Dodaj do ulubionych

Poseł PiS do usług

18.04.07, 03:31

Według Krajowej Izby Gospodarczej nowe przepisy spowodują podwyższenie kosztów
usług, bo rzemieślnicy będą musieli zrekompensować sobie koszty egzaminu. Z
kolei ci bez papierów, którzy nie zdadzą egzaminu, przejdą do szarej strefy
lub wyjadą za granicę. - To będzie dramat, bo fachowców w wielu branżach już
dziś brakuje - ostrzega KIG.

Dramatu nie będzie, bo ustawa nie będzie miała żadnego znaczenia.

Art. 17.2. Konstytucji RP

W drodze ustawy można tworzyć również inne rodzaje samorządu. Samorządy te nie
mogą naruszać wolności wykonywania zawodu ani ograniczać wolności podejmowania
działalności gospodarczej

Więc dzieło życia posła Wójcika można od razu zawiesić na gwoździu w sraczu.

Obserwuj wątek
    • rs_gazeta_forum Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 07:33
      maruda.r napisał:
      > Dramatu nie będzie, bo ustawa nie będzie miała żadnego znaczenia.
      >
      > Art. 17.2. Konstytucji RP
      > W drodze ustawy można tworzyć również inne rodzaje samorządu. Samorządy te nie
      > mogą naruszać wolności wykonywania zawodu ani ograniczać wolności podejmowania
      > działalności gospodarczej
      >
      > Więc dzieło życia posła Wójcika można od razu zawiesić na gwoździu w sraczu.

Podejrzewam, że nie masz racji, to nie samorządy ograniczają moje prawa, tylko
      Sejm RP.
      A decyzja jest zaiste skandaliczna.
      • kontonaspam Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 09:32
        To zamiast malarza zatrudnisz gościa od malowania ścian.
        I nikt ci nie zabroni. Po prostu gość malujący ściany
        nie będzie mógł używać tytułu malarz. I co z tego?
        • lucusia3 Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 10:19
          Może powinni przyjąc inne nazwy zawodów - bo jednak malujący ściany to malarz, ale czy doradca urządzenia wnętrza, czy kreator wnętrz, doradca wykończeń łazienek.
      • pos3gacz Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 12:42
        rs_gazeta_forum napisał:

> maruda.r napisał:
        > > Dramatu nie będzie, bo ustawa nie będzie miała żadnego znaczenia.
        > >
        > > Art. 17.2. Konstytucji RP
        > > W drodze ustawy można tworzyć również inne rodzaje samorządu. Samorządy t
        > e nie
        > > mogą naruszać wolności wykonywania zawodu ani ograniczać wolności podejmo
        > wania
        > > działalności gospodarczej
        > >
        > > Więc dzieło życia posła Wójcika można od razu zawiesić na gwoździu w srac
        > zu.
        >
        > Podejrzewam, że nie masz racji, to nie samorządy ograniczają moje prawa, tylko
        > Sejm RP.
        > A decyzja jest zaiste skandaliczna.
        xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
        Sprawa jest prosta,wystarczy e-mail'ami zapchać pocztę sejmu i klubu PiS.
      • maruda.r Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 13:01
        rs_gazeta_forum napisał:

> Podejrzewam, że nie masz racji, to nie samorządy ograniczają moje prawa, tylko
        > Sejm RP.
        > A decyzja jest zaiste skandaliczna.

Kwestią zasadniczą jest ewidentna sprzeczność projektowanej ustawy z
        Konstytucją. A że dotyczy bezpośrednio obywatela, to nie trzeba będzie czekać,
        aż partie polityczne uzgodnią, komu miodku podlać przy okazji zaskarżenia ustawy
        do TK - będzie mógł to zrobić pierwszy lepszy malarz czy szewc.

• Gość: Słabo mi sie robi Poseł PiS do usług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:09
      I to ma być wolność gospodarcza!?
      W PRL była większa wolność dla przedsiębiorców.
      Słabo mi się robi jak czytam takie wiadomości
      • jorn Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 08:11
        Komuna wraca...
        • leszlong Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 08:16
          Rodzi się nowy układ, kolejne zawody są zamykane dla dobrych i młodych. Gdzie
          jest szeryf Ziobro wraz premierem? Czemu nie walczą z tym układem? Aha, to oni
          sami sobie tworzą.
        • Gość: marek28 Re: Poseł PiS do usług IP: 213.227.107.* 18.04.07, 12:51
          Proszę nie obrażać komuny. Rakowski z Wilczkiem poznosili te "czapy" używając
          hasła:Co nie jest prawem zabronione,jest dozwolone. Był krótkio okres czasu,gdy
          nie występowało sią o zezwolenie o działalność gospodarczą, lecz tylko
          powiadamiało się urząd skarbowy.Pracowici "wolnościowi posłowie od tego czasu
          uchwalili około 800 ustaw ograniczających i jak widać w pocie czoła pracują
          dalej, Więc nie komuna tylko PIS.
    • claudia_s2 W koncu PiS wzial sie za gospodarke i zaczyna 18.04.07, 08:35
      skutecznie ja knocic! Co za cymbaly? Czy ktos kto nie ma zielonego pojecia np w
      naprawie telewizorow otwiera punkt ich naprawy? Tylko politycy PiS, ktorzy o
      niczym nie maja pojecia uwazaja sie za specjalistow we wszystkim!
    • Gość: Gość portalu Wróciła komuna, niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:40
      Mam nieodparte wrażenie, że komuna wróciła z chwilą kiedy do władzy dorwał się
      PIS. To boli, bo pamiętam rok 90 i następne kiedy Polacy mieli wiele optymizmu
      i wiarę że od tej chwili będzie wolność (w każdej dziedzinie). Wiara legła w
      gruzach. Z optymizmu pozostało niewiele (może tylko to, że coraz bliżej do
      wyborów). Rządzi niestety głupota i chciwość - aby się jak najwięcej nachapać.
      I to jest najgorsze.
      • Gość: bart77 Re: Wróciła komuna, niestety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 09:24
        Powinna powstac raczej ustawa zobowiazujaca poslow, senatorow, ministrow etc. do
        ukonczenia na wlasny koszt studiow politologicznych, i kilku innych kursow, tak
        aby nie rzadzili nami partacze!
        • Gość: Salmon Re: Wróciła komuna, niestety IP: *.crowley.pl 18.04.07, 09:50
          Gorąco pompieram!!!

może zlożyć taki obywatelski projekt w sejmie? hehe
          • Gość: Matt Re: Wróciła komuna, niestety IP: *.icpnet.pl 18.04.07, 11:19
            Tak to dobty pomysł. Zamiast 3 miesięcznych wakacji. Choć nie wiem czy by to coś
            pomogło.
        • pos3gacz Re: Wróciła komuna, niestety 18.04.07, 12:45
          Gość portalu: bart77 napisał(a):

> Powinna powstac raczej ustawa zobowiazujaca poslow, senatorow, ministrow etc.
          d
          > o
          > ukonczenia na wlasny koszt studiow politologicznych, i kilku innych kursow,
          tak
          > aby nie rzadzili nami partacze!
          xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
          Pierwsze to powinni udać się do psychiatry po zaświadczenie o poczytalności.
        • Gość: r_g Przeszkolić posłów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 00:47
          "ukonczenia na wlasny koszt studiow politologicznych"
          Dlaczego politologicznych raczej administację, ekonomię lub prawo.
          Jednak jest to nierealne więc posłowie powinni być zobowiązani do odbycia
          szkoleń żeby wiedzieli że Konstytucja jest najważniejsza. Bez tego poseł nie
          powinien mieć prawa do udziału w komisjach sejmowych, wnoszenia poprawek do
          ustaw, projektów ustaw.
    • Gość: sowa Poseł PiS do usług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.07, 08:42
      mam nadzieję ,że senat to uwali.Michaś Wójcik dziś mówi co innego, a z mównicy
      sejmowej co innego.To mi się nie podoba, bo to Panie Wójcik PRYWATA
    • Gość: basta Poseł PiS do usług IP: *.smstv.pl 18.04.07, 08:42
      Bardzo dobrze, że ktoś zajął się tym aby w zawodach rzemieślniczych mieć
      kwalifikacje.Tak jest w całej Unii Europejskiej.Kto to jest p.Arendarski?
      Nieprawdopodobny atak nie znając meritum sprawy.
      • Gość: Olek Re: Poseł PiS do usług IP: *.globalconnect.pl 18.04.07, 08:56
        To powinna być wiadomość primaaprilisowa.

Bezczelna prywata w wykonaniu tego posła.
    • palestina1 Nie wiem czy zauważyłeś 18.04.07, 09:14
      ale ten rząd i ta koalicja maja głęboko w du.ie konstytucję i jej paragrafy.
    • flyb52 Poseł PiS do usług 18.04.07, 09:20
      I jak "taki pisowsko przegzaminowany fachowiec" cos s3.14erdoli bedziemy miec
      pewnosc, ze robota jest "fachowo" s3.14erdolona przez "fachowca".
    • metall Kolejny punkt pakietu Kluski??? 18.04.07, 09:29
      Czy ktoś jeszcze ma złudzenia, że PiS to prawica?
      • metall A może chodzi o stworzenie pola ... 18.04.07, 09:33
        ... do działania dla CBA, bo bidulki jakoś nie mogą sie odnaleźć "na rynku"?
    • vidi12 Zdelegalizować PiS - złodziejską bandę 18.04.07, 09:37
    • vidi12 PiS - "Postkomuna i Skur..syństwo" 18.04.07, 09:39
    • vidi12 Bydło z PiS-u do ubojni Stokłosy-potem zutylizować 18.04.07, 09:41
    • vidi12 Głupii, głupszy, ... członek PiS-u 18.04.07, 09:46
    • wesoly_siewca_pesymizmu Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 10:00
      A co do malarzy, czy dyplom ukończenia ASP będzie miał jakąś wartość, czy trzeba
      będzie oddzielnie składać egzamin na malarza?
      • Gość: IDG Poseł Wojcik zadbał o swoja przyszłość... IP: 82.160.76.* 18.04.07, 10:29
        Pracowałam w tej instytucji kilka lat. Egzaminy to ściema i merytoryczne dno.
        Tylko, żeby kasę wydrzeć. Pytania układają "fachowcy" po zawodówce skończonej 35
        lat temu. Takich bzdur i błędów nigdzie więcej nie znajdziecie. Przepuszcza się
        czeladników, którzy skończyli "naukę" u zrzeszonego rzemieślnika czyli 3 lata
        myli podłogę w zakładzie i nie dotknęli maszyny, bo zepsują (przecież nie można
        koledze ucznia oblać bo refundacji za szkolenie nie dostanie) . Pozostali -
        czyli nie zrzeszeni oblewani są do bólu (trzeba wydrzeć kasę za poprawkę poza
        tym po co konkurencja w branży???)
        Na szczęście są jeszcze egzaminy państwowe na równorzędny tytuł robotnika
        wykwalifikowanego i mistrza. chyba, że poseł Wójcik je zlikwiduje...
        • Gość: IDG Re: Poseł Wojcik zadbał o swoja przyszłość... IP: 82.160.76.* 18.04.07, 11:01
          Aha, i jeszcze jedno. Połowa (albo i więcej) komisji egzaminacyjnych działa
          nielegalnie. Ich przewodniczący nie maja wyższego wykształcenia, choć taki jest
          wymóg. Na moją uwagę, ze powołali przewodniczącego bez wyższego wykształcenia
          usłyszałam, " ale to co ma to kiedyś było jak wyższe"
          Izb nikt w tym zakresie nie kontroluje, nie weryfikuje dokumentów.
          Przewodniczący pisze tylko w ankiecie, ze ma wyższe i już. Jest powołany.
          Oczywiście Izba o wszystkim wie, no ale cóż... liczy sie kasa zarobiona na
          egzaminach. A dla zdających nie ma żadnej procedury odwoławczej. Nawet jak w
          testach są merytoryczne błędy!
    • intel-e-gent Heh... powrót do średniowiecznych cechów 18.04.07, 10:38
      i tyle...
      • metall W średniowieczu bez cechu, albo ... 18.04.07, 11:10
        ... egzaminu, też był zakaz wykonywania zawodu? Chyba nie, bo kto i jak
        kontrolował kowala na wsi?
    • omcrew Poseł PiS do usług 18.04.07, 10:42
      >>Egzamin będzie dwuczęściowy. Pierwsza część - praktyczna - w przypadku np.
      malarzy może trwać nawet trzy dni. Do miejsca wyznaczonego na egzamin kandydat
      będzie musiał dojechać na własny koszt.<<

czyli panowie egzaminatorzy beda sobie albo rodzinie za darmo remontowac
      mieszkania... super:)

a tak pozatym to nieuchronnie powstanie nowa szara strefa.. ale niema sie co
      martwic ci bez egzaminu nie beda placic podatkow wiec bedzie taniej... no chyba
      ze wyjada do Londka:)
    • Gość: mijau PiS chce korupcji IP: *.parkridge-ce.com 18.04.07, 10:58
      To najlepszy dowód, że PiS nie walczy z korupcją. Albo raczej walczy tylko z tą
      która przynosi pieniądze obcym. Jak swoi biorą to dobrze
    • Gość: zMz Poseł PiS do usług IP: 213.77.49.* 18.04.07, 11:16
      Może zacznijmy od badań i egzaminów dla posłów?
      • atena48 Re: posłom należałoby zbadać IQ 18.04.07, 12:06
        te ich inicjatywy to chyba tylko są strawne dla osobników poniżej przeciętnej.
        Mam wrażenie , że Sejm skupia niezbyt inteligentne jednostki - i to tak chyba
        ponadpartyjnie biorąc całą ich populację. Poprzedni wymyslali jakieś hece z
        roślinami egzotycznymi, blokowanie poprawkami - które obejmowały tony papieru.
        Fajnie bawią się na nasz koszt - ale takich wybraliśmy niestety. Ponoć w kraju
        brak jest pieniędzy - jakoś po tych ostatnich latach rządów nie można tego
        niestety zauważyć obserwując poczynania posłów. Tylko wokół nas tyle biedy i
        niedostatku, kradzieży, rozbojów, wiele osób wyciągających rzeczy ze
        śmietników, żebrzących.
    • Gość: 5JABJH Re: Poseł PiS do usług IP: *.mech.pw.edu.pl 18.04.07, 11:38
      Panie ministrze (pożal się Boże) ZIOBRO. Powstaje nowa korporacja utrudniająca
      dostępu ludziaom do podstawowych usług. Zwalczał Pan korporacje prawników a
      tworzy Pan korporacje fryzjerów. Dlaczego Pan nie grzmi jak zawsze kiedy nie
      trzeba.
    • Gość: rzemieślniczka Poseł PiS do usług IP: *.smstv.pl 18.04.07, 11:51
      Czytam opinie po artykule i włos mi sie na głowie jeży.Ile złości a jak mało
      zastanowienia sie nad meritum sprawy.Od dawna rzemieślnicy występowali o jakość
      kształcenia w zawodach rzemieślniczych.Do tej pory ani jeden Poseł choć byli z
      tego środowiska nie zajął się poważnie kwalifikacjami młodych ludzi.Ustawę tę
      poparło PIS,sld,LPR, Samoobrona tylko nie PO.CZY wam drodzy opiniodawcy coś to
      nie daje do myślenia.Takie przepisy są w całej Unii Europejskiej i powinny być
      również u nas jak nie chcemy wyjść łysi od fryzjera bez kwalifikacji.Pozdrawiam
      • Gość: leming Re: Poseł PiS do usług IP: *.aster.pl 18.04.07, 12:05
        Jezeli fryzjer nie bedzie mial kwalifikacji, to zbankrutuje, bo nikt sie u niego
        wiecej niz raz nie ostrzyze. Dlaczego przeszkadzaja PiSowi korporacje prawnicze,
        a rzemieslnicze juz nie? Dlatego, ze wsrod koalicyjnych chamow nie ma wielu
        prawnikow, a sa rzesze rzemieslnikow.
        Moze naprawde wprowadzic egzamin na posla?
      • metall Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 12:15
        Gość portalu: rzemieślniczka napisał(a):

> Od dawna rzemieślnicy występowali o jakość
        > kształcenia w zawodach rzemieślniczych.

A co ma wspólnego "jakość kształcenia" z OBOWIĄZKOWYMI, PŁATNYMI egzaminami?
        Jak ja nie mając wykształcenia budowlanego, budując własny dom odkryłem w sobie
        talent do kładzenia tynków i teraz chcę położyć tynki sąsiadowi, który widzi
        moja robotę i też tak chce, a potem poleca mnie znajomemu, któremu moja robota
        też się podoba, itd, to co ma do tego jakaś "korporacja tynkarzy"? Za co ja (a
        właściwie mój klient-konsument w imieniu którego niby to wszystko) ma jej płacić?

> Ustawę tę poparło PIS,sld,LPR, Samoobrona tylko nie PO. CZY wam drodzy
        > opiniodawcy coś to nie daje do myślenia.Takie przepisy są w całej Unii
        > Europejskiej

Oczywiście, że daje do myślenia: Śmierdzi socjalizmem na kilometr.

> jak nie chcemy wyjść łysi od fryzjera bez kwalifikacji.

A jak ktoś chce być łysy?

rzemieślniczka jest za ograniczeniem wolnego rynku w rzemiośle - jakie to
        obiektywne. Wszyscy chcą wolnego rynku, byle tylko nie dotyczył jego obszaru
        działalności.

Pozdrawiam
      • r306 I dlatego wlasnie w calej tej Europie jest taki... 18.04.07, 12:28
        ...kryzys z rzemioslem - jest drogie, bylejakie i nikt sie o nic nie moze
        rzemieslnikow doprosci - bo maja klienta w.... "glebokim powazaniu", a swoje
        uslugi wyceniaja kosmicznie.

My te Europe mamy dogonic, ale nie w stagnacji, ale rozwoju. Czerpanie tylko z
        wzorcow pro-stagnacyjnych do niczego nas nie doprowadzi...
      • naels Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 12:37
        Z calym szacunkiem, ale nie masz racji. Po pierwsze, jak ktos juz wczesniej
        wspomnial, egzaminy sprawdzajace kwalifikacje rzemieslnikow juz istnieja - sa
        egzaminy panstwowe uprawniajace do tytulu mistrza, robotnika wykwalifikowanego,
        sa dyplomy roznych szkol zawodowych. Jesli boisz sie, ze wylysiejesz, to po
        prostu idziesz do fryzjera, u ktorego w zakladzie wisi dyplom mistrza czy
        uznanej szkoly fryzjerskiej i po problemie; jesli zas ktos inny chce isc do
        fryzjera bez dyplomu, ale zaplacic polowe twojej ceny, to w imie czego mu
        zabraniasz? Po drugie, ta ustawa to bubel tworzacy pole do korupcji - egzaminy
        beda zdawac kolesie kolesi, a fryzjer, ktory nie zdal, zmieni nazwe zakladu
        na "salon pielegnacji wlosow", i co mu zrobisz?
        • maruda.r Re: Poseł PiS do usług 18.04.07, 13:08
          naels napisała:

Jesli boisz sie, ze wylysiejesz, to po
          > prostu idziesz do fryzjera, u ktorego w zakladzie wisi dyplom mistrza czy
          > uznanej szkoly fryzjerskiej i po problemie; jesli zas ktos inny chce isc do
          > fryzjera bez dyplomu, ale zaplacic polowe twojej ceny, to w imie czego mu
          > zabraniasz?

Problemem może stać się sytuacja, kiedy zaistnieje przymus egzaminacyjny. Jeżeli
          izby chcą być kółkiem wzajemnej adoracji, to niech sobie będą, ale jeśli ktoś ma
          ochotę naprawiać buty bez dyplomu, to nikt nie ma prawa mu tego zabronić.

• Gość: r_g Re: Poseł PiS do usług IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.07, 00:52
        teoria teorią a praktyka trochę inna:
        takwyglądają te egzaminy
      • Gość: IDG rzemieślnik i jakość kształcenia... IP: 82.160.76.* 19.04.07, 10:01
        Rzemieślnicy nie występowali o jakość kształcenia, tylko o likwidacje warsztatów
        szkolnych i przeniesienie kształcenia do zakładów rzemieślniczych. I wierz mi,
        nie chodziło tu o jakość tylko o KASĘ.

Pracownik młodociany zarabia kilkadziesiąt zł miesięcznie. Kwota ta jest w
        całości refundowana pracodawcy. CZYLI UCZEŃ JEST DARMOWYM ROBOLEM.
        PO SKOŃCZENIU NAUKI PRACODAWCA DOSTAJE KILKA TYSIĘCY JAKO REFUNDACJE.
        Ucznia Nikt nie szkoli bo po co? Egzamin zda, bo komisje tworzą koledzy z CECHU.
        "Ona MA NIC NIE UMIEĆ, bo będzie chodziła po domach i klientów mi zabierała"
        (cytat jednej z fryzjerek).
        Kształcenie w rzemiośle zanika, właśnie ze względu na fatalną jakość kształcenia
        i wykorzystywanie uczniów do najgorszych prac nie mających związku z zawodem.
        Izbom Rzemieślniczym dramatycznie spadają dochody z egzaminów. Stąd inicjatywa
        posła Wójcika któremu po skończonej kadencji i powrocie do pracy może zabraknąć
        na wypłatę.
    • Gość: pracz ten Wójcik to jest Dochnal 2 - kawał lobbysty w IP: 83.238.174.* 18.04.07, 11:59
      owczej skórze- udaje, że o niczym nie wie, ale to typowy lobbysta wybrany dzięki
      pieniądzom rzemieślników do Sejmu. W sumie trudno się dziwić, że teraz próbuje
      "uwalniać" zawody poprzez przywracanie cechów ze średniowiecza - ciekawe tylko,
      że reszta PiS nie zauważyła, że im takie "lody" we własnym klubie kręcą.
      A o uwalnianiu rynku prawników to co tydzień słychać - tymczasem tutaj to należy
      oczywiście "dla dobra wszystkich" ten dostęp zamknąć. SKANDAL.
    • Gość: Grzesiek Nasze korporacje = dobre korporacje IP: *.lond-a-3.access.uk.tiscali.com 18.04.07, 12:09
      korporacja adwokatow jest be bo PiS nie moze na niej zgarnac kasy na lapowkach.
      Z izbami rzemieslniczymi bedzie latwiej bo to dzieki PiS przeszla kolejna
      ustawa ograniczajaca wolny rynek. Czy jest jeszcze jakis zwolennik PiS ktory
      twierdzi ze nie jest to partia socjalistyczna?
      • tibnor Ja to już przerabiałem.... w latach 80-tych 18.04.07, 12:16
        Założyłem firmę remontową budowlaną. Byłem już wtedy inżynierem budownictwa, z
        praktyką i uprawnieniami budowlanymi tak projektowymi, jak i wykonawczymi.
        Musiałem wstąpić do Cechu.... Nie kwalifikowałem się, głównym zmartwieniem Pani
        Dyrektor Cechu było, że jako inżynier nie wymaluję ładnie mieszkania.
        Odpowiedziałem, że nawet nie zamierzam samemu łapać za pędzel, przyślę jej
        człowieka, który to zrobi na moją odpowiedzialność - pod moją kontrolą.
        No cóż... było nas kilku z takimi problemami. Futro (umiarkowanie kosztowne)
        rozwiało wątpliwości Pani Dyrektor.
        Jakieś pytania ?
      • maruda.r PiS - korporacja hipokryzji 18.04.07, 13:14
        Gość portalu: Grzesiek napisał(a):

> korporacja adwokatow jest be bo PiS nie moze na niej zgarnac kasy na lapowkach.
        >
        > Z izbami rzemieslniczymi bedzie latwiej bo to dzieki PiS przeszla kolejna
        > ustawa ograniczajaca wolny rynek. Czy jest jeszcze jakis zwolennik PiS ktory
        > twierdzi ze nie jest to partia socjalistyczna?

Interesujące jest to, że PiS forsuje rozwiązania prawne dokładnie
        przeciwstawiające się zapisom Konstytucji w kwestii samorządów pracowniczych:
        chce uwolnić zawody zaufania publicznego i ograniczyć dostęp do zawodów
        rzemieślniczych.

• pukury Poseł PiS do usług 18.04.07, 12:16
      to zaczyna przechodzić ludzkie pojęcie !. mam dość tych debili ! . w ramach
      walki z korporacjami chcę tworzyć następna korporację ! . co to kogo g..o
      obchodzi kto pomaluje mi kuchnię ? . mogą sobie to prawo wsadzić - wszyscy
      wiedzą gdzie . parszywa banda bolszewików . wynika z tego że mają zamiar
      poszerzyć listę zawodów koncesjonowanych - tylko tak dalej - w Wielkiej Brytanii
      / Danii / itp tylko czekają na fachowców . a w Polsce zostaną nieudacznicy ale -
      z " papierem " .
      • Gość: www Re: Poseł PiS do usług IP: 202.78.17.* 20.04.07, 04:24
        To proste - chodzi o to, zeby bylo tak jak jest w najlepszej demokracji na
        swiecie, czyli w Stanach. Tam nie mozna samemu zrobic remontu, trzeba zatrudnic
        fachowca z dyplomem, bo inaczej dostaje sie slony mandat. I tak, jesli ta ustawa
        przejdzie, "fachowcy" beda sobie windowac dowolnie ceny, bo konkurencja bedzie
        pracowac w Anglii, Hiszpanii, Wloszech czy jeszcze gdzie indziej. Cos mi sie
        widzi, ze po prostu chodzi o pogonienie wyksztalciuchow, zeby dobrego
        samopoczucia niektorym nie psuli
    • Gość: 37.mysz Poseł PiS do usług IP: 82.139.11.* 18.04.07, 12:25
      miało byc tak pięknie,a wyszło PIS z worka,jak zawsze zresztą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka