Gość: rm SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.09, 10:08 proponuję sprawdzić grupę, która odbywała szkolenia na potrzeby aws i pis na "uniwerkach" w usa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Mierny ale wierny! IP: *.chello.pl 03.03.09, 10:15 nie matura lecz chęć szczera... o mamo.. nie będzie tego euro w Polsce nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo59 SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.docsis.tomkow.pl 03.03.09, 11:01 Brawo prof. Winiecki !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A1 Po wyrwaniu 6tej nogi mucha ogłuchła IP: *.chello.pl 03.03.09, 11:17 Sowiecka logika jak w znanym dowcipie to logika Gazowni... Bałagan to jest nie tylko na SGH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszekz Siedem cudów braci Kaczyńskich, poczytajcie: IP: 193.0.242.* 03.03.09, 11:23 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK, rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista odmawiający władzy PRL zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiku SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.09, 11:33 ludzie z dyplomami zrujnowali świat za kryzys zapłacą biedni bez dyplomów . balcerowicz ma wiele dyplomów i zruinował z panią walz bankowość w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 SGH utajniła sprawę Skrzypka? 03.03.09, 11:52 hohohoho, wybiórcza.... to już te słynne międzynarodowe studia wiadomoczego nawet prowadzone w jueseju już nic nie znaczą? No to se przemodelujcie chociażby Forum Praca :) Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Nie ma większego syfu od balcerowicza,winieckiego, IP: *.bredband.comhem.se 03.03.09, 12:02 Co by nie zrobił Skrzypek jest i tak mniejszym złem aniżeli to całe NEOLIBERALNE BARACHŁO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: totyczyja SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.adsl.inetia.pl 03.03.09, 12:08 Jakie to pisowskie. Zakręcić, zakłamać, oszukać, otumanić ludzi. "Ciemny lud to kupi". Gratuluję moherom głosowania na oszustów. Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 SGH utajniła sprawę Skrzypka? 03.03.09, 12:10 Żadne studia, lecz chęć szczera z królika zrobią bankiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Zobacz, co TV bała się wyemitować IP: *.111.137.203.static.crowley.pl 03.03.09, 12:30 www.youtube.com/watch?v=CCOFbXvhOjU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawa SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.eranet.pl 03.03.09, 12:30 Skrzypek to nieuk i psych....miałem znim słuzbowe przełożenie ....katastrofa ..biedny ten nasz kraj... Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Partyjne dyplomy. 03.03.09, 12:37 Solidaruchy przejęły po komuchach system nagradzania wiernych ludzi dyplomami. Szukając dyplomu Kwacha na Uniwersytecie Gdańskim, odkryto całą masę "lewych" dyplomow solidaruchow.. Dyplomy innych uczelni są też tyle warte co profesura Lecha Kaczyńskiego, jest "wirtualnym bytem". Odpowiedz Link Zgłoś
szechterowski Re: Partyjne dyplomy. 03.03.09, 12:58 A tymczasem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=87574&w=91275798 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3kafki Cambridge i SGH? IP: *.cable.ubr19.sgyl.blueyonder.co.uk 03.03.09, 13:04 Akademickiej dziatwie na SGH troche sie chyba w dupach poprzewracalo. Czy moze mi ktos powiedziec dlaczego nie nostryfikowano dyplomu kolesia, ktory ukonczyl Cambridge (zakladajac, ze w kierunku ekonomicznym)? Boja sie konkurencji i promuja SGHski elitaryzm?? Kumoterstwo i zascianek. Ot co. Za reminiscencje wokol PRLu profesorow sobiepankow nalezaloby wyslac na korepetycje do Cambridge wlasnie. Smiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
szechterowski Re: Cambridge i SGH? 03.03.09, 13:07 Takze UW: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=87574&w=91275798 Podanie o nostryfikację mego australijskiego dyplomu doktorskiego wysłałem do prof. dr hab. Tadeusza Mołdawy, Dziekana Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego, ul. Krakowskie Przedmieście 3, pokój nr 20, tel./fax (0-22) 55 20 218 tel./fax (0-22) 826 57 91 email: wdinp@uw.edu.pl dnia 22 sierpnia 2007, i do dziś nie otrzymałem na nie odpowiedzi. Dziekan nie chce się ze mną spotkać, a jego sekretarka jest wobec mnie wręcz agresywna i insynuuje mi, że mój dyplom jest wręcz fałszywy albo otrzymany na podrzędnym uniwersytecie, a więc nie powinienem jej zawracać głowy oraz iż najprawdopodobniej nie mam nawet matury. Na dodatek na UW zaginęły dokumenty, które wysłałem tamże w listach poleconych. Dopoiero w środę, 14 listopada 2007, udało mi się wreszcie spotkać z Dziekanem Mołdawą, ale dopiero po poinformowaniu jego sekretarki, że zgłosiłem mą sprawę do Pana Rzecznika. Dziekan był w stsounku do mnie wręcz agresywny, i powiedział mi, iż 1. Będzie stawiać na moje drodze wszystkie możliwe przeszkody prawne, to jest: - Powoła specjalną komisję zajmującą się weryfikacją mego doktoratu i uczelni, która go nadała (jej wyniki można sobie łatwo wyobrazić, mimo iż Monash University w Melbourne, Australia, gdzie uzyskałem mój dyplom, jest o wiele wyżej notowany niż Uniwersytet Warszawski), - Zarząda, abym przetlumaczył mą rozprawę na język polski (aby utrudnić mi maksymalnie życie i przedłużyć okres mego oczekiwania na nostryfikację) oraz - Będzie ode mnie wymagac maksymalnych opłat, jakie są dozwolone przez przepisy regulujące nostryfikację. 2. Jego zadaniem mója doktorat, choć wyraźnie jest z nauk politycznych, nie nadaje się do nostryfikacji na Wydziale Nauk Politycznych Uniwersytetu Warszawskiego, jako iż formalnie mam tytuł doktora filozofii. Zanaczam tu, iż w krajach angielskojęzycznych stopień doktora filozofii (Philosophiae Doctor czyli PhD) jest najwyższym z możliwych stopniem naukowym, i upoważnia, jak polska habilitacja, do objęcia stanowiska pełnego profesora, a więc jest to stopień równorzędny z polską habilitacją. Tak też jest np. w Niemczech, gdzie na stanowisko profesora wymaga się „Habilitation oder PhD”. Przypominam też, iż w rankingu “The Times Educational Supplement”, Monash University zajmuje 33-43 miejsce, zaś Uniwersytet Warszawski nie wchodzi nawet do pierwszej setki – zajmował on w roku 2006 miejsce 326, a Monash wówczas miejsce 38 (www.ui.ac.id/indonesia/extra/tabelqs.pdf). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnnnn SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.am.wroc.pl 03.03.09, 13:40 nie zna języków a ukończył MBA w USA ???? Ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.tvteletronik.pl 04.03.09, 15:29 ..................czy jeszcze komuś potrzebne są dowody na wykształcenie Skrzypka bo mi nie, wystarczy popatrzeć i posłuchać, któz inny mógłby być desygnowany przez braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kagan Re: SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 16:53 Zauwazmy, ze protektorzy Skrzypka, czyli bracia Kaczynscy porobili w PRLu 'doktoraty' z socjalistycznego prawa, a wiec dzis w 100% bezuzyteczne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 23:07 Czym się różni Prezes NBP od murarza? Żeby być murarzem trzeba mieć kwalifikacje. Odpowiedz Link Zgłoś
herrkagan Re: SGH utajniła sprawę Skrzypka? 06.03.09, 13:45 Gość portalu: Agata napisał(a): Czym się różni Prezes NBP od murarza? Żeby być murarzem trzeba mieć kwalifikacje. No tak - Skrzypek, gdyby byl dobrym inzynierem budowlancem, to nie musialby robic ani MBA, ani kariery w polityce... Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 Że nie ma kompetencji - to widać 06.03.09, 04:41 Ja pamiętam dobre czasy - porządnych dyplomów mgr i porządnych doktoratów. To MBA jest kursem na "uniwersytecie robotniczym". Robionym zaocznie. Kiedyś tylko w ZSRR było gorzej - bo można było "korespondencyjnie". Śmiano się wtedy, że przynajmniej jest jedna gwarancja umiejętności takiego "studenta" - że przynajmniej umie pisać. Tu nawet takiej gwarancji nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 No bo było co utajniać! 06.03.09, 04:47 Tego typu "studia" są zwykłym byznesem dla uczelni. Przewala się tysiące - byle tylko zabulili. Czyli zwykły cyrk. No i staje się potem taki niejaki "wielkim specjalistą". Oczywiście w Pomrocznej. Musi tylko spełnić jeden warunek - być króliczkiem partyjnym. Zwłaszcza u pisiorów. MBA - mierny, bierny, abnegat. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: SGH utajniła sprawę Skrzypka? 08.03.09, 22:20 tia! Bóg i Imperator balcerowicz nie musi niczego udawadniać. zresztą kto by miał czelność żądać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polski b... Czyli SGH jest politycznym pajacem! IP: *.nycmny.east.verizon.net 09.03.09, 11:02 Wszystko tajne, cicho sza, bo chodzi o tylek fagasa z naczelengo banku! Rektorek sie boi sie wlasnego cienia, bo pewnie SGH cos naciagalo w papierach. Czy rektorek boi sie o stolek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa SGH utajniła sprawę Skrzypka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.09, 12:31 No i takich mamy bankierów i ekspertów ds. finansów, jaka jest nasza sytuacja finansowa. Wy sie dziwicie, że p. Skrzypek, który może nie mieć tak naprawdę odpowiedniego wykształcenie kieuje NBP??? Ja wcale, to typowe dla nas, niestety, nie tylko dla PiS-u, że kolesie partyjni zajmują stanowiska, na które nikt normalny w innym kraju by ich nie powołał. Skoro niejaki Marcinkiewicz - nauczyciel fizyki, który po angielsku umiał tylko przed kamerą pajacować krzycząc yes, yes, yes, - mógł zostać doradcą poważnego banku w Londynie , to czemu taki Skrzypek nie ma sobie dalej kierować NBP....Taki to kraj, śmieszno, że aż straszno.... Odpowiedz Link Zgłoś