Gość: xyz IP: 213.166.221.* 23.10.08, 11:57 gielda warszawska ma jeszcze olbrzymi potencjal spadkowy,minus 36: do wiosny,a wiec nie jest jeszcze tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lava71 Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GPW" 23.10.08, 11:59 To jak? Grunwald 1410 dzisiaj czy jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
jarus16 Re: Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GP 23.10.08, 15:22 lava71 napisał: > To jak? Grunwald 1410 dzisiaj czy jutro? ...Jakiś patriota idiota.Co za syfiaty kraj, pełen oszołomów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GPW" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 12:00 skonczcie juz z tą mantrą o doskonałym stanie polskiej gospodarki. wy wiecie swoje, inni widać wiedzą lepiej. widać coraz mniej lasów zostało w polsce wycięcia na europalety, nasz czołowy produkt eksportowy Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GPW" 23.10.08, 12:01 A Ci dalej swoje - fundamentalnie nieuzasadniona i slabosc... Jak indeksy pedzily w gore bez jakiegokolwiek uzasadnienia w fundamentach to wszyscy sie ciszyli jak dzieci z plastikowej zabawki. Teraz macie sile swojej gieldy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab a co zamiast giełd proponujesz? 23.10.08, 12:04 niestety to ty przypominasz dzieciaka, który z hurra optymizmu popada w wielką depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: a co zamiast giełd proponujesz? IP: 198.28.69.* 23.10.08, 12:05 jakdab napisał: > niestety to ty przypominasz dzieciaka, który z hurra optymizmu > popada w wielką depresję. jak Kaczyński :)???? Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: a co zamiast giełd proponujesz? 23.10.08, 12:09 A skad wiesz dziecko czy wlasnie teraz nie kupuje akcji? Odnioslem sie tylko do bezsensownych analiz, ktore z rzeczywistoscia maja niewiele wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Widzę że z rekinem rozmawiam 23.10.08, 12:10 ja cie kręcę. Sorki. już się uciszam. buhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Ja bym proponował, żeby może nikt mnie nie okradał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:02 Bo tym właśnie jest przymus odprowadzania składek ubezpieczeniowych... Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Re: Ja bym proponował, żeby może nikt mnie nie ok 23.10.08, 14:33 ale żyjemy w społeczeństwie które pragnie być okradanym, o czym świadczą tęsknoty za tym aby zwiększać role państwa w gospodarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Ja bym proponował, żeby może nikt mnie nie ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:35 Wiesz, w masie ludzie nie myślą. Pierwszym krokiem do odbudowy inteligencji ekonomicznej narodu powinna być zmiana spoosobu pobierania podatków i emerytur: każdy pownien dostawać do ręki kwotę brutto, a następnie rozliczać się z fiskusem, ZUSem, KRUSem i innymi składkami sam. Niejeden by zaczął myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Polcse potrzebne jest euro - natychmiast 23.10.08, 12:06 Panie Prezydencie. Niestety taka jest smutna prawda. Ale czego oczekiwać od człowieka, który na stanowisku prezesa NBP umieszcza Skrzypka a nie Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda a giełdy z "eurolandu" nie spadają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 12:10 stan na dzisiaj: 12:00 23/10 Amsterdam EOE 248,5 -2,6% 12:00 23/10 CAC 40 3.201,4 -2,9% 11:50 23/10 DJ EURO STOXX 50 2.383,4 -3,0% 12:00 23/10 DJ STOXX 50 2.172,1 -2,5% 12:00 23/10 FT-SE 3.954,5 -2,1% 12:00 23/10 IBEX 35 8.523,3 -5,2% nikt nie zabrania ci liczyc się w ojro nawet od zaraz 12:00 23/10 SMI Swiss 5.897,0 -0,5% Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab A co razem z giełdą jedzie w dół????? 23.10.08, 12:13 Złoty???? A w czym krdyty biora Polacy? w złotówkach??? A wczym kredyty biorą Holendrzy, Niemcy, Francuzi..... w Euro. i na koniec jeszcze jedno pytanie. Kto w jakiej walucie zarabia? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Kredyty zazwyczaj bierze się w walucie krajowej. 23.10.08, 12:16 Chyba że ktoś wie co robi albo ma dobrego doradcę :) Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Re: Kredyty zazwyczaj bierze się w walucie krajow 23.10.08, 12:21 zazwyczaj tak sie robi. Ale nie w Polsce, bo oprocentowanie w PLN jest zabójcze. chociaż lepsze to od tego co jest teraz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baranek To jak niby ludzie żyli w czasach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 12:27 kiedy stopy procentowe wynosiły 20 i więcej procent? Odpowiem Ci, nie brali kredytów, które może spłacą, a może i nie w wieku starczym. O ile oczywiście dożyją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Durniu!Gdyby nie Skrzypek byłoby jeszcze gorzej. IP: *.bredband.comhem.se 23.10.08, 12:35 Gdyby Skrzypek słuchał balcerowiczowskie pomyje z RPP nawołujące do ciągłego podnoszenia stóp/Filary, Nogi etc./ to zjazd byłby jeszcze bardziej gwałtowny. Zastanów się co skrobiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Durniu!Gdyby nie Skrzypek byłoby jeszcze gorz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:15 Ooo, bardzo ciekawe. A jakie konkretnie mechanizmy miałyby to powodować? Jakieś argumenty? która to szkoła ekonomiczna przewiduje realtywny spadek wartości waluty na skutek podniesienia stóp procentowych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Czytać nie umiesz? IP: *.bredband.comhem.se 23.10.08, 14:56 Podwyżki stóp powodują WZROST wartości złotego czego mieliśmy okazję zaobserwować w ostatnich latach. Jaki działa ten mechanizm to pozostawiam Tobie do przeanalizowania. Dlatego piszę , że spadek byłby jeszcze większy bo chyba jazda z 1.5 PLN za $ do 3,2 jest gwałtowniejsza aniżeli z poziomu 2.2 PLN za $? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Czytać nie umiesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:58 Ok, no to czym skutkuje obniżanie stóp procentowych? Zobacz co robi i robił FED, sytuację ekonomiczną Japonii i sam sobie odpowiedz, dokąd to wszystko zmierza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Czytać nie umiesz? IP: *.bredband.comhem.se 23.10.08, 15:24 Po pierwsze poziom stóp nie jest jedynym czynnikiem mającym wpływ na kurs waluty. Co do OBNIŻKI stóp. Jest zupełnie możliwe , że spowoduje to zmniejszenie zainteresowania polskimi np. obligacjami co MOŻE mieć wpływ na spadek wartości złotego. Póki co doświadczenie z wykazuje, że WZROST oprocentowania ZAWYŻAŁ kurs złotego co wcale a wcale nie miało dobrego wpływu na polską gospodarkę a w szczególności eksport RODZIMY!!!!!!!!!!!! Dlatego denerwują mnie głupkowate wypowiedzi krytykujące Skrzypka a wychwalające durnia Balcerowicza - specjalistę od "schładzania" gospodarki, którego idiotyczne neoliberalne "teorie" życie w ostatnich dniach bezlitośnie kompromituje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Czytać nie umiesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 15:33 Nie, nie, mi chodzi o długi termin. Zbyt niskie stopy powodują powstanie baniek spekulacyjnych, a następnie albo hiperinflację albo stagflację. Jestem przeciwnikiem teorii Keynesa. Aha, z tym eksportem i silną złotówką: czytałem ostatio artykuł (nie mam czasu teraz poszukać) poparty danymi na temat eksportu, w którym autor dowodził, że silna waluta pomaga eksporterom, ponieważ dla przedsiębiorcy nie tyle ważna jest cena końcowa produktu, co różnica między kosztami a zyskami: koszty, szczególnie dla działalności polegającej na sprowadzaniu surowców i komponentów zza granicy maleją przy silnej złotówce. Artykuł był poparty danymi statystycznymi. To tylko tak do pomyślenia, żeby nie wierzyć bezkrytycznie w banalne slogany. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Poziom dyskusji jak zwykle wysoki 23.10.08, 14:29 i chyba tyle wystarczy za komentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Nie wystarczy za komentarz chłepcze.Piszesz głupot IP: *.bredband.comhem.se 23.10.08, 14:57 nie podparte żadnymi ARGUMENTAMI i kończysz polemikę. Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab a z kim polemizować? z chamem? 23.10.08, 15:26 jeśli mam polemizować na inwektywy, to ja się nie piszę, bo nie potrafię. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Polcse potrzebne jest euro - natychmiast 23.10.08, 13:32 "PLN jest gwarancją suwerenności kraju" Malarii gospodarczej, jak się okazuje, również... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Polcse potrzebne jest euro - natychmiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:19 Tak, tylko jak euro będzie miało poroblemy, to będzie je próbował rozwiązać ECB z centralą w Reichu. Myślisz, że będą się zastanawiali, czy ruchy stóp procentowych będą dobre dla Polski i Polaków? Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Re: Polcse potrzebne jest euro - natychmiast 23.10.08, 14:27 ale jak narazie to na zachodzie jest lepiej. z powodu ryzyka kursu walutowego, to w naszym kraju może się wydarzyć powtórka z USA - czyli niewypłacalność kredytobiorców. To my zarabiamy w innej walucie a kredyty spłacamy w innej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Polcse potrzebne jest euro - natychmiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:37 No wiesz, za siebie mów. Ja mam cały majątek w nieruchomościach, ŻADNYCH kredytów (większość polaków ma jednak w złotówkach...) i myślę, że najgorsze dopiero przed nami. Odsyłam do Austryjackiej Szkoły Ekonomicznej, oni opisują ten kryzys od 2002 roku (!). www.mises.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Re: Polcse potrzebne jest euro - natychmiast 23.10.08, 15:29 z tego co ja wiem, to 65% wszystkich kredytów hipotecznych w Polsce było przeyznawanych we Frankach. Podeślij linka do tej szkoły, chętnie przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: Polcse potrzebne jest euro - natychmiast IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 15:43 www.mises.pl Polecam szczególnie Kryzys BLOG kryzys.mises.pl/ szczególnie tę część: kryzys.mises.pl/anatomia-kryzysu/ oraz teskt: www.mises.pl/848 A to Peter Schiff, od lat krytykuje politykę FEDu, szczęka mi opadła, jak obejrzałem ten filmik: www.youtube.com/watch?v=AXGOq-ys9Js Poczytać i pooglądać nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
stan123 Balcerowicz i jego silna zlotowka nadal kroluja 23.10.08, 14:26 Skrzypek nic nie winien, bo te procesy silnej zlotowki zaczely sie za Balcerowicza. On wolal silna zlotowke zamiast silnego przemyslu. Polska bedzie miala teraz silniejszy spadek niz inne kraje, bo jest z czego spadac... Odpowiedz Link Zgłoś
jakdab Re: Balcerowicz i jego silna zlotowka nadal krolu 23.10.08, 14:30 czy wysokie stopy miały służyć podnoszeniu wartości złotówki czy jeszcze czemuś, co było chyba znacznie ważniejsze? zastanów się co takiego powodują wysokie stopy procentowe? a jak sie nie domyślasz to zobacz jak jest, kiedy stopy sa niskie jak w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azzazel jakdab> chciałbym Ci spojrzeć w oczy za 2 miesiące IP: *.chello.pl 23.10.08, 14:35 kiedy WIG 20 będzie na poziomie 1000 a bezrobocie urośnie do 20% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafvonthorn Re: jakdab> chciałbym Ci spojrzeć w oczy za 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:39 I, oczywiście, to Balcerowicz jest winien... Oj, ludzie ludzie, żebyście tak myśleli i pracowali, to nie byłby Wam potrzebny kozioł ofiarny... Odpowiedz Link Zgłoś
joankb Re: Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GP 23.10.08, 12:09 Tę wojnę wygrają "rozpoznawalne" gospodarki. Nie odtwórczo-montowniano-supermarketowe. Inwestorzy wieją - bo doprawdy z niczym pozytywnym im się Polska nie kojarzy. Gdziekolwiek na świecie tąpnie - czy Brazylia, czy Węgry "Polskę" sprzedaje się przy okazji... Wbrew temu co się wydaje - to my, nie Amerykanie zapłacimy za kryzys. A fundamenty (jakie???) to sobie możemy włożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rrrrr Nasza "giełda" to wstyd i żenada, Czesi mają rację IP: *.centertel.pl 23.10.08, 12:16 mówiąc takie rzeczy o niej. W moim przekonaniu to wyłącznie wina tego, że mam żenującej klasy "fachowców" od finansów... ten plankton, który błyszczy w TVN24 ma taką wiedzę, że powinien sprzedawać ogórki z beczki na rynku a nie działać w finansach, mam tu na myśli tych tzw. "głównych ekonomistów" banków, a już pusty śmiech ogarnia mnie na widok "centrum adama smitha" - oni tak mądrze mówią... wystarczy np. obejrzeć sobie ich prognozy dla rynku telekomunikacyjnego sprzed 4-5 lat (np. dot przetargów albo MVNO) i zobaczyć jak sytuacja wygląda teraz - zupełnie odwrotnie, jak można się tak mylić?????? to jest zwykły brak kompetencji, nic tylko PR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baranek Popatrzcie jak spadają kursy obligacji! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 12:18 Ponad 1 procentowy spadek kursu i paniczna wyprzedaż serii OK0710. Takiej syuacji nie ma w kraju o stabilnej syuacji gospodarczej. Coś się szykuje. Podwyżka stóp procentowych? Bankructwo kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Szkoda, że premier nie miał czasu na Radę Gabineto 23.10.08, 12:29 Dobrą zasadą jest wysyłać pozytywne sygnały przed a nie PO. Teraz sytuacja jest już niestabilna. Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Jaki byłby faktyczny cel tej rady gabinetowej? 23.10.08, 12:40 Kaczyński chciał pewnie pokazać w telewizorze swoją troskę i podkreślić niekompetencję i lenistwo Tuska. Merytorycznie byłoby zero, propagandowo (dla kraju) byłaby katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Myślę że obydwaj stanęliby na wysokości zadania ;) 23.10.08, 12:44 Tusk głupio uśmiechałby się do swojego "ekonomiczno-finansowego elektoratu" a Kaczyński z poważną miną wyrażał troskę. Problem polega na tym że ambicje Tuska nie pozwalają mu grać razem nawet w sytuacji załamania finansowego. Zauważ jaka była reakcja Tuska na propozycję Rady Gabinetowej - atak. Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Grunwald to nie, prędzej Unia w Krewie 23.10.08, 12:33 Ale jak tak dalej będzie szło, to ja was nie chcę straszyć, ale cofniemy się do czasów sprzed chrztu Mieszka I... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Grunwald to nie, prędzej Unia w Krewie IP: 213.77.0.* 23.10.08, 12:44 i dobrze, może ten pasożyt kościół się wkońcu odessa Odpowiedz Link Zgłoś
ak8131 Nie ma polskich bankow, fabryk i gazet. Jest GWno 23.10.08, 12:37 czerwone Lisy i rozdymane przez komuchow TW Stokrotki Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajny.polak Po pierwsze nie ma Polski - jest eurland Polen 23.10.08, 13:15 Hitlerowcy też pozwalali Polakom mieć stragany z pietruszką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mietek Re: Nie ma polskich bankow, fabryk i gazet. Jest IP: *.95.174.89.cable.satra.pl 23.10.08, 13:19 hehe szacun za post. ale ze ci to cenzura puscila to sie dziwie.CENZORZE Z GW GDZIE JESTES!!??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baranek "Stabilne kpiny" a nie gospodarka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 12:38 Zamówienia przemysłowe spadły w strefie euro o 1.2% mdm (prognoza zakładała wzrost o 0.3% mdm). I co my będziemy im sprzedawać? Chyba, że nałożą na nas obowiązek kupowania tych produktów naszej "stabilnej gospodarki". Inaczej fabrykom szybko skończy się powierzchnia magazynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: za Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GPW" IP: 91.107.123.* 23.10.08, 12:42 "Polska wyspa spokojnosci" lol :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Silnoręki Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GPW" IP: *.centertel.pl 23.10.08, 13:16 Przepraszam, że to napiszę, ale beztrosko oddaję kał na klaty ekspertów, maklerów, graczy, ekonomistów i wasze bando idiotów, którzy w wyniku niezrównoważenia psychicznego swojego i komentatorów doprowadzają setki niewinnych czytelników Faktu na skraj załamania nerwowego. Ciężko się żyje jak WIG20 leci w dół i nie wiadomo po ile jutro będzie słonina... weźcie się do roboty psie zwisy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frankwrucki Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GPW" IP: 78.133.200.* 23.10.08, 13:25 "frankwrucki DAX" Frank jaki? Nie znam Franka Wruckiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm Donku, czekamy na zapowiedziany cud... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:25 ...bo "wyspa stabilności" tonie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewas A Kim Dzong Tusk w Chinach IP: *.chello.pl 23.10.08, 13:27 A Kim Dzong Tusk w Chinach pewnie prosi o kolejne rakiety? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stauffenberg Re: A Kim Dzong Tusk w Chinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:50 A wam Wolacy, to nawet chusteczka do nosa się z Tuskiem skojarzy...jak w tym starym dowcipie... Ale ad rem. Jak ma się bronić gospodarka odtwórcza, bo taką jesteśmy, jak kryzys jest WSZĘDZIE? Jak nie ma padać, jak od dwóch dni Węgry na pysk padają? Dla gostków z Oklahomy, Osaki i jeszcze kilku innych miejsc gdzie mają swoje biznesy faceci obracający cudzym groszem tzw. inwestorzy, Budapeszt i Warszawa to samo. Jak się zwaliło na Węgrzech, to mówi się "Tąpnęło w Europie Środkowej" wiec "Panowie bracia, ratuj się kto w Boga wierzy!" i spier... zewsząd, Pragę, Bratysławę i Moskwę w to włączając. Dodatkowo jeszcze mamy małe "dup!"w USA z azjatyckim przedłużeniem (20 lat temu jeden z noblistów ekonomicznych powiedziała, ze "giełda w HongKongu to tylko przedpokój NYSE", to się nie zmieniło!), więc co ma być? Polska - wyspa rajskiej szczęśliwości? BTW: ja się tam tym ekspertom i rządowi polskiemu nie dziwię. A co mieli powiedzieć? "Jezus Maria Narodzie mamy kryzys, ratuj się kto może"?? Większość narodu to lud ciemny, więc wiecie co byłoby następnego dnia pod bankami i w sklepach? A co Merkel powiedziała Niemcom, mimo że tam edukacja ekonomiczna stoi na lepszym poziomie? Że "rząd ma wszystko pod kontrolą" i "plan pomocy zaraz ruszy"...to samo co Tusk, tylko poważniejszym tonem. Sarko mówił to samo; to właśnie Prezydęt Polski się wyłamał robiąc panikę, którą chwalić Boga uznano za gest polityczny, bo jakby mu ciemny lud miasteczek i wsi uwierzył - to jużbyśmy tu mieli Argentynę. Na koniec - jakby w Polsce było euro, nie byłoby nerwowego zaciskania tyłka w obawie przed dalszym osuwaniem się złotego. I to jest najważniejsza lekcja z tego kryzysu.(patrz - Islandia) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewas Re: A Kim Dzong Tusk w Chinach IP: *.chello.pl 23.10.08, 14:06 Ja myslalem ze Tusk juz ma odrobione lekcje, a nie ze sie bedzie uczyl na urzedzie. Moglby przynajmniej sobie nie zartowac, kryzys to kryzys, pierwszy krok jest taki, ze trzeba go zauwazyc, a Tusk zaslepiony potega Irlandii/Chin/??? jak sie okazuje. A na tych polskich monetach Euro to pewnie byscie pewnie chcieli (tylko wstydzicie sie napisac): Michnika ze znaczkiem Solidarnosci i Aleksandra Kwasniewskiego w aureoli gwiazdek UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stauffenberg Re: A Kim Dzong Tusk w Chinach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:18 No tak.Pies Pawłowa. Powiedz "Euro" to już się Wolakowi pojawia Michnik i Kwaśniewski. Ciekawe z czym się Wolakowi rubel kojarzy? Bo "dulary" to pewnie wujowie "robiący w azbeście" na Greenpoincie do domu przywozili - no to je zna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewas Re: A Kim Dzong Tusk w Chinach IP: *.chello.pl 23.10.08, 14:34 Półpremier z Pułtuska obiecywal cuda niewidy, tuskawki na wierzbie, obnizke podatkow i druga Iralndie by zylo sie lipniej. Przeciez to jest kpina z 40 mln. narodu w srodku Europy. Zlotowki nie broni, sluzby zdrowia nie broni jedyne co robi to broi i zabrania prezydentowi byc glowa panstwa. Tuskawkową Republikę nam tu szykuje i nikt tego nie widzi. Otworzcie oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gizmo Re: A Kim Dzong Tusk w Chinach IP: *.eranet.pl 23.10.08, 15:33 A ja wam mówię, że cudaka jeszcze za jaja na monciaku powieszą... Albo ktos mu przypier... kamieniem jak kiedyś jaruzelskiemu... Ludziom dzieje się krzywda, a cudak kpi w zywe oczy... kryzys..?? jaki kryzys..??? rząd się wyżywi... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: A Kim Dzong Tusk w Chinach 23.10.08, 15:37 Szkoda Monciaka.Bedzie przez tydzien zamkniety.A powiedz mi jedno.Wiele lat nie bylem w Sopocie .Czy dziala jeszcze Riviera(kiedys dancing).Niedaleko Grand. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoni Falkiewicz To zorganizowana akcja lewicowcow z PISowskim.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:28 elektoratem. Nie dajmy sie !!! Trzeba zachamowac to zlowrogie dzialanie sil chcacych zachamowac pedzaca gospodarke !!! Prowodyle precz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Mazurkiewicz Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GPW" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:31 Złotówka się umacniała, dlatego giełda spadała w dół - tak do niedawna tłumaczono ten fakt, od niedawna złotówka silnie się osłabia i dzisiaj czytam artykuł, że giełda spada w wyniku osłabiającego się złotego??? Gdzie jest sens takich argumentacji? Bo ja go nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewas Kiedy kupowac akcje? IP: *.chello.pl 23.10.08, 13:37 Odpowiedz: wtedy kiedy Tusk zabierze glos w sprawie kryzysu. Dopoki nie zabierze, bedzie spadalo tak jak jest teraz, bo inwestorzy mysla ze rzad nic nie robi. Jak juz sie odezwie, bedzie panika, bo inwestorzy uslysza jak beznadziejnie niekompetentny jest ten rzad! No chyba ze Tusk obieca cuda na Swieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuskomatolki Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GPW" IP: 193.108.206.* 23.10.08, 13:42 Miały być cuda za rządów PO? I SĄ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stauffenberg Re: Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:52 OOOO, to PO na Węgrzech rządzi?...no kurna nie wiedziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
zielony65 Wielki dzień arbitrażystów 23.10.08, 13:44 Sprowadzili bazę do kilku punktów i teraz mogą spokojnie zamykać pozycje. Ci to są zawsze wygrani! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzony Re: Wielki dzień arbitrażystów IP: *.kredytbank.pl 23.10.08, 14:17 Chciałem w tym miejscu złożyc serdeczne podziękowania wszystkim decydentom i doradcom w USA którzy bez mrugnięcia okiem dawli kredyty komu sie dało... Za ich głupotę płacą teraz wszyscy. A oni i tak pewnie najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stauffenberg Re: Wielki dzień arbitrażystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:20 Fakt... cholernie drogi bankiet...tak gdzieś 1,5 do 2 bln USD; bo nikt do końca nie potrafi policzyć...w efekcie Bush jn. przejdzie do historii jako jeden z najgorszych prezydentów USA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. Miodek "frankwrucki DAX" - ręce,nogi i wszystko mi opadło IP: 212.189.1.* 23.10.08, 14:27 Czy redaktorzy GW kończyli zawodówkę mechaniczną???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GP IP: *.chello.pl 23.10.08, 15:02 Nie naśmiewajcie się ze mnie, tylko mi napiszcie, proszę. Jak sądzicie, Czy w ogóle jest szansa, że nie nastąpi krach na giełdzie i np. za 2 lata odzyskam to, co zainwestowałam w giełdę (w fundusze inwestycyjne)? Dodam, że inwestowałam owczym pędem, nie znając zasad giełdy, a więc np. we wrzęsniu ub. roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkm Re: Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 15:11 > Nie naśmiewajcie się ze mnie, tylko mi napiszcie, proszę. > Jak sądzicie, Czy w ogóle jest szansa, że nie nastąpi krach na > giełdzie już jest i np. za 2 lata odzyskam to, co zainwestowałam w giełdę (w > fundusze inwestycyjne)? Trudno powiedzieć, bo na to mądrych nie ma. Ja bym powiedział jednak że będą to raczej 3-4 lata. > > Dodam, że inwestowałam owczym pędem, nie znając zasad giełdy, a więc > np. we wrzęsniu ub. roku. Był to błąd. Co prawda czytając GW można było odnieść wrażenie że odbicie tuż-tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GP IP: *.chello.pl 23.10.08, 15:22 > Trudno powiedzieć, bo na to mądrych nie ma. Ja bym powiedział jednak że będą to raczej 3-4 lata. Niech już nawet będą nawet te 3-4 lata, ale byleby w ogóle wszytko nie padło (krach). Trochę spanikowałam... > Był to błąd. Co prawda czytając GW można było odnieść wrażenie że odbicie tuż-tuż. Wiem, że był to błąd. Mam niezłą nauczkę. Dzięki za odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dewas Re: Indeksy ostro w dół, "przerażająca słabość GP IP: *.chello.pl 23.10.08, 15:24 Jezeli sa jeszcze tacy co mysla ze krachu jeszcze nie bylo, to znaczy ze krach przed nami... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Przeciez........ 23.10.08, 15:12 -jak mowi rzad i eksperci(chron Boze przed nimi Polske) w Polsce nie ma, i nie bedzie kryzysu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: ..Przeciez........ IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 23.10.08, 15:12 Bo nie ma i nie będzie panikary. Odpowiedz Link Zgłoś