Gość: kopia Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy IP: *.escom.net.pl 04.12.08, 15:03 no to się wykrwawiajcie- co mnie to obchodzi. Mamy szczescie ze tacy debile nie mogą decydowac o np druku pieniedzy . taki pajac by sobie poprostu dodrukował. Ciotka w pcimiu coś nie bardzo? Odpowiedz Link Zgłoś
slawinek Prezesie a jak to jest z kontami przymusowymi 04.12.08, 15:48 Bo ja mam słuchy z i to dobre że każecie pracownikom banku BZ WBK bo na siłę zakładali konta w wbk swoim znajomym rodzinie i bliskim i komu się da bo jak nie wyrobią normy to na bruk. Ludzie zastrachani w tym wbku że szok.Miałam taką propozycję od prawie rodziny ale dzięki nie skorzystam.Nie skorzystam tylko dlatego ,bo zgadzając się na założenie tego konta działam na niekorzyść bardzo bliskiej mi osoby a tą skolej szanuję więc nie założę z przymusu nic i nigdy.Przymus rzecz jasna jest od dyrekcji bz wbk. Ofetę miałam że "załóż konto a za miesiąc albo dwa zamkniesz bo muszę normę zrobić" Ciekawe to prawda? ano prawda to przenajświętrza- nic nie kłamię nic a nic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Rozkosz no niestety ale to prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:05 Pracowałam w wbku w Środzie jako kasjerka i tam miesięcznie musiałam wyrobić otwarcie 20 rachunków oszczędnościowych.Mówiłam klientom (znajomym) że potrzebuję bo inaczej mnie wywalą a mam 2kę dzieci.Konto wprawdzie nic nie kosztuje i po dwóch miesiącach można zamknąć ale to chyba nie jest wporządku i głupio wygląda. Mam już inną pracę i nie w banku na szczęście i nigdy do banku pracować nie pójdę. A jakie triki do umowy o kredyt stosują - ie bieżcie kredytów w wubeku - ee są inne banki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina R no niestety ale to prawda wielka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:06 Pracowałam w wbku w Środzie jako kasjerka i tam miesięcznie musiałam wyrobić otwarcie 20 rachunków oszczędnościowych.Mówiłam klientom (znajomym) że potrzebuję bo inaczej mnie wywalą a mam 2kę dzieci.Konto wprawdzie nic nie kosztuje i po dwóch miesiącach można zamknąć ale to chyba nie jest wporządku i głupio wygląda. Mam już inną pracę i nie w banku na szczęście i nigdy do banku pracować nie pójdę. A jakie triki do umowy o kredyt stosują - ie bieżcie kredytów w wubeku - ee są inne banki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: Prezesie a jak to jest z kontami przymusowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 18:22 A mobbing w pracy,a zakładanie lokat tym co odeszli,Nie ma bardziej dyktatorskiego banku wobec pracwoników niż ten,a gdzie jest PIP PIH i wiele innych instytucji.Czy wolno podrabiac podpisy na kontach ? Odpowiedz Link Zgłoś
slawinek syfi przekrętem-na szczęście mam mbank 04.12.08, 15:52 a olewam wbk czy jak tam bz wbk- BeZwzględna WiochaBezKitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłka prezes namawia do przestępstwa-czas go wsadzić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 15:59 za kratki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezes uuuu wbk ma dosyć i się chwieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:00 wchodzi na rynek alior to wbk częsie gaciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucynka Alior bank rozdaje kasę-jest dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:01 Dostałam dzisiaj konto free ,kartę free i dali mi stówkę na start.Miło prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie alior Re: Alior bank rozdaje kasę-jest dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:31 I z czego się cieszysz ? Przeczytaj uważnie taryfę opłat, to zobaczysz, ze możesz bezpłatnie zrobić jedną operację miesięcznie, a jeśli konto rzeczywiście ma ci służyć do rozliczeń, to im tę stówę szybko zwrócisz. Za używanie tej "free-karty" będziesz płacić co miesiąc. Zastanów się, dlaczego nowy bank powstaje, gdy inne przeżywają spory dołek ? Bo naiwnych nie brakuje i za chwilowe złudzenia przyjdą z pieniędzmi, nieświadomi, co ich naprawdę czeka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eedek Jako prezes banku gośc przeholował IP: *.unregistered.net.exatel.pl 04.12.08, 16:44 o ile sie nie skompromitował. Jest to jawne i publiczne nawoływanie do stworzenia kartelu. Jesli jego instytucja nie umie pozyskiwac pieniadza to niech sie wykrwawi a on sam niech wyleci na zbity pysk. Przynajmniej koszty będą mniejsze. Niestety tak to juz jest, ze od początku transformacji w większosci banków prezesuja tacy ludzie. Zero pomysłów, nowatorstwa. Tylko jak najwieksza marża odsetkowa no i oczywiście pensja i premia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Jako prezes banku gośc przeholował IP: *.33.95.91.static.mal.siw.siwnet.net 04.12.08, 19:15 dokladnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steint Szanowny Panie Prezesie jest Pan d..... wołowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 16:47 WBK BZ jest bankiem fatalnie zrządzanym, dobrze Pan wie ,że Pański Bank ma klopoty z płynnością.Jest to wina tylko i wyłącznie Pana. Nie uslyszałem choć slowa samokrytyki, no cóż, tu też trzeba mieć odwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jka Re: Szanowny Panie Prezesie jest Pan d..... wołow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 19:35 i tu sie mylisz bzwbk ma bardzo dobra plynnosc Odpowiedz Link Zgłoś
scibor3 Re: Szanowny Panie Prezesie jest Pan d..... wołow 04.12.08, 21:48 Taką ma płynność, że za chwile spłynie z rynku do ścieku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnat Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 17:29 A dlaczego zmusza sie pracowników tego banku (patrz oddzialy warszawskie) do zakładania na siłe kont rodzinie i znajmomym,które sie nastepnie zamyka,dlaczego pracuje sie poza godzinami pracy,dlaczego dzwoni sie do ludzi którzy wycofali ostatnio pieniadze aby przyszli i załozyli lokaty,dlaczego permanentnie stosuje sie mobbing dyrektorów wobec pracowników za brak limitów,dlaczego fałszuje sie dokumnetacje i statystykę,NO DLACZEGO PANIE MORAWIECKI? Z PIETRA NIE WIDAC PROBLEMÓW DOŁU,TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: let Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy IP: *.186.c73.petrotel.pl 04.12.08, 18:26 Popieram wypowiedź. Ze słów p. Prezesa można wyciągnąć wniosek, iż namawia on do zmowy. Tym powinien się zająć UOIKiK , jeśli nie prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy IP: 212.67.156.* 04.12.08, 19:13 skończmy wojnę, bo nie zarobimy; banki mogłyby spokojnie oferować nawet 23% lokaty, a obecna różnica pomiędzy 9 i 23% to zysk banku; im bliżej 23% tym mniejszy zysk banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Alior i jego wpadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 19:56 Oj tam od razu wykrwawią... po prostu zyski będą mniejsze dla centrali. inwestujwsiebie.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy 04.12.08, 20:28 Artykuł napisany jest nieco w konwencji „Ojca Chrzestnego”. Szkoda tylko, że zamiast prezesa zarządu banku nie ma w nim Ala Pacino. Jakoś za bardzo mu nie wierzę człowiekowi kiedy mówi, że o podtrzymywaniu akcji kredytowej „żeby w sytuacji nadciągającego spowolnienia zapewnić dopływ pieniędzy do gospodarki”. W sytuacji nadciągającego spowolnienia w pierwszej kolejności BZ WBK i inne banki będą unikały udzielania kredytów z uwagi na zwiększone ryzyko kredytowe przedsiębiorstw, brak projektów inwestycyjnych ocenianych pozytywnie itp. Nie wyobrażam też sobie aby manager wysokiego szczebla w międzynarodowej korporacji miał się martwić o interes społeczny. Dziwne, że p. Morawiecki dopiero teraz dostrzega wojnę cenową. Tak się jednak składa, że toczy się ona już od kilku lat. Teraz dotyczy ona depozytów wcześniej jednak banki walczyły ze sobą sprzedając np. kredyty korporacyjne z marżami na poziomie kilku czy kilkunastu punktów bazowych albo ryzykowne kredyty walutowe dla leszczy. Dziś widać, że same sobie strzeliły gola bo na swoje książki wzięły aktywa które nie generują oczekiwanego zwrotu z zainwestowanego kapitału a pogarszające się wyniki kredytobiorców spowodują dodatkowo wyższe koszty w postaci zawiązywanych rezerw. Dobrze jeśli w ogóle te rezerwy będzie można kiedyś rozwiązać a nie wrzucić w straty. Póki co banki same nie wiedzą co zrobić z takimi kredytami- na pewno nie sprzedać bo nikt ich nie kupi. Pozostaje czekać do wygaśnięcia umów i w międzyczasie patrzeć jak rentowność ich biznesu maleje. Jeżeli dodać możliwość nie rozliczenia transakcji na prawach pochodnych i związane z tym straty to sytuacja rysuje się średnio wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Prezes BZ WBK: Skandaliczna wypowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.08, 21:01 Boi sie o swoja premie bo BZ WBK zaspal i boi sie, ze Irlandczycy mu tego nie daruja. No coz.. nie kazdy jest tak dobry jak PKO BP.. Odpowiedz Link Zgłoś
luuuk11 Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy 04.12.08, 22:10 proponuje dla dobra tego .... co zarabia 1.5mln miesiecznie dawajmy depozyty do WBK na 6% a nie do konkurencji na 8%. Ze tez gazeta cytuje takiego .... i robi z tego caly artykol. Odpowiedz Link Zgłoś
klublubuski to co mówi szef WBK nazywa się "signalling" 05.12.08, 14:24 w tacit collusion, rodzaju kartelu, spisku, ale bez żadnej formalnej ugody, podmioty wysylają sygnaly aby przekonać inne podmioty do wejścia w szkodliwą dla klientów zmowę cenową. Wg mnie ów przypadek to świetny przyklad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwer Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.08, 15:11 A czy można skromniej żyć? Ta chciwość doprowadzi nas do entropii! Zysk tak, ale nie za wszelką cenę i ile się da. Zob. stopy procentowe banków szwajcarskich a polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
renatkakalinowska Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy 06.12.08, 21:21 Absolutnie nie zgadzam się z artykułem Prezesa BZ WBK. Przede wszystkim to potęgę tego banku budowali posiadacze lokat i wszelkich wkładów w tym banku. Oprocentowanie cały czas było poniżej inflacji tj. mniej niż złe. Oszczędności zżerała inflacja poprzez skrajnie niskie oprocentowanie wkładów przez bank. Te "niskooprocentowane" kredyty to nie zasługa banku ale tych wszystkich osób których oszczędności topniały z dnia na dzień. Jak klienci (posiadacze wkładów) zaczęli uciekać to prezes wraz z zarządem dopiero się obudził i W zdecydowanie spóźnionym terminie(!) "dał" 8 % od wkładów 3miesięcznych. Prezes niech nie wylewa krokodylich łez bo cały czas prowadził politykę złą, niesłuszną wobez posiadaczy wkładów zamiast ciąć u siebie koszty i PROWADZIĆ racjonalną polityką finansową banku. To, że cały czas posiadacze wkładów byli nabijani w butelkę to prezes jakoś tego nie widział i NADAL nie widzi. Ale głupców jest coraz mniej i każdy klient pójdzie do takiego banku, który zaoferuje wyższe oprocentowanie. A więc Prezes niech przestanie piszczeć, a weźmie się solidnie do roboty. To dobrze, że jest konkurencja, która będzie pokazywała i jak się okazało pokazuje takie działania, które przynoszą prawidłowy zysk dla posiadaczy wkładów, a ten który kredyty bierze to niech właściwą cenę za to płaci. I jeszcze jedno prACOWNIKOM BANKU NIE ZALEŻY NA KLIENTACH GDYŻ JEDNOZNACZNIE WYPOWIADAJĄ SIĘ, ŻE BANK MA DOŚĆ PIENIĘDZY I NIE POTRZEBUJE DAWAĆ WYŻSZYCH OPROCENTOWAŃ LOKAT LUB INNYCH WKŁADÓW. TAKIE WYPOWIEDZI ZE STRONY PRACOWNIKÓW PADŁY W ODDZIALE NR 1 W KOLE. Odpowiedz Link Zgłoś
renatkakalinowska Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy 06.12.08, 21:41 i JESZCZE JEDNO.PANIE MORAWIECKI - PÓKI CO ZWIEWAJ PAN Z TEGO BANKU BO PANA CZAS JUŻ MINĄŁ. mOIM ZDANIEM NIE BŁYSNĄŁ PAN NICZYM, A WRĘCZ SIĘ OŚMIESZYŁ. MNIEJ PREMII DLA SIEBIE I ZARZĄDU, WIĘCEJ ELASTYCZNOŚCI W DZIAŁANIU. RADZĘ TEŻ NIE ZMAWIAĆ SIĘ Z INNYMI BANKAMI BO JEST TO PRAWNIE ZABRONIONE. ZAPLECZA PEŁNE OD RÓŻNEGO RODZAJU NIEROBÓW, A DO OBSŁUGI KASOWEJ PRZEZNACZONO NIEWIELE OSÓB. KOLEJKI W KOLE TO JUŻ WIELKI SKANDAL, KTÓRY PSUJE WIZERUNEK BANKU. BANK PRZEJĄŁ BAZĘ KLIENTÓW Z NBP I PKO I NIE POTRAFI TEGO W NALEŻYTY SPOSÓB WYKORZYSTAĆ. NIEUDOLNOŚĆ TO CHYBA JUŻ PANA SPECJALNOŚĆ. ZAMIAST LICZYĆ TE WIELIE ZYSKI NIECH PAN POSTAWI SIĘ NIE TYLKO PO STRONIE KREDYTOBIORCÓW ALE RÓWNIEŻ PO STRONIE TYCH KTÓRZY BANKOWI SWOJE OSZCZĘDNOŚCI POWIERZAJĄ. a PÓKI CO POWINIEN MIEĆ ODWAGĘ ODEJŚĆ, A PRZED TYM ZREWIDOWAĆ SWOPJĄ NIERACJOINALNA POLITYKĘ W CZASIE SWOJE ZATRDNIENIA NA TYM STANOWISKU. a ZATEM ŻEGNAM PANA Z GÓRY OZIĘBLE BEZ DOMIESZKI IRONII W GŁOSIE. RK. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenakociubinska Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy 07.12.08, 12:51 Szanowny panie prezesie. Wypisuje pan tak niewiarygodne brednie, że aż trudno to czytać. Przecież gołym okiem widać, że to właśnie BZWBK we Wrocławiu żyje sobie jeszcze dobrze dzięki depozytariuszom, którym proponuje się bardzo niskie oprocentowanie lokat bankowych. Pan proponuje skończyć wojnę, bo BZWBK się wykrwawi. Bankowi nic się nie stanie jak przez kilka lat będzie ponosił straty bilansowe, bo obłowił się na ludzkiej krzywdzie przez wiele lat. Obłowili się teź akcjonariusze, pracownicy, no i głównie zarząd banku. Przede wszystkim powinien pan szybko odejść, bo jak nie to Irlandczycy pana szybko spławią. A zatem "kochany" prezesie do dzieła wraz z armią wysoko opłacanych nierobów w celu wypracowania takich rozwiązań, które będą satysfakcjonowały depozytariuszy (właścicieli lokat), którzy utrzymują te cud kredyciki, pracowników, dyrektorów oddziałów, zarząd banku, irlandczyków i diabli wiedzą kogo jeszcze.Później należy proponować rynkowe warunki kredytów i stosowne wynagrodzenia dla tych którzy tam pracują. Myślałam, że jest pan poważnym człowiekiem, a tu tyle kwiku o to korytko, które jakoś się kurczy i to od dłuższego czasu. Żadne wielkie reklamy panu nie pomogą jak nie będzie pan stosował właściwej polityki finaNSOWEJ banku. Według wszelkich prawideł ekonomicznych BZWBK rozpoczął staczanie się w dół w bardzo szybkim tempie. I niech pan przestanie wypłakiwać klientom, bo i tak już mało kto panu wierzy. Zarobił pAN W TYM BANKU KOSZTEM KLIENTÓW TYLE, ŻE PRZEZ NAJBLIŻSZY OKRES POWINIEN PAN PRACOWAĆ ZA DARMO PO 16 GODZIN NA DOBĘ. A PÓKI CO ZAMIAST WYLEWAĆ KROKODYLE ŁZY NALEŻY PRZYGLĄDAĆ SIĘ CO ROBIĄ INNE BANKI NP. FORTIS-DOMINENT, BETIN BANK, AIG BANK POLSKA ITD. TO DOBRZE, ŻE W POLSCE DZIAŁA KONKURENCJA MIĘDZY BANKAMI, BO INACZEJ KLIENCI BYLIBY ZMUSZENI KORZYSTAĆ Z USŁUG TEGO FATALNEGO BZWBK. I JESZCZE JEDNO: POZNAŃSKIE BANKI TO TYLKO DOBRZE WYPOSAŻONE PAŁACE, JEDNAK JAKOŚĆ OBSŁUGI JEST PO PROSTU SKANDALICZNA. I ZNOWU APELUJĘ: WIĘCEJ LUDZI DO OKIENEK KASOWYCH W BZ WBK! I JESZCZE RAZ: DO ROBOTY PREZES, DO ROBOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
marlenakociubinska Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy 07.12.08, 13:20 Po przeczytaniu obaw prezesa BZWBK o wykrwawienie się i skończenie wojny piszę: "SZANOWNI KLIENCI! ZABIERAJCIE SWOJE PIENIĄDZE Z BZWBK DO INNEGO BANKU, GDZIE DAJĄ WYŻSZE OPROCENTOWANIE I SZANUJĄ W SPOSÓB NALEŻYTY. CYTOWANY "KOWALSKI" LOKUJĄC PIENIĄDZE W BZWBK TYLKO DOKŁADA DO INTERESU I DOPOSAŻA PREZESA W DODATKOWE PIENIĄDZE. PÓKI CZAS LEPIEJ ZWIEWAĆ PRZED CZASEM, BO KOWALSKI MOŻE TYLKO PRZEGRAĆ". Odpowiedz Link Zgłoś
luuuk11 Re: Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwaw 08.12.08, 14:09 kazdy kto pracowal w BZ nigdy nie bedzie jego klientem i go nikomu nie poleci. Dewiza banku: Klient do debil, ciagnij go, klam, oszukuj. Jak sie kapnie to mu cos tam zwrocimy ale tylko jak sie bardzo rzuca. Ludzie to co sie dzieje przy umowach kredytowych to rozpacz.. Wecie sobie umowy z ING, PKO i BZ i gwarantuje ze klauzule ocierajace sie o zakazane beda tylko w WB [pfu] BZK Odpowiedz Link Zgłoś
marlenakociubinska Prezes BZ WBK: Skończmy wojnę, bo się wykrwawimy 10.12.08, 16:06 Jest pan w błędzie panie prezesie, gdyż ta wojna będzie miała i zwycięzców i zwyciężonych. Tym zwycieżonym będzie zapewne Bank Zachodzi WBK, gdyż bardzo późno (zdecydowanie za późno) podjął decyzje o podwyższeniu oprocentowania lokat do 8 % w stosunku rocznym. Ale i tak klienci idą do konkurencji, która daje po prostu wyższe oprocentowanie wkładów(9%,10% i więcej). Nie pomogą więc ani wielkie ogłoszenia, ani też przysyłanie listów na adres domowy. Skończyły się żarty, a zaczęła się chłodna kalkulacja. A że pieniądz jest w cenie to nawet pan to zauważył, czego przedtem pan nie robił pozostawiając wszystkich posiadaczy lokat na głodowych, śmiesznie niskich oprocentowaniach. Tymczasem marże BZWBK przy udzielanych kredytach i tak były stosunkowo wysokie. Krociowe zyski banku zapewnili panu klienci, którzy oszczędzali całymi latami, a pan konsekwentnie nie tylko nie zapewnił klientom godziwych zysków ale doprowadził do sytuacji by ponosili STRATY między innymi poprzez inflację. A więc niech pan nie straszy ludzi swoimi artykułami prasowymi, które są najłagodniej pisząc niepoważne, a stworzy takie mechanizmy, które pozwolą na działanie banku w prawidłowym zakresie i jednocześnie na nie krzywdzenie klientów, którzy jeszcze coś posiadają, odkładając na tzw. trudne czasy, które już nadeszły. Nadszdł również czas na realną wycenę kredytów, o czym pan dobrze wie. Przyszła również i pora na poważne oszczędności banku ale nie kosztem klientów, gdyż obsługę macie FATALNĄ (KOLEJKI), ale konsekwentne cięcia kosztów poprzez zmniejszenie rozdymanego zaplecza no i zmniejszenie płac dla zarządu banku. O ile nie zrobi pan tego, o czym jak piszę, a pan bardzo dobrze wie, to straszenie może pan odnieść tylko do siebie, bo na pewno z tej wojenki nie wróci na z tarczą, a jedynie WYKRWAWIONY NA TARCZY. Odpowiedz Link Zgłoś