Gość: Jack from Warsaw IP: *.ifpilm.waw.pl 03.04.07, 16:38 Brawo, wreszcie ktos w tym kraju mysli... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: and777rew Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: 62.233.191.* 03.04.07, 16:45 Brawo? A wiesz jaki odsetek domów w Polsce budowany jest systemem gospodarczym właśnie? I jak wyglądają dochody osób budujących w ten sposób w porównaniu z osobami budującymi domu przy pomocy wyspecjalizowanych firm? To będzie się materiały bez fakturek kupować ..... Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Socjalizm - prawie jak kapitalizm 03.04.07, 17:17 Kiedy jednolita 12-15% stawka VAT i podatku dochodowego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czar Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 18:48 A co to jest "system gospodarczy"? Gdzie jest jakiś akt prawny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monter Nie wierze tej babie. Co wymysli to glupie lub IP: *.cable.ubr07.croy.blueyonder.co.uk 03.04.07, 20:50 ukrywa pulapke. To ta wredna baba zalatwila wszystkich emigrantow za chlebem w pazdzierniku 2003 roku, wtedy jeszcze jako osobistosc ekonomiczna PO, glosujac wspolnie z SLD za zmianami w ustawie o podatku dochodowym od osob fizycznych. Skutek taki, ze wygenerowala kilkaset tysiecy przestepcow podatkowych, z ktorych zaden nie zamierza wracac do kraju z obawy przed zlupieniem do golej skory. Na gilotyne bym ja za to wyslal, a nie na urzad ministra. Pocieszam sie ze coraz blizej nadchodzi dzien zaplaty. Zloczyncy w majestacie prawa dostana rachunek; maja to jak w banku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x to sobie poszukaj ale w PO lub SLD tego nie znajdz IP: *.crowley.pl 03.04.07, 22:02 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha Czekam na ujawnienie haków IP: *.CNet2.Gawex.PL 03.04.07, 16:57 bo juz zaczyna byc o nich słychać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r_xxx Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:18 Znowu czas na pogodę dla bogaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
marszal80 Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V 03.04.07, 17:28 a co z osobami ktore beda budowac systemem gospodarczym, samemu kupujac materialy i wynajmujac do budowy robotnikow, czy gdy domy beda budowane w ten sposob a nie przez dewelopera tez obejmie je nizsza stawka vat ?? wydaje mi sie ze wiekszosc osob budujacych domy nie korzysta z uslug deweloperow lecz buduje dom wlasnymi silami, nie znalazlem odpowiedzi co rzad ma do zaoferowania w tym artykule Odpowiedz Link Zgłoś
junk92508 PiS wydmuchał swoich wyborców ... 04.04.07, 21:07 ... bo to ich wyborcy budują sposobem gospodarczym w małych miastach ... Nadejdzie dla Was dzień zapłaty PiSiory ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: 62.233.191.* 03.04.07, 17:28 beznadziejna decyzja. pani gilowska jest antyspoleczna skoro nizszy vat obejmie apartamenty gdzie metr kwadratowy kosztuje 15tys zl a nie obejmie domow budowanych systemem gospodarczym (mniej zamozni ludzie) gdzie metr kwadratowy kosztuje 3-4 tys zlotych... Jak moze mowic o budownictwie spolecznym??? Trace do niej szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:53 Ma pie...babsko tupet ,<prawie całe budownictwo z nizszym watem> oprócz 90% ludzi którzy budują własnymi siłami zapomniała dodać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harry Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:58 Zapomniałem dodać .Może zróbmy zrzutkę narodową na kumpli z Alkaidy i niech rozwalą parę instytucji w tym chorym kraju .Ja ze swej strony daje 100 zł. + Wat 22 % Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brawo To jest realna walka z bezrobociem i budowa mieszk IP: *.77.classcom.pl 03.04.07, 18:00 BRAWO , BRAWO , BRAWO !!! Skończy się budowanie "bez rachunku". Firmy budowalna zaczną wychodzić z szarej strefy i zwiększać oficjalne zatrudnienie. TO w połączeniu z obniżeniem "klina podatkowego" 2007/2008 oraz podatków dochodowych w 2009 r. będize doskonałych impulsem dla dalszego, zrównoważonego wzrostu gospodarczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: To jest realna walka z bezrobociem i budowa m IP: *.aster.pl 03.04.07, 18:08 Co za tłuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prudent To jest realna walka z bezrobociem? IP: 212.160.172.* 03.04.07, 19:11 W połączeniu z obłożeniem wysokimi opłatami i tak dużużych płac budowlańców będzie stanowiło naturalną zaporę dla dużej części ludzi w wybudowaniu domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.net.autocom.pl 03.04.07, 19:07 Obieanki cacanki, jeżeli zaoszczędzą 8 mld to wróci mój szacunke do Gilowskiej. Jak narazie wszystkie działąnia kolicji oznaczały poważny wzrost wydatków na administrację i zatrudnianie swojaków na sklę nieznaną nawet za sld :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 19:16 Tylko ty nie myślisz. Prawie całe budownictwo w Polsce to budynki jednorodzinne budowane systemem gospodarczym gamoniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enon Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:21 Jak Gilowska mówi, że obniży podatki to mówi, jak.... Mam wrażenie,że: 1. dziwnym trafem mieszkania będą miały maksymalnie 119 m2, zaś osoby chcące kupić większe nabędą dwa z 7% VAT-em i je połączą. 2. Dziwnym trafem domy będą miały powierzchnię maksymalnie 219 m2, wysokie piwnice z oknami oraz zadziwiająco rozległe poddasza. Zytko, to już było. W peerelu. Ludzie poradzili sobie z ówczesnymi, kretyńskimi pzrepisami. Poradzą sobie i teraz. I guzik zobaczysz a nie 22% VAT. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e 03.04.07, 19:25 Prawie całe budownictwo kłamczuszko to budownictwo realizowane systemem gospodarczym. Masz obywateli za idiotów pisowski wycieruchu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie Zyta Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:33 Prawie - robi różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie Gilowska Prawie - robi różnicę... IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:34 Prawie - robi różnicę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat niepelna informacja i wprowadza moherow w stan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 19:37 podniecenia sie a tu znow nabijanie kieszeni .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: niepelna informacja i wprowadza moherow w sta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:20 DEBILE!!!SĄ WSZĘDZIE a w rządzie na pewno - prawie całe budownictwo to jakies 10% - pozostała mniejszość czyli 90% to budowy sys. gospodarczym - jeśłi nie ma definicji to moze rusza dupę i ją zrobią - przeciez tak naprawde to chodzi o kolejne zdzieranie kasy z ludzi którzy stanowia 90% podatników :( czyli tzw klasy średniej jak kto woli - PiS uary to w prostej lini dzieci Marksa Angelsa i Lenina - rozdawać rozdawaćrozdawać ... drukować drukować .... ustawić się i kolesi !!!!!!! SKANDAL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alus System gospodarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:05 Ci co budują systemem gospodarczym teraz to już na pewno nie będą brali na nic faktur. Ba, jak firma zaoferuje fakturę to po prostu nie wezmą materiału. Co do reszty przepisów się nie wypowiadam. Moi rodzice za PRL zbudowali dom zgodnie z bzdurnymi przepisami i górna kondygnacja ma przepisowe 2,70 a dolna jedynie 2,10 bo wyżej nie było można bo to podpadało pod zwiększoną powierzchnię mieszkaniową a ta była unormowana liczbą domowników. Idiotyzm. Stare wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Jakim systemem buduje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:07 Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z tymi systemami społecznym i gospodarczym ? Buduje dom i podpisuje umowę z budowlańcami na stan surowy, potem cieśla robi dach, blacharz wykonuje pokrycie, elektryk instalacje itd. Oczywiście ze wszystkimi mam podpisaną umowę i wystawioną fakturę z 7% VATEM (obejmuje dostawę materiałów i montaż )na podstawie której się rozliczam. Jaki to system budowania realizowany wg opisanego powyżej schematu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarq Re: Jakim systemem buduje ??? IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.07, 21:29 No to zła wiadomość - bo to jest system "gospodarczy" choćbyś kurna ręki do tego nie przyłożył ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Re: Jakim systemem buduje ??? IP: *.bsk.vectranet.pl 03.04.07, 21:31 Na moj nieduzy łeb wyglada to nadal na system gospodarczy. Tak sobie mysle ze te 7% to zostanie tylko dla tych, ktorzy kupia dom w calosci wybudowany przez jedna firme od a do z - niewazne ze bedzie sobie brala podwykonawcow itp. - faktura/faktury beda od jednej firmy. Ale jak mowie moge sie mylic, aczkolwiek sam jestem akurat "tym tematem" bardzo zywotnie zainteresowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumaty heheheheheh 90% forumowiczów to " niekumaci" ! Gilowska ok ! IP: *.promax.media.pl 03.04.07, 21:35 Odpowiedz Link Zgłoś
sonsiad666 Re: 90% forumowiczów to " niekumaci" ! Gilowska 03.04.07, 22:22 to może oświecisz nas niekumatych , budujących , lub chcących budować systemem gospodarczym... proszę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopc Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:36 to jest właśnie efekt postrzegania świata przez pryzmat warszawki czy ona nie wie o tym, że 100% domów jednorodzinnych poza warszawą i jej okolicami jest budowane w tym kraju systemem gospodarczym??!!?? Jak można powiedzieć że prawie całe budownictwo zostanie objęte niższym VAT-em? Właśnie jest odwrotnie prawie całe nie zostanie objęte! Kto na wioskach i małych mieścinach słyszał o developerach?? Nikt. Do dupy z taką zmianą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikesz Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.interkam.pl 03.04.07, 22:37 Prawie w tym przypadku robi wielką różnicę. 50 % domów budowana jest systemem gospodarczym. Ja też tak buduję bo nie stać mnie na mieszkanie. Teraz też nie będzie mnie stać i na dom bo budżet mam napięty jak struna. Zarobią dewloperzy bo na rynku zdominowanym przez popyt ceny nie spadną ale za to wzrośnie marża dewloperów. Tak więc komu to służy?. To jest chory kraj i nic zdrowego się w nim nie urodzi. Jak nie wybuduję domu to wyemigruję to jest ponad moje siły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta50 Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.pools.arcor-ip.net 04.04.07, 21:19 Sluzy tym co duzo maja a nie tym ktorzy nic albo malo maja. Mimo horendalnego dlugu szerzy sie rozdawalnictwo: tu zniszka tam podwyzka, tu odprawka tam darowizna, ciekawe jak dlugo? Warto przeczytac link. www.ttg.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1906&Itemid=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Gilowska: PP IP: 86.41.211.* 03.04.07, 22:58 PP -Polityczna Prostytuka. Zyta pojdzie z kazdym byle do koryta. Poglady na gospodarke dostosowuje do alfonsa ktory daje je stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.chello.pl 03.04.07, 23:06 Ja niestety buduje dom 233m2 systemem gospodarczym i dupa - dobrze że w tym roku :) Mam ich gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mądrala Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.jasien.net 04.04.07, 13:24 To przykład myślenia "pod urzędników", bo przeciez nie podano o jaką powierzchnię chodzi - użytkową, całkowitą, netto ? Poza tym nie podano wg jakiej normy każdą z wyżej możliwych "powierzchni" trzeba by mierzyć. O wszystkim będa decydować urzędnicy chętnie wyciagający łapy po datki. No to dobrze wpisuje się w polską rzeczywistośc i tradycję. Kolejny sukces Państwa w walce z obywatelem. Odpowiedz Link Zgłoś