Dodaj do ulubionych

UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagroże...

IP: 213.180.137.* 13.02.09, 12:48
Nie możliwe! To jest oszczerstwo! Japońskie samochody są bezawaryjne, a
twierdzenie, że nieprawdopodobna ilość - aż 15 tysięcy - musi przejść akcję
serwisową, wygląda na zorganizowaną i grubymi nićmi szytą akcję oczerniającą,
przygotowaną przez producentów (pożal się Boże) francuskiego i koreańskiego złomu!
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro IP: 195.205.23.* 13.02.09, 12:55
      nie ma znaczenia gdzie znajduje sie siedziba koncernu to wszystko sa
      juz praktycznie takie same auta produkowane w globalnym systemie
      gdzie do jednego skladanego poza japonia auta montuje sie czesci
      produkowane w kilkunastu krajach. dawne dobre czasy odeszly i nie
      wroca...
    • Gość: pet3r Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro IP: *.171.29.226.static.crowley.pl 13.02.09, 12:59
      Mogłoby być oszczerstwo, ale to Toyota się do tego przyznała :)
      A taka pierdoła jak zły materiał w pasach chyba nie zmienia faktu że auta
      robione w Japonii są najmniej awaryjne. Szkoda, że Honda i Toyota przenoszą
      część produkcji do USA i Europy :/
      • pawlowski.tomasz Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro 13.02.09, 13:14
        Gość portalu: pet3r napisał(a):

> A taka pierdoła jak zły materiał w pasach chyba nie zmienia faktu że auta
        > robione w Japonii są najmniej awaryjne.

na jakiej podstawie mówisz o awaryjności aut japońskich? fakt wykorzystania
        kiepskich materiałów nie mówi o tym, że trwałość ich nie jest najlepsza?
        • Gość: gość Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro IP: *.adsl.inetia.pl 13.02.09, 13:34
          moja yariska skorodowała na szczęście dość mocno i musiałem pogonić dziadostwo po 2 latach!!! a serwis chciał przelakierować połowę podłogi w ramach gwarancji. gwie akcje serwisowe , dwa razy częstrze przeglądy , do tego trzy razy droższe.......czym się podniecacie? na dodatek auto jeździło beznadziejne, szczególnie na śliskim lub nierównym, a paliło dokładnie tyle samo co 1,4 u francuza. w sumie nie tyle samo: przy wściekliźnie litrowy yarek dochodził do 14!!! po oplu corsie yaris był drugim najgorszym samochodem jaki miałem.
          • Gość: R Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.02.09, 14:31
            Yaris to nie Toyota ;-)
            Toyota to samochód, a yaris... przykro mi, że byłeś zmuszony jeździć
            takim toczydełkiem i jeszce silnik 1,0... naprawdę rozumiem Twoją
            traumę.

Mam prawdziwy samochód Toyoty i nie marudzę na markę.
            Wkurza mnie tylko niekompetentny serwis.
            Dużo lepiej wspominam obsługę Hondy.
            Oceniam to bardzo subiektywnie na podstawie serwisu obu marek w moim
            mieście.
    • Gość: hahaha niemozliwe? japończyk się popsuł? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 13.02.09, 13:29
      co na to fani?
      • Gość: man Re: niemozliwe? japończyk się popsuł? IP: 80.50.204.* 13.02.09, 13:33
        Nawet najlepszym się zdarza.
    • mnikodem UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagroże.. 13.02.09, 13:33
      @janek - racja; @pet3r - a masz jakies dane na poparcie tej bezawaryjnosci czy po prostu holdujesz legendzie 'Japonczykow' ktora moze byla prawdziwa parenascie lat temu, ale teraz niestety nie sa juz bezsprzecznymi liderami.

Ja tam widze wiecej Niemcow w czolowkach rankingow (rowniez na pierwszych miejscach) niz Japonczykow

www.autocentrum.pl/adac/rankingi_awaryjnosci_samochody_male.html
      www.autocentrum.pl/adac/rankingi_awaryjnosci_klasa_srednia.html
      Ktos powie ze to niemiecki ADAC robil testy no ale... poprosze w takim razie o inne dane.

Mam z jakoscia troche wspolnego, ze studiow a po nich juz kilka lat
      pracy w przemysle. Przez cale studia pol mojej kadry naukowej - Toyota brawo, brawo Toyota, ach, och, najlepsza jakosc, niezawodne niesamowite samochody...

Prawda jest taka ze to juz przeszlosc, szeroko postrzegana 'jakosc'
      wiekszosci popularnych marek w tym i Toyoty, to juz nie
      to samo co kilka(nascie)(-dziesiat) lat temu. To juz nie sa te bezawaryjne samochody, tylko jak wszystkie inne, obliczone na to ze po kilku latach maja sie zepsuc zeby klient kupil nowy, moze nie po 5 tylko blizej 8-10 zeby nie stracil zaufania do marki.

A co do Yarisa na Europe to z Japonia ma tyle wspolnego ze pewnie kilku managerow w fabryce jest stamtad, bo produkuja go (a przynajmniej zaczeli produkowac) chyba we Francji, a czesci na pewno ida zewszad, rowniez z Chin, Rosji, Polski czy powiedzmy Tunezji.

Pozdrawiam bezgranicznie oddanych fanow Toyoty ;)
      • Gość: ja Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro IP: 193.194.132.* 13.02.09, 15:51
        mam nowsze dane ADAC. W latach 2005-2007 niemiecki i francuskie sa
        mniej awaryjne od Toyoty. Np fajnie wypada Renault w tych latach.

www.autocentrum.pl/go/338__Statystyka_awaryjnosci_ADAC_2007__1535305833.html
    • piobe UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagroże.. 13.02.09, 13:43
      Nie ma bezawaryjnych samochodów, a że firma sama się do tego przyznała i chce
      wymieniać taki drobny element to chyba o niej dobrze świadczy, że dba o swoich
      klientów.
      pozdrawiam fanów aut japońskich niemieckich itd itd
      każdy niech kupuje co mu się podoba. ja jeżdżę toyotą i jestem z niej
      zadowolony, chociaż nie jest to szczyt moich marzeń
      • pawlowski.tomasz Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro 13.02.09, 14:13
        piobe napisał:

> Nie ma bezawaryjnych samochodów, a że firma sama się do tego przyznała i chce
        > wymieniać taki drobny element to chyba o niej dobrze świadczy, że dba o swoich
        > klientów.

ma obowiązek się do tego przyznać, zwłaszcza przy takie liczbie samochodów. nie
        ma tu nic do w jej dobroduszności...

• Gość: tomo Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro IP: *.wro.vectranet.pl 13.02.09, 13:56
      Pas ulegnie samozapłonowi, tak? A to ciekawe.
      • pawlowski.tomasz Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro 13.02.09, 14:15
        Gość portalu: tomo napisał(a):

> Pas ulegnie samozapłonowi, tak? A to ciekawe.

nie pas, a system napinacza pasa. czytać i jeszcze raz czytać ze zrozumieniem...
    • Gość: bezportek 3 lata zaciemniania IP: *.unassigned.ntelos.net 13.02.09, 14:21
      Organizacje konsumenckie w USA od 3 lat przyciskaly Toyote do muru,
      zadajac oficjalnego przyznania niedorobek. Yaris to male miki,
      sztandarowa Corolla to juz prawie taki szajs jak niemieckie
      podsamochody (na amerykanskim rynku nic nie ma gorszej
      usterkowowosci od Benza i VW, a BMW jest trzecie od konca listy).
      Pod wzgledem jakosci wykonania Hyundai bije na glowe japonskie
      koncerny. Nawet Honda, sladem Toyoty i Nissana zatrudniajac tanich
      meksow w swych fabrykach, ryzykuje spadek do poziomu byle eurochlamu.
      Mimo wojny propagandowej prasy ciemnego lewactwa, uzytkownicy
      prawdziwych samochodow maja ubaw po pachy. Moja Chevy miala byc
      zlomowana po 10 latach, ale jezdzi dalej jak kroliczek Energizer'a i
      dobija do 200 tys. przebiegu (to jest 320 tysiecy w kilometrach).
      Toyoty robione po 2000 juz w wiekszosci w hucie, choc roczniki '90
      jezdza bez pudla - oszczedzac na robolach to gwarancja babola.
    • Gość: Hans vonKonigsberg UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagroże.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.09, 14:31
      Ja nigdy ne kupic Toyota. Ja kupic nur dobre deutsche Wagen. Niemiec miec
      zaufanie do niemiecka maszyna. Ordnung muss sein. Rokita kaput!
    • Gość: tok Tak to prawda. IP: 213.199.219.* 13.02.09, 14:57
      Sam widziałem w telewizji jak mówili - Toyoty się nie psują.
      Należałoby jak najszybciej powołać komisję sejmową w celu wyjaśnienia spisku
      producentów europejskich.

A tak serio: toyota to zwykły chłam jest. Podobnie Honda.
      Naprawdę nie ma się czym podniecać.
      Zwykłe toczydełka, ponadprzeciętnie awaryjne (bliskim znajomym w ich nowiutkich
      hondach RDZA wylazła, o innych sprawach nawet nie piszę).
    • Gość: grzegrz UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagroże.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.09, 15:36
      Użytkownicy TOYOT może znacie inne awarie? Ja mam problem ze światłami.
      • Gość: gruby Re: UOKiK: 15 tys. aut Toyoty może stanowić zagro IP: *.chello.pl 13.02.09, 16:45
        miałem kilkuletnią corollę, używałem 3 lata, jeździłem umiarkowanie, garażowałem
        pod chmurką. Jaką kupiłem taką oddałem - żadnych awarii, lakier jak nówka.
        Silnik trochę słąby jak na mnie: 1,4E 5/9 litra/100km
        Całe to kuriozalne halo nt pasów to bardziej reklama niż wpadka
    • pietros2409 To jest marka! 13.02.09, 16:42
      Nikt nie jest doskonały, to że się przyznali do błędu i bezpłatnie wymieniaja
      świadczy też o profesjonaliźmie. Nawet NASA popełnia błędy pomimo, że pracują
      tam najwybitniejsi specjaliści. Swego czasu był problem z zawieszeniem w
      Mercedesie klasy A, wtedy też tysiące aut pojechało na bezpłatna korektę do
      serwisów...
      Kilka lat temu natomiast w Wielkiej Brytanii w krótkim odstępie czasu
      spłonęły trzy auta Volvo XC90 , od zapalenia sie silnika benzynowego podczas
      pracy. Hmmm , cóż za zbieg okoliczności, Volvo umyło ręce...
      Co kupować? Niemcy i Japończyki....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka