Dodaj do ulubionych

nowe firmy MLM

28.02.05, 22:26
witam
słyszałem, że zamierza rozpocząć działalność firma UNICITY INTERNATIONAL w
Polsce. Czy ktoś może posiada jakieś informacje na jej temat? Nie chodzi mi o
szczegóły tylko ogólnie co to za firma - czy etyczna.

Pozdrawiam
Roman
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: nowe firmy MLM 28.02.05, 23:15
      A na Wybrzeżu szaleje Skandinawian Nature ...czy coś takiego ,ale nie wiem w
      czym pracują.
      • agateka Re: nowe firmy MLM 01.03.05, 13:05
        ja nie kojarze niestety ani UNICITY INTERNATIONAL ani Skandinawian Nature.
        Może dopiero chcą wejść na Polskę i mają kilku dystrybutorów tylko...
        A to kosmetyczne firmy? Czy inne?
        • vitalia Re: nowe firmy MLM 01.03.05, 20:05
          Tej pierwszej też nie znam ,a ta Skand.Nature to chyba kosmetyki.Zadzwonię i
          zrobię wywiad gospodarczy,,.A zna ktoś EcoWorld ??Srodki
          czyszczące ,czyściki,mikrofaza...?
    • agateka Re: nowe firmy MLM 02.03.05, 15:14
      no to jeszcze dodam do kolekcji następną nazwę : Tianshi podobno to
      chińska firma marketingowa....
      Ale nie wiem nic ponadto :-(
      może Wy coś się dowiecie.
      pozdro
      • manablue Re: nowe firmy MLM 22.06.05, 15:44
        Federico Mahora - dystrybucja perfum. Świetne produkty, prosty plan
        marketingowy. Więcej szczegółów - napisz mana@blueonline.us
      • zdrowietiens Re: nowe firmy MLM 27.06.05, 15:47
        Tak Tianshi oficjalnie w Polsce od maja b.r.więcej napisalam w temacie"Tianshi
        chińska państwowa firma "jeśli chcesz to zajrzyj.
    • agateka Re: nowe firmy MLM 04.03.05, 11:24
      ja znalazłam jeszcze taką
      www.nicole.com.pl/pl/p/siedziba.htm
      oferują franchising i mlm chyba też ale nie znam nikogo kto się tym zajmuje to
      pewności nie mam
      pozdr
    • agateka Re: nowe firmy MLM 04.03.05, 11:25
      i jeszcze jedna
      www.ejdos.com
      ale też nie znam...
    • agateka Re: nowe firmy MLM 04.03.05, 18:21
      i jeszcze taka firma
      www.colway.net.pl
      • vitalia Re: nowe firmy MLM 04.03.05, 21:50
        Colway to chyba kolagen o ile się nie mylę, ale nie wiem na pewno.
        • agateka Re: nowe firmy MLM 05.03.05, 09:40
          chyba nie bo są 2 różne strony i 2 różne firmy....
          ale może masz racje
          ja nie wiem :)))
      • nonilandteam Re: nowe firmy MLM 20.03.06, 17:43
        witam wszystkich,
        firme Unicity Network znam od kilku lat i moge powiedziec, ze:
        plan marketingowy jest dosyc przecietny,zadnych nowosci,mnostwo dodatkowych
        bonusow,plan samochodowy.
        produkty podobne do Pharmanex,Nature´s Sunshine, Herbalife czy Amway,ogolnie
        wellness
        Problemem moze byc jednak start,poniewaz aby naprawde zaczac zarabiac,nalezy
        wykupic starter managera za ok 1200 euro.
        Ponadto jest to mlm bardziej dla ludzi zwiazanych w jakis sposob z medycyna,tak
        przynajmniej jest w Niemczech,albo sa to networkowcy,albo
        lekarze,masazysci,pielegniarki itp.
        Ponadto dziwne jest to,ze prawie wszyscy , ktorzy byli od poczatku w firmie i
        naprawde zarabiali pasywnie juz w dziesiatkach tysiecy euro odeszli do Ziami
        albo do Thitian NONI International.
        • gxpert Re: nowe firmy MLM 22.03.06, 20:31
          Wychlałem karton Tahitian Noni... i o zgrozo! Nic na mnie nie podziałało. A i
          wyniki na skanerze gorzej niż mizerne. Co do Unicity to fakt, że produkty
          podobne do wymienionych wcześniej firm. Ten pakiet managera to chyba przegięcie?
          Nie wiem o tym dokładnie, ale sprawdzę, mam wejście do 'źródła'. Faktycznie
          biznes do oparcia na medykach a to już mnie odrzuca.
    • agateka Re: nowe firmy MLM 19.03.05, 23:18
      no i znalazłam cóś takiego (znaczy kumpela znalazła :)))
      www.harmonny.pl
      od niedawna ale czy ok? tego nie wiem bo nie znam ;-)))

pozdro
      • vitalia Re: nowe firmy MLM 20.03.05, 07:25

Harmonny jest dość zasiedziała na polskim rynku MLM i to chyba już z 5 lat ....
        Znam ludzi co kręcą harmony ,ale najlepiej im szło chyba w Czechach.

>Gdynia Moje Miasto<
        > Ir Szeli Gdynia <
      • gxpert Re: nowe firmy MLM 22.03.06, 20:32
        Harmonny to kosmetyki. To już historyczna firma, dziwne, że dopiero teraz się na
        nią natykacie :(
    • agateka Re: naturavitalis 17.06.05, 21:16
      no to ponoć nic nowego

www.naturavitalis.pl/
      :-)
    • agateka Re: Noni-Bremen 17.06.05, 21:18
      www.noni-bremen.de/
    • agateka Re: Novanutria 17.06.05, 21:19
      www.novanutria.de/
      jeśli ktoś coś wie o ich spotkaniach w Polsce to prosze o info :)
      • najnaczelniejszy En101 29.08.05, 12:38
        To ja do tej wyliczanki dorzucę coś z innej branży :)

kursyjezykowe.en101.com
        • cawaa Re: En101 31.08.05, 23:45
          cześć
          nowa firma zaczeła swoja działalność, nazywa sie Cawa i jest producentem wod
          toaletowych i dezodorantów (oferta bedzie rozszerzana)
          jeśli ktoś chce blizsze informacje albo ma jakieś konkretne pytania to prosze
          na cawa@tlen.pl
          pozdrawiam serdecznie i zycze wysokich obrotów
        • gxpert Re: En101 22.03.06, 20:33
          Nic nowego.
          • mvpc Re: En101 23.03.06, 16:02
            Nic nowego” Perfumy , ale jakie !
            Dla czego sprzedaż bezpośrednia ?
            Ponieważ perfumy są wyjątkowym produktem , nie można traktować ich wyłącznie
            jak towar handlowy .Sprzedaż wymaga odpowiedniej oprawy i fachowej prezentacji .
            Jest czas na podjęcie decyzji o wyborze odpowiedniego zapachu dla siebie.
            I to jest to co daje sprzedaż bezpośrednia , dlatego naszą linie MVParfums
            postanowiliśmy sprzedawać w ten sposób.

Zapraszam
            www.mvparfums.pl
            • emelemek Re: En101 23.03.06, 18:49
              Zanim coś napiszesz to się zastanów. Jeśli dobrze zrozumiałem gxperta to
              chodziło mu o kursy językowe a nie o jakieś perfumy. I ponadto nie uprawiamy na
              tym forum reklamy. Myślę, że networkforum usunię ten post z reklamą.
              • mvpc Re: En101 24.03.06, 11:33
                To się zastanowiłem . Właśnie , jeżeli dobrze zrozumiałeś ? Ja uważam ze „nic
                nowego” dotyczyło nowej firmy Cawa i jej perfumy w sprzedaży
                bezpośredniej .Taka jest moja interpretacja . Czemu od razu zjadliwie , jakieś
                perfumy !? Założyciel forum opisując jego cele zaznaczył wprawdzie że celem nie
                powinno być reklamowanie , użył sformułowania „nie powinno” , to o co Ci
                chodzi. Tytuł wątku na forum to „Nowe firmy MLM” , i tu , prawie co wypowiedź
                to nazwa firmy i na dodatek adres www.
                Czy to nie krypto reklama a wręcz reklama !?
                Tylko jak dyskutować o firmach MLM nowych czy starych nie podając ich nazw .
                Forum po części stało się witryną reklamową omawianych na nim firm .W tym
                wypadku inaczej się nie da .Moją odpowiedzią na „nic nowego” było, pół
                żartem ,pół serio że są następne „nic nowego” Perfumy -ale jakie .Dalej
                wyjaśniłem dlaczego my sprzedajemy naszą linie MVP w sprzedaży bezpośredniej .
                I co Cię tak ubodło emelemku , może adres www.
                Pozdrawiam , życzę więcej uśmiechu i tolerancji w życiu .mvpc
                • mlm40 Re: En101 24.03.06, 21:59
                  Te, reklamodawco! Czytać nie umiesz. Wątek jak nic dotyczy kursów językowych a
                  to, że za wszelką cenę chcesz przemycić informację o Cawie to po prostu Twoje
                  przeświadczenie o słuszności swoich wyborów. Rób sobie te perfumy, nikt Ci
                  przecież nie broni, ale myśl!
                  • mvpc Re: En101 27.03.06, 12:43
                    Te nauczyciel czytania ! Nie mam nic wspólnego z Ca.... , tak dokładnie
                    czytałeś to co napisałem..
                    Główny wątek to nowe firmy MLM , czy sprzedaż tych kursów językowych to nie MLM
                    i czy nie taką informacje dorzucił do wyliczanki En101 czy może zaprosił na
                    naukę języka ?.Pod tym listem dopisała się Ca..... itd.Z resztą o co tu kopie
                    kruszyć ! Pozdrawiam
    • ubezpieczeniazyciowe Re: nowe firmy MLM 27.07.05, 11:44
      firma UNICITY jest w Polsce - pisano o niej w ostatnim "Network Magazynie". Mają
      już umowę dla współpracowników, ale uważam osobiscie, że niektóre jej punkty są
      nie do zaakceptowania. Jest też tzw. "polski model finansowy". Firma powstała z
      dwóch firm. Na rynku amerykańskim jej produkty znane były pod marką "ENRICH",
      takie jak Parway pak, Love rex, Calcium magnesium. Teraz bazują na produkcie
      Bios Life2 - obniżającym cholesterol, które polecany jest przez amerykańskich
      lekarzy i dostepny w ich aptekach. Pakiet startowy to 39,95$ + prawodopodobnie
      jeszcze minimalny zakup produktów na sumę ok 2000zł. Szczegółów na razie nie
      znam, w najbliższym ma mieć spotkanie. Firma jest w fazie organizacji, dopiero
      tłumacza wiele dokumentów, ulotek, itd. Ja korzystałem z ich produktów
      dostarczanych mi z USA jeszcze pod marką ENRICH. Aktualnie nazwywają się
      UNICITY, a nazwa handlowa produktów to "makelifebetter"
      jacek.chrzaszcz@akuna.pl
      (501) 70 33 77
      • vitalia Re: nowe firmy MLM 27.07.05, 21:09
        Hmmm,,mówisz starter prawie 40 $ plus zakup 200 zł????
        To już biznes dla zaawansowanych.Napewno nie dla laika marketingowego.Ponadto
        nie wyobrażam sobie aby podpisujący umowę przeciętny człowiek mógł mi potem
        sprzedać produkt prozdrowotny,całkowicie się na tym nie znając.
        • januszb_2004 Re: nowe firmy MLM 18.11.05, 13:03
          w nsp starter to umowa za 3,5 , limitów nie ma, 40% taniej dla dystrybutora i
          dopiero od tego poziomu zaczyna się zabawa o następne 30%. Uważam że sensowna
          polityka handlowa jest co najmniej tak ważna jak jakość produktów. A pieniądze
          są w sprzedaży oraz w robieniu sieci - przy czym dla zaawansowanych to drugie
          oczywiście jest korzystniejsze. No dokładnie jak w większościach sieci.
          • thasis Re: UNICITY 09.01.06, 00:59
            Ciekawe jak ta firma bedzie sie nazywala za rok, dwa i jaki nowy cudowny
            lek,kosmetyk.......wynajda
            • gxpert Re: UNICITY 23.01.06, 22:00
              Thasis! Ty żyjesz? Hurrraa :))) Jesteśmy ocaleni, duch pański nad nami czuwa.
        • gxpert Re: nowe firmy MLM 22.03.06, 20:35
          Podobno 2000 PLN Vitalio!!!
      • gxpert Re: nowe firmy MLM 22.03.06, 20:35
        Akuna rulez! :)
    • wojtekunicity Re: nowe firmy MLM 23.01.06, 14:35
      Witam,
      Unicity juz dziala w Polsce.Mamy przygotowaną dużą częśc materiałów po polsku.
      Jest możliwość nabywania produktów w Polsce.
      Proszę sprecyzować część pytania dotyczącą etyki.

pozdrawiam
      Wojtek
      • romek744 Re: nowe firmy MLM 23.01.06, 22:27
        etam, to pytanie sprzed roku... Już wiem, że to firma etyczna, czytałem w
        prasie branżowej. Ale najważniejsze, że Thasis wróciła!!! Już myślałem, że coś
        Ci się stało, albo internet nie działą przez te cholerne mrozy! A tu jest,
        dzięki Bogu...
        romek
      • nonilandteam Re: nowe firmy MLM 20.03.06, 17:57
        tylko dlaczego nikt nie mowi,ze mozna ja nabywac poki co u jedynego lidera w
        Polsce a nie bezposrednio w firmie...
        • vitalia Re: nowe firmy MLM 20.03.06, 20:44
          A możesz coś więcej na ten temat??? Bo to bardzo interesujące.
          • romek744 Re: nowe firmy MLM 20.03.06, 20:53
            Myślę, że lider w Polsce może śmiało reprezentować interesy firmy tutaj, być
            oddziałem firmy. Byleby jego działalność była zgodna z obowiązującym w Polsce
            prawem. Myślę, że to ułatwia wiele spraw organizacyjnych i jest czymś
            normalnym. nie rozumiem aluzji "nonitandem".
            Swoja drogą, to nie wiecie, gdzie jest Thasis?
            romek
            • marimax Re: nowe firmy MLM 22.03.06, 22:22
              No to czy macie juz po uzyciu tych wspanialych preparatow skore jak dzidzius,
              zyly odetkane, cholesterolu ani widu, serce jak dzwon itd..............
              • romek744 Re: nowe firmy MLM 23.03.06, 01:02
                Mam to wszystko bez preparatów, zwłaszcza jak dzwon :)
                romek
                • marimax Re: nowe firmy MLM 23.03.06, 10:59
                  Ale wedlug tych firm MLM bez ich preparatow to dlugo nie pociagniesz a wiesz ze
                  preparat jednej firmy jest lepszy od tej innej firmy a nastepnej firmy jest
                  lepszy od tej ostatniej itd......
                  • gxpert Powoli, nie jest tak źle. 23.03.06, 15:05
                    marimax napisał:

> Ale wedlug tych firm MLM bez ich preparatow to dlugo nie pociagniesz a wiesz
                    ze preparat jednej firmy jest lepszy od tej innej firmy a nastepnej firmy jest
                    > lepszy od tej ostatniej itd......

Tak mówią tylko 'tendencyjni' dystrybutorzy a nie tacy którzy umieją
                    współistnieć na rynku. Prawda jest okrutna, że wiele preparatów, choćby o różnym
                    składzie czynników aktywnych biologicznie, zawartości fitochemicznej czy
                    chemicznej ma podobne działanie i efekty są porównywalne.
                    Istotniejsze jest podparcie produktu wiarygodnymi badaniami natury
                    laboratoryjnej i medycznej, np. podwójna ślepa próba czy duża grupa osób
                    poddanych testom. Część firm wspiera swoje prace badawcze na uznanych i silnych
                    ośrodkach medycznych których niezaleźność nie budzi wątpliwości.
                    Takie kliniczne badania dają większą wiarygodność produktowi i są rękojmią i
                    gwarancją bezpiecznego stosowania, co nie znaczy, że produkty firm które nie
                    mogą się pochwalić takimi mocnymi certyfikatami nie są skuteczne i bezpieczne.
                    Ale taki kwit to jest ważna sprawa z punktu widzenia marketingu i
                    odpowiedzialności osoby dystrybuującej nie będącej np. lekarzem czy farmaceutą.
                    Trzeba też wspomnieć, że wielu niezaleźnych dystrybutorów dysponują większą
                    wiedzą praktyczną i teoretyczną od niejednego farmaceuty czy lekarza rodzinnego.
                    Ale to wstydliwy temat dla świata medycyny konwencjonalnej.
                    • romek744 Re: Powoli, nie jest tak źle. 23.03.06, 22:15
                      Nie ma o czym w ogóle gadać. Zawsze, każdy będzie wychwalał to, czym się
                      zajmuje. W danym czasie. W danym czasie, bo znam ludzi, co przechodząc do byłej
                      konkurencji, na którą dotychczas psioczyli, to nagle dochodzili do wniosku, że
                      ta firma jest teraz najlepsza. Tacy już są ludzie, niezależnie od tego, czym i
                      w jakiej branży się poruszają. Nie ma co się nad tym rozwodzić
                    • lapsang Re: Powoli, nie jest tak źle. 21.04.06, 00:25
                      a masz wiedze jakie to firmy podpierac sie moga wiarygodnymi badaniami? zalezy
                      mi na tym gdyz z racji pracy w dietetyce mam czeste zapytania a nie chce
                      polecac czegos nieskutecznego? pozdrawiam mariusz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka