Gość: deszczowiec IP: 195.205.239.* 17.04.07, 15:44 Wishfull thinking. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jezyk7 Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.retsat1.com.pl 17.04.07, 15:58 Bardzo słusznie. I chyba jestem pierwsza ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słownik Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: 212.160.143.* 17.04.07, 16:04 jeżeli już, to wishful Odpowiedz Link Zgłoś
hummer_my_vehicle Bono brednia 17.04.07, 16:24 przeciez na ta kampanie reklamowa "red" wydali kilka razy wiecej niz zebrali to dopiero marnotrawstwo muzyke U2 ma fajna ale Bono to kretyn tak samo jak Lenon, Maradona i pare innych gwiazd co im wizja przyszla z czasem maja tyle kasy ze niewiedza co z nia robic pokazuja jacy sa milosierni i dobrzy a tak na marginesie czy bono jezdzi oszczednym seicento albo hybrydem z akumulatorem ktorego produkcja a pozniej utylizacja kosztuje krocie i nie jest obojetna dla srodowiska ta cala lewacka paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 16:53 masz racje. kiedys pracowalem w sanderson hotel w londynie, bala tam cala akcja jak robic recycling itp. robila to pewna australijka. ja oczywiscie cala akcje olewalem bo wiem ze jednostka nic tu niezmieni, musza chciec wszyscy. strasznie sie ludzie na mnie oburzyli ze jak to ja nieszanuje planety, jak podczas spuszczania wody moge zaoszczedzic litr wody montujac taki specjalny przyrzad jaki oni rozdawali. a ja australijce na to: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 16:58 Gość portalu: public enemy uk napisał(a): (...) > oczywiscie strasznie sie obrazili wszyscy lewacy politycznie poprawna banda > przydupasow za to ze powiedzialem im prawde. Masz rację, co oni tam wiedzą. Cała ta cywilizacja to lewacki humbug. Jest jeszcze tyle do zasrania. A bogaci to są, bo nas okradli! Cykliści jedni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 17:19 no a dlaczego sa bogaci?? skoro zeby dostac prace w uk nawet nietrzeba umiec po angielsku a w polsce musisz znac minimum angielski( chociaz u nas niema wcale zudzoziemcow)!!! sa bogaci bo pomnozyli kase zrabowana z indii i afryki. przecietny anglik niema pojecia o matematyce czy geografi,ale za to jest bardzo tolerancyjny, tak tolerancyjny ze glupio jest mu czasami przyznac ze jest anglikiem ( jesli mieszka w pakistanskiej dzielnicy) cala europa jest socjalistyczna i to wlasnie dlatego usa musza sie pchac we wszystkie konflikty zbrojne, bo UE potrafi tylko pogrozic palcem,ale jak juz jest wojna to do kogo UE biegnie na kolanach po pomoc?? wslanie do USA... badzcie jeszcze bardziej tolerancyjni,bo przeciez niewypada byc nietolerancyjnym a juz niedlugo bedzie tak jak we wsch londynie ze zeby nieobrazac uczuc muzulmanow niemozna tam wyprawiac swiat bozego narodzenia...i co teraz mi powiedza zwolennicy przystapienia turcji do UE???!!! a kazdemu kto kocha murzynow p[owiem tylko jedno, nich wysle po 100 f miesiecznie dla murzynow w londynie to moze przestana handlowac narkotykami na camden town. docencie polskich sasiadow, bo juz niedlugo mozecie slono zaplakac gamonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:49 Naucz sie najpierw kretynie pisac poprawnie po polsku,a dopiero pozniej zaczynaj pouczac.Gamoniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 22:22 do laski pajacu.pozdrow zone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CG Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.flashnet.pl 17.04.07, 23:36 Stary, jakby jeszcze narkotykami handlowali to bym sie ucieszyl. Problem w tym, ze glownie sprzedaja zawiniete w nieprzezroczysta folie liscie i inne zielone badziewie typu trawa polna zwyczajna. Przestroga dla turystow, jesli ktos na camden zapyta czy cos chcecie, nawet jak chcecie, to nie chcecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdury Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.aster.pl 18.04.07, 10:17 wymyslasz sobie glupie historyjki zeby pokazac hipokryzje tych ludzi. znam troche 'to' srodowisko i wiem, ze gadasz glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :)))) Re: Bono brednia IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 16:54 hummer_my_vehicle napisała: (złośliwości) > ta cala lewacka paranoja Napisz proszę, czy wszystko, co ma choć pozory sensu musi być "lewackie"? A co w zamian? Ciemnota i zacofanie konserwy? Rodzima ciemnota próbuje rozjaśniać mroki panujące w Polsce za pomocą światełek samochodowych a jakoś robi się tu coraz ciemniej i duszniej. Za to nie "lewacko", co? Odpowiedz Link Zgłoś
hummer_my_vehicle Re: Bono brednia 17.04.07, 18:38 w polsce to teraz jest kato-komuna "pocalujcie mnie w dupe pajace" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bg taniej kupic nowa rzecz IP: *.matrix.pl 17.04.07, 17:34 Taniej kupic nowa rzecz niz naprawic stara, wiec nie ma sie co dziwic, ze konsumpcja rosnie. Mozna wymusic (nie wiem czy to wykonalne) na producentach tanie naprawy, albo poczekac, az produkcja stanie sie droga (bo zabraknie surowcow i energii) i wtedy bedziemy jak w dawnych czasach posiadac ograniczona liczbe cennych przedmiotow dobrej jakosci, niepsujacych sie od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toczacy_sie_kamien Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:46 "Kapitalizm nie będzie w stanie dalej poszerzać zasięgu modelu gospodarki konsumpcyjnej, bo już teraz zagraża ona systemowi, który utrzymuje nas przy życiu. Jeśli konsumpcjonizm objąłby większe rzesze ludzkości, nastąpiłaby katastrofa. Zdaniem doradcy brytyjskiego rządu Jonathona Porritta nie mamy innego wyjścia, jak mniej konsumować i narzucić sobie pewną ascezę." Oczywiście, że kapitalizm jest be. Należy jak najszybciej wprowadzić socjalizm, najlepiej w wydaniu północnokoreańskim. W takim ustroju ludzie głodują, więc żadna konsumpcja nie zagrozi naszej planecie... ;) A na poważnie: takie prognozy przyprawiają mnie o pusty śmiech. Przypomina mi się prognoza pewnego francuskiego uczonego z XIX wieku, który twierdził, że w Paryżu nie może żyć więcej niż - bodajże - milion ludzi, bowiem w przypadku większej liczby mieszkańców służby miejskie nie poradzą sobie z usuwaniem odchodów koni używanych do ciągnienia powozów i dorożek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:52 i obys gamoniu nie zdziwil sie,ze jego przestroge wzieto sobie do serca. Dlaczego w europejskich metropoliach komunikacja miejska jest tak znakomicie rozbudowana??? Zakazy wjazdu do centr europejskich stolic sa juz norma. Odpowiedz Link Zgłoś
hummer_my_vehicle wjazd 17.04.07, 18:42 zakaz wjazdu konno oczywiscie a sluzby miejskie np w paryzu i w warszawie nie moga nadazyc ze zbieraniem odchodow po pieskach > i obys gamoniu nie zdziwil sie,ze jego przestroge wzieto sobie do serca. > Dlaczego w europejskich metropoliach komunikacja miejska jest tak znakomicie > rozbudowana??? > Zakazy wjazdu do centr europejskich stolic sa juz norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezportek Konsumpcja nie dla mas IP: *.deltastar.com 17.04.07, 17:51 Lewactwu i socjalmenelom nawet nie przyszlo do durnych lbow, zeby rozwazyc najprostszy sposob ograniczenia rozbuchanej konsumpcji - zmniejszyc dochody ciemnych mas, bezroboli, pijakow, szmaciakow i proli. Po prostu nie warto chamstwu dawac za darmo zasilkow, zapomog i innej jalmuzny. Niepotrzebne nikomu pasozytnicze bydlo kosztuje wiecej niz wszystkie wojny XX wieku, a do tego psuje powietrze, szcza w bramie i rozdyma konsumpcje. Proletariusze wszelkiej masci, strzezcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Racjonalne, aczkolwiek pobożne życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:39 Miernota podbudowuje swoje śmieszne ego konsumując na potęgę. Miernota próbuje nadać sobie prestiż kupując markowe rzeczy i obnosząc się z tym. Rozumni ludzie będą świadomie kupować, będą segregować, będą patrzeć na towar w szerszym zakresie i pod innymi walorami, niż miernota łasa na metki. Odpowiedz Link Zgłoś
ele.gancki Konsumpcja w zielonym przebraniu 17.04.07, 22:26 kupowanie jest najważniejszym motorem napędowym naszej gospodarki, którj rozwój sprawia, że żyjemy wygodniej. nie chcemy przecież znów jeździć konno, żyć bez internetu czy tv więc nie narzekajmy tylko lećmy kupować więcej i więcej, by żyło nam się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ftyj To się nazywa projekcja IP: 204.13.236.* 17.04.07, 23:51 Inne słowa-klucze opisujące ten artykuł to "racjonalizacja", "myślenie życzeniowe" i "leczenie kompleksów". Tacy ludzie jak autorka artykułu to idealne ofiary dla biznesu, bo są w stanie zapłacić więcej za rzeczy tylko dlatego że mają przyklejoną odpowiednią etykietkę. A tego, że do ich wyprodukowania zużyto więcej energii i surowców - tego już wiedzieć nie muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 18.04.07, 06:55 "Niepostrzeżenie zbieranie mil na koncie w liniach lotniczych stało się wysoce kompromitujące (już lepiej zbierać do pojemników w ogrodzie deszczówkę)." O co chodzi? Jaki to ma związek z tematem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 18.04.07, 06:56 PS. Mi tam zbierają się mile na koncie. Nie mam z tego powodu kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 00:48 ...a ja Tomku mam 37 lat, mgr inż'a i nigdy nie leciałem samolotem. Bo dokąd? Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Konsumpcja w zielonym przebraniu 18.04.07, 10:35 "Kapitalizm nie będzie w stanie dalej poszerzać zasięgu modelu gospodarki konsumpcyjnej, bo już teraz zagraża ona systemowi, który utrzymuje nas przy życiu. Jeśli konsumpcjonizm objąłby większe rzesze ludzkości, nastąpiłaby katastrofa." Co to za lewackie brednie? Jakie sa argumenty za tym twierdzeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.static.qsc.de 18.04.07, 11:43 "zachęca do oddawania pieniędzy na cele charytatywne i wydawania mniej na zakupy" - a co "cele charytatywne" zrobia z tymi pieniedzmi? wydadza na zakupy... Odpowiedz Link Zgłoś
raveness1 Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu 18.04.07, 12:31 Konsumpcja i materializm to najwieksze zagrozenia naszych czasow. Ale konsumenci maja sie dobrze. Tluste, opasle swinie siedza w swoich willach otoczonych ochroniarzami i drutem kolczastym i konsumuja, konsumuja...i mysla ze zrobili w hu.. caly swiat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słowa Pzykład braku odpowiedzialności za słowa? IP: *.polsl.pl 20.04.07, 15:57 "potrzebowalibyśmy dwóch dodatkowych planet takich jak Ziemia, aby zapewnić im niezbędną energię, ziemię uprawną, wodę i surowce naturalne" - dlaczeego dwóch? Jakie to analizy Autor przeprowadził aby wysunąć ten wniosek! Wydaje mi się, że jest to klasyczny przykład braku odpowiedzialności za słowa! Odpowiedz Link Zgłoś
raffus Moim zdaniem jest to kolejna moda. Ale mam 21.04.07, 12:22 nadzieję, że się mylę ------------------ Myślisz ? Więc czytasz ! kkornolio.googlepages.com/ Odpowiedz Link Zgłoś