Gość: AM IP: 195.205.41.* 13.02.08, 13:45 Akcja zawsze wywołuje reakcję. Ja, po którymś-tam przypadku, kiedy reklama ryknęła głośnikami w środku nocy, zainstalowałem odpowiedni program, i mam spokój. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smad Agresywna reklama zalewa internet IP: 80.54.88.* 13.02.08, 13:53 Adblock Plus ;D Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Agresywna reklama zalewa internet 13.02.08, 14:06 Niektóre firmy, zdając sobie sprawę, jakie reakcje wywołuje ich reklama, stosują niedopuszczalne utrudnienia w jej zamknięciu, na przykład poprzez umieszczenie krzyżyka w innym miejscu niż prawy górny róg, który jest miejscem intuicyjnym. Spotkałem się też z reklamą, w której niemożliwe było wyłączenie dźwięku - wymienia. ************************************ Zwisa mi to - stosuję do Firefoksa dodatek "NoScript". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opera Install Operę->zablokuj zawartość i no problem IP: 62.93.43.* 13.02.08, 14:22 Zainstalować Operę kliknąć na gdzieś na stronie prawym klawiszem i wybrać "Zablokuj zawartość" i durny flash jest załatwiony. Zero problemów i durnych flaszowych reklam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprocket Agresywna reklama zalewa internet IP: 81.15.193.* 13.02.08, 14:38 Jaka reklama? Firefox + Adblock + Adblock Filterset + NoScript (dla bardziej kumatych) i po reklamach. Jak kiedyś przełączyłem się na normalny IE to aż oczy przecierałem ze zdumienia, ile treści reklamowych omijam. I co ciekawe, wcale za tym nie tęsknię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemur Agresywna reklama zalewa internet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.08, 15:27 "klikalność reklam inwazyjnych jest dwa-trzy razy większa niż form tradycyjnych" - oczywiście, bo ludzie też klikają w top-layery, żeby się ich pozbyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n00b firefox + adblock = znaczące ograniczenie reklam IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.08, 15:34 A co do reklam... jest dużo a będzie więcej. Najbardziej irytujące?! Wyskakujące, dźwiękowe (potrafi człowieka zaskoczyć, darciem mordy), oraz video+dźwięk (np. na filmweb.pl - co tydzień muszę nowy zwiastun blokować). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jeremy Re: Agresywna reklama zalewa internet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.08, 16:28 Autor artykułu nie wspomniał o najważniejszej i najbardziej oczywistej konsekwencji nachalnych kampanii reklamowych - masowe instalowanie adblocków i odpływ kolejnych grup odbiorców. Na dłuższą metę krótkowzroczni marketoidzi sami zarzynają sobie rynek. Tymczasem są już serwisy, które mocno przebierają w tym, jakie reklamy umieszczają, gdzie, jak ma wyglądać kreacja i jaki ma być capping. Efekt? Klikalność kilku lub nawet kilkunastokrotnie większa od normalnej i znacznie mniejszy odsetek kliknięć przypadkowych. A i milej jest na takie serwisy popatrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś