Dodaj do ulubionych

Czy te igrzyska można wygrać?

12.04.08, 08:51
po raz pierwszy dowiedziałem sie kto właściwie sponsoruje ten cyrk który mas
tyle wspólnego ze sportem olimpijskim co Chiny z PRawami człowieka
naiwnosc ich marketingowych bossów jest jednak ogromna
jak oni myślą ze w ten sposób reklamując sie zwiększa sprzedaz ?to sa zwykłe
matoły które obrażają jeszcze swoich klientów
Obserwuj wątek
    • Gość: yak Lepiej wydać tą kase na sport dla dzieci w kraju. IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 11:16
      Lepiej spożytkowane pieniądze i lepszy wizerunek dla sponsorów.
    • Gość: konsument Kupując te towary sankcjonujesz zbrodniczy sysytem IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 11:17
      co prawda pośrednio - ale fakt jest faktem, udane OI w Pekinie to sukces
      miejscowych zbrodniarzy
      • kacap_z_moskwy Re: Kupując te towary sankcjonujesz zbrodniczy sy 12.04.08, 12:15
        A przybyli zbrodniaze z Polski to co? Albo w Tybecie nie ma ropy? Wiec przyjemnosc zabijac cywilow mozno zostawic chinczykam?
        • jwojnar Pieprzyć pięc kółek. Na zawszwe. 12.04.08, 23:36
    • Gość: Jonek Przerażający artukuł IP: *.e-wro.net.pl 12.04.08, 11:18
      Zmroziło mnie to co przeczytałem. Nikt sie nie przejmuje tragedia
      Tybetańczyków ale firmy szacuja ile mogą zarobic lub stracic na
      sponsorowaniu olimpiady. Przerażające. o raz kolejny dochody i
      pieniądze sa ważniejsze od ludzkiej tragedii. Skoro tak sie te firmy
      boja o swoją reputację to mam rozwiązanie: po olimpiadzie
      zainwestujcie swoje brudne pieniądze w rozwój tybetu, w ten sposób
      zmyjecie krew z etykiet waszych produktów.
      • smok_sielski Re: Przerażający artukuł 12.04.08, 12:38
        > Nikt sie nie przejmuje tragedia Tybetańczyków
        > ale firmy szacuja ile mogą zarobic lub stracic

Halo! Pobudka! Kapitalizm! O Halliburton, Blackwater i C.A.C.I. tez nie slyszales?
        smok
        • the_foe Re: Przerażający artukuł 12.04.08, 15:18
          smok_sielski napisał:

> Halo! Pobudka! Kapitalizm! O Halliburton, Blackwater i C.A.C.I. tez nie slyszales?

a otym slyszales?
          en.wikipedia.org/wiki/Goodwill_%28accounting%29
          • smok_sielski Re: Przerażający artukuł 12.04.08, 16:00
            > en.wikipedia.org/wiki/Goodwill_%28accounting%29

Niestety nie. Ale chyba sie nie zrozumielismy - ja wcale nie popieram "wilczego
            kapitalizmu". Wrecz przeciwnie :) Chcialem tylko przedpiscy zwrocic uwage, zeby
            sie rozejrzal w jakim swiecie zyje.
            smok
      • Gość: X Re: Przerażający artukuł IP: *.chello.pl 12.04.08, 12:48
        Dziecko, proszę Cię - łaskawie przestań pieprzyć te głodne kawałki, które Tybetańczykom przynoszą więcej szkody niż pożytku.
      • Gość: raf von thorn Re: Przerażający artukuł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.08, 13:16
        LOL. Człowieku, ogarnij się! Zagryzą Cię, jak się w porę nie
        zorientujesz na jakim świecie żyjesz!
    • Gość: duch W trakcie IO nie siedź przez TV, pograj w piłke!! IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 11:24
      To najlepsza broń szarego człowieka, pilot TV - wyłącz Igrzyska, szlak trafi
      bezdusznych sponsorów
      • maruda.r Re: W trakcie IO nie siedź przez TV, pograj w pił 12.04.08, 15:35
        Gość portalu: duch napisał(a):

> To najlepsza broń szarego człowieka, pilot TV - wyłącz Igrzyska, szlak trafi
        > bezdusznych sponsorów

Z samego oglądania TV niewiele wynika. Wynika dopiero wtedy, gdy zaczynasz
        kupować produkty sponsorów reklamujących zawody lub transmisję.

Ja jednak transmisji z Pekinu oglądał nie będę.

• Gość: nieOgladaj igrzysk Re: W trakcie IO nie siedź przez TV, pograj w pił IP: *.bb.sky.com 12.04.08, 16:17
        To jedyne co mozemy zrobic .... wylaczyc tv ... zreszta dla mnie to takie trudne nie bedzie .. jestem tak zniesmaczony cala ta sytuacja w Chinach ze nic mnie do zainteresowania ta impreza nie zmusi.
    • Gość: duch Moją bronią jest pilot TV - wyłącze Olimpiade :) IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 11:26
      .
      • Gość: arnie Re: Moją bronią jest pilot TV - wyłącze Olimpiade IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 11:53
        Osram w locie produkty tych firm-to mój sprzeciw!
        • Gość: trzeźwy Re: Moją bronią jest pilot TV - wyłącze Olimpiade IP: *.chello.pl 12.04.08, 12:51
          Tak, najlepiej niech wszystkie te firmy zbankrutują. Albo na znak protestu niech wyniosą się z ChRL. A potem będziesz mógł poczytać artykuły o milionach głodujących, bezrobotnych, ale odrobinę bardziej "wolnych" Chińczykach.
          • Gość: duch Za to ropa bedzie tańsza ;) nie ma tego złego.... IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 13:22
            Przyhamowanie gospodarcze ChRL niekoniecznie musi być złe. Dzięki temu rozwiną
            się kraje sąsiednie. Będe chodził w butach z tajlandii czy kambodży a nie z chin
      • Gość: dirty harry Ja też nie będe oglądał igrzysk IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 12:17
        i tak to nudziarstwo, sie się chińczyki emocjonują pimnpongiem
      • Gość: eho Igrzyskaw ChRL? Nie dziękuje - NIE Oglądam IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 12:31
      • naprawdetrzezwy Jak to zrobisz? 12.04.08, 15:29
        Tzn. jak chcesz wyłączyć czteroletni okres między igrzyskami?
    • Gość: james Czy te igrzyska można wygrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 12:03
      Kiedy jeszcze na początku roku szukałem butów sportowych skrzętnie
      odwiedziłem wszystkie sklepy z obuwiem w Factory. Wiem, że to
      bezmyslne, ale o ile zaglądam do tego typu sklepów "przy okazji" to
      omijam już adidasa, zresztą zakupy wkonałem w innej sieci sklepów.
      Wniosek z lekkościa będę omijał TE WYBRANE firmy i tak jest wybór u
      konkurencji. amen.
    • kacap_z_moskwy A czy swiat to tylko US i EU? 12.04.08, 12:10
      U nas wszystkie sponsorzy Olimpiady glosno o tym mowia. W tym i McDonalds. Sa rozne konkursy, wygrana ktorych bilety do Pekinu. Tak samo jest i w Argentynie, gdzie spokojnie znicz przebywa, w innych krajach. Potem chinczykow jest wiecej niz europejczykow i im sprzedac cos jest za zaszczyt. Adidas nie zrezegnuje z reklamy, tak samo i inni.
      Nie wiem o czym ten tekst. Na swiecie jest wiecej mejsc gdzie sa zadowoleni z Chin niz tych, gdzie napadaja na niepelnosprawne kobiety... Igrzyska bez polskiego rzadu nic nie straca. Napewno.
      • Gość: mk Swiadomosc w krajach wysokorozwiniertych rosnie IP: *.aster.pl 12.04.08, 12:19
        Po prostu, swiadomosc w krajach wysokorozwiniertych rosnie. Im
        spoleczenstwo zyje na wyzszym poziomie, tym bardziej interesje sie
        czyms poza wlasnym brzuchem. Polska zaczyna dobijac do tej grupy.
        Dlatego coraz wiecej ludzi bedzie mialo sile i wole, by
        powiedziec "NIE", zwlaszcza, ze doskonale wiemy co to znaczy byc
        panstwem zniewolonym.
        • kacap_z_moskwy Re: Swiadomosc w krajach wysokorozwiniertych rosn 12.04.08, 12:29
          A co to za swiadomosc miec swiadomosc tego o czym sie nic nie wie? Tylko plotki o sytuacii w Tybecie. Nic wiecej.
          A potem tyliu pienedzy ile Pekin inwestuje w swoje prowincije, w tym Tybet, moze Polska tylko zazdroszczyc. Kolej, drogi, infrastruktura... Wszystko rosnie. Potem nie wiem co to sa za kraje wysokorozwiniete. Co to za kraje? Ci co morduja w Iraku i Afganistanie?
          • Gość: pm7303 Ta dyskusja nie ma sensu, niestety IP: *.gprs.plus.pl 12.04.08, 12:39
            Jesli faktycznie piszesz z moskwy?!

Przez dlugi okres czasu pracowalem w pokoju z rosjaninem, chinczykiem i
            francuzem - jak to bywa, dyskutowalismy o polityce i nie moglismy dojsc do
            zadnego konsensusu.

Cywilizacje 'azjatyckie' (orpocz Japoni) nie maja absolutnie zadnego poczucia
            wartosci wolnosci jednostki, wiec z ich punktu widzenia w Tybecie jest super i
            wszelka dyskusja z nimi jest bezcelowa.
            • Gość: kacap_z_moskwy Re: Ta dyskusja nie ma sensu, niestety IP: *.pppoe.mtu-net.ru 12.04.08, 13:19
              Pisze prawie z Centrum Moskwy :)

Ale mysle ze wartosc zycia jest jednakowe u wszystkich narodow. Tylko inaczej odnosza sie do swej Ojczyzny. Dla jednych nie trzeba ginac za nia. Dla innych poswiecenie dla niej to zaszczyt.

Chinczycy uwarzaja Tybet za swoja ziemie, bo byla u nich przez wieki. I tego nie zmenic. Jak sie bojkotuje Chiny, trzeba bojkotowac Rosje, Francje czy Hispanije. Ale tego nie ma. I z Chinami nie przejdzie.

Wogule, mysle ze Chiny byli nie przegotowane na te dzialania propagandowe w sprawie Tybetu. Ale nie mysle ze kraje, co inspirowali ta fale cos zyskaja. Moze nawet straca. Bo rynek chinski jest ogromny. A, jak nie smutno o tym mowic, pienedz rzadzi.
              • forumkiller1 Re: Ta dyskusja nie ma sensu, niestety 12.04.08, 13:29
                > Chinczycy uwarzaja Tybet za swoja ziemie, bo byla u nich przez wieki.

Problem w tym, ze Chiny zajely Tybet niespelna 60 lat temu, wiec na pewno nie sa
                to wieki. A Tybet byl naprawde sporym panstwem. Niestety propaganda i polityka
                historyczna w Chinach robi swoje :/
                • Gość: kacap_z_moskwy Re: Ta dyskusja nie ma sensu, niestety IP: *.pppoe.mtu-net.ru 12.04.08, 13:42
                  Chiny rzadzili Tybetem przez wieki. To wlasnie panstwo Tybetu powstalo nie tak dawno. Kiedy Chiny darlisie w wojnach domowych. Poznej wspomniali o swej prowincii.
                  • Gość: brat Anzelm Re: Ta dyskusja nie ma sensu, niestety IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.08, 15:32
                    poczytaj nieco zanim palniesz, ignorancie

pl.wikipedia.org/wiki/Tybet_%28region%29
                    • kacap_z_moskwy Re: Ta dyskusja nie ma sensu, niestety 12.04.08, 19:07
                      Od ignoranta slysze. Imperium Cin, do ktorego nalerzal Tybet, to co?

ru.wikipedia.org/wiki/История_Тибета
                      • Gość: brat Anzelm Re: Ta dyskusja nie ma sensu, niestety IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.08, 21:33
                        dalej jestes ignorantem - Tybet do czasu dynastii Qing (ruskie Cin) miał już
                        ponadtysiącletnią tradycje samostanowienia więc roszczenia chin są /byłyby,
                        gdyby nie stała za nimi brutalna, czerwona siła, którą na wschodzie najwyraźniej
                        wysysacie z mlekiem matki/ śmieszne. dalej się edukuj, tylko sięgnij czasem do
                        poważnych źródeł a nie ruskiej wersji historii świata..
        • Gość: X Re: Swiadomosc w krajach wysokorozwiniertych rosn IP: *.chello.pl 12.04.08, 12:58
          Ale co to znaczy "powiedzieć nie"? Co chcesz bojkotować? Olimpiadę? A co to da? Bez Olimpiady żadne społeczeństwo dzisiaj nie zawracałoby sobie głowy Tybetem. Może buty Adidasa chcesz bojktować? Wiesz ile tysięcy ludzi w Chinach utrzymuje się z pracy w fabrykach odzieży i butów? Tak, większość pracuje za nędznych kilka dolarów. Tylko, że jak Adidas się stamtąd wyniesie to oni pozostaną i bez tych kilku dolarów. Będziesz miał drugą Afrykę - tylko, że w dużo większej skali. Sorry, ale świat nie jest czarno-biały.
          • raf-ber Re: Swiadomosc w krajach wysokorozwiniertych rosn 12.04.08, 23:41
            Gość portalu: X napisał(a):

> Ale co to znaczy "powiedzieć nie"? Co chcesz bojkotować? Olimpiadę? A co to da?
            > Bez Olimpiady żadne społeczeństwo dzisiaj nie zawracałoby sobie głowy Tybetem.
            > Może buty Adidasa chcesz bojktować? Wiesz ile tysięcy ludzi w Chinach utrzymuj
            > e się z pracy w fabrykach odzieży i butów? Tak, większość pracuje za nędznych k
            > ilka dolarów. Tylko, że jak Adidas się stamtąd wyniesie to oni pozostaną i bez
            > tych kilku dolarów. Będziesz miał drugą Afrykę - tylko, że w dużo większej skal
            > i. Sorry, ale świat nie jest czarno-biały.

Ech, kolego tak było ale 10 lat temu. Teraz Chiny to bogate państwo. Jego
            gospodarka rozwija się dynamicznie i potrzebuje co raz więcej surowców.
            Chińczycy intensywnie kupują złoża surowców na całym świecie, już połowa krajów
            afrykańskich siedzi u nich w kieszeni. Tak kampania przeciw Chinom to być albo
            nie być gospodarki USA i UE. Część ekonomistów uważa że Chiny przejmą rolę jako
            wiodącej gospodarki światowej przed 2030 r. Czyli prędzej czy później zmuszą nas
            do ciężkiej pracy za przysłowiową miskę ryżu.
            • elitarny.wyksztalciuch Re: Swiadomosc w krajach wysokorozwiniertych rosn 13.04.08, 16:20
              Jest dokladnie tak jak mowisz. Chiny juz nie sa zacofanym ekonomicznie krajem, a
              wrecz przeciwnie - ich gospodarka rozwija sie w zastraszajacym tempie, przez co
              m.in. caly czas rosna ceny ropy, metali, cementu, ... Poza tym, praktycznie sa
              wlascicielami sporej czesci USA, bo to oni wykupili wiekszosc amerykanskiego
              dlugu. Nie mowiac juz o tym, ze caly czas poglebiaja ten proces, bo co roku
              zalewaja rynek amerykanski swoja tandeta, a szara masa w Stanach tlumnie wali do
              Wallmarta i kupuje te tandete bez opamietania. Z innej bajki, to takze w Stanach
              Chinczycy dominuja na najawzniejszych stanowiskach w firmach hi-tech i na
              uniwersytetach, co oznacza, ze zacznaja przejmowac kontrole nad Ameryka takze od
              tej strony. Tak wiec moze czas zaczac uczyc sie chinskiego bo za 20-30 lat moze
              okazac sie bardzo przydatny.
    • Gość: uwolnić sport a może by po prostu uwolnić sport? IP: *.subscribers.sferia.net 12.04.08, 12:21
      uwolnijmy sport. od polityki, wielkich pieniędzy i dopingu

sport to AKTYWNOŚĆ fizyczna, nie oglądanie tv

bojkot olimpiady może byłby dobry, może nie. na pewno nie powinien być PUSTY. co
      w zamian za olimpiadę w tv?

pożegnajmy polskie ekipy sportowców jadące na olimpiadę w realu: flagi, trąbki,
      okrzyki!

przywitajmy powracających jak półbogów: wiwatujące tłumy, brawa, flagi narodowe!

ale nie oglądajmy tv w czasie olimpiady. lepiej ten czas wykorzystać na spacer,
      kopanie piłki, rower, pływanie, seks, jakąkolwiek aktywność fizyczną...

światowy sport zawodowy chyba się pogubił. wielkie pieniądze, wielka polityka i
      niewiele zdrowej sportowej rywalizacji.

może zamiana tv na prawdziwą aktywność fizyczną da do myślenia sponsorom? jest
      taka szansa.
    • Gość: Kocior Przykład IP: *.chello.pl 12.04.08, 12:26
      dla tych, którzy mówią, że bez chińskich produktów już nie da się żyć.

Byłem ostatnio kupić sobie buty. Podobno teraz wszystkie buty robi się w
      Chinach. No to sobie sprawdziłem. Produkt musi zawierać informację o kraju
      pochodzenia więc było to łatwe.

Dużo butów rzeczywiście pochodzi z Chin ale nie tylko. Znalazłem jeszcze buty
      wyprodukowane w: Wietnamie, Kambodży, Maroku, Włoszech i Polsce. jest w czym
      wybierać. Część butów w jednym ze sklepów była nie oznaczona co do miejsca
      produkcji. Przyjmuję, że to chińskie. Z ciekawostek podam, że Martensy robi się
      w Wietnamie.

Na oko sądząc 1/3 produkcji pochodziła z Chin, reszta z wymienionych krajów.
      Można więc bez większego problemu wybrać sobie towar, który nie pochodzi z Chin.

Jeśli jakaś grupa towarów pochodzi wyłącznie z tego kraju to nie ma problemu, po
      prostu kupujemy i nie zawracamy sobie tym głowy. Ale jeśli na półce leżą dwie
      rzeczy - z Chin i z innego kraju - mamy wybór. Możemy świadomie wybierać.

Możemy też pić Coca-colę albo Pepsi - też sami decydujemy.

Życzę miłego dnia.
      • smok_sielski Re: Przykład 12.04.08, 12:41
        > Możemy też pić Coca-colę albo Pepsi - też sami
        > decydujemy.

Hehe, to taki sam wybor jak miedzy republikanami i demokratami :D The same shit
        in (not so much) different box :D
        smok
      • Gość: X Re: Przykład IP: *.chello.pl 12.04.08, 13:05
        I co niby da ten bojkot? Polepszenie warunków pracy w chińskich fabrykach? Łagodniejsze traktowanie Tybetańczyków przez Chiński rząd? Czy może raczej przeniesienie fabryk z Chin do Kambodży, miliony bezrobotnych, izolację Chin i - co za tym idzie - bezkarność prześladowców?

Pomyśl człowieku trochę.

P.S. Poza tym, wierz mi, to nie problem na chińskim bucie napisać "Made in EU". Z resztą nawet jeśli faktycznie but jest "Made in EU" to sznurówki, nici, albo materiał może być z Chin i o tym nie dowiesz się z metki.
      • Gość: brat Anzelm Re: Przykład IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.04.08, 15:36
        mozna też pić polskie soki, przypominam, i pieprzyć amerykańskich, chińskich i
        wszystkich innych imperialistów
    • Gość: sportowiec amator MKOL jak Pzpn - brudna kasa nic więcej IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 12:27
      Nie oglądam
    • Gość: eho Nie cola a soczek z PL. Mój wybór! IP: *.icpnet.pl 12.04.08, 12:29
      ..
    • tk_s Podobnie jak polska liga,olimpiada to mistyfikacja 12.04.08, 12:45
      Jest tajemnicą poliszynela, że Chińczycy "przygotowywali" do igrzysk
      swoją reprezentację już od wielu lat, nie stroniąc od środków rodem
      z NRD. Zobaczycie więc wielu chińskich medalistów i to nie tylko z
      powodu, że gospodarzom "pomagają ściany" (choć warto przypomnieć
      sobie cuda z MŚ w piłce nożnej w Korei). Już widzę jak MKOL dzielnie
      walczy z dopingiem wśród gospodarzy:)) Warto będzie zwrócić uwagę
      zwłaszcza na dyscypliny wydolnościowe (pływanie, lekka atletyka,
      ciężary). Także z powodów (nie)czysto sportowych oglądanie igrzysk
      uważam za bezsensowne. Może złamię się by obejrzeć jak amerykanie
      kopią chinolom dupę w kosza. Poza tym bojkot:) I omijajmy chińskie
      towary na ilę się da.
      --------------------------------------------------------
      Wszyscy jesteśmy trochę odchyleni. Bać się należy tych normalnych...
      (Jack Carter)
      --------------------------------------------------------
    • Gość: Nishio I znowu będzie bojkot KP IP: *.ewe-ip-backbone.de 12.04.08, 12:46
      Suuuuper... cały Poznań od dawna pije tylko W..... wiadomo dlaczego -
      jest najlepsza :)A KP znowu utopi gruby szmal i zrazi do siebie
      ludzi w całej Polsce
    • Gość: Tomek Czy te igrzyska można wygrać? IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.08, 14:47
      Nie jestem za bojkotem Olimpiady jako takiej. To święto sportowców i powinni
      pojechać, brać udział w zawodach. Można jednak zbojkotować samą ceremonię
      otwarcia. Niech sportowcy nie wyjdą, politycy niech nie przyjadą, a my nie
      oglądajmy transmisji w TV. Spadek oglądalności i brak zainteresowania polityków
      sądzę że da do myślenia wielu osobom w tym i władzom Chin.
    • naprawdetrzezwy Sponsorzy? Czyli marnujący pieniądze klientów? 12.04.08, 15:20
      O ile możnaby obniżyć ceny, gdyby tłuste świnie z zarządów nie szastali nie
      swoimi pieniędzmi?

A bez pieniędzy sportowcy np. biegaliby wolniej?
      To niech biegają wolniej - nie dokładają się do ZUS, ale chce by im na starość
      płacić za leczenie ich wyeksploatowanych organizmów...
    • st1111 Serdeczne Pozdrowienia 12.04.08, 15:32
      Dla całego rządu i jego przedstawicieli którzy nie pojadą na olimpiadę jako że
      ulży to mojemu portfelowi bo nie będę musiał zapłacić zwiększonych podatków
      przeznaczonych na samoloty,hotele i knajpy tych panów i pań w Pekinie.
    • Gość: PS Czy te igrzyska można wygrać? IP: *.net.autocom.pl 12.04.08, 16:00
      Poczta Polska sponsorem? ciekawe. Moze to dlatego listy dochodza z miesiecznym
      opoznieniem?
    • Gość: okk igrzyska? a kogo to interesuje??? IP: *.klc.vectranet.pl 12.04.08, 16:12
      igrzyska? a kogo to interesuje??? medal dla polski w kobiecych
      ciężarach ma mnie ekscytować? co za bzdura! szkoda tych pieniędzy !!!
    • Gość: gosc zyczliwy sponsorzy? IP: *.socal.res.rr.com 12.04.08, 16:18
      nie bardzo rozumiem jaki interes maja polskie firmy jak Kompanie
      Piwowarska czy Poczta polska lub polskie banki w Chinach, jezeli
      sportowcy beda mieli na koszulkac poczta polska to sprzedaz polskich
      znaczkow na swiecie wzrosnie?lub Francuzi zaczna lokowac swoje
      pieniadze w banku polskim?
    • alfalfa chińska Olimpiada dla Chińczyków 12.04.08, 16:27
      Pamiętacie MS w piłce nożnej w Korei Płd? Przekazy telewizyjne w
      środku dnia? Choćby z powodu tak nieprzystającej strefy czasowej
      oglądalność tej imprezy poza Chinami i okolicą będzie żadna. To jest
      Olimpiada dla Chińczyków. MKOL to podobna ekipa jak PZPN, niewiele
      dobrego można się po nich spodziewać, koniukturaliści i hipokryci
      pierwszej wody.
      A.
    • Gość: misio Czy te igrzyska można wygrać? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 16:32
      to było wielkie "bohaterstwo" zgasić znicz inwalidce na wózku.
      Potrzebujemy więcej takich bohaterów, no redaktory z GWu do boju.
    • Gość: MoherowyPlayboy Ten artykuł todowód na to, czym jest Olimpiada. IP: *.wroclaw.mm.pl 12.04.08, 16:48
      Jest po prostu okazją do nabicia kasy przez sponsorów. Targowiskiem. Witryną
      reklamową. Problemy sponsorów to najważniejsza sprawa. Sportowcy, rywalizacja,
      będzie ważna tylko dla ogłupionej alkoholem tłuszczy.
      Najwyższy czas zakończyć ten żałosny spektakl.
      Na pewno nie będę oglądał transmisji. Wolę popatrzeć za okno na chłopców
      grających w piłkę.
    • Gość: krakus To skandal, że Poczta Polska sponsoruje! IP: 82.177.125.* 12.04.08, 17:14
      Ta firma ledwo zipie! Działą tylko dlatego, że jest w sztuczny sposób, ku rozpaczy klientów, chroniona przez państwo. Monopol miał być zlikwidowany, tymczasem jesto obowiązywanie zostało przedłużone o kilka lat. W tej sytuacji nic dziwnego, że firma ta nie podejmuje starań restrukturazacyjnych, tylko konserwuje stare, komusze realia.

• Gość: lewak Polska jako teokracja oczywiście że wspiera teokra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.08, 18:10
      tyczny reżim lamów tybetańskich!! wiadomo że swój ciągnie do swego!! jednakże ja
      nie popieram teokratycznych praktyk rządu RP... chrl mimo błędów i wypaczeń i
      tak jest lepsza od rządów mnichów którzy stworzyli wyzysk!!! pomyślcie na 2
      miliony mieszkańców było 600 tysiecy mnichów pasibrzuchów!!! czy to jest normalne??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka