Dodaj do ulubionych

Polscy informatycy przestają być tanią siłą rob...

• Gość: były czytelnik Poziom publikacji Gazety zaczyna sięgać dna IP: *.ericsson.net 11.08.08, 12:13
      Tandetne artykuły o tym, że w Polsce wystarczy tylko zostać prezesem, aby
      zarabiać 6-cyfrowe kwoty. Także ten nachalny product placement Belysio czy
      innych N-K.

Być może wszyscy profesjonalni dziennikarze wyemigrowali a na redaktorów ostał
      się tylko zeszłoroczny narybek polonistyki.
      • Gość: KirkoR Re: Poziom publikacji Gazety zaczyna sięgać dna IP: *.pentacomp.com.pl 11.08.08, 12:32
        Ja pracuję w polskiej firmie i jestem zachwycony. Są wprowadzone procedury ISO -
        przemyślane - i wszyscy się tego trzymają, pensje, premie i inne dodatki są
        zawsze terminowe, wszystko jest jasne i klarowne. Nie wszystkie firmy dbają tak
        o pracowników, ale moja owszem.
        Pozdrawiam i życzę szczęścia ;)
    • Gość: reich Rinf - uciekajcie stamtąd IP: 82.207.140.* 11.08.08, 12:30
      > Kontrakty Rinfa opiewają na sześciocyfrowe kwoty
      To tylko pośrednik. Naciąga studentów na pracę "u siebie", a potem wynajmuje Siemensowi, i przy okazji, w skrajnych przypadkach zabiera prawie 50% wypłaty.
      No i mają błędy w testach rekrutacyjnych :DDDD
      • turbo_wesz Re: Rinf - uciekajcie stamtąd 11.08.08, 14:25
        i prawo pracy respektują tylko jak jest dla nich korzystne...
    • Gość: Tomek Wspaniały Rinf.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 17:14
      A jak pracowalismy przez nich dla Benq i Benq sie sypnelo, to nawet odpraw nie
      chcieli wyplacic. Prezes chcial z nami "umowe dzentelmenska" zawrzec, ktora to
      polegala na tym ze sie sami zwolnimy. Nie wiem co mielibysmy z tego miec ale
      sprawa poszla do sadu i w koncu zaplacili z naleznymi odsetkami....
    • witalik Polscy informatycy przestają być tanią siłą rob... 12.08.08, 07:01
      Moim zdaniem, nic tylko pogratulować odważnym i przedsiębiorczym!
    • Gość: Kayko Nie dajcie sie nabrac! Rinf i REC IP: *.crowley.pl 12.08.08, 09:37
      Przeciez w REC-u poczatkowo 51% udzialow mial Rinf..a w zarzadzie figurowali 2
      panowie z Rinfu ;) Teraz razem zasponsorowali artykul, bo malo kto chce pracowac
      u nich :) szczegolnie w REC-u pod rzadami jednego z managerow znanych wszystkim
      w NSN...
      Z deszczu pod rynne, hehe ;) www.eoe.pl/node/450#comment-1771
    • Gość: były kołchoźnik Polscy biznesmeni nadymają się jak dzieci IP: *.magma-net.pl 27.08.08, 18:17
      Know-how, "realizujemy", itp. pierdoły.
      Szefowie tych firm mają zaledwie niskie pojęcie nt. tego, co robią ich
      pracownicy. Są tylko pośrednikami między rzeczywistym pracodawcą (koncernem) a
      wykonawcą/pracownikiem.
      Koncerny dają takim firmom zarobić, żeby odsunąć od siebie ryzyko zwolnień
      grupowych w razie załamania koniunktury lub nagłych zmian strategicznych planów,
      które nie są wcale rzadkie ani nierealne (vide BenQ).
      Myślę, że osoby, które kroją kasę i cieszą się z luksusów życia mogłyby się nie
      ośmieszać pisząc, że zyskały doświadczenie w branży IT. Równie dobrze mogłyby
      (te firmy) wynajmować koncernom sprzątaczki i nawet nie odczułyby różnicy. Nawet
      proces rekrutacji jest niewiele bardziej skomplikowany, bo i tak koncern
      weryfikuje sobie takiego pracownika na normalnej rozmowie kwalifikacyjnej.

Tak więc panowie: jeździjcie sobie beemkami, mieszkajcie w ładnych domach, ale
      nie sadźcie się na posiadaczy firm z branży R&D.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka