Dodaj do ulubionych

Konsumpcja w zielonym przebraniu

IP: 195.205.239.* 17.04.07, 15:44
Wishfull thinking.
Obserwuj wątek
    • Gość: jezyk7 Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.retsat1.com.pl 17.04.07, 15:58
      Bardzo słusznie. I chyba jestem pierwsza ;)
    • Gość: słownik Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: 212.160.143.* 17.04.07, 16:04
      jeżeli już, to wishful
    • hummer_my_vehicle Bono brednia 17.04.07, 16:24
      przeciez na ta kampanie reklamowa "red" wydali kilka razy wiecej niz zebrali to dopiero marnotrawstwo
      muzyke U2 ma fajna ale Bono to kretyn tak samo jak Lenon, Maradona i pare innych gwiazd co im wizja
      przyszla z czasem maja tyle kasy ze niewiedza co z nia robic pokazuja jacy sa milosierni i dobrzy
      a tak na marginesie czy bono jezdzi oszczednym seicento albo hybrydem z akumulatorem ktorego
      produkcja a pozniej utylizacja kosztuje krocie i nie jest obojetna dla srodowiska

ta cala lewacka paranoja
      • Gość: public enemy uk kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 16:53
        masz racje. kiedys pracowalem w sanderson hotel w londynie, bala tam cala akcja
        jak robic recycling itp. robila to pewna australijka.
        ja oczywiscie cala akcje olewalem bo wiem ze jednostka nic tu niezmieni, musza
        chciec wszyscy. strasznie sie ludzie na mnie oburzyli ze jak to ja nieszanuje
        planety, jak podczas spuszczania wody moge zaoszczedzic litr wody montujac taki
        specjalny przyrzad jaki oni rozdawali. a ja australijce na to:
        • Gość: :)))) Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 16:58
          Gość portalu: public enemy uk napisał(a): (...)

> oczywiscie strasznie sie obrazili wszyscy lewacy politycznie poprawna banda
          > przydupasow za to ze powiedzialem im prawde.

Masz rację, co oni tam wiedzą. Cała ta cywilizacja to lewacki humbug. Jest jeszcze tyle do zasrania. A
          bogaci to są, bo nas okradli! Cykliści jedni.
          • Gość: public enemy uk Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 17:19
            no a dlaczego sa bogaci?? skoro zeby dostac prace w uk nawet nietrzeba umiec po
            angielsku a w polsce musisz znac minimum angielski( chociaz u nas niema wcale
            zudzoziemcow)!!!
            sa bogaci bo pomnozyli kase zrabowana z indii i afryki.
            przecietny anglik niema pojecia o matematyce czy geografi,ale za to jest
            bardzo tolerancyjny, tak tolerancyjny ze glupio jest mu czasami przyznac ze
            jest anglikiem ( jesli mieszka w pakistanskiej dzielnicy)
            cala europa jest socjalistyczna i to wlasnie dlatego usa musza sie pchac we
            wszystkie konflikty zbrojne, bo UE potrafi tylko pogrozic palcem,ale jak juz
            jest wojna to do kogo UE biegnie na kolanach po pomoc?? wslanie do USA...
            badzcie jeszcze bardziej tolerancyjni,bo przeciez niewypada byc
            nietolerancyjnym a juz niedlugo bedzie tak jak we wsch londynie ze zeby
            nieobrazac uczuc muzulmanow niemozna tam wyprawiac swiat bozego narodzenia...i
            co teraz mi powiedza zwolennicy przystapienia turcji do UE???!!!
            a kazdemu kto kocha murzynow p[owiem tylko jedno, nich wysle po 100 f
            miesiecznie dla murzynow w londynie to moze przestana handlowac narkotykami na
            camden town.
            docencie polskich sasiadow, bo juz niedlugo mozecie slono zaplakac gamonie.
            • Gość: no Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:49
              Naucz sie najpierw kretynie pisac poprawnie po polsku,a dopiero pozniej
              zaczynaj pouczac.Gamoniu!
              • Gość: public enemy uk Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 22:22
                do laski pajacu.pozdrow zone.
            • Gość: ... Co to za bolszewicki bełkot? IP: 64.124.166.* 17.04.07, 22:31
              ...
            • Gość: CG Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.flashnet.pl 17.04.07, 23:36
              Stary, jakby jeszcze narkotykami handlowali to bym sie ucieszyl. Problem w tym,
              ze glownie sprzedaja zawiniete w nieprzezroczysta folie liscie i inne zielone
              badziewie typu trawa polna zwyczajna. Przestroga dla turystow, jesli ktos na
              camden zapyta czy cos chcecie, nawet jak chcecie, to nie chcecie.
        • Gość: bzdury Re: kasztany nas ucza a sami niszcza IP: *.aster.pl 18.04.07, 10:17
          wymyslasz sobie glupie historyjki zeby pokazac hipokryzje tych ludzi. znam
          troche 'to' srodowisko i wiem, ze gadasz glupoty.
      • Gość: :)))) Re: Bono brednia IP: *.acn.waw.pl 17.04.07, 16:54
        hummer_my_vehicle napisała: (złośliwości)

> ta cala lewacka paranoja

Napisz proszę, czy wszystko, co ma choć pozory sensu musi być "lewackie"? A co w zamian? Ciemnota i
        zacofanie konserwy? Rodzima ciemnota próbuje rozjaśniać mroki panujące w Polsce za pomocą światełek
        samochodowych a jakoś robi się tu coraz ciemniej i duszniej. Za to nie "lewacko", co?
        • hummer_my_vehicle Re: Bono brednia 17.04.07, 18:38
          w polsce to teraz jest kato-komuna

"pocalujcie mnie w dupe pajace"
    • Gość: bg taniej kupic nowa rzecz IP: *.matrix.pl 17.04.07, 17:34
      Taniej kupic nowa rzecz niz naprawic stara, wiec nie ma sie co dziwic, ze
      konsumpcja rosnie. Mozna wymusic (nie wiem czy to wykonalne) na producentach
      tanie naprawy, albo poczekac, az produkcja stanie sie droga (bo zabraknie
      surowcow i energii) i wtedy bedziemy jak w dawnych czasach posiadac ograniczona
      liczbe cennych przedmiotow dobrej jakosci, niepsujacych sie od razu.
    • Gość: toczacy_sie_kamien Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:46
      "Kapitalizm nie będzie w stanie dalej poszerzać zasięgu modelu gospodarki
      konsumpcyjnej, bo już teraz zagraża ona systemowi, który utrzymuje nas przy
      życiu. Jeśli konsumpcjonizm objąłby większe rzesze ludzkości, nastąpiłaby
      katastrofa. Zdaniem doradcy brytyjskiego rządu Jonathona Porritta nie mamy
      innego wyjścia, jak mniej konsumować i narzucić sobie pewną ascezę."

Oczywiście, że kapitalizm jest be. Należy jak najszybciej wprowadzić socjalizm,
      najlepiej w wydaniu północnokoreańskim. W takim ustroju ludzie głodują, więc
      żadna konsumpcja nie zagrozi naszej planecie... ;)

A na poważnie: takie prognozy przyprawiają mnie o pusty śmiech. Przypomina mi
      się prognoza pewnego francuskiego uczonego z XIX wieku, który twierdził, że w
      Paryżu nie może żyć więcej niż - bodajże - milion ludzi, bowiem w przypadku
      większej liczby mieszkańców służby miejskie nie poradzą sobie z usuwaniem
      odchodów koni używanych do ciągnienia powozów i dorożek...
      • Gość: no Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.07, 17:52
        i obys gamoniu nie zdziwil sie,ze jego przestroge wzieto sobie do serca.
        Dlaczego w europejskich metropoliach komunikacja miejska jest tak znakomicie
        rozbudowana???
        Zakazy wjazdu do centr europejskich stolic sa juz norma.
        • hummer_my_vehicle wjazd 17.04.07, 18:42
          zakaz wjazdu konno oczywiscie a sluzby miejskie np w paryzu i w warszawie nie moga nadazyc ze
          zbieraniem odchodow po pieskach

> i obys gamoniu nie zdziwil sie,ze jego przestroge wzieto sobie do serca.
          > Dlaczego w europejskich metropoliach komunikacja miejska jest tak znakomicie
          > rozbudowana???
          > Zakazy wjazdu do centr europejskich stolic sa juz norma.
    • Gość: bezportek Konsumpcja nie dla mas IP: *.deltastar.com 17.04.07, 17:51
      Lewactwu i socjalmenelom nawet nie przyszlo do durnych lbow, zeby rozwazyc
      najprostszy sposob ograniczenia rozbuchanej konsumpcji - zmniejszyc dochody
      ciemnych mas, bezroboli, pijakow, szmaciakow i proli. Po prostu nie warto
      chamstwu dawac za darmo zasilkow, zapomog i innej jalmuzny. Niepotrzebne nikomu
      pasozytnicze bydlo kosztuje wiecej niz wszystkie wojny XX wieku, a do tego
      psuje powietrze, szcza w bramie i rozdyma konsumpcje. Proletariusze wszelkiej
      masci, strzezcie sie!
    • Gość: . Racjonalne, aczkolwiek pobożne życzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.07, 20:39
      Miernota podbudowuje swoje śmieszne ego konsumując na potęgę. Miernota próbuje
      nadać sobie prestiż kupując markowe rzeczy i obnosząc się z tym.

Rozumni ludzie będą świadomie kupować, będą segregować, będą patrzeć na towar w
      szerszym zakresie i pod innymi walorami, niż miernota łasa na metki.
    • ele.gancki Konsumpcja w zielonym przebraniu 17.04.07, 22:26
      kupowanie jest najważniejszym motorem napędowym naszej gospodarki, którj rozwój
      sprawia, że żyjemy wygodniej. nie chcemy przecież znów jeździć konno, żyć bez
      internetu czy tv więc nie narzekajmy tylko lećmy kupować więcej i więcej, by
      żyło nam się lepiej.
    • Gość: ftyj To się nazywa projekcja IP: 204.13.236.* 17.04.07, 23:51
      Inne słowa-klucze opisujące ten artykuł to "racjonalizacja", "myślenie
      życzeniowe" i "leczenie kompleksów". Tacy ludzie jak autorka artykułu to idealne
      ofiary dla biznesu, bo są w stanie zapłacić więcej za rzeczy tylko dlatego że
      mają przyklejoną odpowiednią etykietkę. A tego, że do ich wyprodukowania zużyto
      więcej energii i surowców - tego już wiedzieć nie muszą.
    • Gość: Tomek Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 18.04.07, 06:55
      "Niepostrzeżenie zbieranie mil na koncie w liniach lotniczych stało się wysoce
      kompromitujące (już lepiej zbierać do pojemników w ogrodzie deszczówkę)."

O co chodzi? Jaki to ma związek z tematem?
      • Gość: Tomek Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 18.04.07, 06:56
        PS. Mi tam zbierają się mile na koncie. Nie mam z tego powodu kompleksów.
        • Gość: X Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.07, 00:48
          ...a ja Tomku mam 37 lat, mgr inż'a i nigdy nie leciałem samolotem. Bo dokąd?
    • svetomir Konsumpcja w zielonym przebraniu 18.04.07, 10:35
      "Kapitalizm nie będzie w stanie dalej poszerzać zasięgu modelu gospodarki
      konsumpcyjnej, bo już teraz zagraża ona systemowi, który utrzymuje nas przy
      życiu. Jeśli konsumpcjonizm objąłby większe rzesze ludzkości, nastąpiłaby
      katastrofa."
      Co to za lewackie brednie?
      Jakie sa argumenty za tym twierdzeniem?
    • Gość: kk Konsumpcja w zielonym przebraniu IP: *.static.qsc.de 18.04.07, 11:43
      "zachęca do oddawania pieniędzy na cele charytatywne i wydawania mniej na
      zakupy" - a co "cele charytatywne" zrobia z tymi pieniedzmi? wydadza na
      zakupy...
    • raveness1 Re: Konsumpcja w zielonym przebraniu 18.04.07, 12:31
      Konsumpcja i materializm to najwieksze zagrozenia naszych czasow. Ale
      konsumenci maja sie dobrze. Tluste, opasle swinie siedza w swoich willach
      otoczonych ochroniarzami i drutem kolczastym i konsumuja, konsumuja...i mysla
      ze zrobili w hu.. caly swiat.
    • Gość: Słowa Pzykład braku odpowiedzialności za słowa? IP: *.polsl.pl 20.04.07, 15:57
      "potrzebowalibyśmy dwóch dodatkowych planet takich jak Ziemia, aby zapewnić im
      niezbędną energię, ziemię uprawną, wodę i surowce naturalne" - dlaczeego dwóch?
      Jakie to analizy Autor przeprowadził aby wysunąć ten wniosek!
      Wydaje mi się, że jest to klasyczny przykład braku odpowiedzialności za słowa!
    • raffus Moim zdaniem jest to kolejna moda. Ale mam 21.04.07, 12:22
      nadzieję, że się mylę
      ------------------
      Myślisz ? Więc czytasz !
      kkornolio.googlepages.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka