Dodaj do ulubionych

Droższe ubrania na wiosnę

IP: 192.193.245.* 31.10.08, 10:33
jak dolar tanial to ubrania w sklepach nie tanialy
nagle jak dolar podrozal to jest wielka afera i producenci podnosza ceny...
chore.
Obserwuj wątek
    • Gość: kinga Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.08, 10:41
      łaski nie robią. jak ludzi nie będzie stać to będą kupowali jedną bluzkę zamiast
      2. albo się na lumpy przerzucą.
      • kretynofil Heh, to moga byc jeszcze gorsze? 31.10.08, 11:17
        Poezja po prostu :)

Naprawde, w Polsce to mozna kazdy przekret zrobic - nie dosc ze wiekszosc
        artykulow jest gorszej jakosci i sa drozsze, to jeszcze mozna ludziom wmawiac ze
        ceny musza rosnac bo od niedawna dolar sie umacnia :)

Ciekawe natomiast jest to, ze nikt nie probuje sie zastanawiac, ze jak bedzie
        spowolnienie gospodarcze to producenci w Chinach tez beda obnizac swoje marze
        (czyli sprzedawac naszym dystrybutorom taniej)...

No, ale statystyczny Polak to idiota, ktory wierzy ze na zachodzie jest drozej i
        do tego analfabeta ekonomiczny pozbawiony jakiejkolwiek pamieci dlugotrwalej :)

Zawsze mnie smieszylo, ze latem, nawet jesli caly lipiec lalo, to wystarczyly
        trzy dni slonca w sierpniu, zeby ceny zywnosci rosly z powodu "suszy". A ludzie
        co? Wygladali przez okno, widzieli slonce, kiwali glowami i mowili do siebie:
        "No tak, przeciez nie moga klamac, przeciez widac jak ladnie sloneczko swieci" :))))
        • Gość: Waldek Pytanie tylko czy pismak do idiota IP: *.ghnet.pl 31.10.08, 11:26
          czy wziął w łapę.
          Innego powodu nie widzę. Mam adblocka więc i tak gazeta nie zarobi na mojej
          reklamie :)))
          • wazelina2005 Re: Waldus, a rozowe slonie ty widzial? 31.10.08, 11:42
            • Gość: tez waldek Re: .. nie, ale czerwonych SBecjkich wieprzow widz IP: *.fwgc.dot.ca.gov 31.10.08, 14:33
              ialem, to wystarczy.
              • wazelina2005 Re: Waldi, a czemu ty sobie esperal wydlubal, aaa? 31.10.08, 14:58
                • Gość: plul n okragly sto Re: wazelina, wchodz do d..y SBekom bo juz czas IP: *.fwgc.dot.ca.gov 31.10.08, 20:03
        • Gość: kinga Re: Heh, to moga byc jeszcze gorsze? IP: *.wroclaw.mm.pl 31.10.08, 13:39
          ludzie nie są durni. coraz więcej osób robi zakupy ciuchowe za granicą
          (chociażby przez neta)
    • Gość: marcin Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 10:46
      Ciekawe..juz teraz ceny ubran w Polsce sa wyzsze niz np.w Anglii czy Irlandii. I
      jeszcze maja zdrozec ??!!Czy majtki to dobro luksusowe w Polsce..?
      Rzeczywiscie,chciwosc tego narodu nie zna granic..
      • megasceptyk Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:44
        Otóż to, jakim cudem mamy najgorszej jakości ubrania w całej Europie
        i na dodatek 3 razy droższe. Na dokładkę mały wybór. Dżinsy, koszule, buty najlepiej kupować np. w Anglii. To samo dotyczy elektroniki, na zachodzie taniej i o rok nowsze modele.
        • Gość: olo Polskiej myśli szmacianej mówimy nie ! IP: *.elpos.net 01.11.08, 10:29
          i własnie dlatego omijam szerokim łukiem sieci polskich LPP itp , po reklamie z
          obciąganiem (mam 2 młode córki) obowiązuje zakaz wstępu do tego typu szmateksów
          (dosłownie tak wytłumaczyłem) córki ubierają się w H&M i zarze - najczęściej za
          granicą bo taniej
          Polskiej myśli szmacianej mówimy nie !
    • Gość: Marel Droższe ubrania na wiosnę, a gdzie logika ? IP: *.wgt.com.pl 31.10.08, 11:00
      A gdzie logika ? Gratulacje. kolejny głupi tekst o kryzysie mający na celu...nie
      wiem co? Dolar był po 3,5 - ceny ubrań te same Dolar był po 2,1 - ceny ubrań
      były te same Dolar podskoczył do 2,8 i ceny ubrań mają wzrosnąć. W każdym z
      tych przypadków ubrania w Polsce i tak były droższe niż na zachodzie (SIC!) Z
      każdym dniem w prasie jest coraz więcej idiotycznych artykułów pseudo
      ekonomicznych dziennikarzy, którzy jak mantrę powtarzają hasła, które mają
      wywołać przerażenie strach i nie zrozumiałą panikę. Rzadko kiedy zdarza się, aby
      do takiego tematu autor spojrzał na sprawę chłodnym obiektywnym okiem.
      Gratulacje - proponuję szukać pracy w super expresie lub fakcie z takimi
      artykułami!.
      • stek22 Re: Droższe ubrania na wiosnę, a gdzie logika ? 31.10.08, 23:30
        Cały ten bajzel opiera się na chciwości. Akcjonariusze oczekują wzrastającego
        zysku bez względu na różne perturbacje. Ale kogo to obchodzi. Kasa misiu, kasa.
        Liczy się kasa.
    • Gość: Michał Czy oni się dobrze czują? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:01
      Przecież jak złotówka się umacniała to jakoś ich produkty nie
      drożały. To raz. A dwa, że przecież te sklepy mają takie marże, że
      nawet jeśli dolar wzrósłby o 300% to i tak by im się opłacało.
      Zwrócice uwagę, że potrafią sprzedawać z 70% upustem.
      • Gość: Wrx Re: Czy oni się dobrze czują? IP: 93.159.132.* 31.10.08, 12:35
        Dokładnie- a np kupując parę miesięcy kurtkę dowiedziałem się że Euro jest po
        5zł...Nijak miało się do kursu w tym czasie a także nijak ma się do kursu obecnego.
    • Gość: stivi Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: 89.108.244.* 31.10.08, 11:03
      Dokładnie. Czy ktoś pamięta spadki cen wraz ze spadkiem kursu dolara o prawie
      50% w ostatnich 3 latach? Bo ja nie. Pewnie odpowiedź producentów brzmi: dlatego
      ubrania nie zdrożały... Sick.
    • ecicha-3 Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:05
      No tak to juz jest,ze jedna branze kryzys dotyka naprawde,jak
      np.AGD,motoryzacja,budownictwo itd. a inne przy okazji
      spekuluja.Lumpy niech siedza cicho,bo maja przebitke,ze glowa boli.
      • Gość: zlo Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: *.chello.pl 31.10.08, 11:37
        ecicha-3 napisała:

> No tak to juz jest,ze jedna branze kryzys dotyka naprawde,jak
        > np.AGD,motoryzacja,budownictwo itd. a inne przy okazji
        > spekuluja.Lumpy niech siedza cicho,bo maja przebitke,ze glowa boli.

jak maja taka przebitke to otworz swoj lump to zobaczysz ile z tej przebitki
        trafi ci do kieszeni najweice3j do powiedzenia maja co co gowno sie znaja
        • joanna182-0 Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:24
          nie masz racji. Sklepy mają nawet 300 % marży. Umocnienie spowoduje
          tylko to, że mniej zarobią i tyle
    • Gość: LB Materiały i wzory w Reserved nie mogą być gorsz IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.08, 11:08
      Dramatyczny spadek jakości wzornictwa i materiałów nastąpił w Reserved już po
      pierwszym roku od debiutu firmy. Trudno mi sobie wyobrazić aby było gorzej.
      • wazelina2005 Re: To nie kupuj tam. Proste? 31.10.08, 11:46
      • zeberkaa Popieram 31.10.08, 16:33
        Nie da się gorzej, już tam nie kupuję.
    • Gość: ZYD pismaku marny siewco propagandy IP: *.adsl.alicedsl.de 31.10.08, 11:09
      wez sie za utrzciwa prace,robisz ferment
    • Gość: anonim Droższe ubrania na wiosnę IP: 199.197.163.* 31.10.08, 11:13
      jak kurs spadał to jakoś nikt obniżek nie ogłaszał ale juz do
      podwyżki każdy powód jest dobry .... mam nadzieję iz popyt zakusy i
      tej branzy nieco zweryfikuje ...
    • stasieczek5 Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:18
      No, dobrze,że już kupiłem ubranie do trumny...
      Ale jak to, kuźwa, jest:
      polskie materiały, polskie firmy, polskie wykonawstwo ( a nwet
      tańsze bo na Białorusi i Ukrainie ) - a gdzie tu miejsce na DOLARA ?
    • Gość: Bill Droższe ubrania na wiosnę IP: *.client.duna.pl 31.10.08, 11:18
      śmiech na sali, te szmaty za które i tak dużo płacimy będą jeszcze droższe?!
      Czyli, nadal będę kupować ubrania w USA.
    • k_r_m Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:21
      tak to jest jak produkuje się w chinach. A co z całkowicie polskimi
      producentami, korzystającymi z polskich materiałów? W jaki sposób dolar
      wpłynie na podwyżkę cen ubrań.

Jedno jest pewne wielu jeszcze dzisiaj po tym artykule popędzi do sklepów na
      zakupy :)
    • Gość: Neon Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: *.delphi.com 31.10.08, 11:25
      W stanach oryginalne spodnie (jeans) kosztuja okolo 15 dolarow. Po przeliczeniu
      na nasze to niecale 45 zl. Jakim cudem spodnie Wrangler ktore sa szyte na
      wegrzech u nasz kosztuja ponad 200 zl a w USA niecale 45? Jak sie to ma do kursu
      dolara?
      Ludzie nie dajcie sie robic w konia i nie kupujcie w polskich sklepach. Zamowcie
      sobie przez internet ze stanow, nawet wliczajac koszt przesylki, duzo na tym
      zaoszczedzicie.
    • allerune Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:36
      Para LEVISÓW kosztuje w stanach 30 dolców... ceny u nas są po prostu śmiesznie
      wysokie
    • kakens Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 11:47
      Co za bzdurna wymówka. Jaki jest koszt wyprodukowania i przetransportowania
      ciuszków skoro potraficie zejść z ceny ze 120 na 9zł? I jak kurs dolara ma w tym
      momencie mieć jakikolwiek ZNACZĄCY wpływ na cenę?
    • Gość: kiki Droższe ubrania na wiosnę IP: 194.250.231.* 31.10.08, 11:56
      Wszystkie tzw. sieciowki zdzieraja w Polsce pieniadze. Ceny sa
      srednio o ok 40-50% wyzsze niz w innych krajach (nie wspominam nawet
      o obnizkach na wyprzedazach, ktore w naszym kraju sa praktycznie
      zadne). Nie rozumiem jak moga jeszcze podrozec. Co do polskich marek
      to nie mam z nimi duzego doswiadczenia, ale podwyzka cen z powodu
      kursu dolara wydaje mi sie nieuzasadniona.
    • Gość: Zuma Te z 2 handu też? IP: *.p.lodz.pl 31.10.08, 11:59
      Żyć się nie chce.
    • gp2008_studentka Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:06
      A ja chcę, żeby w Polsce można było płacić w sklepach w Euro czy $ po cenach
      wydrukowanych na metkach. Praktycznie nie ważne jak by się kurs wahał i tak bym
      na tym zarobiła. W niektórych sklepach (np.Zara) Euro jest przeliczne po kursie
      4,5zł. Śmiechu warte. Ja tym oszustom nie daje zarobić i na zakupy jeżdżę tylko
      za granicę. A oni chcą jeszcze podnieć ceny?! Chyba sodówka im totalnie do głowy
      uderzyła.
      • Gość: bet Re: Droższe ubrania na wiosnę IP: 213.69.142.* 31.10.08, 12:32
        W HMie cwaniaki napisali nawet karteczke przy kasie, że jeśli ktos
        chce płacić w euro, to obowiązuje go cena złotówkowa przeliczana na
        euro po aktualnym kursie, a nie cena euro z metki....
    • mai_wawa gupoty i naciągactwo jak ktoś płaci za uszycie 2$ 31.10.08, 12:07
      gupoty i naciągactwo - jak ktoś płaci za uszycie 2$ a ciacha w Polsce 200 zł to
      jak kurs dolara wzrośnie to ma miejsce zrekompensować sobie straty z marży.

nie od dziś wiadomo, że "markowe" ubrania są produkowane za niewspółmierne do
      kosztów pieniądze.
    • Gość: aaa Droższe ubrania na wiosnę IP: 217.17.34.* 31.10.08, 12:11
      Bardzo dziwne, że w momencie kiedy złotówka się umacniała nie
      odczulismy znaczącego spadku cen. A teraz nagle każdy straszy
      podwyżkami... W owym czasie najwyraźniej zarabiali dużo i
      przyzwyczaili się do tego.
    • joanna182-0 Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:18
      to samo zauważyła. niestety to samo dzieje się z bezyną. Cena spadł
      o 50 groszy, a na giełdzie cena baryłki o połowę.
    • Gość: jasiek Droższe ubrania na wiosnę IP: *.era.pl 31.10.08, 12:23
      nie pamiętam aby były tańsze w okresie kiedy dolat kosztował 2-2.5
    • Gość: jan Gorszych materiałów nikt nie kupi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.08, 12:32
      Dziwią mnie słowa gościa z Reserved - niech tylko jeszcze poda od kiedy te
      gorsze materiały będą stosować - będzie wiadomo od razu kiedy przestać kupować
      ich produkty.
    • karaokee Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:40
      Ubrania w Reserved są kiepskiej jakości już dziś - kiedyś kupowałam tam ciuchy,
      ale teraz nie ma to sensu. Materiały w większości szmatowate, wykończenie
      fatalne. Ceny rosną, jakość spada. Dziwne...
      • joanna182-0 Re: Droższe ubrania na wiosnę 31.10.08, 12:42
        ja mierzyłam ostatnio u nich białą bluzkę. Oczywiścnie jej nie
        kupiłam, bo materiał był tak przezroczysty, że bez problemu każdy by
        mógł zobaczyć jaką mam koronkę na staniku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka