Gość: Kolo Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: *.aster.pl 30.01.08, 15:02 Witam: Jesteśmy w UE i regulacje dot.Importu może podjąć tylko Bruksela,A co się tyczy przepisów wewn.muszą być zgodne z przepisami UE.Będzie ten sam problem co z akcyzą za samochody z UE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewodnik cz 1. Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: 194.149.246.* 30.01.08, 16:03 Poradnik dla wszystkich, ktorzy chcieliby kupic uzywany samochod w Niemczech, a nie znaja jezyka niemieckiego. Jak kupic samochod BMW w Niemczech? Najpewniej kupuje sie samochod BMW w sieci sklepow firmy BMW, drozej ale z gwarancja - nalezy w Internecie wystukac www.bmw.de Po pojawieniu sie wejsciowej planszy ze znaczkiem BMW i w dolnym prawym rogu okienko z napisem - Quicklinks – szybkie linki, a pod tym linie: 1. Informaterialbestellung - Zamawianie materialow informacyjnych 2. BMWNewsletter - Wiadomosci BMW 3. BMWKonfigurator - BMW - kofigurowanie. 4. Gebrauchtwagensuche - Szukanie samochodu uzywanego Poniewaz w tej lekcji interesuje nas kupno samochodu uzywanego BMW – klikamy myszka na pozycji nr 4 - Gebrauchtwagensuche – Szukanie samochodu uzywanego. Pokaze nam sie nowa plansza z napisem w srodku -Gebrauchtwagenbörse – gielda uzywanych samochodow na ktory nalezy kliknac myszka - kolejna plansza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewodnik Cz 2 Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: 194.149.246.* 30.01.08, 16:04 Aby tu znalezc np. BMW linii - 3 limuzyne nalezy: - Marke – marka ustawic na BMW - Modellreihe – linia modelu ustawic na 3er - Karosserieform ustawic na Limousine – limuzyna -Modell – model mozna ustawic na konkretny model lub pozostawiajac - alle – wszystkie mozna pokazac wszystkie odmiany . - Preis von – cena kupna od zostawiamy nic tzn. Zero, - Preis bis – cena kupna do znajdujemy 20.000 Euro. Okienka -Altern. Finanzierungsrate (mtl.) – to kupowanie na raty – nie ruszamy - Erstzulassung von – pierwsza rejestracja od - znajdujemy np. 2007, - Erstzulassung bis – pierwsza rejestracja do - zostawiamy nic tzn. 2008 do teraz bo interesuje nas tylko roczny - Kilometerstand von – Ilosc przejechanych kilometrow od - zostawiamy nic tzn. Zero, - Kilometerstand bis – Ilosc przejechanych kilometrow do - znajdujemy np. 10.000 km Jezeli chcesz miec bardziej precyzyjne wyszukiwanie samochodu Twoich marzen mozesz jeszcze wybrac: Kraftstoffart – rodzaj paliwa Getriebe – Skrzynia biegow Gewünschte farbe – kolor W ten sposob ustalilismy parametry na BMW 3 limuzyna do 10.000 km nie starszy anizeli 2007 rok za najwyzej 20.000 Euro. Klikajac - Ergebnis anzeigen – Pokaz wynik uruchamiamy poszukiwanie samochodu. I po chwili pokaze sie nam lista skladajaca sie z wielu stron. Jezeli chcemy zmienic parametry klikamy zakladke -Suche – Szukaj Przyjemnej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrrrrrr Europejski kapitalizm w czystej postaci ... IP: *.dyn.optonline.net 30.01.08, 16:21 dotacje , regulacje , dyrektywy , odnosniki ...a wszystko , zeby utrzymac cala mase pieprzonych urzedasow. I to ma byc, ten slynny LIBERALNY stosunek do gospodarki ??? Rozumiem , ze rzad stara sie chronic interesy europejskich koncernow samochodowych , ktore produkuja w Polsce .Rozumiem , ze rzad dba o miejsca pracy , pracownikow zatrudnionych w w/w koncernach. Ale do kooorvy nedzy, nie nazywajmy kapiatalizmem , ustroju stricte socjalistycznego. "Dajcie nam zyc ...dajcie nam smielej marzyc" - mimo , ze minelo juz 25 lat , to slowa tej piosenki , sa wciaz wolaniem na puszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DanielNJ Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: 64.61.9.* 30.01.08, 17:05 Ja jestem ciekawy kto jest za tym wszyskim lobbig. -daniel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T No to faktycznie się będzie żyło lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 19:46 PO to jeszcze lepsi kłamcy od Samoobrony i SLD. I kolejny milion Polaków wyemigruje z tego kraj wrogiego swoim obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiatuuu Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: *.era.pl 30.01.08, 23:21 " Na przykład Lexus, producent luksusowych pojazdów z grupy Toyota, przestrzega (...) Auta te mają również inne zawieszenie i hamulce, nieprzystosowane do nagłych hamowań i dużych prędkości, jak wersje sprzedawane w Europie." teraz znaleźć autora z nazwiska, imienia i funcji i idealny marketingowy przekaz np. dla producentów niemieckich sprzedających w US&A, którzy jednak trzymają standard europejski... piekna reklama na całą stronę w gazecie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomrutko Obiecana decentralizacja- RZĄD KŁAMIE!! IP: *.wroclaw.mm.pl 31.01.08, 11:24 Tusk wczoraj obiecał decentralizacje połączoną ze zniesieniem obowiązku meldunkowego! Więc z jednej strony chcą decentralizacji i nietworzenia korupcjogennych przepisów a z drugiej strony "będą dwa ośrodki" co jest pierwszym krokiem do dalszej(a raczej nowej) korupcji. Przecież ten przepis jest beznadziejny. nawet jak wymagany w UniiE (w co śmiem wątpić) to można go wprowadzić jak KE postraszy nas trybunałem i jeszcze odwlec wejście ustawy o jakiś rok. Ta ustawa jest niekorzystna dla obywateli. A co Oni chcą chronić Polski przemysł motoryzacyjny? przecież takie coś nie istnieje. Nie ma ani jednej polskiej marki samochodów (produkowanej taśmowo) więc to chroni Niemców! Ale k..rwa ministerek się musiał wykazać bo pewnie dostał kasę na kampanię od VW. poza tym dlaczego do cholery te samochody (nowe) są tak drogie w PL a tak tanie w USA! kto bierze różnicę? oszuści i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: *.dialog.net.pl 31.01.08, 11:44 Gdybym wiedział, sam bym sobie autko sprowadził z USA. Na Małym moim autku miałbym ful wypas w cenie z Polski, a tak mam okrojone autko. Dodatkowo miałbym swój ubezpieczony kontener, w którym autko by przyjechało. Tak nas doją tu e Polsce koncerny samochodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tanieaut Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 31.01.08, 12:33 Zajmuje sie tym troche. Glownie to oni sa zkonczyc sprowadznie samochodow uszkodzonych. Polacy w polsce kupuja samochody uszkodzobe przez internet i je wysywaja. Potem naprawija je w Polsce. Nowe samochody sa nie oplacalne do wysylki oplaty przesylka vat-cla i wychodzi na podoba cena jak w Polsce. A pozatym kto ma pieniondze zeby kupic nowy samochod za 100,000zt cizko jest sprzdac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GALILEUSZ Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: 213.158.206.* 31.01.08, 12:44 Za dużo przyjeżdzało tych wspaniałych dóbr ze Stanów, żeby tak spokojnie na to patrzeć. Trzeba by coś wyregulować, dokręcić śrubkę, poprzestawiać, temu pomóc, tamtemu przyblokować. Wydawało nam się, że będzie wolność ? Ale chyba jednak nie. Jako ciemiężeni obywatele możemy zrobić jedno: gdy państwo nas chce wydmuchać, my w ramach samoobrony nadal musimy kombinować, podatków nie płacić, szukać kruczków i możliwości, żeby przetrwać. Do tego nas zmuszano za komuny i mimo, że komuna już upadła, to chyba nie w mentalności, dlatego nadal jest podobnie. Może moja 18-letnia córka ma jednak rację ? Trzeba stąd wyjechać, bo normalnie to tu nigdy nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Liberalowie?? 31.01.08, 13:00 Zauwazcie, ze srube przykreca rzad nazywany powszechnie liberalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hub Re: Liberalowie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.08, 14:02 Tacy z nich liberałowie gospodarczy jak z Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tornado Re:Rzad glupieje dalej... cudem bedzie unikniecie IP: *.fwgc.dot.ca.gov 31.01.08, 15:21 wojny domowej. Jak tak dalej pojdzie. Wariaci jak Tusek powinni trafic do domu wariatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re:Rzad glupieje dalej... cudem bedzie unikniecie IP: *.dhcp.embarqhsd.net 01.02.08, 04:20 Nie przesadzaj, nie przesadzaj - bracia Klamczynscy sa jednak bardziej zwariowani od Tuska! p.S. Kiedys podpisywales sie jako "dodo" oraz "fuji", a teraz "tornado"? Pseudonimy coraz piekniejsze, a rozumu jakos nie przybywa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promil Kretyni!!!Mam pytanie?! IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.02.08, 22:50 Pytam się-kto będzie robił te badania,że mają kosztować 5tys.euro? Specjaliści z NASA,czy sam Prezydent?Tusk jak masz chłopie jaja,to wybij z głupiego łba swoim ministrom takie pomysły.Ja za rok wracam do Polski ze Stanów i co mam płacić 10tys euro za dwa auta których się tutaj dorobiłem przez 3 lata???Wartość tych aut razem może 40 tys. złotych.Jeszcze raz walnijcie się w głupie łby debile.Nie wkręcajcie ludziom,że unia ma takie przepisy,bo ludzie ze Stanów ciągną auta najpierw do Niemiec,bo tam są niższe cła i jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: promil Kretyni!!!Mam pytanie?! IP: *.hsd1.il.comcast.net 01.02.08, 22:53 Pytam się-kto będzie robił te badania,że mają kosztować 5tys.euro? Specjaliści z NASA,czy sam Prezydent?Tusk jak masz chłopie jaja,to wybij z głupiego łba swoim ministrom takie pomysły.Ja za rok wracam do Polski ze Stanów i co mam płacić 10tys euro za dwa auta których się tutaj dorobiłem przez 3 lata???Wartość tych aut razem może 40 tys. złotych.Jeszcze raz walnijcie się w głupie łby debile.Nie wkręcajcie ludziom,że unia ma takie przepisy,bo ludzie ze Stanów ciągną auta najpierw do Niemiec,bo tam są niższe cła i jest taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyziek Re: Kretyni!!!Mam pytanie?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 12:51 A samochody przywozone w ramach mienia przesiedlenczego tez beda podpadac pod te chore przepisy???? Co za sk.....syny!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Kretyni!!!Mam pytanie?! IP: *.uwm.edu.pl 04.02.08, 13:56 A ja mam pytanie do przedstawicieli toyoty czy puszcza plazem autorowi artykulu pisanie takich bzdur ze leksusy w stanach maja gorsze hamulce i sa nieprzystosowane do jazdy w europie!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Pokazcie zdjecie autora artykulu. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.02.08, 19:27 Chcialbym zobaczyc twarz tego idioty co to napisal. ..."Auta te (amerykanskie Lexusy-przyp.) mają również inne zawieszenie i hamulce, nieprzystosowane do nagłych hamowań i dużych prędkości, jak wersje sprzedawane w Europie"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cojonero Re: Pokazcie zdjecie autora artykulu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 20:22 Jezu! Panie Boze wez najwieksza bombe atomowa i pier...lnij w tych idiotow w rzadzie, sejmie (z malej litery) i tych wszystkich ministerstwach!!!!!! Kiedy w koncu ci bandyci uwolnia sie od komunistycznego myslenia????? Dajcie nam, koorwa, zyc!!! To juz jest nie do wiary! Liberalowie, szlag ich trafil!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANNy Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: 64.61.9.* 05.02.08, 23:20 Lapowki od dealrow w polsce ktozy chcaa zablokaowac konkorencje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 21:59 Gdzie ja zyje chory kraj chyba zaczynam żałować swojego głosu na PO trudno będę clił i rejestrował autka w Niemczech i wjade do chorego kraju europejskim samochodem .Czy wtedy rzad będzie zadowolony?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.08, 22:11 pieprzeni BANDYCI !!!!!!!!!!!!!!!wyprowadzam sie z tego debilnego kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiu PO miało zliberalizować gospodarkę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 05:51 i bardzo dobrze im idzie jak widać, jeb..e skoorvysyny, żeby tylko utrudnić ludziom życie. Szkoda gadać... Przez to co oni planują zrobić o kilkadziesiąt % wzrosną ceny wszystkich, a nie tylko amerykańskich samochodów. Za co szanowni wyborcy PO (a jest was podobno 55%) podziękujcie waszemu rudemu wodzowi z wehrmachtu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siuw Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.08, 09:18 Bandyctwo !!!! to malo powiedziane !!! A import z Chin odzieży to nie ma kto zablokować !!! Niech na zaleje to żółte gó.. !!! Tego rząd nie widzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Re: Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i IP: *.eranet.pl 08.02.08, 16:01 ze stanow sa sprowadzane glownie nowe auta , jak stare zlomy sprowadzali z niemiec to bylo dobrze a jak ktos chce sprowadzic nowy ze stanow to trzeba utrudnic jak sie tylko da to cały nasz kraj a przecież budżet też ma z tego kase bo opłat jest prawie połowa wartości auta czyli nie mało ale jak nie chcą tej kasy to ludzie będą sprowadzali przez niemcy i będzie zarabiał rząd niemiecki , poszukali by kasy w ograniczeniu własnych wydatków na auta rządowe i utrzymanie ich bo wcale nie muszą sie wozić takimi drogimi brykami darmozjady jedne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mat Homologacja i mienie przesidlencze IP: *.dhcp.athn.ga.charter.com 09.02.08, 23:28 Czy ktos wie, jak (ewentualna) homologacja aut z USA bedzie sie miala do mienia przesiedlenczego? W koncu wracajacy po kilku latach do starej, dobrej Europy, za swoj uzywany samochod nie placa ani cla, ani podatku ... W koncu przywozi sie swoj dobytek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek_ogarek Re: Homologacja i mienie przesidlencze IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.02.08, 20:59 Najpewniej trzeba bedzie placic. I moim zdaniem wlasnie ludzie chcacy wrocic do polski dostana najbardziej po kieszeni. Sprzedajacy beda pchac samochody przez jakis mniej zlodziejski kraj UE aby zmniejszyc oplaty. Kiedys myslalem ze na 100% wroce do polski bo jaka jest to jest ale jednak czlowiek teskni. Teraz to coraz bardziej rosnie we mnie przekonanie ze zrobilbym dziecku wielka krzywde kazac mu zyc w tym syfie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radas Re: Homologacja i mienie przesidlencze IP: *.miedzychod.mm.pl 13.02.08, 23:23 i co będziesz poruszał się wedle prawa niesprawnym autem z ameryki?a gdzie ekologia bez hamulcy z zajebiście miękim zawieszeniem na przejazdach kolejowych i śląskich szkodach górniczych? JAK ZAPłACISZ WSPANIAłą DANINę W EURO!!!!!!! BęDZIESZ MóGł PORUSZAć SIE TYM NIESPRAWNYM WYNALAZKIEM A WSZYSTKIE MANKAMENTY ZOSTANą WYBACZONE syrena i trabant te wymogi spełniają niestety najlepsze koncerny nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOJTEK SOSNOWIEC Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i Chin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.08, 16:12 ALE PISZECIE BZDURY!!MAM LEXA Z USA I JAK SŁYSZĘ ŻE TE AUTA NIE MAJĄ HAMULCÓW PRZYSTOSOWANYCH DO NAGŁEGO HAMOWANIA TO ROBI MI SIĘ SŁABO I PRZERAŻA MNIE MYŚL ,ŻE TACY GŁUPCY CHODZĄ PO ŚWIECIE!haha!!!A JA JUŻ WIEM JAK OMINĄĆ TAKI PRZEPIS W PROSTY SPOSÓB!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pupo-nos5 Re: Rząd szykuje bariery dla importu aut z USA i 11.02.08, 18:05 A ktorego Lexa masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Pawłowski Lexus z usa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 23:32 Mam problem z lexusem, odkupiłem go od gościa który te auto ściągnąz z USA, ale licznik pokazuje w milach,spalanie galonach, stopnie w fahrenheitach, czy da się to przestawić na km,litry i censjusze, chodzi konkretnie o Lexusa SC z 2004 roku, prosze o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fox Hamulce,zawieszenie,nawigacja IP: *.dsl.emhril.sbcglobal.net 13.02.08, 12:42 Europejskie plyty do nawigacji satelitarnej nie sa w 'regionie - 1',ale i to da sie obejsc.'Inne zawieszenie i hamulce'? !!!! Ludzie chyba nie jezdziliscie po miescie NY nigdzie w calej Polsce nie ma gorszych drog(mowa oczywiscie o 'autostradach'.'Naglych hamowan i duzych prednosci? 130 km/h tyle mozesz spokojnie jechac przez 5-6 stanow w usa, po ponad 1 mil km przejechanych w tym kraju ok. 20 saren na drodze, kilka lisow,szopow i tylko jedno trafienie.Zastawnowcie sie co piszecie... Odpowiedz Link Zgłoś
sendigivius Dokladnie tak 17.04.08, 22:36 > Europejskie plyty do nawigacji satelitarnej nie sa w 'regionie - > 1',ale i to da sie obejsc.'Inne zawieszenie i hamulce'? !!!! Ludzie chyba nie jezdziliscie po miescie NY nigdzie w calej Polsce nie ma gorszych drog W Polsce 90% drog jest gorszych niz wlasnie te legendarne w NY.Pytanko? Jak dlugo mozna legalnie eksploatowac zolta taksowke w NY? Jesli masz zamiar tyle samo czasu ekspoloatowac taki sprowadzony samochod to powodzenia. I wez jeszcze pod uwage ograniczenia predkosci w USA, generalnie na highwayach ( 55-70 mph) i w miastach USA (30 mph). Odpowiedz Link Zgłoś