Gość: nn IP: *.chello.pl 11.08.03, 20:24 Pośrednik PKO BP... szkoda że "Wyborcza" daje się wciągać w takie rozgrywki inspirowane przez czarny PR. Ciekawe ile jeszcze gazet jutro o tym napisze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PKOLUBCA Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 20:45 Gość portalu: nn napisał(a): > Pośrednik PKO BP... szkoda że "Wyborcza" daje się wciągać w > takie rozgrywki inspirowane przez czarny PR. Ciekawe ile jeszcze > gazet jutro o tym napisze... ++++++++++++++++++++++ Głosuję za zlikwidowaniem całego PKO bp. Stary bank , smierdzi komuną i jakość obsługi jak za filmó Barei. Kiedyś poszedłem z Ksiega wieczystą i wypisem z rejestru gruntow do banku spytac o kredyt zabezpiczony hipoteka. Dzialka duza 11 tys. m w miesice. Baba mi mowi ze musze odrolnić działke - tak było w rejestrze -ja ze nic nie buduje jescze choc plan zagospodarowania pozwala zrobic nawet sklep - i chce tylko kwote w wys. okolo 15 wartosci rynkowej ziemi. Ona swoje... Fundusz zdobylem inaczej, hipoteka czsta , tylko ten bank ciagle jest i te stare baby szczerza zółte zęby.. klient Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YY! Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.ustron.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 23:56 Gość portalu: PKOLUBCA napisał(a): > Głosuję za zlikwidowaniem całego PKO bp. Stary bank , smierdzi > komuną i jakość obsługi jak za filmó Barei. > Kiedyś poszedłem z Ksiega wieczystą i wypisem z rejestru gruntow > do banku spytac o kredyt zabezpiczony hipoteka. Dzialka duza 11 > tys. m w miesice. Baba mi mowi ze musze odrolnić działke - tak > było w rejestrze -ja ze nic nie buduje jescze choc plan > zagospodarowania pozwala zrobic nawet sklep - i chce tylko kwote > w wys. okolo 15 wartosci rynkowej ziemi. Ona swoje... > Fundusz zdobylem inaczej, hipoteka czsta , tylko ten bank ciagle > jest i te stare baby szczerza zółte zęby.. Nie zapominaj że ten bank obsługuje większość obywateli o dochodach poniżej średniej. Kto ma przejąć tą obsługę? Parabanki w rodzaju Bezpiecznej Kasy, "systemy argentyńskie"? No chyba że chcesz żeby w końcu Lepper przejął władzę i z Balcerowiczem zrobił to co obiecuje. Czego temu ostatniemu życzę ale w cywilizowany sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Rozpylacz Naiwniak jesteś... IP: *.ii.com.pl 14.08.03, 09:02 Gość portalu: YY! napisał(a): > Nie zapominaj że ten bank obsługuje większość obywateli o > dochodach poniżej średniej. Kto ma przejąć tą obsługę? > Parabanki w rodzaju Bezpiecznej Kasy, "systemy argentyńskie"? > No chyba że chcesz żeby w końcu Lepper przejął władzę i > z Balcerowiczem zrobił to co obiecuje. Czego temu ostatniemu > życzę ale w cywilizowany sposób. Naiwniak jesteś... Uwierzyłeś w te bzdury lepperusa muchusa ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stach Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.pkobp.pl 14.08.03, 12:15 Gość portalu: PKOLUBCA napisał(a): > Gość portalu: nn napisał(a): > > > Pośrednik PKO BP... szkoda że "Wyborcza" daje się wciągać w > > takie rozgrywki inspirowane przez czarny PR. Ciekawe ile > jeszcze > > gazet jutro o tym napisze... > ++++++++++++++++++++++ > Głosuję za zlikwidowaniem całego PKO bp. Stary bank , smierdzi > komuną i jakość obsługi jak za filmó Barei. > Kiedyś poszedłem z Ksiega wieczystą i wypisem z rejestru gruntow > tys. m w miesice. Baba mi mowi ze musze odrolnić działke - tak Ciekawe czy na twoich wymyslonych warunkach kała by ci kredyt młoda panienka w banku zagranicznym, .Jak przychodzisz do kogoś po pieniadze, to musisz spełnic warunki pozyczajacego. A jak ci nie chce pożyczyć na swoich warunkach to idziesz do drugiego żyda - może on ci pożyczy. Takie są na swiecie reguly. Warunki stawia ten kto ma forsę. I on najklepiej wie czy może pozuyczyć. A w banku jest dodatkowy problem, że pozycza się nie swoje pieniadze i odpowiedzialność jest podwójna - przed depozytariuszem i... "troską o interes banku". > było w rejestrze -ja ze nic nie buduje jescze choc plan > zagospodarowania pozwala zrobic nawet sklep - i chce tylko kwote > w wys. okolo 15 wartosci rynkowej ziemi. Ona swoje... > Fundusz zdobylem inaczej, hipoteka czsta , tylko ten bank ciagle > jest i te stare baby szczerza zółte zęby.. > > klient Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: 212.160.90.* 12.08.03, 09:18 Likwidacja PKO TF jest skutkiem braku jakichkolwiek decyzji mogących powstać w Banku. Bank przez popnad 9 miesiecy probowal "zebrać" sie w sobie i zadecydować o wejściu w branże pośrednictwa kredytowego. Nie potrafił tego zrobić, mimo uczestnictwa zarówno Członka Zarzadu jak i Dyrektorów Deparetamentu. Brak kompetencji poszczególnych osób jest wynikiem podjętej decyzji. Nic więcej. PKO TF od 4 lat przynosiło straty, nie było uczestnikiem rynku pośrednictwa kredytowego. Od kilku miesięcy trwała próba wdrożenia nowego produktu - kredytu ratalnego. Niestety bank nie był w stanie podjąć decyzji. Nie potraFIŁ. Wewnętrzne spory, uprawianie politykierstwa, brak kompetencji i wiedzy doprowadziło do obecnej sytuacji. PKO prawie nigdy nie udzielała kredytów ratalnych, a jedynie wysokoszkodowe kredyty gotówkowe. Mam wrażenie, że nie jest to pierwsza i ostatnia porażka Banku. Pracujący tam ludzie nie potrafią zrobić nic, co miałoby jakikolwiek charakter biznesu. Nie mówiąc o pracownikach oddziałów. TRAGEDIA. Zainteresowanych szczegółami prosze o podanie maila. Odpowiedz Link Zgłoś
adam225 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika 12.08.03, 09:55 Jestem zainteresowany tym tematem adam225@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 15:45 Ten, który to pisał, to pewnie jest z Wrocławia, i jego "gaża" przede wszystkim zjadła tę firmę -on wie o co chodzi, tylko innych chce wprowadzić w błąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorobkiewicz Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.03, 17:56 Gość portalu: ada napisał(a): > Ten, który to pisał, to pewnie jest z Wrocławia, i jego "gaża" przede wszystkim > > zjadła tę firmę -on wie o co chodzi, tylko innych chce wprowadzić w błąd szkoda tylko ze nie napiszesz ile ta spolka placi za wynajmowanie lokali w polsce. a ceny sa po prostu kosmiczne. a zanim przyszli "ci co przez ich gaze" postawiono spolke w stan likwidacji byly duzo wyzsze, moze najpierw nad tym powinnas sie ado zastanowic. i nad tym ze firma praktycznie od 3 lat juz byla nierentowna. moze to przez takich obibokow jak ty likwiduja ta firme ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 12.08.03, 18:45 Nazwa PKO Towarzystwo Finansowe to brzmi dumnie, ale wcale nie jest określeniem adekwatnym do tej spółki. Twór, który PKO BP stworzyło - to w czystej formie "nieudacznik", który w swojej egzystencji 1999-2002 nie był w stanie dostosować się do rzeczywistości i realiów gospodarki wolnorynkowej. Kredyty gotówkowe, które były i nadal są podstawowym i właściwie jedynym źródłem przychodów w dzisiejszych czasach nie wystarczają, aby prowadzić zyskowną działalność. Jednak PKO BP (jako właściciel) oraz PKO TF majac klapki na oczach bardzo w to wierzyło. Likwidowana spółka PKO TF naprawdę mogła istnieć, gdyby bank zdobył się na podjęcie pewnych, ważnych decyzji np. w pierwszych miesiącach 2003 roku. W tym banku ważniejsze od wszystkiego są procedury, niemobilny system, skostniałe rozumy itd. Sugerowanie pewnego internauty, że to Wrocławianie "położyli" fantastycznie prosperującą firmę proponuję najpierw poczytać cokolwiek o podstawach ekonomii, a nawet elementarnych podstawach księgowosci i dopiero wtedy można dyskutować. Kreatywna księgowość nas nie zmyliła, jeżeli Wy - "ludzie północy" daliście się nabrać to współczujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 11:42 Nie wrocławianie dołożyli łapę, by błyskawicznie uwalić tę firmę. Zresztą nie pierwszą, wcześniejsze też... to są efekty ich pracy. Z SSK kredyt wylecieli... ktoś wcześniej się na nich poznał..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 10:57 A ile płaci za jedną willę w Dzierżoniowie???? małe pieniążki co...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.zamosc.mm.pl 13.08.03, 21:16 adam225 napisał: > Jestem zainteresowany tym tematem adam225@gazeta.pl Ja też stach40@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 2 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.zamosc.mm.pl 13.08.03, 21:35 adam225 napisał: > Jestem zainteresowany tym tematem adam225@gazeta.pl Jak to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 21:03 Ado - Nie o spór miedzy jedymi pracownikami a drugimi tutaj chodzi. Płace są tajne i nic nikomu do tego. Koniec tematu. Ci co coś robią mają wiecej, ci co nie - mniej. Tak po prostu jest. PKO TF przez ostatnie kilka lat żył z dobrego zagospodarowania ciągłych pieniedzy z PKO BP. Nic więcej nie dawał. Tworzona sprzedaż ratalna była jednym z najlepszych rzeczy jaka mogła sie przydażyć PKO TF a PKO BP w szczególności. Zacytuje ostatni fragment z info o HSBC, który mocno chce wejść na polski rynek: "W tym tygodniu PKO BP zdecydowało się zamknąć swoje przynoszące straty ramię kredytowe, PKO Towarzystwo Finansowe, któremu nie udało się zdobyć mocnej pozycji na rynku ocenianym na 10 miliardów złotych rocznie. Według analityków, rynek pożyczek konsumpcyjnych, zdominowany przez należącego do Credit Agricole Lukasa i będącą własnością Kredyt Banku spółkę Żagiel, może w tym roku wzrosnąć o 20-25 procent, jeżeli w gospodarce nastąpi dalsze ożywienie" Niestety, PKO BP nie POTRAFI! ugryść tego kawałka tortu. Włąśnie ze względu na sowje dziwne uprzedzenia i ciągłe uprawianie polityki. Lepiej wedlug PKO BP ukryć pewne informacje, niż je wyczyścić i doprowadzić do ładu. Historia PKO TF jest ciekawa, właśnie ze względu na "ciekawstki" kilku ostatnich lat. Mały "RYWIN"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p2 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: 212.160.90.* 12.08.03, 11:58 Czarny PR? Czerwoni i dziwni to sa własnie ci ludzie z BANKU. Gdyby Wyborcza wiedziała o wszystkim, to by dopiero była mała aferka. A do tego nikt niczego nie pilnował .... GW dobrze robi, że się wszystkim interesuje .... w przeciwieństwie do niektórych osób z banku; wiedzą i pozwalają, i sami działają! na różne ciekawe historyjki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 5 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.gda.supermedia.pl 13.08.03, 08:46 Jak to jest, że tacy fachowcy w branży, wybitni znawcy ekonomii, jakimi są "ludzie południa" - położyli firme w niespełna pół roku? Z jakich pieniędzy wypłacane były wasze pensje, bo chyba nie z kredytów ratalnych? Nie mówcie tylko, że sami na siebie zapracowaliście! Trudno spotkać się z wiekszą obłudą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 6 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.03, 10:18 a kredyty ruszyly?? Bank dał produkt?? Oj facet. Co wy mieliscie z ratalki?? Wiesz co to jest projekt, przygotowanie do produkcji?? Moze powiesz, ze coś mieliscie?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:04 Człowieku! albo Kobieto! Czy Ty dalej nie rozumiesz , że kredyty nie ruszyły WŁAŚNIE dzięki nie podjęciu TRAFNYCH decyzji przez BANK !!!!!!!! Zanim napiszesz -pomysl i posluchaj innych lub tych co cos wiedzą na ten temat, zastanow sie nad dotacjami bez-końca, wysokimi czynszami i wynikiem finansowym miejsca gdzie pracujesz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 13.08.03, 15:39 Ludzie, przecież nic w tej spółce nie działo się bez wiedzy właściciela czyli PKO BP. My zagraliśmy w otwarte karty, bo to przecież bank nas "ściągnął". Rozumiem Was, że szkoda Wam ciepłych posadek, gdzie pracowało się jak za czasów komuny i czy się stało czy leżało - uważaliście, że się i tak Wam należało. Jednak sielanka się skończyła i czas szukać nowej pracy - chociaż likwidacja w tym banku ( jak wszystko inne) może przeciągnąć się na długie lata. Wbrew wszystkiemu życzymy Wam powodzenia, suksesów zawodowych (jednak nie takich jak w PKO TF)i dziękujemy za współpracę (tą lepszą i tą gorszą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczony Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.03, 16:54 Gość portalu: gość 5 napisał(a): > Jak to jest, że tacy fachowcy w branży, wybitni znawcy ekonomii, > jakimi są "ludzie południa" - położyli firme w niespełna pół > roku? Z jakich pieniędzy wypłacane były wasze pensje, bo chyba > nie z kredytów ratalnych? Nie mówcie tylko, że sami na siebie > zapracowaliście! Trudno spotkać się z wiekszą obłudą. no to moze poprosimy prawdziwego ekonomiste z polnocy zeby nam powiedzial jaki spolka miala zysk netto a ile z tego poszlo na wyplaty tej cudownie porsperujacej firmy od poczatku jej istnienia (tak procentowo - wiadomo ze kwot nie mozna podac)?? mam wrazenie ze z rachunkowoscia u was to taka jak z geometria lobaczewskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 13:31 To już nie obłuda to szczyt "upodlenia" zwalniać ludzi i do ostatniej chwili trzymać ich w niepewności a wręczając wypowiedzenie uśmiechać się.ta osoba co to robiła zginie od tej samej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocny Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 19:50 Gość portalu: ktoś napisał(a): > To już nie obłuda to szczyt "upodlenia" zwalniać ludzi i do ostatniej chwili > trzymać ich w niepewności a wręczając wypowiedzenie uśmiechać się.ta osoba co > to robiła zginie od tej samej ręki. Jeśli wypowiedzenie zostało dostarczone w momencie kiedy spółka była już postawiona w stan likwidacji, a nie upłyneło 30 dni (zgodnie z nowymi przepisami) od daty zgłoszenia tego faktu to jest ono nieskuteczne. Dopiero po upływie owych 30 dni może ono zostać dostarczone. Należy pamiętać że likwidator ma prawo wtedy zmienić regulamin a co za tym idzie skrócić okres wypowiedzenia ale koniecznie musi o tym fakcie powiadomić pracowników. Można nie przyjąć nowego regulaminu. Wystarczy powiadomić o tym pracodawcę w fomie pisemnej nie później niż 7 dni od daty zmiany regulaminu. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 13:41 DZIEKI!!! A mozna prosić o artykuł,postawę prawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocny Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 14:13 Gość portalu: nn napisał(a): > DZIEKI!!! A mozna prosić o artykuł,postawę prawna. Wypowiedzenia "Ustawa z 28 grudnia 1989 r. o szczególnych zasadach rozwiązywania z pracownikami stosunków pracy z przyczyn dotyczących zakładu pracy Art. 3. O zamierzonym rozwiązaniu z pracownikami stosunków pracy z przyczyn, o których mowa w art. 1 ust. 1 i 2, kierownik zakładu pracy jest obowiązany zawiadomić również powiatowy urząd pracy nie później niż na 45 dni (będzie: nie później niż na 30 dni) przed terminem dokonywania wypowiedzeń." Termin 30 dni obowiazuje od zeszłego miesiąca. "Art. 7a. 1. W razie ogłoszenia upadłości lub zarządzenia likwidacji zakładu pracy i braku środków na wynagrodzenia dla pracowników syndyk lub likwidator może rozwiązać stosunek pracy bez wypowiedzenia pod warunkiem niezgłoszenia przez pracownika sprzeciwu w terminie 5 dni od dnia otrzymania zawiadomienia o zamierzonym rozwiązaniu stosunku pracy. Pismo syndyka lub likwidatora powinno zawierać pouczenie w tej sprawie. Pracownikowi, z którym rozwiązano stosunek pracy, przysługuje, niezależnie od odprawy przewidzianej w art. 8, dodatkowo odszkodowanie w wysokości wynagrodzenia za okres wypowiedzenia." W poprzedniej wypowiedzi jak widać pomyliłem się, prawo pozwala na zgłoszenie sprzeciwu tylko przez 5 dni od dnia powiadomienia o zmianach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 18:15 Bardzo dziękuję!!Widzę że tak jak i ja bardzo interesujesz się tym tematem.Ciekawe czy mieliśmy okazję się poznać np.telefonicznie!!!!Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocny Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 18:57 Gość portalu: nn napisał(a): > Bardzo dziękuję!!Widzę że tak jak i ja bardzo interesujesz się tym > tematem.Ciekawe czy mieliśmy okazję się poznać np.telefonicznie!!!!Pozdrawiam W końcu jak cała spółka bez względu na to czy jesteś "z pólnocy" czy też może "z południa" jedziemy na tym samym wózku. Dlaczego mamy dawać się wyzyskiwać i oszukiwać ?? Cieszę się, że ci pomogłem. Jak ktoś coś ciekawego będzie wiedział to sugeruję tutaj anonimowo umieszczać informacje. Pozdrawiam wszytkich, szczególnie pana likwidatora oraz cały zarząd PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 22:21 A może jestem ze "wschodu" chpociaz tego żałuję!!!!!Już niedługo będę na bezrobociu a szkoda mi tych ludzi których znami mogłam poznać dzieki pracy w tej samej firmie.Mam żal do niektórych...ale cóż takie sa realia POLSKI XI wieku a może w XII będzie nam lepiej a może nawszym dzieciom.Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:07 Gość portalu: ktoś napisał(a): > To już nie obłuda to szczyt "upodlenia" zwalniać ludzi i do ostatniej chwili > trzymać ich w niepewności a wręczając wypowiedzenie uśmiechać się.ta osoba co > to robiła zginie od tej samej ręki. I taka jest kolej rzeczy. Przedstaw się to ci powiem dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 14:28 Gość portalu: gość 5 napisał(a): > Jak to jest, że tacy fachowcy w branży, wybitni znawcy ekonomii, > jakimi są "ludzie południa" - położyli firme w niespełna pół > roku? Z jakich pieniędzy wypłacane były wasze pensje, bo chyba > nie z kredytów ratalnych? Nie mówcie tylko, że sami na siebie > zapracowaliście! Trudno spotkać się z wiekszą obłudą. W 100% prawda i popieram!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chłodnooki Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.08.03, 19:30 Nie ukrywam, że znam całą historię od podszewki i stwierdzam stanowczo, że PKO BP zrobiło to całkiem zgrabnie. Pracownicy PKO TF będą się wzajemnie opluwać i nikt nawet nie zauważy, że KOSZTY, potrafią przynosić zyski. Nie jest tajemnicą, że PKO BP będzie "prywatyzowane". To długi proces. W tak długim procesie trzeba maksymalnie obniżyć wartość spółki, a przy tym należy to zrobić tak, by nikt tego nie zauważył. Inwestycja w dwa niezależne projekty, by na mecie je zamknąć wyraźnie generuje koszty (obniża wartość spółki), a przyszłemu inwestorowi daje w ukryte prezenty. Ja niczego nie sugeruję ale ktoś powinien się sprawie przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.zamosc.mm.pl 13.08.03, 21:58 Gość portalu: Chłodnooki napisał(a): > Nie ukrywam, że znam całą historię od podszewki i stwierdzam > stanowczo, że PKO BP zrobiło to całkiem zgrabnie. Pracownicy PKO > TF będą się wzajemnie opluwać i nikt nawet nie zauważy, że > KOSZTY, potrafią przynosić zyski. Nie jest tajemnicą, że PKO BP > będzie "prywatyzowane". To długi proces. W tak długim procesie > trzeba maksymalnie obniżyć wartość spółki, a przy tym należy to > zrobić tak, by nikt tego nie zauważył. Inwestycja w dwa > niezależne projekty, by na mecie je zamknąć wyraźnie generuje > koszty (obniża wartość spółki), a przyszłemu inwestorowi daje w > ukryte prezenty. Ja niczego nie sugeruję ale ktoś powinien się > sprawie przyjrzeć. Złote jajka zniosły właścicielom Zagla i Lukasa kredyty ratalne Natomiast PKO BP nie potrafi prowadzić interesu... PKO BP zabija ztotą kurę.To jest nieprawdopodobne nieuctwo, brak koncepcji i odpowiedzialności. Nie mam słów. Informacja o likwidacji TF zaczyna mnie upewniać, że dla PKO /przy takich decyzjach/ przychodzą lata chude. Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika 14.08.03, 08:26 Gość portalu: Chłodnooki napisał(a): > Nie ukrywam, że znam całą historię od podszewki i stwierdzam > stanowczo, że PKO BP zrobiło to całkiem zgrabnie. Pracownicy PKO > TF będą się wzajemnie opluwać i nikt nawet nie zauważy, że > KOSZTY, potrafią przynosić zyski. Nie jest tajemnicą, że PKO BP > będzie "prywatyzowane". To długi proces. W tak długim procesie > trzeba maksymalnie obniżyć wartość spółki, a przy tym należy to > zrobić tak, by nikt tego nie zauważył. Inwestycja w dwa > niezależne projekty, by na mecie je zamknąć wyraźnie generuje > koszty (obniża wartość spółki), a przyszłemu inwestorowi daje w > ukryte prezenty. Ja niczego nie sugeruję ale ktoś powinien się Ja też niczego nie sugeruję. Ale ten donos może spalic na panewce. Bo działania Zarządu PKO BP SA majace na celu uwolnienie sie od balastu tj. spółek nierentownych, do ktorych trzeba dopłacać. - może i na pewno podwyższy wartość banku - jako całości - dla inwestorów., a nawet wartość akcji banku na giełdzie. Czy nie jest to logiczne? Jako fan TF - jestem zawiedziony menedzęrstwem jego szefow, ktorzy /a nie PKO BP/ doprowadzili do upadku TF, tak bardzo potrzebnej, wspierającej bank, wypełniającej lukę usług PKO BP na rynku "szybkich" kredytów. pzdr pracowitych, aktywnych i potrzebnych .. a teraz pozostawionych samym sobie pracowników TF z rejonu lubelskiego > sprawie przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inna glowa Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 09:38 Chłopie, czy ty nie kumasz, że gotówki to był bubel?? A realizowany projekt ratalny miał być jedynym "ratunkiem" dla tej superasnej firmy (TF znaczy "Ta Fundacja"). Zarząd o tym wiedział, ale kiedy zaczeły wychodzić "nowinki" z lat poprzednich i Zarząd nie potrafił pokierowac procesem, prościej mu było zlikwidować Społke! Przecież Zarząd nie ma wpływu na swoich ludzi. Zarówno on nie ma kompetencji a co dopiero jego podwładni. CHłopie z Lubelskiego - bądź obiektywny! Kogo ty pozdrawiasz? pracowitych, aktywnych?? Sredni obrot na pracownika w miesiacu wynosil kilkadziesiąt tysięcy zł. I kto tu jest aktywny, pracowity?? Wejżyj w siebie mój ty guru gotówek!! A dopłaty?? Przecież do tej pory to właśnie WSZYSTKIE Twoje pensje były finansowane z dopłat realizowanych przez PKO BP. Wiec wlasnie dlatego bank musiał zlikwidowac polke?? Projekt ratalny był zupełnie z boku i był wlasnie projektem - wiec nie przypisuj mu jakiegokolwiek wplywu. I jak zostalo powiedziane w innym komentarzu - To ZARZĄD PKO BP chciał tego projektu; to nie ludzie się pchali i błagali, prosili roznych panow o prace. Niestety - nie potrafił go przeprowadzić. Nie umiał - jak wielu innych rzeczy (patrz np zepsute Inteligo; sprzedaz kart kredytowych; spadek udzielanych kredytów itp itd...) Wiec troche obiektywizmu prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik2 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 13:12 Zgadza się dobry projekt kredytu ratalnego mógłby być ratunkiem i dużą szansą dla spółki.Nic z tego nie wyszło i teraz każdy będzie odbijał od siebie piłeczkę i, co do tego nie ma złudzeń, winnego nie będzie. Kochana "inna głowo" jeśli jesteś taka drobiazgowa to zorientuj się w obrotach poszczególnych placówek i dopiero wyszydzaj. Są pracownicy, którzy starali się robić wszystko, żeby zwiększać obroty, co z tego, skoro myślących w tej spółce jest więcej niż "szarych roboli", którzy kokosów tu nie dostawali.W firmie o takiej strukturze trudno szukać dobrych efektów. Jeszcze tylko krótka notka do "dorobkiewicza": od obiboków raczej nie wyzywaj bo podejrzewam, że sam się nie przepracowujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorobkiewicz Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 12:01 Gość portalu: pracownik2 napisał(a): > Jeszcze tylko krótka notka do "dorobkiewicza": od obiboków raczej nie wyzywaj > bo podejrzewam, że sam się nie przepracowujesz... w chwili obecnej i owszem nie przepracowujemy sie. powiem wiecej siedzimy i pierdzimy w stolek bo co mozna robic innego skoro kazali nam siedziec w praktycznie pustych scianach ??? dobrze ze jeszcze mamy na czym siedziec. jednak pragne zwrocic uwage na fakt ze w przeciwienstwie do wiekszosci pracownikow tej spolki pracowalismy i to ciezko na pieniadze ktore dostawalismy za nasza prace od firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 13:49 A co zdążyliście już sprzedać cały majatek firmy!!?Bo w likwidowanych placówkach tak robiliście za marne grosze poszedł sprzęt!!A gdzie są pieniądze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorobkiewicz Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.08.03, 14:32 Gość portalu: zx napisał(a): > A co zdążyliście już sprzedać cały majatek firmy!!?Bo w likwidowanych > placówkach tak robiliście za marne grosze poszedł sprzęt!!A gdzie są > pieniądze??? nie mam pojecia kto i kiedy sprzedawal jakikolwiek majatek ale z checia sie dowiem. a co do poprzedniej wypowiedzi to tez nic nie wiem na temat jakiejkolwiek sprzedazy jednak likwidator kazal zabrac nam wszystko poczawszy od komputerow a na dlugopisach (na prawde) konczac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik2 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 13:15 Zgadza się dobry projekt kredytu ratalnego mógłby być ratunkiem i dużą szansą dla spółki.Nic z tego nie wyszło i teraz każdy będzie odbijał od siebie piłeczkę i, co do tego nie ma złudzeń, winnego nie będzie. Kochana "inna głowo" jeśli jesteś taka drobiazgowa to zorientuj się w obrotach poszczególnych placówek i dopiero wyszydzaj. Są pracownicy, którzy starali się robić wszystko, żeby zwiększać obroty, co z tego, skoro myślących w tej spółce jest więcej niż "szarych roboli", którzy kokosów tu nie dostawali.W firmie o takiej strukturze trudno szukać dobrych efektów. Jeszcze tylko krótka notka do "dorobkiewicza": od obiboków raczej nie wyzywaj bo podejrzewam, że sam się nie przepracowujesz... Za pozdrowienia dziękujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:12 pomysl nad tym co piszesz, nie jest to zbyt logiczne... pomysl nad szkodowoscia w regionie a nie rejonie - lubelskim- zreszta co z niego zostalo :-) Fan?? ha, ha ,ha \ załóż fanklub moze bedziesz mial prace (spoleczna) bo w tfpko nic nie zrobiles/a na pewno -łaś ... i nie rób kosztów !!!!! korzystając w pracy z modemu !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jądraszatana Sprzedać PKO BP szybko.To bubel niereformowalny.nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 22:56 Odpowiedz Link Zgłoś
czuk1 Re: Sprzedać PKO BP szybko.To bubel niereformowal 14.08.03, 08:37 Myślisz jądrami szatanie. Poczytaj przynajmiej o PKO BP i jego znaczeniu dla finansów państwa. Chcesz sprzedać państwo zadłużone w PKO? Czy na Zachodzie sprzedawane sa banki państwowe, a który bank sterowany z Zachodu i bank komercyjny /czysto/ obsluzy miliony biednych Polaków. Co ci przeszkadza PKO, które daje 1 mld zysku i wielką kupkę podatków odprowadza do budżet - aby można sobie od czasu do czsu coś wymasować, czy umyc - za te male to małe ale [państwowe renty i emerytury. Tu sa zamkniete kola. Jaedno jest ważne - PKO BP - jest najwiekszym, nowoczesnym, silnym ekonomicznie bankiem, wspierającym maly biznes, majacym wielkie szanse rozwoju po wejściu do UE kiedy bedzie prowadzona transformacja srodków pomocowych do polskiej gospodarki. Temu wielkiemu zadaniu nie podołaja banki zagraniczne /nie podejma bo bedzie sie im nadal nie opłacać/ i nie podoła BGK. Powodzenie wejścia do UE w duzym stopniu zależy od PKO BP, tak jak w okresie Przedwojennym PKO finansowało COP, a po wojnie - wielki program budownictwa mieszkanuiowego. Nie myślę jądrami dlatego jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głowa Re: Sprzedać PKO BP szybko.To bubel niereformowal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 09:26 1. Chyba jednak myslisz jądrami 2. 1 mld zysku - ok. Ale z czego!! Widze tytaj PRa z PKO wiec dobrze wiesz, ze nie z obslugi a z dofinansowan 3. nowoczesny Bank?? Ha ha ha. Oprócz centrali (znaczy budynku) to nic w banku nie jest nowoczesne. Przecież nawet nie potrafią sprzedać kart płatniczych!! (też do pkt 2) 4. Ten Bank nie ma szans rozwoju - i dobrze o tym wiesz - nie z tymi ludzmi których posiada. Totalne zacofanie. Totalny brak kompetencji. jednym słowem ZERO! 5. przypominając o PKO przedwojennym masz w jednym rację: Bank z tradycjami. I też zatrzymał się w rozwoju i wiedzy w 1939 roku. 6. Myślę, wiem, że nie PKO będzie "propmowało" rozwój biznesu w Polsce. A z pewnością NIE WSPIERA małego itp biznesu. Byłeś kiedyś w jakimś oddziale?? :) 7. PKO żyje głównie z szeroko rozumianej dystrybucji państwowych środków. Z normalnego biznesu miałoby 1mld ale straty!! 8. Nie politykuj (to wielka cecha wszystkich pracowników PKO - polityczne rozgrywki) - to gdzie Państwo jest zadłużone nie jest naszą sprawą. Po co się zadłuża?? (aż tak) Niech zredukuje wydatki. 9. Myśłisz jadrami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: główka Re: Sprzedać PKO BP szybko.To bubel niereformowal IP: *.pkobp.pl 14.08.03, 11:38 Gość portalu: Głowa napisał(a): > 1. Chyba jednak myslisz jądrami > 2. 1 mld zysku - ok. Ale z czego!! Widze tytaj PRa z PKO wiec > dobrze wiesz, ze nie z obslugi a z dofinansowan > 3. nowoczesny Bank?? Ha ha ha. Oprócz centrali (znaczy budynku) > to nic w banku nie jest nowoczesne. Przecież nawet nie potrafią > sprzedać kart płatniczych!! (też do pkt 2) > 4. Ten Bank nie ma szans rozwoju - i dobrze o tym wiesz - nie z > tymi ludzmi których posiada. Totalne zacofanie. Totalny brak > kompetencji. jednym słowem ZERO! > 5. przypominając o PKO przedwojennym masz w jednym rację: Bank z Ale jajarze i bezmózgowcy. Chca likwidować czy sprzedawać polski bank, tylko dlatego iż rzekomo jest bublem. I to Bank polski który ma zysk wypracowany 1 mld w ub.r, do którego nikt nie dopłaca. Bierze się to z tego, że Klientela jest różna . Zyski są jak w hurtowni spozywczej - choć gospodarka upada i dochody ludności maleją, a konkurencja narasta - liczne sklepiki zawsze przyjadą tu po towar. Karty płatnicze w tym banku nie są problemem - idą jak gorące buleczki. Może chodziło jajarzowi o karty kredytowe - te dopiero teraz zaczyna bank sprzedawać , i ... akcja sprzedaży dobrze sie rozwija. Bank w którym mam konta , najwiekszy polski - dobrze,że ma okazały budynek Centrali w Warszawie. Ma tez bardzo piękne, funkcjonalne, nowocześnie obsługujace swoich klientów setki placówek w całej Polsce. A sprzedawcy /pracownicy/ w tym banku to już /głównie/ ludzie młodzi i świetnie przygotowani zawodowo - nie gorzej niż w innych bankach . Chodzę tam, widzę i słyszę - co mówią, jak piszą o tych bankach zagranicznych,choćby na naszym forum. Naprawdę nie rozumiem takich oszołomów- którzy we wlasne gniazdo s..ją. Patrze na tę dyskusję z boku. Jajarz nie ma racji, czuk w większości - tak. A GłOWA, to - jakis oszołomski nie douczony politykier. 1. Do PKO nikt nie dopłaca, wystarczy zajrzeć do jego bilansów z lat200o -2002. 2. Bank ma kilka milionow kart platniczych i świetnie je sprzedaje. > tradycjami. I też zatrzymał się w rozwoju i wiedzy w 1939 poltykowanie to . > 6. Myślę, wiem, że nie PKO będzie "propmowało" rozwój biznesu w > Polsce. A z pewnością NIE WSPIERA małego itp biznesu. Byłeś > kiedyś w jakimś oddziale?? :) > 7. PKO żyje głównie z szeroko rozumianej dystrybucji państwowych > środków. Z normalnego biznesu miałoby 1mld ale straty!! To jest przyklad naszego politykierstwa, narzucania swoich pogląfów nie popartych niczym > 8. Nie politykuj (to wielka cecha wszystkich pracowników PKO - > polityczne rozgrywki) - to gdzie Państwo jest zadłużone nie jest > naszą sprawą. Po co się zadłuża?? (aż tak) Niech zredukuje > wydatki. > 9. Myśłisz jadrami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Re: Sprzedać PKO BP szybko.To bubel niereformowal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 12:59 Po ip widac, ze to ktos z PKO BP z centrali. No pewnie, ze nic innego nie możesz napisac. Nawet nie chce mi sie komentowac .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Oddac -biednym, może coś z tym zrobią IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajaszatana PKO BP wspiera mały biznes. Buahahaha! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 19:01 czuk1 napisał: > Myślisz jądrami szatanie. > Jaedno jest ważne - PKO BP - jest najwiekszym, nowoczesnym, silnym ekonomicznie bankiem, wspierającym maly biznes, majacym wielkie szanse rozwoju po wejściu do UE kiedy bedzie prowadzona transformacja srodków pomocowych do polskiej gospodarki. Temu wielkiemu zadaniu nie podołaja banki zagraniczne Z powyższego cytatu wynika, że moje jądra chcociaż nie są organem przeznaczonym do myslenia to jednak w konfrontacji z Twoim mózgiem , w tym jednym przypadku, wygrywają w procesie myślenia . :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PKO BP wspiera mały biznes. Buahahaha! IP: *.pkobp.pl 14.08.03, 19:58 Gość portalu: jajaszatana napisał(a): > czuk1 napisał: > > > Myślisz jądrami szatanie. > > Jaedno jest ważne - PKO BP - jest najwiekszym, nowoczesnym, silnym > ekonomicznie > bankiem, wspierającym maly biznes, majacym wielkie szanse rozwoju po > wejściu do > UE kiedy bedzie prowadzona transformacja srodków pomocowych do > polskiej > gospodarki. Temu wielkiemu zadaniu nie podołaja banki zagraniczne Z czego sie śmiejesz - chyba dla dodania sobie argumentów. Gdzie tu myślenie. Nawet nie chce mi sie jezyka strzępić., na takie wypociny, pomówienia i nieprawdy. To moze pisać któś kto nigdy z bankami nie miał do czynienia. > > Z powyższego cytatu wynika, że moje jądra chcociaż nie są organem > przeznaczonym do myslenia to jednak w konfrontacji z Twoim mózgiem , w tym > jednym przypadku, wygrywają w procesie myślenia . :-) > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek_03 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 14.08.03, 13:34 PKO BP podejmując współpracę z nową firmą napewne w szybkim tempie ją zniszczy tak jak TF. Firma przecież prosoerowała dobrze dopuki nie stworzono fikcyjnej centrali we Wrocławiu. Prezesem z Wrocławia powinna zająć się Prokuratura i rozliczyć go z defraudacji majątku spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hh Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.zamosc.mm.pl 14.08.03, 19:18 Popieram w 100% pomysł z prokuratorem i rozliczeniem. Utworzenie centrali we Wrocławiu było chorym posunięciem i zastanawiam się czyjego autorstwa było to "cudo"???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.03, 19:41 Kady obywatel ma prawo wnieść skargę do prokuratury, więc do dzieła panowie do dzieła. Radzę się tylko najpierw dobrze zastanowić czyje to były decyzje i skąd właśnie takie. Może to zarząd PKO BP tak postanowił, bo miał podstawy by twierdzić, że to pomoże nie dochodowej przez lata spółce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wąsywałęsy Każda Spółka państwowej firmy to straty i dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 22:13 To tylko miejsce na dodatkowe dochody dla cwaniaczków piszących tu bezczelnie z serwera pkobp oraz dla ich szwagrów tudzież dla aktywistów EZELDE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MILOSIERNY Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.03, 22:22 Wiecie co Tak czytam, czytam i sie dziwie (no bo dziwny jest ten swiat!!) Jaka centrala we wroclawiu?? Nie wiem, aby w KRS cos takiego figurowalo. Może ktos inny o tym cos wie. Znowu jakies pogloski?? Jezeli nawet RN i/lub/czy walne zgromadzenie lub inny ORGAN mialo taka ochote na przeniesienie - to jest to wlasnie prawo wlasciciela. Tak jak miala ochote na sprzedaz ratalna. Niestety. Zarowno nie potrafila dokonczyc przeniesienia jak i samego projektu. Ludzie zastanowcie sie nad soba. Badzcie chociaz "raz w życiu" obiektywni. Co to za gadanie - północ-południe?? Czy ktos komus przeszkadzal? Wroclaw realizowal projekt ratalny i juz. Nie obrazajmy sie na wzajem, bo to do niczego nie prowadzi. Kazda ze stron inaczej pojmuje otaczajacą ja rzeczywistosc. Nie wroclaw rozpoczal ta akcje i nie gdansk. Tak chciala widac Rada Nadzorcza czy/lub/i walne zgromadzenie czy inny ORGAN. Wiec po co te komentarze? Lepiej komentujcie fakt, iż CI LUDZIE z WARSZAWY nie potrafili dokonczyć (lub nawet porzadnie zacząć) całej sprawy. A Panowie z Warszawy (wy sami wiecie o kim mowa :) - pamietajcie co powiedzial wasz przyjaciel- PRAWDZIWYCH MEZCZYZN POZNAJE SIE PO TYM JAK KONCZA (ciekawe jak on skonczy :) !! A wy tego nie potrafiliscie zrobic porządnie. Jestescie wiec mezczyznami ...? Zycze takiej samej skutecznosci w innych realizowanych przez was projektach. Moze wreszcie ktos sie pozna na waszym "umiejętnościach menadżerskich"! (ha ha ha) Mimo wszytko pozdrawiam i bardzo mocno ściskam! WSZYTKICH WAS!! DO ZOBACZENIA, najlepiej NIGDY! PS A Pana Stacha, Glowke czy tez pracownika (to jedna i ta sama osoba) spod IP PKOBP prosze o dalsze przekazywanie informacji zawartych we wszystkich opiniach i w tej tez TYM fajowym Panom przelozonym. moze to ich zainspiruje do myslenia? Chociaz taki pozytyw bedzie z calej tej historyjki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 12:10 Za swoją pracę przy produkcie ratalnym brał duża kasę!!!I co z tego wynikło wielkie G.....Ludzie nie bądzcie obłudni od lutego do sierpnia stałe pobory,delegacje,laptopy,itp a kto na Was pracował? Te szaraczki w POK sprzedając gotówkę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 12:03 I ja sie zgadzam z toba w 100%. Gdyby nie Wrocław i kasa idąca na ten cel Firma mogłaby istnieć jeszcze przez kilka kolejnych lat,a ludzie mogliby dalej pracować.Ludzie z "południa" zadajcie sobie pytanie: Po co przyszliście do tej firmy aby ją rozp.....i brać dużą kasę???A może chcieliści zlikwidować konkurencję na rynku?Aby wasz Prezes mógł wejść na "szerokie wody".Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:21 Gość portalu: leszek_03 napisał(a): > PKO BP podejmując współpracę z nową firmą napewne w szybkim > tempie ją zniszczy tak jak TF. Firma przecież prosoerowała > dobrze dopuki nie stworzono fikcyjnej centrali we Wrocławiu. > Prezesem z Wrocławia powinna zająć się Prokuratura i rozliczyć > go z defraudacji majątku spółki. Czy jesteś pewien tego co piszesz? Wydaje mi się , że nie! A co z wcześniejszymi Prezesami a było ich kilku :-) miałeś/aś lepsze układy? Nic nie zrobiłeś/aś żeby sprzedać więcej , wciąż tylko wszystko na NIE, . Skup się nad szukaniem pracy i nie pisz w cv że pracowałeś w PKOTF to nic dobrego. We wrocławiu nikt nigdy nie powiedział, że była Centrala. Nie słuchałeś/aś Odpowiedz Link Zgłoś
bs13 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika 15.08.03, 01:08 Gość portalu: nn napisał(a): > Pośrednik PKO BP... szkoda że "Wyborcza" daje się wciągać w > takie rozgrywki inspirowane przez czarny PR. Ciekawe ile jeszcze > gazet jutro o tym napisze... > Całość pasjonująca choć nie wiem bardzo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znajomy Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.0.* 15.08.03, 19:48 LUDZIE, LUDZISKA I WSZYSCY INNI - NIE WIEM CO W TYCH WASZYCH GŁÓWKACH SIĘ POROBIŁO, ALE TO CO WYPISUJECIE TO TYLKO ŚWIADCZY O WASZYM NISKIM POZIOMIE ŚWIADOMOŚCI, WIEDZY, UCZCIWOŚCI, POCZUCIA GODNOŚCI ITD. TO, ŻE BRALIŚMY PIENIĄDZE NA POBORY AŻ CZERWCA-LIPCA 2003 ROKU TO NIE TYLKO WYNIK OSIĄGANYCH PRZYCHODÓW Z KREDYTÓW GOTÓWKOWYCH, ALE PRZEDE WSZYSTKIM PIENIĘDZY, KTÓRE BYŁY PRZEZNACZONE NA RESTUKTURYZACJĘ, NA STWORZENIE NOWEGO PRODUKTU W PKO TF. GDYBY NIE TA SYTUACJA, PKO TF ZWINĘŁOBY ŻAGLE GDZIEŚ OK. STYCZNIA-LUTEGO 2003 ROKU. I JESZCZE JEDNO - BO NIE WIEM CZY PLACÓWKI PKO TF O TYM WIEDZĄ TO CENTRALA W GDAŃSKU W MOMENCIE OTRZYMANIA WIADOMOŚCI OD PKO BP O UTWORZENIU OŚRODKA RESTRUKTURYZACJI WE WROCŁAWIU PODNIOSŁO SOBIE POBORY O ZNACZNE SUMY, SIĘGAJĄCE NIEKIEDY 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 22:13 Ty id...nie obrażając nikogo!!! Jestem od początku tej firemy i przeszłam różnych prezesów ale tego co się działo od stycznia tego roku nie sposób okrweślić inaczej jak "bagno".Nic nie wiadomo temat tabu!!! a za tym stali KOORDYNATORZY PKO TF.I tak Pozdrawiam!!! bo mam szacunek dla takiej"intytucji "jaką jest CZŁOWIEK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 15.08.03, 22:26 I jeszcze jedno " nie sra się w własne gniazdo"Jeśli Ktoś jest w stosunku do ciebie lojalny to Ty tez mozesz takim być jeśli nie to "olewasz"!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stetoskop Schizofreniczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 08:17 Gość portalu: nn napisał(a): > Ty id...nie obrażając nikogo!!! Jestem od początku tej firemy i przeszłam > różnych prezesów ale tego co się działo od stycznia tego roku nie sposób > okrweślić inaczej jak "bagno".Nic nie wiadomo temat tabu!!! a za tym stali > KOORDYNATORZY PKO TF.I tak Pozdrawiam!!! bo mam szacunek dla > takiej"intytucji "jaką jest CZŁOWIEK! Piszesz : "Ty idioto", a następnie : "mam szacunek dla takiej instytucji jaką jest człowiek". Idż się leczyć. Masz schizofrenię i to sądząc na podstawie w/w wypowiedzi wręcz "książkową". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Schizofreniczka IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 16.08.03, 09:04 Marny z ciebie psycholog a iloraz inteligencji bardzo niski.Jest takie stwierdzenie "prawda w oczy kole"Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TensamBRUNET Re: Schizofreniczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 10:16 Gość portalu: nn napisał(a): > Marny z ciebie psycholog a iloraz inteligencji bardzo niski.Jest takie > stwierdzenie "prawda w oczy kole"Pozdrawiam Nie odpowiedziałaś w ogóle na argumenty. O ile to cos dla Ciebie znaczy. A swoją drogą jak potrafiłaś ocenic iloraz mojej inteligencji ? Czy tylko tak sobie napisałaś, jak to blondynka, nie umiając rzeczowo odpowiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Przeszłaś różnych Prezesów? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:27 Gość portalu: nn napisał(a): > Ty id...nie obrażając nikogo!!! Jestem od początku tej firemy i przeszłam > różnych prezesów ale tego co się działo od stycznia tego roku nie sposób > okrweślić inaczej jak "bagno".Nic nie wiadomo temat tabu!!! a za tym stali > KOORDYNATORZY PKO TF.I tak Pozdrawiam!!! bo mam szacunek dla > takiej"intytucji "jaką jest CZŁOWIEK!!! i co dobrze Ci było od początku?!! Właśnie dlatego te straty od początku działalności!!! Bagno same/i stworzyliście/łyście a pretensje to do Właściciela (chyba że nie dociera kto jest Właścicielem) , temat tabu byłby gdyby miało sens istnienie spółki. Szanujesz a wyzywasz od "idiotów" - zastanów się nad sobą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Właśnie, polecam obejrzeć się za siebie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:35 Gość portalu: Znajomy napisał(a): > LUDZIE, LUDZISKA I WSZYSCY INNI - NIE WIEM CO W TYCH WASZYCH GŁÓWKACH SIĘ > POROBIŁO, ALE TO CO WYPISUJECIE TO TYLKO ŚWIADCZY O WASZYM NISKIM POZIOMIE > ŚWIADOMOŚCI, WIEDZY, UCZCIWOŚCI, POCZUCIA GODNOŚCI ITD. > TO, ŻE BRALIŚMY PIENIĄDZE NA POBORY AŻ CZERWCA-LIPCA 2003 ROKU TO NIE TYLKO > WYNIK OSIĄGANYCH PRZYCHODÓW Z KREDYTÓW GOTÓWKOWYCH, ALE PRZEDE WSZYSTKIM > PIENIĘDZY, KTÓRE BYŁY PRZEZNACZONE NA RESTUKTURYZACJĘ, NA STWORZENIE NOWEGO > PRODUKTU W PKO TF. GDYBY NIE TA SYTUACJA, PKO TF ZWINĘŁOBY ŻAGLE GDZIEŚ OK. > STYCZNIA-LUTEGO 2003 ROKU. > I JESZCZE JEDNO - BO NIE WIEM CZY PLACÓWKI PKO TF O TYM WIEDZĄ TO CENTRALA W > GDAŃSKU W MOMENCIE OTRZYMANIA WIADOMOŚCI OD PKO BP O UTWORZENIU OŚRODKA > RESTRUKTURYZACJI WE WROCŁAWIU PODNIOSŁO SOBIE POBORY O ZNACZNE SUMY, SIĘGAJĄCE > NIEKIEDY 100% Popieram i potwierdzam, A Wam zabierano premie , śmieszne - bo za nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: 195.117.130.* 18.08.03, 18:05 najważniejsze, że prezes Podsiadło przyjmuje do pracy tylko wybranych z PBK, BRE, i ... cenzorów z Mysiej na dyrektorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no wreszcie Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.03, 21:13 Pierwszy sensowny komentarz! WRESZCIE!! Ten Gość kuma o co w tym wszystkim chodzi! Na pewno nie o walke polnoc-poludnie-wschod-zachod. A jedynie o CENTRUM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 12:10 widzę, że temat ostygł nieco:( szkoda:( fajnie się czytało wasze komentarze:) a tak reasumując: dobrze, że nic wam nie wyszło z tej ratalki:) inni pośrednicy mogą spać spokojnie:) przynajmniej na razie, dopóki nie dorwiecie się do innego "sponsora"....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Drżyj maleńki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:30 Gość portalu: tomi napisał(a): > widzę, że temat ostygł nieco:( > szkoda:( fajnie się czytało wasze komentarze:) > a tak reasumując: dobrze, że nic wam nie wyszło z tej ratalki:) inni pośrednicy > > mogą spać spokojnie:) przynajmniej na razie, dopóki nie dorwiecie się do > innego "sponsora"....;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b68 Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.sopot.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 08:48 żałuję tylko, że Gazeta po przejrzeniu tego co ludzie napisali nie zainteresowała się tym tematem. Może byłaby następna "Afera Rywina". W każdym razie temat jest bardzo ciekawy. Spółka od poczatku powstania była przygotowana pod prywatyzację banku i tylko za bardzo się to przesunęło w czasie. Jeżeli ktoś jest zaintersowany tematem na poważnie to na pewno byli przcownicy Spółki i jeszcze pracujący podali ciekawe szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Re: PKO BP zlikwidował swojego pośrednika IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 10:04 ... i co by zmeniło rozdmuchiwanie całej tej sprawy? Z całą pewnością JEDNO WIELKIE NIC. jak to zwykle bywa w naszym kochanym kraju........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Bank potrafił zwodzić wszystkich przez 9 miesięcy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:45 ściemniając za każdym razem i matacząc informacje. Oszukał nie tylko Was - super inspektorów w POKach jak i samego siebie. Sprawdźcie co się dzieje z Hipotecznym, jak "prężnie " rozwija się Inteligo jak "super" pracują Oddziały, jak utrudniały sprzedaż "zyskownych" gotówek a jak niektórzy piszczą teraz bo mają braki w wynikach. Jak narzekając na produkt gotówkowy , wprowadził (czasem nawet przedłużając i zabierając WAM klientów) kredyt WIosna, potem Kredyt Lato do 30 września br. Gdy już o tym wszystkim pomyślicie to pozdrówcie agentów. Wytłumaczcie im decyzje Banku, dlaczego jesteście traktowani jak piąte koło u Wozu, dlaczego o PKOTF nie słychać w Polsce, konkurencja się Was nie Boi bo nie ma czego, mogłaby się bac ale Bank nie dopuścił do tego . Za chwilę będzie prywatyzowany (ha, ha) Może znajdzie się frajer który się do tego przyczyni. Współczuję mu. I nie mówcie źle o ludziach dzięki którym moglibyście mieć pracę. Pamietajcie , że swiat jest mały i możemy się spotkać na ścieżkach biznesu a wtedy wiedząc co "potraficie" pogadamy inaczej (lub wcale). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny NIE- RATALNY NIEUDACZNIK tylko gotówkowy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 11:52 Najważniejszą kwestią jaką należałoby rozpatrzyć i wyjaśnić to błąd formalny w artykule gazety (ciekawe kto się do tego przyczynił). Spółka nie specjalizowała się w sprzedaży ratalnej ! Największy polski bank detaliczny zrezygnował z czegoś co dopiero mógł mieć (kredyty ratalne). Może dla redaktora Gazety to jest bez różnicy ale wystarczy zasięgnąć kilku opinii wśród ludzi z branży i dowie się że istnieje zasadnicza różnica pomiędzy kredytem ratalnym a gotówkowym, tak samo jak kredyt samochodowy , mieszkaniowy nie mieści się w jednym worku z kredytem ratalnym. Dobrze byłoby sprostować tą wiadomość jednak nie ma co liczyć na uczciwość i rzetelność sensacjonarzystów (twórcy sensacji w kraju). Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję , że się już nie spotkamy (dotyczy większości ludzi z PKO TF, były wyjątki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: NIE- RATALNY NIEUDACZNIK tylko gotówkowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 10:55 Ratalny, ratalny przez 8 m-cy pracy nie stworzyliście dobrego programu na wprowadzenie kredytu ratalnego (mowa oczywiście o Wrocławiu), za to potrafiliście brać krociowe wynagrodzenia (w stosunku do innych pracowników - tych od gotówki, którzy zarabiali na to byście 1-go dostali forsę) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny I co? Cisza? brak prądu w POKach? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa Re: I co? Cisza? brak prądu w POKach? IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 16:34 W POK-ach prądu nie brakuje w POK-ach się pracuje, ady zarobić na wasze odprawy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Re: I co? Cisza? brak prądu w POKach? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.03, 21:37 Gość portalu: dupa napisał(a): > W POK-ach prądu nie brakuje w POK-ach się pracuje, ady zarobić na wasze > odprawy!!!!! ładnie się nazywasz, chodziło o charakter? No jak się pracuje jak kazali nic nie robić??? co Ty. A jeśli chodzi o odprawy to nie wiem kto ale ja w tej spółce nie pracowałem ale jeśli tak poczytać to też na Wasze, biedaczyska!!!!!!!! pokaże się u Was Pan likwidator a może Pani i wtedy sobie porozmawiacie grzecznie i z jednym skutkiem, Tylko pamiętaj żeby wtedy być takim mądrym człowiekiem . Acha i nie zapomnij się podpisać na papierach tak samo jak gość na forum, inaczej będzie to fałszerstwo a przecież wiesz że nie można przyjmować dokumentów z fałszywym podpisem , pa pa.. w innym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jądra szatana Gnoje z PKo BP ! N/txt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 23:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: I co? Cisza? brak prądu w POKach? IP: *.zamosc.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 16:29 A mi, w miarę czytania, coraz bardziej się podoba...Ktoś próbuje wbić szpileczkęi pobudzić do dyskusji. Bardzo dobrze bo robi się coraz ciekawiej, aż miło poczytać.Pozdrawiam TEGO RATALNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PREZES_KING ZAKŁADAM FAN KLUB PKO TF !!!! IP: *.ptf.pl 21.08.03, 17:17 Uwaga! Zakładam Fan-Klub PKO TF!!! Zapraszam wszystkich byłych pracowników firmy! Przeczytałem Wasze wypowiedzi. Jesteście pełni energii, pomysłów, sił witalnych! Żal byłoby gdyby ten potencjał się zmarnował! Mam kapitał potrzebny do tego by utworzyć nową, dobrą, prężnie działającą firmę. Byli PTF'iacy będą jej siłą, jej motorem napędowym, i żródłem jej sykcesu. Co Wy na to...? Czekam na odzew!!! Wasz PREZES_KING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Ciekawa propozycja , ale nie jesteś PAŃSTWOWY? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 18:03 Gość portalu: PREZES_KING napisał(a): > Uwaga! > Zakładam Fan-Klub PKO TF!!! Zapraszam wszystkich byłych pracowników firmy! > Przeczytałem Wasze wypowiedzi. Jesteście pełni energii, pomysłów, sił > witalnych! Żal byłoby gdyby ten potencjał się zmarnował! Mam kapitał potrzebny > do tego by utworzyć nową, dobrą, prężnie działającą firmę. Byli PTF'iacy będą > jej siłą, jej motorem napędowym, i żródłem jej sykcesu. > > Co Wy na to...? > > Czekam na odzew!!! > > Wasz PREZES_KING Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec chrzestny Re: Ciekawa propozycja , ale nie jesteś PAŃSTWOWY IP: *.zamosc.mm.pl 21.08.03, 22:19 Gość portalu: ratalny napisał(a): > Gość portalu: PREZES_KING napisał(a): > > > Uwaga! > > Zakładam Fan-Klub PKO TF!!! Zapraszam wszystkich byłych pracowników firmy! > > > Przeczytałem Wasze wypowiedzi. Jesteście pełni energii, pomysłów, sił > > witalnych! Żal byłoby gdyby ten potencjał się zmarnował! Mam kapitał > potrzebny > > do tego by utworzyć nową, dobrą, prężnie działającą firmę. Byli PTF'iacy > będą > > jej siłą, jej motorem napędowym, i żródłem jej sykcesu. > > > > Co Wy na to...? > > > > Czekam na odzew!!! > > > > Wasz PREZES_KING Oj? dlaczego jest cisza. Nic dziwnego - obawa, czy to nie prowokacja Jakoś chyba ci bezwolni, skazani na bezrobocie /w terenie/"jeszcze pracownicy TF" - nikomu nie wierzą. Tym bardziej głosom z internetu, tym bardziej ze żródła /jak oni uważają/ ich zawodowej klęski. Jeśli propozycja jest poważna to napewno 90% pracowników przejdzie do nowej firmy. Oni świetnie wiedzą czy maja szanse być i dzialać skutecznie, w nowej firmie zapracować na siebie i wypracować zysk. Temat jest do wziecia w terenie. Na takiego posrednika czekają /tak sadzę - bo nie sprawdzałem/ BISE, Millenium, PBK, regionalne banki spółdzielcze. Tworzona z pracowników spólka mogła by teraz jeszcze - we wrześniu - zwiazać sie W KRAJU z kilkoma bankami... a Z JEDNYM bankiem UZGODNIONYM na terenie działania POK przyszłej spółki..a od pażdziernika można by podjąć działalność W m.Z. trójka z TF ma szanse z powodzeniem podjąć pracę w nowej spółce, ..takze podjąć wstepne rozmowy z BISE, PBK, bankami regionalnymi... i te wstepne rozmowy,, mógłby kontynuować WIRLKI ORGANIZATOR. Jest tu : obszar działania 4-5 powiaty, dobra opinia o TF i jego pracownikach, sieć agentów /rozwojowa - jeli będą dobre produkty/.Trzeba mieć jedynie ofertę lepszą niż Lucas i Żagiel, brać mniejsze marże, zastosować elastyczne splaty /nie koniecznie co m-c/, nie odrzucać rolnikow, wejść ostro na rynek kredytow ratalnych i samochodów używanych /CZEGO NIE POTRAFIONO W PKO - od lat/ ...itd,itp. Pomysł dobry. Ja jestem wierzący .. i Kingowi wierzę. Może tez dlatego, że jestem daleko od problemów upadłego TF, choć znam jego sytuacje i ..".wożenie sie" z swoim właścicielem. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???!!!!!!!!! Ratalny! Daj spokój i pogódz się w końcu z porażką IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 10:19 Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny :-) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 11:58 Gość portalu: ???!!!!!!!!! napisał(a): > Powodzenia. Spox, tylko czyja tak naprawdę to porażka ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???!!!!!!!!! Re: :-) IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.08.03, 13:43 Gość portalu: ratalny napisał(a): > Gość portalu: ???!!!!!!!!! napisał(a): > > > Powodzenia. > Spox, tylko czyja tak naprawdę to porażka ....... "Raz się jest na wozie raz pod wozem..."Czas pokaże.....Pozdrawiam-y... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magik Darujcie sobie te niesnaski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 15:09 Wszyscy którzy się tutaj wypowiadali dobrze wiedzą kto pisze ;) Odpuście sobie dalsze kłótnie pomiędzy tzw. Północą i Południem. Zarówno Ci z Północy jak i Ci Połódnia ( a przynajmniej większość z nich - tych bardziej zaangażowanych ) wie z kim musiałą współpracować. Nie da się jechać do przodu jak ci ktoś cały czas depcze po chamulcach. Co do wynagrodzeń, bo i takie kłótnie tu przeczytałem, to Połódnie poprostu wykazało się umiejętnością negocjacji swojej ceny - gratuluję ( nie bierzcie ich za złodziei - przyszli żeby coś zrobić zaproszeni przez właściciela - no i znają swoją cenę ), jednak o 100% powyżkach na północy to jakoś nie słyszałem ( to informacja dla któregoś z zawiedzionych Połódniowców - podwyżek nie było :P ). Darujcie sobie spory na temat wynagrodzeń bo to bez sensu. Sprzedaż ratalna istniała od początku spółki, a to że była kiepska to już inna sprawa. Co do zmieniającej się sytuacji w spółce to, zanim się zechce wypowiadać ktoś z pracowników, niech się zapozna rzetelnie nie tylko z wynikami finansowymi ale także z dokumentacją w danym okresie ( w szczegóności dotyczącą relacji z włascicielem ) zanim zacznie opowiadać bzdury. Mnie już między Wami nie ma. Zarówno na Północy jak i na Południu były osoby które chciały coś zrobić i mam pełny szacunek dla nich. Obiboków jak wszędzie, też się paru znajdzie. Pozdrawiam zarówno Północ jak i Połódnie oraz wszystkich pracowników terenowych. Myślę że wielu z was jeszcze kiedyś spotkam, oby tylko nie toważyszyło temu PKO BP. tak na marginesie - PKO BP jeszcze bardzo dużo brakuje do nowoczesności ale nie znaczy to że jest całkowicie niereformowalne. Jest to bądź co bądź instytuja ze wszechmiar polityczna i tak pewnie jeszcze długo zostanie. Mają poteżne moce ale nie umieją ich wykorzystać. Jak o tym myślę to od razu przychodzi mi do głowy pytanie "Ilu pracowników według zarządzenia prezesa PKO BP jest potrzebnych do wkręcenia żarówki??" :D P.S. Grzesiu B.- kiedyś mówiłeś że będzie tak fajnie, a ja twierdziłem że będzie kiszka, no i niestaty na moje wyszło. Wtedy jeszcze nie wiedziałeś czego spodziewać się po właścicielu. Myślę że teraz przyznał byś mi rację ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny Podarujcie sobie niesnaski IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.03, 16:55 Wiem, kto to pisał.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: Darujcie sobie te niesnaski IP: *.chello.pl 03.09.03, 18:58 Magik ma racje. Pozdrowienia dla całej brygady z PKO TF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Darujcie sobie te niesnaski IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.03, 08:49 Gość portalu: Bart napisał(a): > Magik ma racje. Pozdrowienia dla całej brygady z PKO TF. Zgadzam się z Tobą .Pozdrowienia dla tych co już odeszli i jeszcze zostali na "pokładzie "PKO TF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Darujcie sobie te niesnaski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 11:37 Pozdrowienia dla Magika i całej rzeszy pracowników PKO TF (z wyłączeniem pracowników centrali we Wrocławiu - z nielicznymi wyjątkami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: I co? Cisza? brak prądu w POKach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.03, 11:40 Ratalny - biedactwo, wywalili was w pierwszej kolejności. I dobrze zrobili, a tak a propos, ta willa w Dzierżoniowie to twoja?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzącyocochodzi Re: I co? Cisza? brak prądu w POKach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.03, 01:05 oj Ada coś Ci się popier......, a ten facet z którym sypiasz to Twój? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????????? Re: I co? Cisza? brak prądu w POKach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.03, 14:51 A jednak ktos jeszcze przeglada tą stronę a myslałam,że to już koniec.Pozdrawiam Adę i tego wiedzącegoocochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ratalny I to by było na tyle ;-) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.03, 16:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............domyśl Re: I to by było na tyle ;-) IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 21:30 Widzę ze nie chcesz zamknąć tego tematu.Czyżbyś czuł się winny.Odpowiedz zostawiam tobie a może.....inni cię ocenią!!!????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Re: I to by było na tyle ;-) IP: *.przemet.sdi.tpnet.pl 28.08.03, 21:34 A tak na dokładkę "ludzie z godnością odchodzą godnie"!!!!!!!!!!!No chyba że się mylę...???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecie kto :-) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 29.08.03, 14:46 GODNOŚĆ, filoz. nieusuwalna i niestopniowalna, zasługująca na szacunek własny i innych ludzi wartość człowieczeństwa, przysługująca każdemu człowiekowi bez wyjątku; także cnota jako złoty środek między wadami zarozumialstwa i służalczości (Arystoteles). -------------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeszcze pracujacy nie do konca:: I to by było na tyle ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.03, 12:09 Potwierdza sie jednak słuszność naszej tezy: 1) PKO BP na ostatnim miejscu w rankingu NW; 2) prezez Inteligo zrezygnowal. 1) tak jak napisane wczesniej - kompetencji bak - 4 oddziały i cztery rozne odpowiedzi na te same pytania 2) nie dziwie sie gosciowi - nie wyrobil nerwowo w kontaktach z PKO BP. Inteligo nie wyrabia a Prezes PKO BP powie: taki był nasz plan :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ............ Re: nie do konca:: I to by było na tyle ;-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.03, 15:19 A mi to zajebiście sie siedzi w Domku.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz pracująca Re: nie do konca:: I to by było na tyle ;-) IP: 62.29.137.* 03.02.04, 09:03 Moze ktoś jeszcze tutaj zagląda.Do grudnia pracowałam w PKO TF a teraz pracuje już w innej firmie,a to że tutaj jestem zawdzięczam pracy w PKO TF.Pozdrawiam całą ekipę z centrali w Gdańsku ( bo wiem że jeszcze pracujecie). Odpowiedz Link Zgłoś