Gość: zastepca zenka jeszcze jedno koryto dla "partyjniactwa".. IP: *.adsl.alicedsl.de 18.04.07, 12:30 jw.. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 12:40 Oj Panie Wójcik, czy Pana kon kopnął w głowe. Jak będzie mi potrzebny malarz do pomalowania pokoju to w dupie będe miał te papierki, które i tak nie dadzą żadnej gwarancji że nie będzie spieprzone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr nabijanie kabzy gnojkom IP: 157.25.139.* 18.04.07, 13:59 Nowe oszustwo i nabijanie kabzy gnojkom (nierobom) z izb rzemieślniczych. Proponuje wszystkim pracować na czarno i olać mafie rządowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Domagała Poseł PiS do usług IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 15:18 Jestem Radnym PiS z Częstochowy, przew. Komisji Skarbu. Też uważam, że ta Ustawa to skandal. Pisałem, mówiłem ... W Sejmie przeszło. Mam wielką nadzieję, że Senat okaże się mądrzejszy. Poniżej kilka zdań z tekstu jaki napisałem do Posła Wójcika w marcu. " Skąd moja interwencja ? M.in. działam zawodowo od niemal 20 lat jako niezależny mały przedsiębiorca. Jestem członkiem Regionalnej Izby Przemysłowo Handlowej. Znam problemy środowiska. Wobec tego spora grupka przedsiębiorców dzwoniła, mailował do mnie z ogólnym pytaniem: co „oni” tam zamierzają zrobić ? Powrót do socjalizmu z przymusową przynależnością do Izby ? Pytanie: Czy nadal PiS podtrzymuje w projekcie pomysł PRZYMUSOWEJ przynależności do Izby ? Mam nadzieję, że nie . Ale na wszelki wypadek jako m.in. osoba ze środowiska podam w telegraficznym skrócie parę argumentów przeciw. 1. Przymus to odwrotność demokracji i wolności. Przymus to coś co powoduje natychmiastowy opór, szczególnie w takim kraju jak nasz, po wiekach terroru i przymusu. Jestem dobrowolnym członkiem Izby, pod przymusem NIE BĘDĘ. 2. Izby często są opanowane przez dawną nomenklaturę uzupełnioną o nową. Powie Pan :możemy to zmienić i wybrać innych. To proszę wpierw zmienić np. PZPN. Łatwo ? A wewnątrz układy, marnotrawstwo itd.. 3. Nasza partia szła do wyborów ze wspaniałym hasłem: rozbijemy korporacje, ograniczymy ich wpływy (wielokrotnie wypowiadał to nasz Prezes, wskazując na korporacje jako na główne zło życia gospodarczego) . W zamian … stworzymy potężne kolejne korporacje rzemieślników !!! Wyposażone w potężną władzę i pieniądze. 4. Przymusowe składki to ZWYKŁY, KOLEJNY PODATEK i podwyższenie kosztów pracy. A miało być tanie państwo. www.domagala.center.pl Odpowiedz Link Zgłoś
to.beadvertising Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 16:54 No tak. Ja się załamałem. Bartosz Sokoliński ----------------- TO.BE Advertising, agencja reklamowa www.2b-advert.com b.sokolinski(at)2b-advert.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bunia Nie czas na łzy IP: *.is.net.pl 18.04.07, 16:10 Nie ma co lać krokodylowych łez.Trzeba było myśleć przy urnie kogo wybieracie. To jest właśnie tanie państwo.Jeszcze jeden przymusowy podatek tym razem dla kliki z Izby Rzemieślniczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Kiepskie "prawa" PiSuarczykow... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 18.04.07, 17:17 Fakt, PiSuarczykowie, choc maja w nazwie "prawo" to maja o nim zupelnie zadne albo tylko bardzo mizerne pojecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzemieślnik Poseł PiS do usług IP: *.smstv.pl 18.04.07, 17:36 O co właściwie chodzi.O kwalifikacje, listę zawodów rzemieślniczych,czy odpłatności za egzaminy.Nowelizacja jest bardzo dobra zwłaszcza dla klentów prawdziwych fachowców a nie farbowanych lisów.Gratuluję złotej rączce , która udaje kominiarza, poderzewam,że taki fachowiec jest grożniejszy dla życia i zdrowia mieszkańców takiego domu niż cokolwiek inne.Pan Arendarski to chyba dawny człowiek SD ALBO SIĘ MYLĘ,ALE CHYBA NIE.Każdy może korzystać z kogo chce przy usłudze ale wydaje mi sie, że do końca PO chce wykończyć rzemieślników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnus ten tekst to oszustwo czytelnika, niestety. IP: *.eu.org 18.04.07, 17:44 Bo po pierwsze: PiS, Samoobrona i LPR na pewno nie mają 317 głosów. Sprawdziłem w sejmowej rozpisce głosowań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IDG Re: ten tekst to oszustwo czytelnika, niestety. IP: 82.160.76.* 19.04.07, 10:03 I ten monopol właśnie jest tu problemem. Skup się na treści podczas czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
genderka_yaris Re: ten tekst to oszustwo czytelnika, niestety. 19.04.07, 19:08 Oszustwo czytelnika? Chyba dziennikarza, a czytelnika to oszukanie. Mi takie "subtelne" zmiany w paragrafach do złudzenia przypominają "lub czasopisma i inne rośliny". Zaczyna być zasadne pytanie czym różni się PiS ad.2007 od SLD ad.2003? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lxx Poseł PiS do usług IP: *.ols.vectranet.pl 18.04.07, 18:04 Co mnie obchodzi, że fachura nie będzie miał egzaminu, jak on jest najlepszy w swojej branży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyszły emigrant Poseł PiS do usług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:10 Rozumiem, że to oczywiście ma nam zapewnić zmniejszenie emigracji ....... ;) . Idąc do pracy w gdziekolwiek nawet w fastfoodach - w każdym europejskim kraju, wyłącznie w ankiecie, określasz czy jesteś zdrowy czy nie - a w Polsce - robisz jakieś dziwne badania (no i oczywiście każdy lekarz ma coś do roboty, a każdy urzędnik coś do sprawdzenia). Teraz RZEMIEŚLNICY, co dalej ........ (a koszty rosną) ........ Odpowiedz Link Zgłoś
czesiekkk Re: Poseł PiS do usług 20.04.07, 16:12 Pod warunkiem, że te egzaminy zdadzą. W Polsce jest tak, że jak się wprowadza jakieś egzaminy, to bardzo kosztowne są kursy przygotowujące do nich i bardzo trudno je zdać. Generalnie chodzi o to, żeby jak najmniej podmiotów mogło wykonywać zawód a ceny były na odpowiednim wysokim poziomie. Rzemiosło nie jest zawodem publicznego zaufania, tworzenie rzemieślniczych korporacji i aplikacji rzemieślniczych nie znajduje uzasadnienia w przepisach Konstytucji. Może opozycja zaskarży ustawę do TK albo uczyni to prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś