Dodaj do ulubionych

Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-em

IP: *.ifpilm.waw.pl 03.04.07, 16:38
Brawo, wreszcie ktos w tym kraju mysli...
Obserwuj wątek
    • Gość: and777rew Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: 62.233.191.* 03.04.07, 16:45
      Brawo?

A wiesz jaki odsetek domów w Polsce budowany jest systemem gospodarczym
      właśnie? I jak wyglądają dochody osób budujących w ten sposób w porównaniu z
      osobami budującymi domu przy pomocy wyspecjalizowanych firm?

To będzie się materiały bez fakturek kupować .....
      • znajomy_jennifer_lopez Socjalizm - prawie jak kapitalizm 03.04.07, 17:17
        Kiedy jednolita 12-15% stawka VAT i podatku dochodowego?
      • Gość: czar Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 18:48
        A co to jest "system gospodarczy"? Gdzie jest jakiś akt prawny?
        • Gość: monter Nie wierze tej babie. Co wymysli to glupie lub IP: *.cable.ubr07.croy.blueyonder.co.uk 03.04.07, 20:50
          ukrywa pulapke. To ta wredna baba zalatwila wszystkich emigrantow za chlebem w
          pazdzierniku 2003 roku, wtedy jeszcze jako osobistosc ekonomiczna PO, glosujac
          wspolnie z SLD za zmianami w ustawie o podatku dochodowym od osob fizycznych.
          Skutek taki, ze wygenerowala kilkaset tysiecy przestepcow podatkowych, z
          ktorych zaden nie zamierza wracac do kraju z obawy przed zlupieniem do golej
          skory. Na gilotyne bym ja za to wyslal, a nie na urzad ministra. Pocieszam sie
          ze coraz blizej nadchodzi dzien zaplaty. Zloczyncy w majestacie prawa dostana
          rachunek; maja to jak w banku!
        • Gość: x to sobie poszukaj ale w PO lub SLD tego nie znajdz IP: *.crowley.pl 03.04.07, 22:02
          .
    • Gość: ha Czekam na ujawnienie haków IP: *.CNet2.Gawex.PL 03.04.07, 16:57
      bo juz zaczyna byc o nich słychać
    • Gość: r_xxx Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:18
      Znowu czas na pogodę dla bogaczy...
    • marszal80 Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V 03.04.07, 17:28
      a co z osobami ktore beda budowac systemem gospodarczym, samemu kupujac
      materialy i wynajmujac do budowy robotnikow, czy gdy domy beda budowane w ten
      sposob a nie przez dewelopera tez obejmie je nizsza stawka vat ??
      wydaje mi sie ze wiekszosc osob budujacych domy nie korzysta z uslug
      deweloperow lecz buduje dom wlasnymi silami,
      nie znalazlem odpowiedzi co rzad ma do zaoferowania w tym artykule
      • junk92508 PiS wydmuchał swoich wyborców ... 04.04.07, 21:07

... bo to ich wyborcy budują sposobem gospodarczym w małych miastach ...

Nadejdzie dla Was dzień zapłaty PiSiory ...
    • Gość: eee Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: 62.233.191.* 03.04.07, 17:28
      beznadziejna decyzja. pani gilowska jest antyspoleczna skoro nizszy vat obejmie
      apartamenty gdzie metr kwadratowy kosztuje 15tys zl a nie obejmie domow
      budowanych systemem gospodarczym (mniej zamozni ludzie) gdzie metr kwadratowy
      kosztuje 3-4 tys zlotych... Jak moze mowic o budownictwie spolecznym??? Trace
      do niej szacunek.
      • Gość: harry Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:53
        Ma pie...babsko tupet ,<prawie całe budownictwo z nizszym watem> oprócz 90%
        ludzi którzy budują własnymi siłami zapomniała dodać
        • Gość: harry Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:58
          Zapomniałem dodać .Może zróbmy zrzutkę narodową na kumpli z Alkaidy i niech
          rozwalą parę instytucji w tym chorym kraju .Ja ze swej strony daje 100 zł. + Wat
          22 %
    • Gość: brawo To jest realna walka z bezrobociem i budowa mieszk IP: *.77.classcom.pl 03.04.07, 18:00
      BRAWO , BRAWO , BRAWO !!!

Skończy się budowanie "bez rachunku". Firmy budowalna zaczną wychodzić z szarej
      strefy i zwiększać oficjalne zatrudnienie.

TO w połączeniu z obniżeniem "klina podatkowego" 2007/2008 oraz podatków
      dochodowych w 2009 r. będize doskonałych impulsem dla dalszego, zrównoważonego
      wzrostu gospodarczego.
      • Gość: Gosc Re: To jest realna walka z bezrobociem i budowa m IP: *.aster.pl 03.04.07, 18:08
        Co za tłuk
      • Gość: Prudent To jest realna walka z bezrobociem? IP: 212.160.172.* 03.04.07, 19:11
        W połączeniu z obłożeniem wysokimi opłatami i tak dużużych płac budowlańców
        będzie stanowiło naturalną zaporę dla dużej części ludzi w wybudowaniu domu
    • Gość: adam Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.net.autocom.pl 03.04.07, 19:07
      Obieanki cacanki, jeżeli zaoszczędzą 8 mld to wróci mój szacunke do Gilowskiej.
      Jak narazie wszystkie działąnia kolicji oznaczały poważny wzrost wydatków na
      administrację i zatrudnianie swojaków na sklę nieznaną nawet za sld :)
    • Gość: Michał Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 19:16
      Tylko ty nie myślisz. Prawie całe budownictwo w Polsce to budynki jednorodzinne
      budowane systemem gospodarczym gamoniu...
    • Gość: Enon Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:21
      Jak Gilowska mówi, że obniży podatki to mówi, jak....

Mam wrażenie,że:
      1. dziwnym trafem mieszkania będą miały maksymalnie 119 m2, zaś osoby chcące
      kupić większe nabędą dwa z 7% VAT-em i je połączą.
      2. Dziwnym trafem domy będą miały powierzchnię maksymalnie 219 m2, wysokie
      piwnice z oknami oraz zadziwiająco rozległe poddasza.

Zytko, to już było. W peerelu. Ludzie poradzili sobie z ówczesnymi, kretyńskimi
      pzrepisami. Poradzą sobie i teraz. I guzik zobaczysz a nie 22% VAT.
    • takajednaania Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e 03.04.07, 19:25
      Prawie całe budownictwo kłamczuszko to budownictwo realizowane systemem
      gospodarczym. Masz obywateli za idiotów pisowski wycieruchu?
    • Gość: prawie Zyta Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:33
      Prawie - robi różnicę...
    • Gość: prawie Gilowska Prawie - robi różnicę... IP: *.chello.pl 03.04.07, 19:34
      Prawie - robi różnicę...
    • Gość: arahat niepelna informacja i wprowadza moherow w stan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 19:37
      podniecenia sie a tu znow nabijanie kieszeni ....
      • Gość: debil Re: niepelna informacja i wprowadza moherow w sta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 20:20
        DEBILE!!!SĄ WSZĘDZIE a w rządzie na pewno - prawie całe budownictwo to jakies
        10% - pozostała mniejszość czyli 90% to budowy sys. gospodarczym - jeśłi nie ma
        definicji to moze rusza dupę i ją zrobią - przeciez tak naprawde to chodzi o
        kolejne zdzieranie kasy z ludzi którzy stanowia 90% podatników :( czyli tzw
        klasy średniej jak kto woli - PiS uary to w prostej lini dzieci Marksa Angelsa
        i Lenina - rozdawać rozdawaćrozdawać ... drukować drukować .... ustawić się i
        kolesi !!!!!!! SKANDAL!!!!
    • Gość: alus System gospodarczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:05
      Ci co budują systemem gospodarczym teraz to już na pewno nie będą brali na nic
      faktur. Ba, jak firma zaoferuje fakturę to po prostu nie wezmą materiału.

Co do reszty przepisów się nie wypowiadam. Moi rodzice za PRL zbudowali dom
      zgodnie z bzdurnymi przepisami i górna kondygnacja ma przepisowe 2,70 a dolna
      jedynie 2,10 bo wyżej nie było można bo to podpadało pod zwiększoną powierzchnię
      mieszkaniową a ta była unormowana liczbą domowników. Idiotyzm. Stare wraca.
    • Gość: zainteresowany Jakim systemem buduje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:07
      Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi z tymi systemami społecznym i gospodarczym ?

Buduje dom i podpisuje umowę z budowlańcami na stan surowy, potem cieśla robi
      dach, blacharz wykonuje pokrycie, elektryk instalacje itd. Oczywiście ze
      wszystkimi mam podpisaną umowę i wystawioną fakturę z 7% VATEM (obejmuje dostawę
      materiałów i montaż )na podstawie której się rozliczam.

Jaki to system budowania realizowany wg opisanego powyżej schematu ???
      • Gość: Jarq Re: Jakim systemem buduje ??? IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.07, 21:29
        No to zła wiadomość - bo to jest system "gospodarczy" choćbyś kurna ręki do
        tego nie przyłożył ...
      • Gość: piterek Re: Jakim systemem buduje ??? IP: *.bsk.vectranet.pl 03.04.07, 21:31
        Na moj nieduzy łeb wyglada to nadal na system gospodarczy. Tak sobie mysle ze
        te 7% to zostanie tylko dla tych, ktorzy kupia dom w calosci wybudowany przez
        jedna firme od a do z - niewazne ze bedzie sobie brala podwykonawcow itp. -
        faktura/faktury beda od jednej firmy. Ale jak mowie moge sie mylic, aczkolwiek
        sam jestem akurat "tym tematem" bardzo zywotnie zainteresowany.
    • Gość: kumaty heheheheheh 90% forumowiczów to " niekumaci" ! Gilowska ok ! IP: *.promax.media.pl 03.04.07, 21:35
      • sonsiad666 Re: 90% forumowiczów to " niekumaci" ! Gilowska 03.04.07, 22:22
        to może oświecisz nas niekumatych , budujących , lub chcących budować systemem
        gospodarczym... proszę...
    • vidi12 To truchło Gilowska jeszcze żyje ??? 03.04.07, 21:56
      Już pora do piachu
    • Gość: kopc Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 22:36
      to jest właśnie efekt postrzegania świata przez pryzmat warszawki
      czy ona nie wie o tym, że 100% domów jednorodzinnych poza warszawą i jej okolicami jest budowane w tym kraju systemem gospodarczym??!!??
      Jak można powiedzieć że prawie całe budownictwo zostanie objęte niższym VAT-em? Właśnie jest odwrotnie prawie całe nie zostanie objęte! Kto na wioskach i małych mieścinach słyszał o developerach?? Nikt. Do dupy z taką zmianą.
    • Gość: Mikesz Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.interkam.pl 03.04.07, 22:37
      Prawie w tym przypadku robi wielką różnicę.
      50 % domów budowana jest systemem gospodarczym.
      Ja też tak buduję bo nie stać mnie na mieszkanie.
      Teraz też nie będzie mnie stać i na dom bo budżet mam napięty jak struna.
      Zarobią dewloperzy bo na rynku zdominowanym przez popyt
      ceny nie spadną ale za to wzrośnie marża dewloperów.
      Tak więc komu to służy?. To jest chory kraj i nic zdrowego się w nim nie urodzi.
      Jak nie wybuduję domu to wyemigruję to jest ponad moje siły.
      • Gość: Marta50 Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.pools.arcor-ip.net 04.04.07, 21:19
        Sluzy tym co duzo maja a nie tym ktorzy nic albo malo maja.
        Mimo horendalnego dlugu szerzy sie rozdawalnictwo: tu zniszka tam podwyzka, tu
        odprawka tam darowizna, ciekawe jak dlugo? Warto przeczytac link.
        www.ttg.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1906&Itemid=1
    • Gość: emigrant Gilowska: PP IP: 86.41.211.* 03.04.07, 22:58
      PP -Polityczna Prostytuka. Zyta pojdzie z kazdym byle do koryta. Poglady na
      gospodarke dostosowuje do alfonsa ktory daje je stanowiska.
    • Gość: gość Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym VAT-e IP: *.chello.pl 03.04.07, 23:06
      Ja niestety buduje dom 233m2 systemem gospodarczym i dupa - dobrze że w tym
      roku :) Mam ich gdzieś.
    • Gość: mądrala Re: Gilowska: prawie całe budownictwo z niższym V IP: *.jasien.net 04.04.07, 13:24
      To przykład myślenia "pod urzędników",
      bo przeciez nie podano o jaką
      powierzchnię chodzi - użytkową, całkowitą, netto ?
      Poza tym nie podano wg jakiej normy każdą z wyżej
      możliwych "powierzchni" trzeba by mierzyć.
      O wszystkim będa decydować urzędnicy
      chętnie wyciagający łapy po datki.
      No to dobrze wpisuje się w polską
      rzeczywistośc i tradycję.
      Kolejny sukces Państwa w walce z obywatelem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka