co tylko chca. sam ogladalem kilka wypozyczonych w ten sposob filmow. raz nawet zdarzylo sie ze pytajac o jakas tam plyte uslyszalem: tak jest ta plyta, ale teraz jest wypozyczona przez jednego z pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 13:23 To juz bylo kilka lat temu opisywane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Ja kiedyś kupiłem grę Call of Duty IP: *.tktelekom.pl 03.11.06, 13:26 w Tesco w Poznaniu. Pudełko było owinięte w taką taśmę plastikową w jaką zawijają wiele produktów. Jak wyszedłem ze sklepu i rozpakowałem, to się okazało, że w środku była tylko jedna płyta instalacyjnych nr 2 i w dodatku miała odciski łap. Mało mnie szlag nie trafił. Wróciłem i na szczęście mi wymienili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniak media markt- to szwabscy złodzieje ! IP: *.promax.media.pl 03.11.06, 13:50 Nasr.. na dziadostwo media-marktowe , w dupie mają klienta wiec i my klienci winnismy ich mieć jeszcze głębiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nexen Odczepcie sie... To nic dziwnego, ani nowego. 03.11.06, 13:52 W sklepach komputerowych ten proceder kwitnie - i to nie tylko na "cd i dvd" ale i na sprzęcie. To samo w salonach samochodowych, sklepach z elektroniką, księgarniach - wszędzie. Wielkie mi odkrycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xaliemorph Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.icpnet.pl 03.11.06, 13:53 > Początkowo nie dziwiło mnie to, bo wydawało się po prostu jakąś formą > gratyfikacji dla pracowników, którzy zarabiają grosze - dodaje. Owszem reszta aspektów jest także ważna, ale to powyższe świadczy tylko o galopującym dzikim kapitaliźmie. Wypłata dla pracownika powinna być realizowana za pomocą powszechnie przyjętego środka płatniczego w kraju jakim jest pieniądz. Wypłata w postaci dóbr pośrednich to nic innego jak początek niewolnictwa. Pewnie tacy niektórzy szefowie najchętniej by wypłacali wypłatę w formie miski ryżu a nie odbierania im pieniędzy z konta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joork Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.espeed.co.uk 03.11.06, 13:58 NIEMIECKI TANI SYF I TYLE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawa Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: 85.128.107.* 03.11.06, 14:06 A co z nabijaniem klientów w butelkę ? Kupuję dużo płyt (CD). Kilka razy zdarzało mi się, że płyty "zafoliowane" kupowane w MM nosiły ślady używania. Reklamować tego nie można, bo przecież płyta "działa", a że "z paluchami" lub rysami ?. Płyta używana czy odsłuchiwana (nieważne czy przez pracowników czy klientów) powinna być TAŃSZA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ers Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:59 Ostatnio kupiłem w MediaMarkt Zabrze UPSa. Trochę mnie zdziwiło zmaltretowane pudełko, no ale byłem dobrej myśli. W domu pudełko otwieram, a tam kwit z serwisu! UPSa oddałem z powrotem, kupię w porządnym sklepie. MediaMarkt - w Polsce to z pewnością dla idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.chello.pl 20.11.06, 21:04 Skoro tam byłeś to racja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.softlab.gda.pl 03.11.06, 15:59 Robicie z igły widły, i co w tym złego ze ktoś osbie wypożyczył film lub gre do domu. Jeśli zarabia się tak gó..ane pieniądze, to nie można sobie pozwolić na zakup nowych filmów i gier, korzysta się więc z możliwości aby przynajmniej obejrzeć jakiś dobry film za darmo. Dobrze się stało że zwolniono pana kierownika, epoka społeczników dawno minęła, mam nadzieję ze Sąd Pracy rozstrzygnie watpliwości na jego niekorzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
tomko66 Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt 03.11.06, 16:11 Czyli jak w reklamie: MM, nie dla idiotów. Zanim ktoś zrobi tam zakupy niech lepiej sprawdzi w innych sklepach. Gwarantuję, że MM wcale nie jest aż taki tani, czego doświadczyłem sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie znosze reklam! MM tylko dla idiotów! IP: *.static.korbank.pl 03.11.06, 16:18 gowniana sieć, dla buraków... kupić tam naprawdę dobrą płytę (a nie popularny chłam z mtv) to wlasciwie niemozliwe a te ich salony "odsłuchowe" sprzetu hehe... w MM to mozna kupic najwyżej płytki CD-R i samemu sobie cos nagrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yarroB Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.as15444.net 03.11.06, 16:32 Media Markt! Nie dla idiotów! Nic dodać nic ująć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anais Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.crowley.pl 03.11.06, 16:51 w sieci Empik też pracwnicy mogą wypożyczać wszystko a dwa dni, potem towar wraca na półki. Dla sklepu wygodniej jest wpożyczyć, niż żeby pracownicy mieli kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Re: Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.nwrknj.east.verizon.net 03.11.06, 17:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giemoll Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt IP: *.interpc.pl 03.11.06, 18:06 zasady sprzedarzy w Media są jasne i idą zawsze kupującemu na ręke.Można zawsze skorzystać ze straganu na targu zapraszam tam to jest super obsługa.Szanowni klienci WE ŁBACH SIĘ WAM POP....ŁO od tego wolnego rynku zapomnieliśta jak żeśta kupowali u żyda.To były czasy!!!!AVE MEDIA.A ten obibok od tego artykułu extra gość polecam takiego pracownika!Uczciwy i prawdomówny albo jak mówią na wsi herb jego ręka i zapałki czyli co nie zap..li to podpali Odpowiedz Link Zgłoś
klaudia.charewicz Nielegalna wypożyczalnia w Media Markt 04.11.06, 14:03 Media Markt za takie praktyki powinien zostać ukarany bardzo wysoką karą pieniężną a dyrektor natychmiast zwolniony.Klienci,którzy w tym okresie zakupili tam jakiekolwiek płyty powinni mieć możliwość ich zwrotu,co wiązałoby się z dużymi stratami finansowymi całej sieci Media Markt.Jest to przecież sklep "NIE DLA IDIOTÓW" a nie wypożyczalnia. Odpowiedz Link Zgłoś