Gość: gall anonim IP: 192.193.245.* 31.10.08, 10:33 jak dolar tanial to ubrania w sklepach nie tanialy nagle jak dolar podrozal to jest wielka afera i producenci podnosza ceny... chore. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kinga Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.08, 10:41 łaski nie robią. jak ludzi nie będzie stać to będą kupowali jedną bluzkę zamiast 2. albo się na lumpy przerzucą. Odpowiedz Link Zgłoś
kretynofil Heh, to moga byc jeszcze gorsze? 31.10.08, 11:17 Poezja po prostu :) Naprawde, w Polsce to mozna kazdy przekret zrobic - nie dosc ze wiekszosc artykulow jest gorszej jakosci i sa drozsze, to jeszcze mozna ludziom wmawiac ze ceny musza rosnac bo od niedawna dolar sie umacnia :) Ciekawe natomiast jest to, ze nikt nie probuje sie zastanawiac, ze jak bedzie spowolnienie gospodarcze to producenci w Chinach tez beda obnizac swoje marze (czyli sprzedawac naszym dystrybutorom taniej)... No, ale statystyczny Polak to idiota, ktory wierzy ze na zachodzie jest drozej i do tego analfabeta ekonomiczny pozbawiony jakiejkolwiek pamieci dlugotrwalej :) Zawsze mnie smieszylo, ze latem, nawet jesli caly lipiec lalo, to wystarczyly trzy dni slonca w sierpniu, zeby ceny zywnosci rosly z powodu "suszy". A ludzie co? Wygladali przez okno, widzieli slonce, kiwali glowami i mowili do siebie: "No tak, przeciez nie moga klamac, przeciez widac jak ladnie sloneczko swieci" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Pytanie tylko czy pismak do idiota IP: *.ghnet.pl 31.10.08, 11:26 czy wziął w łapę. Innego powodu nie widzę. Mam adblocka więc i tak gazeta nie zarobi na mojej reklamie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez waldek Re: .. nie, ale czerwonych SBecjkich wieprzow widz IP: *.fwgc.dot.ca.gov 31.10.08, 14:33 ialem, to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plul n okragly sto Re: wazelina, wchodz do d..y SBekom bo juz czas IP: *.fwgc.dot.ca.gov 31.10.08, 20:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Heh, to moga byc jeszcze gorsze? IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.08, 13:39 ludzie nie są durni. coraz więcej osób robi zakupy ciuchowe za granicą (chociażby przez neta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 10:46 Ciekawe..juz teraz ceny ubran w Polsce sa wyzsze niz np.w Anglii czy Irlandii. I jeszcze maja zdrozec ??!!Czy majtki to dobro luksusowe w Polsce..? Rzeczywiscie,chciwosc tego narodu nie zna granic.. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:44 Otóż to, jakim cudem mamy najgorszej jakości ubrania w całej Europie i na dodatek 3 razy droższe. Na dokładkę mały wybór. Dżinsy, koszule, buty najlepiej kupować np. w Anglii. To samo dotyczy elektroniki, na zachodzie taniej i o rok nowsze modele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Polskiej myśli szmacianej mówimy nie ! IP: *.elpos.net 01.11.08, 10:29 i własnie dlatego omijam szerokim łukiem sieci polskich LPP itp , po reklamie z obciąganiem (mam 2 młode córki) obowiązuje zakaz wstępu do tego typu szmateksów (dosłownie tak wytłumaczyłem) córki ubierają się w H&M i zarze - najczęściej za granicą bo taniej Polskiej myśli szmacianej mówimy nie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marel Droższe ubrania na wiosnę, a gdzie logika ? IP: *.wgt.com.pl 31.10.08, 11:00 A gdzie logika ? Gratulacje. kolejny głupi tekst o kryzysie mający na celu...nie wiem co? Dolar był po 3,5 - ceny ubrań te same Dolar był po 2,1 - ceny ubrań były te same Dolar podskoczył do 2,8 i ceny ubrań mają wzrosnąć. W każdym z tych przypadków ubrania w Polsce i tak były droższe niż na zachodzie (SIC!) Z każdym dniem w prasie jest coraz więcej idiotycznych artykułów pseudo ekonomicznych dziennikarzy, którzy jak mantrę powtarzają hasła, które mają wywołać przerażenie strach i nie zrozumiałą panikę. Rzadko kiedy zdarza się, aby do takiego tematu autor spojrzał na sprawę chłodnym obiektywnym okiem. Gratulacje - proponuję szukać pracy w super expresie lub fakcie z takimi artykułami!. Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Droższe ubrania na wiosnę, a gdzie logika ? 31.10.08, 23:30 Cały ten bajzel opiera się na chciwości. Akcjonariusze oczekują wzrastającego zysku bez względu na różne perturbacje. Ale kogo to obchodzi. Kasa misiu, kasa. Liczy się kasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Czy oni się dobrze czują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:01 Przecież jak złotówka się umacniała to jakoś ich produkty nie drożały. To raz. A dwa, że przecież te sklepy mają takie marże, że nawet jeśli dolar wzrósłby o 300% to i tak by im się opłacało. Zwrócice uwagę, że potrafią sprzedawać z 70% upustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrx Re: Czy oni się dobrze czują? IP: 93.159.132.* 31.10.08, 12:35 Dokładnie- a np kupując parę miesięcy kurtkę dowiedziałem się że Euro jest po 5zł...Nijak miało się do kursu w tym czasie a także nijak ma się do kursu obecnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stivi Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: 89.108.244.* 31.10.08, 11:03 Dokładnie. Czy ktoś pamięta spadki cen wraz ze spadkiem kursu dolara o prawie 50% w ostatnich 3 latach? Bo ja nie. Pewnie odpowiedź producentów brzmi: dlatego ubrania nie zdrożały... Sick. Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:05 No tak to juz jest,ze jedna branze kryzys dotyka naprawde,jak np.AGD,motoryzacja,budownictwo itd. a inne przy okazji spekuluja.Lumpy niech siedza cicho,bo maja przebitke,ze glowa boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlo Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: *.chello.pl 31.10.08, 11:37 ecicha-3 napisała: > No tak to juz jest,ze jedna branze kryzys dotyka naprawde,jak > np.AGD,motoryzacja,budownictwo itd. a inne przy okazji > spekuluja.Lumpy niech siedza cicho,bo maja przebitke,ze glowa boli. jak maja taka przebitke to otworz swoj lump to zobaczysz ile z tej przebitki trafi ci do kieszeni najweice3j do powiedzenia maja co co gowno sie znaja Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:24 nie masz racji. Sklepy mają nawet 300 % marży. Umocnienie spowoduje tylko to, że mniej zarobią i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LB Materiały i wzory w Reserved nie mogą być gorsz IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 11:08 Dramatyczny spadek jakości wzornictwa i materiałów nastąpił w Reserved już po pierwszym roku od debiutu firmy. Trudno mi sobie wyobrazić aby było gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZYD pismaku marny siewco propagandy IP: *.adsl.alicedsl.de 31.10.08, 11:09 wez sie za utrzciwa prace,robisz ferment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Droższe ubrania na wiosnę IP: 199.197.163.* 31.10.08, 11:13 jak kurs spadał to jakoś nikt obniżek nie ogłaszał ale juz do podwyżki każdy powód jest dobry .... mam nadzieję iz popyt zakusy i tej branzy nieco zweryfikuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:18 No, dobrze,że już kupiłem ubranie do trumny... Ale jak to, kuźwa, jest: polskie materiały, polskie firmy, polskie wykonawstwo ( a nwet tańsze bo na Białorusi i Ukrainie ) - a gdzie tu miejsce na DOLARA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bill Droższe ubrania na wiosnę IP: *.client.duna.pl 31.10.08, 11:18 śmiech na sali, te szmaty za które i tak dużo płacimy będą jeszcze droższe?! Czyli, nadal będę kupować ubrania w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r_m Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:21 tak to jest jak produkuje się w chinach. A co z całkowicie polskimi producentami, korzystającymi z polskich materiałów? W jaki sposób dolar wpłynie na podwyżkę cen ubrań. Jedno jest pewne wielu jeszcze dzisiaj po tym artykule popędzi do sklepów na zakupy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neon Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: *.delphi.com 31.10.08, 11:25 W stanach oryginalne spodnie (jeans) kosztuja okolo 15 dolarow. Po przeliczeniu na nasze to niecale 45 zl. Jakim cudem spodnie Wrangler ktore sa szyte na wegrzech u nasz kosztuja ponad 200 zl a w USA niecale 45? Jak sie to ma do kursu dolara? Ludzie nie dajcie sie robic w konia i nie kupujcie w polskich sklepach. Zamowcie sobie przez internet ze stanow, nawet wliczajac koszt przesylki, duzo na tym zaoszczedzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
allerune Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:36 Para LEVISÓW kosztuje w stanach 30 dolców... ceny u nas są po prostu śmiesznie wysokie Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:47 Co za bzdurna wymówka. Jaki jest koszt wyprodukowania i przetransportowania ciuszków skoro potraficie zejść z ceny ze 120 na 9zł? I jak kurs dolara ma w tym momencie mieć jakikolwiek ZNACZĄCY wpływ na cenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Droższe ubrania na wiosnę IP: 194.250.231.* 31.10.08, 11:56 Wszystkie tzw. sieciowki zdzieraja w Polsce pieniadze. Ceny sa srednio o ok 40-50% wyzsze niz w innych krajach (nie wspominam nawet o obnizkach na wyprzedazach, ktore w naszym kraju sa praktycznie zadne). Nie rozumiem jak moga jeszcze podrozec. Co do polskich marek to nie mam z nimi duzego doswiadczenia, ale podwyzka cen z powodu kursu dolara wydaje mi sie nieuzasadniona. Odpowiedz Link Zgłoś
gp2008_studentka Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:06 A ja chcę, żeby w Polsce można było płacić w sklepach w Euro czy $ po cenach wydrukowanych na metkach. Praktycznie nie ważne jak by się kurs wahał i tak bym na tym zarobiła. W niektórych sklepach (np.Zara) Euro jest przeliczne po kursie 4,5zł. Śmiechu warte. Ja tym oszustom nie daje zarobić i na zakupy jeżdżę tylko za granicę. A oni chcą jeszcze podnieć ceny?! Chyba sodówka im totalnie do głowy uderzyła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bet Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: 213.69.142.* 31.10.08, 12:32 W HMie cwaniaki napisali nawet karteczke przy kasie, że jeśli ktos chce płacić w euro, to obowiązuje go cena złotówkowa przeliczana na euro po aktualnym kursie, a nie cena euro z metki.... Odpowiedz Link Zgłoś
mai_wawa gupoty i naciągactwo jak ktoś płaci za uszycie 2$ 31.10.08, 12:07 gupoty i naciągactwo - jak ktoś płaci za uszycie 2$ a ciacha w Polsce 200 zł to jak kurs dolara wzrośnie to ma miejsce zrekompensować sobie straty z marży. nie od dziś wiadomo, że "markowe" ubrania są produkowane za niewspółmierne do kosztów pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Droższe ubrania na wiosnę IP: 217.17.34.* 31.10.08, 12:11 Bardzo dziwne, że w momencie kiedy złotówka się umacniała nie odczulismy znaczącego spadku cen. A teraz nagle każdy straszy podwyżkami... W owym czasie najwyraźniej zarabiali dużo i przyzwyczaili się do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:18 to samo zauważyła. niestety to samo dzieje się z bezyną. Cena spadł o 50 groszy, a na giełdzie cena baryłki o połowę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Droższe ubrania na wiosnę IP: *.era.pl 31.10.08, 12:23 nie pamiętam aby były tańsze w okresie kiedy dolat kosztował 2-2.5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Gorszych materiałów nikt nie kupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:32 Dziwią mnie słowa gościa z Reserved - niech tylko jeszcze poda od kiedy te gorsze materiały będą stosować - będzie wiadomo od razu kiedy przestać kupować ich produkty. Odpowiedz Link Zgłoś
karaokee Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:40 Ubrania w Reserved są kiepskiej jakości już dziś - kiedyś kupowałam tam ciuchy, ale teraz nie ma to sensu. Materiały w większości szmatowate, wykończenie fatalne. Ceny rosną, jakość spada. Dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna182-0 Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:42 ja mierzyłam ostatnio u nich białą bluzkę. Oczywiścnie jej nie kupiłam, bo materiał był tak przezroczysty, że bez problemu każdy by mógł zobaczyć jaką mam koronkę na staniku. Odpowiedz Link Zgłoś