Dodaj do ulubionych

Poseł PiS do usług

• Gość: zastepca zenka jeszcze jedno koryto dla "partyjniactwa".. IP: *.adsl.alicedsl.de 18.04.07, 12:30
      jw..
    • cover_wielki Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 12:40
      Oj Panie Wójcik, czy Pana kon kopnął w głowe. Jak będzie mi potrzebny malarz do
      pomalowania pokoju to w dupie będe miał te papierki, które i tak nie dadzą
      żadnej gwarancji że nie będzie spieprzone.
    • Gość: Piotr nabijanie kabzy gnojkom IP: 157.25.139.* 18.04.07, 13:59
      Nowe oszustwo i nabijanie kabzy gnojkom (nierobom) z izb rzemieślniczych.
      Proponuje wszystkim pracować na czarno i olać mafie rządowe.
    • Gość: Marek Domagała Poseł PiS do usług IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.07, 15:18
      Jestem Radnym PiS z Częstochowy, przew. Komisji Skarbu. Też uważam, że ta
      Ustawa to skandal. Pisałem, mówiłem ... W Sejmie przeszło. Mam wielką nadzieję,
      że Senat okaże się mądrzejszy.
      Poniżej kilka zdań z tekstu jaki napisałem do Posła Wójcika w marcu.

" Skąd moja interwencja ?
      M.in. działam zawodowo od niemal 20 lat jako niezależny mały przedsiębiorca.
      Jestem członkiem Regionalnej Izby Przemysłowo Handlowej. Znam problemy
      środowiska.
      Wobec tego spora grupka przedsiębiorców dzwoniła, mailował do mnie z ogólnym
      pytaniem: co „oni” tam zamierzają zrobić ? Powrót do socjalizmu z przymusową
      przynależnością do Izby ?
      Pytanie:
      Czy nadal PiS podtrzymuje w projekcie pomysł PRZYMUSOWEJ przynależności do
      Izby ?
      Mam nadzieję, że nie . Ale na wszelki wypadek jako m.in. osoba ze środowiska
      podam w telegraficznym skrócie parę argumentów przeciw.
      1. Przymus to odwrotność demokracji i wolności. Przymus to coś co powoduje
      natychmiastowy opór, szczególnie w takim kraju jak nasz, po wiekach terroru i
      przymusu. Jestem dobrowolnym członkiem Izby, pod przymusem NIE BĘDĘ.
      2. Izby często są opanowane przez dawną nomenklaturę uzupełnioną o nową.
      Powie Pan :możemy to zmienić i wybrać innych. To proszę wpierw zmienić np.
      PZPN. Łatwo ? A wewnątrz układy, marnotrawstwo itd..
      3. Nasza partia szła do wyborów ze wspaniałym hasłem: rozbijemy
      korporacje, ograniczymy ich wpływy (wielokrotnie wypowiadał to nasz Prezes,
      wskazując na korporacje jako na główne zło życia gospodarczego) . W zamian …
      stworzymy potężne kolejne korporacje rzemieślników !!! Wyposażone w potężną
      władzę i pieniądze.
      4. Przymusowe składki to ZWYKŁY, KOLEJNY PODATEK i podwyższenie kosztów
      pracy. A miało być tanie państwo.
      www.domagala.center.pl
      • to.beadvertising Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 16:54
        No tak. Ja się załamałem.

Bartosz Sokoliński
        -----------------
        TO.BE Advertising, agencja reklamowa
        www.2b-advert.com
        b.sokolinski(at)2b-advert.com
    • Gość: bunia Nie czas na łzy IP: *.is.net.pl 18.04.07, 16:10
      Nie ma co lać krokodylowych łez.Trzeba było myśleć przy urnie kogo wybieracie.
      To jest właśnie tanie państwo.Jeszcze jeden przymusowy podatek tym razem dla
      kliki z Izby Rzemieślniczej.
    • Gość: Bajdy z Kaczolandu Re: Kiepskie "prawa" PiSuarczykow... IP: *.natpool8.outside.ucf.edu 18.04.07, 17:17
      Fakt, PiSuarczykowie, choc maja w nazwie "prawo" to maja o nim zupelnie zadne
      albo tylko bardzo mizerne pojecie!
    • Gość: rzemieślnik Poseł PiS do usług IP: *.smstv.pl 18.04.07, 17:36
      O co właściwie chodzi.O kwalifikacje, listę zawodów rzemieślniczych,czy
      odpłatności za egzaminy.Nowelizacja jest bardzo dobra zwłaszcza dla klentów
      prawdziwych fachowców a nie farbowanych lisów.Gratuluję złotej rączce , która
      udaje kominiarza, poderzewam,że taki fachowiec jest grożniejszy dla życia i
      zdrowia mieszkańców takiego domu niż cokolwiek inne.Pan Arendarski to chyba
      dawny człowiek SD ALBO SIĘ MYLĘ,ALE CHYBA NIE.Każdy może korzystać z kogo chce
      przy usłudze ale wydaje mi sie, że do końca PO chce wykończyć rzemieślników.
    • Gość: agnus ten tekst to oszustwo czytelnika, niestety. IP: *.eu.org 18.04.07, 17:44
      Bo po pierwsze: PiS, Samoobrona i LPR na pewno nie mają 317 głosów. Sprawdziłem
      w sejmowej rozpisce głosowań
      • Gość: IDG Re: ten tekst to oszustwo czytelnika, niestety. IP: 82.160.76.* 19.04.07, 10:03
        I ten monopol właśnie jest tu problemem. Skup się na treści podczas czytania.
      • genderka_yaris Re: ten tekst to oszustwo czytelnika, niestety. 19.04.07, 19:08
        Oszustwo czytelnika? Chyba dziennikarza, a czytelnika to oszukanie.
        Mi takie "subtelne" zmiany w paragrafach do złudzenia przypominają "lub
        czasopisma i inne rośliny". Zaczyna być zasadne pytanie czym różni się PiS
        ad.2007 od SLD ad.2003?
    • Gość: Lxx Poseł PiS do usług IP: *.ols.vectranet.pl 18.04.07, 18:04
      Co mnie obchodzi, że fachura nie będzie miał egzaminu, jak on jest najlepszy w
      swojej branży.
    • Gość: przyszły emigrant Poseł PiS do usług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 18:10
      Rozumiem, że to oczywiście ma nam zapewnić zmniejszenie emigracji ....... ;) .
      Idąc do pracy w gdziekolwiek nawet w fastfoodach - w każdym europejskim kraju,
      wyłącznie w ankiecie, określasz czy jesteś zdrowy czy nie - a w Polsce - robisz
      jakieś dziwne badania (no i oczywiście każdy lekarz ma coś do roboty, a każdy
      urzędnik coś do sprawdzenia). Teraz RZEMIEŚLNICY, co dalej ........ (a koszty
      rosną) ........
    • czesiekkk Re: Poseł PiS do usług 20.04.07, 16:12
      Pod warunkiem, że te egzaminy zdadzą. W Polsce jest tak, że jak się wprowadza
      jakieś egzaminy, to bardzo kosztowne są kursy przygotowujące do nich i bardzo
      trudno je zdać. Generalnie chodzi o to, żeby jak najmniej podmiotów mogło
      wykonywać zawód a ceny były na odpowiednim wysokim poziomie.
      Rzemiosło nie jest zawodem publicznego zaufania, tworzenie rzemieślniczych
      korporacji i aplikacji rzemieślniczych nie znajduje uzasadnienia w przepisach
      Konstytucji. Może opozycja zaskarży ustawę do TK albo uczyni to prezydent.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka