Gość: SKIN IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 20:36 hurra!!! nareszcie! to duży sukces Andrzeja Leppera! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Boryna Wreszcie IP: *.3.cust.bredband2.com 27.01.07, 09:45 Polska myśl techniczna jesteśmy potentatami cały Europa a potem świat. Nikt tego śmierdzącego świństwa nie ruszy tak samo jak Ukraina i Rosja ma w nosie polską padlinę. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wreszcie 27.01.07, 10:59 Gość portalu: Boryna napisał(a): > Polska myśl techniczna jesteśmy potentatami cały Europa a potem świat. > Nikt tego śmierdzącego świństwa nie ruszy tak samo jak Ukraina i Rosja ma w > nosie polską padlinę. Jakoś francuskie cuchnące sery ludzie jedzą, to czemu oscypka niby mieli by nie jeść? Rozumiem, francuski smród jest lepszy od tego polskiego, bo francuski? Tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Wreszcie IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.07, 11:32 Nic nie rozumiesz koczisss. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Wreszcie 27.01.07, 12:54 To mi w takim razie wyjaśnij, czymże różni się francuski cuchnący ser od polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Trzeba będzie wydać górę pieniędzy na reklamę jeśl 28.01.07, 12:17 koczisss napisał: > To mi w takim razie wyjaśnij, czymże różni się francuski cuchnący ser od > polskiego? Ma markę, jest produktem znanym na rynku. Oscypek ma zerową markę jako produkt. Trzeba będzie wydać górę pieniędzy na reklamę jeśli to ma się sprzedawać. Ktoś umie to zrobić? Ktoś ma kapitał na to? Polacy wolą kupić nowy samochód, niż inwestować. (żeby nie bylo, że rzucam słowa na wiatr: w Czechach, państwie o połowę bogatszym, na ulicach widać więcej starych samochodów). Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Wreszcie 27.01.07, 12:25 koczisss napisał: > Gość portalu: Boryna napisał(a): > > > Polska myśl techniczna jesteśmy potentatami cały Europa a potem świat. > > Nikt tego śmierdzącego świństwa nie ruszy tak samo jak Ukraina i Rosja ma > w > > nosie polską padlinę. > > Jakoś francuskie cuchnące sery ludzie jedzą, to czemu oscypka niby mieli by nie > jeść? > Rozumiem, francuski smród jest lepszy od tego polskiego, bo francuski? Tak? No i wlasnie dlatego, ze tak myslicie, tak daleko wam do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Emocje przysłaniają Ci racjonalne myślenie. 28.01.07, 12:13 koczisss napisał: > Gość portalu: Boryna napisał(a): > > > Polska myśl techniczna jesteśmy potentatami cały Europa a potem świat. > > Nikt tego śmierdzącego świństwa nie ruszy tak samo jak Ukraina i Rosja ma > > w nosie polską padlinę. > > Jakoś francuskie cuchnące sery ludzie jedzą, to czemu oscypka niby mieli by > nie jeść? Młody jesteś, a już emocje przysłaniają Ci racjonalne myślenie. My nie mamy nic przeciwko oscypkowi, tylko z żałością zauważamy, że w państwie, jakiego chcieliśmy, nie miało być oscypka na pierwszej stronie, a coś bardziej wartościowego (w sensie $$$). Bo na oscypku to się nie zarobi. Jeśli nie wiesz czemu, to musisz poczytać coś o ekonomii, jakieś proste pozycje na wprowadzenie. Albo popatrz dlaczego bogate nacje Europy Zachodniej są bogate. PS. Ten przykład z dżemem z marchewki to właśnie przykład tego, czego NIE WARTO robić. Postugalia to biedny kraj. > Rozumiem, francuski smród jest lepszy od tego polskiego, bo francuski? Tak? Tak. Będziesz walczył z tym przyzwyczajeniem? Proszę bardzo, z korzyścią dla Polski. Jaki masz budżet na to? Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Oscypek wchodzi do Europy 27.01.07, 10:13 Czy jest to zapowiedz jakiegos pozytywnego przewrotu na polskim rynku? Czy tylko taki sobie tam rogalik do piwa? Odpowiedz Link Zgłoś
skaara Re: Oscypek wchodzi do Europy 27.01.07, 10:29 Ironizując to faktycznie wielki sukces A.Leppera. Biorąc pod uwagę, że dzięki jego opieszałości nie mamy zboża i ceny żywności poszły w górę, to chociaż oscypek "wychodzi na prostą". Będzie pretekst, żeby podwyższyć jego cenę na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Oscypek zawsze był w Europie. 27.01.07, 10:44 W związku z tym bzdurą jest pisanie o tym, że oscypek wchodzi do Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Oscypek zawsze był w Europie. 27.01.07, 11:00 Ale tam ie sprzedawał się, co może teraz się zmienić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smakosz Re: Oscypek zawsze był w Europie. IP: *.pools.arcor-ip.net 27.01.07, 11:36 Zaden czlowiek, ktory ma nieco pojecia o smakach i jedzeniu, nie zje tego drugi raz. Wierz mi. Tego nie zrozumie niestety ktos, kto pisze; "smmierdzace francuskie sery" Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Oscypek zawsze był w Europie. 27.01.07, 12:57 A jakie niektóre są? Zwłaszcza pleśniowe, których zapach osobę nie przyzwyczajoną może doprowadzić do wymiotów! Ja lubię oscypka, a Ty banany i w czym problem? > Zaden czlowiek, ktory ma nieco pojecia o smakach i jedzeniu, nie zje tego drugi > raz. Wierz mi. To oznacza, że miliony Polaków nie zna się, nie ma smaku, dać im gó.. to też zjedzą, tak? Bo Polacy jako ciemny lud nie zna się na niczym, a Francuz ten oświecony tylko może robić dobre sery! Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: Oscypek zawsze był w Europie. 28.01.07, 12:34 koczisss napisał: > A jakie niektóre są? > Zwłaszcza pleśniowe, których zapach osobę nie przyzwyczajoną może doprowadzić d > o > wymiotów! > > Ja lubię oscypka, a Ty banany i w czym problem? > > > Zaden czlowiek, ktory ma nieco pojecia o smakach i jedzeniu, nie zje tego > drugi > > raz. Wierz mi. > > To oznacza, że miliony Polaków nie zna się, nie ma smaku, dać im gó.. to też > zjedzą, tak? > Bo Polacy jako ciemny lud nie zna się na niczym, a Francuz ten oświecony tylko > może robić dobre sery! Ile czasu minie, zanim zorientujesz się że ludzie mają idiotyczne przekonania, ale jest ich tylu, że sam ich nie "nawrócisz"? Nie jem serów pleśniowych, bo mi nie podchodzą, ale wiele osób je to głównie dlatego, że jest francuskie. Jeśli chcesz, żeby Twój produkt sprzedawał się w tym segmencie, to nie marudź, że coś jest lepsze czy gorsze, a sprzedawaj ludziom wyobrażenia. Sprzedaż sera i samochodów to dwie różne rzeczy, w tym pierwszym nie ma za dużo racjonalności. Życzę powodzenia producentom oscypka (którego nie jem, bo mi nie smakuje). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubin87 Ale ty jeses glupi, czlowieku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:54 Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Podpisuję się pod tym. 28.01.07, 12:21 Gość portalu: Smakosz napisał(a): > Zaden czlowiek, ktory ma nieco pojecia o smakach i jedzeniu, nie zje tego > drugi raz. Wierz mi. Podpisuję się pod tym. Kupiłem oscypka może trzy razy i za każdym razem zastanawiałem się dlaczego dałem się nabrać. Jakimś cudem ten produkt ma spore "publicity" w Polsce, zupełnie mu nienależne. Nie zmienia to faktu, że jest produktem lokalnym i nie mam nic przeciwko produkcji tegoź. Tylko dlaczego mówi się, że to (ogólno)polski produkt? Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: Oscypek zawsze był w Europie. 27.01.07, 12:26 stix napisał: > W związku z tym bzdurą jest pisanie o tym, że oscypek wchodzi do Europy. Przeczytaj uwaznie ponizsze zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Oooo ciiiipekkk!!! IP: 62.233.164.* 27.01.07, 11:17 to oscypek z Samooooobronyyyy...:):) www.foto-tel.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
old.european A kiedy patent na pryskane ziemniaki? 27.01.07, 12:29 Szybko, bo was Rumunia jaka ubiegnie! A wiadomo, ze jedynie oryginalne sa ziemniaki pryskane we wschodniej Polsce. Nic tak nie dodaje smaku, jak porzadny strzyk kwasnego mleka z bezzebnych ust babci z bialostockiego. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: A kiedy patent na pryskane ziemniaki? 27.01.07, 13:00 Chyba Ty tak jadasz, ja nigdy tak nie jadłem, nie jem i jeść nie będę, mało tego, nie znam nikogo, kto by tak jadł! Może jedzą we wsi z której wyemigrowałeś, ale cóż, mają prawo, Ty też! Tyle, że nikt tego nie będzie zastrzegał, bo po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zeb A kto to będzie jadł IP: *.lodz.mm.pl 27.01.07, 12:47 Przecież cholera to słone jak piorun. Równie dobrze można wypić pól szklanki osolonej wody zamiast oscypka, doznania smakowe będą identyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Re: A kto to będzie jadł 28.01.07, 12:08 Gość portalu: Zeb napisał(a): > Przecież cholera to słone jak piorun. Równie dobrze można wypić pól szklanki > osolonej wody zamiast oscypka, doznania smakowe będą identyczne. Musi być słone, żebyś nie wyczuł, że mleka owczego jest na receptę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cug Nareszcie dorobiliśmy się nowoczesnej technologii IP: *.lodz.mm.pl 27.01.07, 12:49 na miarę ery mikroprocesorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Finowie mają Nokię - Polacy oscypki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 13:01 Polskie produkty high-tech podbiją Europe Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Finowie mają Nokię - Polacy oscypki 27.01.07, 13:24 Nie rozumiem co w tym złego, dlaczego krytykujesz? Nikt Ci na siłę nie będzie oscypka wciskał do ust jak i innym, a że będzie produktem zastrzeżonym, to dobrze, może będzie lepszej jakości, może nie będzie podróbek! Jak żeś taki mądry to stwórz coś na kształt Nokii, ba, nawet Oscypka, to będziesz gość! A tak, to tylko jesteś wielkim smętem, który nic nie robi, a tylko narzeka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ser Nie masz racji kolego IP: *.p.lodz.pl 27.01.07, 14:01 Osobom które naśmiewają się z tego wyjątkowego produktu HighTech chodzi o to, że polityka naszego państwa jest taka aby to nic nowoczesnego się nie narodziło, chcesz zeby kolega wymyślił drugą Nokię - proszę bardzo jest to możliwe jak zainwestujemy w High Tech tyle pieniędzy co Finowie. Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Nie masz racji kolego 27.01.07, 14:08 A kto tu twierdzi, ze to jest produkt HighTech? Najpierw wszyscy na spółę głupoty pieprzą, a później z tego się śmieją! Oscypek jest produktem regionalnym, jakich w UE są setki i o to tylko tu chodzi, a nie o jakieś tam HighTech! Portugalczycy mają dżem z marchwi i co w tym złego? Ciekawe, czy tam też takie głupie krytykanctwo było?! > narodziło, chcesz zeby kolega wymyślił drugą Nokię - proszę bardzo jest to > możliwe jak zainwestujemy w High Tech tyle pieniędzy co Finowie. Niech kolega sam do tego dojdzie, dlaczegóż to państwo ma inwestować w High Tech, żeby jakiś krytykant sobie coś zrobił? Niech sam stworzy coś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubin87 Portugalski Dżem Z Marchwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 14:57 Hmmm, muszę spróbować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka1021 Re: hura pierwszy sukces Andrzeja Leppera IP: *.teledisnet.be 27.01.07, 15:04 O ochronę górskiego wędzonego sera na europejskich rynkach Podhalanie zabiegają od trzech lat ************* nie wiem co Lepper ma do "oscypka" chyba tylko ze mozna pomylic go z "ocipka" Odpowiedz Link Zgłoś
loginn99 Re: hura pierwszy sukces Andrzeja Leppera 27.01.07, 15:29 Hm... , a co z korniszonami , wie ktoś ? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Co to jest "korniszon"? 28.01.07, 12:06 loginn99 napisał: > Hm... , a co z korniszonami , wie ktoś ? Co to jest "korniszon"? Nazwa sugeruje, że to francuski ogórek zielony. To jest produkt regionalny? Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Żeby był high-tech musi być środowisko 28.01.07, 12:06 koczisss napisał: > A kto tu twierdzi, ze to jest produkt HighTech? > Najpierw wszyscy na spółę głupoty pieprzą, a później z tego się śmieją! > > Oscypek jest produktem regionalnym, jakich w UE są setki i o to tylko tu > chodzi, a nie o jakieś tam HighTech! Nadal nie rozumiesz.... Chodzi o to, że szum robi się wokół g... wartego oscypka, a nie produktu high-tech, których w Polsce kilka by się znalazło. > Portugalczycy mają dżem z marchwi i co w tym złego? > Ciekawe, czy tam też takie głupie krytykanctwo było?! Dobry przykład! Portugalia to ogon Europy. Portugalię przegoniła nie tylko Słowenia, ale nawet Czechy. Portugalia ma dżem z marchewki, Czechy maja nie tylko Skodę, ale też optykę dla Zeissa, mikroskopy STM (za 60 tys. zł za sztukę) i podobne "nikomu nie potrzebne urządzenia high-tech". A Portugalia ma dżem... > > narodziło, chcesz zeby kolega wymyślił drugą Nokię - proszę bardzo jest t > o > > możliwe jak zainwestujemy w High Tech tyle pieniędzy co Finowie. > > Niech kolega sam do tego dojdzie, dlaczegóż to państwo ma inwestować w High > Tech, żeby jakiś krytykant sobie coś zrobił? > Niech sam stworzy coś! Bardzo chętnie, ale jak? Do tego jest potrzebne odpowiednie środowisko. Wyobrażasz sobie tworzenie fabryki w środku lasu? Nie, bo do tego potrzeba nie tylko ludzi, ale też infrastruktury. Jak założę fabrykę w Polsce, to ilu dostawców internetu będzie waliło do moich drzwi? Jeśli jestem w mieście, to będę miał szczęście jeśli będzie ich dwóch. A na wsi? Jeśli będę chciał produkować coś wysokoprzetworzonego, to okaże się, że koszty sprowadzania większości materiałów i usług z zachodu przerosną oszczędności na niskich polskich płacach... Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Ciężko stworzyć coś takiego w Polskim klimacie. 28.01.07, 11:59 koczisss napisał: > Nie rozumiem co w tym złego, dlaczego krytykujesz? To może przybliżę? Ile osób z wyższym wykształceniem (ergo z dużymi zarobkami) pracuje przy oscypkach? > Nikt Ci na siłę nie będzie oscypka wciskał do ust jak i innym, a że będzie > produktem zastrzeżonym, to dobrze, może będzie lepszej jakości, może nie > będzie podróbek! Nie zrozumiałeś... Polacy są zacofani mentalnie. To nie jest komentarz pod Twoim adresem, ani skierowany do żadnej konkretnej jednej osoby, a do całej nacji. Jeśli przykład z Nokią i komórkami Cię nie przekonuje, to popatrz na Czechów, z których Polqacy lubią się śmiać: Czesi mają Skodę i sporo innych fabryk i nagle okazuje się, że 18 lat po komunie są od nas o 50% bogatsi. > Jak żeś taki mądry to stwórz coś na kształt Nokii, ba, nawet Oscypka, to > będziesz gość! Ciężko stworzyć coś takiego w Polskim klimacie. Takie rzeczy robi się w państwach nowoczesnych, a w Polsce bardzo przeszkadza w tym kościół katolicki. Wcześniej wspomniane Czechy pozbyły się kościoła i jak widać gołym okiem, dobrze na tym wyszli. > A tak, to tylko jesteś wielkim smętem, który nic nie robi, a tylko narzeka! Nie lubię marudzenia, ale gość ma rację i ujął to w jednym zdaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misza Re: Finowie mają Nokię - Polacy oscypki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 15:04 Tak się składa, że mam firmę która wytwarza produkty high-tech ( specjalistyczne oprogramowanie), niestety jej istnienie jest ciągle zagrożone przez bzdurne,niejasne przepisy i wyjątkowo nieprzyjaznych urzędników, którzy tylko czekają jak ci dokopać, zaczynam się zastanawiać czy nie prościej mi będzie prowadzić firmy w Danii, albo może lepiej się zajmę hodowlą krów albo oscypkami. Chodziło mi o propagandę sukcesów w stylu "polski dobry chleb,mięso,oscypki - PODBIJA ŚWIAT - PRODUKCJA WZROSŁA O 1000% POLSKA PRZODUJE " itp. tymczasem są to produkty prymitywne,nisko przetworzone i nie ma się czym chwalić.Chwalić się można nowoczesną technologią - nanotechnologia,oprogramowanie,roboty itp. bo to jest przyszlość a nie oscypki. Odpowiedz Link Zgłoś